|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ODCHUDZENIE SIĘ JAKO POSTANOWIENIE NOWOROCZNE ;) KTO DOŁĄCZY???damy rade?
Cześć dziewczyny, moim noworocznym postanowieniem też jest schudnięcie
Od środy zaczęłam biegać, robić 6 weidera i dietę 1000 kcal. Mam dobre nastawienie i dużą motywację, mam nadzieję, że mi się uda, chciałabym schudnąć około 7 kg. Najgorsze są wieczory, wtedy robię się najbardziej głodna.. ;/
|
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#123 | |||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
i pamiętam chudłam wtedy jak biegałam i fajna dietka jakas ![]() dziś jezdzilam 45 min wiec jest progres może pomalu a dojde do godzinki i więcej ![]() Cytat:
z tego co wiem, dieta 1000 kcal w ogole nie jest najlepsza i jest to dieta dla osob które nie cwiczą
|||
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ćwiczenia na brzuch rano + 8 minut abs i jillian michaels wieczorem
niedługo jeszcze dojdzie 2 razy w tygodniu fitness i siłownia mam już dość tego jak się czuję we własnym ciele
|
|
|
#125 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ech... mnie też nachodzą te myśli typu "zjadłabym sobie coś pysznego", ale na szczęście po chwili przychodzi opamiętanie |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Czy mogę jeszcze do Was dołączyć?? Potrzebuje konkretnego kopniaka w moje wielkie 4 litery, a myślę, że razem będzie łatwiej
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Dobrze, że trafiłam na ten wątek bo też zamierzam zrzucić parę ładnych kilogramów i potrzebuję wsparcia. Moja obecna waga to prawie 70 kg :O przy wzroście 158. Póki co moją największą zmorą jest podjadanie na wieczór, a właściwie zostawianie największych posiłków na porę od 16tej nawet do 19tej czy 20tej. Jadam nieregularnie, a to wszystko przez to, że czasami na uczelni przesiaduję od rana do nocy, a na drugi dzień mam dwie, albo trzy godzinki. Bardzo nie podoba mi się moja waga, dlatego zamierzam zrzucić 15kg (marzeniem jest 20 ) w czasie około pół roku. Chyba wykonalne Liczę na wsparcie no i, że mogę się przyłączyć do Waszej załogi
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Antenkaaa17, jakbym czytała o sobie
nie wiem ile ważę, ale wzrost się zgadza.
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Też mam taki cel w nowym roku i potrzebuję wsparcia więc mam nadzieję, że mnie przyjmiecie Obecnie waże 59 kg i mam zamiar zejść do 49, czyli 10 kg w pół roku. Mam nadzieję, że razem uda nam się to
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Ooj, ale co, dlaczego nie dobry pomysł? Możesz to jakoś rozwinąć? Chodzi o to, że jak łączę te 3 rzeczy to żadna nie zadziała?
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym jogurtem to już doczytałam, nie lubię naturalnych jogurtów i dlatego się na niego skusiłam w sklepie. Następnym razem będzie naturalny i jak dodam owoce to się zrobi owocowy, tylko bez zbędnych cukrów Sok nie jest z kartonu to soczek wyciskany ze świeżych owoców ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Gdy się wstaje o 12 to już na więcej posiłków nie ma miejsca w brzuszku
|
|
|
#132 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() troszkę naczytałam się różnych rzeczy, sprawdziłam tez na sobie. Dieta 1000 kcal przez niektórych uważana jest nawet za głodówkę! A jeśli już ktoś chce ja stosować to raczej powinien odpuścić sobie ćwiczenia, bo dostarczając tylko 1000 kcal i ćwicząc dostarczasz zbyt mało składników organizmowi do prawidłowego i zdrowego funkcjonowania. Na początku może schudniesz, ale jest szansa, ze rozwalisz sobie metabolizm ( spowolnisz go) i będziesz tyć od przysłowiowej szklanki wody. Będzie to reakcja obronna organizmu, który będzie chomikował tłuszczyk na tzw. dla niego cięższe czasy ( dni w których będziesz mu właśnie tak mało dostarcza kcal). Wiem, ze są zwolennicy diety 1000kcal Może poczytaj trochę o tym. Lepiej dostarczać trochę więcej kalorii organizmowi i ćwiczyć. Będzie na pewno zdrowo i efektownie
||
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe dziewczynki! super, że się dołączacie, myślę, że razem będzie nam łatwiej przebrnąć ta trudną walkę z kilogramami i samym sobą
Ja od 3 dni pięknie dietkuje, nawet bardzo się nie męczę chociaż w domu dużo słodyczy jedynie wczoraj zjadłam jednego cukieraska Twix, ale myślę, że taka ilość słodyczy nikomu nie zaszkodzi Pozdrawiam i życzę wytrwałości !!!
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze, no to dzięki za radę! Fajnie, że możemy tu na siebie liczyć
W takim razie poczytam sobie o dietach i wybiorę coś najbardziej dla siebie odpowiedniego.
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://loss-weight-now1.blogspot.com/ |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rower, bieganie, aerobic w domu, a nie jakaś 6 weidera na rzeźbę głównie ![]() a dieta 1000 kcal to za mało. w necie jest mnóstwo kalkulatorów różnorakich, wystarczy poszukac i wyliczyc ile Ci potrzeba na dzien kalorii i na tej podstawie obliczyc ile musisz dostarczac sobie kalorii na diecie. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-05 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Też bym się chciała przyłączyć, bo osiągnęłam swoją maksymalną wagę i czuję się obleśnie. Bywały w moim życiu rozmaite odgrubiające etapy, jako nastoletnie brzydkie kaczątko bez pojęcia o życiu stosowałam dietę kopenhaską
|
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Porady dotyczącej ćwiczeń i diet nie będę Wam udzielała, ale proponuję przeczytanie takiego oto postu: http://www.martazych.pl/rozwoj-osobi...postanowienia/
Może pomoże Wam wytrwać we wszystkich noworocznych postanowieniach. Pozdrawiam i życzę powodzenia P.S. Moim postanowieniem jest niejedzenie słodyczy (mogę pozwolić sobie na nie raz w miesiącu). Na razie zamiast nich jem rodzynki, bo mój organizm dopomina się cukru, ale myślę, że wkrótce i tego nie będę potrzebować. |
|
|
|
|
#139 |
|
Nindżopesz
|
To ja wrzuce swoje przykladowe planowane menu (bo jeszcze mam zapasy innych produktow i musze wykonczyc), uwagi mile widziane.
1 sniadanie: jogurt/serek homo naturalny z waniliowa odzywka bialkowa albo jajko na miekko i maca Rano nie mam ochoty sie obzerac a sera bialego ani owsianki nie lubie. 2 sniadanie: jakas salatka np. tunczyk z pomidorami, oliwkami, kaparami albo kurczak pieczony, ananas, rodzynki, kukurydza, jogurt nat. i musztarda albo kurczak, salata/kapusta pekinska, papryczki chili, por albo w opcji na lenia tatar wolowy z cebulka obiad: losos/pstrag pieczony w ziolach, brokuly, daktyle i prazone ziarno slonecznika albo kurczak/paluszki krabowe, papryka, por, cukinia, grzybki, kielki, sos sojowy albo kurczak, liscie szpinaku, orzechy, rodzynki albo tunczyk, kurczak w salatkach jak na drugie sniadanie Cos jeszcze musze wymyslic. Wegli unikam, zreszta nie lubie kasz, makaronow, ziemnakow ani ryzu a chlebem nie chce sie obzerac. "Normalnych" obiadow, surowek ani zup tez nie lubie :/ kolacja: jogurt/serek homo naturalny z odzywka bialkowa albo jajko i maca albo tatar Przekaski raczej nieuniknione jak znam siebie: cappuccino jablko, grejfrut wafle Goralki ![]() No i bede zwracac uwage na ilosci. |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Serdecznie
Bardzo bym chciała do Was dołączyć bo bije od Was ( jak tak to mogę nazwać: ) mega motywacja![]() Odchudzam się od 5 lat -z efektami jojo...oczywista Mam 25 lat wzrost 172 cm 5 lat temu ważyłam 55 kg dziś 78 kg . Nie byłam nigdy w ciąży -przytyłam od nerwów...związanymi z utratą pracy,przeprowadzką.Przed ślubem rok temu schudłam 14 kg ale po ślubie znów przytyłam. Mam dość tego że ciągle marudzę i nie jestem konsekwentna w swym działaniu.Najdłużej wytrzymałam na diecie i ćwiczeniach miesiąc co skutkowało - 10 kg. Dlatego od jutra zaczynam.Mam nadzieję że mogę zabrać się tu z Wami ![]() Cel mój 60 kg a potem się zobaczy Pozdrawiam Was i Trzymam za Was i za Siebie mega kciuki
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
![]() Chciałabym się dołączyć do Waszego wątku ![]() Moja przygoda z odchudzaniem trochę trwa, dokładnie 3 lata temu zaczęłam dietę, schudłam pzez parę miesięcy no w sumie 20 kg No niestety parę mi wraz z biegiem czasu wróciło. No i chciałabym nadal kontynuować swoją dietę wraz z nowym rokiem waga 82 kg, 180 cm wzrostu |
|
|
|
|
#142 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Zjadlam na obiad co prawda dietetyczne klopsiki gotowane z warzywami ale podjadłam pare ziemniaczków z rękawa pieczone bez tłuszczu. Ciul tam, pojezdze dluzej na rowerku
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
19 stycznia idę na wesele, postanowiłam zacząć po nim. Nie chcę zaczynać diety na chwilę i wracać do niej po chwili przerwy
już i tak się pogodziłam, że będę wyglądać jak salceson
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Hej
musze sie Wam pochwalic swoim malym sukcesem. Dzis wskoczylam na wage i ..z 75kg skoczylam na 73,4 malymi kroczkami, sukcesywmie.. ahh
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki, ja dzisiaj zakupiłam buty do biegania i od następnego tygodnia biorę się do roboty
) chociaż nie lubię biegać, wogle nie lubię ćwiczyć, uprawiać sportu, ale nie będę sama, więc lepiej będzie mi to znieść pozdrawiam Was
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobry pomysł ja dziś też swoje wykopałam z piwnicy i też zaczynam od jutra też nie cierpię ćwiczyć
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
motywacja jak na razie jest.. Mam nadzieję, że mnie nie opuści ! Ale z Wami tutaj wszystko jest możliwe Damy radę, i w to trzeba wierzyć ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Słuchajcie, a co sądzicie na temat czerwonej herbaty ? Nie chcę się tu rozpisywać, bo są inne wątki od tego założone. Chodzi mi tylko, czy któraś ją pije ? Ja się przyznam, że piję. Zaszkodzić, na pewno nie zaszkodzi, a nuż pomoże...
|
|
|
#149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Dziś 400 skoków na skakance będzie. Swoją drogą moja forma jest tragiczna, jak się zdążyłam już zorientować. A na wadzie już 0,6kg mniej, ale to sama woda.
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Można jeszcze dołączyć?
![]() Jak co roku jako główne postanowienie noworoczne stawiam sobie schudnięcie ![]() Mam 168 cm wzrostu, ważę 58,5 kg, chce zejść do 50 kg do wakacji. Studiuje z dala od domu rodzinnego i przyjazd do domu jest najgorszy. Przez święta przytyłam 3kg. muszę nad tym popracować.Ćwiczę z Ewką Chodakowską, brzuszki, dodatkowo dużo spaceruje, i raz w tygodniu w ramach wf na studiach chodzę na fitness. No i staram się zdrowo odżywiać. Jednak najgorszy problem mam ze słodyczami- ciężki mi się powstrzymać. Mam nadzieję, że razem będziemy się wspierać i motywować. Mam jeszcze pytanie- jaki wpływ ma picie kawy podczas odchudzania? Czy należy ją ograniczyć?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Od środy zaczęłam biegać, robić 6 weidera i dietę 1000 kcal. Mam dobre nastawienie i dużą motywację, mam nadzieję, że mi się uda, chciałabym schudnąć około 7 kg. Najgorsze są wieczory, wtedy robię się najbardziej głodna.. ;/

plus dodam brzuszki a zmniejszę rowerek 
może pomalu a dojde do godzinki i więcej