![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
kolor 001 dwie warstwy . tylko jakieś końce paluchów mi czerwone wyszły
![]()
#122 |
Rozeznanie
|
Piękne !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Hej, ja przygodę z lakierami hybrydowymi zaczęłam w tamtym roku.
Najpierw zainwestowałam dużą sumkę, jak na początek - około 700zł ze zniżką dla firm (normalnie ponad 1000zł) na lakiery firmy Star Nails, zestaw około 20 kolorów (poleciła mi je Pani z hurtowni). Podobno, że lepsze, bo nie w buteleczkach tylko w pudełeczkach, jak żele. Kolorki można mieszać, jak farbki i tworzyć nowe. Elastyczne, wytrzymałe, wg producenta nawet do 4 tyg. Dużo trwalsze, nie mają reklamacji i w ogóle cuda na kiju. Niestety.. Klientki i koleżanki wracały smutne, bo warstwa "hybrydy" odpadała "plastrami" przy myciu rąk np. Oczywiście - dla mnie porażka, bo opinia poszła, a Klientki nie muszą wrócić.. lakiery takiej jakości, jak jakieś podróbki za 9,90 z allegro nie obrażając.. i zaczely sie poszukiwania.. kolejne - Gelish. Szczerze - nie wiem (teraz porównując z innymi firmami) czym tu się tak zachwycają specjaliści na targach ![]() Szarpnelam sie wtedy na baze i top Shellaca - bo podobno nawet słabszy lakier trzyma się pod nimi dobrze. Gelish odmówił trzem klientkom, postanowiłam szukać dalej. Nail Design - tanie, bo za 2 dyszki około. Ale odchodzą po 2 dniach. Szczerze nie polecam koloru miętowego tej firmy. Dłonie, jak u ogra:P Nail company - podobno takie świetne, ok 60zł sztuka. Trwałość frencha - 4 dni. Mistero Milano, kolejny bestseller hurtowni. Niestety trwałość - około tygodnia. A hybrydy na tydzień raczej się nie robi. Mollon PRO - no i moje ulubione. Dużo fajnych kolorów. Trwałe - Klientki przyjeżdzają po 2,5 tygodni do miesiąca, bo zaczynają je wkurzać odrosty. Większość z nich prowadzi zróżnicowany tryb życia; pielęgnarki, młode mamy.. a nawet ogrodniczki ![]() ![]() Ostatnio kolezanka dala mi do przetestowania lakiery hybrydowe Misa. Są tam dwa preparaty przygotowujące płytkę, baza, lakier i top. Preparaty fajne, bo można łączyć z innymi markami, w przypadku kłopotliwej płytki, która nie chce utrzymac hybrydy. Problemem jest slaba dostepnosc na polskim rynku. Zdjęcia wrzucę niedługo. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
z Gelisha ponoć baza jest dobra, trzymają się na niej tańsze lakiery/żele np. ins ale wymaga bondera więc dla mnie nie bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Zawsze robie sobie jednokolorowe hybrydy i naszlo mnie na francuski manicuire . Nie mam pojecia jak sie zabrac za to czy moglybyscie mi powiedziec co i jak robicie po kolei ? Kiedy robicie paski biale czy pozniej je.zamalowujecie kolorkiem jasnym ? I jakich kolorow uzywacie Dziekuje z gory ![]() A ostatnio testowalam kolorki INS na gelishu. (Bazie i nablyszczaczu) i niepolecam. Nie chce schodzic za nic ... trzeba pilowac caly ... |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
przy jasnych kolorkach z Cosmetics Zone zauważyłam, że trzeba dać 3 warstwy
![]() ![]() ![]() co do odżywki z gelisha (zielona) to stosowana jako baza też działa z hybrydą ale troszeczkę krócej się trzyma lakier ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- ja mam 3 kolorki z takiej firmy jak shs z alletipsy, jak dla mnie to jedno i to samo co INS itp. nie schodzi za nic w świecie acetonem ale mam na to sposób ![]() Ściągam: najpierw piłuję z grubsza ( nie dokładnie, chodzi raczej o to aby zetrzeć nadmiar topu i trochę tego lakieru), następnie zawijam palce w folię z wacikiem nasączonym acetonem i czekam 10 minut, usuwam folię i oczyszczam patyczkiem to co zostało na paznokciach. Ważne, aby dawać dwie warstwy bazy, wtedy nie ma szans aby uszkodzić pilnikiem płytkę paznokcia w przypadku gdybyś my niechcący spiłowały za dużo koloru ![]() Najlepiej to nie kupować takich "hybryd" to nie będzie zabawy z nimi, ja niestety mam już te trzy kolory, ładne są i szkoda mi ich wyrzucać.. ale z pewnością nie kupie już żadnej takiej co trzeba piłować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki czy wiecie ktora firma moze miec taki oto kolorek w ofercie?
i jeszcze jedno pytanie ![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2013-06-27 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
ibd ma chyba podobny odcień juliet albo my baby jakoś tak
![]() co do brokatu to lepiej nałożyć najpierw cienką warstwę topu i później nakładać ten brokat np. pędzelkiem (lekko dociskając) , możesz też nanosić brokat taką gąbeczką jak do makijażu i lekko "wklepywać" dociskając brokat do pazurka aby nic nie odstawało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Olkie udało Ci się coś stworzyć z tą folią transferową ? faktycznie wystarczy zebrać nadmiar tej warstwy klejącej suchym pędzelkiem ? Edytowane przez yashe Czas edycji: 2013-06-27 o 17:33 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
nie mam pedzelka
![]() ![]() ![]() wlasnie z niecierpliwoscia czekam na moje pilniczki kamienne do usuwania skorek z plytki paznokcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2013-06-27 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
ja używam removera do skórek i radełka metalowego, wszystko ładnie schodzi, później matuje blokiem polerskim i ani śladu skórek (błonek)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
byłam dzisiaj pierwszy raz robić sobie hybrydowe paznokcie u nóg ( u rąk niestety nie mogę
![]() Zobaczymy jak będzie z trwałością. ( Mama nie wierzy, że może się to trzymać nawet miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=KDASNhHBaLA
gdyby ktoś chciał zrobić wzorek używając stempelka i folii transferowej:P tu jest pokazane jak to się robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2013-06-27 o 18:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja tez zamierzam rozpocząć przygodę z lakierami hybrydowymi cosmetics zone...
![]() - z większą lampa http://allegro.pl/zestaw-do-manicure...339356497.html - - czy z mniejsza http://allegro.pl/manicure-hybrydowy...341288105.html Co sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie większa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
A wiec zamówię większą
![]() A wiecie kobietki może które kolorki z palety cosmetics zone to typowe pastele? Poszukuje mięty lub błękitu... Przy okazji link do bloga z hybrydowymi paznokciami http://kala482paznokcie.pinger.pl/ (znalezione przez portal z e b e r k a . p l http://www.zeberka.pl/art.php?id=23897 ) - przepiękne inspiracje, tylko pozazdrościć ![]() Gdy zamówię mój zestaw na pewno będę się inspirować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ja też mam ten z większą lampą i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
no dziewczyny dawać tu fotki pazurków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
ostatnio byłam w rosmanie i są one trwalsze niż te z gónej pólki. fajne jest to ze wystarczy jesna warstwa żeby pokryć całość
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jedno pytanko ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Mogłam się domyślić ze oznaczenie PST to pastele
![]() Dziękuję za info ![]() Szkoda tylko ze tych pasteli jest raptem 4 ![]() Jak zrobisz sobie pazurki tym 009 to koniecznie pochwal się i wklej fotkę ![]() A na stronie na FB cosmetics zone pokazali wzorniki, lecz niestety nie wszystkie kolory... https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
co do pasteli tej firmy to ja bym się sprzeczała :P wg mnie pastelami można nazwać kolory delikatne wręcz blade (zabielone) a te z Cosmetics Zone są dość intensywne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Pauzaw dała fotkę z kolorem PST009 kilka postów wyżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
No widzę że cenowo a.t.a i etetiq podobnie do cosmetics zone... A jakościowo? Można je łączyć z innymi produktami Cos.Zone?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
ja mam obecnie na pazurkach kolor 102 z a.t.a na bazie i z topem Cosmetics Zone
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- na bazie i z topem Cosmetics Z. miałam też na pazurkach kolor 35 z shs ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
A Ty i Twoja siostra kupujecie z stron firmowych czy z allegro? Jestem z okolic Rzeszowa, nie wiesz przypadkiem czy któraś z tych firm nie sprzedaje na terenie RZ?
![]() Pewnie trzeba piłować jak żele czy akryle... Kiedyś dawno temu (okolo 4 lat do tyłu) dostałam w prezencie cały zestaw do robienia tipsów i paznokci żelowych... niestety długo się nim nie nacieszyłam bo okazało się ze jestem uczulona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.