![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Dziekuje kochana, bylam drugi raz w kibelku i bylo ok. Moja Olcia tez soboe lubi w pecherzu pogrzebac, wiec to moze od tego
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, coś mi sie obiło o uszy że będziemy musiały podawać naszym maluchom jakieś witaminy...bodajże D i K. To lekarz przepisze żeby wykupić czy musimy już mieć w domu przygotowane. I jak to podawać? Łyżeczką jakąś czy jak?
#123 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy u Was w szpitalu ktorym bedziecie rodzić też poród odbywa się TYLKO z połozną?
Ja w piątek własnie bylam oglądać szpital i tam powiedzieli że lekarz jest wzywany tylko do ewentualnego znieczulenia lub jak jakiś ciężki przypadek a tako to tylko połóżna odbiera poród. a tak w ogóle to Wam też juz brzuch opada ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak jak i nas panowie policjanci byli wyrozumiali ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zaliczyłam mój pierwszy wyjazd na IP. Mała mi się nie ruszała od rana, kompletnie nic. I wiecie co u mnie w szpitalu nie ma czegoś takiego że przyjmują tylko na ktg, muszę się przyjąć na oddział
![]() Miałam to szczęście, że położne z oddziału zgodziły mi się zrobić bez niczego. Ale tylko detektorem tętna, ktg nie podpinały. I tętno jest i wszystko w porządku. ufff ale się nastresowałam Mają tam 2 detektory, z czego jeden nie działa i najpierw mi podpięły ten co nie działa. Przykłada a tu nic, no to ja myślałam, że się poryczę tam, przychodzi druga położna i mówi ale ten nie działa, podepnij drugi. Podpięła, a tam już pięknie wszystko słychać było. Moja lekarka powiedziała, że po 31 tc furaginu (albo urosept nie pamiętam) już nie można brać. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-11-25 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
witam i ja w kolejnej części
![]() u mnie dupnie z samopoczuciem, humorem i ogólnie. Ciężko mi cholernie, jestem aby sama z Mężem więc wszystko na mojej głowie, od list z tym co dla Małego mam kupić boli mnie już głowa. Za jakieś 2 tygodnie rodzice wyślą mi paczkę z PL i ciągle myślę, co mogę jeszcze potrzebować. Na pewno chcę jakieś kosmetyki dla Maluszka ale zupełnie nie wiem na co się zdecydować. Póki co myślę nad babydream (ale czy one są na pewno od 1 dnia życia ![]() co byście poleciały?? ale tego jest do ogarnięcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi jeszcze niee A ja mam pytanie o pieluchy dokladnie pampersy, bo zglupialam.... Pampers ma tyle rodzaji pieluch i w kazdym rodzaju sa rozmiary od mini do maxi.... I czym one sie roznia :/ jakies zolte zielone biale pomaranczowe, pytam bo bylam w carrefourze i byly przeceny na pieluchy np z 52 na 39 ale nie wiedzialam jakie wziac :/ A teraz zmykam na urodziny taty ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Illusion, z tego co gdzies cos kiedys uslyszalam to chyba zaraz po porodzie podaja maluszkowi w szpitalu
![]() Lenova chyba tak, juz nie mam brzucha tak mega pod cyckami.... a wczoraj maz tak na mnie patrzy i mowi, kurcze, jak lezysz na plecach to w ogole nie widac, zebys byla w ciazy ![]() Tak sobie wzial do serca ze rano bylam dla niego niedobra, ze roleta naprawiona, dywan polozony, odkurzony, i lozeczko zlozyl!!! ![]() ![]() Marsi snil mi sie dzisiaj pokoik waszego synusia, wygladal zjawiskowo ![]() Powiedz mi kochana, te pasy sa na calej scianie? Czy tylko na jakims kawalku? Stawiacie tam mebelki?
#129 | |||||
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Wszystkim Kasieńką życzę szczęśliwych rozwiązań, dużo miłości i wsparcia od Tż i spełnienia wszystkich planów i marzeń ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie jest położna i lekarz który ma dyżur chyba że się rodzi w ciągu dnia a w przychodni która jest na terenie szpitale w danej chwili przyjmuj mój lekarz prowadzący to jest wołany do porodu swojej pacjentki ![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak samo. W I fazie porodu jest tylko położna, a jak się zaczyna II faza to przychodzi lekarz dyżurujący, 2 położna, pediatra, położna z noworodków, salowa, i nie pamiętam kto jeszcze, ale łącznie z nami jest 10 osób !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wam sie pochwale bo kupilam w carrefourze takie skarpetusie
![]() A jak bylam tam na dziale dzieciecym to taka patoologie widzialam, matka i dwie corki z czego jedna ubrana jak tania lafirynda wiek ok 18 lat i ml odsza okolo 15 no i dziecko w wozku i ta starsza oglada jakies ciuszki za 40 zl i ta mlodsza skomentowala ze drogie to ta sie tak na nia wydarla ze to jest k*** moje dziecko i jak bedzie chciala to jej i za stowe kupi.... Ale to ta mlodsza sie ciagle tym dzieckiem zajmowala w tym sklepie... A ta matka oczywiscie nic na to.... Masakra
#133 |
Wtajemniczenie
|
Co do tych witamin to znalazłam coś takiego: http://www.familie.pl/artykul/Kiedy-...-K,4411,1.html
No ale nadal nie wiem czy któryś z tych preparatów Wit. K+D przepisze pediatra czy same mamy wiedzieć żeby to podawać i zakupić wcześniej.
#134 |
Wtajemniczenie
|
No a u mnie w szpitalu to jest tak że w salce której będę rodzić jestem ja , mąz i położna i nikt więcej.
Do dyspozycji jest łóżko, wanna , worek sako, piłka. Jak urodzę to dziecko kłada mi na brzuch i jest ze mną 2 godziny, potem idziemy razem z dzieckiem i mężem na badania i tam dopiero jest oglądane przez lekarzy,pielęgniarki itp. Oczywiście mówię tu o takim porodzie bez komplikacji. Jak dla mnie trochę dziwnie, bo inaczej sobie to wyobrażałam, ale w sumie i m mniej osób tym lepiej jak dla mnie. Mniej osób będzie wyklętych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki.
Kasieńki- wszystkiego naj naj naj,zdrowych maluszkow i szybkich porodow ![]() Ale mam dziś lenia,chodzę z miejsca w miejsce i tylko kręcę się jak smród po gaciach. Mąż grzebie przy tym zasranym oknie jeszcze a ja już mam serdecznie dość tego bałaganu i kurzu. Płakać mi się chce jak patrzę na ten burdel,a najgorsze jest to że nie mogę sprzątać bo przecież on jeszcze będzie robił. No ręce mi opadają na to wszystko ![]() Ja już wymiekam chyba z tym wszystkim. Wszystko nakłada się na siebie i nic tylko usiąść i wyć. Na dodatek tak mnie bolą żebra jakby mi stado koni przez nie przeleciało. O kończącej się skórze na brzuchu to nawet nie wspomne. A pępek,boli jakby ktoś mi od środka w nim palcem grzebał... No to w skrócie by było tyle ![]()
#136 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37801449]Bokeh, nie mam pojęcia czy pisałaś - zmieniasz lekarza?
Rany, jaka śpiąca jestem, spałam teraz znów korzystając z obecności TŻta ![]() Należy ci się! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki bardzo dziękuję za życzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
U mnie tez raczej polozna przy porodzie, a lekarz przyvpchodzi na koncowke i jak trzeba to nacina, a po wszystkim czysci i zszywa. Tak przynajmniej slyszalam, a wszystkiego dowiem sie dokladniej jak bedziemy ze sr zwiedzac porodowke.
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Mam pytanie do dziewczyn 30+, ktore spodziewaja sie pierwszego dziecka. Czy bedziecie sie decydowaly zaraz na drugie? Ja chyba tak, jak nie umre przy porodzie, to chcialabym miec dwoje dzieci. Tak sobie mysle, ze czas ucieka nieublaganie, a ja rodzac pierwsze dziecko bede juz miala 31. Dobrze, ze z grudnia jestem ![]() Moj tz powiedzial mi dzisiaj, ze juz nie moze sie doczekac naszej coreczki. A ja mu na to, ze jak da nam popalic, to bedzie jeszcze tesknil do czasow jak w brzuszku siedziala. A szczerze to juz sama bym chciala tulic ja do cycka.
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze 2 dni przysluguja w zwiazku z narodzinami. Cytat:
Na pewno bedziemy nieporadni, ale wszystkiego sie stopniowo nauczymy. A tak przyszlaby tesciowa, bedzie mowila co i jak, udzielala rad i od poczatku bym sie czula jakby mi cos narzucala... Zobaczymy jak to sie ulozy. Wlasnie wrocilismy od tesciow z obiadu ![]() Byla kawa, ciasto i winko (mnie ominelo oczywiscie, a szkoda, bo to moje ulubione cytrynowe cin cin ![]() Potem zmolestowalam TZ i wyladowalismy w macu na frytkach ![]() A w drodze powrotnej zahaczylismy jeszcze o biedre i mamy zapas mandarynek ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-11-25 o 17:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
O nie to ja muszę jechać dzisiaj jeszcze do biedronki !!!
![]() |
#140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko w porządku, już sie nie stresuj bo to zle na nią wpływa. A moze miała spokojniejszy dzien? Mój mały tez nie fika codzinnie jednakowo- dzisiaj tylko z samego rana i po obiedzie pobrykał a cały dzien spokoj. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas było dzis tak pięknie, że zal było w odmku siedziec. Poszlismy z mężem na dluuuugasny spacer w południe- za naszym domem są łąki, wiec wzielismy psa i hajda ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz zjadłam serowe czitosy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Przyjechałam padnięta z uczelni, a w domu czekał na mnie gorący kurczak i tort śmietanowy domowej roboty - mama zrobiła. ![]() ![]() Jutro jadę zrobić ostatnie zakupki dla mojej małej, już się nie mogę doczekać. ![]() ![]() W czwartek wizyta, ciekawe, co tam u mojej niuni, strasznie się dzisiaj rozpycha w brzuszku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaa, brat podrzucił mi pierozki z miesem i kapusta- mama robila od rana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uciekam, bo mi plecki zaczynają dokuczac ![]() ![]() a na wieczór przewiduje oglądanie "Nad życie"- brat mi dzisiaj zgrał, ostrzegał, że mozna sie popłakac, ale mąz jedzie na nockę, to nie bedzie widział ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejnej części
![]()
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-11-25 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.