Ostatnia PM2012 za mąż wydana, a my wciąż wizażujemy do białego rana-Żony 2012 cz.1 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 20:00   #121
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Dot.: Ostatnia PM2012 za mąż wydana, a my wciąż wizażujemy do białego rana-Żony 2012

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
wstydze sie
chociaz w tej knajpce( a tak wogole to w Gdowie moze slyszalas, "szalas" sie zwie ten zajazd ) to juz nas tak znajaz ze wiedza co zawsze zamawiamy tak wiec stalymi klientami jestesmy. Kurcze moze kiedys sie odwaze zapytac
No to tym bardziej nie powinnaś mieć oporów żeby zapytać! Jesteś zaufanym klientem!!!! Gdów znam, choć nigdy tam nie jadłam....może zapamiętam zajazd szałas i kiedyś tam wstąpię na steki z wieprzowiny Teściowie mogą znać.... Oni tam niedaleko, do Dobczyc, na różne zabawy sylwestrowe i inne jeżdżą będę 3mać za Twoją odwagę
Stary 2012-10-29, 20:07   #122
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnia PM2012 za mąż wydana, a my wciąż wizażujemy do białego rana-Żony 2012

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
No to tym bardziej nie powinnaś mieć oporów żeby zapytać! Jesteś zaufanym klientem!!!! Gdów znam, choć nigdy tam nie jadłam....może zapamiętam zajazd szałas i kiedyś tam wstąpię na steki z wieprzowiny Teściowie mogą znać.... Oni tam niedaleko, do Dobczyc, na różne zabawy sylwestrowe i inne jeżdżą będę 3mać za Twoją odwagę
stek po góralsku sie to zwie :P a ze z wieprzowiny to podejrzewamy ze jest kurcza cza zagadac nie ma bata no i najwazniejsze to znalezc okazje aby pojechac tam

wiecie co? moj malzonek wymienia opony w samochodzie. ide mu przywalic sniezka

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:21   #123
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Madzia89 bardzo się cieszę, że do nas zajrzałaś!!!! Gratuluję ślubu i życzę Wam wszystkiego najlepszego Wyglądaliście w dniu ślubu bardzo ładnie (mimo, że twarzy nie widać, podejrzewam, że była nich sama radość ).
Ogromnie mi przykro z powodu waszej straty. Duzo już przeszliście, mam nadzieję, że to Was jakoś wzmocni, że teraz już będzie lepiej I pamiętaj, że nie jesteś sama! Masz cudownego męża i masz tez nas W każdej chwili możesz wpaść do nas i wygadać się

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

U mnie to co spadło w większości stopniało

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:23   #124
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
zrobiłabym to samo
Stary 2012-10-29, 20:25   #125
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

89Madziu89 bardzo przykro czyta się Twoją wiadomość, smutne to co piszesz ale najważniejsze że masz męża u boku reszta się ułoży

Melody Ty to jesteś wariatka

nena zaglądaj do nas częściej
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:26   #126
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja swojemu robiłam a'la steka z cebulka, frytki i surówką z selera...
kurcze zawsze jemy w jednej kanjpce super steki z miesa wieprzowego ktore sa idealnie miekkie i za chiny swiata nie potrafie zrobic ich tak samo... zawsze wychodza mi troche twarde.... Nie mam na to sposobu :/
spróbuj zamarynować mięsko w kefirze/jogurcie ( naturalnym oczywiście / ewentualnie w zwykłym mleku

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Witam drogie PM 2012 Teraz juz Żonki
przepraszam ze tak dlugo mnie nie bylo ale niestety duzo wydarzylo sie w naszym zyciu od slubu
bardzo mi przykro kochana

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:32   #127
ladystar
Zakorzenienie

Melduje sie w nowym watku

Alescie sie rozpisaly tylu stron do nadrobienia juz dawno nie mialam, zrobilo sie tak tloczno jak w pelni sezonu slubnego

Ale mimo wszystko jakos tak melancholijnie sie zrobilo ze to JUZ PO

Byloismy zobaczyc dzidziunia naszych swiadkow Martynka jest piekna i taka malutka

Kawko, ale taniuskie mieszkanko!! I ogromne jak za te cene!! SUPER!!

