![]() |
#121 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Hej!
My już po randce ![]() Byliśmy najpierw na kolacji w knajpie, a potem na "Operacja Argo" w kinie. Film bardzo polecam, oparty na faktach bardzo ciekawy i trzyma w napięciu ![]() Piotruś u teściów zasnął o 19 i do 20 spał...bałam się że w domu uśnie dopiero o północy, ale na szczęście zasnął o 22 ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka ok było jedno budzenie bo zginał smoczek. Cytat:
![]() Co do zajęcia wysłałam Ci priv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
witajcie w sobotni poranek
![]() u nas andrzejki minely klotliwie, zle sie wczoraj czulam, wieczorem bylam padnieta i rozdrazniona no i od slowa do slowa wyszla spora klotnia i mialam lozko dla siebie i Hanki, bo tatus spal na dole ![]() Roksape, moja babcia zmarla w na poczatku 2010 roku, dziadek strasznie to przezywal i zrobil sie jak dziecko, moj tato ktory mieszka obok mial z nim troche utrapienie, dziadek uwazal ze jest sam a tato byl wlasciwie na miejscu, dwoje pozostalych dzieci przyjezdzalo prawie codziennie a dziadek zrobil sie taki negatywnie do wszystkiego nastawiony ze to brak slow. mowil ze chcial do babci, zmarl w 2011 w maju. pozniej snil mi sie kilka miesiecy po smierrci ze do mnie przyszedl tutaj w uk i chcial mnie przytulic a ja bardzo sie balam i zly byl bo babci jeszcze ''tam'' nie spotkal. najgorsze jest to ze nie docieralo do niego ze ma rodzine przy sobie i wszyscy chca mu pomoc i sie martwia o niego. ja na pogrzebie ani babci ani dziadka nie bylam, bo mnie tato nie powiadomil, tzn dowiedzialam sie dzien przed jednym i drugim pogrzebem. tz wlasnie obniza poziom w lozeczku bo Hania ma jeszcze ten najwyzszy, ale juz sie powoli wspinac zaczyna a ze wieczorami ja tam zostawiam przed spaniem zeby sie wybawila - wiec lepiej obnizyc. wczoraj zasnela znow o 21 gadajac ![]() u nas dzis przymrozek, mialam nie kupowac kombinezonu ale chyba jednak kupie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo w kuchni mamy fototapetę z uliczką i siada przed nia, rozkłada ręce (jak ksiądz) macha nimi i lalalala ![]() Dziś Olaf wstał o 8 ![]() Cytat:
![]() A w dzień idziemy od razu bo tylko decybele rosną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój Olaf też ma siniaki ;/ Masakra na kolanach od raczkowania a od dwóch dni dwa na czole i jeden na policzku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W sumie będzie, zaraz po - łazienki ![]() ![]() A co do bujaka - u nas to samo z leżaczka już dawno się wyślizguje. A jak (kiedyś ![]() ![]() ![]() Olaf właśnie pije z kubka ![]() ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2012-12-01 o 08:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jolka a jak tam z mlekiem? Rozumiem ze nie jest Michalkowi lepiej skoro nadal macie takie akcje? Cytat:
![]() Cytat:
Co do odglosow to Viki bardzo sie boi jak ltos glosno psiknie ![]() Cytat:
My mamy gorna jedyneczke dzisiaj z rana ![]() Jeszcze tylko druga i mam nadzieje ze bedzie troszke spokoju, a jest juz blisko ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Gang Iren
|
Hej!
Zapomnialam pisac,ze wczoraj dalam Erykowi pierwszy raz niekapek z TT i od razu zalapal picie. Ciagnie az milo ![]()
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gosiu, miala Ci sie pytac - widze na FB ze masz w znajomych kogos z Poznania kto nazywa sie Piechota - to Twoja rodzina?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie,to kolezanka. Jej babcia mieszka na tym samym pietrze tam gdzie w Pl mieszkalam. Czemu pytasz?
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W koncu to takie niecodzienne nazwisko!
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo kataru noc dobra. Pobudka o 1.30, potem zaczęła kichać około 3, więc musiałam ja obudzić i ściągnąć katar. Trochę tego w niej siedziało. Szybko zasnęła i spała do karmienia do 6. W sumie to obudził nas TŻ, bo prawei zaspał do pracy ![]() O 7 znowu zaczęła kaszleć od kataru, więc czyszczenie noska, krzyk w niebogłosy, ale od razu zasnęła w łóżeczku i spała do 9. Chyba! Bo było po 9 jak mnie obudziła gadaniem. Ja pospałam jeszcze pół godzinki ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie mam kupionych tylko TŻ sam je zrobił ![]() Cytat:
![]() My zaliczyliśmy 30min spacerek i Oskar w dobrym humorze choć teraz muszę zmykać bo marudzi że narobił w pampersa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamy
![]() Wróciliśmy z basenu dziecko pobawiło się i teraz popiło i śpi A zabawa (czy u Was też tak jest) leży na brzuszku cofa się i siada... a jak blisko jest kanapa albo poducha to albo wspina (prawie klęka oparty o kanape lub poduche) na kolanka i próbuje wrzucić zabawkę na kanapę albo za poduchę.. Jestem w szoku.. choć jakoś nie podnieca mnie że ooo rusza się... Jak Was nadrobię to podyskutuję.. a na razie pojde ogarniac pranie podlogi i polke z przyprawami (bo czeka na mnie juz bardzo dlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj nie nadrobiłam to może dzisiaj się uda ![]() Michaś wczoraj zasnął o 1 w nocy spał ze mną, a TŻ na podłodze :P obudził się w nocy chyba raz albo 2 ? ale go pogłaskałam poruszałam nim i zasnął i wstał po 8. Przed 1 w nocy zaczął padać śnieg i tak o to mamy zimę ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() na 2 razy chyba nie dam ![]() Michaś z akcjami lepiej to chyba było przez mleko teraz jesteśmy na NAN i póki co jest dobrze no poza tym, że dalej nie śpi po nocach...;/ ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Michałek lepiej po zmianie mleka, ale jak pisałam wcześniej dalej nie śpi po nocach czasem budzi się po kilka razy nie wiem czemu bo ząbki póki co mu nie idą ma już 6 (2 dolne jedynki, 2 górne jedynki i 2 górne dwójki) na inne się nie zanosi chyba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze Michalek wlasnie tego chcial w nocy? Bliskosc mamy? Ja widze ,ze teraz Viki sie nauczyla (tzn tego pewnie potrzebuje teraz, moze przez te zabki, a moze juz tak bedzie) ze do kazdej drzemki musi polozyc sie ze mna u nas w lozku, 5 min sie tak pieknie pousmiecha, pobawi moja reka, poszuka tz w lozku (zawsze kilka razy sprawdza, na wypadek chyba jakby sie pojawil znienacka ![]() ![]() A ja jak zaczelam na fb to zamilklam tutaj, faktycznie ciezko jest pisac te same rzeczy w 2 miejscach, ale trzeba sie postarac ![]() Jolka- zawsze mozna skopiowac jak cos dluzszego , dziewczyny tak robia ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ale nie możemy tak spać mamy małe łóżko i nie chcę aby TŻ spał na podłodze a dwa nie mogę tak uczyć Michałka spać w swoim łóżku.
Michaś zasnął o 1 oczywiście w bujaczku bo inaczej nie zaśnie później go tylko przeniosłam do siebie. Niby tak łatwo skopiować ale potem odpisywać i tu i tam ciężej. Ale mam nerwaaa !! ![]() Miałam umówić się dzisiaj do fryzjera i nici !! ![]() A niestety muszę się tak umówić jak TŻ będzie w domu raz, że musi zostać wtedy z małym a dwa auto bo mam daleko ok 15-20 km gdzieś. Koleś z którym jest na zmianie nie odbiera od rana i nie wiadomo jak TŻ będzie pracował i się nie umówiłam ![]() A znowu w tygodniu mogę iść tylko do środy bo od czwartku okres !! ![]() Z góry poniedziałek odpada bo w poniedziałek muszę się umówić. A cholera wie czy da rade bo teraz nawał będzie przedświąteczny ![]() ![]() Z tej złości mam ochotę zapalić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Mam lenia,choć wczoraj robiłam o 23 farsz na gołąbki,teraz ogarniam kapuche.Póki mały śpi,bo niewiem ile pośpi. ![]() Jolu,nie denerwuj się ![]() Może jednak uda Ci się pójść do fryzjera. ![]() karo,to super że randewu udane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- nowaken,ale zapewne i naszczęście się smoczek znalazł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Moniu,właśnie apropo przymrozka,to ma być tu zima stulecia. ![]() ![]() A co dziadka,przykre....a do kłotni,to przejdzie...wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Gestykulacja ![]() ![]() Siniaki,skąd to znam.Moje dziecie ma dosyś sporego jak niego siniaka na kolanie i łokciach mniejsze. No widzisz,strach zostawiać łobuziaków ![]() Brawo za przełykanie ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Apropo parówek,ja nie daje małemu. ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-12-01 o 15:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Juz 1 grudnia,omg ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Mały się obudził :0) Ide do niego i po niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zauważyłam,ze jak przestałam Lence psikać marimerem do noska to katar się skończył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, mój Adaś już chodzi! Śmiga jak nie wiem po całym mieszkaniu ![]() ![]() No u nas tez sztuczna, mala - chyba 1.20 m i koniecznie wysoko na komodzie, gdzie Adaś nie sięgnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PS. Czemu nie mozesz isc do fryzjera jak masz okres....?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słyszałam, że podczas okresu nie farbuje się włosów, bo źle wychodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Karinio moj tylko zasypia w hustawce pozniej nie ma problemu zeby spal w lozeczku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
do fryzjera będę dzwonić w poniedziałek ciekawe czy uda mi się umówić przed czwartkiem bo w czwartek okres idealnie na Mikołajki ;/
do fryzjera nie chodzę jak mam okres bo farba nie łapie ? zawsze każda fryzjerka mi to mówiła więc tego się trzymam. nie chciałabym wydać kasy w błoto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Karino narobiłaś mi smaka na gołąbki :P
zauważyłam że odkąd Oskar zasypia w łóżeczku trudniej uspać go na łóżku. Dziś zrobiłam ten wyjątek po południu bo chciałam aby dłużej pospał i spałam z nim. Spał 1,5godz. Ale to chyba był mój błąd bo teraz mi się budzi co 20 min i 10min muszę go bujać. Jolka czytałaś mojego posta odnośnie płoz do łóżeczka i sposobów na Oskara?? TŻ w pracy ale zaraz powinien wrócić. A mnie odwiedził mój kuzyn i Oskar wcale wujka się nie bał, chetnie do niego szedł ![]() Jeszcze Wam napiszę że znajomi mają rocznego synka i odkupujemy od nich ciuszki. I dziś mąż przywiózł paczkę rozm 74 i większość za małe. Dzwoniłam do niej i jej mówię że przydałoby się większy numer np 80 ( bo mierząc Oskara w domu wychodzi 76) a ona mi mówi że nie ma większych bo jej syn takie nosi. Mój 7,5m syn jest taki jak jej roczny ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-12-01 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No witam witam, coś ostatnio cichutko jesteś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki Gosiu, podziałało, bo czuje się wspaniale. 'Nie jadłam' to był skrót myślowy, nie jadłam w domu a jadłam tylko lunch w pracy, TŻ jadał w pracy więc w domu prócz światła w lodówce nie było. Tak więc tego czwartego dnia miałam płaski brzuch jak nastolatka ![]() Cytat:
![]() Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam .... A! Zosia bije brawo ![]() ![]() ponad to wystawia języczek i robi bry bry byr machając nim przy tym ![]() Przez ten tydzień mojej agonii Zosia również zaczęła grać na cymbałkach do tej pory nie potrafiła zrozumieć, że aby grały należy uderzać pałeczką .. pałeczka była obgryzana a cymbałki rzucane o podłogę ![]() Może jak się uda to na maila wrzucę film z brawa i bry bry bry ![]() O i jeszcze Wam napiszę o wczorajszej koszmarnej nocy - tak się najedliśmy strachu z TŻ! Mianowicie, idziemy spać jest 23:10 i nagle, Zosia wstaje i zaczyna straszliwie płakać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczymy co będzie dzisiaj, jestem dziś sama więc mam nadzieję, że będzie jak zawsze, bez niespodzianek. Przepraszam, że pisze takie długie posty ale jak tu jestem to chce napisać jak najwięcej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Nikki tak czytałam, ale wydaje mi się że takie płozy chyba nie podziałają na Michałka a nawet jeśli to chyba nie mamy miejsca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Też myślałam że na Oskara nie zadziałają i po 2 dniach chciałam je wymontować ale próbowałam nadal i się udało. Nie zajmują dużo miejsca widziałaś moje foto na FB ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle znów się ślini na potęge... A mieliśmy kiedyś taką noc też nagle krzyk ryk i nic nie działało, ale cyca też wtedy nie chciał, uspokoił się dopiero jak pozapalaliśmy światła i się rozbudził ![]() ![]() Dobra przyznam się do czegoś - drugi raz uśpiłam dziecko przed tv... Tzn. wczoraj tata to zrobił ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.