Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-10, 15:00   #121
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Tycikata nie tylko Ty tak masz, pocieszam
Ja mam podzielone szafy - w jednej ubrania, które noszę, a w drugiej te, których już raczej nie zakładam ale szkoda mi ich wyrzucać....

Eh w ogóle witam sie poniedziałkowo
Jak dla mnie to dzisiejszy dzień jest masakryczny... Zwolniłam sie z pracy, bo kiepsko się czuję... Mam cały nos, gardło zawalone, głowa mi pęka, uszy bolą... Idę na 17:15 do lekarza i mam nadzieje, że da mi jakiś antybiotyk, bo w sumie to juz od ponad 3 tygodni chodziłam przeziębiona, a teraz to już w ogóle mnie rozlożyło...
Uuu to współczuję i zdrowia życzę
Stary 2012-12-10, 15:44   #122
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
I zapomniałam o urodzinach przyjaciółki macie jakiś pomysł na niedrogi upominek?
We Flo mają takie boskie małe termoforki - w sam raz na zimę W przeróżnych kubraczkach kolorowych Za 35zl chyba:p

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:19   #123
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Heeej matko i córko!!! nie nadrabiam.... nadążyć nie można za Wami kobity!!!

Witam się w nowej cz. wątku

Dziś byłam pierwszy raz w trasie i przejechałam 110 km
Wczoraj uczestniczyłam niechcący w biciu rekordu świata mierzenia ciśnienia tętniczego rekord należał podobno do Japonii, wczoraj został pobity przez Polske

Mam zaproszenie w święta do tż, wczoraj kupiłam sobie sukienkę by wyglądać jakoś w miarę w gościach
Może w tym roku uda mi się mieć swoją osobistą choinkę

Mam nadzieję że tym razem nie będę miała za wiele do nadrabiania
Idę pod prysznic i szykować się na salsę, buuziaki

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:23   #124
tasiulek
BAN stały

Kwiatuszek, melduję iż nie było czegoś takiego
Ale tata mi dał cynk że w Lidlu mają teraz taki ogrzewacz na stopy nie w formie kapci ale takiej jakby jednej dużej skarpety, podobno fajne
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:24   #125
Piankka
Zadomowienie

Ajajaj witam się i ja!!
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 16:25   #126
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Heeej matko i córko!!! nie nadrabiam.... nadążyć nie można za Wami kobity!!!

Witam się w nowej cz. wątku

Dziś byłam pierwszy raz w trasie i przejechałam 110 km
Wczoraj uczestniczyłam niechcący w biciu rekordu świata mierzenia ciśnienia tętniczego rekord należał podobno do Japonii, wczoraj został pobity przez Polske

Mam zaproszenie w święta do tż, wczoraj kupiłam sobie sukienkę by wyglądać jakoś w miarę w gościach
Może w tym roku uda mi się mieć swoją osobistą choinkę

Mam nadzieję że tym razem nie będę miała za wiele do nadrabiania
Idę pod prysznic i szykować się na salsę, buuziaki
Witaj jak to brałaś udział w biciu rekordu? o, to super pochwal się sukienką a czemu do tej pory nie udawało Ci się mieć osobistej choinki? my z TŻ będziemy mieć w pokoju taką malutką duża będzie w dużym pokoju

Salsa
Stary 2012-12-10, 16:44   #127
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Ooo a pamiętam, że miałaś się ze mną i z Waniliową na kawkę umówić i co

Robiłam porządki w szafie cały weekend
zebrało mi się za dużo ciuchów w których już daaawno nie chodzę i już mi się nic nie mieści. A mam zawaloną całą szafę, dwie szerokie półki, jedną węższą półkę i niedawno dokupiłam dwa kartonowe pudła i też pełne
Trzymam już naprawdę takie starocie, a szkoda mi wyrzucać
z każdym ciuchem mam jakies wspomnienia i wyrzucając mam wrażenie, że wyrzucam część siebie wiem wiem, to już jest jakaś choroba kolekcjonowania staroci
Ale udało mi się wrzucić do Caritasa dwa worki ubrań tyle, że dalej mi się nic nie mieści, i ten odwieczny problem -> nie mam w czym chodzic

Kurrde czy ktoś też tak ma? czy tylko ja taka dziwna jestem?
No ja też nie mam nigdy się w co ubrać

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Do mnie właśnie zadzwonili od gina, znowu mam złe wyniki cytologii i mam się stawić w czwartek rano, będą mnie wysyłać na dalsze badania
Powtórka z rozrywki, oby tylko nic poważnego nie wyszło...
Nawet o tym nie pisz... ja swoje wyniki mam 18go...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 17:18   #128
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Misiadelko zmienić Ci odnośnik na to wyżej? ;>

poproszę
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:33   #129
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Ooo a pamiętam, że miałaś się ze mną i z Waniliową na kawkę umówić i co

Robiłam porządki w szafie cały weekend
zebrało mi się za dużo ciuchów w których już daaawno nie chodzę i już mi się nic nie mieści. A mam zawaloną całą szafę, dwie szerokie półki, jedną węższą półkę i niedawno dokupiłam dwa kartonowe pudła i też pełne
Trzymam już naprawdę takie starocie, a szkoda mi wyrzucać
z każdym ciuchem mam jakies wspomnienia i wyrzucając mam wrażenie, że wyrzucam część siebie wiem wiem, to już jest jakaś choroba kolekcjonowania staroci
Ale udało mi się wrzucić do Caritasa dwa worki ubrań tyle, że dalej mi się nic nie mieści, i ten odwieczny problem -> nie mam w czym chodzic

Kurrde czy ktoś też tak ma? czy tylko ja taka dziwna jestem?
Mów kiedy i się umawiamy teraz też zostaję na weekend w Sosnowcu, więc jestem do dyspozycji na kawkowanie Dziewczyny, co Wy na to?

Ja wczoraj pół dnia piekłam pierniczki, ale przynajmniej jedna rzecz na święta już z głowy, teraz przed samymi świętami zostanie mi jeszcze najważniejsza dla mnie rzecz: USZKA

Patrzcie co znalazłam na necie:

http://www.papilot.pl/historie-czyte...ref_map=%5B%5D

Masakra...ja już bym tak chciała dziecko, że nie wiem, ale jednak strach przed porodem jest, szczególnie jak się takie rzeczy czyta, a niestety takich osób jest więcej...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:39   #130
misiadelko
BAN stały

Miałam zajęcia z ginekologii i położnictwa i jeśli nie miałabym ciąży zagrożonej to rodziłabym w domu (ale w Gdańsku, jeśli do tego czasu wyprowadzę się z Gdańska to i tak na ostatni miesiąc wprowadzę się tu z powrotem). Na pewno nie rodziłabym w naszym Swissmedzie, opinie mają niefajne.

EDIT: Żenują mnie kmentarze pod tym artykułem. Jeśli rodzi się na leżąco to jasne, że bez nacięcia się pęknie, dlatego do lamusa odchodzi się z porodami na leżąco, bo na kucaka itp. główka napiera równomiernie na krocze i małe prawdopodobieństwo jest, że się pęknie...

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-12-10 o 17:43
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 17:40   #131
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Mów kiedy i się umawiamy teraz też zostaję na weekend w Sosnowcu, więc jestem do dyspozycji na kawkowanie Dziewczyny, co Wy na to?

Ja wczoraj pół dnia piekłam pierniczki, ale przynajmniej jedna rzecz na święta już z głowy, teraz przed samymi świętami zostanie mi jeszcze najważniejsza dla mnie rzecz: USZKA

Patrzcie co znalazłam na necie:

http://www.papilot.pl/historie-czyte...ref_map=%5B%5D

Masakra...ja już bym tak chciała dziecko, że nie wiem, ale jednak strach przed porodem jest, szczególnie jak się takie rzeczy czyta, a niestety takich osób jest więcej...
Powiem Ci że dla mnie to szok... moja siostra jest po 2 porodach i ma 2 cudownych dzieci ona miała swoja salke w której siedziała przez cały dzień żeby wszystko się tam unormowało, po porodzie wróciła na sale aby wypocząć... u nas w szpitalu sa godziny przyjec odpowiednie wiec nie ma "stada gimnazjalistów" Pierwszym elementem przy zajściu w ciąże moim zdaniem jest znalezienie odpowiedniego ginekologa, który Ci zapewni poród w dobrych warunkach... przede wszystkim spokojnego porodu
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 17:51   #132
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Kwiatuszek, melduję iż nie było czegoś takiego
Ale tata mi dał cynk że w Lidlu mają teraz taki ogrzewacz na stopy nie w formie kapci ale takiej jakby jednej dużej skarpety, podobno fajne
Widziałam dziś w Lidlu, ale chyba jednak kupię tamte z all, bo widzę że jest odbiór w Bdg więc nie będę płacić za przesyłkę

W ogóle kupiłam dzisiaj w Lidlu kurtkę snowboardową w kolorze różowym Wygląda naprawdę fajnie i na pewno mi się przyda, chociaż rzadko jeżdżę na narty to zamierzam to zmienić No i fajna też jest jak na spacer w śnieżycy z psem będziemy chodzić albo na łyżwy

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:02   #133
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Miałam zajęcia z ginekologii i położnictwa i jeśli nie miałabym ciąży zagrożonej to rodziłabym w domu (ale w Gdańsku, jeśli do tego czasu wyprowadzę się z Gdańska to i tak na ostatni miesiąc wprowadzę się tu z powrotem). Na pewno nie rodziłabym w naszym Swissmedzie, opinie mają niefajne.

EDIT: Żenują mnie kmentarze pod tym artykułem. Jeśli rodzi się na leżąco to jasne, że bez nacięcia się pęknie, dlatego do lamusa odchodzi się z porodami na leżąco, bo na kucaka itp. główka napiera równomiernie na krocze i małe prawdopodobieństwo jest, że się pęknie...
Serio? Bo miałam plany rodzić właśnie tam
Stary 2012-12-10, 18:17   #134
AnULka248
Zakorzenienie

Witam się poszalałyście znowu jestem po tyłach.

Mam tyle roboty, że nie mam czasu tutaj pisać (ale coś tam czytam).
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 18:19   #135
Barbra85
Raczkowanie

GG do Barbra85

Witam padam z nóg teraz dopiero po kąpieli zaczne odpoczywać bo troszke boli mnie oczko

29.12.2009
02.10.2012
14.06.2014
Barbra85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 18:35   #136
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Widziałam dziś w Lidlu, ale chyba jednak kupię tamte z all, bo widzę że jest odbiór w Bdg więc nie będę płacić za przesyłkę

W ogóle kupiłam dzisiaj w Lidlu kurtkę snowboardową w kolorze różowym Wygląda naprawdę fajnie i na pewno mi się przyda, chociaż rzadko jeżdżę na narty to zamierzam to zmienić No i fajna też jest jak na spacer w śnieżycy z psem będziemy chodzić albo na łyżwy
Moja siostra zastanawiała się nad tą różowa ja kupiłam sobie spodnie snowboardowe
Stary 2012-12-10, 18:55   #137
larys__a
Rozeznanie

Dla mnie ten list trochę przekoloryzowany i z przesada a jak coś pojawia sie w necie to ma robić sensacje i to robi.
Nasze pra pra babki tez jakoś rodziły w byle jakich warunkach albo gdzieś w szczerym polu pod jabłonią i też było. Nie mółiwę że teraz też ma być jakoś albo byle jak bo wszytsko idzie do przodu ale nikt nie mówił że poród to rarytas!

O! Taka jestem dziś zbulwersowana i najeżona i wściekła a to dlatego że na moim podgojonym pysku pokazało się pokaźne stado podskórnych grudek!
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:06   #138
malutka155
Zakorzenienie

Cześć! wpadłam do Was na chwilę, Larysko noł nerw, pozbędziesz się gadziny z twarzy
Stary 2012-12-10, 19:17   #139
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez larys__a Pokaż wiadomość
Dla mnie ten list trochę przekoloryzowany i z przesada a jak coś pojawia sie w necie to ma robić sensacje i to robi.
Nasze pra pra babki tez jakoś rodziły w byle jakich warunkach albo gdzieś w szczerym polu pod jabłonią i też było. Nie mółiwę że teraz też ma być jakoś albo byle jak bo wszytsko idzie do przodu ale nikt nie mówił że poród to rarytas!
No tylko tego, mamy XXI wiek, medycyna poszła mocno do przodu Dla mnie to żaden argument, że inne kobiety rodziły w złych warunkach... Teraz są inne możliwości i standardem powinna być dobra opieka i możliwość wyboru sposobu porodu, pozycji itd. Ja się w każdym razie za dziecko nie biorę, dopóki nie będę miała zapewnionego świętego spokoju, a nie porodu SN na żywca bez znieczulenia z darciem ryja na mnie Wolę nie mieć dzieci wcale.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Albo żeby mi dziecko zabili/urodziło się niedotlenione, jak się słyszy co jakiś czas. To ja dziękuję bardzo.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-10, 19:22   #140
Piankka
Zadomowienie

U mnie w mieście porodówka też nie ma najlepszych opinii, tzn nie wiem jak teraz, ale pewnie wiele się nie zmieniło(teraz budują nowy budynek)
ostatnio w pracy dziewczyny opowiadały jak to było 15l temu to mi ręce opadały...
Mówiły jak to jedna dziewczyna gdy rodziła i krzyczałą to położna do niej " jak dawałaś to nie bolało?" no proszę Cię, ja do porodówki w swoim mieście mam zastrzeżenia, ale muszę koleżanek popytać jaką miały opiekę obecnie, ale wątpię abym chciała tam urodzić... albo dam łapówke za godne warunki, albo gdzieś za poleceniem swojego ginekologa
Stary 2012-12-10, 19:23   #141
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No tylko tego, mamy XXI wiek, medycyna poszła mocno do przodu Dla mnie to żaden argument, że inne kobiety rodziły w złych warunkach... Teraz są inne możliwości i standardem powinna być dobra opieka i możliwość wyboru sposobu porodu, pozycji itd. Ja się w każdym razie za dziecko nie biorę, dopóki nie będę miała zapewnionego świętego spokoju, a nie porodu SN na żywca bez znieczulenia z darciem ryja na mnie Wolę nie mieć dzieci wcale.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Albo żeby mi dziecko zabili/urodziło się niedotlenione, jak się słyszy co jakiś czas. To ja dziękuję bardzo.

I tu się z Tobą zgodzę
Ile się słyszy, że podczas porodu wystąpiły komplikacje i dziecko doznało jakiegoś urazu czy coś... Masakra... Parę miesięcy temu rozmawiałam z babką, która rodziła naturalnie i męczyła sie ponad dobę, błagała o cesarkę, a lekarze nie potraktowali jej serio i kazali, jak to ona powiedziała, "cisnąć i nie gadać tyle"... masakra...

misiadelko juz zmieniam

Byłam u tego lekarza i mam zapalenie zatok ;/ Do końca tygodnia siedzę w domu... eh.... No i dostałam mega full pakę leków i jestem biedniejsza o dobre "pare" złotych
Stary 2012-12-10, 19:26   #142
velika
Winter is coming

No ja co słyszę, to jakiś hardkor. Zresztą i ja miałam mega szczęście, bo moją mamę też zmuszali do naturalnego, urodziłam się oczywiście z owiniętą pępowiną wokół szyi i ledwo żywa. Pierdzielę coś takiego.

Stary 2012-12-10, 19:29   #143
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No ja co słyszę, to jakiś hardkor. Zresztą i ja miałam mega szczęście, bo moją mamę też zmuszali do naturalnego, urodziłam się oczywiście z owiniętą pępowiną wokół szyi i ledwo żywa. Pierdzielę coś takiego.

Mojej koleżanki mama też musiała rodzić naturalnie i dziecko urodziło się niedotlenione, potem załapało jakąś infekcję i zmarło...
Co wtedy musi przeżywać taka matka? Nawet nie chce sobie tego wyobrażać... Całą ciążę chodzi ze świadomością, że wszystko jest ok, a na sam koniec, często z winy personelu, jego lenistwa albo rzekomo "fachowej wiedzy" dzieja sie takie tragedie...
Stary 2012-12-10, 19:32   #144
velika
Winter is coming

Tak jak teraz ta historia naszego olimpijczyka Bonka, mam nadzieję, że pozwie szpital i wywalczy konkretną kasę za te wszystkie cierpienia.
Zresztą nie dalej niż 2 tygodnie temu pisałam, że mojej koleżanki z pracy kuzynka też miała straszny poród i dziecko nie przeżyło...

Stary 2012-12-10, 19:32   #145
Piankka
Zadomowienie

Też słyszałam, że dziewczynie kazali urodzić martwe dziecko... to musiała być trauma... być w świadomości, że rodzisz martwego noworodka
Stary 2012-12-10, 19:35   #146
alloffkowa
Zakorzenienie

hej. dzis sie dowiedzialam o co chodzi tacir tz. a mianowicie o to ze nie powiedzielismy mu oficjalnie ze sie zareczylismy! i ciagle na to czeka. mama tz mu dzis rano powiedziala.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że dziewczynie kazali urodzić martwe dziecko... to musiała być trauma... być w świadomości, że rodzisz martwego noworodka
ja tez pisalam o.znajomej ktora musiala rodzic martwe 8-miesieczne dziecko

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
ja tez pisalam o.znajomej ktora musiala rodzic martwe 8-miesieczne dziecko
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-10, 19:38   #147
tasiulek
BAN stały

Podłączam się Babcie i matki rodziły bo nie miały wyjścia, my te wyjście mamy i mamy prawo żądać rodzić po ludzku. Że artykuł jest przejaskrawiony to oczywiste, inaczej by się nie przebił w gąszczach internetu. Takie rzeczy się dzieją, bo lekarze czują się "alfą i omegą" i są praktycznie bezkarni. Dzisiaj wypowiadał się nasz olimpijczyk z Londynu.
Kobieta była w ciąży bliźniaczej, lekarz prowadzący przygotowywał ją na cesarskie cięcie, zaczęła rodzić przedwcześnie a lekarze zmusili ja do rodzenia SN i w czasie porodu lekarz powiedział do ojca że kibicował mu na Olimpiadzie w Londynie i że gratuluje medalu

Wielka Orkiestra gra dla maluchów wyposaża oddziały w super sprzęt, ale może trzeba by zagrać chociaż jeden finał na reedukację lekarzy? Albo chociaż na zbicie ich ego?
Stary 2012-12-10, 19:47   #148
ane3kaa
Zakorzenienie

Wiecie zależy wszystko od lekarza... Ja tam się nie boje porodu bo mam ciocie gina wiec jestem spokojna o to
Stary 2012-12-10, 19:57   #149
Piankka
Zadomowienie

Ja się porodu boję, bo nigdy nie wiadomo co nastąpi... ale i tak bardzo chcę dziecko.

Uciekam miłego wieczorku
Stary 2012-12-10, 20:02   #150
Nati_kk
Zakorzenienie

Ja też się rodziłam owinięta pępowiną i to ponad 12h...mama zawsze wspomina, że jak się owinęłam to aż na chodniku klękła, taki ból był, a potem strach czy jak tyle jestem owinięta to wszystko będzie okay...miałam szczęście

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości