Blaski i cienie - prawdziwe macierzyństwa zabarwienie... II-IV 2010 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-18, 19:47   #121
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Blaski i cienie - prawdziwe macierzyństwa zabarwienie... II-IV 2010

gmyrcia a gdzie ty w ogole pracujesz??? pisałas kiedys? umknęło mi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:48   #122
lindsley
Zakorzenienie

Madziwnia masakra co to za przedszkole. U mnie są dzieci w wieku 2.5-5lat i dziś byłam świadkiem jak pani wszystkim które potrzebowały pomagała się ubrać - wychodziły dzieci na spacer. Z młodszymi chodzą do toalety. Dziś mówiły że Michał je tylko mięso i one czasem próbują go karmić ale on nie chce (nie chce od jakiegoś pół roku żeby go karmić). Michaś przed 13 jest już przeważnie zmęczony to idzie do pani się przytulać. Zawsze wypachniony tymi samymi perfumami jest
Jeśli czujesz że to nie jest dobre dla Michasi i dla Ciebie to odpuść to przedszkole.

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ile wzieli za ten przewod? ale pech...
70zł

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:52   #123
madziwnia
Zakorzenienie

Decyzja juz podjeta była jeszcze w pracy po tym jak znów sie rozbeczałam...
i od razu gdy oznajmiłam dziewczynom to lżej na duchu mi było że jutro nie bedzie katuszy i rozdartego serducha!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-18, 19:52   #124
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
i w sumie ma ja kto pilnowac pzreciez a ja mam tylko 810 zł stazowego na reke... odeszło by 340 zł zapzredszkole.. wiec dobrze że tak sie stało.. ja juztro jade bez stresu do pracy i starchu o własne dziecko bo dzis sie wypłakałam za duzo

Kurcze az mnie nosi po tm co wczesniej napisalas . Mysle ze to dobra decyzja, co innego jakby byla wieksza i bardziej kumata albo w szkole, bo przeciez tak bywa , ale to jeszcze maly brzdac mimo tego ze tuz taka wygadana .
Oczywiscie mega brawa , za to co napisalas , ze siadziesz i wysluchach tego dzieciaka, tak powinno byc, najwazniejszy jest kontakt z nim, wysluchanie i dialog a nie dyrygowanie. Te wychowawczynie to jakies porypane, wez moze poobserwuj je co i jak w miare mozliwosci .
Jak ja byla bym matka koregos dziecka i akie kacje by byly o bym sie serio wkurzyla, nie po to daje dziecko pod opieke zeby mi ktos je muszrowal i nie pomogl w czynnosciach dnia codziennego, zwlaszcza jak ma 2-3 latka .

Pamietam tez jak pisalas, ze ktos ci mala bawil i ci ja "rozregulowali " , ze nie ogarniasz jej zachowania. Czy nie bedzie tez tak w tym przypadku ?
Moze uda sie z tym innym przedszkolem, popytaj, podzwon .

Evi wiem wiem , ze ci sie juz odpisywac nie chcialo , ale post 9 i tak dla mnie jest git .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:54   #125
evitka21
Zakorzenienie

ja wam powiem, że też jestem mega zadowolona z opieki w naszym przedszkolu-te panie są bardzo ciepłe dla dzieci, tak ładnie się do nich odnoszą-stanowczo, ale zawsze z szacunkiem, opiekują się nimi, pomagają we wszystkim-jedzeniu, ubieraniu, zawsze słuchają dzieciowych opowieści, maluchy wskakują paniom sprzątającym nawet na kolana i one tez się z nimi bawią...i wszystko pamiętają-kto miała jaką bluzę, kto jakiego misia przyniósł. I też w zasadzie to chyba wszystkie pani znają dzieci z wszystkich grup, choć jest ich sporo (dzieci, nie grup).
I teraz, w kontekście historii typu wrocławskiego żłobka, tym bardziej jestem jakaś spokojniejsza, że moje dziecko pod taką dobrą opieką zostawiam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:55   #126
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
i w sumie ma ja kto pilnowac pzreciez a ja mam tylko 810 zł stazowego na reke... odeszło by 340 zł zapzredszkole.. wiec dobrze że tak sie stało.. ja juztro jade bez stresu do pracy i starchu o własne dziecko bo dzis sie wypłakałam za duzo
Madziwnia dobra decyzja moim zdaniem
Skoro ma się kto Michasią opiekować to nie ma sensu,żebyście się wzajemnie szarpały.Szkoda dzieciaczka
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ta co zapachów opisywać nie umie -delikatnie zapytałaś o te świeczki/woski i mimochodem pół wątku tymi pachnidłami zaraziłaś, kiedy do wczoraj nie wiedziały o istnieniu tego, a i żadna nie wąchała jeszcze . Dobra jesteś . Ciebie kuszą, to i ty "podajesz" dalej

ana, to dopiero od niedługiego czasu jest-i to że musisz się właśnie zadeklarować w umowie do której dziecko będzie odbierane i na tej podstawie są opłaty naliczane.

no to już wiem o co chodzi

Bao również uważam,że dobra decyzja.Malutka się nie będzie denerwowała i Ty również.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 19:56   #127
BeataR89
Rozeznanie

Dziś dzień szalony Maja nie spała i cały czas pełna energii (skąd te dziecko bierze siły) Już po kąpaniu jest mała zaraz szykuje kolacje a o 21 Maja do łóżka spać. A ja zasiadam przed tv dziś seriale hotel 52 i przyjaciółki Chce wywołać zdjęcia nie które powieszę na ścianę tylko ramki muszę kupić może polecicie z allegro u kogo warto wywołać ?
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o biedronki to Tż na urlopie wymyślił z dzieciakami piosenkę w aucie (czekali chwilę na mnie i Zosia zaczęła marudzić). Zapodaję tekst, może jakie dziecko załapie jak mu mamusia pośpiewa A później będzie się wstydziła w Biedronce (jak ja )

Biedronka, zrobiła bąka (udawanie bąka).
Na widok pięknego słonka (bąk).
Teraz bąk po majtkach się pląta (bąk),
taka to była biedronka (bąk i wielki śmiech).

Nie do końca po polsku ale rymy na szybko układali. Melodia dowolna
Twój tz ma talent

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
wez ten
http://zapachdomu.pl/Sen-nocy-letnie...tarty-p374.php

pachnie jak facet,który wyszedł spod prysznica i któremu krople wody spływają po nagich,jędrnych,opalonych pośladkach
Taki seks w tym zapachu czuję
Ale opis zapachu, może i ja sie skuszę
Stary 2012-10-18, 19:59   #128
anakazar
Zakorzenienie

no,wy się tak wszystkie pokusicie,a pózniej dostanę baty,bo się okaże ,że tam ani faceta,ani seksu tylko zgniłe jojca

reklamacji nie przyjmuję,ostrzegałam was jak to z moim powonieniem bywa

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-10-18, 19:59   #129
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Dziś dzień szalony Maja nie spała i cały czas pełna energii (skąd te dziecko bierze siły) Już po kąpaniu jest mała zaraz szykuje kolacje a o 21 Maja do łóżka spać. A ja zasiadam przed tv dziś seriale hotel 52 i przyjaciółki Chce wywołać zdjęcia nie które powieszę na ścianę tylko ramki muszę kupić może polecicie z allegro u kogo warto wywołać ?

tez ogladam

Moje tez wykapane, ale my z malym przekimalismy troche , wiecc poczekam z polozeniem, jeszcze z mlodym czytanke musze zaliczyc i literowanie .
Stary 2012-10-18, 20:05   #130
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u nas też bardzo ciepło, poszliśmy po 11ej na plac na osiedlu - cały w słońcu, aż miło, ja siedziałam na ławce a Kubuś bawił sie z Krzysiem - chodzili za łapki, pomagał mu wchodzić na kładkę (krzyś młodszy o rok), przebawili sie 3 godziny. Mała spała no i kubuś był w samej koszulce z długim, bluzę zdjęłam,czapki nawet nie brałam, a babka z dziewczynką przyszła w wieku naszych w płaszczyku sztruksowym i czapce wełnianej plecionej

ale lipa, ale coś kręcą, bo dla wszystkich jest te 5 h za darmo (u nas nie ma tego wcale)

w naszym przedszkolu pierwszeństwo mają te dzieci co zapisane są na 8 godzin (8.00-16.00), a, że z miejscami kiepsko to na darmowe nikt sie nie łapie

Od wczoraj wiem co to znaczy mieć w domu niemowlę miesięczne dała popalić od 17ej do rana, spałam jakieś 4 godziny...darłą dziób, cycki mi szarpała, z butelki też jak odciągnęłam, pluła wręcz...zrobiłam więc bebiko, ale zdążyła zasnąć, rano zjadła moje normalnie z butli. Po spacerze dzisiaj powtórka, cycki mi poszarpała, a że na odciąganie czasu nie było, więc zjadła 100 Bebiko bekła i poszła spać. Odpuszczam....zbyt wiee newrów mnie kosztuje to karmienie...g..o jem a ona i tak pierdzi, stęka, wnerwia się po moim mleku no i nie sądzę, żeby ono jakieś specjalnie wartościowe było jak ja jem tylko chleb z serem topionym albo szynką i biszkopty....pieprzę to karmienie! I ona i ja będziemy zdrowsze jak będzie sztuczne dostawać...trudno - będę wyrodna, ja sie poprostu nie nadaję do karmienia a miałam taki zapał i dobrze mi szło.....
A może to taki kryzys, pamiętam że ja też tak miałam ale się nie poddałam. No ale jak tak czujesz to nic złego malutkiej nie zrobisz jak przejdziesz na modyfikowane

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mój syn dzisiaj pierwszy raz spał w przedszkolu!! I obawiam się, że to nie wróży nic dobrego, bo wygląda mi na chorego Leży taki słaby na kanapie pod kocem. O, właśnie zasnął.
Bystre babki z przedszkola założyły mu dzisiaj dwie!! bluzy i kurtke na spacer (ma dwie bluzy w szafce na wypadek awarii) więc w efekcie miał podkoszulek, bluzke z krótkim, dwie grube bluzy i kurtke Ken ju imedżin??
No to te babki chore że tak dziecko ciepło ubrały Żeby małego nie rozłożyło,zdrówka
Stary 2012-10-18, 20:08   #131
madziwnia
Zakorzenienie

Ustaliliśmy że Michalina bedzie w domu a do teściówej bedzie tylko w razie gdy moja mama rano bedzie chciała gdzie jechac..
Mama pracuje na 14 sta przez 3 tyg i potem tydzien na rano od7-15.
Miśka bedzie wstawała ze mna rano mamaja przed 14 bedzie kładła spac - 2-3 godziny snu i ja o 17 jestem w domu.

Ale tam gdzie miałam praktyki to bym ja oddała bez problemu jakby była potrzeba..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-10-18, 20:10   #132
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
Hej hej!!

Z tym cytatem ( i z innymi w poprzednich watkach) jest tak że gdy zakłądam nowy to siadam i sobie zaczynam czytac cytaty i gdy jakis cytat sprawi że przeczytam go kilka razy aby go dogłębnie przetrawic przez swój umysł.. to wiem że jest idealny na poczatek!

Ten wg mnie jest bardzo na czasie chyba ...
Ciesze sie że trafiłam w wasze serca i w swoje bardzo..

Wazna informacja.. od jutra Michalina nie bedzie jeździła do przedszkola..
napisze w miare swoich mozliwości w skrócie :d....
Gółwna przyczyna- płakałm dzis 3 razy razem z nia..
Albo musiałaby chozic do innego przedszkola albo musiałabym byc z nia w grupie cały zcas.. a ja jestem w żłobkowej i ja widze tylko na p[osiłkach albo jak ide do jej grupy pomagać... chora sytuacja.. ciagle słysze Michalina Michalina.. juz mi brzydnie... jedna dziewczyna - nie am swoich dzieci ani faceta.. w moim wieku jest ze mna na żłobku ale jako główny wych.. i ona najbardziej ustawia et dzieci wszystkie...
Tam sa 2 2,5, 3 4 latki razem w jednej sali a od wszystkich te krowy wymagaja to samo.. rozbierac ubierac same sikac na kibelek same myc zeby raczki.. itd.. nawet nie pomagaja w podwijaniu rękawków w myciu tym maluszkom zabków itd..
pal lich z tym.. ale michalina związana ze mna mega emocjolanie bo kilka razy dzienie mówimy sobie kocham cie tulimy i rozmawiamy duzo.. nagle jest odebrana odemnie.. zaczynają wymagac cudów od pierwszego dnia pobytu... na dodatek jak wychodze ze stołowki ona chce mnie przytulic a te wiadomo nie pozwalaja.. uciekła im do mnie z płaczem.. ta krowa przybiegła za nia za rekę siła ja odemnie odrywa a Michaska krzyczy "Mamo chce do domu jechac".. pierwszy raz dzis tak zareagowaał"...
na dodatek pretensje że sie nie słucha.. no jak am sie słuchac jak mnie widzi .. bardzo te dziewczyny sparwdzała na ile sobie może pozwolić...

ale jak wspomniałam albo ze mna cały czas albo wcale..
Dziecko teskni i przypomina sobie co chwile ze mama jest..
to tak jakbyscie co 30 minut pokazywały sie dziecku w przedszkolu usmiechneły sie pogadały i musiały wyjśc a ono z płaczem wyrywane by było.. tak sie może dziac tylko rano jak sie przyprowadza a nie kilka razy dziennie bo Michalina sobie w koncu pomyśli że ja ja odrzucam, odpycham.. bo nie moge jej tulic kiedy woła .. a z kamienia nie jestem wiec dziś ryczałam razem z nią.. i powiedziałam dziewczyna że KONIEC.. ja na to patrzec nie bede.. i ze dzis jest ostatni raz!!

I nadal podtrzymuje ... ja mam inne podejscie do dzieci.. potrafiłam przez 2 mies prowadzic na praktychach grupy bardzo liczne i nie musiałam być mega kosa i dzieci mnie bardzo lubiły i tu to samo do mnie lgna a wymagam ale potrafie słuchac i rozmawiac .. a tu nie widze aby słuchały jak dzieci chca cos opowiedziec co widziały w drodze do przedszkola albo co sie dziłao w domu albo że Prosze pani ja dzis jade do babci i sie ciesze... tak mi chłopiec mówił.. kucnełam i słuchałam.. dziecko najwazniejsze..
ja nie wiem ja ja zniose ten 4,5 mies stazu potem minimum 3 msc pracy - umowa.. mam nadzieje ze sie dziewczyny poprawią
To ciężko widziec jak córka się męczy wcale się nie dziwię że tak zdecydowałaś. A z kim Michalinka będzie zostawać ? Dlatego ja mam takie obawy żeby oddać Maję do przedszkola taka samodzielna jeszcze nie jest no i przywiązana do mnie
Stary 2012-10-18, 20:13   #133
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pisałam o kredycie, czynszu, opłatach typu prąd, woda itp, tv, internet, komórka. No może 3200zł wychodzi, ale np w tym miesiącu 500zł za prąd zapłaciliśmy. więc ponad 3,5 tysia poszło.

madziwnia jestem szczurem korporacyjnym

Marcel chory, gorący cały ale narazie nie zbijam temperatury. Niech organizm powalczy. Na mój gust przegrzały go te baby - będzie draka w poniedziałek

Beata nie dawaj małej mleka UHT, bo i po co? Zero wartości odżywczej. Są takie mleka co mają krótki termin ważności (np Piątnica, Zimne mleko) i te warto pić. Łaciate to najwyżej do kawy

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-10-18 o 20:17
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:34   #134
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mój syn dzisiaj pierwszy raz spał w przedszkolu!! I obawiam się, że to nie wróży nic dobrego, bo wygląda mi na chorego Leży taki słaby na kanapie pod kocem. O, właśnie zasnął.
Bystre babki z przedszkola założyły mu dzisiaj dwie!! bluzy i kurtke na spacer (ma dwie bluzy w szafce na wypadek awarii) więc w efekcie miał podkoszulek, bluzke z krótkim, dwie grube bluzy i kurtke Ken ju imedżin??
Ja sobie jakos ego nie porafie wyobrazic WTF , pogielo je totalnie ? serio ? Ale takie grube np z kaputrami czy cos w tym stylu ????
Ty a moze one tak specjalnie dzieci sie pozbywaja na kilka dni , przegrzewaja co kilka dni jakies , poem chore , jedno od drugiego cos podlapie a potem nie musza sie meczyc . albo moje wyobraznia juz swiruje
Stary 2012-10-18, 20:42   #135
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Aneczka,
no właśnie, a ty umowy nie podpisywałaś po przyjęciu maćka, że tak nagle o tych opłatach się dowiedziałaś?
evi nic nie podpisywaliśmy tylko wypełnialiśmy kartę zgłoszeniową, nawet nie dostałam potwierdzenia wpłaty za ubezpieczenie i komitet

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

madziwnia straszna sytuacja , ale najlepsze wyjście żeby Michalina nie chodziła tam do przedszkola przynajmniej teraz, musiało ci serce pękać jak to wszystko się działo , współczucia , dobrze że jutro tak nie idzie, bardzo dobra decyzja

U nas sprawa wygląda tak że jutro tż idzie do intendentki i ma mu wszystko dokładnie powiedzieć, zdecydowaliśmy że mimo wszystko Maciek będzie tam chodził , nie ma co rezygnować, a kasa się znajdzie , mam się zaoferował że pomoże

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:

I zgadzam się z Anią że zarobki z Wawie są lepsze niż w innych miastach (zapewne nie wszystkich), ale moja koleżanka w kielcach zarabia 1200zl na rękę, a tyle to ja za przedszkole płace ... i to jest to w miare tanie prywatne przedszkole jak na Warszawe Ja ze swoim wykształceniem i doświadczeniem w kielcach miałabym problem, żeby dostać brutto tyle ile w Warszawie mam netto. I mam tu mase możliwości, żeby pensja szła w góra (zwłaszcza ze głupia nie jestem ) jeśli nie w firmie w której jestem to w masie innych.
Pamiętacie jak miałam rozterki czy zmieniać prace - toż to była najlepsza moja decyzja ever

megi Ty już tak znowu nie dramatyzuj. Nie masz najgorszej pensji, a i ile dodatków do niej. Poza tym fajny jest żywot sprzątaczki

Beata 1300zł w wawie? Na cały etat?? Mój brat na pół etaty w sklepie z ciuchami zarabiał coś koło 1000zł.

Dzisiaj u mnie w budynku pracowym Columbia zrobiła kiermasz. Kupiłam Hance rewelacyjną kurtkę fioletową - z 389 na 120zł przeceniona

Aha, no i zgadzam się z izz że kwestia "zarabiam dużo" zależy od punktu odniesienia. Dla wielu moich koleżanek moja pensja to gigant, a dla mnie gigant to dwa zera więcej No ale też fakt faktem mam powalające wydatki (samo mieszkanie miesięcznie to ok 3,5tys mnie kosztuje) i z tych naszych pensji na "życie" wcale tak dużo nam nie zostaje. Stale nam za mało, ale to chyba jak każdemu
one sa walnięte jakieś, w taką piękną pogodę tak dziecko ubierać żeby tylko się nie rozchorował.

Jak się ma więcej kasy to się więcej wydaje ... im mniej tym mniej się ma do wydawania
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 20:56   #136
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Aneczka,
no właśnie, a ty umowy nie podpisywałaś po przyjęciu maćka, że tak nagle o tych opłatach się dowiedziałaś?
Ja też nic nie podpisywałam...

Tak mi się przypomniało...
Ktoś coś wie co u Izumi ?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:22   #137
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ale dzisiaj pogoda marzenie. Na dzialce w krotkim rekawie przekopywalam. Eryk caly w skowronkach bo dalam mu cebulki jakis kwiatow do sadzenia. Jutro tz ma wolne i bedzie kosil,i mi tam troche pomoze. Sasiad proponowal mi obrobienie dzialki za 20zl za godzine,bo mu to 3h zajmie. Ale po co bym miala chodzic tam wtedy. A kurcze dzialke mam okazalo sie 800m2a ja na moje oko myslalam ze 150. Taka mam miare

Ja mojego sobie nie wyobrazam w przedszkolu. Moze napewno za rok.

Beata ja mojemu to kupuje mleko z tych swiezych z lodowki wone maja termin gora chyba tydzien.

Kusi ten zapach,wyobraznia zaszalala :P

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:27   #138
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Gmyrelka duzo macie za prad. Ja najwiecej to 230 dostalam,a tak normalnie to 170zl.
Wydatkow stalych mamy 2100, ale od kwietnia bedzie tylko 1600 tos.
Ale sa fajne chwile ze dostaniemy 900zl zwrotu za ogrzewanie,i np za wode i jakies koszty okolo 700zl na rok to juz kilka mc bez czynszu

Stary 2012-10-18, 21:27   #139
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana toś opisała zapach

Asia ciężko mi coś doradzić bo odcieni Twoich kolorów jest sporo. Nie wiem co lubisz. Mi się podoba np. szary gołębi + fuksja. Makarony są fajne ale może pomyślisz jeszcze o czymś innym. One muszą zakrywać całą ścianę i być do podłogi ? W Klanie w domu Eli na Sadybie mają takie fajne zasłony w szerokie pasy. Zmieniłabym tylko na bardziej kontrastowe i może pasy wzdłuż a nie w szerz. Trzeba by sprawdzić.

Bao daj sobie spokój z takim karmieniem. Nie dręczcie się obie. Serek topiony może być za tłusty dla małej a i biszkopty są z glutenem a on może jej też nie pasować. Oj Zośka też mi dała popalić jak pamiętam z dietą

Madziwinia bardzo dobra decyzja. Po co męczyć siebie i dziecko. Przecież jak ona miała mamę tak długo dla siebie widzi że mama jest tuż obok to spokojna i grzeczna nie będzie. Przeczuwałam ze tak może się zdarzyć.

Cytat:
Aha, no i zgadzam się z izz że kwestia "zarabiam dużo" zależy od punktu odniesienia. Dla wielu moich koleżanek moja pensja to gigant, a dla mnie gigant to dwa zera więcej No ale też fakt faktem mam powalające wydatki (samo mieszkanie miesięcznie to ok 3,5tys mnie kosztuje) i z tych naszych pensji na "życie" wcale tak dużo nam nie zostaje. Stale nam za mało, ale to chyba jak każdemu
Już to jest dla mnie gigant

Cytat:

, no ja tez bym padła jakby moja taką arię w biedrze odśpiewała potem
No i wyobraź sobie jak ona mi śpiewa w biedrze
"Belomka puciła bomka , prrrr...." Oczywiście na cały piękny głosik

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Twój tz ma talent
A i owszem Nawet kiedyś powiedział że dobrze by się czuł w jakiejś agencji i wymyślał hasła
Stary 2012-10-18, 21:33   #140
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam o kredycie, czynszu, opłatach typu prąd, woda itp, tv, internet, komórka. No może 3200zł wychodzi, ale np w tym miesiącu 500zł za prąd zapłaciliśmy. więc ponad 3,5 tysia poszło.
Łeee... to z kredytem to mam też coś koło tego a na pewno nie zarabiam tyle co Ty pewnie duuuuużo mniej.

Dzięki za porady ale nadal mam mętlik. Postaram sie wkleić zdjęcia może w niedzielę...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:36   #141
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

No i wyobraź sobie jak ona mi śpiewa w biedrze
"Belomka puciła bomka , prrrr...." Oczywiście na cały piękny głosik

A i owszem Nawet kiedyś powiedział że dobrze by się czuł w jakiejś agencji i wymyślał hasła

tak sobie wyobraziłam Twoją i moją w biedronce

Stary 2012-10-18, 21:44   #142
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
http://zapachdomu.pl/Czeresnia-Wosk-...-tarty-p60.php

akurat tą czereśnie jarałam
jeszcze jaśmin o północy jest bardzo polecany,ale ja nie mam,bo go nie było.
Dzięki
A w domku takim zapachowym do olejków mogę to chyba palić co nie?
Też sobie pewnie kilka zamówię, na sen nocy letniej też zwróciłam uwagę jak tam zajrzałam i od razu pomyslałam że fajny musi być
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No przecież dwutlenek drzewom potrzebny

Ja już mam wizje ogrodu co połowa wysypana kamyczkami, stawek mały, i trawy zaledwie z 25m2Tyle to by było ok. a przy płocie obsadze malinami, winogronem, i musze mieć swoje cukinie na leczoPewnie moja wizja kilka lat będzie się robiła.
kilka lat? no co Ty w jeden sezon wszystko zrobisz,maliny to kupuj te powtarzające co na jesień też są
Widziałam kiedyś w gazecie taki fajnie zrobiony ogród sensoryczny do chodzenia na boso ,były właśnie kamyczki,kora,te skalniaki rojniki i taka trawka ostra to było coś w formie ścieżki
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

no no wlasnie, w lecie to z ranca ciezko cie bylo zasac, tylko na noc wpadalas , wiem co mowie , dzien inaczej wyglada , co innego sie robi i jest do zrobienia.
Choc moje to takie same , albo cwicze albo spie

Reni to nawet nie pierdzi co by srodowiska nie zaruwac , a kupy zakopuje w ogrodku. Niezle ma kobia beret zryty , a ten jej maz to okropnie wyglada, jak tak ekologia z ludzmi jedzie to ja podziekuje.

Kupilam sobie wczoraj na lotnisku ksiazke Jak mowic zeby dzieci nas sluchaly i jak sluchac , zeby dzieci do nas mowily - jakos tak noo - CZYTAL KTOS ????
to prawda że dzień inaczej wygląda ,latem to mały od samego rana na dworze siedział więc ja przeważnie z nim

Ciekawe czy by dała redę zarośnięty chwastami ogród wyplewić ,miałaby ekologię jakby grzbietu wyprostować nie mogła a później musiałby sobie wody ze studni wyciągnąć i w piecu napalić coby nagrzać i się wykąpać i jeszcze przepierkę zrobić w łupinach orzecha żeby detergentów nie używać ,jak dla mnie to pod publiczkę wszystko
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Tz powiedziałam że jak wrócę z biegania i w drzwiach nie poczuję zapachu świec i kolacji(sałatki bałkańskiej :P) To odwrócę się na pięcie i pójdę dalej biegaćNie idzie go nauczyć nawet odrobiny romantyzmu

to nie wiedziałaś że starego psa nie nauczysz służyć
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Od wczoraj wiem co to znaczy mieć w domu niemowlę miesięczne dała popalić od 17ej do rana, spałam jakieś 4 godziny...darłą dziób, cycki mi szarpała, z butelki też jak odciągnęłam, pluła wręcz...zrobiłam więc bebiko, ale zdążyła zasnąć, rano zjadła moje normalnie z butli. Po spacerze dzisiaj powtórka, cycki mi poszarpała, a że na odciąganie czasu nie było, więc zjadła 100 Bebiko bekła i poszła spać. Odpuszczam....zbyt wiee newrów mnie kosztuje to karmienie...g..o jem a ona i tak pierdzi, stęka, wnerwia się po moim mleku no i nie sądzę, żeby ono jakieś specjalnie wartościowe było jak ja jem tylko chleb z serem topionym albo szynką i biszkopty....pieprzę to karmienie! I ona i ja będziemy zdrowsze jak będzie sztuczne dostawać...trudno - będę wyrodna, ja sie poprostu nie nadaję do karmienia a miałam taki zapał i dobrze mi szło.....
o matko! nie zazdroszczę ,może faktycznie daj sobie spokój jak czujesz że to nie to
Cytat:
a gdzie tam,nie potrafię.Tak mi się z jakimś męskim hero skojarzyło i seks się po drodze napatoczył
Nigdy nie wiem czy zapach jest słodki,gorzki,kwiatowy czy jaki tam.Gdyby mi facet z S.nie uświadomił,że mój ukochany kod armaniego to zapach słodki to nigdy bym nie powiedziałaA jeszcze jak niektórzy potrafią powiedzieć,że w perfumach czują np.drzewo sandałowe albo pomarańczę to to dopiero jest wyższa szkoła jazdy

Żebyście wiedziały jak Evi mnie zawsze torturowała"a jak pachnie ten szampon",a"a co czujesz" zawsze słyszała"eee ładnie no"albo"może być"

nawet nie wiecie jak się dla was starałam
ej no pomarańczę chyba rozróżnisz albo piżmo
Ja nie przepadam właśnie za słodkimi zapachami takimi że aż mi się ślina zbiera jak do pawia
Nie lubię w kosmetykach zapachów jedzenia typu czekolada,migdały, czy jakieś orzechy ,ewentualnie owoce cytrusowe ujdą

Madziwnia no i dobrze zrobiłaś.Ciebie pewnei będą dzieci lubiały ,bo z powołania jesteś.
Koleżanka miała podobny przypadek ,pracowała w szkole była intendentką i tam jej syn chodził to już podstawówka była i co go jakaś nauczycielka nakrzyczała czy upomniała to on do mamy leciał i musiała dziewczyna zrezygnować z pracy tam bo nie mogli mu tego wyperswadować.

Dzisiaj pogoda była piękna no lato normalnie.
BYliśmy na przejażdżce rowerem fotelik się trzyma
Później zrywaliśmy jabłka i ja siedzę na drabinie przy jabłonce,Mikołaj poszedł na warzywnik i tam sobie grabi ,nagle mu się grabie w coś zaplątały a ten się zaczął drzeć "kulwa kulwa!" no echo szło że pewnie wszyscy w około słyszeli ,najgorzej że zanim zeskoczyłam z drabiny i doleciałam do niego żeby go jakoś przymknąć to ten tak klął ze złością na całe gardło
Dobrze że do przedszkola nie chodzi bo pewnie by łaciną rzucał i siarę robił

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Iza niezły repertuar

Aśka a miał być fiolet z zielonym
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 21:53   #143
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dzięki za porady ale nadal mam mętlik. Postaram sie wkleić zdjęcia może w niedzielę...
daj daj sie poczeka , ladnie sie za remont wzieliscie , no taki bardziej kosmetyczny co nie , a masz w planach kupono jakis nowych mebli ? czy raczej dalsze plany ?

A ty wole teraz masz?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Dzisiaj pogoda była piękna no lato normalnie.
BYliśmy na przejażdżce rowerem fotelik się trzyma
Później zrywaliśmy jabłka i ja siedzę na drabinie przy jabłonce,Mikołaj poszedł na warzywnik i tam sobie grabi ,nagle mu się grabie w coś zaplątały a ten się zaczął drzeć "kulwa kulwa!" no echo szło że pewnie wszyscy w około słyszeli ,najgorzej że zanim zeskoczyłam z drabiny i doleciałam do niego żeby go jakoś przymknąć to ten tak klął ze złością na całe gardło
Dobrze że do przedszkola nie chodzi bo pewnie by łaciną rzucał i siarę robił
nooo lacinke to ty ladnie w domu recytujesz , ze maly w odpowiednim momencie wie gdzie zapodac, nooo tak jak moj tz hehe
Twoje jablka czy czyjes? siasiada
Stary 2012-10-18, 22:25   #144
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra Miko zareagował stosownie do sytuacji

Libra pewnie masz sprawdzony sposób na golonkę

Gmyrelka myślałam że koszt mieszkania to sam czynsz i kredyt

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-10-18 o 22:28
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 22:47   #145
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
lind- brawa dla Misia Moja dziś zaszalała i pospała do 7.15 Raz się dziś obudziła w nocy żeby wyjąć sobie paproszek, bo miała między palcami u nóżki "mamusiu, zapal światło bo mam paproszek, musze go wyjąć" Uczyniła to i poszła spać dalej Rano jak jej o tym mówiłam to nie pamięta

ja chyba też się skuszę na ten wosk czekam na opinie...
Olka nie może znieść jak ma gdzieś jakiś paproch , od razu drze dzioba

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja też

Chlebek rośnie, pranie wisi... Nie mam pomysłu na obiad ale coś wyczaruję pewnie

Za godz jadę na przegląd, mam nadzieję że nic mi nie wynajdą w tym złomie co go zdyskwalifikuje do jazdy
U nas jest taka stacja co nawet ludzi na przeterminowanej gaśnicy uwalają

Cytat:
Nina uwielbia chodzić do biedronki
Codziennie słyszę"mamo idziemy do biedronki" a jak już w niej jesteśmy to się wydziera"biedronka,biedro nka,niskie ceny"
Moje dzieciaki śpiewają Polska biało czerwoni na cały regulator

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny okazało się że u nas darmowymi godzinami objęte są dzieci 5-6 letnie (objęte obowiązkiem szkolnym) za każdą godzinę się płaci plus posiłki dziś będzie w domu dyskusja czy go nie zabrać z przedszkola puki co nie mam pracy i nie bardzo nas stać na to przedszkole człowiek mądry po szkodzie, nie wiem czemu wcześniej się o to nie pytaliśmy byłam pewna ze 5 h jest za darmo a tu lipa
Dziwne to , ja za SZymka płacę tylko za dodatkowe godziny

Cytat:
No to nieźle... współczuję

Mam pytanie, w ostatni weekend października malujemy w dużym pokoju. Zdecydowalam się na jasny beż na całosci a we wnęce na kolor moulin rouge z duluxa http://wnetrzeiogrod.pl/informacje/w...ka-zmiana.html

Nie mam pomyslu na firany. Okno balkonowe mam na całą długość ściany (około 5m) i pojedyńczy karnisz (czego żałuję ale nie mam mowy na razie o zmianie). Chciałabym coś delikatnego, żadnych falban, drapowań itp. Moja wersja jest taka, zeby to były makarony. Długie do ziemi, na całośc w bezu a po bokach dowiesić (tak szczepić razem) w odcieniu wnęki http://allegro.pl/firanka-makarony-l...704332898.html

Druga opcja to dać gładki woal i na końcach też tylko delikatne ala zasłonki w kolorze wnęki. macie jakieś inne pomysły?? Pomożecie??

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

edukację wczesnoszkolną i arteterapię
Podoba mi się ten kolorek i makarony też

Cytat:
a gdzie tam,nie potrafię.Tak mi się z jakimś męskim hero skojarzyło i seks się po drodze napatoczył
Nigdy nie wiem czy zapach jest słodki,gorzki,kwiatowy czy jaki tam.Gdyby mi facet z S.nie uświadomił,że mój ukochany kod armaniego to zapach słodki to nigdy bym nie powiedziałaA jeszcze jak niektórzy potrafią powiedzieć,że w perfumach czują np.drzewo sandałowe albo pomarańczę to to dopiero jest wyższa szkoła jazdy

:
MIałam kiedyś euphorię z CK i kilka osób mi powiedziało że czują tam kamforę

Cytat:
Zwykle tak jest że cięzko jak dziecko jest w tej samej placówce . U Szymka pracuje babka której wnuczka poszła do 3 latków teraz . to mi opowiadała ,że 2 tyg się małej na oczy nawet nie pokazywała. Potem już było cacy . Ale jak tak jest jak piszesz to lepiej żeby jej tam nie było .

Cytat:
Ogólnie słyszałam, że chyba w rekrutacyjnych dokumentach się podaje do której dziecko sie planuje zostawiać i że tych chcących być tylko w tych darmowych, czy ogólnie krótszych się odrzuca, ale czy to prawda to nie wiem. Znaczy mam na myśli gminy gdzie miejsc mało, a dzieci dużo.
[B]

Jak najbardziej tak jest , przedszkole z zasady jest dla rodziców pracujących darmowe dzieci się im nie opłacają , bo z czegoś przecież się te przedszkola muszą utrzymać .

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Madziwnia masakra co to za przedszkole. U mnie są dzieci w wieku 2.5-5lat i dziś byłam świadkiem jak pani wszystkim które potrzebowały pomagała się ubrać - wychodziły dzieci na spacer. Z młodszymi chodzą do toalety. Dziś mówiły że Michał je tylko mięso i one czasem próbują go karmić ale on nie chce (nie chce od jakiegoś pół roku żeby go karmić). Michaś przed 13 jest już przeważnie zmęczony to idzie do pani się przytulać. Zawsze wypachniony tymi samymi perfumami jest
Jeśli czujesz że to nie jest dobre dla Michasi i dla Ciebie to odpuść to przedszkole.

70zł
U OLki w zimę panie ubierają dzieciaki stopniowo . Dzieciaków jest sporo a pań kilka , więc jedna idzie na dwór , dwie do szatni . te dwie biorą po 2 dzieciaków ubierają je i na dwór dają do tej co tam już jest i potem następne . Jak w fabryce normalnie ale im jest łatwiej ogarnąć , a ubrane dzieci nie staoją w szatni i się nie grzeją w kurtach
Starszaki się często same ubierają , ale w maluchach tak się to własnie odbywa . Na śniadaniu widzę że najpierw karmią te dzieciaki które nie jedzą same i jedzą rzeczy z domu ( np. kaszki ) a potem dają tym co jedzą same . Olka nie raz dojada kaszki po maluchach czatuje aż któreś nie zje
Oczywiście w domu po kaszce był zawsze bełt i nie jadła ich wcale .

Gmyrelka - raty kredytów są kosmioczne , ale co macie zrobić .

Jutro Olka ma pasowanie . ciekawa jestem czy uda jej się wierszyk powiedzieć
Stary 2012-10-18, 23:25   #146
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka ładowanie na przedszkolaka ma w poniedziałek. Piosenkę " jestem sobie przedszkolaczek" już umiemy. Tz tez już umie.

Madziwina - trudna sytuacja. Michalina strasznie skolowana musiała być.

Ana- Ty naprawdę potrafisz zachęcić do zakupów.
Ps. Uwielbiam prfumy Armaniego

Bao- ja przeszłam wszystkie odmiany karmienia. I stwierdzam ze najgorzej jest ściągać mleko a potem podawać. Nawygodniejsze jest karmienie piersią. Na diecie bardzo restrykcyjnej byłam ponad trzy miesiące.
Może nie poddawaj się jeszcze. Ja mimo wszystko wierze ze to właśnie moje mleko dało sile Nataszy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-19, 00:13   #147
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

nooo lacinke to ty ladnie w domu recytujesz , ze maly w odpowiednim momencie wie gdzie zapodac, nooo tak jak moj tz hehe
Twoje jablka czy czyjes? siasiada
jabłka moje
tak tak on wie gdzie zapodać ,kiedyś mówi do mnie "mamo gdzie byłaś ,szukałem cie do cholely"
Tak mie się przypomniało jak piszesz że Twój tż wie gdzie zapodać ,mojej kuzynki mąż-niemiec nie mówi po polsku ale klnie i dobrze wie co kiedy
Cytat:
Libra Miko zareagował stosownie do sytuacji

Libra pewnie masz sprawdzony sposób na golonkę
taa całkiem adekwatnie
mam ,robię coś takiego http://www.gotujmy.pl/golonka-w-kapu...sy,144648.html
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U OLki w zimę panie ubierają dzieciaki stopniowo . Dzieciaków jest sporo a pań kilka , więc jedna idzie na dwór , dwie do szatni . te dwie biorą po 2 dzieciaków ubierają je i na dwór dają do tej co tam już jest i potem następne . Jak w fabryce normalnie
o matko ,juz czuję jakie te panie zmordowane po pracy są ,tu się człowiek z jednym umęczy a co dopiero z tyloma
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oliwka ładowanie na przedszkolaka ma w poniedziałek. Piosenkę " jestem sobie przedszkolaczek" już umiemy. Tz tez już umie.
hm ładowanie powiadasz
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 07:32   #148
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

kilka lat? no co Ty w jeden sezon wszystko zrobisz,maliny to kupuj te powtarzające co na jesień też są
Widziałam kiedyś w gazecie taki fajnie zrobiony ogród sensoryczny do chodzenia na boso ,były właśnie kamyczki,kora,te skalniaki rojniki i taka trawka ostra to było coś w formie ścieżki
to nie wiedziałaś że starego psa nie nauczysz służyć
Fajnie by było jakbym na wiosne miała wszystko porobione. Dzisiaj z tz jedziemy na roboty, to już będzie można w spokoju ognisko małe zrobić, i usiąść na dupie. Moje ręce ciężko działkę znoszą, bo odciski na dloniach nieprzyzwyczajonych do takiej pracy, wczoraj piwa wieczorem nie miałam jak trzymać.
No a romantyzm mojego tz to kupił piwo i orzeszki i włączył Paradox
Nigdy nie był romantyczny, ale kiedyś to tak na niego patrzyłam że wszystko wydawało mi się romantyczne i gesty i to co mówił, a teraz jakoś mi ten urojony romantyzm z niego opadł

Opis złośliwości starzego syna nad młodszym. Mały wieczorem poszedł do łazienki na siusiu a już leżał do spania, starszy brat też. Jak wracał to nie mógł drzwi do pokoju otworzyć, przyszedł po mnie, to się okazało że starszy wredny prad pod drzwi wysunął tą dużą szufladę spod łóżka piętrowego, taką barykadę drzwi zrobił, żeby brat nie mógł wejś spowrotemOj mój tz to myślałam że z siebie wyjdzie

PoP a co oni tym przedszkolakom ładują, lub gdzie są ładowane

Stary 2012-10-19, 07:33   #149
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A w domku takim zapachowym do olejków mogę to chyba palić co nie?
Też sobie pewnie kilka zamówię, na sen nocy letniej też zwróciłam uwagę jak tam zajrzałam i od razu pomyslałam że fajny musi być

Ciekawe czy by dała redę zarośnięty chwastami ogród wyplewić ,miałaby ekologię jakby grzbietu wyprostować nie mogła a później musiałby sobie wody ze studni wyciągnąć i w piecu napalić coby nagrzać i się wykąpać i jeszcze przepierkę zrobić w łupinach orzecha żeby detergentów nie używać ,jak dla mnie to pod publiczkę wszystko

ej no pomarańczę chyba rozróżnisz albo piżmo
Ja nie przepadam właśnie za słodkimi zapachami takimi że aż mi się ślina zbiera jak do pawia
Nie lubię w kosmetykach zapachów jedzenia typu czekolada,migdały, czy jakieś orzechy ,ewentualnie owoce cytrusowe ujdą
nie wiem Libra,ale chyba te inne domki nie z yc są dużo mniejsze.Ja byłam mega zaskoczona rozmiarem tego podgrzewacza,ma wielki otwory
Chociaż znowu całych wosków to się raczej nie pali na raz,więc po kawałku Ci wlezie chyba
pamiętajcie,żeby kupić zwykłe białe bezzapachowe podgrzewacze do wosków

właśnie Madzia,żadne kilka lat.Żebyś widziała ile roboty wykonałam w w zaledwie 4 miechy
Już sobie gnój przerzuciłam(sama) pierwszy raz coś takiego w życiu widziałam we wrześniu pod ziemię,którą na wiosnę będę obsadzać

nie mam zielonego pojęcia jak pachnie piżmo
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moje dzieciaki śpiewają Polska biało czerwoni na cały regulator

fajny zespół ala biedronka wyszedłby z tych naszych dzieci
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ana- Ty naprawdę potrafisz zachęcić do zakupów.
Ps. Uwielbiam prfumy Armaniego
też uwielbiam,akurat code wygrywa u mnie ze wszystkimi innymi zapachami.Ja jestem bardzo stała w zapachach i codu używam już 4 rok,jakoś nic innego nie znalazłam co by mi się aż tak podobało.
Choć ostatnio miałam zapachowy kryzys,chciałam zmiany,ale szukałam,brałam z S.próbki najbardziej kultowych zapachów i nicZ tego wszystkiego kodu przestałam używać przez dobre 3 miechy i yak testowałam na sobie inne zapachy,aż jakiś czas temu stałam w kolejce i poczułam u babki armaniego i na nowo się zakochałam.Wróciłam do domu wzięłam prysznic,spryskałam się codem i tak już zostało.
Chyba cod mi pisany i koniec

dzisiaj u mnie zapowiada się tak samo ciepło jak wczorajmam drzwi tarasowe otwarte i ani odrobiny chłodu nie odczuwam.

już kończy mi się czereśnia,właśnie wypalam do końcaWieczorem zapodam sobie albo waniliową babeczkę albo mega seksi hero mena

wczoraj przez tą czereśnię podkradłam dziecku czereśniowe gumy rozpuszczalne i chupa-chupsa czereśniowego

Libra poprzednie kolory zieleń+fuksja to do Werkowego pokoju.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2012-10-19 o 07:38
Stary 2012-10-19, 07:56   #150
P0P70
Zakorzenienie

Ja z Armaniego to lubie wiekszosc. Code tez im sie podoba. Jedyne ktore mi nie pogchodza to Gio. Meskie tez lubie. Ja nie lubie uzywac ciagle tych samych bo ich nie czuje. Wiec zmieniam czesto. No i jedne pasuja mi na codzien inne wieczorem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości