![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
nic a nic a nie bylam ani jednego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Do dziewczyn, które już mają maluchy... jaką strategię przyjmujecie z uświadamianiem waszych starszych dzieci??? Bo kurczę chyba o to najbardziej się boję. Nie jak sobie poradzę z niemowlakiem tylko ze starszym właśnie, bo to przecież taki cycuś mamy że hej, do tego przechodzi bunt dwulatka, jest nerwowy. Też mamy w planie posłanie go od września do przedszkola i mam obawy czy nam się uda bo przecież zejdzie się to z narodzinami maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie dziewczyny! Ale wam fajnie, że juz po wizytach jestescie!!! Ja ide jutro o 16 na piarwszą wizytę, mam nadzieje, że ginka mi zrobi usg... i że będzie juz widac dzieciaczka! A zapytam tak was, jak tam u Was z seksem?? Bo ja od kiedy ujrzałam 2 kreski to jeszcze nic "nie teges" troche sie boję, żeby nic sie nie stało szczególnie w tych pierwszych tyg. bo przeciez przy orgazmie są dość silne skurcze macicy... Podzielcie sie waszymi doświadczeniami!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam z badań
![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie, orientujecie sie moze jaki trzeba miec kwit do becikowego bo chce zeby lekarz mi wypisal bo slyszalam, ze trzeba do ktoregos tygodnia ![]()
#126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm musze sie zaglebic w temat, bo nie ukrywam ze tak bardziej by mi pasowalo ![]() Cytat:
co do seksu, to ja tez od pozytywnej bety do meza sie nie zblizalam ![]() ![]() ![]() ale jak nie ma zadnych przeciwskazan to kochac sie mozna ![]() Cytat:
![]() co do becikowego, to od stycznia zmienily sie warunki i musisz spelniac warunki dochodowe, czyli z tego co pamietam jakies 1900 zl na osobe. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ch,296821.html dziewczyny przydaloby sie zrobic liste mamusiek w pierwszym poscie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
gawelek moja gabrysia skonczyla 2 latka w pazdzierniku rowny miesiac pozniej urodzil sie Oluś i powiem tak kazdy nas straszyl jaka to ona bedzie zazdrosna jak bedzie zle i wogole.....
w ciaży mowilam jej ze bedzie dzidzius ze bedzie miec braciszka pare razy kopnal ja w raczke i przyjela braciszka super, nawet nie jest tak zazdrosna jak mlody placze to jest pierwsza przy nim lula trzyma butelke jak trzeba glaszcze wozek oddala teraz ma oddac lozeczko takze dziewczyny nie jest zleee noi najwazniejsze poki cooo nie uderzyla go nie pociagla itd jedyne co przezyla strasznie to moj pobyt w szpitalu poniewaz w trakcie ciazy 1 raz lezalam i pozniej ale tlumaczylismy jej ze dzidzius jest chorym najwazniejsze dla niej chyba bylo ze przyjechala po nas do szpitala nigdy nie zapomne jej radosci i tooo ze dostala prezent od dzidziusia bo braciszek ja kocha ![]() oooo i jescze na poczatku bylo ciezko bo olus jest jej i nie wolno nikomu go dotknac ale po woli jej to przechodzi co do l4 i powrotu ciaza to stan gdzie nawet zus nie moze sie przycze[ic gdzyz z dnia na dzien mozesz sie zle poczuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie od narodzin kuzyna ( tak!!- weronika 23 Twojego Olusia) mój smyk chodził za mna mówiąc mi że ja mam w brzuszku dzidziusia albo że on sam ma :P
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Julian też mi sie bardzo podoba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Różnie bywa heh
![]() ![]() ![]() a ja gotuje barszcz bialy 1 raz ![]()
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś robiłam czerwony ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Wg obliczen internetowych 7 tydz. zobaczymy co jutro powie doktor. No mnie tez libido spadło do zera :-D tez zapytam jutro jak to z tym seksem?? hahaha
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Wg kalkulatorów internetowych 7 tydz. zobaczymy co powie jutro pani doktor zreszta bede to o to tez zapytam co z tym seksem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce nic mówjć, ale mój pies nazywa się Aron ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
u nas bedzie walka o imie, tak jak przy mlodej :/ ale o tym jeszcze nie mysle, bo nawet brak mi pomyslow
![]() weronika, dzieki natchnelas mnie i poczytalam o tym powrocie do pracy i widze ze jest to powszechne, wiec super, byle tylko lekarz byl chetny do wystawiania l4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
powiem ci ze ja sie wglebialam w temat i bardzo duzo osob wlasnie tak robi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Mój syn bedzie miał w maju 4 lata i mysle, ze jest juz gotowy na rodzenstwo. Włąsciwie od dłuzszego czasu wspomina o braciszku. Mozna spokojnie juz z nim porozawiac, wytlumaczyć itp Jest dość dojrzały. Adaś juz wie, ze mama a brzuszku ma dzidzie, wytłumaczyłam mu to jak chciał zebym go wzięła na ręce wchodzac na 2 pietro, zrozumiał i teraz juz mówi, ze chce tylko za raczke. Łatwiej mu bedzie bo jego najlepszemu kuzynowi tez 3 latkowi urodzil sie braciszek i od tej chwili Adas chce miec swoja dzidzie, mówiąc ze Olek ma Michałka a on nie ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja juz po wizycie u ginekologa i wiecie co...? Chyba pospieszylam sie z zalozeniem tego watku! Lekarz wyznaczyl mi termin na 1 sierpnia!!! ![]() Ale pozwolcie ze zostane na tym forum mamusiek wrzesniowych, za bardzo sie przywiazalam ![]() nastepna wizyte mam 22.01 i wtedy zrobi mi USG, Juz nie moge sie doczekac co tam zobacze hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jutro wizytę i nie wiem czy nie okaże się dokładnie tak samo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
A ja juz mam wyniki
![]() ![]() ![]() ![]()
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj jestem mamusia lipcowo -sierpniową koniec sierpnia a może i będzie początek września kto wie...co do seksu ja współżyłam ale musiałam zaprzestać. Jestem w 7 tyg ciaży i zawsze po sekcie pojawiał mi się ciemny, brązowy śluz bardzo się wystraszyłam. Koleżanki mnie uspokoiły ze to przez otarcia macica teraz wrazliwa. Lekarz kazał mi się osczędzac i biorę luteinę bo panikowałam...
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Ojej no własnie ja tez sie tego obawiam, żeby nie zacząć plamić... no nic narazie sie wstrzymamy, dzidzia wazniejsza!
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mialam jeszcze USG, a po badaniu lekarz stwierdzil ze to 6 tydzien (teraz juz 7). No wlasnie tez mnie to ciekawi czy z USG moze wyniknac inny termin niz lekarz przewidzial na poczatku? Bo na karcie ciazy jest miejsce na dwa terminy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
MAMUSIA LIPCOWO SIERPNIOWA----a jak wasze objawy? ja miałam ostatnią @ 22,11.2012r poszłam do lekarza w 30 dniu cyklu czyli 21,12,2012 żeby uregulował mi @ bo miałam co 30-32 dni, dodam ze chcieliśmy dzidzię od 2 czy 3 lat niestety nie udawało się. Mam już dziecko ma 7l. Lekarz wtedy nie zobaczył ciązy tylko badał nie robił USG zobaczył jajnik powiększony kazał mi porobić badania i przepisał luteinę na uregulowanie...brałam do 26.12,2012 @ nie pzyszła 28,12 zaczęły strasznie boleć mnie sutki więc pomyślałam na @ po luteinie bo nigdy mnie nie bolay na okres. W sylwestra zaczęlo mnie cofać, wymiotowałam, w nowy rok odrzuciło mnie od papierosów zapachu kawy nawet płynu do naczyń. Postanowiłam 2 .01,2013 zrobić test i pokazało 2 kreseczki. 4 stycznia lekarz potwierdził ciąże i powiedzia ze to już 6-7 tydzień
![]() No I się udało ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Raczkowanie
|
Byłam dzis na pierwszej wizycie, miałam nadzieję dowiedzieć sie juz trochę więcej bo ostatni okres miałam 26.11, jednak lekarka nie widizła dokładnie, powiedziała, że w sumie słabo widać, że mało wyraźnie(to prawda patrzyłam w monitor i widziałam tylko śnieżący tv) w sumie to chyba cos tam widziała bo okresliła rozmiar na 4mm, jednak wróciłam troche zmartwiona bo wydawało by się, że powinien byc to 6-7 tydz. a tu jeszcze nic nie widać.... sama nie wiem co o tym mysleć.Może ten sprzęt tez nie był najlepszej jakości... sama nie wiem. Kazała przyjść na usg za tydzień i wysłała na beta hcg-wynki jutro. Ostatnią betę robiłam dokładnie tydzien temu wtedy miałam 121.5 mIU/ml, no więc mam nadzieję, że sporo skoczyło do tego czasu, w każdym razie wróciłam troche zawiedziona bo niczego sie nie dowiedziała, i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać nawet o wpółżycie. Dodam tylko, że mieszkam za granicą i ciężko sie tutaj komunikować nawet z moją bdb znajomością angielskiego... ta pani dr po angielsu mówi ale z takim akcentem, że i tak trudno ja zrozumieć... ehh ni nic czekam do jutra na wynik bhcg! Dziewczyny co myslicie, może po prostu dzidzia wolniutko rośnie??
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
gdzies czytałam w jakims wątku ze nie zawsze można dostrzeć naszą małą fasolke, test wykazał jest ok. Nie martw się. Tak a pro po to ja jeszcze nie miałam USG hcg robiłam wczoraj ale lekarz mnie badał i wyczuł po szyjce macicy że to 6-7 tydzień. Jutro ide na USG dopochwowe
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeden termin na karcie jest wynikjący z @ a drugi lekarz określa z USG i raczej są do siebie zbliżone. W pierwszej ciąży miałam z @ na 08.05, a z USG na 06.05 i ten drugi mi sie sprawdził i był robiony w 10 tc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz koniecznie jak po jutrzejsze wizycie!!! A ile Ci wyszła beta hcg?? Bo chyba jestesmy na podobnym etapie to chciałam skonsultowac z moim jutrzejszym wynikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro napisze a wyników jeszcze nie odebrałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.