![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: kawa zbożowa-czy to prawda?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys bylam maniaczka czarnej herbaty... teraz pije moze raz na dwa dni i jest mi z tym dobrze. Reszta to jest kawa (rano zawsze i sroda, czwartek popoludniu) a pozniej rozne ziola: rumianek, mieta, tymianek, skrzyp, bratek.
A tak w ogole to teraz zauwazylam ze jestes z Wawy ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Hej a ja właśnei sącze Inkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu kupiłam sobie kawę Cofea, 40 % kawy zbożowej i 40 % naturalnej.
Jest supersmaczna, jak się ją zalewa wodą tworzy się taka pianka, ma wyrazisty mocny smak i świetnie smakuje z mlekiem ![]() polecam.
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Ja też próbowałam tej Cofea, ale Ricore (skład ten sam) bardziej mi smakuje. Ta Cofea jest przy niej zbyt sztuczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
A w skład tej cofei i ricore wchodzą jakieś sztuczne dodatki? Obecnie pije inke, która bardzo mi smakuje no i przede wszystkim jest 100% naturalna, ale jak piłam zwykłą kawe nie czułam ani pobudzenia ani senności i również mi smakowała. Jednak odkąd zaczęłam zwracać uwagę na sklad produktów przerzuciłam się a inke, bo niestety kawa rozpuszczalna do naturalnych raczej się nie zalicza. Stąd moje pytanko o skład tych kawek pół na pół bo było by super gdyby nie miały nic szkodliwego w swoim składzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Aż poleciałam do kuchni sprawdzić
![]() 'Inka - rozpuszczalna kawa zbożowa Składniki:jęczmień, żyto, cyrkoria, burak cukrowy - prażone' [producent Biogran] a czemu ona sie zwie Inka ? a nie np. buraczanka ![]() a tak EOT, chetnie bym sobie teraz zaparzyla Inke- bo mam ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
ja mam z cykorii i jest pyszna
![]() ale sama zaczęłam się zastanawiać nad tymi ww ![]() ![]() może nasza kochana inch już rozpracowała ten artykuł? ![]() normalnej kawuchy nie piłam,ale zaczęłam przed ćwiczeniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ufff nastal dzien , wstalam i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hello, trochę OT, ale jak myślę "inka" to od razu kojarzy mi się z bawarką
![]() No mi w przedszkolu mniej tuningowaną robili ![]()
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ricore ma w składzie tylko kawę rozpuszczalną (40%) oraz cykorię (60%), żadnych innych sztucznych dodatków. Dla mnie przepyszna, a co ważne delikatna dla żołądka (po 100 kawie rozpuszczalnej umieram). Inkę też kiedyś piłam, ale teraz wyrosłam z niej, po prostu już mi tak njie smakuje (wrażenie dziecinnego smaku).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
ale jakby nie bylo, ma w sobie te 40% zwykłej kawy, co chyba najzdrowsze nie jest. Ja np. praktycznie w ogole nie piję czarnej kawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
![]()
Podbijam wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
trzeba kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam na pewnym forum, że kawa zbożowa ekspresowa jest podobno bardzo tucząca
![]() Ostatnio przestałam pić normalną kawę (i tak w niej więcej było mleka niż kawy) i zaczęłam pić Anatola z mlekiem. Najpierw z jedną łyżeczką cukru, a teraz już wcale ![]() Nie wyobrażam sobie już dnia bez kawy zbożowej ![]()
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
tez duzo czytalam o kawach.... i ponoc to prawda ze kawa zbozowa jak i zwykla przyspieszaja przemiane materii a co wiecej zwykla kawa dziala podobnie jak l-karnityna wiec dobrze ja wypic przed treningiem jakies 30 min .... gdzies to wyczytalam na jakiims forum i to od niejednej osoby takie wiesci =D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam odkopać wątek ze względu, iż chciałam dowiedziec sie co warta jest ta zbożówka
![]() Pisałyście, że burak cukrowy jest niewskazany ![]() pojawił sie ostatnio produkt nestle http://www.nestle.pl/gf_naszeprodukty.asp na stronie producenta nie ma nic o buraku, choc możliwe ze go zawiera. Czy ktos już próbował? a dobra jest? ![]() Jestem kawoholikiem ![]() ![]() Bo z porannej nie jestem w stanie zrezygnowac - z moim ciśnieniem to niewykonalne. Zresztą kawa tylko w nadmiarze szkodzi, prawda? a tak to samo zdrowie ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi Ci o Nestle Caro, to polecam bo jest pyszna. W smaku przypomina prawdziwą kawę. Z lżejszych kaw polecam także Ricore (tylko 40% kawy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I bądź tu człowieku mądry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
ja wasnie pije...
![]() na pol litra dzbanek - duze dwie kopiaste lyzeczki inki, kopiasta lyzeczka gorzkiego kakao, dwie lyzeczki miodu... zalewam do polowy woda, mieszac a potem dolewam zimnego mleka... polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podajecie tutaj kaloryczność kawy zbożowej,aczkolwiek wydaje mi się,że kawa zbożowa sama w sobie zalana wodą nie ma zbyt wiele tych kalorii
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
heh- jak byłam dzieckiem to nienawidziłam Inki serdecznie
![]() ![]() a co sądzicie o tym napoju "cykoria"? jakas taka kawa zbożowa wpomagająca odchudzanie.. pił to ktoś?
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja pije codziennie kawę zbożową - Anatol ![]() Ale tą 'mocną' w brązowym opakowaniu. Bardzo mi smakuje. Lolcia, co do kcal. ta którą ja pije ma 4,7 / 100 ml po przyrządzeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Ciekawy wątek
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Już sie zaopatrzyłam (z czystej ciekawosci) w nestle caro i jest naprawdę bardzo dobra - moj tato sie śmieje że kiedys to pili bo nie było zwykłej kawy i kleli na czym świat stoi heheh a teraz takie ochy i achy nad zbożówką ![]() kawa ma jakies 8 kcal w łyżeczce zdaje sie. Ale ja robie ja tak, ze zalewam 2 łyżeczki do połowy wodą i dolewam do końca mleka. Podobno cykoria zwiększa wchłanianie wapnia i najlepiej sie to wykorzystuje pijąc zbożówkę własnie z mlekiem. Wiec super dietetyczna nie jest - no ale nie o dietetyke tu chodzi, jak juz sie pochlania kalorie to niech przynajmniej będą cos warte ![]() Nie zamierzam zrezygnowac ze zwykłej kawy ![]() ![]() A rano czarnucha z łyżeczką cukru heheheh niskociśnieniowcy łączmy się ![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja kupiłam ją kilka razy, ale nie wiem czy jakieś pechowe opakowania wybieram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy Nestro caro jest podobna w smaku do Ricore? bo Ricore kompletnie mi nie podchodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.