Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 20:31   #121
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dobry wieczór

Melduję sie i ja
Stronczku to jak się już wszystkie tak starzejemy to zmień mi proszę wiek na 23

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 20:38   #122
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Ela_86 dzięki za cynk z Tesco
jutro jadę bo miałam plan kupić Hani kurtkę zimową na przyszły rok (na ten ma jeszcze z tamtego sezonu), ale wczoraj zauważyłam, że ma cały 1 rękaw ubabrany :/
malowali u nas klatkę schodową i przetarła ręką i plamisko na pół rękawa po gruncie...pozostaje mi jeszcze tylko rozpuszczalnikiem to potraktować, ale pewnie jak plama zejdzie to i kolor z kurtki :/
żal mi trochę bo myślałam, że mi kurtka dla ALi zostanie :/
ciekawe czy jutro coś znajdę odpowiedniego.

Cannelloni to bym zjadła
zresztą czego to ja bym nie zjadła ;P
ale od listopada postanowiłam, że jestem na diecie. efekty są jak dla mnie zadowalające więc póki co cannelloni odpada...

Natka budujecie dom?
fajnie
teściowie moi mają ciemno-brązowe okna+parapety i na zewnątrz i wewnątrz i super to wygląda i bardzo praktyczne bo brudu nie widać
zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania.....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 20:45   #123
Natka_
Zakorzenienie

Stronczku, a ja mam 22

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Ela_86 dzięki za cynk z Tesco
jutro jadę bo miałam plan kupić Hani kurtkę zimową na przyszły rok (na ten ma jeszcze z tamtego sezonu), ale wczoraj zauważyłam, że ma cały 1 rękaw ubabrany :/
malowali u nas klatkę schodową i przetarła ręką i plamisko na pół rękawa po gruncie...pozostaje mi jeszcze tylko rozpuszczalnikiem to potraktować, ale pewnie jak plama zejdzie to i kolor z kurtki :/
żal mi trochę bo myślałam, że mi kurtka dla ALi zostanie :/
ciekawe czy jutro coś znajdę odpowiedniego.

Natka budujecie dom?
fajnie
teściowie moi mają ciemno-brązowe okna+parapety i na zewnątrz i wewnątrz i super to wygląda i bardzo praktyczne bo brudu nie widać
zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania.....
- Ooo kurcze
-Tak tak, budujemy
I o to mi głównie chodzi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 20:55   #124
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kolina a farsz miesny, to juz nie jest "prawdziwe" caneloni? Takie kiedys jadlam i nie mialam pojecie, ze jest inne? To miesne baaardzo lubie.

Ide montowac film z Jaselek Wiki...
ja nie robię miesnych i chyba tylko raz jadłam
to ze szpinakiem lubię, nie jest tak ciężkie

myślę że to warzywne to pierwotny przepis
ale w historię się nie zagłębiałam

ja się pakuję, jutro ruszamy w beskidy
Stary 2012-12-20, 21:20   #125
mme_audrey
Raczkowanie

Hela ma gorączkę mam nadzieję, że to zęby, a nie kolejne choróbsko

a ja ciągle głodna chodzę, dobrze, że już niedługo Święta (chociaż zazwyczaj mam tak, że jak jedzenie na stole, to nic mi się nie chce, a jak już poza moim zasięgiem, to wszystko bym zjadła )

u nas choinka żywa, ma jakieś półtora metra, w doniczce - a na niej suszone pomarańcze i cytryny i ptaszki z ikea - ozdoby stworzone dla dzieci i zwierząt
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 21:46   #126
iustyna1
Wtajemniczenie

hej dziołchy

Co do imion, to rzecz gustu. Jest wiele imion, które mi się nie podobają a innym tak. Jak dawaliśmy Kubie imię, to podobno było popularne. Ja znałam wtedy 2 Jakubów, ale z innych miast. Niby co drugi chłopiec to Kuba, ale w przedszkolu ma w grupie 3 Maćków a on jest jeden. W naszym otoczeniu nie ma Kuby poza naszym . Zuzek też podobno jak mrówków a osobiście ani jednej nie znam .

Był szał na Jakubów, Szymków, Antonich, Kacprów, Janów... Zuzie, Amelki, Zosie, Antoniny, Leny, Lilki. Jak chce się być oryginalnym, to trzeba dać dzieciom na imię np. Krystyna i Zbigniew .

Wyszedł mi ot taki post z
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:07   #127
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
O masz
To też mam nadzieję że zęby...

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Brumku, jak Tymcio i jego uszka?
Zdjęcia z pomocy pierniczkowej boskie! Tymek jak zwykle ślicznie ubrany

2. W ogóle dzisiaj zaczęli wstawiać nam okna, są piękne! Nie żałuję ani trochę ciemnego koloru w środku Jutro chyba już skończą. Dzisiaj śpi u nas jakiś facet na budowie, żeby nie pokradli, bo wszystko jest wniesione (okna, rolety itd), ale luzem jeszcze nie zamontowane.

3. Domkowi wyszła ostatnia czwórka, bez krzyku, płaczu, marudzenia
1.
Uszka w sumie nie wiem jak, bo w dzień w ogóle mu nie dokuczają. Od dwóch dni to znowu mój aniołek (choć trochę ruchliwy i psotny ). Noc też trochę lepsza. Myślę, że idzie ku dobremu

2. Porobisz zdjęcia w święta?

3. Super, że tak bez bólu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
hej dziołchy

Co do imion, to rzecz gustu. Jest wiele imion, które mi się nie podobają a innym tak. Jak dawaliśmy Kubie imię, to podobno było popularne. Ja znałam wtedy 2 Jakubów, ale z innych miast. Niby co drugi chłopiec to Kuba, ale w przedszkolu ma w grupie 3 Maćków a on jest jeden. W naszym otoczeniu nie ma Kuby poza naszym . Zuzek też podobno jak mrówków a osobiście ani jednej nie znam .

Był szał na Jakubów, Szymków, Antonich, Kacprów, Janów... Zuzie, Amelki, Zosie, Antoniny, Leny, Lilki. Jak chce się być oryginalnym, to trzeba dać dzieciom na imię np. Krystyna i Zbigniew .
Na Zuzki to mi kojarzy, że był szał, ale z 10 lat temu. Przynajmniej w moim otoczeniu. Może nawet więcej.

A ze Zbyszkiem nie trafiłaś Mój mąż ma dwóch klientów (niezależnie od siebie, nawet się nie znają) i mają synków Zbyszków A kolejny ma Kazimierza I nie pozwalają do niego mówić Kazio, wyłącznie Kazimierz. I on (4 lata) się tak przedstawia: "jeśtem Kasimieś"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 22:09   #128
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ta aukcja ma chyba coś wspólnego z tym

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-12-20 o 22:13
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:10   #129
DDewik
Raczkowanie

Witam i ja
Odpisywać nie mam siły(miałam "zabiegany" dzień), ale Was wszystkie pozdrawiam
Zdjęcia wszystkie cudne!

Dobranoc
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:10   #130
pieleszka
Wtajemniczenie

Justyna uwielbiam Cię i twoje posty z ..
Patik jak już świątecznie u Was. a Sara cudna
zrealizowałam plan!!!!! i teraz padam na ryjek jedyne czego nie zrobiłam to nie ubrałam choinki... ale stoi już w pokoju i się prostuje i pachnie tak pięknie...kilka godzin temu to ona w lesie jeszcze rosła (malwina mamy dużą, żywa choinkę ) a moja czortowa ta córka jak zobaczyła chonikę to ją zamurowało, a potem padł na nią bnlady strach i omija ją szerokim łukiem
a choinkę jutro ,lub w sobotę razem z Iwonką sobie ubierzemy

chyba idę wyszorować kłyh i położe się obok Hanuli, bom zmęczona bardzo

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:11   #131
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 22:42   #132
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek serio? O matko... ale kwestia gustu . Ja poznałam małego Jędrzeja - super imię (Jędrek, Jędruś).
W przedszkolu w grupie Kuby są Gaspar, Róża i Marianna (może nie dziwne, ale mało spotykane).

Pieleszko zapomniałaś o Hani i Natalce. Będziecie miały małe pomocnice przy choince
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 22:46   #133
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam i ja

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek serio? O matko... ale kwestia gustu . Ja poznałam małego Jędrzeja - super imię (Jędrek, Jędruś).
W przedszkolu w grupie Kuby są Gaspar, Róża i Marianna (może nie dziwne, ale mało spotykane).
Mi się Róża też podoba Nie wiem, czmu, ale się podoba
Stary 2012-12-20, 23:19   #134
marzena_S
Zadomowienie

Ale się rozpędziłyście z tym pisaniem...

Patik, czapa chyba niczym nie śmierdziała, kurczę jutro ją wąchnę, bo mam w torbie.
U Was Święta na całego- choinka, pierniki i przede wszystkim Sarka-cudne.

Madziulka, Szymek to już nie raz Nam pokazywał, że jest kaskaderem z krwi i kości.

Stronczku, jak cudnie Wiki z kitkami.

Adrij, wooooow ile piernikowych cudności- normalnie szaleństwo.

Iwa, tyle dziewczyn tu znasz, że możesz czuć się jak u siebie. Cudne masz córeczki!

Anka, jaki przystojny mały Mikołajek- świetna sesja.

Pieleszko, ale piękne Święta będziecie mieli. Na pewno nie możesz się doczekać, aż przyjadą.

Agawoo, co Ty pitolisz, masz pisać nawet w asyście pomocników podglądaczy. Lubię czytać Twoje posty.

Justyna, masz coś do Zbigniewów? Tak ma na imię mój tata.

Co do imion, to mój tż Jakub (Kuba- lubię to imię ) i baaaardzo by chciał mieć syna Jakuba juniora. Ja się oczywiście na taki układ nie zgadzam, na razie to nawet na drugie nie dam się przekonać. Z męskich imion niby sporo mi się podoba, ale nie miałabym konkretnego typu dla syna. Dla dziewczynki podobają mi się imiona Maja i Gaja.

Choinka- u Nas (a właściwie u moich rodziców) będzie żywa, jestem ciekawa jak Hania na nią zareaguje.

Brumku, ale numer z tą diagnozą. Jak dobrze, że choroba "wyszła na jaw" i Tymek dostaje odpowiednie lekarstwa. Na pewno noce będą coraz lepsze.
Bałwanki (jak już wiesz ) zrobione - dla tych co nie widziały zdjęcie w załączniku.

Ellika, nic sensownego nie przychodzi mi więcej do głowy. Jestem z Tobą, pisz my Cię tu wysłuchamy i chociaż przytulimy.

Wiecie co, moje dziecko zaczęło śpiewać. U rodziców ciągle słychać i czasem widać pociągi przez co często śpiewam jej "jedzie pociąg z daleka..." Teraz Hania coś po swojemu gada w tym rytmie, nie potrafię powtórzyć, ale brzmi jakby właśnie to chciała wyśpiewać. Może uda mi się ją nagrać, brzmi uroczo. W dodatku ten cieniutki dziecięcy głosik. Rodzice aż mają maślane oczy jak to słyszą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pier.jpg (83,2 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-12-20 o 23:24
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 06:28   #135
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Fejsbukowiczki które mnie mają może widziały, dla tych co nie,
jeszcze dowód naszego piernikowania
cudne masz kobieto talent
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mi się Róża też podoba Nie wiem, czmu, ale się podoba
Karolcia mogła być Różą ale małż nie zaaprobował
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Ellika, nic sensownego nie przychodzi mi więcej do głowy. Jestem z Tobą, pisz my Cię tu wysłuchamy i chociaż przytulimy.

Wiecie co, moje dziecko zaczęło śpiewać. U rodziców ciągle słychać i czasem widać pociągi przez co często śpiewam jej "jedzie pociąg z daleka..." Teraz Hania coś po swojemu gada w tym rytmie, nie potrafię powtórzyć, ale brzmi jakby właśnie to chciała wyśpiewać. Może uda mi się ją nagrać, brzmi uroczo. W dodatku ten cieniutki dziecięcy głosik. Rodzice aż mają maślane oczy jak to słyszą.
faktycznie to słodkie takie śpiewanie, nagraj nagraj

Witam z rana
ratuję się kawusią, ale mi dzisiaj zimno.

W ogóle to wczoraj jak czytałam Karolince na dobranoc zasnęłam Obudziłam się godzinę później a Karolcia już słodko sobie spała obok mnie. Przeniosłam ją do łóżeczka i sama wróciłam do wyrka. Zostawiłam wszystko jak było. Dzisiaj rano musiałam wszystko ogarnąć. No to pospałam zdrowo
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 06:32   #136
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczyny co mogę dać Lilce do jedzenia przy wymiotach?

Czas na zmiany !
Stary 2012-12-21, 07:25   #137
Kolina
Zadomowienie

co do imion, ja wybieram wg własnego gustu, ale patrzę na to by nie było już takiego w rodzinie... więc z paru fajnych musiałam zrezygnować
Adam, podoba mi się ciągle, imię to było na liście propozycji dla Dawidka, ale tz nie bardzo chciał się zgodzić, a Adaś tka słodko brzmi i Adam dla dorosłego tez fajne

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

hej

brumek, tak czytam kolejne wpisy... u Tymka przypadkowo odkryliście zapalenie ucha? jeśli tak, to dobrze że dostał odpowiednie leki, to boli, biedulek

natka_, ciekawe jak gosc sie wyspał w taki chłodek, to ich propozycja była czy wasza?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

ja na fb u rożnych znajomych widziałam jakies kadry szydzące, każdy z innym opisem, ale to tak bez powiększania zdjęć, bo tak właśnie myślałam że jakaś mało istotna sytuacja sprawiła że połowa polski teraz się naśmiewa

patrzę na wasze pierniczki i wstyd mi że ja nic nie piekę...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

kurde jakaś magia, zniknął mój wpis wcześniejszy, pojawił się tylko ten drugi, odtworzyłam go i dokleiłam powyżej....
dziwne

agulaaabar, tobie też odpisywałam.... ze kołacze mi się sucha bułka po głowie, ale nie wiem na 100%
trzymam by szybko przeszło
Stary 2012-12-21, 07:31   #138
agulaaabar
Zakorzenienie

Nie mam sucharków, póki co wrzuciłam jej normalny chleb do tostera.... pare razy ugryzła... jeszcze niech sie pochoruje to do nosa pojedziemy...

Bidula mała aż się sama przestraszyła i rozpłakała

Czas na zmiany !
Stary 2012-12-21, 08:05   #139
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Kolina a farsz miesny, to juz nie jest "prawdziwe" caneloni? Takie kiedys jadlam i nie mialam pojecie, ze jest inne? To miesne baaardzo lubie.

Ide montowac film z Jaselek Wiki...
ja robię caneloni raz na rok ( he he ) i właśnie z farszem mięsnym, sos pomidorowy i na wierzch ser i zapiekam.
Pokaż filmik.

Cytat:
W ogóle dzisiaj zaczęli wstawiać nam okna, są piękne! Nie żałuję ani trochę ciemnego koloru w środku Jutro chyba już skończą. Dzisiaj śpi u nas jakiś facet na budowie, żeby nie pokradli, bo wszystko jest wniesione (okna, rolety itd), ale luzem jeszcze nie zamontowane.
ale chyba w aucie śpi? nie wyobrażam sobie spania na mrozie, u nas -15 dzisiaj..
Super że wszystko dobrze z oknami. ( jak ja ci zazdroszczę)

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Melduję sie i ja
Stronczku to jak się już wszystkie tak starzejemy to zmień mi proszę wiek na 23
a co Lili się dzieje? czego wymiotuje?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Justyna uwielbiam Cię i twoje posty z ..
Patik jak już świątecznie u Was. a Sara cudna
zrealizowałam plan!!!!! i teraz padam na ryjek jedyne czego nie zrobiłam to nie ubrałam choinki... ale stoi już w pokoju i się prostuje i pachnie tak pięknie...kilka godzin temu to ona w lesie jeszcze rosła (malwina mamy dużą, żywa choinkę ) a moja czortowa ta córka jak zobaczyła chonikę to ją zamurowało, a potem padł na nią bnlady strach i omija ją szerokim łukiem
a choinkę jutro ,lub w sobotę razem z Iwonką sobie ubierzemy

chyba idę wyszorować kłyh i położe się obok Hanuli, bom zmęczona bardzo
Sara też ma w nosie choinkę, nic a nic ją nie interesuje. U nas stoi na komodzie, może dlatego, ale nawet na nia nie patrzy a nie podchodzi.
I u nas tak pachniało, aż do przesady i wietrzyłam pokój.

Cześć.
Mam dzisiaj dużo roboty, Jakby tak kompa zabrać to pewnie zrobiłabym 2 razy tyle co planuję.
Stary 2012-12-21, 08:16   #140
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej. Gotowe na koniec swiata?

Natko zostajemy tu w UK. Będziemy spędzać SWIETA w gronie naszej małej rodzinki. We trójkę.

Mam kuzynke o imieniu Róża. Dla mnie to normalne imie.

Ale mam wnerwa. Dzieci (diably raczej) sąsiadów z góry, biegają od samego rana az mi sie sufit zarywa. Wlasnie sie jedno przed chwila przewalilo az sie zastrzeslo.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:23   #141
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Agula sama mialam ten problem z wymiotami i Antkiem ostatnio... ja dalam troche smecty, wiem, ze to bardziej na biegunke, ale troche podzialalo.
Aga a jak zdjecie, pomogl Ci ktos?

Patik filmik nie gotowy, zreszta za dlugi bedzie, zeby go wrzucac.

Marzena fajne balwanki
Koniecznie nagraj Hanie, to musi byc slodkie.

Wiecej nie pamietam, ide odkurzac....
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:26   #142
myha82
Wtajemniczenie

MARZENKO bałwaniki sa cudne Czytaalm na FB, ze nikt ich nie chce jesc-wcale sie nie dziwie. tez byłoby mi szkoda.
W ogóle wszytskie tak ładnie poozdabiałyscie swoje pierniczki. boje sie co z moich wyjdzie.
PATIK Sarcia jak malowana i choinka super. Mamy podobnej wielkości
Wczoraj ubraliśmy choinke a raczej matka ubierała bo dziecko były bardziej zainteresowane pudłami z ozdobami niz ubieraniem
IMG_5991.jpg

IMG_6019.jpg

IMG_6023.jpg

IMG_6024.jpg

Canneloni-uwielbiam. ja robie w wersji z miesem i dodaje albo szpinak albo pomidory. W ogóle wersja szpinakowa robie tez ze świderkami. to jest najszybszy obiad pod słońcem. 20 minut. Zamiast fety czy serka ricotta daje serki topione do szpinaku i mocno doprawiam czosnkiem i ziołami prowansalskimi.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:34   #143
m a l w i n a
Przyczajenie

Cytat:
W ogóle dzisiaj zaczęli wstawiać nam okna, są piękne! Nie żałuję ani trochę ciemnego koloru w środku Jutro chyba już skończą. Dzisiaj śpi u nas jakiś facet na budowie, żeby nie pokradli, bo wszystko jest wniesione (okna, rolety itd), ale luzem jeszcze nie zamontowane.
My też niedawno wstawialiśmy okna brązowe i w środku i na zewnątrz. ale pilnować trzeba nawet zamontowane, bo u mnie w okolicy było dużo przypadków, że wymotowywali sobie okna i kradli.
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
(malwina mamy dużą, żywa choinkę ) a moja czortowa ta córka jak zobaczyła chonikę to ją zamurowało, a potem padł na nią bnlady strach i omija ją szerokim łukiem
oby z moją było tak samo
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć.
Mam dzisiaj dużo roboty, Jakby tak kompa zabrać to pewnie zrobiłabym 2 razy tyle co planuję.
Ja tak samo

właściwie z porządków to zrobiłam tylko łazienkę. nie wiem kiedy znajdę czas na resztę, jeszcze jutro mam pogrzeb.
Wszystkie pierniczki robicie cudne, ja się za nie nie zabiorę, bo mi nigdy jeszcze nie wyszły

Ubieracie kombinezony dzieciom w taką pogodę jak dziś? Tzn bo u mnie śniegu malutko,a mi się kombinezon ze śniegiem kojarzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 08:45   #144
Kolina
Zadomowienie

myha, pomocnica super ja pamiętam że zawsze coś stłukłam jak "pomagałąm" rodzicom ubierać... i to już znacznie starsza byłam a mimo to w tamtych czasach jeszcze szkody przynosiłam
a jak się czujesz?

malwina, ja dzisiaj wieczorem dopiero w domu będę, po 2tyg nieobecności więc u mnie porządki i przygotowania jeszcze w lesie
wczoraj było okropnie zimno i właśnie żałowałam że nie ubrałam małemu kombinezonu, dzisiaj chyba jeszcze zimniej..... ubrałabym na pewno
Stary 2012-12-21, 08:47   #145
mme_audrey
Raczkowanie

a jednak zaraza
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:48   #146
myha82
Wtajemniczenie

KOLINA my mamy nietłukace bombki

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:58   #147
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
oj dużo zdrówka i oby to nic poważnego nie było

Marzena_S ale piękne bałwanki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dziewczyny co mogę dać Lilce do jedzenia przy wymiotach?
j abym chyba postępowała jak przy biegunce
Smecta, o jedzenia jakiś kleik ryżowy albo zwykły ryż z marchewką? wafle ryżowe
a to jednorazowe coś było czy coś więcej?

Cytat:
Napisane przez m a l w i n a Pokaż wiadomość

Ubieracie kombinezony dzieciom w taką pogodę jak dziś? Tzn bo u mnie śniegu malutko,a mi się kombinezon ze śniegiem kojarzy

jak najbardziej
sama osobiście wskoczyłabym w kombinezon w taką zimnicę

byłam w Tesco
kurtkę dla Hani znalazłam a że jeszcze miałam bona z CLubCard to wyszło mi 45 zł, ale nie wiem czy będzie dobra ta kurtka.
muszę przymierzyć Hani jak z przedszkola wrócimy bo ona wysoka a chuda i boję się, że kurtka za szeroka będzie bo nie ma żadnego paska do przewiązania....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 09:05   #148
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Jakieś oznaki końca świata u Was? Bo już 10-ta

Ale naskrobałyście.. I ja mam to nadrobić?
To lecę, może chociaż połowę przeczytam, bo chcę wyjść wczesniej z pracy dzią, a roboty raczej mi nie ubywa ...

Aha, wściekłam się, bo oczywiście w tym roku znowu ominie mnie premia świąteczna ... Ech ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-12-21 o 09:08
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 09:19   #149
agulaaabar
Zakorzenienie

Patik nie mam pojęcia, obudziła się rano, przyszła do mnie do łóżka, pokręciła się trochę, za chwile jej się jakby ulało, posadzilam ją na łóżku i poszła fontanna... ona mokra, ja mokra, pościel, poduszki, materac wszystko... tak na 3 razy chlusnęło...

Cytat:
Agula sama mialam ten problem z wymiotami i Antkiem ostatnio... ja dalam troche smecty, wiem, ze to bardziej na biegunke, ale troche podzialalo.
Aga a jak zdjecie, pomogl Ci ktos?
Nie mam smecty :/ póki co nie wymiotuje, biegunki też nie ma. Jak coś będzie się działo to pojde do apteki..
Tak, zdjęcie jest gotowe wrzuce jako załącznik a później usunę
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
j abym chyba postępowała jak przy biegunce
Smecta, o jedzenia jakiś kleik ryżowy albo zwykły ryż z marchewką? wafle ryżowe
a to jednorazowe coś było czy coś więcej?
/na sniadanie dalam jej kromke chleba podtostowaną.
Póki co było tylko to rano po przebudzeniu...

Kurcze stracha mam... jak to jakiś wirus to nie pojedziemy :/

Stronczek u mnie mieszkaniu wygląda jak po końcu świata wszystko rozwalone :/

Czas na zmiany !
Stary 2012-12-21, 09:21   #150
agulaaabar
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wnusie_04.jpg (85,7 KB, 63 załadowań)

Czas na zmiany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości