Zuzana Light - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 17:34   #121
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Zuzana Light

Ją z mięsa jadam wieprzowinę, wołowinę, indyka. kurczaka też, ale niezbyt często. no i rybki oczywiście, owoce morza.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:09   #122
coffee_flavour
Rozeznanie

O, widzę tutaj wiele znajomych twarzy

Ja łączę teraz Zuzkę naprzemiennie z bieganiem.
Ostatnio opuściłam się w ćwiczeniach

Mięcho! Ja jem każde, które mi się nawinie Moja mama chowa kurczaki naturalnie od małego pisklaka więc sobie nie żałuję.
Polecam też królika, chudy i smaczny

Moje współlokatorki przeraża ilość mięsa, które pochłaniam Ale obiad bez mięska to nie obiad, to jest przekąska
coffee_flavour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:41   #123
tinekk
Zadomowienie

Ja również nie pogardzę żadnym mięskiem ani nawet podrobami :P

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:33   #124
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
No właśnie, ja najczęściej z wołowiny robię spaghetti i chili con carne- uwielbiam
a jak usmażę ją na patelni bez tłuszczu to nie będzie sucha i twarda?

chyba wątek kulinarny się tu zaczyna rozwijać
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:01   #125
CryBebe
Raczkowanie

A czemu chcesz smażyć bez tłuszczu? Możesz przecież trochę dodać nic ci się nie stanie
Jak chcesz bez tłuszczu to możesz uformować burgery i na grilu np elektrycznym zrobić
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:15   #126
myszkaaa88
Zakorzenienie

GG do myszkaaa88

Dzięki dziewczyny za odpowiedź czyli tak jak myślałam wybieram sobie każdego dnia jakiegoś ZWOWa i jadę tylko czasami wkurza mnie,że ona tak jęczy :P ale i tak wolę ją niż Ewkę Chodakowską (tak jak większość z Was).

A co do diety to widzę tak jak większosc z Was ciemne pieczywo, serki, twarogi chude jogurty naturalne, płatki (bez żadnych dodatków, z dużą ilością błonnika :P) kurczak i sałatki, jedyny mój grzech to słodzenie kawy (słodyczy nie lubię więc nie mam problemu :P) ale słodzę słodzikiem i ograniczam się do jedej kawy więc myślę,że nie jest to jakieś mega zgrzeszenie
-Moje życie.
Ty odwrócisz się i odejdziesz bez słowa,
nie wiedząc,że moje życie to Ty."

myszkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:21   #127
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
A czemu chcesz smażyć bez tłuszczu? Możesz przecież trochę dodać nic ci się nie stanie
Jak chcesz bez tłuszczu to możesz uformować burgery i na grilu np elektrycznym zrobić
naczytałam się ostatnio że na oliwie też źle smażyć bo coś tam się wydziela przy wysokiej temperaturze i zgłupiałam zresztą jak robię kurczaka czy tam indyka to przeważnie smażę bez tłuszczu i mi smakuję więc pomyślałam że może wołowinę też by dało radę
Stary 2012-12-05, 21:00   #128
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszkaaa88 Pokaż wiadomość
A co do diety to widzę tak jak większosc z Was ciemne pieczywo, serki, twarogi chude jogurty naturalne, płatki (bez żadnych dodatków, z dużą ilością błonnika :P) kurczak i sałatki, jedyny mój grzech to słodzenie kawy (słodyczy nie lubię więc nie mam problemu :P) ale słodzę słodzikiem i ograniczam się do jedej kawy więc myślę,że nie jest to jakieś mega zgrzeszenie
Czemu chude ? Powinnaś jeść jeżeli już chcesz pełnotłuste lub tłuste. W tych chudych nie ma już praktycznie nic wartościowego

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
naczytałam się ostatnio że na oliwie też źle smażyć bo coś tam się wydziela przy wysokiej temperaturze i zgłupiałam zresztą jak robię kurczaka czy tam indyka to przeważnie smażę bez tłuszczu i mi smakuję więc pomyślałam że może wołowinę też by dało radę
Wydziela się substancja uznawana za toksyczną
Oliwa lepsza jest na zimno do sałatek, polania warzyw zrobionych na parze, itp. Tak samo jest o ile dobrze kojarzę jest z olejem lnianym. Do smażenia bardziej polecany jest smalec, olej rzepakowy, masło sklarowane lub olej kokosowy.
I tłuszczów nie musisz się aż tak strasznie bać, wręcz przeciwnie powinnaś dbać, aby dostarczać ich właściwą ilość, zwłaszcza tych zdrowych

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:28   #129
CryBebe
Raczkowanie

Nie powinno się smażyć na oliwie extra virgin, można króko smażyć na zwykłej oliwie co często robię i żyję Do długiego smażenia olej rzepakowy i kokosowy, na słonecznikowym też nie powinno się za długo smażyć.
Ja zazwyczaj krótko podsmażam na oliwie. Słodkie rzeczy typu jakies naleśniki itp na kokosowym a mięsa itd na rzepakowym. Raczej unikała bym smalcu choć smalczyk ze skwarkami jest niczego sobie to jest to samo sadło
Stary 2012-12-05, 21:35   #130
roodah642
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki

Czyli tak jak u mnie, na porządku dziennym jest owsianka, serki wiejskie, kurczak, warzywa i razowe makarony, brązowy ryż.
Ja zawsze powtarzam, że podstawą są zdrowe zakupy, wtedy musimy jeść zdrowo bo nic innego nie ma w lodówce
Oczywiście, że nikt nie jest idealny a w moim przypadku również wymieniana pizza jest grzechem na który zdarza mi się pozwalać (o ile pochłonięcie dużej pizzy to jeszcze tylko grzech)
Mnie zawsze gubiły moje porcje jak dla górnika po szychcie
Heh, trzymam sie tych samych zasad, ale już pisałam u Crybebe na blogu, że ja miałam o 26 kilo więcej pracy niż wy. Tak czy siak osiągnę cel i się będe wtedy chwalić

81-57-55-52-50! kg
roodah642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:41   #131
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkaaa88 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedź czyli tak jak myślałam wybieram sobie każdego dnia jakiegoś ZWOWa i jadę tylko czasami wkurza mnie,że ona tak jęczy :P ale i tak wolę ją niż Ewkę Chodakowską (tak jak większość z Was).
Nie zauważyłam jęczenia w nowych filmikach

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Czemu chude ? Powinnaś jeść jeżeli już chcesz pełnotłuste lub tłuste. W tych chudych nie ma już praktycznie nic wartościowego

Oliwa lepsza jest na zimno do sałatek, polania warzyw zrobionych na parze, itp. Tak samo jest o ile dobrze kojarzę jest z olejem lnianym. Do smażenia bardziej polecany jest smalec, olej rzepakowy, masło sklarowane lub olej kokosowy.
I tłuszczów nie musisz się aż tak strasznie bać, wręcz przeciwnie powinnaś dbać, aby dostarczać ich właściwą ilość, zwłaszcza tych zdrowych

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:35   #132
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:

ale ja się nie boje tłuszczy, do sałatek i gotowych dań dodaje przeważnie oliwę, orzechy i pestki wcinam garściami poza tym awokado tłuste ryby i mam wielką słabość do serów mimo że większość to raczej 'seropodobna chemia', no ale nie popadajmy w skrajności nie da się jeść w 100% zdrowo

Cytat:
Nie powinno się smażyć na oliwie extra virgin, można króko smażyć na zwykłej oliwie co często robię i żyję Do długiego smażenia olej rzepakowy i kokosowy, na słonecznikowym też nie powinno się za długo smażyć.
Ja zazwyczaj krótko podsmażam na oliwie. Słodkie rzeczy typu jakies naleśniki itp na kokosowym a mięsa itd na rzepakowym. Raczej unikała bym smalcu choć smalczyk ze skwarkami jest niczego sobie to jest to samo sadło
to jak w końcu z tym smalcem...?
Stary 2012-12-05, 22:51   #133
CryBebe
Raczkowanie

Miałam na myśli, że w smaku jest dobry przynajmniej dla mnie ale nie jadam tego bo to sam tłuszcz zwierzęcy i na pewno nie jest sprzymierzeńcem diet
Stary 2012-12-05, 23:09   #134
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam na myśli, że w smaku jest dobry przynajmniej dla mnie ale nie jadam tego bo to sam tłuszcz zwierzęcy i na pewno nie jest sprzymierzeńcem diet
Bez przesady, nikt nie wali szklanki smalcu do smażenia. Użycie od czasu do czasu odrobiny smalcu nie jest złe Bo gdyby tak było, że tłuszcze zwierzęce są takie fe i be i to bylibyśmy wegetarianami, ponieważ jakby nie patrzeć mięs też byśmy z tego względu nie jedli.

Zatem zdrowy rozsądek i nie popadajmy w paranoję

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
Stary 2012-12-05, 23:51   #135
CryBebe
Raczkowanie

No oczywiście, że wszystko w rozsądnej ilości nie jest złe i na pewno nie zaszkodzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 07:54   #136
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
chodziło mi o to że tygryskowym_okiem napisała że do smażenia nie poleca się smalcu a Ty napisałaś że raczej byś go unikała w każdym bądź razie i tak go nie lubię

Nie wiem czy robię coś źle jeśli chodzi o ćwiczenia z Zuzką, ale wy piszecie że macie zakwasy po każdym treningu. Ja miałam na początku jak zaczynałam z nią ćwiczyć teraz nie, a podejrzewam że przerobiłam nie więcej zwowów niż wy. Niby bolą mnie mięśnie w trakcie ćwiczeń ale za chwile w ogóle nie czuję że ćwiczyłam. I zaczynam się zastanawiać czy może za mało się do tego przykładam
Stary 2012-12-06, 08:14   #137
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Może tam gdzie się da bierz większe ciężarki? Zrobiłam równo 40 Zowów, zostały mi tylko te najnowsze i codziennie mam zakwasy w jakiejś grupie mięśni.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:50   #138
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Może tam gdzie się da bierz większe ciężarki? Zrobiłam równo 40 Zowów, zostały mi tylko te najnowsze i codziennie mam zakwasy w jakiejś grupie mięśni.
właśnie w 14 zwowie brałam 5 kg a wczoraj przy niektórych ćwiczeniach zamieniałam na 6 kg bo na wszystkich nie dałam rady. Jak 1 raz go robiłam to umierałam na następny dzień może to dlatego że mięśnie się za bardzo przyzwyczaiły...
Stary 2012-12-06, 08:57   #139
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Smalec do smażenia jest ok bo nie zmienia właściwości
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:03   #140
traicionera
Zakorzenienie

hej, wczoraj pozwowowalam 3 po 1 w nocy, a dziś zwow 4
jutro robię przerwę, bo mam imprezę firmowa
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-06, 12:10   #141
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
Nie wiem czy robię coś źle jeśli chodzi o ćwiczenia z Zuzką, ale wy piszecie że macie zakwasy po każdym treningu. Ja miałam na początku jak zaczynałam z nią ćwiczyć teraz nie, a podejrzewam że przerobiłam nie więcej zwowów niż wy. Niby bolą mnie mięśnie w trakcie ćwiczeń ale za chwile w ogóle nie czuję że ćwiczyłam. I zaczynam się zastanawiać czy może za mało się do tego przykładam
Ja też nie mam specjalnych zakwasów Po ćwiczeniach w zależności od treningu czuję tu i ówdzie ciało, jestem wykończona, itp. Ale to przechodzi. Na następny dzień jedynie czasem czuję określone partie. Jeżeli był trening z większym udziałem nóg, to czuję, że ćwiczyły, tak samo z rękami, czy np. brzuchem. Ale takich faktycznych zakwasów, które są bardziej odczuwalne lub powodują trudności z funkcjonowaniem nie mam

Stary 2012-12-06, 14:22   #142
traicionera
Zakorzenienie

trixxi ją przerobilam na razie 3 zwowy i po trzecim już bez zakwasow
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-06, 15:26   #143
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie mam specjalnych zakwasów Po ćwiczeniach w zależności od treningu czuję tu i ówdzie ciało, jestem wykończona, itp. Ale to przechodzi. Na następny dzień jedynie czasem czuję określone partie. Jeżeli był trening z większym udziałem nóg, to czuję, że ćwiczyły, tak samo z rękami, czy np. brzuchem. Ale takich faktycznych zakwasów, które są bardziej odczuwalne lub powodują trudności z funkcjonowaniem nie mam
po tylu różnych programach jakie masz za sobą to się nie dziwie
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
trixxi ją przerobilam na razie 3 zwowy i po trzecim już bez zakwasow
3 z tego co pamiętam nie był trudny ale nogi mnie później dość bolały
więc chyba twoje są bardziej wyćwiczone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 19:30   #144
CryBebe
Raczkowanie

Na początku są zakwasy ale jeśli trenujesz regularnie to szybko się przyzwyczajasz zakwasy wtedy najczęściej pojawiają się jak ćwiczysz rzadziej trenowane partie mięśni
Stary 2012-12-07, 13:39   #145
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Na początku są zakwasy ale jeśli trenujesz regularnie to szybko się przyzwyczajasz zakwasy wtedy najczęściej pojawiają się jak ćwiczysz rzadziej trenowane partie mięśni
ale jak nie mam zakwasów to później mam wrażenie że się obijałam podczas treningu i nie będzie żadnych efektów wczoraj po ćwiczeniach strasznie bolały mnie nogi aż mi się z łóżka nie chciało wstawać, a dzisiaj jak nowe
Stary 2012-12-08, 09:39   #146
traicionera
Zakorzenienie

Trixxi- ja nogi mam mocne, za to słabym punktem sa ramiona. niby codziennie dźwigam mloda (12 kg), ale to jednak za malo.

Wczoraj i przedwczoraj nie zuzkowalam,bo przedwczoraj przysnęłam na kanapie i za późno sie obudziłam, a wczoraj miałam imprezę firmowa, na ktorej nieźle sie natańczyłam, az włosy miałam mokre, wiec chyba można to zaliczyć do cardio

dzis wezme sie za 4 zuzke.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-08, 11:09   #147
la figa
Wtajemniczenie

dlaczego wczesniej nie zauwazylam tego watku?

same znajome nicki

oczywiscie melduje sie i mowie, ze cwicze z zuza. aktualnie mam przerwe, bo lekarz mi zabronil cwiczyc, ale ja tak bardzo chce wszystko to przez uszkodzona rzepke. ostatnio mialam wypadek. kobieta potracila mnie na przejsciu dla pieszych i uciekla a ja zostalam tam zaplakana i obolala masakra jakas
Stary 2012-12-08, 13:09   #148
Benera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość

same znajome nicki

oczywiscie melduje sie i mowie, ze cwicze z zuza. aktualnie mam przerwe, bo lekarz mi zabronil cwiczyc, ale ja tak bardzo chce wszystko to przez uszkodzona rzepke. ostatnio mialam wypadek. kobieta potracila mnie na przejsciu dla pieszych i uciekla a ja zostalam tam zaplakana i obolala masakra jakas
o matko co sie z tymi ludzmi dzieje ?zadnej odpowiedzialnosci za czyny.... zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia!!!

ja tez zaczelam cwiczyc z Zuza(po Ewie Ch.),moim pierwszzymZWOWEM byl ten dziekczynny i ...masakra :P ale musi byclepiej
Benera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-08, 13:57   #149
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość

same znajome nicki

wiedziałam że też tu w końcu zajrzysz
co za babsko... no to kuruj się teraz, dobrze czasami robi taka regeneracje nawet przymusowa a w wolnym czasie będziesz jeszcze opisywać kolejne zwowy na blogu?

Cytat:
Napisane przez Benera Pokaż wiadomość
o matko co sie z tymi ludzmi dzieje ?zadnej odpowiedzialnosci za czyny.... zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia!!!

ja tez zaczelam cwiczyc z Zuza(po Ewie Ch.),moim pierwszzymZWOWEM byl ten dziekczynny i ...masakra :P ale musi byclepiej
który to jest ten dziękczynny?
Stary 2012-12-08, 15:05   #150
la figa
Wtajemniczenie

dziekuje kobietki za wsparcie

owszem bede opisywac zwowy na swoim blogu. trzeba je pokazac swiatu w koncu to swietne treningi. chodakowska zrobila sie dla mnie megasztuczna na dodatek udaje caritas mowiac, ze nie ma ze swojej pracy zadnego zysku i ze wszystko robi z dobrego serca. no blagam was!

jak ogarne sie troche - podbuduje psychicznie bo niezla traume mialam to wezme sie za bloga i tym podobne przyjemnosci. na razie leze wkurzona

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości