|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakiego typu perfum szukać?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dziś był Gris clair Lutensa. Zapach bardzo elegancki, suchy. Pachnie przeszłością, lekko zakurzonymi, suszonymi kwiatami.Bardzo przyjemny, lecz nie dla mnie, gdyż jest jakby wyjęty z innej epoki, kojarzy się z czasami, gdy bez rajstop i rękawiczek nie można było wyjść z domu. Przez to pasowałby do bardzo zadbanej 60. letniej pani, aktywnej zawodowo. Nie jest "babciny" w rodzaju aldehydowych "chmur" typu Chanel N5, tylko chyba trzeba do niego dorosnąć. Polecam.
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2013-01-14 o 17:50 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Poważnie? Tego się nie spodziewałam
Na ubraniu pachnie chyba nawet lepiej, niż na skórze. Ale faktycznie - w pierwszych sekundach po nałożeniu pojawiła się myśl: "O, to był błąd" ale później to uczucie minęło.
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Chergui Lutensa - jak pisałam, w fiolce pachnie jak wypełnienie dentystyczne
, przez chwilę na ręku również, lecz później się uspokaja.Jest to zapach ciekawy, bo chyba klasyfikowany jako orientalny, lecz nie ma tam dusznego kadzidła. To plus. Nie jest słodki, określiłabym go raczej jako "gorący," co jest również plusem. Pachnie przyjemnie, jednak po raz drugi jakoś mnie nie uwiódł. Nie ma ku temu konkretnego powodu - po prostu "nie zaiskrzyło." Nie ma tajemnicy. Zostało mi jeszcze trochę próbki, którą na pewno zużyję, może się do niego przekonam. CdG Red2Palisander - przeczytałam kiedyś, że przypomina w zapachu kredki świecowe i naprawdę tak te perfumy pachną. To bardzo mi przeszkadza w interpretacji zapachu. Jednak, gdy zamknę oczy i powiem "żadnych kredek!" wydobywa się bardzo ładne tło. Gdyby zabrać główny, "świecowy" akord, miałabym ciekawą bazę do stworzenia niezłych perfum Szkoda
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2013-01-15 o 20:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

).

ale później to uczucie minęło.