![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
![]() A jaką masz teraz fryzure? ![]() Cytat:
![]() Moze lepiej raz postaw rodzynki albo suszoną żurawinkę? Cytat:
![]() ![]() Sie nie chwaliłam - chyba żeby nie zapeszać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz niedlugo... ![]() ![]() Ja uwielbiam kombinezony - tylko trzeba wskoczyc, zapiac i spokoj ![]() Cytat:
A przejmujesz sie az tak tym, co slyszysz..? ![]() Bo ja wcale i chyba juz wszyscy to pojeli i nic nie mowia... ![]() A co do tego, ze "inne dzieci jedza i sa zdrowe" to pokaz malemu kilka zdjec bardzo otylych osob i zapytaj czy chce tak wygladac? Bo tak moga wygladac dorosli, ktorzy jako dzieci jedli zbyt duzo slodyczy... ![]() Cytat:
Polecam muffinki marchewkowe, maja fajny sklad, mozna je fajnie udekorowac i dzieciaki lubia ![]() Cytat:
Fryzurka bardzo ci pasuje, rewelacja ![]() Gosia, wiesz, ze jestes podobna do pewnej polskiej artystki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idz idz, moze faktycznie potrzeba troche witamin i bedzie lepiej ![]() Kciuki beda ![]() Cytat:
![]() Ja wiem, ze mi pewnie nie uwierzycie, ale napisze wam, co zobaczylam wczoraj jak bylam z André u jego kolegi...ogolnie bylo 4 dzieci plus mamusie trzech z nich...no i siedzimy przy stole, dzieciaki siadaja do jedzenia. I tu jedna mamusia pyta, co chca do picia i jej synek pokazuje na dzbanek z kawa stojaca na stole i mowi "Kawe!". Ja usmiechnelam sie i zaczelam mowiec, ze kawa jest nie dla dzieci tylko doroslych, ale...mamusia siegnela z usmiechem po ten dzbanek nalala mu tak 1/5 kubka, reszte zalala mlekiem i dala do picia... ![]() ![]() I oczywiscie zapytala André czy chce...moj syn stwierdzil, ze "Kawa jest dla mamy i doroslych, nie dla dzieci!" I tak dzieciaki pily ta kawe, potem dostaly soki z meeeega iloscia cukru, nie wspomne o slodyczach a André zadowolony mial swoja wode z miodem i zagryzal suszonymi owocami i byl tak samo szczesliwy i zadowolony jak inni... ![]() Dlatego stwierdzilam, ze nie bede poki co zostawiala André samego na zabawach u kolegow... ![]() Cytat:
Podstawowa wersje mam juz druga butelke i uwielbiam... Ale wczoraj zanteresowalam sie pierwszy raz w zyciu butelectkami M. Jacobsa i....dwa czy nawet trzy zapachy podobaja mi sie zdecydowanie bardzo. Co prawda na wiosne/lato, ale bede je miala w planach zdecydowanie ![]() Witam ![]()
![]() |
![]() |
#123 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za malo mleka, Twoja dieta... ja z Rita mialam problemy jak jadlam nabial (u niej wyszla skaza bialkowa) i brokuly... Cytat:
![]() bo mojemu tacie to moznaby mlotkiem wbijac, a i tak nie dociera... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i zdecydowanie bardziej mi sie podobasz w tym wcieleniu ![]() ![]() a ja jestem dzis zombie ![]() mam w domu szpital... wszyscy w kolo smarkaci, pociagajacy i kaszlacy ![]() ![]() ![]() niech w koncu przyjda mrozy i te babole przemroza, niech sobie te wszystkie katary i co tylko pojda... a kysz... ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Agusia gratuluje zaradności
![]() Konspi, może źle sie wyraziłam. Suszone owoce też je- tzn, czasem zje rodzynki lub śliwki, czasem pare żelek, teraz mam z wesela ciastka takie z dżemem- jak mini drożdżówki- to je dostaje(po obiedzie).Typowe slodycze to już rzadziej. No i je sporo owoców. A jesli chodzi o rodzine i dokarmianie, to moja słynna babka mnie olewała nawet jak byłam stanowcza. ale teraz mam spokuj, bo go nie widuje ![]() Moja mama liczy sie z moim zdaniem. Jak przyjedzie kupi mu coś, ale daje mu ile i kiedy ja pozwole. Mamrotka już widze ten szlaban ![]() Karenina nie no kawe... Jakby mój kawe dostal to by mnie wykończył ze swoją żywiołowością ![]() Guciu zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Guciu zdrówka dla Was! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwie sie, moze drinki jeszcze będa podawać? ![]() ![]() Co ona na to że podała temu dziecku bez mamy? Nie no koszmar, tego jej dzieciaki też mi szkoda ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Gucia - zdrówka dla Was ![]()
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja je to co lubi i słodycze też, ale w umiarkowanych ilościach. Nie mam tylko pomysłu jak ją przekonać do warzyw i owoców, w zupie zje a z owoców tylko jabłko. A możesz podać przepis na te muffinki marchewkowe. Chce coś zanieść do przedszkola we wtorek (na urodzinki) i coś takiego, żeby dzieciom smakowało no i się nie pobrudziły tylko wzięły do rączki i jadły. Myślałam o tych babeczkach co w pudełku można kupić i zrobić. Raz robiłam i Amelci smakowały. Myślicie że to dobry pomysł?Każdy dostanie to samo i tanim kosztem. Bo tort to bez sensu. No i mogą panie wychowawczynie się nie zgodzić. BABA JAKAŚ NIEDOROZWINIĘTA ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a do czego czarne mydło;> oświeć mnie;> Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wieczorem mama standardowo powiedziała mi kilka słów, które zabolały, na prawdę musiałam się bardzo mocno powstrzymywać żeby jej czegos nie odpowiedziec. Zdrówka życzę jak najszybciej dochodźcie do siebie, my juz zdrowi, szlajamy się całymi dniami po miescie. Na sobotę muszę narysować jakiś detal architektoniczny z 3 różnych perspektyw tylko jest za dużo ciekawych rzeczy i nie mogę się zdecydować, dziś znów idę oglądać lampy ławki i figurki ![]() Wyrósł mi nowy pryszcz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#129 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! ![]() Cytat:
Oj, to macie...sily dla ciebie ![]() U nas szaleje teraz ten wirus mund-hand-fuß...juz 8 dzieci rozlozonych w domu... ![]() Cytat:
Ze wlasnie nie wspomne, ze ta dwojka chlopakow, ktorzy dostali kawe i tak juz zachowuja sie jakby mieli adhd...to jeszcze kawa na pewno im pomogla.... ![]() Merz swoja droga, ale jesli masz niedobory np. zelaza to trzeba sie za konkretniej zabrac... ![]() To pokaz rodzince zdjecia... ![]() Najlepiej zrobila moja kolezanka - nie wiedziala jak wychowac swoja rodzine wlasnie w tej kwestii az w koncu z desperacji naklamala, ze corka ma jakas alergie na m.in. czekolade i miala spokoj....przynajmniej dopoki sie nie wydalo... ![]() Pewnie, ze mam, wrzuce dzisiaj do naszej Ksiazki ![]() Cytat:
Taaaa....pewnie niedlugo beda razem pili lampke wina do kolacji...a moze juz maly pije rozcienczone winko z woda..? ![]() Podala, bo stwierdzila, ze juz u niej pil wczesniej... ![]() Bedzie dzisiaj w KK ![]() Spedzilam dzisiaj intensywna przerwa obiadowa...w sumie zapomnialam o obiedzie z tego wszystkiego ![]() Ale mam juz kalendarz adwentowy dla André, kilka upomnikow do tego kalendarza, kombinezon zimowy dla malego i ocieplane polarkiem sniegowce....Ufff...!! ![]() Lece za niedlugo po André i dzisiaj bedzie u nas jego kolega wiec bedzie sie dzialo... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2012-11-14 o 12:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mam naturalne włoski, dawałam zdjęcie w k . kilka dni temu i tam je widać ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
a co do kawy, to Samus - koleżanki synek też ją pija :/ mój również- ale zbożówkę gotowaną na mleku, Inek rozpuszczalnych mu nie daje ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() u nas też kaszel i katar, Wojtuś w domu siedzi min do poniedziałku
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Konspi rozumiem o co Ci chodzi, ale u nas jest o niebo lepiej niż za kadencji odwiedzin mojej babki. Dokarmiała mi małego słodyczami mimo moich zakazów. Mialam później spore problemy z ograniczeniem i wytrzymaniem z nim potem. Także wole jak już zjada coś tylko po obiedzie i ja wybieram co i ile.
