|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego ludzie NIE czytają? I inne frustracje spotykające nas w pracy
U mnie w firmie kierowniczce działu zakupów trzeba pisać maile językiem dla pięciolatka i bez zdań złożonych, bo inaczej nie zrozumie. Raz się rozpisałam i wszystko krok po kroku wyjaśniłam, a w odpowiedzi dostałam właśnie:
"Nie rozumie." Czasami też wysyła znaki zapytania |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
A ile razy to wydzierali się na mnie klienci, że muszą za coś zapłacić albo za zerwanie umowy jest kara. A za każdym razem zanim ktokolwiek podpisał umowę dawałam mu i mówiłam "proszę sobie najpierw przeczytać, w razie jakiś niejasności wszystko wytłumaczę". Naprawdę mało kto czyta umowę, a często są to 2-3 strony, wcale nie takim małym druczkiem, żaden wysiłek.
I to samo przy danych. Daję dokument z danymi klienta i proszę o sprawdzenie, zazwyczaj tylko rzucają okiem, a później są pretensje, że oni musieli przyjść bo jest literówka. No każdemu sie zdarza, dlatego daję do sprawdzenia...
|
|
|
#123 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
W poprzedniej pracy miałam jeden papierek gdzie były na nazwisko 2 rubryczki podpisane "nazwisko 1 człon" i "nazwisko 2 człon". 90% osób nie wiedziało o co chodzi. Widziałam już chyba każdą opcję - 2 razy wpisywali to samo nazwisko, jako 2 człon było imię, a najlepszy był pan, który podzielił nazwisko na dwie sylaby .Sporo osób też ma problem czy wpisywać imię z bierzmowania .
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No kurna, równie dobrze mogliby napisać , "że zgadzam się na skok z mostu", a nie przeczytam tego i podpizę, a później pretensje dlatego czytam.
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W jakimś programie o kulisach pracy stewardes jedna pani opowiadała, że kiedyś pasażerka w rubryce "sex" - w formularzu jaki wypełnia się np. lecąc do Stanów, a jest on w j. angielskim - wpisała: trzy razy w tygodniu. Tego posta dedykuję Senses Woman
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuję od ponad 8 lat w bezpośredniej obsłudze klienta i w ogóle mnie nie dziwi to o czym tu piszecie. Nawet bym powiedziała, że ani 1 na 100 osób nie czyta umowy i jej warunków. To po pierwsze.
Po drugie kartek na drzwiach też nikt nie czyta. Normalne wręcz. Czytanie i pisanie maili to też dla wielu problem. Najlepszym był mail od klienta do mojego kolegi, rozbawiło mnie: "PS. ten adres e-mail z którego do pana piszę to jest mój adres" No raczej, że nie sąsiada... ![]() Ale to, że ludzie totalnie nie słuchają albo nie rozumieją co się do nich mówi to mnie z lekka załamuje. Jeśli ja komuś najpierw mówię, a potem już palcem pokazuję gdzie podpisać (w którym kwadraciku) a ten człowiek mi się i tak podpisze obok/nad/pod... to co ja mam myśleć? Mam takich opowieści na pęczki o ludzkiej głupocie, już nawet pisać się nie chce
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam takiego klienta, który uważał, że rubryka "czytelny podpis" jest bez sensu, bo on już złożył wzór podpisu i tylko nim się posługuje i złośliwie podpisywał się na pół kartki A4, rysował jakieś kotki, węże, serduszka nad "i" itp. Centrala przysyłała mu czyste umowy, żeby podpisał i odesłał a on przychodził do mnie i robił dokładnie to samo. W końcu nawet centrala dała sobie spokój.
Przy okazji zjadał niesamowitą ilość ciastek, krówek czy cokolwiek innego co było dla klientów i wykradał nam herbaty. Mieliśmy w takiej ładnej skrzynce wystawione zawsze przy poczekalni. Czasami wpadał tylko po to żeby nabrać ciastek na zapas...
|
|
|
#128 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio byłam na kursie informatycznym i pani, która to prowadziła była zdziwiona, że śmigam na komputerze. Nie było by w tym nic dziwnego, ale byli chłopcy - ok.19 lat- i wolniej działali niż ja. W tym wieku, zwłaszcza faceci to mają komputer w małym palcu. Ale , że tam coś innego było zrobić niż grać to pewnie im wolniej szło, a zapewne nie rozumieli tego co czytają, bo polecenia jak byk były na ekranie - ale może się mylę co do nich.
Do czego zmierzam- teraz wszystko jest skomputeryzowane i tak jak pisze mm444 strach pomyśleć, że oni gdzieś pracują. Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2012-11-29 o 23:30 |
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się jeszcze jedno
mój TŻ założył firme (sprzęt rtv agd) dwa lata temu w miejscu gdzie kiedyś znajdowała się hurtownia zajmująca się sprzedażą śrubek i innych metalowych części (na chwile obecną przeniosła się jeden lokal dalej). Na drzwiach widnieje napis firmy i co oferuje więc wystarczy tylko przeczytać WIEEEELKi napis. Prawie codziennie przychodzą klienci rozglądają sie po sklepie po czym pytają o śrube xyz nikogo nie dziwi ,że na sali sprzedaży same telewizory i lodówki - a nóż śrubki schowane są gdzieś w magicznym miejscu Gdy TŻ informuje ,że tamta firma jest drzwi dalej to wchodzą do jego toalety albo biura. Nawet nie próbują wyjść z lokalu Wielu nawet kłóci się ,że jak to? Przecież kupowali miesiąc temu , max dwa miesiące śrubki w tym miejscu
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie we wcześniejszej pracy obok był sklep "Euro rtv agd", ale po jakimś czasie się zamknęli i ktoś otworzył tam CCC, czyli z butami. Ludzie przychodzili do mnie i pytali, gdzie ten sklep z telewizorami
![]() Na słowa: został zlikwidowany padały odpowiedzi: - a to gdzie się przenieśli, nie wie pani? - czyli co, w innej części sklepu są? - to ich tu już wcale nie ma? - ten obuwniczy jest na ich miejscu? - to nie kupie tu telewizora? ręce opadają słowo zlikwidowany okazało się za trudne, później mówiłam już, że tego sklepu nie ma i nie będzie ale czasem i tak nie docierało
|
|
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() człon i od razu sie przypomniala historyjka o sex
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Kto by się przejmował terminem ważności dowodu osobistego... Albo takim drobiazgiem jak ślub i zmiana nazwiska ![]() A najbardziej mnie rozwala, jak ludzie przychodzą robić umowę sprzedaży i nie wiedzą za ile sprzedają/kupują A jak przy darowiznach proszę o podanie wartości, to mi wyliczają ile hektarów, jakie budynki i na ile ja oceniam A skąd ja mam wiedzieć, jak na oczy tej nieruchomości nie widziałam.
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
A jak rozumiecie komunikat " prosze sie położyć na plecach"?
|
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;37894378]Niech zgadnę, ludzie kładą sie na brzuchu, tak?[/QUOTE]
Robiono ststystyki i wygląda to mnie więcej tak: połowa połozy sie na brzuchu 30 % zapyta, na plecach czyli jak? kilka procent połozy sie inaczej np na boku a około 10-15% połozy sie na plecach Co ciekawe na komunikat "proszę się położyć" 50% kładzie sie na plecach. |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
powalam lekarza i kładę się na jego plecach, proste
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu zamieściłam ogłoszenie, że poszukuję pracy. Sprecyzowałam, jaka praca mnie interesuje, zaznaczyłam, że taka, a nie inna, bo chce zdobyć doświadczenie zawodowe, że interesuje mnie praca legalna i że nie jestem zainteresowana jakąkolwiek akwizycją.
Oto propozycje, które dostałam:
I w ten sposób odechciało mi się ogłaszać na portalach... |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#142 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na nasz komunikat"sklep został zlikwidowany"były podobne pytania
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Ale brzuchem czy plecami się na nim kładziesz ?
![]() To musi być - te pomyłki - związane z funkcjonowaniem mózgu ![]() Faktem jest jak dla mnie niepodważalnym, że np. kobietom częściej mylą się strony niż facetom. Mnie samej często się mylą. |
|
|
|
|
#145 | |
|
|
Cytat:
A wracając do tematu, ludzie (czasem) czytają, ale (zwykle) tego nie rozumieją
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam znajomego instruktora w szkole nauki jazdy i mówi, że jakieś 60% kobiet ma z tym problem, facetów znaczniej mniej - mało który. Ludzi to on już "przewalił" setki w swojej karierze. |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej brzuchem, bo można go przy okazji objąć
Sam chciał, nie?
|
|
#148 | |
|
|
Cytat:
![]() Podzieliłaś się informacją, że tobie się to zdarza, a ja podzieliłam się informacją, że mnie się nie zdarza. Tyle. |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tylu cofanie i mysli ![]() albo sie mowi na prawo pokazujac na lewo ale za to faceci to daltonisci, nie ma u nich amarantowy, fioletowy pomaranczowy, jest żołty, czerwony, no moze rozowy
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#150 |
|
biegam dla Zabawy
|
Ja nie wiem z czego to wynika w aucie, może częściowo ze stresu, bo myli też wiele kobiet, które poza samochodem nie mają z tym problemu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

.
.

Wielu nawet kłóci się ,że jak to? Przecież kupowali miesiąc temu , max dwa miesiące śrubki w tym miejscu
słowo zlikwidowany okazało się za trudne, później mówiłam już, że tego sklepu nie ma i nie będzie