![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Miłośniczki Gelish
Tak, dobrze. I wielokrotnie w ciągu ostatnich miesięcy.
Ja nikogo nie namawiam do kupna. Nie twierdzę również, że obecnie sprzedawane są oryginalne. Napisałam tylko o swoich doświadczeniach - bardzo dobrych doświadczeniach. Przykro mi, że Ty się nacięłaś. Boli Cię, że inni mieli więcej szczęścia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Sama też zasugerowałam się komentarzami do aukcji.
Szczerze powiedziawszy Gelisha można kupić (oryginalnego) w Stanach za grosze w porównaniu do cen u nas! To tyczy się również innych marek. Sprawa komplikuje się jednak z cłem. Dlatego jak ma się kogoś znajomego kto przylatuje ze Stanów raz na jakiś czas do Polski warto go poprosić aby wziął kosmetyki do walizki ![]() U nas mam wrażenie, że każdy zdziera jak tylko może bo produkt jest dobry. Oczywiście też trzeba uważać na podróbki za granicą ![]() Podobnie sprawa ma się z Removerem Gelisha. Moja znajoma kupiła na bazarze oryginalny remover za 5 zł! Ktoś sprzedawał to jako lakier do zmywania paznokci! Kiedyś przez przypadek wpadł mi on u niej w oko. Skąd go Pani na bazarze miała nie mam pojęcia ale na pewno nie z allegro bo cena jest zdecydowanie wyższa. Edytowane przez Moly88 Czas edycji: 2014-10-01 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
A ja chyba dość tanio kupiłam tu:
http://allegro.pl/zel-nawierzchniowy...641355163.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Gelish jest niestety najczęściej podrabiany i coraz trudniejszy do odróżnienia.
Najtaniej jest tu ![]() Najlepsze komentarze czytałam na forach rosyjsko-języcznych, gdzie dziewczyny polecają sobie podróbkę jako ...lepszą od oryginału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Przeniosło mnie na koniec internetów Edytowane przez Roverkowa Czas edycji: 2014-10-01 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam baze i top z gelisha, kolorowke z Indigo (5 kolorow z Gelisha, ale nigdy nie uzywalam, wiec nie wiem jak sie naklada itp).
Niestety Indigo nie ma granatowego, ubolewam, a moje klientki jeszcze bardziej. Moze macie cos godnego polecenia? Niekoniecznie Gelish, ale zalezy mi na jakosci no i zeby wspolgralo z baza i topem z Gelisha ![]() Z gory dzieki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ja na ten moment mam top Gelisha a kolorówkę i bazę Estetiq. Kolorówka Estetiq jest tania i ma ładne odcienie (co do krycia to czasami można mieć zastrzeżenia w przypadku jasnych odcieni, trzeba dać 3 warstwy ale to podobno problem też innych marek. Ja używam wtedy mlecznego jako pierwszą warstwę i jest ok. Z topem Gelisha się nie gryzie więc kupię też bazę. Możliwe, że nawet dzisiaj. Jak przetestuję to na pewno dam komentarz. Z Estetiq są co prawda tylko buteleczki 15 ml.
Jeśli chcesz zdjęcia wzornika (zdjęcia z dobrą jakością i oddające odcień) to napisz na priv. Podeślę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=A223TH1AMIU
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Czuszka, ale szukam czegoś jednak bardziej intensywnego, to w ogóle nie to czego chcę
![]() eM_Ka, dzięki, w takim razie przetestujęteż inne firmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeee....żaden granat prawdziwy to nie jest,,,,Semilac ma kilka bardzo ładnych granatów
![]() |
![]() |
#135 |
z pazurem
|
no sorry dziewczyny ale w takim razie musze byc nieodkryta daltonistka bo jak dla mnie to typowy granat. Zdjecie zapozyczam od Karo z innego forum:
http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...tml#post399829
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
A pro po Indigo bardziej mogliby się postarać o prezentacje na stronie kolorów lakierów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
z pazurem
|
maja bardzo rozbudowany profil na fb wiec nie maja potrzeby widocznie wrzucac na stronie. Kazdy zamawiajacy i tak najpierw obczaja na fb
![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, profil Indigo na FB jest chyba najbardziej "aktywny" ze wszystkich hybrydowych marek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sugeruj się,na żywo to nie jest granat...na tym zdięciu faktycznie...aż wydawałoby się,że pomyliła nazwy kolorów
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Witam, dopiero zaczynam z hybrydą gelish chcialabym zamowic top i bazę gelisha czy ta oferta jest ok??? http://www.paznokcie-hybrydowe.pl/ge...ka-p-3001.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o pomoc, jaki to odcień gelish? przy zdjęciu znalazłam informację, że to nr 35, ale nie widzę go na żadnym wzorniku. Ma jakąś nazwę?
![]() Obstawiałam pricess tiara, ale grafiki google są bardzo mylące ![]() Edytowane przez shrimp Czas edycji: 2014-10-14 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
@sylwia1205 Jest ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was używała top matujący do hybrydy z Gelish? dajcie znać czy warto bo zastanawiam się nad jego zakupem
![]() |
![]() |
#145 |
z pazurem
|
kacha_a_a uzywala i nawet wstawiala fotki, byla krotka dyskusja w tym temacie. Watek "pokazujemy pazurki" od postu 2096 .
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Przetestowałam kolorówkę Etetiq z baza i topem Gelish. Wszystko jak najbardziej jest ok
![]() -twardsze, mniej podatne na zarysowania i top przede wszystkim bardziej się błyszczy ![]() Zatem jeśli ktoś chce troszkę zaoszczędzić na kolorówce to można właśnie na tej z Estetiq. Wszysko świetnie się trzyma ![]() Dodam również, że kupiłam TOP za 55 zł na allegro i na pewno to nie jest podróbka. Bazę kupiłam za 85 i jest również wszystko ok. Taniej nie znaczy, że podróbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Prawda jest taka, że z Gelishem top+ baza można zastosować nawet tani lakier hybrydowy! Przetestowałam NSI i celowo nie zamalowałam wolnych brzegów paznokcia, żeby się przekonać jak się sprawdzi. Paznokcie wytrzymały 2 tygodnie w nienagannym wyglądzie (nie mówię to o odroście-też byl nienaganny ;-) ).
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jestem tu nowa. A mianowicie mam bazę i top Gelish oraz kolorówki różnych firm. Problem zaczął się nie dawno wcześniej nic się nie działo i paznokietki wytrzymywały śmiało 2 tyg. przy mocnym "eksploatowaniu" dłoni. A teraz po kilku dniach odpryskują , łamią się lub robią się takie "pajęczynki". Napiszę po kolei jak wykonuję hybrydę:
-matowię płytkę - nakładam preparat PH Bond Gelish -następnie baza gelish(i tutaj niby powinno się przecierać bazę wacikiem ale jak zaczęłam przecierać to jeszcze krócej się trzymały)30 sek lampa - dwa razy kolor po 30 sek. w lampie - top gelish 30 sek w lampie - przemywam cleanerem. Co może być nie tak? Dlaczego wcześniej było ok a teraz nic nie chce się trzymać - może baza w jakiś sposób uległa "zniszczeniu"-pomimo że ma konsystencję jak wcześniej i zawsze przechowuję ją w kuferku? Proszę o porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke niejasno napisałaś,przecierasz bazę po utwardzeniu jej? ja generalnie nie przecieram nic...wydłużyłabym czas naświetlania do minuty<jaką masz lampe?>
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
tzn. tylko dwa razy spróbowałam przetrzeć bazę ale po 2 dniach się paznokietki rozlatywały, tak więc zaprzestałam tego. Wcześniej nie przecierałam. Ale pomimo że wróciłam do poprzedniego wykonywania hybrydek to i tak się słabo trzymają. Lampę mam Ledową 12W coś takiego : http://allegro.pl/lampa-led-do-hybry...596764821.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.