Ja to mam problemy w sklepie samoobsługowym:P Ostatnio staram się chodzić tam sama, bo on uważa, że tam musi też sobie coś kupić ![]() Agusia miałam takie same problemy z moją babką... Mówiłam wprost, że ma nie dawać nic, bo dziecko przed obiadem i później nic nie zje, a ona wyciagała pomadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z Niuńkiem u pediatry dzisiaj, kaszle i ma katar, dostał syropek i kropelki do noska. Pytałam się o ten bilans trzylatka i powiedziała mi ze nie ma bilansu w wieku 3 lat, dopiero 4-latki mają. Czyli wychodzi na to ze w PL jest inaczej niż w DE ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Wszystkich
![]() Cytat:
![]() jak dała dzieciom - to powiedziałam, ze jeszcze nie jedli obiadu i nie ma potrzeby aby teraz jedli bo i tak jedzą dużo - zrozumiała i temat sie zakończył, teraz nawet jak coś ma (choć to rzadkość) to daje mi a ja im |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Gochaa na K widziałam zdjęcie i wyglądasz świetnie. Podobaja mi się Twoje naturalnie kręcone włoski, napewno starałabym się dbać o to co mam i nie męczyła prostownicą.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2012-11-14 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do chorowitków to moja od września z przerwami na jeden tydzień - dwa w miesiącu.
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Chyba moje zdanie zabrzmiało tak jak nie powinno skoro jakieś podejrzenia tu snujecie
![]() ![]() ![]() Wrócilimy ze spaceru i grzejemy się pod kołdrą. Zimno jak szlag, zjadła bym coś dobregoo, najlepiej z czekoladą, a tu przeszłam na dietę ![]() Z dzisiejszego spaceru: 540034_490386310993311_501989199_n.jpg 63168_490380644327211_442104856_n.jpg
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No wlasnie Agus mialam pytac jak stosunki z rodzicami?poprawilo sie troszke?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Agus witaj teraz dopiero was widze slicznie wygladacie. Dzieki dziewczyny za rady wyglada na to ze maly sie nie najada moim mlekiem. Musze mu robic mieszanki. Teraz fajnie sobie spi juz druga godz. A z cycowaniem to problem albo za szybko leci I sie denerwuje a I moze byc ze za malo ma mleczka. Z obydwuch piersi mam 90 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||||||
Wtajemniczenie
|
się postaram trzymać
![]() ![]() ja kupiłam takie mydełko podobno jest dobre, zobaczę jak dostanę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak twoje żelazo? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madziu zadowolona jesteś z tego mani hybrydowego? ja też chcę ale na razie się nie decyduję, muszę odżywkę kupić, chciałam herome ale już sama nie wiem, paznokcie noszę krótkie i długich nawet nie chcę ale żeby jakoś doprowadzić je do kultury to myślałam może hybrydowy da radę? Ma któraś jeszcze z mamuś mani hybrydowy? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja Sandrze zdejmuje spodnie i juz w zlobku lata w rajtkach... zreszta nie ona jedyna ![]() Cytat:
![]() 2. powiem Ci, ze chyba na pierwszy siup zastanawialabym sie nad tym samym ![]() 3. ehhh... a myslalam, ze cos sie pod tym wzgledem poprawilo ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super te focie ze spaceru ![]() a ja czekam ![]() i jak zwykle od czasu spiralki mam stresa ![]() Dziewczyny, jestem zla... zapchalo mi zatoki masakrycznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
A nie czasami pistacje?
![]() Cytat:
Zdrowka zycze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z odżywek to używam ewelin (coś takiego) 8 w 1 - pięknie rosną pazury Cytat:
Grzes chory - znowu krtan ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba sobie daruję odżywki, a ta eveline to ma w sobie też coś nie fajnego w składzie, gdzieś czytałam już nie pamiętam, kupię keratynkę i olejek, zmieszam i będę miziać pazurki ![]() a hybrydowy może wypróbuję kiedyś ![]() ![]() U nas dziś pobudka przed 6 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Pistacje i Fistaszki ![]() ![]() Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2012-11-15 o 06:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas z zakupami nie ma problemu ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. wytłumaczyć? ![]() 3. Poprawiło, ale bywa taki dzień kiedy każda z nas grozi wyprowadzką ![]() Czekasz? Przdał by Ci się jeszcze mały "Gutek" w domu ![]() Ja też muszę iść z zatokami do lekarza bo mam hyba zapchane:/ zdrowiej ![]() PISTACJE!! ![]() Cytat:
![]() Dzień dobryy, ale zimno! nie wyspałam się, młode za szybko wstało, a ja za późno wróciłam wczoraj do domu. Poszłam z kolegą na piwko, posiedzieliśmy przy głupim meczu, ale mimo wszytsko dawno się tak nie uśmiałam ![]() Zaraz trzeba się wziąć za rysowanie, lenia mam dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
#147 | ||||||
Zakorzenienie
|
Do Kasi Kowalskiej ![]() Cytat:
To nie pierwsza i nie ostatnia roznica ![]() Ale wczesniej tego nie bylo, tylko rodzice sie buntowali wiec od niedawna zostalo wcisniete miedzy 2 a 4 rok zycia... ![]() Cytat:
Spacer udany jak widac ![]() Cytat:
Pamietaj tylko, ze tego, co tobie udaje sie sciagnac laktatorem jest zawsze mniej niz co maly moze sam wyciagnac ![]() ![]() ![]() Oj dzialo...ale wszystko w normie...chlopaki szaleli, ale zadnych strat nie odnotowalam, nawet droga z przedszkola do domu (szlam z nimi sama, bez mamy tego kolegi) byla ok, trzymali sie za rece i grzecznie sluchali... ![]() Cytat:
André tez smiga, ale nie w rajtkach tylko kupilam mu takie legginsy z motywami dla chlopcow i jest zadowolony ![]() Cytat:
Oj wspolczuje...znam ten bol...probowalas Sinupret? Inhalacje? ![]() Cytat:
Hmm...to musze ci wkleic wazna informacje o tej odzywce...bylo o tym tak glosno, ze myslalam, ze kazdy juz slyszal... ![]() KLIK KLIK Witam ![]() wczoraj wieczorem zaczal sie u mnie bol glowy, znow taki swidrujacy za prawym okiem...jestem juz po pierwszej tabletce, oby pomogla... ![]() Malz w delegacji, mamy dzisiaj swieto latarni w przedszkolu wieczorem....chyba ubiore malego w kombinezon zimowy, zeby nie zmarzl... ![]() Tez tak zimno u was?? Brrr..... Rano bylo chyba 0 stopni i taaaaka mgla, ze hej...André byl bardzo oburzony faktem, ze mgly nie da sie dotknac ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |||||
Zakorzenienie
|
Oj tam,,, do kolorku zawsze można wrócić
Cytat:
![]() Na zatoki sinupret i u nas jest nurofen zatoki- moze coś podobnego znajdziesz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piekne zdjęcia znowu ![]() A co z Twoją pracą? Dziewczyny, słowo NIE zostało wyparte u nas przez słowo "dlaczego". Mam wrażenie, że gram w "pomidora"..........:brzy dal:
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz Kareninko ja nie miałam i nie mam problemów z paznokciami po tej odżywce ale i ja nie maluję paznokci co dzień czyli kilka warstw jak zalecają tylko co kilka dni po usunięciu poprzedniego
kurczę musze zacząć szukac na nowo sposobu na moje pazurki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
tak???
pierwsze słysze to chyba tylko w tamtej fryzurce
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.