![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: A co z imieniem dla chłopczyka?? ;)
z Mateuszem i Patrykiem sie męczę od urodzenia :P (moi bracia) Michał mi się kiedys nie podobalo, dopoki nie spotkalam mojego TŻ (uwielbiam zdrabniac to imie) a imiona ktore mi sie podobaja dla chlopca to Oliwier, Aleksander i jeszcze kilka by sie znalazło
![]()
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
![]()
Michał-tak się nazywa mój synek,jakbym miała drugiego to nazwałabym Igor lub Szymon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
ja od zawsze uwielbiam imiona moich braci : ROBERT I RAFAŁ po prostu dla mnie są nieopisanie śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Remigiusz
![]() no bosskie poprostu ![]() tak, wiem ze tylko mi się podoba inne baaaardzo pospolite to Kamil, moja pierwsza miłość ![]()
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Borys tak nazwałam swojego synka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Imie dla synka...
Drogie "grubaski" jezeli ktoras z Was spodziewa sie synka (lub juz ma) niech podzieli sie z Nami jego pieknym imionkiem.
Jakie jest wasze zdanie na temat imion, wolicie standardowe i popularne imiona czy raczej wyjatkowe i niespotykane. Ja mojego synka nazwe Cyprianek mam nadzieje ze jemu tez sie spodoba i jak dorosnie nie bedzie mial mi tego za zle ![]() Czekam na Wasze opinie na ten temat Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imie dla synka...
kumpela właśnie urodziła synka i nazwała go Jeremiasz
![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
mooj syncio bedzie sie nazywał Tomcio lub Alanek
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Popieram Cie Hana.Bo po co, co drugie dziecko nazywac tak samo jak mozna je wyroznic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Moje malenstwo :KACPEREK, najpierw mial byc Kubus(okazalo sie za popularne), potem Bartuś vel Bartosz (to tak jak dumny tatus - no ale dwoch Bartoszy w jednym domu z tym samym nazwiskiem-dziwnie pozatym zawołalabym Bartek i ciekawe ktoryby pierwszy przyszedl hihi)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Moja mama by chciala zeby wnuczek nazywal sie Kacperek ale ja jestem zauroczona Cypriankiem
![]() Lorelaine a ile latek ma Twoj syncio ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Mam małego synka. Zawsze wiedziałam, że moje dzieci będą miały oryginalne i "nieoklepane" imiona. Ja też jestem wdzięczna rodzicom, że mam oryginalne imię i nie byłam nigdy jedną z trzech Agnieszek czy Beatek w klasie, w szkole. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy mój synek pójdzie np. do szkoły i okazałoby się, że jest jednym z 5 Kubusiów czy Kacperków ! Koszmar !
Już od kilku lat szalenie podoba mi się imię mojego synka, ale dopóki sama nie byłam w ciąży to nikomu go nie zdradziłam. Obawiałam się, że któraś z moich odważniejszych i nowocześniejszych koleżanek ubiegłaby mnie i tak dała swojemu synkowi na imię. Teraz z dumą oznajmiam jak mały ma na imię i prawdę mówiąc tylko 1 koleżanka powiedziała mi, że dałam "dziwne" imię. Ona dała swojemu synkowi na imię Igor - mnie się nie podoba ! Ale to kwestia gustu. Mój synek ma na imię Amadeusz........dla mnie najpiękniej na świecie....jestem taka szczęśliwa, że takie imię wybrałam.Problem jest tylko ze zdrobnieniem, bo wersja "Amadeuszek" jest bardzo długa. Więc wołamy na małego Amadeo. Mąż początkowo się dziwił, że tak niespotykane imię mi się podoba, ale nie miał nic przeciwko, bo samo szczęście że ma syna sprawiło iż na każde przeze mnie wybrane imię by się zgodził. Żartował, że nawet Eustachy czy Protazy by "przeszły", bo tak bardzo pragnął synka. Imię Amadeusz pochodzi od słów "amare" czyli "miłujący, kochający" oraz "deus" czyli "bóg" więc oznacza "miłujący Boga" czy też "miłowany przez Boga" ( obie wersje tłumaczenia mi się podobają ) Poza tym imię Amadeusz chyba nikomu nie kojarzy się z kimś "złym" tylko z tego co zaobserwowałam to każdy mówi " o, ładnie, tak jak Mozart" a ja na to " Mozart miał na imię Wolfgang. Amadeusz to jego drugie imię, ale wolał jak zwracano się do niego Amadeusz". Dziewczyny, co sądzicie o tym imieniu ? Tylko szczerze, nie obrażę się. Bo dla mnie to jest po prostu najpiękniejsze męskie imię na świecie !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
DO LOREAINE !
Mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś, że przytoczyłam w swojej wypowiedzi imię Kacper jako "oklepane". Wiesz, akurat w moim otoczeniu jest kilku Kacperków, w rodzinie też i dlatego dla mnie to imię zrobiło się popularne. Jedna znajoma "małpowała" drugą i na dzień dzisiejszy mam 4 koleżanki - mamusie Kacperków ( na marginesie bardzo rozkosznych dzieciaczków ). Nie chciałam Cię obrazić. Sorki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Mi tez niektorzy mowia ze wybralam dlugie imie i ciezko sie je zdrabnia ale tak bardzo mi sie ono podoba ze nie mam zamiaru go zmienic. A pozatym od kiedy dowiedzialam sie ze bedzie to syn mowie do niego juz po imieniu wiec jezeli maz by sie chcial wycofac to nie ma juz takiej mozliwosci bo synus jest juz "ochszczony"
![]() Amadeusz ..hm mnie podobaja sie rozne wyrozniajace imiona to tez jest ladne ![]() Moj brat chcial nazwac mojego syna Julek bo w ten dzien kiedy dowiedzielismy sie ze to chlopiec byly imieniny Juliana. Hehe ale mi to imie kojarzy sie z jakims starym wujkiem Julkiem wiec nie za przyjemne skojarzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Miło mi, że podoba Ci się Amadeusz. Cyprian też jest ładne. Pozytywnie się kojarzy - z Cyprianem Kamilem Norwidem - dla mnie. Możecie też na niego wołać Cypruś. Fajnie. Mało prawdopodobne, że twój synek spotka kiedyś w swoim otoczeniu drugiego Cypriana. I myślę, że jak dorośnie to ci podziękuje za tak odjazdowe imię. Mam nadzieję, że mój Amadeuszek też będzie kiedyś świadomy uroku tego imienia i powie " mamuśka, ale mi dałaś czadowe imię " hihihi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
ja mam ,małego braciszka i ma na imie Kasper- prze ''s''. niby znane ale jedak tym ''s'' sie wyróznia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Roksana dzieki za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Mój synek ma na imie Patryk, a na drugie Chrystian, jak urodzi mi się curunia to dam jej na imię Oliwia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Ładne imionka, a w jakim wieku jest Patryk ?
Moze podzielisz sie pierwszymi chwilami z nim. Czy bylo tak trudno jak ja mysle? Bo za 3 miesiace moj maly łobuz przyjdzie na świat i przyznam sie ze mam male obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
MACIERZYŃSTWO JEST PIĘKNE!!!! Tylko trzeba to widzieć i doceniać Powodzenia, na pewno będziesz wspaniałą mamą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Piękne słowa
![]() Moja znajoma jakis czas temu powiedziala mi podobne zdanie. Ze oplaca sie inwestowac w dziecko swoja milosc bo jak zacznie chodzic i mowic to odwdzieczy sie nam stokroc. No i pewnie miala racje, niedlugo sie przekonam ![]() Dziekuje za cieple slowa. Twoj synek ma wspaniala mame Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
mi sie bardzo podoba imie Jarema ale moj TZ raczej nie jest zachwycony tym imieniem no i oczywiscie Pascal ale nasz znajomy nazwal tak syna wiec odpada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam dzieci i jeszcze mi do tego daleko, ale jeśli już mowa o oryginalnych imionach, to mój syn (jeśli kiedykolwiek będę miała) nazywać się będzie Dorian. Urzekło mnie to imię
![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardzo podoba się to imię. Troszkę dziwi mnie tylko Twoje podejście do tej sprawy, ale w to nie wnikam. Imię piękne. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.