![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Księga gości weselnych
widzę że nikt tu dawno nie pisał a ja bym chciała podbić. ostatnio byłam na weselu i po raz pierwszy spotkałam się z księgą gości weselnych. i powiem wam że to genialna rzecz jest.
szczególnie jak się ma wesołą i postępową rodzinkę ![]() ![]() teraz wybieram się na kolejne wesele i wiem że takiej księgi nie będą tam mieć więc postanowiłam kupić ją w prezencie. Przejrzałam dużo ofert w necie ale większość jest bardzo kiczowata. zależy mi też żeby ta księga była naprawdę wyjątkowa. ostatnio trafiłam na introligatornię we Wrocławiu (sprzedają też na allegro z tego co mi powiedział ich doradca). to ich strona .Na żywo wyglądają jeszcze piękniej. W ogóle mają tam różne cuda, podziękowania dla rodziców, albumy... Ta mi się najbardziej podoba jak dla mnie wyglądają bardzo ekskluzywnie. co myślicie o takim prezencie? Edytowane przez o000agus Czas edycji: 2010-08-06 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
My też już mamy naszą księgę gości. Kupiłam album tradycyjny na zdjęcia z kremowymi stronami. Poodklejałam pergaminowe przekładki, nie ma po nich śladu. Na kartkach (nie wiem jeszcze na jakich) wydrukuję odpowiednie teksty, tj. np: 22 wrzesień 2010 dziś ślubują ..... i ...... jakiś wierszyk, na kolejnej "Miłość cierpliwa jest...." Potem prośba o wpisywanie się. Może jakieś nasze wspólne zdjęcia wkleimy, a w niektórych miejscach zaznaczymy miejsca w które potem wkleimy ślubne zdjęcia, żeby w tych miejscach goście się nie wpisywali. Na okładce jest okienko na zdjęcie ale my wstawimy karteczkę z napisem Księga Gości. Koszt albumu z 30 kartkami 30 zł.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
bardzo fajny pomysł stokroteczko - ja tak tylko pomyślałam, że skoro ciągle coś daję tej swojej przyjaciółce ręcznie robionego to raz bym kupiła jej coś ekskluzywnego
![]() ale co fakt to fakt, samoróbki wychodzą zawsze taniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Bylam na kilku weselach, gdzie goscila taka ksiega ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Pomysł z ksiega gości bardzo mi się spodobał i pokusiłam sie o zrobienie samodzielnie ksiegi.
Spełniła swoje zadanie, gościom bardzo sie podoba, co mnie bardzo cieszy, bo robiłam ją na szybcika, kończąc ostatecznie w przeddzień ślubu ![]() Pokaze ją, bycmoże ktoś skorzysta z moich pomysłów, choc większa częśc materiałów do księgi została zgapiona z wizażu i z internetu ![]() To ona: 1. widok całej księgi 2. pierwzsa strona 3. przywitanie gosci i kartka z kalendarza 4. jakis czas temu rzecz się ta działa... 5. chłopak przystojniak... 6. chodził przytulał... 7. jak zwyczaj karze... 8. spotkałam dzisiaj miłośc ... + zdjecia wspólne i bukiet zaręczynowy 9. znaczenie imion - moje imię + zdjecia Tz 10. znaczenie imion- imie Tz + moje zdjęcia
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
c.d
11. żona spod znaku wodnika +moje zdjęcia 12. zona spod znaku wodnika ciag dalszy + moje zdjęcia 13. mąż spod znaku wodnika + zdjecia Tż 14. mąż spod znaku wodnika c.d + zdjecia Tż 15. horoskop partnerski + wspólne zdjęcia 16. wiersze + wspólne zdjęcia 17. hymn o miłości 18. fragment ksiązki "Przez dziurkę od klucza 19. przepis na dobra pare 20. rocznice ślubu
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
c.d.
21. 10 przykazań małżeńskich na wesoło 22. Kochany męzu... 23. Kochana żono... 24. zaproszenie an ślub 25. zasady zachowania się na weselu 26. zasady zachowania się na weselu c.d. 27. gdyby kobiety rządziły światem 28. gdyby mężczyźni rządzili światem
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
świetna gratuluje [pomysłu nie dziwie się że goście byli pod wrażeniem!!!
![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Atilo mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ale skopiowałam sobie wnętrze Twojej księgi
![]() mam też pare pytań co do księgi, taka zamowiona na allegro np to w środku jest pusta prawda?najwyżej robią tylko strone tytułową z data i imionami? wtedy samemu się ją ozdabia tak jak Atila? Atilo czy Ty robiłaś to strona po stronie czy np 1 tekst na 2 a natsepny pare stron dalej? tez bym chciała żeby nasza była niepowtarzalna ale na razie nic mi sie w glowie nie świta, tym bardziej że jeszcze nie zamawiam ani w najbliższym czasie ![]() edit. na zwykłym papierze np z bloku rysunkowego drukowane a potem wycinane nożyczkami?czy dajecie projekt gdzies? Edytowane przez izuljanka Czas edycji: 2010-09-25 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy na weselu księgę gości, i powiem Wam że jestem zawiedziona, bo dużo osób nie wpisało się do niej, choć zespół o księdze informował. Księga krążyła całe wesele po sali. Ludzie ją przeglądali. Trochę to przykre. Koleżance wpisali się wszyscy na jej weselu. Nam kilka najbliższych osób nie raczyło się wpisać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
![]()
Nasza księga zrobiła furore. Prawie większość osób się wpisała niektórzy pojedynczo inni jako cała rodzinka. Nawet zespół i kamerzystka dodali od siebie co nie co. Najlepsze jest tylko to że zespoł powiedział o tym tylko raz, a potem moja mama przyniosła ksiegę do stołów. Dzięki dziewczynki za pomysły jakie podpowiedziałyście kiedy robiłam księgę. Pamiątka niepowtarzalna polecam serdecznie!!!!
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
WITAM
Czy macie moze pomysly na jakies oryginalne ksiegi gosci zaproszenia? ![]() Szukalam czegos w necie ale nie moge nic ciekawego i pomyslowego znalesc;/ Jesli ktos ma jakies pomysly prosze piszcie ![]() POZDRAWIAM ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- a jaka mieliscie ksiege gosci zwyczajna czy jakoms fantazyjna wymyslna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Witam!! Orginalna Ksiega gosci według mnie to taka jaka ty sama stworzysz!! Przeczytaj cały watek i zobaczysz że dziwczyny dużo pomysłow podsuneły a twoim zadaniem jest to jakos fajnie sklecić w całość!! Wtedy nawet bedziesz z siebie bardziej dumna niż gdybys ja kupiła. co do zaproszeń to ja miałam bardzo ciekawe wzór zaczerpniety z allegro i przekształcony troszeczke.oto zdjęcie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Księge zamówiłam na allegro i była ona wsrodku całkowicie pusta. Nie miała też nawet pierwszej strony z imionami młodych. Cała księge wykonałam sama. Kupiłam na allegro kalkę techniczną i to na niej drukowałam przygotowany wczesniej tekst. Najwięcej czasu pochłaniało przyklejenie kalki do albumu Co ja się przy tym namęczyłam ![]() ![]() Gdy podklejałam kalke klejem Magic było widać ślady, taśmę dwustronną też było widać. Ostatecznie przykleiłam kalkę na taśmę dwustronna, a w miejscach gdzie było widać ślady klejenia nakleiłam rafie ![]() Może uda mi się ponownie wrzucić zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
zauważyłam, ze dawno tu pisałaś, ale jakoś nie zaglądałam tu dłuuugo
![]() to coś bardzo wymagający jesteście :p Może przejdźcie sie do fotograficznego, tam tez mają takie książki/albumy. Na żywo wyglądają o wiele ładniej niż na zdjęciach w necie. Moze tam wam coś wpadnie w oko ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Album kupować??? Mi sosobiście sie nie podobało to że w srodku oprócz kartek jest jescze kalka je odzielająca. Nioe pamietam czy w tym watku czy też gdzieś na forum dziewczyny krok po kroku pokazały jak samemu zrobić ksiązke z kilku kartek. A to jest w sumie łatwe. Po co kleić bawić sie w maskowanie jak możesz zrobic projekt w wordzie wydrukować na odpowiednim papierze i zrobic do tego okładkę taką jaką chcesz a allegro to duza inspiracja. Ostatecznie dajesz do introligatorni a okładkę robisz potem jak chcesz. I uwierzcie mi taka ksiega robi wrażenie i na gościach i jak fajnie potem usłyszeć zdziwienie innych jak mówisz ze to wszystko zrobiło się samemu
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie myślałam o kupnie takiego albumu weselnego u fotografa, sama go ozdobie, na kartkach napiszę własnoręcznie bądź wydrukuje na jakimś papierze czerpanym cytaty o miłości, powklejam nasze fotki na niektórych kartkach, kartki też można ozdobić... Ale to na razie tylko pomysł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Mam jednak pytanie do dziewczyn, ktore albo mialy taka ksiege u siebie na slubie, albo u znajomych moze .. Jezeli chcialabym w tej ksiedze miec kilka stron dodatkowych jak np. nasze zdjecia, zasady zachowania na weselu, znaczenie imion itp .. ile kartek byloby najlepiej miec? Z gory dziekuje za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie tak przeszukiwalam internet i takie na 25 ston sa jednak najpopularniejsze .. Pytam, bo jakos wydawalo mi sie to malo, ale w sumie nie ma co z tego jakiej wielkiej kobyly robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Wiesz .. mysmy robili sami od podstaw, lacznie z naszymi zdjeciami z czasow narzeczenskich wiec nasza ksiega miala okolo 100 stron, ale sami ja oprawialismy indywidualnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
kilka przydatnych linków
http://www.youtube.com/watch?v=6RKnjaJ5WCo&feature=fvw link jak oprawić księge!!! http://www.youtube.com/watch?v=mDbvu...eature=related i kolejny jak zrobić okładkę do księgi http://www.youtube.com/watch?v=LVkO6...eature=related jak zszyć księge part 1 http://www.youtube.com/watch?v=trSQu...eature=related jak zszyć księgę part 2 http://www.youtube.com/watch?v=_PUpx...eature=related inny sposób zszycia książki Używałam tego ostatniego tylko trzeba dodać po jedej kartce na poczatku ni na końcu. Robi sie okładke jak w tym z pierwszych filmów i się przyklej a zszyte kartki, a te co byłe pierwsze przykleja sie do okładki!!! Nio zostaje tylko ozdobić!! mam nadzieje że pomogłam choć troche dla tych którzy nie wiedzą jak się wziąść do oprawy książki! ![]()
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje bardzo za te informacje i rady! Przyznam szczerze, ze na poczatku myslalam, ze taka wlasnorecznie zrobiona ksiega musi wygladac troche 'tanio', ale te filmiki naprawde mnie podbudowaly! Chyba sie jednak skusimy na taka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
ciesze się rownież że choć troszke pomogłam i życzę ślicznej księgi zrobionej własnoręcznie
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.