A co z imieniem dla chłopczyka?? ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-20, 15:01   #121
nayhde
Rozeznanie

Dot.: A co z imieniem dla chłopczyka?? ;)

z Mateuszem i Patrykiem sie męczę od urodzenia :P (moi bracia) Michał mi się kiedys nie podobalo, dopoki nie spotkalam mojego TŻ (uwielbiam zdrabniac to imie) a imiona ktore mi sie podobaja dla chlopca to Oliwier, Aleksander i jeszcze kilka by sie znalazło Kiedys podobaly mi sie jeszcze Natan, Igor, Jakub dopoki u mnie w rodzince nie nazwano tak dzieciakow

i can love
but I need his heart...

my angel gabriel

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png

nasz aniołek 22.06.2009[*]

Nasz kochany syneczek 12.12.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png
nayhde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 14:41   #122
aromatyzowana
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: A co z imieniem dla chłopczyka?? ;)

Michał-tak się nazywa mój synek,jakbym miała drugiego to nazwałabym Igor lub Szymon
aromatyzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 15:13   #123
ankagostyn
Raczkowanie

ja od zawsze uwielbiam imiona moich braci : ROBERT I RAFAŁ po prostu dla mnie są nieopisanie śliczne tylko szkoda że z racji iż to imiona mych braci raczej ich nie dam w przyszłości swojemu dzieciaczkowi
ankagostyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 16:55   #124
netiaa
Raczkowanie

Remigiusz nie Remek, Remigiusz... moge godzinami się rozkoszować tym imieniem... Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz... Gdzie jest Remigiusz? Co robi Remigiusz? Remigiuszu choć tutaj. Kto lubi Remigiusza? Kto pójdzie z Remigiuszem? Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz, Remigiusz,
no bosskie poprostu
tak, wiem ze tylko mi się podoba
inne baaaardzo pospolite to Kamil, moja pierwsza miłość
Stary 2005-09-22, 16:59   #125
maniutek-mania
Wtajemniczenie

GG do maniutek-mania Send a message via Skype™ to maniutek-mania

Cytat:
Napisane przez nayhde
z Mateuszem i Patrykiem sie męczę od urodzenia :P (moi bracia) Michał mi się kiedys nie podobalo, dopoki nie spotkalam mojego TŻ (uwielbiam zdrabniac to imie) a imiona ktore mi sie podobaja dla chlopca to Oliwier, Aleksander i jeszcze kilka by sie znalazło Kiedys podobaly mi sie jeszcze Natan, Igor, Jakub dopoki u mnie w rodzince nie nazwano tak dzieciakow
A ja się z Mateuszem i Patrykiem męczę od dwóch lat .A to dlatego, że to dwaj szkolni kumple co przede mną siedzą .
maniutek-mania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 16:38   #126
Marisa
Raczkowanie

Borys tak nazwałam swojego synka
Marisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 17:11   #127
sylwia622
Rozeznanie

Imie dla synka...

Drogie "grubaski" jezeli ktoras z Was spodziewa sie synka (lub juz ma) niech podzieli sie z Nami jego pieknym imionkiem.
Jakie jest wasze zdanie na temat imion, wolicie standardowe i popularne imiona czy raczej wyjatkowe i niespotykane.
Ja mojego synka nazwe Cyprianek mam nadzieje ze jemu tez sie spodoba i jak dorosnie nie bedzie mial mi tego za zle To imie kojarzy mi sie z egzotyka ispokojem dlatego je wybralam, a pozatym jest zadko spotykane a przeciez nasz slynny poeta Norwid nosil to piekne imie
Czekam na Wasze opinie na ten temat
Pozdrawiam
sylwia622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-16, 17:14   #128
hana1980
Raczkowanie

GG do hana1980 Send a message via Skype™ to hana1980
Dot.: Imie dla synka...

kumpela właśnie urodziła synka i nazwała go Jeremiasz i ten pomysl aby nadawac dzieciom rzadkie imiona jest fajny bo czemu mialyby one isc w niepamiec
Stary 2006-01-16, 17:39   #129
ma-li-na
Zadomowienie

mooj syncio bedzie sie nazywał Tomcio lub Alanek

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 17:51   #130
sylwia622
Rozeznanie

Popieram Cie Hana.Bo po co, co drugie dziecko nazywac tak samo jak mozna je wyroznic
Stary 2006-01-16, 18:02   #131
lorelaine
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Moje malenstwo :KACPEREK, najpierw mial byc Kubus(okazalo sie za popularne), potem Bartuś vel Bartosz (to tak jak dumny tatus - no ale dwoch Bartoszy w jednym domu z tym samym nazwiskiem-dziwnie pozatym zawołalabym Bartek i ciekawe ktoryby pierwszy przyszedl hihi)
lorelaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-16, 18:09   #132
sylwia622
Rozeznanie

Moja mama by chciala zeby wnuczek nazywal sie Kacperek ale ja jestem zauroczona Cypriankiem
Lorelaine a ile latek ma Twoj syncio ?
Stary 2006-01-16, 18:15   #133
Roksana S.
Raczkowanie

Mam małego synka. Zawsze wiedziałam, że moje dzieci będą miały oryginalne i "nieoklepane" imiona. Ja też jestem wdzięczna rodzicom, że mam oryginalne imię i nie byłam nigdy jedną z trzech Agnieszek czy Beatek w klasie, w szkole. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy mój synek pójdzie np. do szkoły i okazałoby się, że jest jednym z 5 Kubusiów czy Kacperków ! Koszmar !
Już od kilku lat szalenie podoba mi się imię mojego synka, ale dopóki sama nie byłam w ciąży to nikomu go nie zdradziłam. Obawiałam się, że któraś z moich odważniejszych i nowocześniejszych koleżanek ubiegłaby mnie i tak dała swojemu synkowi na imię. Teraz z dumą oznajmiam jak mały ma na imię i prawdę mówiąc tylko 1 koleżanka powiedziała mi, że dałam "dziwne" imię. Ona dała swojemu synkowi na imię Igor - mnie się nie podoba ! Ale to kwestia gustu.
Mój synek ma na imię Amadeusz........dla mnie najpiękniej na świecie....jestem taka szczęśliwa, że takie imię wybrałam.Problem jest tylko ze zdrobnieniem, bo wersja "Amadeuszek" jest bardzo długa. Więc wołamy na małego Amadeo.
Mąż początkowo się dziwił, że tak niespotykane imię mi się podoba, ale nie miał nic przeciwko, bo samo szczęście że ma syna sprawiło iż na każde przeze mnie wybrane imię by się zgodził. Żartował, że nawet Eustachy czy Protazy by "przeszły", bo tak bardzo pragnął synka.
Imię Amadeusz pochodzi od słów "amare" czyli "miłujący, kochający" oraz "deus" czyli "bóg" więc oznacza "miłujący Boga" czy też "miłowany przez Boga" ( obie wersje tłumaczenia mi się podobają )
Poza tym imię Amadeusz chyba nikomu nie kojarzy się z kimś "złym" tylko z tego co zaobserwowałam to każdy mówi " o, ładnie, tak jak Mozart" a ja na to " Mozart miał na imię Wolfgang. Amadeusz to jego drugie imię, ale wolał jak zwracano się do niego Amadeusz".
Dziewczyny, co sądzicie o tym imieniu ? Tylko szczerze, nie obrażę się.
Bo dla mnie to jest po prostu najpiękniejsze męskie imię na świecie !!!
Roksana S. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 18:22   #134
Roksana S.
Raczkowanie

DO LOREAINE !
Mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś, że przytoczyłam w swojej wypowiedzi imię Kacper jako "oklepane". Wiesz, akurat w moim otoczeniu jest kilku Kacperków, w rodzinie też i dlatego dla mnie to imię zrobiło się popularne. Jedna znajoma "małpowała" drugą i na dzień dzisiejszy mam 4 koleżanki - mamusie Kacperków ( na marginesie bardzo rozkosznych dzieciaczków ).
Nie chciałam Cię obrazić.
Sorki.
Stary 2006-01-16, 18:26   #135
sylwia622
Rozeznanie

Mi tez niektorzy mowia ze wybralam dlugie imie i ciezko sie je zdrabnia ale tak bardzo mi sie ono podoba ze nie mam zamiaru go zmienic. A pozatym od kiedy dowiedzialam sie ze bedzie to syn mowie do niego juz po imieniu wiec jezeli maz by sie chcial wycofac to nie ma juz takiej mozliwosci bo synus jest juz "ochszczony" A zdrobniale zawsze mozna mowic Cypi lub Cypus.
Amadeusz ..hm mnie podobaja sie rozne wyrozniajace imiona to tez jest ladne
Moj brat chcial nazwac mojego syna Julek bo w ten dzien kiedy dowiedzielismy sie ze to chlopiec byly imieniny Juliana. Hehe ale mi to imie kojarzy sie z jakims starym wujkiem Julkiem wiec nie za przyjemne skojarzenia.
Stary 2006-01-16, 19:00   #136
Roksana S.
Raczkowanie

Miło mi, że podoba Ci się Amadeusz. Cyprian też jest ładne. Pozytywnie się kojarzy - z Cyprianem Kamilem Norwidem - dla mnie. Możecie też na niego wołać Cypruś. Fajnie. Mało prawdopodobne, że twój synek spotka kiedyś w swoim otoczeniu drugiego Cypriana. I myślę, że jak dorośnie to ci podziękuje za tak odjazdowe imię. Mam nadzieję, że mój Amadeuszek też będzie kiedyś świadomy uroku tego imienia i powie " mamuśka, ale mi dałaś czadowe imię " hihihi.
Stary 2006-01-16, 19:03   #137
patrice
Raczkowanie

ja mam ,małego braciszka i ma na imie Kasper- prze ''s''. niby znane ale jedak tym ''s'' sie wyróznia) chcoiaz mógł byc Seweryn - bardzo podoba mi sie to imie i jak bede miała synka byc moze bedzie mały Seweryn):
patrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 19:17   #138
sylwia622
Rozeznanie

Roksana dzieki za wsparcie I tez mam nadzieje ze synus podziekuje mi za imie a nie np bedzie mial mi to za zle
Stary 2006-01-16, 20:04   #139
GosikK
Zadomowienie

GG do GosikK

Cytat:
Napisane przez lorelaine
Moje malenstwo :KACPEREK, najpierw mial byc Kubus(okazalo sie za popularne), potem Bartuś vel Bartosz (to tak jak dumny tatus - no ale dwoch Bartoszy w jednym domu z tym samym nazwiskiem-dziwnie pozatym zawołalabym Bartek i ciekawe ktoryby pierwszy przyszedl hihi)
Ja jeszcze nie jestem w ciąży, ale strasznie chciałabym już mieć dziecko Imiona już mam wybrane. Chłopczyk miałby się nazywać Kacper Później stwierdziłam, że jednak będzie Kubuś, a po jakimś czasie spodobało mi się imię Bartek
GosikK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-16, 20:10   #140
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Mój synek ma na imie Patryk, a na drugie Chrystian, jak urodzi mi się curunia to dam jej na imię Oliwia
Agucia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 20:20   #141
sylwia622
Rozeznanie

Ładne imionka, a w jakim wieku jest Patryk ?
Moze podzielisz sie pierwszymi chwilami z nim. Czy bylo tak trudno jak ja mysle?
Bo za 3 miesiace moj maly łobuz przyjdzie na świat i przyznam sie ze mam male obawy.
Stary 2006-01-16, 20:38   #142
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Cytat:
Napisane przez sylwia622
Ładne imionka, a w jakim wieku jest Patryk ?
Moze podzielisz sie pierwszymi chwilami z nim. Czy bylo tak trudno jak ja mysle?
Bo za 3 miesiace moj maly łobuz przyjdzie na świat i przyznam sie ze mam male obawy.
Patryk ma prawie 5 lat. A czy było trudno, chyba trochę tak, bo moje życie obróciło się po urodzeniu dziecka o 360 stopni. Wiesz świat nie kręci się już wtedy tak jak chcesz musisz całkowicie zacząć myśleć inaczej. To ono jest najważniejsze, a Twoje potrzeby są na drugim planie. To nie jest ważne że teraz chcesz spać, bo ono ma inną potrzebę w tym momencie itd.. dużo by pisać. Dla mnie to był poprostu szok, nie byłam dojrzała do bycia mamą, dojrzewałam do tego z dnia na dziń. Pamietaj żyjesz dla niego, daj mu wszystko co możesz,ono ci to wszystko wynagrodzi mówiąc ci że cię kocha, czy że pięknie dziś wyglądasz.
MACIERZYŃSTWO JEST PIĘKNE!!!! Tylko trzeba to widzieć i doceniać
Powodzenia, na pewno będziesz wspaniałą mamą!
Stary 2006-01-16, 20:48   #143
sylwia622
Rozeznanie

Piękne słowa
Moja znajoma jakis czas temu powiedziala mi podobne zdanie. Ze oplaca sie inwestowac w dziecko swoja milosc bo jak zacznie chodzic i mowic to odwdzieczy sie nam stokroc. No i pewnie miala racje, niedlugo sie przekonam
Dziekuje za cieple slowa. Twoj synek ma wspaniala mame
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-16, 20:51   #144
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Cytat:
Napisane przez sylwia622
Piękne słowa
Moja znajoma jakis czas temu powiedziala mi podobne zdanie. Ze oplaca sie inwestowac w dziecko swoja milosc bo jak zacznie chodzic i mowic to odwdzieczy sie nam stokroc. No i pewnie miala racje, niedlugo sie przekonam
Dziekuje za cieple slowa. Twoj synek ma wspaniala mame
Pozdrawiam
POWODZENIA!!
Stary 2006-01-16, 20:53   #145
sylwia622
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agucia
POWODZENIA!!
Wielkie dzieki Agucia
Stary 2006-01-16, 20:58   #146
Opiumalfa
Zakorzenienie

mi sie bardzo podoba imie Jarema ale moj TZ raczej nie jest zachwycony tym imieniem no i oczywiscie Pascal ale nasz znajomy nazwal tak syna wiec odpada no i klasyczne:Franciszek(Fran io), Jan i Stanisław, oczywisice nigdy bym nie nazwala dziecka CZesław, wladysłam czy zbigniew i o matko moje ulubione znienawidzone imie meskie:WIESŁAW!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 21:03   #147
sylwia622
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
mi sie bardzo podoba imie Jarema ale moj TZ raczej nie jest zachwycony tym imieniem no i oczywiscie Pascal ale nasz znajomy nazwal tak syna wiec odpada no i klasyczne:Franciszek(Fran io), Jan i Stanisław, oczywisice nigdy bym nie nazwala dziecka CZesław, wladysłam czy zbigniew i o matko moje ulubione znienawidzone imie meskie:WIESŁAW!!
Nieprzejmuj sie meżczyźni zawsze wybrzydzaja
Stary 2006-01-16, 21:07   #148
Opiumalfa
Zakorzenienie

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 21:16   #149
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Ja nie mam dzieci i jeszcze mi do tego daleko, ale jeśli już mowa o oryginalnych imionach, to mój syn (jeśli kiedykolwiek będę miała) nazywać się będzie Dorian. Urzekło mnie to imię

------------------------------------------------------------------------------------------
Zapraszam do galerii zdjęć

Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 21:19   #150
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksana S.
Mam małego synka. Zawsze wiedziałam, że moje dzieci będą miały oryginalne i "nieoklepane" imiona. Ja też jestem wdzięczna rodzicom, że mam oryginalne imię i nie byłam nigdy jedną z trzech Agnieszek czy Beatek w klasie, w szkole. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy mój synek pójdzie np. do szkoły i okazałoby się, że jest jednym z 5 Kubusiów czy Kacperków ! Koszmar !
Już od kilku lat szalenie podoba mi się imię mojego synka, ale dopóki sama nie byłam w ciąży to nikomu go nie zdradziłam. Obawiałam się, że któraś z moich odważniejszych i nowocześniejszych koleżanek ubiegłaby mnie i tak dała swojemu synkowi na imię. Teraz z dumą oznajmiam jak mały ma na imię i prawdę mówiąc tylko 1 koleżanka powiedziała mi, że dałam "dziwne" imię. Ona dała swojemu synkowi na imię Igor - mnie się nie podoba ! Ale to kwestia gustu.
Mój synek ma na imię Amadeusz........dla mnie najpiękniej na świecie....jestem taka szczęśliwa, że takie imię wybrałam.Problem jest tylko ze zdrobnieniem, bo wersja "Amadeuszek" jest bardzo długa. Więc wołamy na małego Amadeo.
Mąż początkowo się dziwił, że tak niespotykane imię mi się podoba, ale nie miał nic przeciwko, bo samo szczęście że ma syna sprawiło iż na każde przeze mnie wybrane imię by się zgodził. Żartował, że nawet Eustachy czy Protazy by "przeszły", bo tak bardzo pragnął synka.
Imię Amadeusz pochodzi od słów "amare" czyli "miłujący, kochający" oraz "deus" czyli "bóg" więc oznacza "miłujący Boga" czy też "miłowany przez Boga" ( obie wersje tłumaczenia mi się podobają )
Poza tym imię Amadeusz chyba nikomu nie kojarzy się z kimś "złym" tylko z tego co zaobserwowałam to każdy mówi " o, ładnie, tak jak Mozart" a ja na to " Mozart miał na imię Wolfgang. Amadeusz to jego drugie imię, ale wolał jak zwracano się do niego Amadeusz".
Dziewczyny, co sądzicie o tym imieniu ? Tylko szczerze, nie obrażę się.
Bo dla mnie to jest po prostu najpiękniejsze męskie imię na świecie !!!

Mnie bardzo podoba się to imię. Troszkę dziwi mnie tylko Twoje podejście do tej sprawy, ale w to nie wnikam. Imię piękne. Pozdrawiam
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości