|
|
#121 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VI
Nie zdawałam sobie kiedyś sprawy z tego, jak bardzo kontaktowe są koty. Gadają, pomagają, pocieszają, rozbawiają i bardzo chcą przebywać ze Swoim Człowiekiem.
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
u Was też tak mroźno?Oh dzięki Ravikowi się tak wiosennie zrobiło U nas dzisiaj głupawka od rana Niko spał ze mną do 10 a teraz jego mała czarna dupka szaleje musiałam mu napuścić wody do zlewu żeby mógł się w wodzie pobawić na dwóch zdjęciach (na desce do prasowania) widać jeszcze mokrą sierść
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
He. he....przedwczoraj Ambra nam do wanny wpadła
W wannie siedział TŻ i był tak samo zdziwiony jak ona Nie przeszkodziło jej to na drugi dzień znowu chodzić po krawędzi wanny
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Moje lubią skakać do wanny jak sie ganiaja bo zawsze któryś chce sie schować , ale do takiej z woda to broń Boże
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie zastanawialam, co tak na watku przycichlo, a tu juz jest nowy i 5 stron nastukane
![]() tez zrobilam male zamowienie na zooplusie, bedziemy testowac mokre karmy w malych saszetkach i puszkach maksymalnie 80 gramowe
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swego czasu również zamówiłam w zoo+ masę saszetek, ale podczas transportu parę uległo uszkodzeniu. Smród był nie do opisania. Dlatego teraz staram się zamawiać same puszki
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Małe puszeczki są drogie ale jak kupujesz duża i masz jednego kota to przez ile musi ten koteczek jeść taka duża puche
a mała jak wiadomo na raz ![]() Chociaż moje koty nawet mała puszeczke 85 gr jedzą jedna na dwa i czasem zostaje w miseczkach jak skusilam sie kiedys na wieksze to musiałam wystawiać bezdomniakom bo dla moich było za dużo a wiadomo ze długo nie postoi otwarte , zreszta ja tam wole nie ryzykować ze zepsuje sie
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
400 gr wychodzą jeszcze taniej, ale na takie to trzeba mieć conajmniej dwa koty. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-12 o 21:13 |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba ze kotek lubi lub je dużo mokrej dziennie
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie dałam Kocikowi kolacje, zrobiłam mu "zupke" mokre plus 2 łyżki wody - wczoraj ładnie zjadł,a dzis skubaniec samą wodę wypił i poszedł |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to surowym nie pogardzi , cwaniara
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2013-01-12 o 21:55 |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
czy to Daniels musiał pocieszać Swojego Człowieka?
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dwa koty, ale moj nie tknie puszki, ktora zostala juz wczesniej otwarta. Probowalam wszystkiego, przekladania do roznych pojemniczkow, mieszania z ciepla woda, podgrzewania, zostawiania na chwile poza lodowka przed podaniem i nic. Rano otwarta puszka jest super, ta sama podana wieczorem juz jest niejadalna dla niego :/
Bimbus je wszystko co jej sie da cala szczesliwa, ale jada czesto i bardzo male porcje. Cenowo wychodza okropnie te male puszki/saszetki, jak mi sie do tego podczas transportu rozwali to sie chyba poplacze...
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak otworze puszke rano to drugiego dnia wieczorem zjada ostatki - oczywiście cały czas jedzonko stoi w lodówce, wyjmuje kawałek przed karmieniem, zagrzewam i idzie jak dawalam saszetki po 100g to na rano i na wieczór było. jeśli chodzi o mokre to mam kota idealnego, ale suche to trzeba w mokrym umoczyć i czasem z ręki karmić, bo z miski to nudno sie je
|
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
moj sie z wiekiem psuje
im starszy tym bardziej wybredny.
|
#138 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Stasiek, chyba coś w tym jest, bo moja hrabina również nie zje byle czego, tylko surowe mięsko, nereczkę i saszetki by jadła
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w końcu chciałaś żeby więcej poł no to masz - pije![]() Mój dziś w mokrym zjadł tabletkę na odrobaczenie. Zwykle tabletki szły bezpośrednio do pyszka ale jest już za duzy i za silny jak dla mnie. TŻ miał mi pomóc podać ale nie mogłam go dobudzić.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on tak czasem na dwie tury, ugryzie kawałek, wydaje mu sie, że jakieś koty za oknem słyszy, pędzi sprawdzić a potem znów wraca i dojada ciesze się że zjada te moje 'zupki' dziękuje za podpowiedź!jak miałam Kluska na dokarmianiu to on za kazdym razem jadł tak że najpierw sos/ galaretka i dopiero potem miesko ![]() ja mojemu też dawałam w mokrym tabletkę
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-01-13 o 11:51 |
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Małej dałam tak jak zwykle czyli bezposrednio do pyszczka i dmuchanie w nosek
Horus jest duzym kocurem wazy 5 kg i jest naprawde silny. Jakby chciał to by mnie tam zmasakrował. Wyginał się tylko a mi się rano nie chciało z nim dyskutować. Czekałam żeby sprawdzić czy na pewno zjadł![]() U mnie jedzenie mokrego nigdy nie odbywa się na raty. Horus siedzi tak długo aż zje. Małej zdarza się zostawić trochę jak czegoś nie lubi ale już wiem co jej smakuje i takie rzeczy się nie zdarzają Przy następnych zakupach muszę kupić kilka puszek które ona woli.Pomysł z dolewaniem nie mój ale jak działa to fajnie. Chyba Rybiorek pierwsza podała że tak mozna i że działa.
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje kociambry mają ostatnio fazę na mokre
wcinają aż uszy im się trzęsą. Bozitę nawet 3 dni stojącą w lodówce o dziwo jędzą - opakowanie 370 gram mają na 2 dni + dokłądka. Przyszło zamówienie z zooplusa, kupiłam puszki Cosmy, bardzo im smakowało Fontanny puki co się boją, bo wydaję dzwięki, mam też z nią mały problem, bo miski kotów stoją przy wyspie kuchennej (mam aneks kuchenny) a tam nie ma podłączenia do prądu i puki co fontanna stoi w jadalni ![]() Wczoraj Shilka poczęstowała się rozmrażającą się wołowinką no fakt faktem rozmrażałam dla nich malutki kawałek ale nie pozwoliłam się częstować leżał woreczek pusty jak wróciliśmy do domu a tylko ta czarna nienajedzona wiecznie franca urzęduje po szafkach jak nas nie ma choć diabeł ich wie jaki był przebieg całej akcji odbijania wołowinki celem konsumpcji pierwszy raz im się zdarzyło mięso rozmrażające się zaatakować, nigdy nie ruszali heh------------------------------------ Z innej beczki.... dzwoniła rano moja mama. Znalazła kociaka przy garażach będąc na porannym spacerze z psami maluszek ma z 2 m-ce i siedział taki biedny w śniegu, jessuuu jak to możliwe że taki maleńtas o tej porze roku....trochę syczał na psy i na mamę ale bez wielkiego przekonania a jak zaczął żałośnie zawodzić, nie zastanawiając się długo wcisneła go za pazuchę i nie patrząc czy psy wykupane i wysikane pędęm do domu pobiegła w domu podobno grzeczny i spokojny Nie mogę się doczekać aż ją zobaczę kupię suchę dla Kittenów w zoologu, już przygotowałam 2 Cosmy ![]() Narazie leczę mega kaca
Edytowane przez marea Czas edycji: 2013-01-13 o 12:20 |
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
To skorzystaj z fontanny
![]() Biedny maluszek. Fotki będą?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
jest z tych o wysokim zawieszeniu jak się już go dopadnie to można mu aplikować wszystko, ale potrzebuje pomocy mamy, żeby nie zwiał tyłem po 20 dniach aplikowania oleju już wie o co chodzi i zanim go złapiemy to śmiesznie ucieka, a potem wychodzi z zalożenia: "dawajcie to szybko i sobie ide"
|
||
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekamy na fotki
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zdarza mu się. Choć pewnie nie robi tego celowo, tylko korzysta z tego, że jest do woli drapany tu i ówdzie...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-01-13 o 13:10 |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Marea masz naprawdę Super Mamę
nie każdy by tak zareagował i wziął tak z biegu kociaka ( ja tak wzięłam Giuliette tylko ze w lecie ale jakby to była zima to tez bym wzięła ) Czekamy na fotki koteczki
|
#149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marea czekamy na fotki ![]() i sie pochwale
|
|
#150 |
|
Nie depcze krokusów
|
Piękny odkurzacz
Dużo zrzuca futra?
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

u Was też tak mroźno?
na dwóch zdjęciach (na desce do prasowania) widać jeszcze mokrą sierść
W wannie siedział TŻ i był tak samo zdziwiony jak ona
Nie przeszkodziło jej to na drugi dzień znowu chodzić po krawędzi wanny

czekamy na fotki