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Lady ja szukałam na asos i nie znalazłąm tego body jakaś ślepa jestem czy co:P możesz podesłac link? znalazłam tylko na Allegro za 119 zł
drogo, ale to dobra wiadomosc, ze jak nie bedzie pasowac to jeszcze na nim zarobie
Oto i ono http://www.asos.com//Asos/Asos-Peplu...px?iid=2292546

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Lady mam pytanko, czy orientujesz się może czy w PL można kupić pewne "winko" Kupiliśmy je w Paryżu w Auchanie na La Defense (chyba po 2-3 euro), nazywa się to "napój aromatyzowany na bazie wina", mam w domu smaki: gruszka, truskawka i malina; była chyba jeszcze brzoskiwinia i grejpfrut. Jak mi się uda to poszukam fotki na google albo potem zrobię.
w tym Auchan w galerii handlowej na LaDefense? Boziuuuu zgubilam sie tam i pierwszy raz marzylam o tym, zeby moc jak najszybciej wydostac sie z galerii, bo tam nigdzie nie bylo wyjscia
A winka z opowiesci nie kojarze, moze wizualnie cos mi sie skojarzy.
W ogole smialismy sie ostatnio z Mezem, bo my mamy swoje ulubione wino z Paryza, ktore z reszta mielismy na stolach na weselu i rozdawalismy gosciom na wyjscie i dajemy je rowniez znajomym po kazdym powrocie z Paryza. I rozbawilo nas to, ze nasi znajomi MUSZA lubic to samo wino co my, bo zawsze dostaja to samo

Kocurku fotki fotki fotki!!

Cytat:
to ja przy Was jestem hardcorem jeśli chodzi o depilator wogóle mi nie straszny i idę na całość;
TAM tez?

Ide na TV i zaraz doczytam reszte

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-10-29 o 22:05
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:41   #128
melod_y
Zakorzenienie

gosza u mnie jest bialo

TZ sie zdziwił co ja wyprawiam i pojechaliśmy na mała przejażdżkę samochodem a konkretnie do sklepu po cos do picia

MARGIDA- dzieki za propozycje. a na jak dlugo przed smazeniem powinnam zamarynowac takie miesko?

Stary 2012-10-29, 20:52   #129
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
MARGIDA- dzieki za propozycje. a na jak dlugo przed smazeniem powinnam zamarynowac takie miesko?
ja najczęściej marynuję z przyprawami od rana do pory obiadowej
myślę, że najmniej jakąś godzinę, bo musi się przegryźć

załączam Wam dwie fotki z soboty - u nas było tak biało, że świata ie było widać, a w Kołobrzegu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP9565.jpg (231,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP9549.jpg (83,5 KB, 17 załadowań)

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 20:59   #130
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ja najczęściej marynuję z przyprawami od rana do pory obiadowej
myślę, że najmniej jakąś godzinę, bo musi się przegryźć

załączam Wam dwie fotki z soboty - u nas było tak biało, że świata ie było widać, a w Kołobrzegu:
dzieki

no faktyczni kolobrzeg odbiega od widokow za oknem

Stary 2012-10-29, 21:00   #131
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Ej laski, widziałyście to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miodek23.jpg (49,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miodek2.jpg (50,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miodek11.jpg (49,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-10-29, 21:05   #132
(kicia)
Zakorzenienie

Madziu wyglądałaś bardzo ładnie i przykro mi z powodu ciąży ale nie poddawaj się widocznie tak musiało być

wróciłam do domku brrr ale paskudnie chlapa się robi. Ale się dziś wystraszyliśmy tzn weterynarz nas wystraszył bo od wczoraj piesio miał biegunkę przez cały tydzień jedzenia mleka wszystko było ok aż tu dziś problem np o poszedł się TŻ zapytać czy to od mleka cyz od czego innego a weterynarz że albo od mleka albo to wirus a dla szczeniakó są one śmiertelne i śmiertelnie to ja się wystraszyłam wzieliśmy go do weta no ale okazało się że to jednak wina żołądka. dostał zastrzyk jeszcze jutro i pojutrze... ale dzielnie został na godzin sam w domu co prawda zamknięty w kojcu ale jak wróciłam to była cisza ciekawe jak długo wył żal mi go bo na wszystkich zmianach TŻta będziemy z nim na zmianę tylko w poniedziałki i czwartki będzie musiał 5 h siedzieć sam

zjadłam kolacyjkę fasolkę szparagową duszoną na masełku mniam i teraz odpoczywam pies szaleje z ręcznikiem po mieszkaniu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:07   #133
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W poprzednim wątku nie zdążyłam Wam napisać , że w piątek byliśmy na wizycie i w końcu widzieliśmy/słyszeliśmy serduszko! , a bąbelek ma 1,78 cm Wyniki też ok, więc się trochę uspokoiliśmy. Na kolejnej wizycie powinniśmy zobaczyć już rączki i nóżki A potem w weekend w końcu dowiedzieli się rodzice i reszta rodzinki i opijali wnuczka/wnuczkę
Wow, to musi być niesamowite uczucie
Ja też uważam, żeś jest nasza, więc jak najbardziej pasuje, żebyś była w naszym kalendarzyku

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
metraz to 73 m (to dla nas docelowe, nie jara mnie meiszkanie w domu) 3 pokoje minus to troche mala kuchnia (ale moze dzieki temu bede mniej jadla ) mieszkanie prawie cae po remoncie koszt 165 tys (mega tanio takie samo mieszkanie w kielcach ponad 300 tys kosztuje) kredyt na "tylko" 15 lat (zawsze to lepsze niz 30 :d) Rodzina na swoim, bank BNP Paribas
Gratulacje Kochana, taki metraż za takie pieniądze to jak darmo! Super, że Wam się tak rewelacyjnie udało Nawet bez remontu się takie nie trafia, a u Was jeszcze po remoncie. Super

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Myślałam że nic mi humoru dziś nie zepsuje ale jednak doszły do mnie wiadomości jak ja to się nie mogłam pojawić na weselu u rodziny( to to wesele tej mega czepiającej się kuzynki które odbyło się w ta sobotę). Ze mogłam chociaż na sam ślub przyjechać i wiele innych rzeczy. Że urazę to mozna sobie zachowac na czas wesela jakbym nie miała prawa odmówić Mam dużo powodów dla których tam nie poszłam i miałam absolutnie wybór tego czy chce sie tam pokazac czy nie ale niektórzy tego kompletnie nie rozumią i co najlepsze to kuzynka udawała głupią przed goscmi jak sie jej pytali czemu nas nie ma. Najchętniej bym jej coś napisała ale nie wiem czy to dobry pomysł.
Ja bym olała, tacy ludzie nie warci są w ogóle uwagi jak dla mnie.

Cytat:
Nie ma problemu z wyciągnięciem tego, paluszki chyba masz sprawne???
Ja nawet tamponu nigdy dobrze nie umiałam włożyć, zawsze mnie coś uwierało i generalnie się chyba nie nadaję do wkładania dziwnych rzeczy do środka

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
O kurcze, ale trafiłam..chciałam poczytac Was a tu nowy wątek i to jeszcze żonkowy
Hej heeeej, fajnie, że jesteś

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
I zapomniałam Wam napisać najważniejszego: załatwiłam sporo spraw.

Rodzice i wujkowie M. przyjeżdżają do nas na działkę na długi weekend. Wywołałam dla nich i dla moich rodziców trochę zdjęć z wesela.

Kupiłam też album ślubny z czarnymi kartami i taśmę do zdjęć. Był ładny kremowy z serduszkiem, ale M. nie lubi takich serduszkowych tematów, więc wzięłam ciemnobrązowy z kwiatowym motywem. Według mnie bardzo elegancki.

I wydrukowałam wreszcie podziękowania dla gości. Mieliśmy je wysłać 2 tygodnie temu, ale wyszło jak wyszło. M. się ładnie spisał i super pasują do papeterii z wesela.

M. siedzi też nad moją stroną firmową. Mamy już nazwę i logotyp. Są świetne, ale nie wiem czy nie za bardzo "dizajnerskie". Boję się, że przeciętny klient nie skuma o co chodzi. Ale M. jest super ekstra wypasionym grafikiem i nie podpisze się pod czymś, co nie będzie na najwyższym poziomie. Nawet, jeśli ten poziom jest nieco zbyt wysoki.

Dorastam powoli do tego, żeby się z Wami podzielić moimi planami na przyszłość, ale wstrzymam się jeszcze i pokażę Wam już gotową stronę.

Załączam zdjęcia albumu (ofoliowany jeszcze) i podziękowań.
Ale dużo pozałatwiałaś! My mamy taki plan, żeby powywoływać naszym Gościom zdjęcia, na których fajnie wyszli i powysyłać z kartkami świątecznymi i podziękowaniem Ciekawe, czy uda nam się to zrealizować
Album bardzo ładny

Ja jestem bardzo ciekawa Twojego interesu i strony, kieeeedy pokażesz?

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ile ja was się naszukałam
Nowy wątek, już nie "jeszcze przed"... smutno mi się zrobiło Bo mimo że przeżyłyśmy wspólnie piękny czas przygotowań do naszego najważniejszego dnia, to nieubłagalnie dobiegł on końca. Zastanawiające dla mnie jest tylko to, że tak naprawdę wcale nie tęsknię za oglądaniem zdjęć sukien, butów, dodatków. Punktem kulminacyjnym było wyrzucenie stylemepretty z zakładki. Nawet swoje zdjęcia ślubne oglądam, tylko kiedy muszę komuś pokazać. Jakoś czuję, że to całe wydarzenie było wieki temu i jakby odbyło się bez mojego udziału.

Tęsknię jednak za wami i atmosferą wątku. Kiedyś przed snem, jak dopadła mnie jesienna melancholia, co konsekwentnie prowadzi do przeróżnych wspominek, przypominałam sobie najzabawniejsze, najciekawsze momenty Pmek2012 z tych ostatnich dwóch lat (np. przeboje Kindzi z suknią, szukanie falbanek Chatki, papierowe kule Kici które dzielnie składała, biznes jagodzi, co go tu wspólnie niemalże rozkręciłyśmy, pas cnoty i dekolt Sztuczki, jajeczną sąsiadkę Kili, dzieci srające na pościel tudzież ręczniki – wybacz Audrey, ale to chyba był jeden z zabawniejszych epizodów i tak dalej i tak dalej …).

A tak poza tym, to postaram się częściej wpadać. W tym tygodniu na pewno, bo mam urlop

Ze spraw co u mnie, to w sumie po staremu. Praca, nauka, wyjazdy, obżeranie się, zakupy. Z nowości – mam okulary ale na szczęście tylko takie do czytania (choć okulista twierdzi inaczej), a i miałam też wypadek samochodowy, ale w sumie nic poważnego.

Pracuję też nad powiększeniem rodziny, na razie o jakiegoś czworonoga, ale mąż się póki co nie zgadza.

Toczę też wojnę z jedną wstrętną babą sąsiadką

Na @ widziałam super zdjęcia i ciekawy temat o sexie, ale się nie wypowiadałam, bo wstydliwa jestem

Miłego wieczoru
ja tymczasem idę pochłonąć słoik nutelli.
tudzież dwa.
Ale mi się nostalgicznie zrobiło jak przeczytałam Twojego posta Wpadaj częściej do nas
Opowiedz nam o sąsiadce, coś w stylu jajecznej?
No i 3mam kciuki za powiększanie
Smacznego

Cytat:
przepraszam ze tak dlugo mnie nie bylo ale niestety duzo wydarzylo sie w naszym zyciu od slubu

Slub i wesele udalo sie kapitalnie wrzuce zaraz pare fotek
Goscie bawili sie do samego rana
Ale zacznijmy od poczatku tydzien przed slubem dowiedzialam sie ze jestem w ciazy bylam w 6 tyg chodz czulam to juz wczesniej
oznajmilam TZ cieszyl sie jak dziecko byl przeszczesliwy ale postanowilismy ze nie powiemy nikomu ze jestem w ciazy poki nie bede pewna ze wszystko jest ok (tak jakbym przeczuwala cos)
czulam sie dobrze mialam jedynie mdlosci i lekkie klucia w podbrzuszsu
umowilma sie u gin w srode po slubie tj 12 wrzesnia
11 wieczorem byli u nas w domu moi rodzice i babcia TZ (ktora go wychowywala)
Chcielismy im powiedziec ale jakos poszlam jeszcze do wc i strach zaczelam plamic wstrzymalismy sie
plamienie nie ustepowalo
Oczywiscie gin po badaniu powiedzila mi ze nie jest dobrze ze ciaza moze byc martwa i dala skierowanie do szpitala zaplakana z Tz do domu po torbe z rzeczami oczywiscie mama zorientowala sie ze cos jest nie tak powiedzialismy jej prawde w szpitalu po dlugim oczekiwaniu zostalam przyjeta
Lekarz ahh do konca zycia bede pamietac jego slowa "pani Magdo nie mam dobrych wiesci" zrobilo mi sie tak slabo ahhh
powiedzial ze ciaza z okresu powinna byc 7 tyg a z usg jest 4 wiec albo ciaza obumarla i tym plamieniem przygotowuje sie do pronienia albo zaszlismy w ciaze 3 tyg pozniej nie zostalam w szpitalu ale zrobli mi badanie krwi na poziom hormonu hcg
pzreplakalam cala srode i czwartek ...
Wpiatek mailam stawic sie na 9 rano naczczo znow czekanie przyjeli mnie o 13;/ zbadali i dopiero potem drugie badanie krwi wytlumaczyli mi na czym to moze polegac ze jak bedzie spadajacy poziom hcg to nie ma sensu ciagnac ciazy a tymbardziej ze mialam isc na zajutrz do brata na slub czekanie na korytarzu na wyniki krwi bylo katorgia
Na szczescie byl ciage przy mnie moj TZ na prawde moglam na niego liczyc postawil sie na wysokosci zadania
po 1.5 h czekania uslyszlam jak z dyzurki polozna wolala do lekarza ze poziom jest spadajacy calkiem sie zalamalam po prostu jakby cos ciezkiego zwalilo mi sie na piers brakowalo mi oddechu lekarz wzial mnie i Tz do gabinetu i przedstawil wyniki
ahh teraz piszac to nawet placze chodz sadzilam ze poradzialm sobie juz z tym wytlumaczylam sobie to ze to byla tak wczesna ciaza ze to byl tylko pecherzyk
Bylo to dla mnie traumatyczne przezycie caly pobyt w szpitalu To ci sie stalo ale
przepraszam ze taki dlugi post ale 1 raz wygadalam sie o tym tak dokladnie
Kochana, strasznie mi przykro, że spotkało Waś coś takiego Naprawdę współczuję, nie mam nawet słów, aby wyrazić, jak bardzo...
Ślicznie wyglądaliście w dniu ślubu, szkoda, że nie widać twarzy, ale prezentowaliście się ogólnie pięknie, miałaś cudną suknię i wiązankę

Boże, to naprawdę JUŻ PO.... Niby radość, szczęście małżeńskie itd, ale faktycznie jakoś tak smutno...
Całe szczęście, że nam jeszcze Kuku została

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:37   #134
(kicia)
Zakorzenienie

a co do bucików z poprzedniego wątku ja miałam butki Lasockiego przez 3 sezony super były teraz miałam kupić ale jeszcze chyba poczekam...
co do butów Jennifer miałam jedne kozaczki krótkie makabra chodziłam w nich ale straszliwie nie wygodne były ale np szpilki z tej kolekcji mam trzy pary z czego jedną 5 rok są lekko podniszczone ale nadal świetnie w nich się chodzi służą mi teraz jako buty na zaminę na weselach

Stary 2012-10-29, 21:43   #135
kilianna
Zakorzenienie

Witajcie

pochorowało mi się ostatnimi czasy i ominęłam zamknięcie wątku bara bere ;(
ale już jestem prawie zdrowa, dziś zaliczyłam 8-godzinne szkolenie, później kurs niemieckiego i dopiero wróciłam do domu, nalałam sobie winka na rozgrzanie i zabieam się za nadrabianie

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-10-29 o 21:48
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:49   #136
niusia_87
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku

Tyliście napisały
Jestem tak zmęczona, że nie przeczytam
Poproszę o streszczenie

Mam newsa
sis męża mego urodziła
today
Alicje z krainy czarów
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:56   #137
kilianna
Zakorzenienie

Nena! Wreszcie się pojawiłaś, myslalam o Tobie ostatnia, co tam u Ciebie słychać

Madzia
,bardzo mi przykro Mam nadzieję, że wszystko się pomyslnie potoczy mimo tego, że przeżyliscie straszne chwile

Kawo!!! Gratulacje!!! Super cena za wspaniałe, duże mieszkanie!

Niusia, gratulacje dla siostry męża

jeju, nie mogę uwierzyć, że takie śniegi u Was. U mnie dziś był mróz, ale śniegu ni huhuhu.

Czy mi się zdawało, czy ktoś u nas szukał sukni Very Wang Diana??? Spotykam tę suknię (oryginalną) do sprzedania , ale na zagranicznych forach jakby co.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-10-29 o 21:58
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:01   #138
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

Slub i wesele udalo sie kapitalnie wrzuce zaraz pare fotek
Goscie bawili sie do samego rana
Ale zacznijmy od poczatku tydzien przed slubem dowiedzialam sie ze jestem w ciazy bylam w 6 tyg chodz czulam to juz wczesniej
oznajmilam TZ cieszyl sie jak dziecko byl przeszczesliwy ale postanowilismy ze nie powiemy nikomu ze jestem w ciazy poki nie bede pewna ze wszystko jest ok (tak jakbym przeczuwala cos)
czulam sie dobrze mialam jedynie mdlosci i lekkie klucia w podbrzuszsu
umowilma sie u gin w srode po slubie tj 12 wrzesnia
11 wieczorem byli u nas w domu moi rodzice i babcia TZ (ktora go wychowywala)
Chcielismy im powiedziec ale jakos poszlam jeszcze do wc i strach zaczelam plamic wstrzymalismy sie
plamienie nie ustepowalo
Oczywiscie gin po badaniu powiedzila mi ze nie jest dobrze ze ciaza moze byc martwa i dala skierowanie do szpitala zaplakana z Tz do domu po torbe z rzeczami oczywiscie mama zorientowala sie ze cos jest nie tak powiedzialismy jej prawde w szpitalu po dlugim oczekiwaniu zostalam przyjeta
Lekarz ahh do konca zycia bede pamietac jego slowa "pani Magdo nie mam dobrych wiesci" zrobilo mi sie tak slabo ahhh
powiedzial ze ciaza z okresu powinna byc 7 tyg a z usg jest 4 wiec albo ciaza obumarla i tym plamieniem przygotowuje sie do pronienia albo zaszlismy w ciaze 3 tyg pozniej nie zostalam w szpitalu ale zrobli mi badanie krwi na poziom hormonu hcg
pzreplakalam cala srode i czwartek ...
Wpiatek mailam stawic sie na 9 rano naczczo znow czekanie przyjeli mnie o 13;/ zbadali i dopiero potem drugie badanie krwi wytlumaczyli mi na czym to moze polegac ze jak bedzie spadajacy poziom hcg to nie ma sensu ciagnac ciazy a tymbardziej ze mialam isc na zajutrz do brata na slub czekanie na korytarzu na wyniki krwi bylo katorgia
Na szczescie byl ciage przy mnie moj TZ na prawde moglam na niego liczyc postawil sie na wysokosci zadania
po 1.5 h czekania uslyszlam jak z dyzurki polozna wolala do lekarza ze poziom jest spadajacy calkiem sie zalamalam po prostu jakby cos ciezkiego zwalilo mi sie na piers brakowalo mi oddechu lekarz wzial mnie i Tz do gabinetu i przedstawil wyniki
ahh teraz piszac to nawet placze chodz sadzilam ze poradzialm sobie juz z tym wytlumaczylam sobie to ze to byla tak wczesna ciaza ze to byl tylko pecherzyk
Bylo to dla mnie traumatyczne przezycie caly pobyt w szpitalu To ci sie stalo ale
przepraszam ze taki dlugi post ale 1 raz wygadalam sie o tym tak dokladnie
bardzo współczyję bardzo mi przykro
bardzo ladnie wyglądaliscie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
drogo, ale to dobra wiadomosc, ze jak nie bedzie pasowac to jeszcze na nim zarobie
Oto i ono http://www.asos.com//Asos/Asos-Peplu...px?iid=2292546

TAM tez?

ojaka taniocha! zaraz zamowię chyba, ale musze zmolestować TZ zeby mi pomógł to zrobic Pewnie jak zwykle będe musiala wysluchać na początek, ze mam za dużo ciuchów, dopiero potem zaplaci:P

co do drugiego: tak prawie całkiem, chociaż jest granica której depilatorem nie dam rady na chiny przekroczyc:P dokańczam zwykłą maszynką ale fakt faktem, po depilatorze włoski sa bardzo slabe i jasne, wolno rosną pierwszy raz najgorszy, pozniej z górki
Cytat:
Ej laski, widziałyście to?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:03   #139
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Ale u nas pada snieg, 1,5h i juz wszedzie bialo, auta jezdza wolniutko, korki sie robia... zaniedlugo po pracy czeka mnie odsniezanie autka zaczyna sie! a ja bez rekawiczek;/
nawet mi nie gadaj o tym śniegu
tak buty przemoczyłam

mąż nie zrobił obiadu, ba nawet zakupów, nie miałam co zjeść

wybaczam mu, w końcu ma swoją upragnioną siostrzenicę, przyszłą chrześnicę
Stary 2012-10-29, 22:03   #140
niut0
Zakorzenienie

jestem i ja
podczytuje was codziennie, nie wiem czemu nie pisze nic
Stary 2012-10-29, 22:07   #141
__Paulinka__
Zakorzenienie

Lady a jaki rozmiar zamowiłas? z tego wychodzi mi chyba, ze 12 powinnam zamowic
Stary 2012-10-29, 22:08   #142
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Ale u nas pada snieg, 1,5h i juz wszedzie bialo, auta jezdza wolniutko, korki sie robia... zaniedlugo po pracy czeka mnie odsniezanie autka zaczyna sie! a ja bez rekawiczek;/
ja dzisiaj odśnieżałam auto za pomocą ........ książki
Stary 2012-10-29, 22:08   #143
(kicia)
Zakorzenienie

o to ja mam 7 tyg i zabawką dnia są stare dziurawe skarpety mojego pana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08840.jpg (57,9 KB, 51 załadowań)

Stary 2012-10-29, 22:09   #144
niusia_87
Zakorzenienie

jaką mi mąż pyszną obiadokolację zrobi ł w sobotę, a w niedziele zabrał na obiad
Stary 2012-10-29, 22:20   #145
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

Bardzo lubię ten sklep! Mają niedrogie rzeczy, a bardzo ładne! Ja np, lubię takie kolorowe rozpinane sweterki i zawsze kupuję tam teraz jeansy. Są niedrogie, a takie jak lubię - z nieco wyższym stanem z tyłu (żeby majciochy nie wystawały). Oczywiście są różne fasony i można sobie wybrać. Mój typ to regular weist i skinny (rurki). Super jest właśnie to, ze można sobie dobrać jaki się lubi stan i jakie nogawki za taką przystępną cenę.
ja jeszcze nigdy nic nie znalazlam dla siebie w Camaieu

Cytat:
No właśnie z TŻtem przeglądamy różne oferty domków w stanie zamkniętym....trochę małe te działeczki są, na których stoją te domki (4-6arów)....ale cenowo (Kraków, Niepołomice i okolice) stoją tak jak działki budowlane i budowa domu, która nigdy nie jest przewidywalna i przeważnie się dokłada do tego interesu...nie oszczędza :/ Masz rację z tą narzuconą bryłą/technologią budowy, czy też kolorem okien/dachu, ale wybiera się takie jak się Nam podobają przecież, nie pierwsze lepsze Bardziej boję się czy taki dom był budowany "po łebkach"...ale z drugiej strony, jeśli dom będzie budowany na bieżąco/ przy Nas, to i tak nie będziemy w stanie ocenić czy jest budowany po łebkach czy nie, bo nie znamy się na materiałach budowlanych i nie będziemy w stanie ocenić czy materiały, z których korzystają budowlańcy są lepszej czy gorszej jakości...wiesz o co mi chodzi?

No to cel przyszłych ciuszkowych zakupów mam
Co do zwyczaju podziękowań, nigdy o nich nie słyszałam....dopiero po Naszych poprawinach, w willi, w której się odbywały, gdzie też mieliśmy noclegi dla gości, pani gospodyni tej willi się Nam pochwaliła fotoalbumem swoim, bo wydała syna 3 miesiące wcześniej i Ona mi pokazała co wysyłali w podziękowaniu gościom.....i tak mnie to zainspirowało nie jest to zły pomysł myślę, że goście poczują się dopieszczeni
Motylku - co do budowy i kupowania domu to deweloperzy w 90% buduja z kiepskich materialow, jak wybudujecie sobie sami to bedziecie przynajmniej na 100% pewni, ze jest z dobrych mat. A skad bedziecie wiedziec czy mat. sa dobrej jakosci czy nie? Bo to Wy wybieracie materialy, a nie wykonawca i przy ich wyborze mozna poczytac na necie ,k tore sa dobre, popytac znajomych itp. A jak kupujesz gotowy dom to nie masz pojecia z czego byly robione np. izolacje przeciwwilgociowe i za kilka lat moze okazac sie ze w domu pojawia sie wilgoc.

Witaj Nena

Madziu89 - przykro mi, ale na pewno juz niedlugo znow bedziecie cieszyc sie nowym pieknym pecherzykiem na usg, a pozniej raczkami, nozkami i serduszkiem

Cytat:
ojaka taniocha! zaraz zamowię chyba, ale musze zmolestować TZ zeby mi pomógł to zrobic Pewnie jak zwykle będe musiala wysluchać na początek, ze mam za dużo ciuchów, dopiero potem zaplaci:P

co do drugiego: tak prawie całkiem, chociaż jest granica której depilatorem nie dam rady na chiny przekroczyc:P dokańczam zwykłą maszynką ale fakt faktem, po depilatorze włoski sa bardzo slabe i jasne, wolno rosną pierwszy raz najgorszy, pozniej z górki
powiedz Mezowi ze to jedyna taka okazja - z 53e na 15!!!

to musze chyba i ja sie odwazyc

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Lady a jaki rozmiar zamowiłas? z tego wychodzi mi chyba, ze 12 powinnam zamowic
ja zawsze z asos zamawiam 8 - w piersiach wyglada jakby miala na mnie za malo cm, ale 10 ma znow za duzo w pozostalych miejscach wiec piersi beda musialy sie jakos zmiescic

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj odśnieżałam auto za pomocą ........ książki
a ja wieszaka na ubrania

Stary 2012-10-29, 22:34   #146
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
o to ja mam 7 tyg i zabawką dnia są stare dziurawe skarpety mojego pana
ale słodziak

Cytat:

powiedz Mezowi ze to jedyna taka okazja - z 53e na 15!!!

to musze chyba i ja sie odwazyc

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

ja zawsze z asos zamawiam 8 - w piersiach wyglada jakby miala na mnie za malo cm, ale 10 ma znow za duzo w pozostalych miejscach wiec piersi beda musialy sie jakos zmiescic
i już jestem po "rozmowie" z TZwłączyłam stronkę z tym body i mowie przemilutkim głosiekiem:
:"kochanie chodz na chwileczkę, musisz mi w czymś pomóc"
podchodzi
"o nie z nowu chcesz wydawać na ciuchy przecież masz ich pełno"
ja:"No ale to tylko jedna rzecz z Asos"
tz:" z Asusa to Ty masz laptopa:P"
ja:"OMG"
tz:"co to jest?"
ja:"body z baskinką"
tz:"coo???mów po poslku
ja:"body z baskinką" (pokazuje Mu co to body i baskinka)
tz:"o nie na gołej dupie nie bedziesz chodziła, gdzie miałabyś to ubrać?
ja: taaaa... na gołej dupie kochanie toż to promocja! na allegro za 119zł tu troszke ponad 50!
tz: źle szukasz na allegro, na pewno są i za 30 zł
ja:

i sobie poszedł:P mowil, ze sama mam sobie zamowić jak chce, on do do tego ręki nie przyłoży:P
Stary 2012-10-29, 22:38   #147
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Mam PMSa i krzycze na męża

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:57   #148
Euphoria_13
Rozeznanie

Witam się i ja w nowym już żonkowym wątku

Ja jak zwykle Was regularnie podczytuje, ale nie zawsze chce mi się pisać

Kawo za mieszkankoToć to naprawdę okazja Wam się trafiła!Jakbym ja chciała mieć swój kątAle to pewnie nastąpi za XXXX lat

Co do zakupów zimowych ja muszę kupić jakiś gruby płaszczyk, czapkę i ciepłe, wygodne buty na płaskim, bo ja to zmarźluch jestemPrzydało by się jeszcze o wiele więcej, ale nie chcę nadwyrężać budżetu

Cytat:
ale słodziak

i już jestem po "rozmowie" z TZwłączyłam stronkę z tym body i mowie przemilutkim głosiekiem:
podchodzi
ja: taaaa... na gołej dupie kochanie toż to promocja! na allegro za 119zł tu troszke ponad 50!
ja:

i sobie poszedł:P mowil, ze sama mam sobie zamowić jak chce, on do do tego ręki nie przyłoży:P
DobreAle mimo to body z baskinką będą Twoje

Dziewczyny i bardzo nieśmiało proszę Was jutro rano o mocne kciuki dla mnie będą mi niesamowicie potrzebne:p rosi:A wiem, że wizażowe kciuki czynią cudaMoże i mi pomogą
Euphoria_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 23:04   #149
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
podchodzi
ja:

na szczescie rozmiary na stronie sa juz mocno przebrane wiec na jakis czas skonczylam zamawianie na tej str. czekam jeszcze na 2 paczki

Stary 2012-10-29, 23:18   #150
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Euphoria_13 Pokaż wiadomość
DobreAle mimo to body z baskinką będą Twoje

i o to chodzi:P

Cytat:

na szczescie rozmiary na stronie sa juz mocno przebrane wiec na jakis czas skonczylam zamawianie na tej str. czekam jeszcze na 2 paczki
hehee ja sie bardziej rozkręce z zakupami bliżej przyjazdu na święta do PL zawsze tak robie, wtedy jeszcze bardziej chce mi sie przyjeżdzac:P

jutro się obmierze dokladniej i zobacze co mi za rozmiar wyjdzie.. juz raz zamiawialam sukienke z asos, ale na allegro i przyszla duuuzo za duża, mimo iż wymiary ktore byly podane na All byly identyczne z moimi..

dobrej nocki mąż wredzioch wzywa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości