![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: handmade - dla przyjaciółki i całej klasy (zaraz Święta! ;))
Filc kupisz w każdym empiku. Macie jakieś jeszcze pomysły? Mi też by się przydały- dla przyjaciółki! Proszę!
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez red apple Czas edycji: 2011-10-11 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Red apple gorzej jak się nie mieszka w większym mieście i nie ma empiku
![]() Ja dostałam kiedyś od koleżanki zrobiony własnoręcznie album z naszymi wspólnymi zdjęciami. Osobiście bardzo mi się podobał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Filc kupisz też w pasmanteriach (raczej "hobbystycznych"
![]() ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez red apple Czas edycji: 2011-10-11 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Album albo antyrama ze zdjęciami, jakimiś drobiazgami, które się kojarzą ze wspólnymi chwilami to zawsze dobry pomysł - sprawdza się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Hej, a co myślicie o takim albumie (czy tam zeszycie) z naszymi tekstami i powiedzeniami? I to ukryte w pudełku wypełnionym kinder bueno? Albo zymś innym, co ona lubi- mogłabyś wykorzystać, little bird.
![]()
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
prezent dla przyjaciółki - nietypowy, własnoręcny
Witajcie. Dawno mnie tu nie było... Pojawiam sie znów, jak brakuje pomysłu na prezent.... Jakiś czas temu zainspirowałyście mnie i powstało wiele pięknych prezentów, którymi obdarowałam najbliższych.
Teraz znów zbliża sie Boże Narodzenie. Chodzi mi o prezent dla mojej najlepszej Przyjaciółki, takiej... przez wielkie "P". Dla mnie liczą sie szczwególnie prezenty, wykonane własnoręcznie, z jakimś osobistym podtekstem, tylko pomysłów juz brakuje. Powiem Wam, co do tej pory "wyszło" spod moich rąk - rok temu na "gwiazdkę" dostała wielkie segregator z przeróżnymi aforyzmami, złotymi myślami, sentencjami. niesktóre z nich opatrzone były moimi (żartobliwymi) komentarzami. wszystko zakończone życzeniami świateczno - noworocznymi. Potem urodziny i zestaw do domowego SPA - wykupiłam pół mydlarni ![]() Teraz.... znów idą święta.... Chciałąbym coś w tym stylu - osobistego, coś, co można napisać, opisać... Myślałąm o takim czymś na kształt książki "Opowieść dla Przyjaciela", gdzie zamieściłabym taką "spowiedź" z własnego życia, opisałabym, jak ono wyglądało i jak wygląda teraz, kiedy pojawiła się w nim tak wazna osoba (bo naprawdę, mimo, ze mam męża, dzieci, swoja rodzinę, to tak naprawdę chyba jedyna osoba, na któą mogę liczyć zawsze, w każdym momencie). Już bez zdjeć... marzyło mi sie wydanie takiej książeczki ze specjalna dedykacją, ale wydaje mi się, zę to zbyt osobista rzecz, poza tym.... nie mam pewności, ze ktokolwiek będzie chciał to wydać. Co o tym myślicie? A moze podpowieciemi cos innego? Bardzo prosze, będę czekała. Mam 37 lat, moja przyjaciółka trochę mniej, ale podobnie. Mimo "pozornej" dziecinady, te prezenty, któe opisałam, nie smieszyły swoja infantylnością, a wzruszały i powodowały potoki łez.... Będę czekałą na jaieś sugestie. z góry serdecznie dziekuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Według mnie fajny pomysł, no i przede wszystkim oryginalny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Hmm... Ja bym na twoim miejscy zrobiła jakąś biżuterię z Fimo lub zwykłej modeliny
![]() ![]() ![]() _________________________ _________ Jestem tu nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Niezłe! Dzięki red apple! Pozwól, że ściągnę pomysł
![]() P.S: Jak nie rozumiecie, to przepraszam ![]()
"Do dziewczyny podchodzi bezdomny i prosi o złotówkę na piwo. Dziewczyna mówi, że niestety nie ma ani grosza. Bezdomny: Ale ja jestem Bogiem, Bogu nie dasz? Dziewczyna: To jest szantaż emocjonalny! Facet zdziwiony... Bezdomy: Co takiego? Dziewczyna: Ha! Bóg by wiedział!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dot.: prezent dla przyjaciółki - nietypowy, własnoręcny
Proszę, doradźcie coś... czekam caly czas....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Noma3!
Jak to cudnie, że są na świecie tacy ludzie ja Ty ![]() Rozumiem Cię doskonale, bo gdybym miała taką przyjaciółkę też chciałabym podarować jej coś naprawdę wyjątkowego. Wspaniałe były prezenty jakie jej dotychczas dałaś i myślę, że w ten sposób bardzo podniosłaś poprzeczkę ![]() Hmm, trudno będzie wymyśleć coś lepszego ![]() Na razie przypomniałam sobie o możliwości wydrukowania własnego artykułu w gazecie. Myślę, że skoro lubisz pisać, ten pomysł mógłby Ci się spodobać. Zajrzyj tutaj lub tutaj. Drugi całkowicie własnoręczny pomysł, to napisanie 365 tekstów ze słowami, które najlepiej poprawiają nastrój Twojej koleżance. Na każdy dzień inny tekst. To tymczasem tyle ode mnie ![]() Robię ciągle własnoręczne prezenty dla siebie i innych. Chętnie służę radą. Edytowane przez maganr1 Czas edycji: 2012-08-19 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Maganr jesteś cudowna, nieoceniona!!!!!!!!!!!!!! ! Strasznie przypadł mi do gustu ten pomysł z 365 tekstami - wiesz, ja jestem z zawodu polonistką,więc... pisanie to moja specjalność... A co do artykułu w gazecie - też swietny pomysł, tylko pomysłu na temat brak....
Czy mogłabyś przybliżyć mi ten drugi pomysł? Tak mniej więcej, czy chodzi o aforyzmy, sentencje (bo cos takiego juz dostała....) czy opowiadania, teksty.... no właśnie, jakie? Choć ociupinkę błagam, podpowiedz. Ja już to CZUJĘ, wiem, ze na pewno cos z tego wykombinuje ![]() A co do pom,ysłów, to ja poprzeczke podniosę dopiero na urodziny lub imieniny, wiosną ![]() ![]() Dziekuje ci za pomoc przeogromnie i czekam na instrukcje blizsze dotyczące tych tekstów. Oprawiłabym to w miękką okładkę, no i... mogłoby być pięknie. Pozdrawiam Cię serdecznie!!!!! ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Kurcze, weszłam na Twój blog i nie mogę sie oderwać... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Noma3!
Przede wszystkim, przyjmij proszę życzenia wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego święta. Niech praca daje Ci mnóstwo satysfakcji i radości. ![]() ![]() Napisz czym na co dzień zajmuje się Twoja koleżanka i dlaczego marzy o locie samolotem (widoki, wrażenia, adrenalina, wysokość?). Miło mi, że spodobały Ci się moje prace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Haha
![]() ![]() ![]() Dziękuję za życzenia z okazji wczorajszego święta. Z drugiej strony dobrze, ze już jest "po" - jakoś nie lubie tych sztucznych akademii i zapewniania uczniów o miłości (po prostu zapierającej dech w piersiach) do szkoły i nauczycieli... Bleeee - jakie to sztuczne. Pracując wiele lat w tym zawodzie doskonale wiem, ze z tą "miłością" różnie bywa... Niemniej jednak, za życzenia Twoje bardzo dziękuję. Co do prezentu, to bardzo jestem ciekawa, jak to widzisz... Ja - przyznam, dość prosto i może rzeczywiście nie tak, jak powinnam. Bardzo liczę na Twoje sugestie. na pewno wezmę je pod uwagę. Koleżanka jest też nauczycielką - hobby to konie. To umysł ścisły. Jest bardzo skromną osobą, marzy o lataniu, ale chyba tylko tak żeby "zobaczyć jak to jest", bez specjalnych wyrafinowanych figur i akrobacji. Z tym sobie poradzę. Będę czekała w takim razie na sugestie dotyczące tych tekstów - niezła "biblia" z tego wyjdzie hehe ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Acha, jeszcze jedno. Koleżanka w obecnej sytuacji znajduje sie w dosć trudnym momencie życia i każde, inspirujące do życia, słowo, jest na wagę złota. Dlatego właśnie tak bardzo spodobał mi się twój pomysł "pigułek" na każdy dzień roku... Cudne! Edytowane przez noma3 Czas edycji: 2011-10-15 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Wierz mi, że jeśli chodzi o pomysły , to mam je - jeśli dotyczą bliskich mi osób. Muszę kogoś swietnie znać, wiedzieć, czego potrzebuje, o czym marzy. Zwykle już kilka miesięcy przed świętem kogoś, kogo chcę obdarować, słucham bardzo dokładnie, o czym mówi, obserwuję...
Haha, powiem Wam jedną sytuację. W ub. roku na urodziny, dałąm koleżance zestaw do domego SPA plus kominek do aromaterapii. Dołożyłam wtedy taki oprawiony fotoalbum - list do koleżanki, przypominając najprzyjemniejsze momenty jej zycia i w sumie robiąc taki przekrój przez życiorys od urodzenia aż do teraz. Jej rodzice udostępnili mi zdjecia z chrztu, komunii, pierwszych dni w szkole, czasów licealnych, studenckich.... Robienie tego albumu zajęło mi chyba z miesiac. Wszystko rozpoczęłam słowami "Rodzisz sie to znak - kocha Cie ten swiat", a skończyłam "Bo wazne są tylko dni, których jeszcze nie znamy". Wyszło ąłdnie, sama sie nad tym pobeczałąm... Nie dałam jej tego pre4zentu bezpośrednio, tylko podłożyłam pod narzutę na łóżku. Dałam tylko zestaw spa i ten kominek. Wieczorem siedze sobie w domu, wreszcie koło 22 telefon - takiego łkania i płaczu to w życiu nie słyszałam w wykonaniu mojej koleżanki.... Hehe. Gdybym nie wiedziaął, co jest powodem - pomyślałąbym, ze ktoś jej umarł ![]() Tata koleżaki, smiał się, ze on w wtakim razie chce na urodziny czy imieniny samolot. Haha, nie wioedział człowieczek, że przy mnie sie takich rzeczy nie mówi ![]() ![]() W ub. niedzilę, rodzice przyjaciółki mieli rocznice slubu. Wieczorem kurier dostarczył im wielki kosz ze słodyczami, ale faktycznie z lekka olbrzymi był ![]() ![]() ![]() Zaraz potem wpadł mi do głowy prezent na gwiazdke dla rodziców przyjaciółki, no bo... nieopatrznie sie wygadali, co by im sie przydało... - przypadkiem, naprawdę wyszło w rozmowie, no i prezent ode mnie na urodziny czy imieniny dla niej... Chodzi mi o ten lot. Myślę tylko, że jak juz poleci, to na następną okazję nie będę miałą co wymyśleć.... Chyba ją z rakiety na księzyc wypuszczę hehehe. No i tyle jesli chodzi o prezentowo - upominkową stronę tej niezwykłej przyjaźni. Do każdego upominku dołączam coś swojego - albo kartkę zrobioną osobiście, samodzielnie ułożone życzenia, skomponowany album... Lubie niespodzianki i to zarówno w sensie upominków jak i formy ich dostarczenia (kurier, podłozenie pod narzutę, schowanie za komputer, podrzucenie do torby). Miło. Uwielbiam, jak widzę ich zaskoczenie i szczęście. ja w zamian nic nie oczekuję, nic nie chcę. Mam nieopisaną frajdę z powodu wymyślania i obdarowywania upominkami. Dla mnie najwiekszym skarbem jest to, że tacy ludzie są i ze się do mnie uśmiechają i traktują jak najblizsza rodzinę. naprawdę ponad 30 lat czekałąm na takich ludzi, taką przyjaźń i... warto było ![]() No dobra, bo Was zanudze swoim gadulstwem, (widzisz, maganr1 jak to ze mna jest i z zmoim pisarstwem? jak zaczne to skończyć nie mogę). Czekam na instrukcje 365 pigułek serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Bardzo cenna uwaga, dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
ooo, super... Mógłby być kalendarz stojący, bo 366 kartek cięzko będzie na ścianie zawiesić. Podoba mi się. Zobaczę jeszcze, co ma do powiedzenia inicjatorka pomysłu (jak miło, ze nie zapomniała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do każdego dnia jakieś fajne zdjęcie tematyczne, odpowiednie do "złotej myśli" i kawałek miejsca na własne notatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
No właśnie tak się zastanawiam... Zdjecia ok. - wykupię całe dewocjonalia (sklep), a konkretnie tamtejsze "perełki"
![]() ![]() ![]() PS. Maganr1 czy Ty widzisz, co rodzi sie z Twojego pomysłu??? Jak Tobie sie to podoba? No i czekam na Twoje zdanie i pomysł. Dziękuję dziewczyny, jesteście strrrrasznie kochane!!! A może na tej stronie kilka słów od siebie? Naprawdę juz nie w formie długiewgo listu tylko paru ciepłych słów adekwatnych do myśli i fotki? Edytowane przez noma3 Czas edycji: 2011-10-17 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Możesz wykorzystac obie strony kartki - kalendarz będzie cieńszy.
Dla mnie "złote myśli" to: - cytaty z książk/filmów, które zrobiły na mnie jakies wrażenie, - zasłyszane od znajomych, przyjaciół zdania pozytywnie nastawiajace do życia - czasem sama wpadnę na jakis pomysł ![]() - uznane mysli róznych np. filozofów Ty znasz swoją przyjaciółkę i Ty najlepiej wiesz jakie ma pragnienia, co się jej spodoba. Oczywiście powinno być to, co w każdym kalendarzu czyli imieniny - możeswz zaznaczyć imieniny czy urodziny wspólnych znajomych, święta, może wschody i zachody słońca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Super
![]() To pomysł na jedną z kartek. Haha, tylko musze się zaopatrzeć we własny kalendarz, zeby te imieniny, wschody i zachody słońca pozaznaczać... Mamy wspólną cudną książkę, z której złotych m,yśli często korzystamy obie - "Mały Książę". To skarbnica aforyzmów, złotych myśli i sentencji... Może to też wyorzystam... Jestem na etapie przemyśleń i coraz wyraxniej krystalizuje mi sie pomysł. Jak sie wezmę do roboty, to znów utonę. Ale kocham takie pomysły ![]() Acha, a jeszcze jeśli chodzi o kolor kartek kalendarza... jak myślicie? Białe (jakoś nie bardzo widze), ecru, kolorowe (każda inna), sztywniejsze, wiotkie (tu obstaję za sztywniejszymi). Jako ozdoba kartek myślę o wycięciu ozdobnych "dzirek" specjalnym dziurkaczem. PS. Maganr, gdzie jesteś, kochana? ![]() Edytowane przez noma3 Czas edycji: 2011-10-17 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Na każdą porę roku może być inny kolor kartek i masz rację sztywniejsze będą lepsze.
Ten cytat-opowieść bardzo mi się podoba ![]() Cytaty z Biblii nie musza być "mądre" tylko podnoszące na duchu i dające nadzieję ![]() De Mello, ma bardzo fajne "złote mysli" Coelho zreszta też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
maganr1, odezwij się, gdzie jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Jestem noma3, jestem
![]() Cały czas śledzę Wasze rozważania, sama się nie wypowiadam , bo chcę pokazać co mam na myśli. Akurat mnóstwo spraw się spiętrzyło i nie mogłam zająć się propozycją dla Ciebie. Może jutro się uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ok. czekam na odpwoiedź w takim razie. Jestem baaaaaaardzo ciekawa, co można jeszcze z tego pomysłu zrobić.
A jeśli chodzi o kalendarz... No cóż wczoraj byliśmy z uczniami w kinie i każdy nauczyciel 9w tym moja przyjaciółka też) otrzymał gruby kalendarz na cały rok własnie z kartkami oznaczonymi pojedynczymi dniami.... Na każdej kartce jest data, złota myśl 9fakt - taka bardzo ogólna), imieniny no i rozplanowany dzień godzinowo od 7 rano do 19. Ręce mi opadły, jak to zobaczyłam, bo choć mój pomysł byłby bardzioej osobisty i z prywatnym podtekstem, to jednak... to juz będzie jakaś forma duplikatu, neistety. No i ten kalendarz był w formie książki, a ja myślałam o stojacym.... Boje sie, żeby nie powielić podarunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ciekawy watek tez przydadza mi sie podane przez was pomysły. Ja w zeszłym roku zrobiłam dla moich P kalendarze, na każdy miesiąc zdjęcie i cytat z ulubionej książki. Dziewczyny się wzruszyły, także napewno twoja P jest zachwycona prezentami w które wkładasz tyle serca, czasu i zaangażowania.
W tym roku myślałam o życzeniach przekazanych podczas radiowej audycji, tylko jeszcze nie wiem jak to zaplanować. wow noma naprawde jestes polonistka taaaaakie posty-referaty piszesz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.