|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
BAN stały
|
Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?
|
|
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Buc
|
no to już chyba przekonałeś się, że większość nie sympatyzuje za sprawą radosnych organizatorów tegoż też marszu.
|
|
#124 |
|
jestę wieszczę
|
Wolę tego, co się zachowa normalniej.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autor to już wiem, że jest niemądry i jeszcze się w tej niemądrości upiera (niepotrzebne tłumaczenia jakichś gówniarzy z MW) Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-11-03 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Wolę tych, którzy tego dnia odłożą na półke polityczne poglądy i nie będą się lać - z obu stron.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
jestę wieszczę
|
U mnie na wsi jest taki krzyż na cmentarzu na pamiątkę.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
BAN stały
|
No to zapytam tak. Ilu weteranów jest u Kolorowo Niepodległych, a ilu na Marszu Niepodległości?
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym pięknie przypomnę że wy tak podobno szanujecie weteranów, a w każdą rocznicę powstania Warszawskiego na Powązkach robicie sobie cyrk z tej rocznicy, bo gwizdy i jakieś chore akcje polityczne w takim dniu to obraza powstańców właśnie a nie składanie im hołdu... |
|
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
A czego to ma byś wyznacznikiem, chłopczyku? Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego. Śmieszny jesteś. I taki z ciebie polski wilk, jak ze mnie czerwony kapturek. 22 lata, a poziom gimnazjum, nawkładali coś do główki i teraz smędzi na babskim forum.
|
|
|
|
|
#133 |
|
jestę wieszczę
|
Dla mnie ważniejsze, gdzie idzie mniej ludzi, którzy mózgi swe oddali w dzierżawę.
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie idę na jedno ani na drugie, świadomie. Poszłabym może na Marsz Niepodległości, ale nie idę ze względu na kilka organizacji - i tak jest co roku. Trzeba mieć zasady. Mam wielu znajomych, którzy idą i są to normalni, fajni ludzie. Ot, zwykli konserwatyści. Idą często z dziećmi i rodzinami. Mam też znajomych, co idą na Kolorową Niepodległą czy jak to się tam zwie. Nie oceniam kogoś po tym, czy tam idzie, czy nie idzie. Mam nadzieję, że nie dojdzie do rozrób i że miasto nie poniesie znacznych szkód.
Ja 11 pójdę do kościoła i na cmentarz i mam nadzieję, że jak co roku będę mieć jakąś refleksję na temat tego, co dla mnie znaczy ten dzień.
|
|
#136 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, nie dyskutujcie ze szczeniakiem, który dodał sobie pseudodojrzałości nickiem polski wilk i szuka zaczepki. Olać, bo tylko na to zasługuje. Śmieszny jest i mąci, ale po co w to iść, ku jego radości. Przecież to niedojrzały chłopczyk, któremu poglądy tak mocno się cisną na usta, że aż na intymnym forum babskim musi pokazać, jaki to z niego wielki Polak. Pseudopolak, dodam, bo nie chodzi o patriotyzm, tylko o zadymę. Nawet na babskim forum jest dobra, byle dzieciaka zauważyli.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne forum wybrales Wilku na tego typu zapytanie...
Przeciez "Swieto niepodleglosci" to tak jak w USA "Independence Day" : przemarsze, usmiechnieci ludzie, wielkie dekoracje, SWIETO DUMNEGO KRAJU! (i to kraju jak najbardziej multi-kulti) Niestety w Polsce- a juz w Polsce po 2010 roku- to swieto spolaryzowane przez polityke , gdzie dziennikarze i TV przkazuja nam przeklamany obraz tego , co na marszach sie dzieje (slynne "prawdziwi Polacy" jakoby rzekomo wypowiedziane przez Kaczynskiego na marszu - co bylo wyssane z brudnego ucha Kolendy-Zalewskiej z TVN; Gazeta Wyborcza rozdajaca za darmo gwizdki, majace wygwizdywac Marsz Niepodleglosci; Manife "any Marszowa" przebrana w oswiecimskie pasiaki,itp) Jak czytam, tutaj wiekszosc nie jest ...powiedzmy konserwatywna- ale ja do Was dziewczyny mam takie pytanie: czy poszlybyscie w marszu z bylymi zolnierzami AK czy w tym , w ktorym wraz z bojowkarzami sciagnietymi z Niemiec ida poslowie Polskiego Rzadu jak Biedron czy Kalisz? I jesze jedno: czy wiecie kto wypowiedzial slowa: "Polskosc to nienormalnosc"? Jesli nie, to to jest ten czlowiek , ktory jest na czele POLSKIEGO RZADU! Mysle, ze swieto 11 listopada to piekna idea ale tak spolaryzowane spoleczenstwo nie da rady go uczcic. a tym bardziej uszanowac. |
|
|
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Mam totalnie przeciwne zdanie.
Generalnie zgadzam się z kalincią. |
|
|
|
|
#141 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Nie muszę sprawdzać, kto organizował blokady, zaufaj mi. A dlaczego, odpisuję Twojej koleżance poniżej.Co do określenia "lewackie", to niestety muszę Cię zmartwić, ale w terminologii naukowej jest to przymiotnik używany w stosunku do reprezentantów skrajnej lewicy. Polecam lekturę na temat ekstremizmów politycznych. ![]() 2. Nie? Nie zapraszał? A to zadziwiające, bo mnie się wydawało, że na Kolorowej Niepodległej (organizowanej otwarcie w roku 2011 przez KrytykęPolityczną) konferansjerem prowadzącym wiec była Kazimiera Szczuka, działaczka partii Zielonii 2004, przemówienie swoje wygłaszał Robert Biedroń, poseł na Sejm RP z ramienia Ruchu Palikota, a sami organizatorzy po wydarzeniu byli dumni, że towarzyszyły im w tych doniosłych chwilach takie osoby jak Wanda Nowicka, Anna Grodzka, Ryszard Kalisz i Janusz Palikot. Żeby nie było - chyba organizatorzy są najwiarygodniejsi http://www.krytykapolityczna.pl/Opin...enuid-197.html Ponadto w wiecu uczestniczyli inni posłowie RP, np. Ryfiński i Dębski, ale to można sobie na zdjęciach zobaczyć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jeszcze, Kalinciu oraz Dominiku, jeden krótki apel - zanim wypowiesz się pochopnie na jakiś temat, zgodnie ze swoją linią światopoglądową i jakimś tam przekonaniem, postaraj się sprawdzić, czy nie wypadasz śmiesznie - bo to, nieważne czy dla osoby ze stosunkiem pozytywnym czy negatywnym, raczej obiektywnie nie wygląda na zabawkę grupki dziecinnych chłopców: http://www.youtube.com/watch?v=W50axHsdM9wPozdrawiam Edytowane przez InkluzjaOstateczna Czas edycji: 2012-11-04 o 06:18 |
|||||
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
Fajny filmik. Nawet siebie zobaczyłem. Ale co tam, telewizja pokazywała jedynie to, co działo się na "tyłach" i w bocznych ulicach. W tym roku frekwencja będzie jeszcze większa i mam nadzieję, że żadnych blokad nie będzie.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Od dziś wszystkie marsze będą mi się kojarzyć z Tobą wilczku. To trochę przerażające, że ludzie tacy jak Ty chcą narzucać innym swoje poglądy. Młody gniewny, montujący dodatkowy zamek do swojego pokoju (obwieszonego plakatami panienek i skrywającego pamiętniczek)- byle tylko mamusia nie zajrzała
|
|
#144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie już sobie spokój, nie dyskujcie z wilkiem; zgadzam się z kalincią - to nie ma sensu.
Nie wiem czy według Ciebie naukowym opracowaniem jest Słownik Języka Polskiego, gdzie słowo "lewacki" opatrzone jest kwalifikatorem "pogardliwe". Nauka jak wiadomo jest u nas różna - wystarczy podać przykłady naukowców, nauczycieli akademickich ze stopniem doktora którzy negowali Holocaust (Dariusz Ratajczak). W tym naukowym duchu daję sama sobie prawo nazwania "faszystami" wszystkich atakujących mnie zaciekle osób o napastliwych i prymitywnych poglądach politycznych, gloryfikujących przemoc. |
|
|
|
|
#147 | |||
|
Buc
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#149 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
"Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego."
Ja wiem, gdzie jestem, nie jestem tu jak Wilk od przedwczoraj, wiem, ze to portal o modzie, urodzie i za przeproszeniem " dupie Maryny" , wiem, czego moge oczekiwac (w sensie jakich tematow) ale te slowa powyzej wypowiedziane przez kalincie mnie przerazaja!!!! TO MA ZNACZENIE, ma znaczenie czy idziesz w Marszu Niepodleglosci niosac polska flage czy w oranizowanym z PREMEDYTACJA w tym samym miejscu i godzinie (za pelna zgoda Hanny Gronkiewicz Waltz) KONTRMARSZU! Przeciez ta cala Antifa mogla sobie zrobic marsz w iinym kierunku, w innym miejscu Warszawy, tak? Przeciez to od poczatku bylo wyrezyserowane na KONFLIKT! Czy Wy tego nie widzicie? A jesli jeszcze tego nie wiecie, to wlasnie Marsz Niepodleglosci dostal pierwszy od wladz miasta pozwolenie na przemarsz, ochrone za strony policji...manifestacja/zgromadzenie tak jak tego wymagaja procedury! Przepraszam, ze tak sie tu rozpisuje w temacie , ktory nie nalezy do tego forum (tym bardziej , ze w zyciu forum jestem bardziej niz biernym uczestnikiem) ale najzwyczajniej w swiecie boli mnie wysmiewanie patriotyzmu czy wiary ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

) ekstremistów.