|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
2 | 4,76% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
0 | 0% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
1 | 2,38% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
1 | 2,38% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
1 | 2,38% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
7 | 16,67% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
13 | 30,95% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
2 | 4,76% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
3 | 7,14% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
1 | 2,38% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
1 | 2,38% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
2 | 4,76% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
1 | 2,38% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
![]() Koniec, nie czytam! Bo nogi zacisnę i mnie na porodówce nie zobaczą. Zdecydowanie masaż szyjki jest nie do zniesienia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A odłozyć na dom? Nie wiem czy się da? Chyba pracując przez parę lat w Norwegii ![]() ![]() Cytat:
![]() To Piastów jest po drodze do Zyrardowa z tego co kojarzę- no to drugi koniec wawy tak czy siak ![]() Góraszka jest za Markami - jakby w bok od Rembertowa. Cytat:
![]() ![]() Juz mi się myśleć nawet o tym nie chce a wpływu na porod nie mam żadnego... Jestem dobrej myśli. mam tylko nadzieję, że nie urodzę w taxówce po drodze do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja się w ten sposób przygotowuję na nieznane. Wiem, że i tak będzie inny niż te wszystkie opisane, ale jakoś mnie to czytanie oswaja z nieuniknionym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ktoś wyżej pisał o tych łóżeczkach: http://allegro.pl/lozeczka-safari-z-...913339658.html Wiem, że nuna je chciała. Poczytałam trochę opinii, większość jest niefajna. Ostatnie dwie (najnowsze): Gorąco odradzam meble Klupś. Poza atrakcyjnym wyglądem byłoby to wszystko pozytywnego. Kupiłam cały zestaw Safari. w łóżeczku zapadła się góra od szuflady na pościel. W komodzie z przewijakiem drzwiczki szuflady co chwile wypadają z bolców, poza tym już przy złożeniu mój mąż musiał powywiercać otwory nowe, bo pierwotne były takie że szuflada nie mieściła się pod szufladą. w przewijaku plastikowym są już dziury. Żenada. Ogólnie łóżeczko prezentuje się ładnie. Wygląd i design to niewątpliwie zalety. Niestety jakość materiałów pozostawia wiele do życzenia: - barierki wykonane ze sklejki, która pęka przy przykręcaniu barierek bocznych, - łatwość wymontowania 2 bocznych szczebelków co jest wygodne dla rodziców, ale może być niebezpieczne dla dziecka, - szczebelki pod materac wykonane ze sklejki, która pod wpływem wilgoci mięknie i wygina się Jedyne prawdziwie drewniane elementy to szczebelki barierek bocznych. Łóżeczko nie sprawdzi się w ogóle jeśli ktoś planuje je dla więcej niż jednego dziecka. Po demontażu przy próbie następnego skręcenia produktu elementy niestety są bardzo luźne przez co łóżeczko jest kompletnie niestabilne. Moim zdaniem lepiej dopłacić ciut więcej za produkt lepszej jakości. ZALETY - wygląd - design WADY - bardzo słaba jakość materiałów - złe nawiercenia fabryczne - niestabilność - łóżeczko "na raz" - tylko dla jednego dziecka, dla następnego niestety już się nie nadaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jednak nieuniknione jest kupienie turystycznego, bo na górze tylko śpimy... Cytat:
![]() Albo przeniesiemy się na dół ![]() Trza mu powiedzieć, że niezbędne nam drugie łoże dla pierworodnego albo pierworodnej ale odwlekam to w czasie do hmm maja. Teraz muszę kupić inne ważne rzeczy ... Cytat:
A co do tego Klupsia, to łóżeczko nie wiem jak, ale komoda jest bardzo licha u tej dziewczyny co chciałam kupić rozpadła się po 3 msc. Wiadomo do naprawienia, ale no jakość nie powala.
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam te Wasze opisy łóżeczek to aż się cieszę, że ciocia odrobiła lekcję porządnie w 99 roku i łóżeczko nadal nadaje się do użytku.
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
W takim razie trzymam kciuki
![]() Motyle - ja kupuję tylko łożeczko turystyczne ale takie z regulacją dna ![]() Natomiast moja koleżanka ma apartament taki dwupietrowy i miała na górze tylko łóżeczko w sypialni a na dole nie miała turystycznego ![]() Taki maluch 3/4 czasu spedza na spaniu i jedzeniu. nakarmic możesz go gdziekolwiek a potem idzie spac ![]() Wystarczy niania elektryczna żebyś słyszała co się dzieje na górze i raczej dasz radę. Potem jak mały podrósl to mial matę do zabawy - kocyk mu rozkładała z zabawkami a ona sobie gotowala, sprzątała itp.. Ja kupuję turytyczne, bo będę często wyjeżdzać z maluchami i drewniane jest mi zbedne, ale kupować turytyczne tylko po to, żeby maluch w nim spał na dole.. no nie wiem czy jest sens... ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt może i turystyczne to zbędny wydatek bo przecież może w gondoli od wózka sobie spać, troszkę w leżaczku, a potem jak większe to na macie... a potem jak jeszcze większe to wszędzie samo dopełza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wystarczały takie wielkie poduchy z narożnika do zabezpieczenia terenu zabawy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
hej Wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
jesli ktoras szuka poscieli, to tutaj mozna wesprzec wośp
http://aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=13146133 podoba mi sie ta http://aukcje.wosp.org.pl/3-el-posci...ielona-i730787 (do lozeczek zyrafowych) |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
OOooooo już Nowa część
![]() ![]() ![]() no to mam troszkę nadrabiania... co tam się działo przez całą niedzielę i połowę soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle takie mam jazdy na owoce że się nie poznaję.. po pół kilo kiwi,bananów i pomarańczy na dzien schodzi.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pościel odpuszczam póki co, tzn jakies kocyki ok ale kołdry nie będę kupowac.. becik,kocyk ale nie kołdrę,nie na lato ![]() Cytat:
jakie ceny! ![]() o jezusie.. Cytat:
![]() zjadłam znów owoców, plus makaron z jagodami i za 22h gin ![]() ![]() a teraz spadam,niewiem czy dziś będę, jak nie to jtr na bank dam znaki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dzięki KObiety za rady, przedyskutuje z chłopem jak wróci i do czegoś będziemy musieli dojść.
Can elektryczna niania ![]() ![]() ![]()
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
na razie mi się nie chce nadrabiać, bo niedawno wróciliśmy. Ale zaraz może się ogarnę i troszkę poczytam o czym pisałyście..
chyba, że jest gdzieś skrót/streszczenie ![]() Muszę się Wam pochwalić, że przegadałam całą niedzielę z doświadczoną mamą i dostałam sporo wskazówek na temat wózków ![]() cały czas myślałam, że będziemy wybierać wśród wózków 3w1, ale jednak zmieniam koncepcję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do wózków, to dawaj te rady, może zaraz z powrotem wystawię mój wózek na tablicę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Jestem straaaaasznie szczęśliwa. Uwaga, Uwaga !!!
dostaliśmy dziś w prezencie od bratowej łóżeczko z materacem. najbardziej mnie cieszy ten materac. Jest świetny. 2lata temu rodzice za niego dali 500zł o taki (tylko robiony na zamówienie, po układach w hurtowni, bo mniejsze wymiary) http://materace.sklep.pl/materace/la...r,rid,125.html |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mówiłam ![]() Cytat:
![]() Co do kołderek to nie wiem czy kupię od razu czy nie. W sumie zapakowane w szafie może być, nie będę jeździła i kupowała później. Z drugiej strony zakup to chwila moment. Pomyślę ![]() ---- Wróciliśmy od dziadka, chcę spać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej kupić głeboko spacerowy, z naciskiem na duuużą gondolę, bo skoro rodzę w maju to długo będę woziła dzieciątko w gondoli. A zimą jak maleństwo jest grubo opatulone to ważna jest duża gondola. No a później lepiej sobie dokupić spacerówkę co do gondoli to mówiła żebym szukała takiej minimum 75-80cm Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-01-13 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.