Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-03, 17:27   #121
Polski Wilk
BAN stały

Dot.: Marsz Niepodległości vs. Kolorowa Niepodległa, kto i dlaczego ma rację?

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie ma co dyskutować z wilczkiem bo biedactwo za bardzo nie wie o czym mówi.
No to pierwotnie temat miał być taki, dlaczego dziewczyny wolą Kolorową od Marszu i czy są jakieś dziewczyny co sympatyzują z Marszem.
Polski Wilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 17:28   #122
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Polski Wilk Pokaż wiadomość
Z zdrowego rozsądku należy uniemożliwić dwóm antagonistycznym na demonstracje w tym samym miejscu i czasie. A widocznie ludziom po lewej stronie mocy chyba jednak zależy żebym tego dnia nie położył wieńca.

Salut rzymskim był powitaniem używanym przez całą europejską prawicę przed wojną, dlatego uważam, że z powodu NSDAP i ewentualnie Mussoliniego nie można tego powitania zabronić. Nie zamierzam nikomu przyłożyć. Po prostu chce położyć kwiaty na pomniku Dmowskiego i nie będę używał siły, chyba że ktoś użyje jej przeciwko mnie.

Mamy prawo manifestować w miejscu tak ważnym tego dnia. W Polsce jest mała pamięć o Dmowskim, dlatego mamy prawo maszerować tam gdzie chce. Lewactwo po całej po Polsce wkurza wszystkich swoimi kolorowymi paradami w całej Polsce, dlaczego nacjonaliści raz w roku nie mogą pospacerować?

Tutaj włącza się subiektywizm. Dla mnie wy, dla was ja.
Kolejna g...prawda. Wszystkich? Wszystkich twoich znajomych, może, ale to wy jesteście mniejszością. Na szczęście.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 17:29   #123
suszarka
Buc

Cytat:
No to pierwotnie temat miał być taki, dlaczego dziewczyny wolą Kolorową od Marszu i czy są jakieś dziewczyny co sympatyzują z Marszem.
no to już chyba przekonałeś się, że większość nie sympatyzuje za sprawą radosnych organizatorów tegoż też marszu.
Stary 2012-11-03, 17:30   #124
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Wolę tego, co się zachowa normalniej.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 17:34   #125
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InkluzjaOstateczna Pokaż wiadomość
ale uważam, że wasze opinie i argumenty (niezależnie od prezentowanych poglądów) są w miażdżącej większości uproszczone, nieprawdziwe oraz infantylne, utrwalają stereotypy i umacniają dwuosiowy socjopolityczny podział Polaków
to wyraź swoje prawdziwe, nieuproszczone i mądrzejsze zdanie, a nie piszesz taki post niewnoszący niczego który jakoby ma pokazać twoją wyższość

autor to już wiem, że jest niemądry i jeszcze się w tej niemądrości upiera (niepotrzebne tłumaczenia jakichś gówniarzy z MW)

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-11-03 o 17:36
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 18:05   #126
kotnaplocie
Raczkowanie

Wolę tych, którzy tego dnia odłożą na półke polityczne poglądy i nie będą się lać - z obu stron.
kotnaplocie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 18:07   #127
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ja 11 listopada planuję pod krzyżem nieznanego żołnierza zapalić znicz i tyle. Ewentualnie posłuchać jak co roku Chopina i przeczytać kawałek "Pana Tadeusza". No ale ja lewacka feministka jestem.
Słyszałam jedynie o Grobie Nieznanego Żołnierza. Krzyż też tam postawili?
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 18:09   #128
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Słyszałam jedynie o Grobie Nieznanego Żołnierza. Krzyż też tam postawili?
U mnie na wsi jest taki krzyż na cmentarzu na pamiątkę.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-11-03, 18:13   #129
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
U mnie na wsi jest taki krzyż na cmentarzu na pamiątkę.
No, to zmienia postać rzeczy.
Stary 2012-11-03, 18:28   #130
Polski Wilk
BAN stały

No to zapytam tak. Ilu weteranów jest u Kolorowo Niepodległych, a ilu na Marszu Niepodległości?
Stary 2012-11-03, 18:37   #131
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
No to zapytam tak. Ilu weteranów jest u Kolorowo Niepodległych, a ilu na Marszu Niepodległości?
i widzisz tu jest ten problem że weterani idą sami, a wraz z nimi idzie elita faszystów z MW (wcześniejsze zdjęcia które podałem tu na forum, jasno pokazują jakimi ludźmi są ludzie z MW), a kolorowa to jednak ruch ludzi jakby nie było młodych, to jest bardziej happening, więc co to za porównania że tu idą weterani a tam nie?
poza tym pięknie przypomnę że wy tak podobno szanujecie weteranów, a w każdą rocznicę powstania Warszawskiego na Powązkach robicie sobie cyrk z tej rocznicy, bo gwizdy i jakieś chore akcje polityczne w takim dniu to obraza powstańców właśnie a nie składanie im hołdu...
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 18:38   #132
kalincia
BAN stały

Cytat:
A czego to ma byś wyznacznikiem, chłopczyku? Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego. Śmieszny jesteś. I taki z ciebie polski wilk, jak ze mnie czerwony kapturek. 22 lata, a poziom gimnazjum, nawkładali coś do główki i teraz smędzi na babskim forum.
Stary 2012-11-03, 18:42   #133
Bananalama
jestę wieszczę

Dla mnie ważniejsze, gdzie idzie mniej ludzi, którzy mózgi swe oddali w dzierżawę.

Stary 2012-11-03, 18:49   #134
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
A czego to ma byś wyznacznikiem, chłopczyku? Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego. Śmieszny jesteś. I taki z ciebie polski wilk, jak ze mnie czerwony kapturek. 22 lata, a poziom gimnazjum, nawkładali coś do główki i teraz smędzi na babskim forum.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 19:05   #135
tyene
Zakorzenienie

Nie idę na jedno ani na drugie, świadomie. Poszłabym może na Marsz Niepodległości, ale nie idę ze względu na kilka organizacji - i tak jest co roku. Trzeba mieć zasady. Mam wielu znajomych, którzy idą i są to normalni, fajni ludzie. Ot, zwykli konserwatyści. Idą często z dziećmi i rodzinami. Mam też znajomych, co idą na Kolorową Niepodległą czy jak to się tam zwie. Nie oceniam kogoś po tym, czy tam idzie, czy nie idzie. Mam nadzieję, że nie dojdzie do rozrób i że miasto nie poniesie znacznych szkód.

Ja 11 pójdę do kościoła i na cmentarz i mam nadzieję, że jak co roku będę mieć jakąś refleksję na temat tego, co dla mnie znaczy ten dzień.
Stary 2012-11-03, 19:22   #136
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
i widzisz tu jest ten problem że weterani idą sami, a wraz z nimi idzie elita faszystów z MW (wcześniejsze zdjęcia które podałem tu na forum, jasno pokazują jakimi ludźmi są ludzie z MW)
Gdybym miał wrażliwość politycznie poprawnych i należał do tej organizacji, zapewne poszedłbym z tym do sądu za obelgę. MW to narodowa demokracja, a nie faszyzm.

Cytat:
poza tym pięknie przypomnę że wy tak podobno szanujecie weteranów, a w każdą rocznicę powstania Warszawskiego na Powązkach robicie sobie cyrk z tej rocznicy, bo gwizdy i jakieś chore akcje polityczne w takim dniu to obraza powstańców właśnie a nie składanie im hołdu...
O dziwo narodowcy zamilczeli kiedy generał Ścibor-Rylski poprosił o spokój. Chociaż Ścibor-Rylski to żaden autorytet, bo współpracował z UB jako tajny agent (pewnie wydawał kolegów).
Stary 2012-11-03, 20:35   #137
kalincia
BAN stały

Dziewczyny, nie dyskutujcie ze szczeniakiem, który dodał sobie pseudodojrzałości nickiem polski wilk i szuka zaczepki. Olać, bo tylko na to zasługuje. Śmieszny jest i mąci, ale po co w to iść, ku jego radości. Przecież to niedojrzały chłopczyk, któremu poglądy tak mocno się cisną na usta, że aż na intymnym forum babskim musi pokazać, jaki to z niego wielki Polak. Pseudopolak, dodam, bo nie chodzi o patriotyzm, tylko o zadymę. Nawet na babskim forum jest dobra, byle dzieciaka zauważyli.
Stary 2012-11-03, 21:42   #138
ania19733
Raczkowanie

Dziwne forum wybrales Wilku na tego typu zapytanie...
Przeciez "Swieto niepodleglosci" to tak jak w USA "Independence Day" : przemarsze, usmiechnieci ludzie, wielkie dekoracje, SWIETO DUMNEGO KRAJU! (i to kraju jak najbardziej multi-kulti)
Niestety w Polsce- a juz w Polsce po 2010 roku- to swieto spolaryzowane przez polityke , gdzie dziennikarze i TV przkazuja nam przeklamany obraz tego , co na marszach sie dzieje (slynne "prawdziwi Polacy" jakoby rzekomo wypowiedziane przez Kaczynskiego na marszu - co bylo wyssane z brudnego ucha Kolendy-Zalewskiej z TVN; Gazeta Wyborcza rozdajaca za darmo gwizdki, majace wygwizdywac Marsz Niepodleglosci; Manife "any Marszowa" przebrana w oswiecimskie pasiaki,itp)
Jak czytam, tutaj wiekszosc nie jest ...powiedzmy konserwatywna- ale ja do Was dziewczyny mam takie pytanie: czy poszlybyscie w marszu z bylymi zolnierzami AK czy w tym , w ktorym wraz z bojowkarzami sciagnietymi z Niemiec ida poslowie Polskiego Rzadu jak Biedron czy Kalisz?
I jesze jedno: czy wiecie kto wypowiedzial slowa: "Polskosc to nienormalnosc"?
Jesli nie, to to jest ten czlowiek , ktory jest na czele POLSKIEGO RZADU!
Mysle, ze swieto 11 listopada to piekna idea ale tak spolaryzowane spoleczenstwo nie da rady go uczcic. a tym bardziej uszanowac.
ania19733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-03, 22:07   #139
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania19733 Pokaż wiadomość
Dziwne forum wybrales Wilku na tego typu zapytanie...
Przeciez "Swieto niepodleglosci" to tak jak w USA "Independence Day" : przemarsze, usmiechnieci ludzie, wielkie dekoracje, SWIETO DUMNEGO KRAJU! (i to kraju jak najbardziej multi-kulti)
Niestety w Polsce- a juz w Polsce po 2010 roku- to swieto spolaryzowane przez polityke , gdzie dziennikarze i TV przkazuja nam przeklamany obraz tego , co na marszach sie dzieje (slynne "prawdziwi Polacy" jakoby rzekomo wypowiedziane przez Kaczynskiego na marszu - co bylo wyssane z brudnego ucha Kolendy-Zalewskiej z TVN; Gazeta Wyborcza rozdajaca za darmo gwizdki, majace wygwizdywac Marsz Niepodleglosci; Manife "any Marszowa" przebrana w oswiecimskie pasiaki,itp)
Jak czytam, tutaj wiekszosc nie jest ...powiedzmy konserwatywna- ale ja do Was dziewczyny mam takie pytanie: czy poszlybyscie w marszu z bylymi zolnierzami AK czy w tym , w ktorym wraz z bojowkarzami sciagnietymi z Niemiec ida poslowie Polskiego Rzadu jak Biedron czy Kalisz?
I jesze jedno: czy wiecie kto wypowiedzial slowa: "Polskosc to nienormalnosc"?
Jesli nie, to to jest ten czlowiek , ktory jest na czele POLSKIEGO RZADU!
Mysle, ze swieto 11 listopada to piekna idea ale tak spolaryzowane spoleczenstwo nie da rady go uczcic. a tym bardziej uszanowac.
Aniu, myślę podobnie, ale jeden błąd popełniłaś. Nie można być posłem rządu, tylko posłem parlamentu/Sejmu. W USA multi-kulti mogło wypalić, ponieważ tam imigracja była głównie z krajów europejskich (ta sama kultura) i nie było narodu gospodarzy (byli Indianie, ale cóż ... zrobiono z nimi co zrobiono) podczas gdy dzisiaj w Europie jest ona z Afryki i Bliskiego Wschodu, a w zasadzie w każdym kraju jest naród "gospodarzy". Poza tym się zgadzam.
Stary 2012-11-04, 00:03   #140
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
MW to narodowa demokracja, a nie faszyzm.
Mam totalnie przeciwne zdanie.

Generalnie zgadzam się z kalincią.
Stary 2012-11-04, 06:16   #141
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
tyle że, sprawdź kto organizował blokady i pokaż mi tam ugrupowania zrzeszające dajmy na to wyżej wspomnianych komunistów czy lewackich (sic! jak ja lubię to określenie) ekstremistów.

po drugie, nikt na blokady czy Kolorową Niepodległą nie zapraszał jakichkolwiek polityków reprezentujących jakiekolwiek partie polityczne.
Akapity:

1. Nie muszę sprawdzać, kto organizował blokady, zaufaj mi. A dlaczego, odpisuję Twojej koleżance poniżej.

Co do określenia "lewackie", to niestety muszę Cię zmartwić, ale w terminologii naukowej jest to przymiotnik używany w stosunku do reprezentantów skrajnej lewicy. Polecam lekturę na temat ekstremizmów politycznych.

2. Nie? Nie zapraszał? A to zadziwiające, bo mnie się wydawało, że na Kolorowej Niepodległej (organizowanej otwarcie w roku 2011 przez KrytykęPolityczną) konferansjerem prowadzącym wiec była Kazimiera Szczuka, działaczka partii Zielonii 2004, przemówienie swoje wygłaszał Robert Biedroń, poseł na Sejm RP z ramienia Ruchu Palikota, a sami organizatorzy po wydarzeniu byli dumni, że towarzyszyły im w tych doniosłych chwilach takie osoby jak Wanda Nowicka, Anna Grodzka, Ryszard Kalisz i Janusz Palikot. Żeby nie było - chyba organizatorzy są najwiarygodniejsi http://www.krytykapolityczna.pl/Opin...enuid-197.html Ponadto w wiecu uczestniczyli inni posłowie RP, np. Ryfiński i Dębski, ale to można sobie na zdjęciach zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
to wyraź swoje prawdziwe, nieuproszczone i mądrzejsze zdanie, a nie piszesz taki post niewnoszący niczego który jakoby ma pokazać twoją wyższość
Masz rację, nie powinienem tak pisać, chodziło mi o zmotywowanie was do szerszego spojrzenia na sprawę. Jeśli chcesz usłyszeć moją mądrzejszą analizę badawczą zagadnienia, to odezwij się na priv i pogadamy, a jak uznam, że jesteś godna zaufania, to prześlę Ci moją pracę dyplomową na temat politycznego konfliktu wokół Święta Niepodległości, Marszu i Kolorowej w Wwie, myślę że 90 stron byłoby wystarczająco nieuproszczone

Cytat:
Przestań pier****ć głupoty, bo argumenty masz z dupy i nikt nie wie, co komu chcesz udowodnić. Szczególnie na forum, gdzie laski gadają o kosmetykach, problemach życiowych i facetach. Szukasz przyjaciół, jakiejś miłej nacjonalistki, czy o co Ci chodzi?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
i widzisz tu jest ten problem że weterani idą sami, a wraz z nimi idzie elita faszystów z MW (wcześniejsze zdjęcia które podałem tu na forum, jasno pokazują jakimi ludźmi są ludzie z MW), a kolorowa to jednak ruch ludzi jakby nie było młodych, to jest bardziej happening, więc co to za porównania że tu idą weterani a tam nie?
Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
A czego to ma byś wyznacznikiem, chłopczyku? Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego.
Wybaczcie, ale MN 2011 to nie było kilku weteranów idących wraz z elitą faszystów z MW. Nie była to też we właściwej części manifestacji zabawa. I nie mów, Kalinciu, że dla nikogo nie ma znaczenia, bo akurat eskalacja tego konfliktu aksjologicznego i jej materializacja w postaci chuligańskich wybryków garstki bandytów skłoniły organy władzy do zmian legislacyjnych. I jeszcze, Kalinciu oraz Dominiku, jeden krótki apel - zanim wypowiesz się pochopnie na jakiś temat, zgodnie ze swoją linią światopoglądową i jakimś tam przekonaniem, postaraj się sprawdzić, czy nie wypadasz śmiesznie - bo to, nieważne czy dla osoby ze stosunkiem pozytywnym czy negatywnym, raczej obiektywnie nie wygląda na zabawkę grupki dziecinnych chłopców: http://www.youtube.com/watch?v=W50axHsdM9w

Pozdrawiam

Edytowane przez InkluzjaOstateczna
Czas edycji: 2012-11-04 o 06:18
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 09:14   #142
Polski Wilk
BAN stały

Fajny filmik. Nawet siebie zobaczyłem. Ale co tam, telewizja pokazywała jedynie to, co działo się na "tyłach" i w bocznych ulicach. W tym roku frekwencja będzie jeszcze większa i mam nadzieję, że żadnych blokad nie będzie.
Stary 2012-11-04, 10:01   #143
mad86
Zakorzenienie

Od dziś wszystkie marsze będą mi się kojarzyć z Tobą wilczku. To trochę przerażające, że ludzie tacy jak Ty chcą narzucać innym swoje poglądy. Młody gniewny, montujący dodatkowy zamek do swojego pokoju (obwieszonego plakatami panienek i skrywającego pamiętniczek)- byle tylko mamusia nie zajrzała W dodatku udzielający się na babskim forum.Nie przeraża Was to? Boję się ludzi z tych bojówek.
Stary 2012-11-04, 10:12   #144
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Od dziś wszystkie marsze będą mi się kojarzyć z Tobą wilczku. To trochę przerażające, że ludzie tacy jak Ty chcą narzucać innym swoje poglądy. Młody gniewny, montujący dodatkowy zamek do swojego pokoju (obwieszonego plakatami panienek i skrywającego pamiętniczek)- byle tylko mamusia nie zajrzała W dodatku udzielający się na babskim forum.Nie przeraża Was to? Boję się ludzi z tych bojówek.
On mnie śmieszy, nie przeraża.
Stary 2012-11-04, 10:12   #145
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Mnie to nie przeraża, a raczej śmieszy

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 10:35   #146
patiasym
Zakorzenienie

Dajcie już sobie spokój, nie dyskujcie z wilkiem; zgadzam się z kalincią - to nie ma sensu.
Cytat:
Co do określenia "lewackie", to niestety muszę Cię zmartwić, ale w terminologii naukowej jest to przymiotnik używany w stosunku do reprezentantów skrajnej lewicy. Polecam lekturę na temat ekstremizmów politycznych.
Nie wiem czy według Ciebie naukowym opracowaniem jest Słownik Języka Polskiego, gdzie słowo "lewacki" opatrzone jest kwalifikatorem "pogardliwe". Nauka jak wiadomo jest u nas różna - wystarczy podać przykłady naukowców, nauczycieli akademickich ze stopniem doktora którzy negowali Holocaust (Dariusz Ratajczak). W tym naukowym duchu daję sama sobie prawo nazwania "faszystami" wszystkich atakujących mnie zaciekle osób o napastliwych i prymitywnych poglądach politycznych, gloryfikujących przemoc.
Stary 2012-11-04, 10:37   #147
suszarka
Buc

Cytat:
Akapity:

1. Nie muszę sprawdzać, kto organizował blokady, zaufaj mi. A dlaczego, odpisuję Twojej koleżance poniżej.
odpowiedzią jest Twoja praca dyplomowa czy co?

Cytat:
co nie zmienia faktu, że dalej to uwielbiam.

Cytat:
2. Nie? Nie zapraszał? A to zadziwiające, bo mnie się wydawało, że na Kolorowej Niepodległej (organizowanej otwarcie w roku 2011 przez KrytykęPolityczną) konferansjerem prowadzącym wiec była Kazimiera Szczuka, działaczka partii Zielonii 2004, przemówienie swoje wygłaszał Robert Biedroń, poseł na Sejm RP z ramienia Ruchu Palikota, a sami organizatorzy po wydarzeniu byli dumni, że towarzyszyły im w tych doniosłych chwilach takie osoby jak Wanda Nowicka, Anna Grodzka, Ryszard Kalisz i Janusz Palikot. Żeby nie było - chyba organizatorzy są najwiarygodniejsi http://www.krytykapolityczna.pl/Opin...enuid-197.html Ponadto w wiecu uczestniczyli inni posłowie RP, np. Ryfiński i Dębski, ale to można sobie na zdjęciach zobaczyć.
dobra mój błąd. na Kolorową tak ale na blokady nie. a mniema, że pisząc o lewackich ekstremistach i politykach piłeś do blokad i jej organizatorów.
Stary 2012-11-04, 10:44   #148
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
co nie zmienia faktu, że dalej to uwielbiam
"lewaczką" nie pogardzę chociaż inne epitety też mi się podobają; niestety nie ma ich zbyt wiele, chłopcy nie są bardzo kreatywni
Stary 2012-11-04, 10:46   #149
Polski Wilk
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Nie wiem czy według Ciebie naukowym opracowaniem jest Słownik Języka Polskiego, gdzie słowo "lewacki" opatrzone jest kwalifikatorem "pogardliwe".
W słowniku języka polskiego PWN "lewactwo", "lewak" i "lewacki" znaczą tyle, ile skrajna lewica.

Cytat:
Nauka jak wiadomo jest u nas różna - wystarczy podać przykłady naukowców, nauczycieli akademickich ze stopniem doktora którzy negowali Holocaust (Dariusz Ratajczak).
Każdy ma prawo do własnych poglądów. Dla mnie skandalem było, jak posadzono Irvinga do więzienia za własne poglądy na temat historii. Jeśli mamy trzymać się precedensu, to powinni posadzić profesorów i doktorów historii z lat PRLu za fałszowanie historii młodym pokoleniom. Co jest absurdem.

Cytat:
W tym naukowym duchu daję sama sobie prawo nazwania "faszystami" wszystkich atakujących mnie zaciekle osób o napastliwych i prymitywnych poglądach politycznych, gloryfikujących przemoc.
Jeśli dla Ciebie udział w Marszu Niepodległości jest gloryfikowaniem faszyzmu i przemocy, pozostaje mi współczuć.
Stary 2012-11-04, 10:54   #150
ania19733
Raczkowanie

"Idź sobie na marsz, pobaw się, pokrzycz sobie, dziecko. To dla nikogo nie ma znaczenia, wiesz? Ta twoja "sprawa" jest nieważna dla nikogo, oprócz grupki podobnych tobie chłopców, którym się wydaje, że robią coś ważnego."
Ja wiem, gdzie jestem, nie jestem tu jak Wilk od przedwczoraj, wiem, ze to portal o modzie, urodzie i za przeproszeniem " dupie Maryny" , wiem, czego moge oczekiwac (w sensie jakich tematow) ale te slowa powyzej wypowiedziane przez kalincie mnie przerazaja!!!!
TO MA ZNACZENIE, ma znaczenie czy idziesz w Marszu Niepodleglosci niosac polska flage czy w oranizowanym z PREMEDYTACJA w tym samym miejscu i godzinie (za pelna zgoda Hanny Gronkiewicz Waltz) KONTRMARSZU! Przeciez ta cala Antifa mogla sobie zrobic marsz w iinym kierunku, w innym miejscu Warszawy, tak? Przeciez to od poczatku bylo wyrezyserowane na KONFLIKT! Czy Wy tego nie widzicie?
A jesli jeszcze tego nie wiecie, to wlasnie Marsz Niepodleglosci dostal pierwszy od wladz miasta pozwolenie na przemarsz, ochrone za strony policji...manifestacja/zgromadzenie tak jak tego wymagaja procedury!
Przepraszam, ze tak sie tu rozpisuje w temacie , ktory nie nalezy do tego forum (tym bardziej , ze w zyciu forum jestem bardziej niz biernym uczestnikiem) ale najzwyczajniej w swiecie boli mnie wysmiewanie patriotyzmu czy wiary ...
ania19733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości