![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czego nauczyłaś się w szkole?
Cytat:
![]() -obojętnie co by się nie działo, "żółta maść" (jodyna?) działa na wszystko ![]() -zachować się naturalnie gdy nauczyciel pyta, a gdy już weźmie do odpowiedzi nie wolno tracić pewności siebie. -zjeść na fizyce udaje się tylko podczas sprawdzania obecności -zjeść na polskim można w każdym momencie -im głupsza interpretacja wiersza, tym bardziej zachwyci polonistę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
U mnie też terminy poprawy podawane byle jeszcze przed rozdaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nauczyłam się też że... -Napoleon miał podzielną uwagę... ![]() I zgadzam się z czarno czarną, im bardziej odważna interpretacja wiersza ZWŁAAAAAASZCZA na tle historycznym ![]() I zapomniałam o układach z kucharkami...! Kto inny da ci dodatkową porcje ziemniaków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To jest chyba najczęściej zapamiętywane słowo ze szkoły ![]() Ja się nauczyłam że: * jestem w stanie w 30 minut wkuć 30 stron materiału na blachę i na drugi dzień go nie pamiętać ![]() * woda ma 4 stany skupienia - ciekły, stały, gazowy i woda w skałach ![]() * Saraceni byli przystojni ![]() * zawsze plan zajęć układa się tak, że WF przed Tobą ma grupa amatorek odświeżania powietrza w szatni dezodorantem i stajesz przed wyborem "oddychanie czy przebieranie?" * klasie z rozszerzoną matematyką w liceum należy profilaktycznie wytłumaczyć dodawanie pierwiastków przy pomocy rysowania śliweczek * prawdziwy matematyk powinien umieć zobaczyć prostą w prostej, nawet jeśli na tablicy jest wybitnie krzywa A ze studiów - ubieraj stonowane kolory jeśli wiesz, że prowadzący wykład lubi wyrywkowo prosić o dokończenie za niego zdania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Ja zauważyłam że o ile w szkole na jakieś tipsy czy różowe ubrania nauczyciele machali ręką bo uznawali że dzieci to głupie i im przejdzie a poza tym w młodym wieku rzadko kto ma gust, to na studiach to nie przechodzi. Jeśli jest jakaś różowa lady to choćby nie wiem jak była mądra to i tak na początku przechodzi "kocenie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
W szkole przede wszystkim opanowałam do perfekcji zasadę zakuć-zaliczyć-zapomnieć. Poza tym chyba też wiele dowiedziałam się o sobie
![]() ![]() Co do wiedzy takiej typowo szkolnej to chyba nie ma takiego przedmiotu o którym mogłabym powiedzieć że naprawdę dobrze go opanowałam. W sumie i tak większość godzin spędzonych w szkole to czas wg mnie zmarnowany. A najbardziej matematyka, borze liściasty... Dla mnie to był chyba nie tyle najtrudniejszy co najnudniejszy ze wszystkich przedmiotów. Zawsze się zastanawiałam nad sensem zadawania nam zadania po to, żeby na drugi dzień się okazało że wszyscy mają ten sam wynik bo nauczyli się na pamięć kilku wzorów na poprzedniej lekcji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
* sprawdzian zawsze można przełożyć
![]() (w 3 klasie liceum moja klasa nie napisała ani jednego sprawdzianu z historii w terminie, zawsze przekładaliśmy - humaniści umieją się targować ![]() * nauczyciel z WOS-u swoje pytanie z wiadomości zada zawsze z programu informacyjnego którego nie oglądałeś (bo akurat oglądałeś ten drugi) * mając prawie same baby w klasie wcale nie jest nudno * ściągi pisane na ręce są najlepsze * wszyscy uważają niesprawiedliwe odpytywanie osób którzy nie byli na dyskotece a tych którzy byli nie (nauczyciele również) ale i tak nic z tym zwyczajem nie robią * szczęśliwy numerek wypadnie Ci zawsze w dzień kiedy nie mają Cię z czego zapytać * filmy na lekcjach religii są beznadziejne i nudne * wojewoda to takie słoneczko w województwie * jeśli zgłosiłeś np, a akurat była kartkówka wiedz że jesteś na celowniku * losowanko za pomocą długopisu też jest sterowane * maturą ustną z polskiego nie wolno się przejmować * z gimnazjum: lepsza bardzo bardzo mocna jedynka niż słaba piątka, dzień bez kartkówki jest dniem straconym, na polskim jedynka z krzyżem na drogę (1+) - bardzo to denerwowało jeśli chłopaki mają fazę, to lepiej pochować buty w szatni i trzymać plecak przy sobie by przypadkiem nie został powiązany z innymi dyżur na stołówce jest lepszy od dyżuru na parterze i piętrach (bo to tylko 2 przerwy) szkielet w biologicznej to Feluś za zmianę wody u rybek i dodatkowo rozbicie akwarium można dostać plusy gimnazjum to były czasy ![]() * sto razy lepiej jest mieć wuefistę niż wuefistkę * psycholog szkolny to porażka * pielęgniarka to biała śmierć * na religii nie zawsze można odpisywać Ale się rozpisałam... Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2012-12-20 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Bardzo nie lubiliśmy, jak przy odpytywaniu z 5 osób od razu po wyczytaniu nazwiska mówiło 'nie umiem, proszę o 1'. Zamiast iść, próbować, może się uda. A jeśli nie - przynajmniej zleci trochę czasu i oszczędzi innym krzywdy. - Warto się czasem poświęcić. Jeśli ma się na rano, nic się nie umie na żaden przedmiot - warto przyjść trochę czasu przed rozpoczęciem pierwszej lekcji, zrobić maślane oczy i poprosić woźną o szczęśliwy numerek (nie wiem czy we wszystkich szkołach to funkcjonuje...). U nas było tak, że jeden z nauczycieli wchodzących do szkoły rano losował numerek z dziennika, który tego dnia nie może być odpytywany z żadnego przedmiotu, nie pisze niezapowiedzianej kartkówki, na żadnej lekcji, we wszystkich klasach. Jeśli przyszło się przed losowaniem - udawało się wywalczyć swój numerek. Z tego powodu bywałam czasem w szkole przed 7:30, jak miałam na 8. Ale i tak się opłacało. Cytat:
Na studiach przed sesją jest taki nawał pracy, że naprawdę lepiej napisać jedno czy dwa kolokwia w czasie semestru niż wszystko naraz, dzień po dniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
coffee moja klasa tak przekładała żeby drugi termin był jeszcze lepszy od pierwszego
i nie martw się wiem że to na studiach nie działa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
nie dziwię się
lepiej napisać z mniejszej partii materiału |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurde, ale późno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
* warto robic jakies wystawy na tablicach korkowych czy to na korytarzu czy w sali np. ida swieta trzeba powycinac z gazet jakies tematyczne zdjecis i n drugi dzien powstaje "gazetka szkolna" a dzieki temu nie jestes pytany
*warto cwiczyc na wf (30dziewyczn u mnie w klasie-wszystkie cwiczylysmy zawsze zawsze zawsze ![]() *fajnie est byc duzyrnym szkoly-roznosisz dzienniki z lekkim opoznieniem na prosbe kolegow ktorzy jeszcze nie wrocili z fajki albo "pojde sie dowiedziec co z tym kluczem do sali" ![]() *oplaca sie brac udzial w konkursach szkolnych- zawsze mozna wygrac ksiazke za.samo.uczestnictwo ![]() Edytowane przez anusiakk_kk Czas edycji: 2012-12-20 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że gdyby parę osób poszło próbować i zmyślać, nawet gdyby z 5 minut zeszło na każdą, to jedynkę dostałoby z 8 osób (jeśli nauczycielka pytała całą lekcję), a nie pół klasy. Takie subtelne marnowanie czasu, podczas wolnego zbierania się do biurka nauczyciela, zastanawianie się, próbowanie odpowiadać, by nauczyciel nie miał czasu odpytać jak największej liczby osób. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() Po tym przekładanie sprawdzianów przez naszą klasę było zawsze podejrzane, szybko to się rozeszło po pokoju nauczycielskim i nikt już nam nie pozwalał. Także, nauczyłam się znać umiar w kombinowaniu. ;D |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
A mnie denerwuje struganie pawiana na studiach jak się idzie do odpowiedzi nieprzygotowanym. Totalna strata czasu w końcu nauczyciel sobie weźmie 3 osoby do odpowiedzi i przejdzie do lekcji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
[QUOTE=micraneska;38219715 szkielet w biologicznej to Feluś[/QUOTE]
U nas w licku był Wesoły Kostek ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Lena
|
Cytat:
![]() nie żałuję że miałam zwolnienie z wf.. w tygodniu więcej sie ruszałam niż na samych lekcjach wf!
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2012-12-20 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
-kłamać trzeba umieć
-wszystkie działania mają jakieś konsekwencje... nie można bezkarnie nie chodzić do szkoły przez miesiąc... kradzież świadectwa też może być niemile widziana -proporcje to jedyne dzialanie matematyczne ktore mi sie w zyciu przydaje -na pustyni żyje listek fenek -najepsze są ściągi na długopisie i "na zapisana kartke" -jak trafisz na fatalnego wychowawce który będzie Cię tępił to chociaż byś się bardzo starała i tak nie zmieni o tobie zdania -z takim wygladem jakim dysponuję moge zainteresowac faceta tylko charakterem -alkohol i papierosy są fajne -jeżeli napiszesz wypracowanie na podstawie nieistniejącej lektury to też będzie nieźle -konsekwencje z palenia w toalecie wyciągane sa tylko wtedy kiedy szkoła potrzebuje darmowej siły roboczej do odśniezenia itp.
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chodziłyśmy może do tej samej szkoły? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
-Wychowawca nigdy nie stoi po stronie swojej klasy, ponadto nigdy nie chce jeździć na wycieczki szkolne.
-Pierwsza ławka na matematyce prawie nigdy nie idzie do tablicy -delta= a kwadrat- cztery a c ![]() -że gdy uczeń mówi, że myśli to nauczyciel się obawia -że Mickiewicz nie był taki nieszczęśliwy i flirtował równo na wygnaniu -organizm Marysieńki Sobieskiej sam zwalczył kiłę. Zaciekawiona tematem dowiedziałam się, że wysyłała też Sobieskiemu swoje włosy łonowe ![]() -każdej klasie w liceum katecheci wyświetlają na lekcji egzorcyzmy -Poza tym nauczyłam się chodzić na wagary, żałuję, że dopiero w drugiej klasie lo -że pomoc przy rozwieszaniu gazetki, noszeniu książek z biblioteki zawsze jest usprawiedliwona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wychowawca na wycieczki z własną klasą musi jechać zdażył mi się wychowawca bardzo dobry i taki który nie lubi swojej klasy Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2012-12-20 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Powiedz to emerytowanej rozpadającej się babuszce która była naszym wychowawcą... Niektórzy się dziwili że udaje jej się dojechać w całości do szkoły co dopiero na wycieczki jeździć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
może nie miałam aż takich starych nauczycieli
aczkolwiek nie zdażyło się, nie znam takiej sytuacji jak wychowawca nie chce jechać to było po wycieczce, choć w liceum można było sobie innego nauczyciela samemu załatwić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oo przypomniało mi się ![]() lekcja j.polskiego i nauczycielce wyrwało się "Jagna dawała całej wsi" ![]() ![]() ![]() ![]() **pamiętajcie że kazdy tu przedstawia jak to było u niego- odnoszę się tu do 2 powyższych wypowiedzi** ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.