Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część IV:) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 18:09   #121
monini2507
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część IV:)

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
...wpadam jak duch.... ale skoro już jestem na liście i na razie tylko wirtualnie mogę się pochwalić no to:

ZNÓW BĘDĘ MAMĄ HCG BETA 221 mIU/ml
nie mogę uwierzyć w to szczęście...tak szybko...szok

Mam nadzieję, że rozwiązałam i tutaj worek zeświątecznymi prezentami-fasoleczkami

PS. stosowałam ziółka o.Sroki nr 3, castagnusa, wiesiołek, magnez+b6 i Vita-min plus mama
Hej GRATULACJE taki miałyśmy zastój ostatnio a tu prosze znów się rusza super

Luncia kochana będe trzymac kciuki za ten Kraków i echo serduszka musi byc dobrze
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:23   #122
magdaammm
Raczkowanie

no więc piszę Dzień dobry kochane moje u mnie raczej nic sie nie dzieje.. trzy tygodnie nie widziałam W. i w sobote napisał do mnie smsa 'za godzine bede po Ciebie, szykuj się ładnie' i wyłączyl telefon,zebym przypadkiem nie probowala odmowic. wiec ja sie wyszykowałam kilka dni temu skonczyłam szyć swoją spudniczkę, więc ją nałożyłam taką z wyższym stanem, przed kolano, obcisła taka krwiiista prawdziwa czerwień no i do tego szpile wysokie naprawdę sie wystroilam, bo wiedzialam ze poznijej ide jeszcze do znajomych na impreze no i SŁUCHAJCIE W. po mnie przyjechał ja ide w tych szpilach, spiesze sie bo troche musial na mnie poczekac, ide ide i bach! gleba u mnie parking za równy nie jest przez nastepne dwie godziny nie moglam sie uspokoic ze smiechem no i zabrał mnie na kolację do columbusa na wały i powiem wam szczerze, ze daaawno tak się nie czułam tak fajnie, miło, wreszcie jak prawdziwa kobieta było baardzo miło, daaaawno tak dobrze sie nie czulismy w swoim towarzystwie. chciałam, zeby ten wieczor sie nie kończył) nie spodziewałabym nigdy się ze tak bedzie.. powiedział mi na koniec, ze 'wie, ze to jest TO i ze będzie walczyl o tą miłość, ze potrzeba jest duzo czasu na wszystko, ale on nie zrezygnuje.'

nie moge uwieżyć Lunka! to już 7 miesiąc będzie! jej! kochana* już 7 miesiąc.. te święta juz będą magiczne. jescze w brzuszku a już będzie największym gościem przy wigilijnym stole mm! myślę, że wiesz jaką jestem szczęściarą..:r olleyes: napewno wiesz!

czytam was codziennie i nie da się ukryć, ze troche sie tu zmieniło. uspokoiło.. dużo dziewczyn chyba trochę odpuściło z braku sił, ze zmeczenia tym wszystkim.. takie mam wrazenie. Trzymam kciuki za was wszystkie i mam nadzieje, ze w niedługim czasie tez bede mogła się czymś pochwalić. tylko czym
e
yolanda gratulacje!

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-12-03 o 18:27
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:26   #123
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
no więc piszę Dzień dobry kochane moje

Myślałam o Tobie.....eh....dobrze, że wszystko ok

Kto wie jak życie sie potoczy

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:27   #124
IsiaG
Zadomowienie

Eee, Luna nie przeginaj, ja mam juz na plusie 8 kg.
No i 27 tydz mi pyknął.
Czyli wchodzę w 7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam, właśnie napisałam bardzo długą wiadomość i komp mi się zawiesił i cała zawartość okna mi znikła !!!!
No więc, mam nadzieję, ze jeszcze mnie pamiętacie Długo mnie nie było, zawieszona jestem pomiędzy 2 szkołąmi ledwo radę daję, a do tego ze zdrowiem nie jest u mnie dobrze. Cały czas boli mnie brzuch. Takie stałe natężenie bólu , żę po jakimś czasie się przyzwyczaiłam i jakoś funkcjonuję. W sobotę jednak miałam straszny atak po stosunku. Myślałam, że umrę. Straciłąm przytomność. Nie mogłam się ruszyć, całą noc w jednej pozycji leżałam. Od tego czasu nie jest dobrze, ból towarzyszy mi jak za długo stoję jak sikam itd. Idę dziś do lekarza- bez zapisu ale mam nadzieję, że mnie przyjmie. Nie będę czekała aż m się @ skończy. Mam 25 dc więc zanim się pojawi i skończy to chyba zdechnę.

Lady, my się tu bardzo o Ciebie martwiłyśmy. Kuruj się kochana i melduj nam co tam u Ciebie. Dobrze, że się odezwałaś.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Jestem głodna non stop! Przyswajam kanapki z almettte, serkiem framage itp.

Oszaleć idzie....
Coś wiem na ten temat, mam tak samo - normalnie jak narkoman na głodzie ciągle mnie ssie, ciągle bym coś jadła i nigdy nie czuję się syta. Ja mam wkręta na chleb z metką łososiową. I na drożdżówki, szneki z kruszonką.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
hm,,,Dziewczyny,...a ja sobie tak mysle... bo chcialam wrocic do skakania na skakance... tylko tak sie zastanawiam, czy nie mialoby to wplywu na tworzenie/zagnieżdzanie sie ewentualnego zarodka?? moze w drugiej fazie cyklu odpuscic skakanke? czy przesadzam?

Właśnie chciałam doradzić, żebyś lepiej nie skakała na skakance. Ale już sama wiesz.

A my jesteśmy w trakcie intensywnych zakupów. Jutro przywiozą łóżko, materac, jedziemy odebrać wózek. Potem wieszamy nowe półki. No jeszcze kilka rzeczy zostało, przynajmniej jest co robić, choć pogoda nie jest miła. A ja się w kurtkę już nie mogę dopiąć, jeszcze trochę i męża kurtę założe, on szerszy jest. Chyba.
Cytat:
...wpadam jak duch.... ale skoro już jestem na liście i na razie tylko wirtualnie mogę się pochwalić no to:

Mam nadzieję, że rozwiązałam i tutaj worek zeświątecznymi prezentami-fasoleczkami

PS. stosowałam ziółka o.Sroki nr 3, castagnusa, wiesiołek, magnez+b6 i Vita-min plus mama

Gratuluję Mamusiu.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-12-03 o 18:28
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:30   #125
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

magdamm a mi tutaj cos w powietrzu wisi

lunka 3 mam kciukasy za jutrzejsza wizyte!! badzcie dzielni

yolanda gratulacje!!

isiu a pochwalisz sie zakupkami i przygotowaniami, prosze, prosze, prosze

kocurek wcinaj wcina na zdrowko

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 18:34   #126
magdaammm
Raczkowanie

no kto wie apozyjemy, zobaczymy co nam czas przyniesie
kocurek ty jedz jedz, masz nam tu rosnąć w siłe! za dwoje!
Isiuuuu, mokka pokazcie nam brzuchole
Stary 2012-12-03, 18:49   #127
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
no więc piszę Dzień dobry kochane moje u mnie raczej nic sie nie dzieje.. trzy tygodnie nie widziałam W. i w sobote napisał do mnie smsa 'za godzine bede po Ciebie, szykuj się ładnie' i wyłączyl telefon,zebym przypadkiem nie probowala odmowic. wiec ja sie wyszykowałam kilka dni temu skonczyłam szyć swoją spudniczkę, więc ją nałożyłam taką z wyższym stanem, przed kolano, obcisła taka krwiiista prawdziwa czerwień no i do tego szpile wysokie naprawdę sie wystroilam, bo wiedzialam ze poznijej ide jeszcze do znajomych na impreze no i SŁUCHAJCIE W. po mnie przyjechał ja ide w tych szpilach, spiesze sie bo troche musial na mnie poczekac, ide ide i bach! gleba u mnie parking za równy nie jest przez nastepne dwie godziny nie moglam sie uspokoic ze smiechem no i zabrał mnie na kolację do columbusa na wały i powiem wam szczerze, ze daaawno tak się nie czułam tak fajnie, miło, wreszcie jak prawdziwa kobieta było baardzo miło, daaaawno tak dobrze sie nie czulismy w swoim towarzystwie. chciałam, zeby ten wieczor sie nie kończył) nie spodziewałabym nigdy się ze tak bedzie.. powiedział mi na koniec, ze 'wie, ze to jest TO i ze będzie walczyl o tą miłość, ze potrzeba jest duzo czasu na wszystko, ale on nie zrezygnuje.'

