|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł ![]() |
|||
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 10,64% |
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
1 | 2,13% |
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
1 | 2,13% |
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
7 | 14,89% |
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
0 | 0% |
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
0 | 0% |
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
0 | 0% |
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
26 | 55,32% |
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
1 | 2,13% |
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
6 | 12,77% |
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dobry wieczór
![]() Melduję sie i ja ![]() Stronczku to jak się już wszystkie tak starzejemy to zmień mi proszę wiek na 23 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ela_86 dzięki za cynk z Tesco
jutro jadę bo miałam plan kupić Hani kurtkę zimową na przyszły rok (na ten ma jeszcze z tamtego sezonu), ale wczoraj zauważyłam, że ma cały 1 rękaw ubabrany :/ malowali u nas klatkę schodową i przetarła ręką i plamisko na pół rękawa po gruncie...pozostaje mi jeszcze tylko rozpuszczalnikiem to potraktować, ale pewnie jak plama zejdzie to i kolor z kurtki :/ żal mi trochę bo myślałam, że mi kurtka dla ALi zostanie :/ ciekawe czy jutro coś znajdę odpowiedniego. Cannelloni to bym zjadła zresztą czego to ja bym nie zjadła ;P ale od listopada postanowiłam, że jestem na diecie. efekty są jak dla mnie zadowalające więc póki co cannelloni odpada... Natka budujecie dom? fajnie ![]() teściowie moi mają ciemno-brązowe okna+parapety i na zewnątrz i wewnątrz i super to wygląda i bardzo praktyczne bo brudu nie widać ![]() zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania.....
#123 | |
Zakorzenienie
|
Stronczku, a ja mam 22
![]() Cytat:
![]() -Tak tak, budujemy ![]() I o to mi głównie chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ze szpinakiem lubię, nie jest tak ciężkie myślę że to warzywne to pierwotny przepis ale w historię się nie zagłębiałam ![]() ja się pakuję, jutro ruszamy w beskidy ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Hela ma gorączkę
![]() ![]() a ja ciągle głodna chodzę, dobrze, że już niedługo Święta (chociaż zazwyczaj mam tak, że jak jedzenie na stole, to nic mi się nie chce, a jak już poza moim zasięgiem, to wszystko bym zjadła ![]() u nas choinka żywa, ma jakieś półtora metra, w doniczce - a na niej suszone pomarańcze i cytryny i ptaszki z ikea - ozdoby stworzone dla dzieci i zwierząt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
hej dziołchy
Co do imion, to rzecz gustu. Jest wiele imion, które mi się nie podobają a innym tak. Jak dawaliśmy Kubie imię, to podobno było popularne. Ja znałam wtedy 2 Jakubów, ale z innych miast. Niby co drugi chłopiec to Kuba, ale w przedszkolu ma w grupie 3 Maćków a on jest jeden. W naszym otoczeniu nie ma Kuby poza naszym ![]() ![]() Był szał na Jakubów, Szymków, Antonich, Kacprów, Janów... Zuzie, Amelki, Zosie, Antoniny, Leny, Lilki. Jak chce się być oryginalnym, to trzeba dać dzieciom na imię np. Krystyna i Zbigniew ![]() Wyszedł mi ot taki post z ![]() ![]()
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
O masz
![]() To też mam nadzieję że zęby... Cytat:
![]() Uszka w sumie nie wiem jak, bo w dzień w ogóle mu nie dokuczają. Od dwóch dni to znowu mój aniołek (choć trochę ruchliwy i psotny ![]() ![]() 2. ![]() 3. Super, że tak bez bólu ![]() Cytat:
A ze Zbyszkiem nie trafiłaś ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-12-20 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Odpisywać nie mam siły(miałam "zabiegany" dzień), ale Was wszystkie pozdrawiam ![]() Zdjęcia wszystkie cudne! Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Justyna uwielbiam Cię i twoje posty z ..
![]() Patik jak już świątecznie u Was. a Sara cudna ![]() ![]() ![]() zrealizowałam plan!!!!! i teraz padam na ryjek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a choinkę jutro ,lub w sobotę razem z Iwonką sobie ubierzemy ![]() chyba idę wyszorować kłyh i położe się obok Hanuli, bom zmęczona bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Brumek serio? O matko... ale kwestia gustu
![]() W przedszkolu w grupie Kuby są Gaspar, Róża i Marianna (może nie dziwne, ale mało spotykane). Pieleszko zapomniałaś o Hani i Natalce. Będziecie miały małe pomocnice przy choince ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ale się rozpędziłyście z tym pisaniem...
![]() Patik, czapa chyba niczym nie śmierdziała ![]() ![]() U Was Święta na całego- choinka, pierniki i przede wszystkim Sarka-cudne. ![]() Madziulka, Szymek to już nie raz Nam pokazywał, że jest kaskaderem z krwi i kości. ![]() Stronczku, jak cudnie Wiki z kitkami. ![]() Adrij, wooooow ile piernikowych cudności- normalnie szaleństwo. ![]() Iwa, tyle dziewczyn tu znasz, że możesz czuć się jak u siebie. ![]() ![]() Anka, jaki przystojny mały Mikołajek- świetna sesja. ![]() Pieleszko, ale piękne Święta będziecie mieli. Na pewno nie możesz się doczekać, aż przyjadą. ![]() Agawoo, co Ty pitolisz, masz pisać nawet w asyście pomocników podglądaczy. ![]() ![]() Justyna, masz coś do Zbigniewów? ![]() ![]() Co do imion, to mój tż Jakub (Kuba- lubię to imię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Choinka- u Nas (a właściwie u moich rodziców) będzie żywa, jestem ciekawa jak Hania na nią zareaguje. Brumku, ale numer z tą diagnozą. Jak dobrze, że choroba "wyszła na jaw" i Tymek dostaje odpowiednie lekarstwa. Na pewno noce będą coraz lepsze. ![]() Bałwanki (jak już wiesz ![]() ![]() Ellika, ![]() ![]() ![]() Wiecie co, moje dziecko zaczęło śpiewać. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-12-20 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolcia mogła być Różą ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam z rana ![]() ratuję się kawusią, ale mi dzisiaj zimno. W ogóle to wczoraj jak czytałam Karolince na dobranoc zasnęłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
co do imion, ja wybieram wg własnego gustu, ale patrzę na to by nie było już takiego w rodzinie... więc z paru fajnych musiałam zrezygnować
Adam, podoba mi się ciągle, imię to było na liście propozycji dla Dawidka, ale tz nie bardzo chciał się zgodzić, a Adaś tka słodko brzmi i Adam dla dorosłego ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- hej brumek, tak czytam kolejne wpisy... u Tymka przypadkowo odkryliście zapalenie ucha? jeśli tak, to dobrze że dostał odpowiednie leki, to boli, biedulek natka_, ciekawe jak gosc sie wyspał w taki chłodek, to ich propozycja była czy wasza? Cytat:
![]() patrzę na wasze pierniczki i wstyd mi że ja nic nie piekę... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- kurde jakaś magia, zniknął mój wpis wcześniejszy, pojawił się tylko ten drugi, odtworzyłam go i dokleiłam powyżej.... dziwne agulaaabar, tobie też odpisywałam.... ze kołacze mi się sucha bułka po głowie, ale nie wiem na 100% trzymam by szybko przeszło ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Nie mam sucharków, póki co wrzuciłam jej normalny chleb do tostera.... pare razy ugryzła... jeszcze niech sie pochoruje to do nosa pojedziemy...
Bidula mała aż się sama przestraszyła i rozpłakała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż filmik. Cytat:
Super że wszystko dobrze z oknami. ( jak ja ci zazdroszczę) Cytat:
Cytat:
I u nas tak pachniało, aż do przesady i wietrzyłam pokój. ![]() Cześć. Mam dzisiaj dużo roboty, Jakby tak kompa zabrać to pewnie zrobiłabym 2 razy tyle co planuję. ![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Gotowe na koniec swiata?
![]() Natko zostajemy tu w UK. Będziemy spędzać SWIETA w gronie naszej małej rodzinki. We trójkę. Mam kuzynke o imieniu Róża. Dla mnie to normalne imie. Ale mam wnerwa. Dzieci (diably raczej) sąsiadów z góry, biegają od samego rana az mi sie sufit zarywa. Wlasnie sie jedno przed chwila przewalilo az sie zastrzeslo. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Agula sama mialam ten problem z wymiotami i Antkiem ostatnio... ja dalam troche smecty, wiem, ze to bardziej na biegunke, ale troche podzialalo.
Aga a jak zdjecie, pomogl Ci ktos? Patik filmik nie gotowy, zreszta za dlugi bedzie, zeby go wrzucac. Marzena fajne balwanki ![]() Koniecznie nagraj Hanie, to musi byc slodkie. Wiecej nie pamietam, ide odkurzac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
MARZENKO bałwaniki sa cudne
![]() W ogóle wszytskie tak ładnie poozdabiałyscie swoje pierniczki. boje sie co z moich wyjdzie. PATIK Sarcia jak malowana ![]() ![]() Wczoraj ubraliśmy choinke a raczej matka ubierała bo dziecko były bardziej zainteresowane pudłami z ozdobami niz ubieraniem ![]() IMG_5991.jpg IMG_6019.jpg IMG_6023.jpg IMG_6024.jpg Canneloni-uwielbiam. ja robie w wersji z miesem i dodaje albo szpinak albo pomidory. W ogóle wersja szpinakowa robie tez ze świderkami. to jest najszybszy obiad pod słońcem. 20 minut. Zamiast fety czy serka ricotta daje serki topione do szpinaku i mocno doprawiam czosnkiem i ziołami prowansalskimi. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() właściwie z porządków to zrobiłam tylko łazienkę. nie wiem kiedy znajdę czas na resztę, jeszcze jutro mam pogrzeb. Wszystkie pierniczki robicie cudne, ja się za nie nie zabiorę, bo mi nigdy jeszcze nie wyszły ![]() Ubieracie kombinezony dzieciom w taką pogodę jak dziś? Tzn bo u mnie śniegu malutko,a mi się kombinezon ze śniegiem kojarzy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
myha, pomocnica super
![]() ![]() a jak się czujesz? malwina, ja dzisiaj wieczorem dopiero w domu będę, po 2tyg nieobecności więc u mnie porządki i przygotowania jeszcze w lesie wczoraj było okropnie zimno i właśnie żałowałam że nie ubrałam małemu kombinezonu, dzisiaj chyba jeszcze zimniej..... ubrałabym na pewno
#145 |
Raczkowanie
|
a jednak zaraza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
oj dużo zdrówka i oby to nic poważnego nie było
Marzena_S ale piękne bałwanki ![]() j abym chyba postępowała jak przy biegunce Smecta, o jedzenia jakiś kleik ryżowy albo zwykły ryż z marchewką? wafle ryżowe a to jednorazowe coś było czy coś więcej? Cytat:
jak najbardziej sama osobiście wskoczyłabym w kombinezon w taką zimnicę ![]() byłam w Tesco kurtkę dla Hani znalazłam a że jeszcze miałam bona z CLubCard to wyszło mi 45 zł, ale nie wiem czy będzie dobra ta kurtka. muszę przymierzyć Hani jak z przedszkola wrócimy bo ona wysoka a chuda i boję się, że kurtka za szeroka będzie bo nie ma żadnego paska do przewiązania....
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jakieś oznaki końca świata u Was? Bo już 10-ta ![]() Ale naskrobałyście.. I ja mam to nadrobić? To lecę, może chociaż połowę przeczytam, bo chcę wyjść wczesniej z pracy dzią, a roboty raczej mi nie ubywa ... Aha, wściekłam się, bo oczywiście w tym roku znowu ominie mnie premia świąteczna ... Ech ...
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-12-21 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Patik nie mam pojęcia, obudziła się rano, przyszła do mnie do łóżka, pokręciła się trochę, za chwile jej się jakby ulało, posadzilam ją na łóżku i poszła fontanna... ona mokra, ja mokra, pościel, poduszki, materac wszystko... tak na 3 razy chlusnęło...
Cytat:
Tak, zdjęcie jest gotowe ![]() ![]() Cytat:
Póki co było tylko to rano po przebudzeniu... Kurcze stracha mam... jak to jakiś wirus to nie pojedziemy :/ Stronczek u mnie mieszkaniu wygląda jak po końcu świata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.