![]() |
#121 | ||||||
BAN stały
|
Dot.: Tż uprawiał seks w trójkącie :(
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() 2. zwyzywali, może ci sami panowie preferowaliby też, że ''kobieta do garow'' i ''w domu z dziećmi siedziec''..? ![]() 3. Nie kazdy człowiek ma potrzebę o swojej seksualnej przeszlości informować partnera. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-28 o 22:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Proszę bardzo, jakem żywy dowód, można być dziewicą (i to nie taką techniczną) i związać się z facetem po trójkącie. Tadam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-28 o 22:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
to takie romantyczne ![]() kiedyś słyszałam,że inaczej traktuje się partnera z przeszłością seksualną,gdzie seks był w związkach,a inaczej przygodny seks Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-28 o 22:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
No pewnie można, ale ciężko mi uwierzyć, że to było takie łatwe od początku. Nikogo nie oceniam, mógł uprawiać seks w trójkącie i być wartościowym człowiekiem, ale jednak dla kogoś, kto nie ma zbyt doświadczenia może to być trudne. Dajmy prawo do tych emocji, a nie obrażajmy, bo jest dziwna, bo wiele takich wypowiedzi widzę w tym temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
myślę, że nikt nie chce dziewczyny obrazic czy osmieszyc jej podejście, ale może warto także jej wskazać, czy aby troszke nie przesadza w drugą stronę, bo swoją niechęcią moglaby skreslić fajnego chłopaka, z którym jej dobrze, tylko dlatego, że ten jej chłopak nie zawsze był taki mądry jakim ona teraz go zna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i faceci i dziewczyny. Jakoś nie zdaje mi się, abyś chętnie widziała faceta którego kochasz, jak mu obca baba dogadza na twoich oczach. To są ekscesy na związek otwarty dla znakomitej większości osób, a nie na związek poważny, na długie lata. Natomiast na oral - jak najbardziej by podszedł tym i owym. Oral nie ma tego samego "ciężaru gatunkowego" co trójkąt - nie oszukujmy się. Więc to, że jej to przeszkadza nie musi oznaczać, że jest pogięta. Co to to nie. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-28 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jako wolna osoba z dośćl uźnym bagażem doświadczeń nie zdecydowałabym się na seks grupowy.dla mnie to "wyższa dziedzina wolności" Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-28 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Poszukałam dzisiaj na forach zagranicznych, co ludzie o tym sądzą, z ciekawości.
I zastanawiam się nad jednym: czy jest JAKIKOLWIEK sens mówienia partnerowi o takiej przeszłości. Jest to pytanie bardzo zasadne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście jestem PRZECIW opowiadaniu ze szczegółami o swojej przeszłości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci szczerze, że jak dla mnie to mogłabym nie wiedzieć. A wiem, bo znamy się z TŻ dużo dłużej, niż jesteśmy razem, po tym jak się "zwoązaliśmy" opróc mojego jednorazowego wyskoku o którym pisałam wcześniej, kiedy chłop mi nakładł do głowy, że nie mam się nad czym zastanawiać, temat nie był poruszany. I wydaje mi się że to nawet zdrowe, nie rozpamiętywanie przeszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że jedynym uzasadnieniem, dla pytania o przeszłość seksualną i opowiadania o niej, są rzeczy, które mogą dziś na związku zaważyć. Zatem to i owo sobie czasem opowiedzieć należy. Przecież nie jest tak, że to, co było, dziś na nas nie odciska jakiegoś piętna. Albo jakoś-tam jest ważne. I nie wyobrażam sobie, żeby w związku o tym nie dało się rozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
rembertowa, dlatego to napisałam, bo trafiłam na takie wątki m.in.
http://www.advicenators.com/qview.php?q=482667 spójrz na post faceta o nicku swanson tam popatrz, jak długie, jak akrobatyczne musiał przeprowadzić przemyślenia, żeby się z tym pogodzić ciekawa lektura, bo facet naprawdę od każdej strony rozważa sprawę, warto to przeczytać albo spójrz na ten wątek, tu się wypowiada bardzo dużo, mym zdaniem, facetów którzy się o tym dowiedzieli: http://www.dearcupid.org/question/bo...threesome.html i widać po tym jedno: dziewczyna, która się do tego przyznaje (bo kobiecie taką przeszłość faceta jest, jak się zdaje, zrozumieć o wielokroć łatwiej ![]() jest to prawdziwe igranie z ogniem, i nie ma w tym przesady - taka chwila szczerości skończyć się może dla faceta mękami jak na łożu Madejowym. Brzmi to śmiesznie, jak to piszę, ale jak człowiek przeczyta, co im się po takim wyznaniu może zrodzić w głowie - to to śmiesznie nie wygląda. ------------------------ Najlepiej to ujmuje swanson w mym mniemaniu. Jeden jego post - i wszystko jasne. Dlatego zastanawiam się: czy taka szczerość to jest dobry pomysł. A zastanowiłam się nad tym głównie przez te posty. Chodzi mi o samo pytanie: czy taka szczerość to właściwy kierunek działania. Czy nie lepiej "co z oczu to z serca" w takich przypadkach? W każdym razie warto przeczytać, co niektórzy o tym sądzą ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-29 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet POSIADA kobietę,która musi mu odpowiadać w każdym calu. nie kocha jej za to kim jest teraz,dlatego taki związek nie ma wielkich szans,bo będzie się doszukiwał wad. miłość to kompromisy,miłość to tolerancja,miłość to szacunek do całokształtu ,tam tego nie ma Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-29 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Czy ja wiem, czy od razu posiadanie...
Szukamy takiego partnera, który nam będzie odpowiadał. Po co godzić się na życie i zmuszać się do akceptacji i kochania kogoś, kto nam nie pasuje - nawet pod względem seksualnym. Są różni ludzie i różne upodobania. Miłość na siłę i przekonywanie siebie samego oraz wymuszanie na sobie pewnych rzeczy jest bez sensu... NIC NA SIŁĘ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Buc
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Widzę, że autorka juz przestała odpisywać. W każdym razie nie wiem jak można sądzić, że podejście do seksu nie świadczy o człowieku. Każde podejście do różnych spraw o nim świadczy. Jeśli jest zdolny do trójkątów, jakichś swingersowych spotkań i innych takich, to na pewno jest niedojrzały emocjonalnie, bez dwóch zdań. Tak jak nasze podejście do religii, do zwierząt, do polityki, do zdrowego odżywiania, do ochrony środowiska itd. świadczy o nas, tak podejście do seksu też i bardzo niedojrzałe i nieodpowiedzialne jest twierdzenie, że nie. Chyba, ze mówi to 15-18 latka, wtedy można wybaczyć tę głupotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dżizaz tylko wizaż potrafi stworzyć jakieś kopnięte zależności między normalnym seksem a ludźmi :d ja rozumiem dewiacje, pedofilia czy nekrofilia to ok to owszem świadczy o jakimś zachwianiu, no ale seks w trójkącie z dwiema kobietami? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Kopnięte? A czemu tak sądzisz? Myslę, ze to co Ty napisalas jest kopnięte, a do tego zlosliwe, niczym pisane przez zazdrosne dziecko.
Ktos taki nie jest dla mnie skreślony, chyba ze czynił cos takiego juz mnie znajac. Nie oceniam po przeszłosci, w sytuacji kiedy jeszcze się z tą osobą nie znałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
No, strasznie jestem zazdrosna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
po drugiej stronie szafy
|
No dobra, a jeśli mówimy o trzydziestolatku, który poszalał tak 10 lat wcześniej? Jak to świadczy o nim obecnie?
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
po drugiej stronie szafy
|
No wiadomo
![]() Ale czy ta jego przeszłość bardzo by rzutowała na Twoją decyzję o przyszłości związku? Jak zaszalał kiedyś raz w młodości na imprezie to jest dewiantem, czy też był po prostu młody, durny, błędy młodości się wybacza?
![]() |
#148 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Nie bylabym taka zasadnicza w ocenie, czy oral to kaliber lekki czy mniej lekki, bo spokojnie znajdą się w przyrodzie osoby, które takie formy seksu odrzucają i uważają je za z różnych względów okropne. Dla porównania możesz sobie znaleźć wątki o, za przeproszeniem, np. wylizywaniu odbytu, i poczytac, czy ta forma seksu ma wiele entuzjastek czy też niekoniecznie. 3. Nie bylabym także taka radykalna w ocenie, na co związki się zdecydują, na co nie, bo właśnie, moim zdaniem, w stałym związku w ramach przełamywania rutyny może pojawić się pomysł z eksperymentowaniem. Piszesz, że mało kto by się zgodził patrzeć, jak obca baba czy też facet dogadza jego partnerowi; z drugiej strony w związku może pojawić się element zdrady. Czyli niby jest normalnie, bo we 2kę, ale może niekoniecznie, bo jednak jakby w 3kę. ![]() 4. Nie wiem co tam piszą na tych męskich forach co to je cytujesz, ale nie od dzisiaj jest znane powiedzenie, że ''czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal''. ![]() 5. Nie sugerowalabym się w ogóle jakoś szczególnie opiniami, szczególnie męskimi, w tej dziedzinie, bo ci sami faceci, być może, byliby sklonni powiedzieć, że kobieta lat 27 to już nie jest że tak powiem 1szej młodości, więc doprawdy, z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi sie aby warto było szukać autorytetów pośród deliberujących na temat seksu facetów. Poza tym, wg mnie to jest dosyć wpisane w naturę ludzką, by w jakims stopniu dążyć do perfekcji, z tego względu nabieramy się na pozory, wygladzamy zmarszczki na obrusie czy szukamy idealnego przedmiotu w sklepie pośród innych, z 2 str trochę chyba cięzko ;-) jest realizować schemat z gatunku 20 lat i 30 lat doswiadczenia, ;-) tudzież chciałoby się mieć partnera czystego jak ta lelija, ale jednocześnie fajnie by było, żeby seks z nim umial obfitować w orgazm za orgazmem. ![]() 6. Ludzie mogą nie godzić się z przeszloscią seksualną partnera z róznych względów, może to być także np. obawa przed porównywaniem z innymi. 7. Na co ja bym zwróciła uwage to na fakt, że ludzie wraz z upływem czasu zmieniają poglądy, i trudno moim zdaniem karac chlopaka za to, że miał kiedys przygodę erotyczną polegającą na zabawie we trójkę. Nie mowiąc o tym, że z wiekiem również może ;-) się zmieniać sam temperament seksualny. ![]() ![]() 8. Ludzie się mogą rozstawać z tysięcy powodów, no i luzik, dobrze, prawidłowo; potem wprawdzie mozna narzekać na samotnośc, ale co tam, lepiej nie mieć nikogo niż być z nieidealem. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-29 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy byłam młoda ,także cięzko było mi zaakceptować przeszłość. nie rzutowała ona na zwiazek,jednak przed oczami miałam jego byłą,której nienawidziłam z innego powodu. oczywiscie nie akceptowłabym w teraźniejszości chęci uprawiania sesku w większym gronie,moja tolerancja choć wielka ma swoje granice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.