|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Rocky ja mam bole brzucha, czuje sie jakbym byla przed okresem. teraz juz rzadziej, ale po pracy , jak jestem zmeczona to mnie czasem pobolewa i jak kicham to tez rwie
ja prenatalne mam dwa dni wczesniej, tez czekam jak na szpilkach, to bedzie moje pierwsze usg |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Pociesza mnie to,ze oprócz tych sporadycznych bóli czuje sie ok.Ale po styczniowej traumie boje sie.No ale musze myslec pozytywnie i nie dołować pozostałych kobitek
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tak jakby kłuje czasami ta kość łonowa, ciężko mi to uczucie określić... Ale to trwa minutę, a jak siądę, to od razu przechodzi.
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na psychologii mialam zajecia o tak zwanym Samospełniającym się proroctwie. i bardzo w to wierze. Samospełniające się proroctwo jest zjawiskiem mimowolnym, nieuświadomionym co do przyszłych zdarzeń i zachowań, mających spełnić się w przyszłości. Jednak to, jak myślimy o ludziach i wydarzeniach, wpływa na nasze postrzeganie świata i ważne życiowe decyzje. Według Zimbardo, klasyka psychologii, samospełniające się proroctwo to oczekiwania, które mogą zmieniać nasze zachowanie w taki sposób, że uzyskujemy to, czego oczekiwaliśmy. Przykłady z życia codziennego można mnożyć. Jednym z nich jest plotka o kimś nam znanym lub nieznanym. W zależności od tego, czy będzie pozytywna, czy negatywna, takie stanie się nasze nastawienie do tej osoby. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ot, co możesz zrobić, by samospełniające się proroctwo działało jedynie na twoją korzyść:
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w drugiej części
![]() Było gdzieś wcześniej o spodniach, ja planuje zainwestować w leginsy choć w nich na co dzień nie chodzę, ale widziałam na allegro ciążowe i w niskiej cenie. Moje spodnie powoli zaczynają mi przeszkadzać, muszę je rozpinać jak siedzę. W piątek zamieniłam spodnie na spódnicę i rajstopy i było mi znacznie wygodniej, w domu śmigam w dresikach ![]() Któraś poleciła stronę Rodzić po ludzku, właśnie ją przeglądam i dużo ciekawych rzeczy jest ![]() Jutro pracuję na własne życzenie, ale za to 27 i 28 wolne, więc wyjdzie mi 6 dni wolnego. Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2012-12-23 o 19:30 |
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Coraz mniej czasu na wizaż, jutro pewnie w ogóle nie odpalę kompa.
Zatem chciałam Wam wszystkim życzyć cudownych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia i wspaniałego Nowego Roku, w którym spełnią się nasze marzenia
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w części drugiej
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38264769]A ja uważam, że wszystko, ale to wszystko zależy od człowieka. I to już niezależnie od miejsca, zawodu - wszędzie tak jest. Dlatego sądzę, że w każdym szpitalu można trafić na pomocnych ludzi, którzy za wszelką cenę ułatwią ci poród, a i w każdym na takich, o których nie będziesz chciała pamiętać.[/QUOTE] Zgadzam się z Tobą Perse. Wszędzie znajdą się osoby miłe, przyjazne i chętne do pomocy, a tuż obok chamskie i aroganckie, które traktują człowieka jak przedmiot. My od piatku u teściowej... powiedzcie mi dziewczyny dlaczego za każdym razem jak jedziemy PKP to musi coś się dziac? normalnie nie mogę sie doczekac, kiedy w koncu bedziemy mieli auto, bo mozna oszalec. We wtorek wracajac z badan podeszlam na dworzec aby zapytac się czy pociag w pt o 17 20 do Wl. z Trojmiasta jest z mozliwoscia rezerwacji miejsc. Jako ze to goracy okres a pociag docelowo do Zakopanego, to stwierdzilismy, ze wolimy doplacic i na 100 procent miec miejsce siedzace, szczegolnie ze czekalo nas prawie 6 godzin jazdy. W informacji Pani ładnie mnie poinformowala ze rezerwacja tylko w 1 klasie (100zl za osobe normalny) lub w kuszetce. W kasie to samo... no dobra, pojechalismy 40 min wczesniej do Gdyni (poczatkowa stacja), kuzyn z mezem wpakowal bagaze do wagonu... usiedlismy a tutaj wszyscy miejscowek szukaja.. ide do konduktora a ten ze pociag z pelną rezerwacja miejsc!!!! a my zero gotowki przy sobie.... wiec bilet niewazny i mamy wysiadac... normalnie jakas paranoja... na cale szczescie po jakims czasie udalo nam sie znalezc 20 na miejscowke. Ale sie wkurzylam!! na maksa! o co za baba w tej informacji i potem w kasie. Ręce opadają.... Do tego w pt rano krwawienie mi sie pojawiło, a potem brudne plamienie, wiec zaniepokojona caly dzien bylam. Skonsultowalam wprawdzie z lekarzem, kazal obserwowac i jakby co w sob rano podjechac... chociaz mi wychodzilo ze po prostu za bardzo sie przemeczylam przez ostatni tydzien, latajac i załatwiajac masę rzeczy.... spiac po kilka godzin.. wiec tez ta podroz byla do ostatniej chwili pod znakiem zapytania... no ale bolu nie bylo zadnego i plamienie w ciagu dnia slablo, to sie zdecydowalam ze jedziemy... a tu takie rewelacje z tym PKP. eh.. szkoda gadac normalnie... na szczescie tesciowa się juz po przyjezdzie mna zaopiekowała, odpoczywam na maksa (az mi glupio, ale nic nie pozwala mi robic, tylko siedziec/lezec) i plamienie całkiem ustalo...
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
czesc witam sie z wami po tym dniu
![]() no to szybko zmywacz i tre ( na szczescie dywan juz taki troche stary i nie za jasny uff) pozniej woda z plynem pozniej znowu zmywaczem pozniej woda i suszarka co by TZ jak wroci wczesniej zeby nie widzial dobra troche zeszlo .. nic mu nie powiem bo znowu bedzie jojczyl na szczescie tam stoi stol wiec az tak nie widac ale nawet zeszlo.. rece mi opadly po calym dniu i siedze a jeszcze musze dokonczyc placek zrobic sobie paznokcie u rak(!!) najlepsze w dziejszym dniu ze a) znalazlam na auchan piwo bavaria kupilam 2 jablkowe i zwykle.mam zamiar go dzis sprobowac.. b) kolezanka byla u mnie dzis z dzidziusiem 3 miesiecznym normalnie az strach wziasc na raczki.. ale pozniej juz ponosilam troszku pobawilam juz sie slodko do mnie usmiechal .. i nie moge sie doczekac az juz swojego bobaska bede miec no i sory ze sie rozpisalam .. dzis nie skladam zyczen jutro napewno wejde na chwilke to zloze... uff ciezki dzien.. |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaa: no to ładnie... lakier to jeszcze pół biedy.. ten na aucie... ale dywan teściowej to już mogła byc awantura...:P nie ma co sie stresowac, napij sie bavarii, mam nadzieje ze Ci zasmakuje
i relax
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja też dziś cały dzień zajęty. Już się obawiałam, że nie uda mi się wyspowiadać na mszy, ale ksiądz po mszy zlitował się nad kolejką do konfesjonału i został więc udało się nam. TŻ by się załamał jakby w święta komunii nie przyjął (strasznie pobożnego męża mam ) Ubrałam nareszcie dziś choinkę Zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, abyście napełniły swoje brzuszki pysznościami jutrzejszej wieczerzy bo przecież najedzona mamusia to szczęśliwy i najedzony bobasek Poza tym życzę Wam samych pięknych chwil w te święta i zero smutków, a także oczywiście mnóstwo prezentów pod choinką ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Aha i jeszcze mam pomysł co możemy jeszcze umieścić na pierwszej stronie naszego wątku!!!! Pomyślałam, że całkiem przydatna byłaby taka tabelka jak Wam kiedyś wklejałam z gazety dotycząca tego jakie badania wykonuje się w każdym tygodniu ciąży. Co o tym myślicie? |
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się dzisiaj popakować prezenty, tż wysłął siostrę po papier. w każdym razie załatwił
Zrobiłam ciasteczka francuskie, jedyna potrawa zrobiona na święta![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=domciatko;38267149]no wlasnie!
ja na psychologii mialam zajecia o tak zwanym Samospełniającym się proroctwie. i bardzo w to wierze. Samospełniające się proroctwo jest zjawiskiem mimowolnym, nieuświadomionym co do przyszłych zdarzeń i zachowań, mających spełnić się w przyszłości. Jednak to, jak myślimy o ludziach i wydarzeniach, wpływa na nasze postrzeganie świata i ważne życiowe decyzje. Według Zimbardo, klasyka psychologii, samospełniające się proroctwo to oczekiwania, które mogą zmieniać nasze zachowanie w taki sposób, że uzyskujemy to, czego oczekiwaliśmy. Przykłady z życia codziennego można mnożyć. Jednym z nich jest plotka o kimś nam znanym lub nieznanym. W zależności od tego, czy będzie pozytywna, czy negatywna, takie stanie się nasze nastawienie do tej osoby. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ot, co możesz zrobić, by samospełniające się proroctwo działało jedynie na twoją korzyść:
ja też w to wierzę, często myślami ścigałam coś złego wiec teraz staram się odpychać złe myśli i myśleć pozytywnie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38267831]Coraz mniej czasu na wizaż, jutro pewnie w ogóle nie odpalę kompa. Zatem chciałam Wam wszystkim życzyć cudownych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia i wspaniałego Nowego Roku, w którym spełnią się nasze marzenia [/QUOTE]dla Ciebie i rodziny również wesołych świąt życzę spędzonych w ciepłej atmosferze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do wady wzroku, to słyszałam że z tego powodu nie robią cc, bada lekarz, czy się siatkówka odkleja i wtedy jest dopiero powód do cc. ja tez mam wadę wzroku -2,75 i -2,25 ale nie sądzę, że z tego powodu będą mi robili cc. Z ciekawości zapytam ginki na następnej wizycie
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Niestety dziewczynki, ale sie z wami zegnam. Zaczelam dzisiaj plamic, pojechalismy z tz-tem na pogotowie. Okazalo sie ze nasz maluszek przestal sie rowijac w 6 tc, jutro mielismy miec 11tc. Oj, wiecieco doswiadczylam chyba najgorszej rzeczy w zyciu. Sorki ze wam to pisze, ale chcialam sie pozegnac.
Zycze wam slodziutkch i zdrowych bobaskow
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Here I am
Miałam mieć mało roboty, a dopiero usiadłam ![]() 2 ciasta upiekłam i nalepiłam uszek Czuję się, jak młody Bóg. Co najlepsze wszystko mi wyszło ![]() domciątko no fakt coś za coś. W sumie sama nie wiem, gdzie jest lepiej ![]() lachryma no generalnie nic, jeżeli zaplanuję poród we Wrocławiu. Tylko boję się nastawiać na konkretny szpital, strach czy dojadę na czas, etc.
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Zdarzają się oczywiście miłe położne, na prawdę do rany przyłóż, ale jeśli chodzi o pielęgniarki już na sali poporodowej to baby nie do zniesienia.
Ja tam boje się tego szpitalu, słyszałam wiele negatywnych opinii, pozytywne oczywiście też jakieś były. Nie wiem.. może trzeba zapłacić za takie luksusy jak np. życzliwość. Cytat:
Wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Obyś jak najszybciej wróciła do siebie. I kto wie może znajdziemy Cię w "Mamach wrześniowo-październikowych". Całuję i tulę. Trzymaj się |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
A tak swoją drogą mam ostatnio jakieś głupie myśli, że na wizycie 28 grudnia lekarz mi powie, że jest coś nie tak...
oby wszystko było dobrze!Nie wiem czy jutro się pojawię, więc od razu chciałam Wam życzyć zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami mam podobnie. A wizyta dopiero 07.01 :/
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam. Albo w ogóle czasami myślę, że ta moja ciąża jest urojona. Nic to, że podbrzusze i cycki bolą jak cholera, na każdym teście są II kreski, a na USG kropka
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Ja też tak mam, a wizyta dopiero 4.01. Chyba tam padnę w gabinecie ze stresu. To już kolejna wiadmość na forum a poronieniu...
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi-trzymaj sie ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ja tez mam 4.01 ,miałam juz 2 usg ale i tak sie boje. |
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny musicie być dobrej myśli, a nie o najgorszym myślicie... Mnie małe daje znów popalić..Ugotowałam sobie dziś na obiad ziemniaki i brokuła a po 2 kęsach nie wiem ile mnie to będzie jeszcze męczyć Na razie się z wami kobietki żegnam i życzę wszystkim spokojnych, zdrowych świąt i żeby każdą nawiedzały tylko i wyłącznie pozytywne myśli
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, doświadczyłaś najgorszej rzeczy w życiu Żadnymi słowami teraz Cię nie pocieszę, więc napiszę po prostu: trzymaj się i czekamy na dobre wiadomości od Ciebie. |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Ja się tylko melduję, bo nie mam czasu i siły na nic
![]() Jutro przyjeżdża do nas 7 osób, nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnę, szczerze mówiąc to niezbyt mam ochotę... szczególnie, że 4 osoby są zaziębione i trochę się boję. Na szczęście po 2 godzinach uciekamy do moich rodziców! Życzę Wam spokoju na te Święta i duuuuużo radości. No i oczywiście zdrówka dla Maleństw!
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinkkka88: 3maj sie mocno i dzielnie!
stokrotka24: no też mnie to cieszy, trochę mi ulżyło.. Prezenty popakowane...ledwo na oczy widzę... dobrej nocy i Wesołych Świąt !!! Dużo optymizmu życzę Trochę wierzę w to, co domciatko napisała o tych samospełnieających się przepowiedniach. Dlatego zawsze staram się pozytywnie patrze w przód, nawet jeśli dzieją się straszne rzeczy w życiu..
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka przykro mi strasznie, sama nie wiem co napisać.
życzę dużo siły i mimo wszystko pozostania we względnie dobrym nastroju na te święta |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w ten wigilijny poranek u mnie śnieżny
![]() ![]() Paulinkkka88 bardzo mi przykro ,że Cię to spotkało. T rzymaj się dzielnie. Ja sie strasznie boję swojej wizyty 27.12 bo nie mam żadnych objawów ciążowych a piersi i brzuch które jakoś bolały to teraz nie bardzo dają sie we znaki. Wczoraj nie miałam czasu do was zajżeć a efekt mam taki ze zrobiłam 16 potraw + 3 ciasta Czasami jak się rozbujam to nie mozna mnie zatrzymac. Na 3 osoby to raczej w świeta nie bede zagladac do kuchni i pewnie jakis czas po Prezenty popakowane.Choinki nie mam bo nie znalazłam małej więc ubrałam gałązki świerku Wygląda spoko a nie wzbudza takiego zainteresowania u kotów . TZ sprzątał wiec dzisiaj mam zamiar siedziec i pachnieć do wigili )Nie wiem czy zajże potem więc : składam życzonka spokojnych i radosnych świat, wielu smakołyków na stole po których wasze samopoczucie sie nie pogorszy wielu wielu radosnych chwil kiedy bedziecie sie dzielic z rodzinami wesołą nowinką i mnustwo upragnionych prezentów pod choinką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

więc udało się nam. TŻ by się załamał jakby w święta komunii nie przyjął (strasznie pobożnego męża mam
Zrobiłam ciasteczka francuskie, jedyna potrawa zrobiona na święta

nie wiem ile mnie to będzie jeszcze męczyć