|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Ją z mięsa jadam wieprzowinę, wołowinę, indyka. kurczaka też, ale niezbyt często. no i rybki oczywiście, owoce morza.
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
O, widzę tutaj wiele znajomych twarzy
![]() Ja łączę teraz Zuzkę naprzemiennie z bieganiem. Ostatnio opuściłam się w ćwiczeniach ![]() Mięcho! Ja jem każde, które mi się nawinie Moja mama chowa kurczaki naturalnie od małego pisklaka więc sobie nie żałuję. Polecam też królika, chudy i smaczny Moje współlokatorki przeraża ilość mięsa, które pochłaniam Ale obiad bez mięska to nie obiad, to jest przekąska
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Ja również nie pogardzę żadnym mięskiem ani nawet podrobami :P
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
A czemu chcesz smażyć bez tłuszczu? Możesz przecież trochę dodać nic ci się nie stanie
![]() Jak chcesz bez tłuszczu to możesz uformować burgery i na grilu np elektrycznym zrobić
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź czyli tak jak myślałam
wybieram sobie każdego dnia jakiegoś ZWOWa i jadę tylko czasami wkurza mnie,że ona tak jęczy :P ale i tak wolę ją niż Ewkę Chodakowską (tak jak większość z Was).A co do diety to widzę tak jak większosc z Was ciemne pieczywo, serki, twarogi chude jogurty naturalne, płatki (bez żadnych dodatków, z dużą ilością błonnika :P) kurczak i sałatki, jedyny mój grzech to słodzenie kawy (słodyczy nie lubię więc nie mam problemu :P) ale słodzę słodzikiem i ograniczam się do jedej kawy więc myślę,że nie jest to jakieś mega zgrzeszenie
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą jak robię kurczaka czy tam indyka to przeważnie smażę bez tłuszczu i mi smakuję więc pomyślałam że może wołowinę też by dało radę
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oliwa lepsza jest na zimno do sałatek, polania warzyw zrobionych na parze, itp. Tak samo jest o ile dobrze kojarzę jest z olejem lnianym. Do smażenia bardziej polecany jest smalec, olej rzepakowy, masło sklarowane lub olej kokosowy. I tłuszczów nie musisz się aż tak strasznie bać, wręcz przeciwnie powinnaś dbać, aby dostarczać ich właściwą ilość, zwłaszcza tych zdrowych
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Nie powinno się smażyć na oliwie extra virgin, można króko smażyć na zwykłej oliwie co często robię i żyję
Do długiego smażenia olej rzepakowy i kokosowy, na słonecznikowym też nie powinno się za długo smażyć.Ja zazwyczaj krótko podsmażam na oliwie. Słodkie rzeczy typu jakies naleśniki itp na kokosowym a mięsa itd na rzepakowym. Raczej unikała bym smalcu choć smalczyk ze skwarkami jest niczego sobie to jest to samo sadło
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#132 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?
|
||
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Miałam na myśli, że w smaku jest dobry przynajmniej dla mnie ale nie jadam tego bo to sam tłuszcz zwierzęcy i na pewno nie jest sprzymierzeńcem diet
|
|
|
|
#134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo gdyby tak było, że tłuszcze zwierzęce są takie fe i be i to bylibyśmy wegetarianami, ponieważ jakby nie patrzeć mięs też byśmy z tego względu nie jedli.Zatem zdrowy rozsądek i nie popadajmy w paranoję
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
No oczywiście, że wszystko w rozsądnej ilości nie jest złe i na pewno nie zaszkodzi.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie i tak go nie lubię![]() Nie wiem czy robię coś źle jeśli chodzi o ćwiczenia z Zuzką, ale wy piszecie że macie zakwasy po każdym treningu. Ja miałam na początku jak zaczynałam z nią ćwiczyć teraz nie, a podejrzewam że przerobiłam nie więcej zwowów niż wy. Niby bolą mnie mięśnie w trakcie ćwiczeń ale za chwile w ogóle nie czuję że ćwiczyłam. I zaczynam się zastanawiać czy może za mało się do tego przykładam
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Może tam gdzie się da bierz większe ciężarki? Zrobiłam równo 40 Zowów, zostały mi tylko te najnowsze i codziennie mam zakwasy w jakiejś grupie mięśni.
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
właśnie w 14 zwowie brałam 5 kg a wczoraj przy niektórych ćwiczeniach zamieniałam na 6 kg bo na wszystkich nie dałam rady. Jak 1 raz go robiłam to umierałam na następny dzień może to dlatego że mięśnie się za bardzo przyzwyczaiły...
|
|
|
|
#139 |
|
Rzabbocop
|
Smalec do smażenia jest ok bo nie zmienia właściwości
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
hej, wczoraj pozwowowalam 3 po 1 w nocy, a dziś zwow 4
jutro robię przerwę, bo mam imprezę firmowa
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po ćwiczeniach w zależności od treningu czuję tu i ówdzie ciało, jestem wykończona, itp. Ale to przechodzi. Na następny dzień jedynie czasem czuję określone partie. Jeżeli był trening z większym udziałem nóg, to czuję, że ćwiczyły, tak samo z rękami, czy np. brzuchem. Ale takich faktycznych zakwasów, które są bardziej odczuwalne lub powodują trudności z funkcjonowaniem nie mam
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
trixxi ją przerobilam na razie 3 zwowy i po trzecim już bez zakwasow
|
#143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc chyba twoje są bardziej wyćwiczone
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Na początku są zakwasy ale jeśli trenujesz regularnie to szybko się przyzwyczajasz
zakwasy wtedy najczęściej pojawiają się jak ćwiczysz rzadziej trenowane partie mięśni
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj po ćwiczeniach strasznie bolały mnie nogi aż mi się z łóżka nie chciało wstawać, a dzisiaj jak nowe
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Trixxi- ja nogi mam mocne, za to słabym punktem sa ramiona. niby codziennie dźwigam mloda (12 kg), ale to jednak za malo.
Wczoraj i przedwczoraj nie zuzkowalam,bo przedwczoraj przysnęłam na kanapie i za późno sie obudziłam, a wczoraj miałam imprezę firmowa, na ktorej nieźle sie natańczyłam, az włosy miałam mokre, wiec chyba można to zaliczyć do cardio ![]() dzis wezme sie za 4 zuzke.
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
dlaczego wczesniej nie zauwazylam tego watku?
same znajome nicki oczywiscie melduje sie i mowie, ze cwicze z zuza. aktualnie mam przerwe, bo lekarz mi zabronil cwiczyc, ale ja tak bardzo chce wszystko to przez uszkodzona rzepke. ostatnio mialam wypadek. kobieta potracila mnie na przejsciu dla pieszych i uciekla
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co sie z tymi ludzmi dzieje zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia!!!ja tez zaczelam cwiczyc z Zuza(po Ewie Ch. ),moim pierwszzymZWOWEM byl ten dziekczynny i ...masakra :P ale musi byclepiej
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co za babsko... no to kuruj się teraz, dobrze czasami robi taka regeneracje nawet przymusowa a w wolnym czasie będziesz jeszcze opisywać kolejne zwowy na blogu? który to jest ten dziękczynny? |
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje kobietki za wsparcie
owszem bede opisywac zwowy na swoim blogu. trzeba je pokazac swiatu w koncu to swietne treningi. chodakowska zrobila sie dla mnie megasztuczna na dodatek udaje caritas mowiac, ze nie ma ze swojej pracy zadnego zysku i ze wszystko robi z dobrego serca. no blagam was!jak ogarne sie troche - podbuduje psychicznie bo niezla traume mialam to wezme sie za bloga i tym podobne przyjemnosci. na razie leze wkurzona
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Moja mama chowa kurczaki naturalnie od małego pisklaka więc sobie nie żałuję.
Ale obiad bez mięska to nie obiad, to jest przekąska

wszystko to przez uszkodzona rzepke. ostatnio mialam wypadek. kobieta potracila mnie na przejsciu dla pieszych i uciekla 
no to kuruj się teraz, dobrze czasami robi taka regeneracje nawet przymusowa