Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 20:49   #121
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja bylam na wychowawczym napisalam w trakcie ciazy o przywrocenie i od razu poszlam na l4 teraz jestem na macierzynskim i pod koniec znow pisze ow ychowawczy
i zus sie nie przychrzanil ? mi ksiegowa mowi zebym chociaz na dwa miesiace wrocila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 05:50   #122
weronika23
Zakorzenienie

nic a nic a nie bylam ani jednego dnia
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:14   #123
gawelek
Raczkowanie

Do dziewczyn, które już mają maluchy... jaką strategię przyjmujecie z uświadamianiem waszych starszych dzieci??? Bo kurczę chyba o to najbardziej się boję. Nie jak sobie poradzę z niemowlakiem tylko ze starszym właśnie, bo to przecież taki cycuś mamy że hej, do tego przechodzi bunt dwulatka, jest nerwowy. Też mamy w planie posłanie go od września do przedszkola i mam obawy czy nam się uda bo przecież zejdzie się to z narodzinami maleństwa Wiem, że jeszcze sporo czasu ale jakoś to mnie najbardziej niepokoi
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 08:32   #124
Saudia
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Witajcie dziewczyny! Ale wam fajnie, że juz po wizytach jestescie!!! Ja ide jutro o 16 na piarwszą wizytę, mam nadzieje, że ginka mi zrobi usg... i że będzie juz widac dzieciaczka! A zapytam tak was, jak tam u Was z seksem?? Bo ja od kiedy ujrzałam 2 kreski to jeszcze nic "nie teges" troche sie boję, żeby nic sie nie stało szczególnie w tych pierwszych tyg. bo przeciez przy orgazmie są dość silne skurcze macicy... Podzielcie sie waszymi doświadczeniami!!!!!!!!
Saudia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 09:36   #125
t_89
Zakorzenienie

Ja właśnie wróciłam z badań czekam teraz na wyniki i kolejna wizytę 21 Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze nie moge sie doczekac usg.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, orientujecie sie moze jaki trzeba miec kwit do becikowego bo chce zeby lekarz mi wypisal bo slyszalam, ze trzeba do ktoregos tygodnia ?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 10:36   #126
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawelek Pokaż wiadomość
Do dziewczyn, które już mają maluchy... jaką strategię przyjmujecie z uświadamianiem waszych starszych dzieci??? Bo kurczę chyba o to najbardziej się boję. Nie jak sobie poradzę z niemowlakiem tylko ze starszym właśnie, bo to przecież taki cycuś mamy że hej, do tego przechodzi bunt dwulatka, jest nerwowy. Też mamy w planie posłanie go od września do przedszkola i mam obawy czy nam się uda bo przecież zejdzie się to z narodzinami maleństwa Wiem, że jeszcze sporo czasu ale jakoś to mnie najbardziej niepokoi
ja nei mam pojecia jak sie za to zabrac, narazie nic jej jeszcze nie mowie, a powiem chyba dopiero po 12tc jak najwieksze ryzyko minie zeby w razie co nie robic jej wody z mozgu. poki co pytam czy chcialaby miec rodzenstwo, mowi ze tak, ale wydaje mi sie ze nie kuma czaczy zazdrosc na bank bedzie na poczatku, chociaz podobno dzieci miedzy 3-4 rokiem zycia sa bardziej ugodowe i na to licze w naszym przypadku bo mloda w sierpniu skonczy 3 lata. a na chwile obecna jest bardzo uparta,nerwowa i zazdrosna chociaz zlobek ja troche przytemperowal. napewno kupie ksiazeczke cos na styl w oczekiwaniu na rodzenstwo i zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
nic a nic a nie bylam ani jednego dnia
hmmm musze sie zaglebic w temat, bo nie ukrywam ze tak bardziej by mi pasowalo

Cytat:
Napisane przez Saudia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Ale wam fajnie, że juz po wizytach jestescie!!! Ja ide jutro o 16 na piarwszą wizytę, mam nadzieje, że ginka mi zrobi usg... i że będzie juz widac dzieciaczka! A zapytam tak was, jak tam u Was z seksem?? Bo ja od kiedy ujrzałam 2 kreski to jeszcze nic "nie teges" troche sie boję, żeby nic sie nie stało szczególnie w tych pierwszych tyg. bo przeciez przy orgazmie są dość silne skurcze macicy... Podzielcie sie waszymi doświadczeniami!!!!!!!!
trzymam kciuki za wizyte: ktory to tydzien ?

co do seksu, to ja tez od pozytywnej bety do meza sie nie zblizalam ale tylko dlatego ze w pierwszej ciazy mialam plamienia, zakaz na przytulanki i teraz chce tego uniknac poki pierwszej wizyty u lekarza nie bedzie. dobrze ze faceta mozna w inny sposob zaspokoic bo mi tam w sumie na chwile obecna libido spadlo do zera
ale jak nie ma zadnych przeciwskazan to kochac sie mozna

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z badań czekam teraz na wyniki i kolejna wizytę 21 Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze nie moge sie doczekac usg.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, orientujecie sie moze jaki trzeba miec kwit do becikowego bo chce zeby lekarz mi wypisal bo slyszalam, ze trzeba do ktoregos tygodnia ?
tego samego dnia mamy wizyte

co do becikowego, to od stycznia zmienily sie warunki i musisz spelniac warunki dochodowe, czyli z tego co pamietam jakies 1900 zl na osobe.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ch,296821.html

dziewczyny przydaloby sie zrobic liste mamusiek w pierwszym poscie.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-08, 11:44   #127
weronika23
Zakorzenienie

gawelek moja gabrysia skonczyla 2 latka w pazdzierniku rowny miesiac pozniej urodzil sie Oluś i powiem tak kazdy nas straszyl jaka to ona bedzie zazdrosna jak bedzie zle i wogole.....
w ciaży mowilam jej ze bedzie dzidzius ze bedzie miec braciszka pare razy kopnal ja w raczke i przyjela braciszka super, nawet nie jest tak zazdrosna jak mlody placze to jest pierwsza przy nim lula trzyma butelke jak trzeba glaszcze wozek oddala teraz ma oddac lozeczko takze dziewczyny nie jest zleee
noi najwazniejsze poki cooo nie uderzyla go nie pociagla itd

jedyne co przezyla strasznie to moj pobyt w szpitalu poniewaz w trakcie ciazy 1 raz lezalam i pozniej ale tlumaczylismy jej ze dzidzius jest chorym najwazniejsze dla niej chyba bylo ze przyjechala po nas do szpitala nigdy nie zapomne jej radosci i tooo ze dostala prezent od dzidziusia bo braciszek ja kocha

oooo i jescze na poczatku bylo ciezko bo olus jest jej i nie wolno nikomu go dotknac ale po woli jej to przechodzi

co do l4 i powrotu ciaza to stan gdzie nawet zus nie moze sie przycze[ic gdzyz z dnia na dzien mozesz sie zle poczuc
Stary 2013-01-08, 12:52   #128
ewacia85
Wtajemniczenie

U mnie od narodzin kuzyna ( tak!!- weronika 23 Twojego Olusia) mój smyk chodził za mna mówiąc mi że ja mam w brzuszku dzidziusia albo że on sam ma :P Poza tym jak bawię Olka to nie widzę zazdrości że mama jest tylko jego, a raczej chęć pomagania np przynosi chysteczke lub pilnuje mnie gdy Oli śpi że mam iść go lulać albo sam biegnie i to robi. Tyle tylko że mój Adi jest bardzo żywiołowy i tu obawiam się że przy jego prędkości czasem nie wyhamuje przy maleństwie....ale jeszce dużo czasu wiec myślę że zmądrzeje:P

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Fajnie, że powstał ten wątek super pogadac z innymi mamuskami i podzielic sie opiniami ciekawe na kiedy wyznacza mi termin

A macie juz wybrane imiona ? ja od zawsze chcialam miec JULKA a jak dziewczynka to LENA

Julian też mi sie bardzo podoba Przy pierwszym dzidzi do końca kłóciłam sie że Julek a mąż że Staś a z porodówki wyszłam z Adrianem-->to sie nazywa niezdecydowana kobieta albo raczej" kobieta zmienna jest' A tak serio to od zawsze chciałam mieć Wojtka i Gabrysie --> no to mam męża Wojciecha i siostrzenice Gabriele
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 13:01   #129
t_89
Zakorzenienie

Różnie bywa heh Mam nadzieje, ze u mnie zostanie Juelk podoba mi sie jeszcze Mikolaj i Ignaś ale od zawsze podobalo mi sie Julek tylko Julian troche mniej, ale i tak kazdy bedzie wolal po zdrobneniu chyba ze w pracy

a ja gotuje barszcz bialy 1 raz mam nadzieje, ze mi wyjdzie ;]
Stary 2013-01-08, 14:30   #130
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Różnie bywa heh Mam nadzieje, ze u mnie zostanie Juelk podoba mi sie jeszcze Mikolaj i Ignaś ale od zawsze podobalo mi sie Julek tylko Julian troche mniej, ale i tak kazdy bedzie wolal po zdrobneniu chyba ze w pracy

a ja gotuje barszcz bialy 1 raz mam nadzieje, ze mi wyjdzie ;]
Julian bardzo ładne imię Mi się podoba Aaron ale mój ukochany mówi że tak to można nazwać psa a nie dziecko ;D

Ja dziś robiłam czerwony ;D
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 14:35   #131
Saudia
Raczkowanie

Wg obliczen internetowych 7 tydz. zobaczymy co jutro powie doktor. No mnie tez libido spadło do zera :-D tez zapytam jutro jak to z tym seksem?? hahaha
Stary 2013-01-08, 14:41   #132
Saudia
Raczkowanie

Wg kalkulatorów internetowych 7 tydz. zobaczymy co powie jutro pani doktor zreszta bede to o to tez zapytam co z tym seksem w sumie narazie u mnie tez libido zero... hihihhi
Stary 2013-01-08, 15:58   #133
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
Julian bardzo ładne imię Mi się podoba Aaron ale mój ukochany mówi że tak to można nazwać psa a nie dziecko ;D

Ja dziś robiłam czerwony ;D
hahah mam nadzieje, ze wyszedl?

Nie chce nic mówjć, ale mój pies nazywa się Aron Ale teraz duzo jest psów o imieniu dla człowieka np: Maks, Saba, Sara, Kuba itp itd slyszalam też imie dla psa Leon .
Stary 2013-01-08, 16:37   #134
bajka1807
Zakorzenienie

u nas bedzie walka o imie, tak jak przy mlodej :/ ale o tym jeszcze nie mysle, bo nawet brak mi pomyslow

weronika, dzieki natchnelas mnie i poczytalam o tym powrocie do pracy i widze ze jest to powszechne, wiec super, byle tylko lekarz byl chetny do wystawiania l4 bo przy tej ciazy ide do innego
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-01-08, 20:22   #135
weronika23
Zakorzenienie

powiem ci ze ja sie wglebialam w temat i bardzo duzo osob wlasnie tak robi u nas z imieniem nie bylo problemow bo jakos aleksander sie nam podobal. za to gabrysia miala byc natalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 21:41   #136
Karolina264
Przyczajenie

Mój syn bedzie miał w maju 4 lata i mysle, ze jest juz gotowy na rodzenstwo. Włąsciwie od dłuzszego czasu wspomina o braciszku. Mozna spokojnie juz z nim porozawiac, wytlumaczyć itp Jest dość dojrzały. Adaś juz wie, ze mama a brzuszku ma dzidzie, wytłumaczyłam mu to jak chciał zebym go wzięła na ręce wchodzac na 2 pietro, zrozumiał i teraz juz mówi, ze chce tylko za raczke. Łatwiej mu bedzie bo jego najlepszemu kuzynowi tez 3 latkowi urodzil sie braciszek i od tej chwili Adas chce miec swoja dzidzie, mówiąc ze Olek ma Michałka a on nie ma Nie chce sie tylko pogodzić z imionami Milena lub Filip Ważne by właczyc starszaka doceniać, chwalić i dziekować. Na mojego to działa zawsze Myślę, ze nie bede miała problemu.
Karolina264 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:26   #137
Candy Doll
Raczkowanie

Czesc dziewczyny
Ja juz po wizycie u ginekologa i wiecie co...? Chyba pospieszylam sie z zalozeniem tego watku! Lekarz wyznaczyl mi termin na 1 sierpnia!!! Kurcze nie spodziewalam sie.
Ale pozwolcie ze zostane na tym forum mamusiek wrzesniowych, za bardzo sie przywiazalam
nastepna wizyte mam 22.01 i wtedy zrobi mi USG, Juz nie moge sie doczekac co tam zobacze hihi
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 04:53   #138
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja juz po wizycie u ginekologa i wiecie co...? Chyba pospieszylam sie z zalozeniem tego watku! Lekarz wyznaczyl mi termin na 1 sierpnia!!! Kurcze nie spodziewalam sie.
Ale pozwolcie ze zostane na tym forum mamusiek wrzesniowych, za bardzo sie przywiazalam
nastepna wizyte mam 22.01 i wtedy zrobi mi USG, Juz nie moge sie doczekac co tam zobacze hihi
tak myslałam bo ja mam teraz 6 tydzien tzn 5 tydz 4 dzien i póki co mam termin na 7 września. a kilka z was pisze że juz jest w 7 ( czyli że też termin z USG może być na sierpień??) Candy Doll -->który to tydzień???Miałaś USG ??Jeśli tak to juz pewnie maleństwo ci machało
Stary 2013-01-09, 08:05   #139
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny
haha no to pięknie mówiłam że tak może być.

ja mam jutro wizytę i nie wiem czy nie okaże się dokładnie tak samo ale wolałabym wrzesień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 08:52   #140
t_89
Zakorzenienie

A ja juz mam wyniki ale nie umiem sie rozczytac tam gdzie sa normy to sie miejszcze ale w moczu nie rozumiem pojde do lekarza 21 to mi wyjasni . Mam nadzieje, ze dobrze bedzie. Tylko nie dała mi wynikow z gr krwii nie wiem dlaczego, zabrala mi kartke ta co pobierala krew i teraz nie wiem gdzie one sa? Musze tam sie wybrac i zapytac bo po 1 mam za 2 tyg isc po jakis na W do ginekologa.
Stary 2013-01-09, 10:45   #141
sarna405
Zadomowienie

Cytat:

Witaj jestem mamusia lipcowo -sierpniową koniec sierpnia a może i będzie początek września kto wie...co do seksu ja współżyłam ale musiałam zaprzestać. Jestem w 7 tyg ciaży i zawsze po sekcie pojawiał mi się ciemny, brązowy śluz bardzo się wystraszyłam. Koleżanki mnie uspokoiły ze to przez otarcia macica teraz wrazliwa. Lekarz kazał mi się osczędzac i biorę luteinę bo panikowałam...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:58   #142
Saudia
Raczkowanie

Ojej no własnie ja tez sie tego obawiam, żeby nie zacząć plamić... no nic narazie sie wstrzymamy, dzidzia wazniejsza!
Stary 2013-01-09, 10:59   #143
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak myslałam bo ja mam teraz 6 tydzien tzn 5 tydz 4 dzien i póki co mam termin na 7 września. a kilka z was pisze że juz jest w 7 ( czyli że też termin z USG może być na sierpień??) Candy Doll -->który to tydzień???Miałaś USG ??Jeśli tak to juz pewnie maleństwo ci machało

Nie mialam jeszcze USG, a po badaniu lekarz stwierdzil ze to 6 tydzien (teraz juz 7).
No wlasnie tez mnie to ciekawi czy z USG moze wyniknac inny termin niz lekarz przewidzial na poczatku? Bo na karcie ciazy jest miejsce na dwa terminy
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:00   #144
sarna405
Zadomowienie

MAMUSIA LIPCOWO SIERPNIOWA----a jak wasze objawy? ja miałam ostatnią @ 22,11.2012r poszłam do lekarza w 30 dniu cyklu czyli 21,12,2012 żeby uregulował mi @ bo miałam co 30-32 dni, dodam ze chcieliśmy dzidzię od 2 czy 3 lat niestety nie udawało się. Mam już dziecko ma 7l. Lekarz wtedy nie zobaczył ciązy tylko badał nie robił USG zobaczył jajnik powiększony kazał mi porobić badania i przepisał luteinę na uregulowanie...brałam do 26.12,2012 @ nie pzyszła 28,12 zaczęły strasznie boleć mnie sutki więc pomyślałam na @ po luteinie bo nigdy mnie nie bolay na okres. W sylwestra zaczęlo mnie cofać, wymiotowałam, w nowy rok odrzuciło mnie od papierosów zapachu kawy nawet płynu do naczyń. Postanowiłam 2 .01,2013 zrobić test i pokazało 2 kreseczki. 4 stycznia lekarz potwierdził ciąże i powiedzia ze to już 6-7 tydzień
No I się udało
pragnie."
Stary 2013-01-09, 11:25   #145
Saudia
Raczkowanie

Byłam dzis na pierwszej wizycie, miałam nadzieję dowiedzieć sie juz trochę więcej bo ostatni okres miałam 26.11, jednak lekarka nie widizła dokładnie, powiedziała, że w sumie słabo widać, że mało wyraźnie(to prawda patrzyłam w monitor i widziałam tylko śnieżący tv) w sumie to chyba cos tam widziała bo okresliła rozmiar na 4mm, jednak wróciłam troche zmartwiona bo wydawało by się, że powinien byc to 6-7 tydz. a tu jeszcze nic nie widać.... sama nie wiem co o tym mysleć.Może ten sprzęt tez nie był najlepszej jakości... sama nie wiem. Kazała przyjść na usg za tydzień i wysłała na beta hcg-wynki jutro. Ostatnią betę robiłam dokładnie tydzien temu wtedy miałam 121.5 mIU/ml, no więc mam nadzieję, że sporo skoczyło do tego czasu, w każdym razie wróciłam troche zawiedziona bo niczego sie nie dowiedziała, i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać nawet o wpółżycie. Dodam tylko, że mieszkam za granicą i ciężko sie tutaj komunikować nawet z moją bdb znajomością angielskiego... ta pani dr po angielsu mówi ale z takim akcentem, że i tak trudno ja zrozumieć... ehh ni nic czekam do jutra na wynik bhcg! Dziewczyny co myslicie, może po prostu dzidzia wolniutko rośnie??

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witaj jestem mamusia lipcowo -sierpniową koniec sierpnia a może i będzie początek września kto wie...co do seksu ja współżyłam ale musiałam zaprzestać. Jestem w 7 tyg ciaży i zawsze po sekcie pojawiał mi się ciemny, brązowy śluz bardzo się wystraszyłam. Koleżanki mnie uspokoiły ze to przez otarcia macica teraz wrazliwa. Lekarz kazał mi się osczędzac i biorę luteinę bo panikowałam...
Ojej no własnie ja tez sie tego obawiam, żeby nie zacząć plamić... no nic narazie sie wstrzymamy, dzidzia wazniejsza!

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
MAMUSIA LIPCOWO SIERPNIOWA----a jak wasze objawy? ja miałam ostatnią @ 22,11.2012r poszłam do lekarza w 30 dniu cyklu czyli 21,12,2012 żeby uregulował mi @ bo miałam co 30-32 dni, dodam ze chcieliśmy dzidzię od 2 czy 3 lat niestety nie udawało się. Mam już dziecko ma 7l. Lekarz wtedy nie zobaczył ciązy tylko badał nie robił USG zobaczył jajnik powiększony kazał mi porobić badania i przepisał luteinę na uregulowanie...brałam do 26.12,2012 @ nie pzyszła 28,12 zaczęły strasznie boleć mnie sutki więc pomyślałam na @ po luteinie bo nigdy mnie nie bolay na okres. W sylwestra zaczęlo mnie cofać, wymiotowałam, w nowy rok odrzuciło mnie od papierosów zapachu kawy nawet płynu do naczyń. Postanowiłam 2 .01,2013 zrobić test i pokazało 2 kreseczki. 4 stycznia lekarz potwierdził ciąże i powiedzia ze to już 6-7 tydzień

No I się udało
Ja mam czasem ból brzucha taki jak przed @ tylko sporo lżejszy i nie trwa długo, poza tym jestem śpiaca bardzo ja żadnych krwawień i plamień nie mam, więc to raczej dobrze. Nie mam tez narazie nudności i smaków na konkretne rzeczy, wręcz przeciewnie mam raczej brak apetytu...
Stary 2013-01-09, 11:45   #146
sarna405
Zadomowienie

gdzies czytałam w jakims wątku ze nie zawsze można dostrzeć naszą małą fasolke, test wykazał jest ok. Nie martw się. Tak a pro po to ja jeszcze nie miałam USG hcg robiłam wczoraj ale lekarz mnie badał i wyczuł po szyjce macicy że to 6-7 tydzień. Jutro ide na USG dopochwowe Wiecej się dowiem. Pewnie serduszko będzie już biło
pragnie."
Stary 2013-01-09, 11:59   #147
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mialam jeszcze USG, a po badaniu lekarz stwierdzil ze to 6 tydzien (teraz juz 7).
No wlasnie tez mnie to ciekawi czy z USG moze wyniknac inny termin niz lekarz przewidzial na poczatku? Bo na karcie ciazy jest miejsce na dwa terminy

jeden termin na karcie jest wynikjący z @ a drugi lekarz określa z USG i raczej są do siebie zbliżone. W pierwszej ciąży miałam z @ na 08.05, a z USG na 06.05 i ten drugi mi sie sprawdził i był robiony w 10 tc.
Stary 2013-01-09, 12:00   #148
Saudia
Raczkowanie

Cytat:
gdzies czytałam w jakims wątku ze nie zawsze można dostrzeć naszą małą fasolke, test wykazał jest ok. Nie martw się. Tak a pro po to ja jeszcze nie miałam USG hcg robiłam wczoraj ale lekarz mnie badał i wyczuł po szyjce macicy że to 6-7 tydzień. Jutro ide na USG dopochwowe Wiecej się dowiem. Pewnie serduszko będzie już biło

Napisz koniecznie jak po jutrzejsze wizycie!!! A ile Ci wyszła beta hcg?? Bo chyba jestesmy na podobnym etapie to chciałam skonsultowac z moim jutrzejszym wynikiem.
Stary 2013-01-09, 12:09   #149
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisz koniecznie jak po jutrzejsze wizycie!!! A ile Ci wyszła beta hcg?? Bo chyba jestesmy na podobnym etapie to chciałam skonsultowac z moim jutrzejszym wynikiem.

Jutro napisze a wyników jeszcze nie odebrałam
pragnie."
Stary 2013-01-09, 14:54   #150
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzis na pierwszej wizycie, miałam nadzieję dowiedzieć sie juz trochę więcej bo ostatni okres miałam 26.11, jednak lekarka nie widizła dokładnie, powiedziała, że w sumie słabo widać, że mało wyraźnie(to prawda patrzyłam w monitor i widziałam tylko śnieżący tv) w sumie to chyba cos tam widziała bo okresliła rozmiar na 4mm, jednak wróciłam troche zmartwiona bo wydawało by się, że powinien byc to 6-7 tydz. a tu jeszcze nic nie widać.... sama nie wiem co o tym mysleć.Może ten sprzęt tez nie był najlepszej jakości... sama nie wiem. Kazała przyjść na usg za tydzień i wysłała na beta hcg-wynki jutro. Ostatnią betę robiłam dokładnie tydzien temu wtedy miałam 121.5 mIU/ml, no więc mam nadzieję, że sporo skoczyło do tego czasu, w każdym razie wróciłam troche zawiedziona bo niczego sie nie dowiedziała, i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać nawet o wpółżycie. Dodam tylko, że mieszkam za granicą i ciężko sie tutaj komunikować nawet z moją bdb znajomością angielskiego... ta pani dr po angielsu mówi ale z takim akcentem, że i tak trudno ja zrozumieć... ehh ni nic czekam do jutra na wynik bhcg! Dziewczyny co myslicie, może po prostu dzidzia wolniutko rośnie??
mozliwe ze owulacje mialas pozniej i stad ciaza mlodsza. nie martw sie bo nie ma czym ja ostatnia @ mialam 30.11 i ostatnia bete robilam 10 dni temu i bylo 192, tyle ze to byla moja trzecia z kolei bo pierwsza zrobilam dosyc wczesnie bo 4 dni przed planowana @ dlatego sprawdzalam przyrosty co 48h zeby zobaczyc jak sytuacja wyglada.
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości