|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() ![]() A wszystko przez złe duchy z cmentarza, w które rzucałam śnieżkami.
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
![]() A bungi nie było, choć zakładałam, bo tż siedział przed kompem do 4 rano... A Twojemu co się stało, że się przekonał ![]() Będzie się należało tylko tym, którzy zarabiają do jakiejś kwoty na członka rodziny. My się nie załapiemy jakby co. Cytat:
![]() To dziś na obiad barszcz, a co tam, nie zaszkodzi spróbować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze sobie obejrzalam porod na tvn24 - jak pieknie - taki dzidzius wychodzi....ja ciagle nie mgoe uwierzyc, ze mam dziecko w brzuchu ![]() Chyba mi odbija. Moj TZ tez mowi,ze umowil sie z synem na styczen, co by go w klasie jako najmlodszego nie poniewierali. Spoko. TZ chory i dzis i mnie cos łapie ![]() Pieke w nudow pierniki staropolskie - od 1 listopada stało ciasto w lodowce ![]() Ciekawe, jak tam Kia? Pewnie ja wzieli bo nic nie pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój konik fp!
Ale fajooooowy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Czytałam ze śledzia mozna ale jak tu zjesc jak wszystko jest z czymś, chyba ze samego matiasa
Ja wcinam łososia wedzonego na kanapki, gdzies znalazłam w diecie w menu dla matki karmiacej ze mozna
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Wczoraj miałam dzień po tytułem "skurcze" zresztą noc tak samo, od rana troszkę lepiej. Jak wstałam, coś ze mnie chlusło na wkładkę ale gdyby to wody były to chyba by cały czas leciało co ? Idę nadrobić te 5 stron...
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pęcherz pęknie gdzieś wyżej może być przyblokowany i wtedy wody nie lecą ciurkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Dzika - to kolczyki od Ciebie?????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja o tym nie wiedziałam, zebrałam się po dwóch takich chluśnięciach, a skończyło się na nocy regularnych skurczy i...powrotem do domu bez dziecka. I w dalszym ciągu nic więcej nam nie ubyło - 15 jednostek wód jak było, tak jest.
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Wkładkę często mam mokrą już bez niej ani rusz, no ale jak wstałam to chlusneło jakbym kurde czucia nie miała. Wiecie co mnie martwi, że mam bóle w krzyżu od wczoraj. Wczoraj średnio co pół godziny połączone z bólami miesiączkowymi. Położę się i pomierzę czas.
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katarzyna N. to raczej se takie nabyła w jakimś ekskluziw butiku za grube pieniądze ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba pójdę spać. Zdemotywowała mnie ta poranna kontrola no. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Ja też zamówiłam i właśnie dzisiaj przyszedł
![]() ![]() A będziesz go prała maluszkowi? Bo mój ma taki dziwny zapach, troche śmierdzący Dziewczynki a gdzie reszta wszystkich mamuś? Piszą na fejsie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- myślicie, że jak dzisiaj go zamówie to dojdzie mi na wigilie? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- była dziś u mnie położna środowiskowa... kazała mi profilaktycznie podwójnie pieluszkować ; / wy też tak musicie? mi to nie bardzo wychodzi, mały się denerwuje, w ogóle słyszałam, że od tego się odbiega już ; / |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Moja też robi taką rzadszą żółtawą kupkę ( o matko - właśnie sobie zdaję sprawę, że rozmawiam o dziecięcych kupkach
![]() Wydaje mi się, że wszystko jest ok, chyba, że jest tego naprawdę dużo i nie nadążasz z wymianą pieluch - wtedy może to oznaczać biegunkę. Tylko pamiętaj, że noworodek może robić kupkę po każdym karmieniu. Jakby co o biegunce możesz poczytać np. tutaj: http://parenting.pl/portal/biegunka-u-niemowlaka# |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
z tymi wodami to różnie bywa. U mnie coś tam poleciało, bo się nawet tutaj radziłam Was czy to już to, a potem przez noc była względna cisza.. znaczy wydaje mi się że potem to czop odchodził, bo z wodnistego zrobiło się śluzowate. Stwierdziłam, że nie będę siać paniki, skoro rano mam i ktg i potem wizytę u lekarza. Niemniej na tym ktg mówię, że coś takiego było, no i dostałam zj..kę. że od razu nie przyjechałam na IP. Zbadali mnie na Izbie i stwierdzili, że pęcherz jest cały, ale wsadziła mi jakiś patyk i mówi, że dziwne, bo pęcherz cały a test wychodzi dodatni (znaczy zrozumiałam, że był ślad wód). No i zostawili mnie do decyzji lekarza, a lekarz zdecydował, że na porodówkę. I podłączyli mnie pod oksy, bo przez całą ciążę nie miałam ani jednego (!) skurczu. Może dlatego, że od 6 tygodnia mój prowadzący pasł mnie magnezem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak poleciało parę razy to już nie dało się tego pomylić z niczym innym ![]() mówię ci ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- melduję się w nowym wątku ![]() ale dziś nie nadrabiam - jednak dochodzenie do siebie po porodzie, a zwłaszcza po szpitalnym terrorze nie jest takie proste ![]() już zgubiłam 7kg z 10 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno przed wizytą u ortopedy ( też na pewno będziesz miała) można sobie porównać fałdki na nóżkach ( z przodu i tyłu) i to jakoś świadczy o problemach z biodrami. Powinny być równomiernie rozłożone po obu stronach. Niestety u mojej jeszcze nie udało mi się porównać wszystkich fałdek, bo tak wierzga nóżkami jak się obudzi, ale może mi się w końcu uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem ale sama też muszę się ze sobą uporać w końcu
![]() dziś była położna to mnie tak trochę pocieszyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby nie śmierdzi ale ja tam wszystko piorę jak leci dla młodej. Inna inszość, że moja pralka od wczoraj rozsiewa na praniu zapach kukurydzy hihi. Ale konika to i tak ręcznie ![]() Ja swojego wylicytowałam przypadkiem we wtorek wieczorem i byłam w szoku jak dziś listonosz zapukał. Nawet go chciałam pogonić, że ja na nic nie czekam ![]() ![]() Miałam jeszcze odpisać o bioderkach ale widzę, że ciocia Sola załatwiła sprawę. Cytat:
![]() Cytat:
I tak najfajniej chyba będzie jak już się wszystkie rozpakujemy ![]() Uwaga idę robić barszcz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
MÓJ OPIS PORODU:
Chyba mam w końcu chwilkę czasu żeby napisać Wam jak przebiegał mój poród Termin miałam na 15 grudnia i tego też dnia urodziła się nasza Blanka. Gdy kończył się 14 grudnia byłam trochę zawiedziona, że nic się nie zaczęło i stwierdziłam, że skoro jest już tak późna godzina to w terminie na pewno już nie urodzę. Nie mogłam jednak jakoś zasnąć. Poszłam oglądać TV, Malutka strasznie się wierciła w brzuszku. Około 1 w nocy położyłam się spać. Obudziłam się o 3 w nocy. Zrobiłam siku i wróciłam do łóżka. Nagle czuję, że mam mokro w majtkach. Ale jeszcze spokojna poszłam do toalety. Stwierdziłam, że pewnie jakaś kolejna część czopa. Majtki i wkładka były całe mokre a mi dalej ciekło po nogach. Jak uświadomiłam sobie, że wody mi odeszły momentalnie zaczęłam się stresować i trząść ![]() Potem mnie oczywiście szyli, a Blankę wzięli na badania. Mierzyła 56 cm, ważyła 3850 gr, dostała 8 punktów - ale to ze względu na owiniętą pępowinę i ogólnie ciężki poród. Miała też obrzęk na główce i krawiaczek na ramionku. Na szczęście szybciutko doszła do siebie ![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Jestem gotowa już od całych tygodni
![]() Cytat:
![]() No nie mogę z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Są jakieś nowe wieści od Majki?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
nielegalna piekny opis wzruszylam sie
![]() my dzis bylismy u pediatry maly w 3 tyg przybral 1 kilo wiec azy juz 4400 .a tak to wsio ok.i byl bardzo gzreczny co ciekawe bo mi sie wciaz dzrze. chyba robi mi na zlosc ![]() musze sie brac za gotowanie na wigilie kurde bo nei wyrobie nie mam na nic czasu teraz maly zasnal to szybko do was wpadlam ale nie mam nawet jak nadrobic pokrzywko w koncu sie ruszy na dobre ![]() no jeszcze poltora tyg i wszystkie bedziemy rozpakowane cooo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
A ja póki Mała jeszcze śpi gratuluję rozpakowanym ze mną i po mnie: asi, roslince, emylce i Mici
![]() ![]() Trzymam też kciuki za wszystkie nierozpakowane ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.