![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta 17-dniowa dr Mike Moreno
Dziewczyny gratuluje Wam wynikow
![]() Ja dzis rozpoczelam czwarty dzien ![]() Zjadlam wlasnie pyszne sniadanko: jogurt probiotyczny naturalny, jajko na miekko , jablko i kawe ![]() ![]() Po za tym zauwazylam, ze im dalej w las, tym bardziej sie wkrecam... juz coraz mniej mnie kusza jakies pysznosci ( mysle sobie: nie oplaca sie, odpusc sobie, zjesz kiedy indziej).... Troche gorzej u mnie z cwiczeniami....musze sie bardziej zmobilizowac ![]() Nie wazylam sie jeszcze, ale zauwazylam juz ze mam mniejszy brzuch i czuje sie ogolnie lzej... tak wiec chyba jest dobrze ![]() Pozdrawiam Was serdecznie! Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
witajcie!
i ja planuję zacząć tą dietkę od jutra..moge do Was dołączyć? mogę mogę? ![]() ale dajcie mi kopa czy co, bo juz ją zaczynam od tygodnia i ciagle odpuszczam.. a nie mogę juz patrzec na siebie, po dwoch ciążach przytylo mi sie... waże ok 73 kg...a wczesniej bylo 62 i taki mam cel. dodam ze po pierwszej ciazy byłam na dukanie, spadlo ok 5 kg ale trwalo to baaardzo dlugo, odpora jest moja "tusza" ![]() wiec mam postanowienie ze od pon. startuje, a teraz Was podczytuję od 1 str. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
witajcie!
i ja planuję zacząć tą dietkę od jutra..moge do Was dołączyć? mogę mogę? ![]() ale dajcie mi kopa czy co, bo juz ją zaczynam od tygodnia i ciagle odpuszczam.. a nie mogę juz patrzec na siebie, po dwoch ciążach przytylo mi sie... waże ok 73 kg...a wczesniej bylo 62 i taki mam cel. dodam ze po pierwszej ciazy byłam na dukanie, spadlo ok 5 kg ale trwalo to baaardzo dlugo, odpora jest moja "tusza" ![]() wiec mam postanowienie ze od pon. startuje, a teraz Was podczytuję od 1 str.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!!Co do ćwiczeń to raczej się mobilizujcie bo w 3 fazie jak zaczniemy jesc wiecej weglowodanow to dr zaleca cwiczyc od 40 do 60 min. Jak Bedzie juz cieplo rower to super sprawa bez wysilku jakegos. Trzymam kciuki za was.
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
dzis poniedzialek, a dla mnie to juz 5 dzien diety
![]() bardzo sie ciesze, ze zaczelam wtedy w czwartek. czekanie do poniedzialku nie mialoby sensu... ![]() to bedzie trudny tydzien, bo mam kilka egzaminow, ale mam nadzieje, ze dam rade ![]() Jak Wam idzie? Jakie macie wyniki? ja ciagle nie znalazlam baterii do mojej wagi ![]() Czy ktos wie, co sie je w kolejnej fazie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki... Mam pytanie o mój jadłospis;
- śniadanie: jajecznica z 2 jajek z pomidorem, zielona herbata, - 2 śniadanie: jabłko, - 3 mały posiłek (bo jestem w pracy) : serek wiejski, - obiad: filet z kurczaka w papirusie i gotowanych kilka rozyczek kalafiora, - przed snem ; szklanka mleka, Co myślicie o takim menu na dziś? A czy mogę jeść zupę pomidorowa zageszczona marchewka i pietruszką ugotowana na kawałku fileta z kurczaka? I razem to zjeść? Proszę o wskazówki i ocenę menu. Niestety godziny są rożne bo różnie do pracy chodzę, raz na 6, 6:30, 7;30, 8:00... I dlatego nie pisze godzin , a 2 posiłki wypadają mi w pracy, bo mam 2 przerwy po 15minut,,,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
- śniadanie: jajecznica z 2 jajek z pomidorem, zielona herbata, - 2 śniadanie: jabłko, - 3 mały posiłek (bo jestem w pracy) : serek wiejski, - obiad: filet z kurczaka w papirusie i gotowanych kilka rozyczek kalafiora, - przed snem ; szklanka mleka, Co myślicie o takim menu na dziś? A czy mogę jeść zupę pomidorowa zageszczona marchewka i pietruszką ugotowana na kawałku fileta z kurczaka? I razem to zjeść? Proszę o wskazówki i ocenę menu. Niestety godziny są rożne bo różnie do pracy chodzę, raz na 6, 6:30, 7;30, 8:00... I dlatego nie pisze godzin , a 2 posiłki wypadają mi w pracy, bo mam 2 przerwy po 15minut,,,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki.
Mam pytanie o mój jadłospis; - śniadanie: jajecznica z 2 jajek z pomidorem, zielona herbata, - 2 śniadanie: jabłko, - 3 mały posiłek (bo jestem w pracy) : serek wiejski, - obiad: filet z kurczaka w papirusie i gotowanych kilka rozyczek kalafiora, - przed snem ; szklanka mleka, Co myślicie o takim menu na dziś? A czy mogę jeść zupę pomidorowa zageszczona marchewka i pietruszką ugotowana na kawałku fileta z kurczaka? I razem to zjeść? Proszę o wskazówki i ocenę menu. Niestety godziny są rożne bo różnie do pracy chodzę, raz na 6, 6:30, 7;30, 8:00... I dlatego nie pisze godzin , a 2 posiłki wypadają mi w pracy, bo mam 2 przerwy po 15minut,,,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem bardzo dobre
![]() ![]() Ostatnio sama przygotowalam sobie zupe-krem na buliontce knora, gotowanych na parze warzyw: brokuly, kalafior i marchewka ![]() ![]() Ja rano nie pije zielonej herbaty, ale kawe. Ogolnie herbaty i ziola pije po poludniu... no i woda... ja na sniadanie zjadlam jogurt z manadrynka ( zamiast pomaranczy, a praktycznie te same wartosci odzywcze) i kawka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Przepraszam za powielenie tego samego postu, ale wczoraj miałam problemy z dodaniem wiadomości.,. Nie myślałam ze tyle razy doda. Przepraszam...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki wielkie za ocenę... A ja kupiłam 0% tłuszczu, hm... Czyli nie będzie to mleko? A powiedz mi to co mogę na kolacje zjeść? A tak ogólnie to nie za mało jedzenia jest? Fotki za takie pytania ale wiecie jak to jest gdy się jest początkującym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ksiązce tez sa raczej jadlospisy z ryba, drobiem i warzywami. Mozesz tez przeciez zupe z obiadu albo cos.Pozdrawiam. P.S. Ja od 19 wskakuje na druga faze, zwaze sie i napisze reguly w miare mozliwosci. Wytrwalosci zycze.
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o przepisy na nasze ''morenowe dania'', to moge polecic swoje autorskie:
1.''moj'' sos ![]() jogurt probiotyczny ( lub naturalny), wymieszac z drobno posiekanym ogorkiem kiszonym i sprasowanym zabkiem czosnku, do tego lyzka pietruszki i pieprz od smaku. Sos jest pyszny zwlaszcza na drugi dzien ![]() 2. saladka tunczykowa: tunczyk w sosie wlasnym, wymieszany z groszkiem (puszka), do tego drobno pokrojony duzy ogorek kiszony i troche papryki (marynowana albo swieza). Pyszne i bardzo sycace! Do tego radze dodad lyzke mojego sosu ![]() 3. no i nie zapominajmy o rybnie na parze, warzywach na parze i wszelich wcieleniach jajek ( na miekko, na twardo i jajecznic - polecam rano na lyzce oliwy do tego pomidorki koktajlowe i salata zielona) Moj sos mozna tez dodac do ryb wedzonych ( chociaz nie jestem pewna, czy sa dozwolone?? ) Ja ostatnio jadlam plaster wedzonego pstraga z tym sosem i bylo dobre ![]() a jakie wy macie przepisy ?? podzielcie sie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje ostatnie wynalazki to: zupa brokułowa: marchewka,pietruszka, seler, kawalek piersi z kurczaka, ugotowac bulion dodac brokuly zmiksowac z czosnkiem i jogurtem. Sałatka jarzynowa:marchewka, pitruszka,seler,ogórek kiszony,jabłko,por, jajka, zamiast majonezu wyciagam zółtko i miksuje z jogurtem i misztarda dijon. Papryka nadzeiwana miesem mielonym z sosem pomidorowym. Losoś pieczony z fasolka szparagową z dodtakiem oliwy i czosnku. Ryba na parze z surówka z kiszonej kapusty, cebuli, jabłka. Surówka z pora jabłka,marchewki, skropiona sokiem z cytryny i zalana jogurtem, sół pieprz do smaku. Dziś będe robiła mielone z papryka i porem w srodku, a do tego kalafior.
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
coz w taki razie zamienie groszek na czerwona fasole
![]() mam nadzieje, ze nic sie nie stanie jesli wczoraj zjadlam saladke z tym groszkiem wlasnie? stwierdzialm, ze moze przedluze sobie po prostu pierwsza faze...?? zreszta ona mi sie na tyle podoba, ze nie ma z tym zadnego problemu :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
witamy witamy
![]() co do tej czerwonej fasoli... doooobrze juz nie bede wiecej grzeszyc.... :p ale mi sie cos chyba zaczelo mieszac z innymi dietami... hihihi ![]() ale co sadzicie w takim razie o lekkim wydluzeniu tej pierwszej fazy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Czyli Moreno nawet jesli cos sie pokrecilo po drodze to kaze sie trzymac tych 17 dni??
Hmmm... no nie wiem :p ja to bym przedluzyla... jestem mega zadowolona!! co prawda dalej nie mam wagi, ale przezornie zmierzylam sie tydzien temu i dzis ( po tygodniu) sprawdzilam swoje nowe wymiary i sa efekty ![]() ![]() najwazniejsze, ze mimo sesji nie wzeram slodyczy i mam sile do nauki. nie pije tez hektolitrow kawy, za to duzo zielonej herbaty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
oj o kompulsywnym jedzeniu to ja co nie co wiem :/
nie martw sie, jutro zaczniesz od nowa i tym razem Ci sie uda ![]() ![]() powiem szczerze, ze mnie zmotywowaly te wymiary. Juz nie moge sie doczekac jak bedzie za tydzien ![]() fajne w tej diecie jest to, ze nie czuje oslabienia i mam energie do nauki...a dla mnie to bardzo istotne.... trzymam kciuki!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Gratuluje wszelkich spadków i trzymam za was kciuki
![]() ja zaczeła od nowa. tzn przed świetami zaczełam stosować ta dietę ale nie wytrzymałam i po kilku dniach zaczełam od nowa jeść słodycze i całkowice zaprzestałam stosować diete. Teraz znowu wróciłam do niej i dziś jest 12 dzień, miałam 3 dni w których jadłam niedozowlone rzeczy ale już się poprawiam ![]() Zostało mi jeszcze do zrzucenia niecały kilogram, ale najgorsze przede mną bo chciałabym sobie wyrobić ładny, płaski brzuch, a tego niestety nie da razy zrobić za pomocą diety ![]()
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Jak tam Wam idzie dziewczynki?
Ja sie przyznam, ze wczoraj wieczorem bedac okropnie glodna ( nie wiem czemu, bo zjadalm o 17.30 ogromna kolacje), stwierdzilam ze mam ochote ''na cos'' no i zjadlam 2 mandarynki i filizanke ugotowanego makaronu z baaardzo ostrym sosem pomidorowym ( ale bez sera i miesa), doslownie odrobinke, bo moj kochany nie mogl juz dojesc ![]() wiec... hmmm... wiem, ze troche bez sensu, ale grzeszki rzecz ludzka, tkaze nie przejmuje sie tym i ide dalej ![]() ![]() ah i zainwestowalam w jakis dobry krem ujedrnaijacy na brzuch bo on niebezpiecznie szybko duzo stracil w obwodzie i nie chce by sie zrobil tak zwiodczaly.... po za tym wydana kasa motywuje, zeby sie trzymac dietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.