nie moge uwieżyć Lunka! to już 7 miesiąc będzie! jej! kochana* już 7 miesiąc.. te święta juz będą magiczne. jescze w brzuszku a już będzie największym gościem przy wigilijnym stole mm! myślę, że wiesz jaką jestem szczęściarą..:r olleyes: napewno wiesz!

czytam was codziennie i nie da się ukryć, ze troche sie tu zmieniło. uspokoiło.. dużo dziewczyn chyba trochę odpuściło z braku sił, ze zmeczenia tym wszystkim.. takie mam wrazenie. Trzymam kciuki za was wszystkie i mam nadzieje, ze w niedługim czasie tez bede mogła się czymś pochwalić. tylko czym
e
yolanda gratulacje!
Ulalala Madziula
Trzymam kciuki mimo wszystko za Was! Nic nie dzieje się bez przyczyny!

No ale ta gleba Przepraszam

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No i 27 tydz mi pyknął.

Lady, my się tu bardzo o Ciebie martwiłyśmy. Kuruj się kochana i melduj nam co tam u Ciebie. Dobrze, że się odezwałaś.

Coś wiem na ten temat, mam tak samo - normalnie jak narkoman na głodzie ciągle mnie ssie, ciągle bym coś jadła i nigdy nie czuję się syta. Ja mam wkręta na chleb z metką łososiową. I na drożdżówki, szneki z kruszonką.

Właśnie chciałam doradzić, żebyś lepiej nie skakała na skakance. Ale już sama wiesz.

A my jesteśmy w trakcie intensywnych zakupów. Jutro przywiozą łóżko, materac, jedziemy odebrać wózek. Potem wieszamy nowe półki. No jeszcze kilka rzeczy zostało, przynajmniej jest co robić, choć pogoda nie jest miła. A ja się w kurtkę już nie mogę dopiąć, jeszcze trochę i męża kurtę założe, on szerszy jest. Chyba.

Gratuluję Mamusiu.

O ja pierdziu już 7???

Matko nooo Isia dawaj brzuchola nam tu!
Mokka Ty też
Lunka do raportu No i trzymam kciuki za serduszko!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 19:09   #128
shayenne
Przyczajenie

Dziękuję za pomoc i wsparcie, naprawdę jesteście nieocenione. Widać, że jak ktoś nie jest w Waszej elicie, może się pożegnać z jakimkolwiek zainteresowaniem i nowe osoby nie są mile widziane w tym wątku.
shayenne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 19:17   #129
santom
Zakorzenienie

shayene bo wizaz to nie gabinet lekarski i jesli jestes w ciazy i martwi Cie cokolwiek to lecisz biegiem do lekarza.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-12-03, 19:32   #130
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

ale laski pędzicie w tej IV części nie było mnie cały dzień i proszę - 5 już stron napisane
yolanda gratulacje ! obyś trochę rozruszała nasz fasolkowy zastój
magdamm ta gleba trzymam kciuki za Was, może jeszcze będzie ok?
dzięki laseczki za kciuki - egzam zaliczony na 4
tak w ogóle to chyba to moje różowe plamienie ostatnio to jakiś objaw jednak, że coś jest nie tak.. cały czas boli mnie podbrzusze (a owulka chyba by tyle nie trwała? zresztą już śluz widzę, że nie glutowy), więc boje się, że jakieś zapalenie się przyplątało ..
Maru jutro podobno ma spaść śnieg w centrum lepiej wyjdź wcześniej na autobus
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 19:32   #131
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
shayene bo wizaz to nie gabinet lekarski i jesli jestes w ciazy i martwi Cie cokolwiek to lecisz biegiem do lekarza.

Synuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 19:34   #132
shayenne
Przyczajenie

Chyba wiesz jak ciężko jest się umówić do lekarza i chyba sama kiedyś potrzebowałaś pomocy u kogoś kto jest bardziej doświadczony od Ciebie, więc proszę, nie wmawiaj mi, że nikt tutaj nie jest w stanie pomóc. Cóż przykro mi i tyle. Wszystkim Wam życzę powiedzenia i braku problemów w ciąży.
Stary 2012-12-03, 19:42   #133
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shayenne Pokaż wiadomość
Chyba wiesz jak ciężko jest się umówić do lekarza i chyba sama kiedyś potrzebowałaś pomocy u kogoś kto jest bardziej doświadczony od Ciebie, więc proszę, nie wmawiaj mi, że nikt tutaj nie jest w stanie pomóc. Cóż przykro mi i tyle. Wszystkim Wam życzę powiedzenia i braku problemów w ciąży.

Kochana, wpadasz na wątek i zadajesz pytanie i jesteś jeszcze obrażona, że wszyscy Cie ignorują.

No niestety tak jest a lbo nikt nie wie co Ci może być. Zadzwon do lekarza ot i tyle...

Synuś
Stary 2012-12-03, 19:47   #134
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
a jak tak sie bierze i zioła i castagnus i dupka i bromka to sie przypadkiem człowiek nie przestymuluje????
W sumie fakt, że co za dużo to niezdrowo wiem, że niektre kombinacje są ok, ale nie pamiętam teraz które. Spróbuj poszukać na bocianie w wątku zielarskim, tam laski piszą dużo na ten temat

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
no niestety ja byłam bardzo niskociśnieniowcem.. a teraz z dnia na dzień coś mi odbiło i takie ciśnienie, a to niestety jest bardzo groźne dla maluszka co jak co ale byłam pewna że ja z wysokim cisnieniem problemow mieć nie będę, no ale naiwna jak zawsze byłam
na szczęście odkąd jestem w domu to się uspokaja więc powoli odstawiam leki
Uuu, no ja właśnie też niskociśnieniowiec. No nic, będę w ciąży to się będę martwić
Najważniejsze teraz, że u Ciebie się normuje

Cytat:

Gratulacje
O, Linka, tu masz zestaw zioła + Castagnus, ale czy do tego dupka i bromka można to nie wiem

Cytat:
no więc piszę
fajnie, że u Ciebie wszystko ok. Kto wie, może jednak uda Wam się

Cytat:
Dziękuję za pomoc i wsparcie, naprawdę jesteście nieocenione. Widać, że jak ktoś nie jest w Waszej elicie, może się pożegnać z jakimkolwiek zainteresowaniem i nowe osoby nie są mile widziane w tym wątku.
Czemu od razu tak nerwowo? Wybacz, ale wczoraj zaczęłyśmy nowy wątek, jednocześnie kończąc stary, trochę się działo, tak wyszło, że Twój post został przeoczony. Cóż, bywa. Sama nie wszystko jestem w stanie zarejestrować, bo śledzenie wątku zajmuje sporo czasu.
Stary 2012-12-03, 19:48   #135
santom
Zakorzenienie

cholera jasna, jestem miesiac po poronieniu, mieszkam za granica i nie powiesz mi, ze sie nie da. ja zwlekalam z wizyta u lekarza tylko dlatego, ze ktos mi powiedzial, ze nie ma sensu. na drugi dzien moich problemow poszlam do lekarza i jak sie okazalo nie byl zadnych problemow z przyjeciem. wiec mi nie chrzan, ze w Pl nie dostaniesz sie do lekarza, bo jakby Ci zalezalo to chocby skaly sraly to bys znalazla jakiegos, ktory by Cie przyjal

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-12-03, 19:54   #136
shayenne
Przyczajenie

przykro mi jeśli chodzi o Twoje poronienie, moje pytania są właśnie po to, żeby w jakiś sposób tego uniknąć. Wizytę mam dopiero w środę więc nie chrzanie.
Stary 2012-12-03, 19:55   #137
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
ale laski pędzicie w tej IV części nie było mnie cały dzień i proszę - 5 już stron napisane
yolanda gratulacje ! obyś trochę rozruszała nasz fasolkowy zastój
magdamm ta gleba trzymam kciuki za Was, może jeszcze będzie ok?
tak w ogóle to chyba to moje różowe plamienie ostatnio to jakiś objaw jednak, że coś jest nie tak.. cały czas boli mnie podbrzusze (a owulka chyba by tyle nie trwała? zresztą już śluz widzę, że nie glutowy), więc boje się, że jakieś zapalenie się przyplątało ..
za egzamin

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
cholera jasna, jestem miesiac po poronieniu, mieszkam za granica i nie powiesz mi, ze sie nie da. ja zwlekalam z wizyta u lekarza tylko dlatego, ze ktos mi powiedzial, ze nie ma sensu. na drugi dzien moich problemow poszlam do lekarza i jak sie okazalo nie byl zadnych problemow z przyjeciem. wiec mi nie chrzan, ze w Pl nie dostaniesz sie do lekarza, bo jakby Ci zalezalo to chocby skaly sraly to bys znalazla jakiegos, ktory by Cie przyjal
Ałaaa

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 20:01   #138
vanessa1781
Zakorzenienie

witam się w kolejnej części
tak pędzicie, że nie nadążam nadrabiać, troszkę was podczytuję, ale nie za dużo żeby się nie nakręcać
Stary 2012-12-03, 20:20   #139
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
.
N ieeeeee!
Stary 2012-12-03, 20:20   #140
santom
Zakorzenienie

ale my Ci tutaj ineternetowego usg nie zrobimy, recepty nie wypiszemy

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-12-03, 20:40   #141
Pradip
Zakorzenienie

Witajcie kochane. Dawno nie pisałam ale podczytuję Was prawie codziennie. Super że nowy wątek tak nabrał tempa i że fasolkowy worek rozwiązał się jeszcze przed świętami (gratulacje dla mamusi ) mam nadzieję że na tym nie koniec i wraz ze śniegiem posypią się u nas wszystkich II kreski. Chociaż ja nie wiem już sama co myśleć... Doszłam do wniosku że muszę przed ciążą znaleźć pracę bo nie damy sobie rady ale tak bardzo pragniemy maluszka że nie wiem czy jestem w stanie czekać jeszcze nie wiadomo ile. Mąż jest już po badaniach nasienia i usg ale dopiero za tydzień idzie z wynikami do lekarza. Ja chciałabym umówić się na usg żeby zobaczyć czy mam owulacje ale nie bardzo potrafię obliczyć kiedy powinnam się zapisać...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 20:48   #142
aanka0308
Rozeznanie

Cześć!

Dziewczyny w tym cyklu sie wszystko u mnie poprzestawiało. Zwariować można. Owulacja późna, @ jak w zegarku dziś stała się przeterminowana.

Co sądzicie o tym wykresie? To moje pierwsze dzieło i oczywiście już z anomaliami :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ovuview_chart.jpg (64,6 KB, 34 załadowań)
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 21:09   #143
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Moja tesciowa jest za mną bardzo, ale ma czasem dobre jazdy
Bo każdy ma jakiegoś bzika

Cytat:

czy to znaczy że worek rozwiązany?

Cytat:
no więc piszę Dzień dobry kochane moje
Kochana,życzę CI żeby wszystko ułożyło się jak najlepiej dla Ciebie

Cytat:
Do lekarza może i tak, ale na IP w szpitalu łaski nie robią. Jeżeli coś CIę marwti to powinnaś zadzwonić do swojego lekarza i myślę, że przyjąłby Cię bez problemu. Bo wnioskuję, że ciążą jest potwierdzona przez lekarza....
Wspieramy się, ale nie jesteśmy lekarzami, jak pisała Santom także nie zachowuj się jak 5-cio latka z powodu przeoczonego posta. Przy takiej liczbie wpisów wystarczy chwila nieuwagi żeby coś przeoczyć. Mi też zdarzyło się 2 razy poprosić o poradę i nie strzelałam focha.
Reasumując: jedź do learza (na IP), nawet jeżeli to błachostka to lepiej to sprawdzić. Będziesz spokojniejsza. A spokojna mama to spokojna dzidzia.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
witam się w kolejnej części
tak pędzicie, że nie nadążam nadrabiać, troszkę was podczytuję, ale nie za dużo żeby się nie nakręcać
Witaj,
to pisz też troszkę, będzie nam miło

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witajcie kochane. Dawno nie pisałam ale podczytuję Was prawie codziennie. Super że nowy wątek tak nabrał tempa i że fasolkowy worek rozwiązał się jeszcze przed świętami (gratulacje dla mamusi ) mam nadzieję że na tym nie koniec i wraz ze śniegiem posypią się u nas wszystkich II kreski. Chociaż ja nie wiem już sama co myśleć... Doszłam do wniosku że muszę przed ciążą znaleźć pracę bo nie damy sobie rady ale tak bardzo pragniemy maluszka że nie wiem czy jestem w stanie czekać jeszcze nie wiadomo ile. Mąż jest już po badaniach nasienia i usg ale dopiero za tydzień idzie z wynikami do lekarza. Ja chciałabym umówić się na usg żeby zobaczyć czy mam owulacje ale nie bardzo potrafię obliczyć kiedy powinnam się zapisać...
Witaj
Jeżeli chodzi o owu to chyba zależy od długości cykli. Lekarz powinień coś wspomnieć kiedy można jej wypatrywać, chyba. Tzn mi okreslił mniej-więcej w którym dniu cyklu mam przyjść, a potem zobaczymy co dalej....

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Dziewczyny, dziś zaczęły mnie boleć cycuszki (a bardziej sutki), więc chyba @ idzie.... Wniosek: co jest lekiem na opóźnienia w @ - zapisać się do lekarza

A ja żeby troszkę odwrócić swoją uwagę od starankowych spraw to dziś zaczęłam ćwiczenia. Tż dał mi zestaw ćwiczeń cardio na pendrivie. 45 min i myślałam, że umrę Zestaw składa się z połączenia różnych stylów i nawet nie przypuszczałam, że joga może męczyć i rogrzewać organizm... Ale dałam radę, jutro powtórka

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-03, 21:28   #144
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

gratuluję dwóch kreseczek
Cytat:

e
yolanda gratulacje!
magdammm... nooo... nieźle Jeżeli tak jak napisałaś - dobrze Wam było razem na tej kolacji, no to może warto sprawdzić co będzie dalej
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
O ja pierdziu już 7???

Matko nooo Isia dawaj brzuchola nam tu!
Mokka Ty też
Lunka do raportu No i trzymam kciuki za serduszko!
tak własnie od paru dni zbieram się żeby strzelić sobie fotkę i ciągle zapominam, że bateria mi w aparacie padła i muszę naladować Ale dziś już to zrobiłam i się ładuje, więc może jutro się zbiorę żeby sobie fotkę strzelić
Cytat:
Cytat:
przykro mi jeśli chodzi o Twoje poronienie, moje pytania są właśnie po to, żeby w jakiś sposób tego uniknąć. Wizytę mam dopiero w środę więc nie chrzanie.
kobieto... nie przesadzaj... Przykro mi, że się niepokoisz i życzę żeby wszystko bylo dobrze... Ale Twoje pytanie bylo z rodzaju: "kochałam się bez zabezpieczenia, czy mogę być w ciąży?". No bo skąd możemy wiedzieć czy Twoje kłócie to cos normalnego czy coś niepokojącego? Jak sama zauważyłaś, przewija się tu bardzo dużo postów, więc naprawdę nie mamy czasu na zabieranie glosu w sprawie na którą odpowiedzi nie znamy
Stary 2012-12-03, 21:29   #145
123spinka
Zadomowienie

hej dziewczynki pamiętacie mnie
gratuluję kolejnej fasolce
obyś rozpakowała woreczek

cóż, u mnie 4 cykl starań (jak możesz Iza to zmień na 1 stronie) za co z góry dziękuję

podczytuję was codziennie, lub staram się regularnie
na jakiś czas postanowiłam nie przeżywać staranek tak jak wcześniej to robiłam, byłam spięta i nie zadowolona, zdołowana wręcz

od tego cyklu zmieniłam podejście, bez stresów i nakręcania się wg mojej gin mamy jeszcze 8 miesięcy zanim powinniśmy się martwić czy robić badania. odbijało się to też na moim tż
więc luuuuuuzujemy

za wszystkie trzymam bardzo bardzo mocno kciuki i całym serem was dopinguję

nie tylko za staranie ale też za egzaminy i sprawy życiowo-codzienne
i postaram się co jakiś czas coś napisać
Stary 2012-12-03, 21:29   #146
Mokka_83
Wtajemniczenie

Aha... Lunka, oczywiście kciuki trzymam ze wszystkich sił
Stary 2012-12-03, 21:33   #147
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aanka0308 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny w tym cyklu sie wszystko u mnie poprzestawiało. Zwariować można. Owulacja późna, @ jak w zegarku dziś stała się przeterminowana.

Co sądzicie o tym wykresie? To moje pierwsze dzieło i oczywiście już z anomaliami :/
nie pomogę niestety ale bardziej doświadczone dziewczyny pewnie coś odczytają

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
No nie mogę! Pewnie że pamiętamy Z reszty wpisu wnioskuję, że wraz ze zmianą podejścia, zmienił się humor. Czasem tylko tego trzeba żeby "zaskoczyć", więc żeby tak było teraz.

LUNKA TRZYMAM KCIUKI ZA BADANBIA

Idę spać, dobranoc.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-03, 21:43   #148
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

[/COLOR]
No nie mogę! Pewnie że pamiętamy Z reszty wpisu wnioskuję, że wraz ze zmianą podejścia, zmienił się humor. Czasem tylko tego trzeba żeby "zaskoczyć", więc żeby tak było teraz.

LUNKA TRZYMAM KCIUKI ZA BADANBIA

Idę spać, dobranoc.
dokładnie zdecydowana poprawa, jestem częściej uśmiechnięta i nie biorę sobie tego jako niepowodzenie, tylko po prostu, nie udało się więc działamy dalej, więcej i częściej
a jak Bóg da to będziemy najszczęśliwsi na świecie
póki co cieszymy się soba i każdą wspólną chwilą

i zmieniłam też fryz podcięłam włoski i mam grzywkę

dołączam moje kciuki
Stary 2012-12-03, 22:47   #149
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie zdecydowana poprawa, jestem częściej uśmiechnięta i nie biorę sobie tego jako niepowodzenie, tylko po prostu, nie udało się więc działamy dalej, więcej i częściej
a jak Bóg da to będziemy najszczęśliwsi na świecie
póki co cieszymy się soba i każdą wspólną chwilą

i zmieniłam też fryz podcięłam włoski i mam grzywkę

dołączam moje kciuki
baardzo dobre podejscie a my tu tak szybko nie zapominamy heh

dzieki dziewczyny za miłe słowa jesli ktoś tam na górze ustalił nam wspólną przyszłość to napewno tak bedzie wierzę, że ktoś ma wobec każdego z nas plan i tak bedzię)
jej! jak jak uwielbiam, gdy w radiu zaczynają grać świąteczne piosenki, wszedzie choinki, lampki kolorowe! znów święta!

Lunka trzymamy kciuki!
Stary 2012-12-04, 06:52   #150
Szejda
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluje mamusiu! Ale miałaś zestaw starankowy

[QUOTE=magdaammm;37949667]no więc piszę Dzień dobry kochane mojeu mnie raczej nic sie nie dzieje.. trzy tygodnie nie widziałam W. i w sobote napisał do mnie smsa 'za godzine bede po Ciebie, szykuj się ładnie' i wyłączyl telefon,zebym przypadkiem nie probowala odmowic. wiec ja sie wyszykowałam kilka dni temu skonczyłam szyć swoją spudniczkę, więc ją nałożył am taką z wyższym stanem, przed kolano, obcisła taka krwiiista prawdziwa czerwieńno i do tego szpile wysokienaprawdę sie wystroilam, bo wiedzialam ze poznijej ide jeszcze do znajomych na imprezeno i SŁUCHAJCIE W. po mnie przyjechał ja ide w tych szpilach, spiesze sie bo troche musial na mnie poczekac, ide ide i bach! gleba u mnie parking za równy nie jest przez nastepne dwie godziny nie moglam sie uspokoic ze smiechem no i zabrał mnie na kolację do columbusa na wały i powiem wam szczerze, ze daaawno tak się nie czułam tak fajnie, miło, wreszcie jak prawdziwa kobieta było baardzo miło, daaaawno tak dobrze sie nie czulismy w swoim towarzystwie. chciałam, zeby ten wieczor sie nie kończył) nie spodziewałabym nigdy się ze tak bedzie.. powiedział mi na koniec, ze 'wie, ze to jest TO i ze będzie walczyl o tą miłość, ze potrzeba jest duzo czasu na wszystko, ale on nie zrezygnuje.'

QUOTE]

Magda udała Ci się glebaCoś mi się wydaje, że niedługo się u Ciebie pozmienia Jesteś szczęśliwa, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
No i 27 tydz mi pyknął.

A my jesteśmy w trakcie intensywnych zakupów. Jutro przywiozą łóżko, materac, jedziemy odebrać wózek. Potem wieszamy nowe półki. No jeszcze kilka rzeczy zostało, przynajmniej jest co robić, choć pogoda nie jest miła. A ja się w kurtkę już nie mogę dopiąć, jeszcze trochę i męża kurtę założe, on szerszy jest. Chyba

Ten czas tak szybko leci, że już niedługo będziemy czytały o Waszych porodach A u Was wielkie szykowanie na maluszka

Cytat:
za egzamin

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Dziewczyny, dziś zaczęły mnie boleć cycuszki (a bardziej sutki), więc chyba @ idzie.... Wniosek: co jest lekiem na opóźnienia w @ - zapisać się do lekarza

A ja żeby troszkę odwrócić swoją uwagę od starankowych spraw to dziś zaczęłam ćwiczenia. Tż dał mi zestaw ćwiczeń cardio na pendrivie. 45 min i myślałam, że umrę Zestaw składa się z połączenia różnych stylów i nawet nie przypuszczałam, że joga może męczyć i rogrzewać organizm... Ale dałam radę, jutro powtórka
Jak nie ma jeszcze @, to ja jeszcze trzymam kciuki
Jesli chodzi o ćwiczenia, to ja się uzbroiłam w 3 płyty Chodakowskiej, będę walczyć

Cytat:

podczytuję was codziennie, lub staram się regularnie
na jakiś czas postanowiłam nie przeżywać staranek tak jak wcześniej to robiłam, byłam spięta i nie zadowolona, zdołowana wręcz

od tego cyklu zmieniłam podejście, bez stresów i nakręcania się wg mojej gin mamy jeszcze 8 miesięcy zanim powinniśmy się martwić czy robić badania. odbijało się to też na moim tż
więc luuuuuuzujemy

za wszystkie trzymam bardzo bardzo mocno kciuki i całym serem was dopinguję

nie tylko za staranie ale też za egzaminy i sprawy życiowo-codzienne
i postaram się co jakiś czas coś napisać
Pamiętamy, pamiętamy

Dzień dobry dziewczynki
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości