|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Blaski i cienie - prawdziwe macierzyństwa zabarwienie... II-IV 2010
gmyrcia a gdzie ty w ogole pracujesz??? pisałas kiedys? umknęło mi
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia masakra co to za przedszkole. U mnie są dzieci w wieku 2.5-5lat i dziś byłam świadkiem jak pani wszystkim które potrzebowały pomagała się ubrać - wychodziły dzieci na spacer. Z młodszymi chodzą do toalety. Dziś mówiły że Michał je tylko mięso i one czasem próbują go karmić ale on nie chce (nie chce od jakiegoś pół roku żeby go karmić). Michaś przed 13 jest już przeważnie zmęczony to idzie do pani się przytulać. Zawsze wypachniony tymi samymi perfumami jest
![]() Jeśli czujesz że to nie jest dobre dla Michasi i dla Ciebie to odpuść to przedszkole. 70zł
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Decyzja juz podjeta była jeszcze w pracy po tym jak znów sie rozbeczałam...
i od razu gdy oznajmiłam dziewczynom to lżej na duchu mi było że jutro nie bedzie katuszy i rozdartego serducha!
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze az mnie nosi po tm co wczesniej napisalas . Mysle ze to dobra decyzja, co innego jakby byla wieksza i bardziej kumata albo w szkole, bo przeciez tak bywa , ale to jeszcze maly brzdac mimo tego ze tuz taka wygadana .Oczywiscie mega brawa , za to co napisalas , ze siadziesz i wysluchach tego dzieciaka, tak powinno byc, najwazniejszy jest kontakt z nim, wysluchanie i dialog a nie dyrygowanie. Te wychowawczynie to jakies porypane, wez moze poobserwuj je co i jak w miare mozliwosci . Jak ja byla bym matka koregos dziecka i akie kacje by byly o bym sie serio wkurzyla, nie po to daje dziecko pod opieke zeby mi ktos je muszrowal i nie pomogl w czynnosciach dnia codziennego, zwlaszcza jak ma 2-3 latka Pamietam tez jak pisalas, ze ktos ci mala bawil i ci ja "rozregulowali " , ze nie ogarniasz jej zachowania. Czy nie bedzie tez tak w tym przypadku ? Moze uda sie z tym innym przedszkolem, popytaj, podzwon . Evi wiem wiem , ze ci sie juz odpisywac nie chcialo , ale post 9 i tak dla mnie jest git .
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem, że też jestem mega zadowolona z opieki w naszym przedszkolu-te panie są bardzo ciepłe dla dzieci, tak ładnie się do nich odnoszą-stanowczo, ale zawsze z szacunkiem, opiekują się nimi, pomagają we wszystkim-jedzeniu, ubieraniu, zawsze słuchają dzieciowych opowieści, maluchy wskakują paniom sprzątającym nawet na kolana i one tez się z nimi bawią...i wszystko pamiętają-kto miała jaką bluzę, kto jakiego misia przyniósł. I też w zasadzie to chyba wszystkie pani znają dzieci z wszystkich grup, choć jest ich sporo (dzieci, nie grup).
I teraz, w kontekście historii typu wrocławskiego żłobka, tym bardziej jestem jakaś spokojniejsza, że moje dziecko pod taką dobrą opieką zostawiam
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro ma się kto Michasią opiekować to nie ma sensu,żebyście się wzajemnie szarpały.Szkoda dzieciaczka Cytat:
no to już wiem o co chodzi Bao również uważam,że dobra decyzja.Malutka się nie będzie denerwowała i Ty również.
|
|
#127 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziś dzień szalony Maja nie spała i cały czas pełna energii (skąd te dziecko bierze siły) Już po kąpaniu jest mała zaraz szykuje kolacje a o 21 Maja do łóżka spać. A ja zasiadam przed tv dziś seriale hotel 52 i przyjaciółki
Chce wywołać zdjęcia nie które powieszę na ścianę tylko ramki muszę kupić może polecicie z allegro u kogo warto wywołać ?Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
no,wy się tak wszystkie pokusicie,a pózniej dostanę baty,bo się okaże ,że tam ani faceta,ani seksu tylko zgniłe jojca
![]() reklamacji nie przyjmuję,ostrzegałam was jak to z moim powonieniem bywa
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ogladam Moje tez wykapane, ale my z malym przekimalismy troche , wiecc poczekam z polozeniem, jeszcze z mlodym czytanke musze zaliczyc i literowanie . |
|
|
|
|
#130 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Ustaliliśmy że Michalina bedzie w domu a do teściówej bedzie tylko w razie gdy moja mama rano bedzie chciała gdzie jechac..
Mama pracuje na 14 sta przez 3 tyg i potem tydzien na rano od7-15. Miśka bedzie wstawała ze mna rano mamaja przed 14 bedzie kładła spac - 2-3 godziny snu i ja o 17 jestem w domu. Ale tam gdzie miałam praktyki to bym ja oddała bez problemu jakby była potrzeba..
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam o kredycie, czynszu, opłatach typu prąd, woda itp, tv, internet, komórka. No może 3200zł wychodzi, ale np w tym miesiącu 500zł za prąd zapłaciliśmy. więc ponad 3,5 tysia poszło.
madziwnia jestem szczurem korporacyjnym ![]() Marcel chory, gorący cały ale narazie nie zbijam temperatury. Niech organizm powalczy. Na mój gust przegrzały go te baby - będzie draka w poniedziałek ![]() Beata nie dawaj małej mleka UHT, bo i po co? Zero wartości odżywczej. Są takie mleka co mają krótki termin ważności (np Piątnica, Zimne mleko) i te warto pić. Łaciate to najwyżej do kawy
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-10-18 o 20:17 |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pogielo je totalnie ? serio ? Ale takie grube np z kaputrami czy cos w tym stylu ????Ty a moze one tak specjalnie dzieci sie pozbywaja na kilka dni , przegrzewaja co kilka dni jakies , poem chore , jedno od drugiego cos podlapie a potem nie musza sie meczyc . albo moje wyobraznia juz swiruje
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- madziwnia straszna sytuacja , ale najlepsze wyjście żeby Michalina nie chodziła tam do przedszkola przynajmniej teraz, musiało ci serce pękać jak to wszystko się działo , współczucia , dobrze że jutro tak nie idzie, bardzo dobra decyzja U nas sprawa wygląda tak że jutro tż idzie do intendentki i ma mu wszystko dokładnie powiedzieć, zdecydowaliśmy że mimo wszystko Maciek będzie tam chodził , nie ma co rezygnować, a kasa się znajdzie , mam się zaoferował że pomoże ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Jak się ma więcej kasy to się więcej wydaje ... im mniej tym mniej się ma do wydawania
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się przypomniało... Ktoś coś wie co u Izumi ?
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj pogoda marzenie. Na dzialce w krotkim rekawie przekopywalam. Eryk caly w skowronkach bo dalam mu cebulki jakis kwiatow do sadzenia. Jutro tz ma wolne i bedzie kosil,i mi tam troche pomoze. Sasiad proponowal mi obrobienie dzialki za 20zl za godzine,bo mu to 3h zajmie. Ale po co bym miala chodzic tam wtedy. A kurcze dzialke mam okazalo sie 800m2a ja na moje oko myslalam ze 150. Taka mam miare
![]() Ja mojego sobie nie wyobrazam w przedszkolu. Moze napewno za rok. Beata ja mojemu to kupuje mleko z tych swiezych z lodowki wone maja termin gora chyba tydzien. Kusi ten zapach,wyobraznia zaszalala :P
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka duzo macie za prad. Ja najwiecej to 230 dostalam,a tak normalnie to 170zl.
Wydatkow stalych mamy 2100, ale od kwietnia bedzie tylko 1600 tos. Ale sa fajne chwile ze dostaniemy 900zl zwrotu za ogrzewanie,i np za wode i jakies koszty okolo 700zl na rok to juz kilka mc bez czynszu
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ana toś opisała zapach
Asia ciężko mi coś doradzić bo odcieni Twoich kolorów jest sporo. Nie wiem co lubisz. Mi się podoba np. szary gołębi + fuksja. Makarony są fajne ale może pomyślisz jeszcze o czymś innym. One muszą zakrywać całą ścianę i być do podłogi ? W Klanie w domu Eli na Sadybie mają takie fajne zasłony w szerokie pasy. Zmieniłabym tylko na bardziej kontrastowe i może pasy wzdłuż a nie w szerz. Trzeba by sprawdzić. Bao daj sobie spokój z takim karmieniem. Nie dręczcie się obie. Serek topiony może być za tłusty dla małej a i biszkopty są z glutenem a on może jej też nie pasować. Oj Zośka też mi dała popalić jak pamiętam z dietą ![]() Madziwinia bardzo dobra decyzja. Po co męczyć siebie i dziecko. Przecież jak ona miała mamę tak długo dla siebie widzi że mama jest tuż obok to spokojna i grzeczna nie będzie. Przeczuwałam ze tak może się zdarzyć. Cytat:
![]() Cytat:
"Belomka puciła bomka , prrrr...." Oczywiście na cały piękny głosik ![]() A i owszem Nawet kiedyś powiedział że dobrze by się czuł w jakiejś agencji i wymyślał hasła
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pewno nie zarabiam tyle co Ty pewnie duuuuużo mniej.Dzięki za porady ale nadal mam mętlik. Postaram sie wkleić zdjęcia może w niedzielę...
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie wyobraziłam Twoją i moją w biedronce
|
|
#142 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w domku takim zapachowym do olejków mogę to chyba palić co nie? Też sobie pewnie kilka zamówię, na sen nocy letniej też zwróciłam uwagę jak tam zajrzałam i od razu pomyslałam że fajny musi być ![]() Cytat:
Widziałam kiedyś w gazecie taki fajnie zrobiony ogród sensoryczny do chodzenia na boso ,były właśnie kamyczki,kora,te skalniaki rojniki i taka trawka ostra to było coś w formie ścieżki Cytat:
Ciekawe czy by dała redę zarośnięty chwastami ogród wyplewić ,miałaby ekologię jakby grzbietu wyprostować nie mogła a później musiałby sobie wody ze studni wyciągnąć i w piecu napalić coby nagrzać i się wykąpać i jeszcze przepierkę zrobić w łupinach orzecha żeby detergentów nie używać ,jak dla mnie to pod publiczkę wszystko ![]() Cytat:
to nie wiedziałaś że starego psa nie nauczysz służyć Cytat:
Cytat:
Ja nie przepadam właśnie za słodkimi zapachami takimi że aż mi się ślina zbiera jak do pawia ![]() Nie lubię w kosmetykach zapachów jedzenia typu czekolada,migdały, czy jakieś orzechy ,ewentualnie owoce cytrusowe ujdą Madziwnia no i dobrze zrobiłaś.Ciebie pewnei będą dzieci lubiały ,bo z powołania jesteś. Koleżanka miała podobny przypadek ,pracowała w szkole była intendentką i tam jej syn chodził to już podstawówka była i co go jakaś nauczycielka nakrzyczała czy upomniała to on do mamy leciał i musiała dziewczyna zrezygnować z pracy tam bo nie mogli mu tego wyperswadować. Dzisiaj pogoda była piękna no lato normalnie. BYliśmy na przejażdżce rowerem fotelik się trzyma ![]() Później zrywaliśmy jabłka i ja siedzę na drabinie przy jabłonce,Mikołaj poszedł na warzywnik i tam sobie grabi ,nagle mu się grabie w coś zaplątały a ten się zaczął drzeć "kulwa kulwa!" no echo szło że pewnie wszyscy w około słyszeli ,najgorzej że zanim zeskoczyłam z drabiny i doleciałam do niego żeby go jakoś przymknąć to ten tak klął ze złością na całe gardło Dobrze że do przedszkola nie chodzi bo pewnie by łaciną rzucał i siarę robił ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Iza niezły repertuar Aśka a miał być fiolet z zielonym
|
||||||
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ladnie sie za remont wzieliscie , no taki bardziej kosmetyczny co nie , a masz w planach kupono jakis nowych mebli ? czy raczej dalsze plany ? A ty wole teraz masz? Cytat:
, ze maly w odpowiednim momencie wie gdzie zapodac, nooo tak jak moj tz hehe Twoje jablka czy czyjes? siasiada
|
||
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Libra Miko zareagował stosownie do sytuacji
![]() Libra pewnie masz sprawdzony sposób na golonkę ![]() Gmyrelka myślałam że koszt mieszkania to sam czynsz i kredyt
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-10-18 o 22:28 |
|
|
|
#145 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak najbardziej tak jest , przedszkole z zasady jest dla rodziców pracujących Cytat:
ale im jest łatwiej ogarnąć , a ubrane dzieci nie staoją w szatni i się nie grzeją w kurtach Starszaki się często same ubierają , ale w maluchach tak się to własnie odbywa . Na śniadaniu widzę że najpierw karmią te dzieciaki które nie jedzą same i jedzą rzeczy z domu ( np. kaszki ) a potem dają tym co jedzą same . Olka nie raz dojada kaszki po maluchach ![]() czatuje aż któreś nie zje ![]() ![]() Oczywiście w domu po kaszce był zawsze bełt i nie jadła ich wcale . Gmyrelka - raty kredytów są kosmioczne , ale co macie zrobić . Jutro Olka ma pasowanie . ciekawa jestem czy uda jej się wierszyk powiedzieć
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ładowanie na przedszkolaka ma w poniedziałek. Piosenkę " jestem sobie przedszkolaczek" już umiemy. Tz tez już umie
.Madziwina - trudna sytuacja. Michalina strasznie skolowana musiała być. Ana- Ty naprawdę potrafisz zachęcić do zakupów. Ps. Uwielbiam prfumy Armaniego Bao- ja przeszłam wszystkie odmiany karmienia. I stwierdzam ze najgorzej jest ściągać mleko a potem podawać. Nawygodniejsze jest karmienie piersią. Na diecie bardzo restrykcyjnej byłam ponad trzy miesiące. Może nie poddawaj się jeszcze. Ja mimo wszystko wierze ze to właśnie moje mleko dało sile Nataszy.
|
#147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak on wie gdzie zapodać ,kiedyś mówi do mnie "mamo gdzie byłaś ,szukałem cie do cholely" ![]() Tak mie się przypomniało jak piszesz że Twój tż wie gdzie zapodać ,mojej kuzynki mąż-niemiec nie mówi po polsku ale klnie i dobrze wie co kiedy Cytat:
![]() mam ,robię coś takiego http://www.gotujmy.pl/golonka-w-kapu...sy,144648.html Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a romantyzm mojego tz to kupił piwo i orzeszki i włączył Paradox ![]() Nigdy nie był romantyczny, ale kiedyś to tak na niego patrzyłam że wszystko wydawało mi się romantyczne i gesty i to co mówił, a teraz jakoś mi ten urojony romantyzm z niego opadł ![]() Opis złośliwości starzego syna nad młodszym. Mały wieczorem poszedł do łazienki na siusiu a już leżał do spania, starszy brat też. Jak wracał to nie mógł drzwi do pokoju otworzyć, przyszedł po mnie, to się okazało że starszy wredny prad pod drzwi wysunął tą dużą szufladę spod łóżka piętrowego, taką barykadę drzwi zrobił, żeby brat nie mógł wejś spowrotem Oj mój tz to myślałam że z siebie wyjdzie![]() PoP a co oni tym przedszkolakom ładują, lub gdzie są ładowane
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż znowu całych wosków to się raczej nie pali na raz,więc po kawałku Ci wlezie chyba pamiętajcie,żeby kupić zwykłe białe bezzapachowe podgrzewacze do wosków właśnie Madzia,żadne kilka lat.Żebyś widziała ile roboty wykonałam w w zaledwie 4 miechy Już sobie gnój przerzuciłam(sama ) pierwszy raz coś takiego w życiu widziałam we wrześniu pod ziemię,którą na wiosnę będę obsadzaćnie mam zielonego pojęcia jak pachnie piżmo fajny zespół ala biedronka wyszedłby z tych naszych dzieci ![]() Cytat:
Choć ostatnio miałam zapachowy kryzys,chciałam zmiany,ale szukałam,brałam z S.próbki najbardziej kultowych zapachów i nic Chyba cod mi pisany i koniec ![]() dzisiaj u mnie zapowiada się tak samo ciepło jak wczoraj już kończy mi się czereśnia,właśnie wypalam do końca ![]() wczoraj przez tą czereśnię podkradłam dziecku czereśniowe gumy rozpuszczalne i chupa-chupsa czereśniowego ![]() Libra poprzednie kolory zieleń+fuksja to do Werkowego pokoju.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-10-19 o 07:38 |
||
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Armaniego to lubie wiekszosc. Code tez im sie podoba. Jedyne ktore mi nie pogchodza to Gio. Meskie tez lubie. Ja nie lubie uzywac ciagle tych samych bo ich nie czuje. Wiec zmieniam czesto. No i jedne pasuja mi na codzien inne wieczorem.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

.
, ale post 9 i tak dla mnie jest git
. Ciebie kuszą, to i ty "podajesz" dalej

dała popalić od 17ej do rana, spałam jakieś 4 godziny...darłą dziób, cycki mi szarpała, z butelki też jak odciągnęłam, pluła wręcz...zrobiłam więc bebiko, ale zdążyła zasnąć, rano zjadła moje normalnie z butli. Po spacerze dzisiaj powtórka, cycki mi poszarpała, a że na odciąganie czasu nie było, więc zjadła 100 Bebiko bekła i poszła spać. Odpuszczam....zbyt wiee newrów mnie kosztuje to karmienie...g..o jem a ona i tak pierdzi, stęka, wnerwia się po moim mleku
Leży taki słaby na kanapie pod kocem. O, właśnie zasnął. 

, pogielo je totalnie ? serio ? Ale takie grube np z kaputrami czy cos w tym stylu ????
Ja ze swoim wykształceniem i doświadczeniem w kielcach miałabym problem, żeby dostać brutto tyle ile w Warszawie mam netto. I mam tu mase możliwości, żeby pensja szła w góra (zwłaszcza ze głupia nie jestem 
, no ja tez bym padła jakby moja taką arię w biedrze odśpiewała potem
Oj mój tz to myślałam że z siebie wyjdzie
) pierwszy raz coś takiego w życiu widziałam