![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część V
słodka witaj, jeśli akceptujesz regulamin to zapraszamy
![]() sylwoha weź babo jedna przestań podjadać od męża, to Cię do niczego nie prowadzi ![]() ![]() soldus ![]() ![]() ps. Nadrabiam wątek i już Ci napisałam mowę pocieszjącą na temat egzaminu, że przecież są drugie terminy a Ty 4.5 dostałaś... Moje wypociny poszły na marne ![]() Maxi Ty mi tu na wagę nie narzekaj ![]() ![]() ![]() żyrafo nez przesady, z kiszonym ogórkiem też byś zjadła? ![]() Tur mi też bardziej smakuje pełnoziarnisty makaron. Jest taki... bardziej zwarty, twardszy... ![]() mega regulamin przeczytany?? Jeśli akceptujesz to ![]() miss szalejesz z wagą ![]() ![]() ![]() elganja ja średnio przybieram 1 kg i to z 5 dniowym wyprzedzeniem, więc nie jest kolorowo. Sposobów żadnych nie znam, aby to zwalczyć, niestety ![]() ![]() anafora podawaj wszystko w gramach, obliczaj ile zjadłaś kcal i wpisuj tu nam, będzie łatwiej ocenić Twój jadłospis ![]() ![]() ![]() mega za duży odstęp czasu do śniadania ![]() Nowe laski pamiętajcie o NNKT Śniadanie powinno jeść się ok 30 min po wstaniu, rozkręca ono na nowo metabolizm i sprawia, że przez cały dzień utrzymuje się jego wysoki poziom. Jeśli opuścisz (lub opóźnisz) śniadanie, twój organizm zwolni wydatkowanie energii, zaczyna ją oszczędzać i gromadzić w postaci tłuszczu. mega co do tego przepisu, gdzieś kiedyś czytałam, że pieprz cayenne przyspiesza metabolizm, imbir chyba też, ile w tym prawdy, nie wiem. Cytryna oczyszcza organizm z toksyn. Nie wiem jednak czy picie tego ma jakiś większy wpływ na odchudzanie ![]() Bierzcie przykład z soldus ![]() ![]() ![]() ![]() maxi czekam aż się wyspowiadasz z kolacji ![]() Odebrałam sukienkę, zaraz wrzucę fotkę ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Maxi, Sylwoha u mnie też idzie masę kasy na jedzenie. Niby tylko 2 osoby a 250 zeta tygodniowo to jest minimum jakie muszę wydać. Taniej by było kupić litr słonecznikowego, zamiast oliwy z oliwek, słoik ogórków korniszonych zamiast czerwonej papryki... Zdrowe jedzenie jest drogie.
A gdzie do tego jeszcze chemia... Anulciak polecam robienie panierki (jak już robisz) z otrębów pszennych. Mają dużo dużo więcej błonnika. Ale to tak tylko w ramach ciekawostki ![]() ![]() Mega witaj ![]() Co do wody z octem, to się nie wypowiem, bo nie stosowałam, ale aż mnie wzdrygnęło jak pomyślałam jak to musi smakować ![]() Śniadanko staraj się jeść do godziny czasu. Im dlużej trzymasz organizm na głodzie, tym on przechodzi w tryb oszczędzania i zwalniasz sobie metabolizm. Czy po 17.30 nie planujesz nic już jeść? Powinnaś zjeść lekką kolację, np twaróg z warzywami, wieśniak z warzywami. Robiąc tak długą przerwę również zwalniasz metabolizm i utrudniasz sobie odchudzanie. Jesteś w stanie to zmienić? Wyszłoby Ci na plus. Anafora witaj ![]() ![]() Soldus oj widzę, że nie za ciekawie u Ciebie ![]() ![]() Aguś no to podawaj sobie wagę z innego dnia. Bo to w sumie nie ważne z jakiego dnia podasz, grunt żeby był co tydzień ten sam dzień ![]() Slodkoostra to że przytyłaś kilogram, to albo jesteś przed @ albo jesz nie tak. Zastanów się czy przyczyną mogą być złe godziny posiłków i zwolniony metabolizm? Ponadto wydaje mi się że znacznie przekraczasz tłuszcze. Jajka mają sporo tłuszczu, a dodałaś do nich majonez, masło. Jadłaś gorgonzole, która w 100g ma 28g tłuszczu. Do tego orzechy i sezam (tego oczywiście nie wyrzucaj z jadłospisu, to dobre tłuszcze). Tylko wszystko na raz, w 1 dzień może spowodować odkładanie i trudności z chudnięciem. Oczywiście to co piszę, to tylko możliwe przyczyny, nie piszę że tak jest. Nie jestem specjalistą. 1 gniazdo tagiatelle (jeśli mówimy o Lubelli) waży z tego co pamiętam ok 25g. Czyli 4 to 100g makaronu. Więc ciut dużo. Tym bardziej że obiad był z serem ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
soldus zdolniacha
![]() ![]() objeździłam z mężem całe miasto wszystkie sklepy sportowe nie kupiłam bluzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Sivia 100 km pięknie! Ja chyba w całym życiu tyle nie przebiegłam
![]() ![]() AtramPrzecież wiesz że wyspowiadam się ze wszystkiego. Codziennie się spowiadam przed wami jak przed ![]() Atram Czekamy z niecierpliwością na fotki ![]() Edytowane przez MAXI 85 Czas edycji: 2013-01-28 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Maxi
![]() ![]() ![]() ![]() Anulciak też ładnie ![]() ![]() ![]() Jestem druga ![]() ![]() Atram czekam na fotkę ![]()
#126 |
Zadomowienie
|
agus - A na necie nie możesz zamówić? Byłaś może w Decathlonie?
MAXI - Teraz już wiem ;p Nie pomyślałam, że się głodzisz, bo widzę Twoje jadłospisy ![]()
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie wiem jak rozmiarowo niby m-ki mi pasują, ale... no właśnie nie dotarłam do Decathlonu....musze jechać bo nie mam wyjścia... ale u mnie w mieście nie ma, muszę do Kalisza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Aguś to czy jest ona w Decathlonie możesz sprawdzić na necie
![]() Może poluj w outlecie Nike? Nudziło mi się, to Ci znalazłam, ale mają tylko białą: http://strefatenisa.com.pl/koszulka-...e-p-15967.html
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2013-01-28 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
DZIĘKI KOCHANA
![]() przejrzałam stronkę decathlona jest kilka fajnych muszę jechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||
Rozeznanie
|
Martuszka, Maxi, gratulacje
![]() ![]() Cytat:
Godziny posiłków też nie są ok. Ogólnie teraz szukam pracy = nie mam żadnych regularnych obowiązków, i godziny posiłków się "rozłażą". Nie będę też jednak się upierać przy mleku 3%, zamienię na 1,5% jak mi się skończy. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Martuszka dziekuje bardzo
![]() ![]() Na kolacje zjadlam kromke ciemnego z jajkiem i pol pomidora. Na silowni spocilam sie jak glupia swinia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Przyszedł czas na spowiedź
![]() Śniadanie = 310 kcal 140 g sałatki z wczoraj = 160 kcal 2 kromki (60 g) chleba orkiszowego = 150 kcal Czerwona herbata 2 śniadanie = 160 kcal Kawa z mlekiem = 20 kcal Jabłko = 100 kcal Mandarynka = 40 kcal Obiad = 450 kcal 2 jajka sadzone = 200 kcal 200 g pieczarek duszonych = 100 kcal Sałatka (sałata lodowa, papryka, 2 łyżki kukurydzy, jogurt naturalny) = 150 kcal Podwieczorek = 80 kcal Wafel ryżowy z dżemem niskosłodzonym = 80 kcal Kolacja = 235 kcal 55 g chleba orkiszowego = 140 kcal 45 g wędzonego fileta z indyka = 65 kcal Sałata, czerwona papryka, czerwona cebula = 30 kcal W sumie 1235 kcal |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Maxi dla mnie ok
![]() Szczurku podaj no mi słońce maila do Ciebie, żebym mogla Ci tabelkę przekazać ![]() Anulciak no to dobrze, że Ci fajnie ![]() ![]()
#134 |
Rozeznanie
|
To i ja wstawię swoje
![]() I 2 kromki chleba, 2 łyżeczki delmy, 2 plasterki szynki, pół pomidora II banan, pomarańcza III banan, mandarynka IV 30 g makaronu, szklanka rosołu, pół skrzydełka z indyka, ziemniak V 2 wafle ryżowe paprykowe, kromka chleba, łyżeczka delmy 2 jajka, pół pomidora, pół papryki 1700 kcal B/T/W/Bł 115/42/235/21 Martuszka, Maxi, Sylvia dziękuję za komentarze ![]() Maxi buty są beżowe, pisałam, że ten pasek, który miałam założyć miał złotą klamrę, ale z drugiej strony nie mam nic złotego z dodatków ![]() anulciak nie za mała ta kolacja?
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
OJOJ, Baleronowa
wcale, ale to wcale mi się nie należało, a dostałam serduszko ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Atram mala ale ja zaraz ide spac bo ja szybko padam(maly zasypia a aja z nim). I wlasnie zawsze mam problem bo jak ide spac 20-21 a wracam z silowni 19-20 to nigdy niewiem czy jesc czy nie a jak tak to co...bo niby ostatni posilek 3h przed spaniem albo brak kolacji....
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Atram, tak tylko żartuję
![]() Anulciak, trzeba jeść po ćwiczeniach ZAWSZE edit: możesz brać ze sobą np. kanapkę i zjeść ją od razu, więc zanim wrócisz do domu trochę czasu będzie na przetrawienie Co do wody z cytryną to ja kiedyś piłam, robiłam tak, że do butelki wody dawałam sok z 1 cytryny, łyżeczkę miodu i trochę pieprzu cayenne i zauważyłam głównie poprawę cery. Gdzieś na yt są filmiki jak jedna laska przez 40 dni była na takiej oczyszczającej głodówce i piła tylko taką wodę, nie wiem na cholerę jej to było, ale takie oczyszczanie sobie wymyśliła. Ale dzięki za przypomnienie, muszę do tego wrócić ![]()
cel I: ![]() ![]() cel II: 68 - 67 - 66 - 65 ![]() zrzucone: 3 / 12 VICTORY LOVES PREPARATION ![]() Edytowane przez la girafe Czas edycji: 2013-01-28 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Maxi- bez samozaparcia to ja bym nawet z łóżka nie wstała.
Antunka- Mam nadzieję, że wszystko mi się poukłada. Dobrze, że zabrałaś swój tyłeczek na fitness! Atram- Nie wiem dlaczego zostałam wypowiedzenie. Nie potrafiono mi udzielić odpowiedzi. Poszczęściło mi się na egzaminie, choć tam. Bierz dupę w troki do ćwiczeń, bo jak nie to.... ![]() Wróciłam z dancehallu. BYło super <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
jako, że od przyszłego tygodnia tabelkę robi nie kto inny niż szczurek, wprowadzam rządy tyrańskie.
ale póki co, po dobroci i z miłością upominam się o wszelkie brakujące informacje dot. narybka, dziewczyn które były i zaginęły w akcji i dziewcząt, które są, ale skrzętnie wagi nie podają, bo zapominalstwo bierze górę ![]() ![]() mianowicie: Baleronowa, Estecorazon, Czarna, Wyrafinowana, Puchatek, Abre, Medzia, Żyrafka, Darialex, Natalis, Superkas, Aiesha, Bottega, Arsenal, Soldus, Superkas :3 A NIECH MI SIĘ CZARNA LISTA WYDŁUŻY, TO DOPADNĘ I ZJEM. No i generalnie tabelcia będzie późnym popołudniem/wieczorem, a potem ustalę sobie w miarę stałą porę, żebyście też regularność miały. Tak, jak do tej pory, proszę zaznaczać kolorem wagę i ewentualne poprawki, jakie byście chciały nanieść. ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2013-01-28 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
I ja
Sniadanie: ok. 400 kcal szklanka mleka 5 lyzek musli II sniadanie ![]() sałtka z kiełków rzodkiewki pol awokado pimidorki koktajlowe- 10 sztuk poledwoica z piersi indyka- 2 plasterki serek wiejski- 100g papryka Obiad: ok. 400 kcal makaron pelnoziarnisty 150 g ugotowanego spaghetti z kurczaka i poimidorow w puszczce Kolacja ok. 200 kcal twarod chudy z dzemem z rozy nie jestem w stanie zliczyc calkowicie, bo maz je co ja, wiec ja jem 1/3 a on reszte najczesciej np robie bolonese, smaze cebulki pol, potem 2 piersci pomielone, dorzucam puszke pomidorow i doprawiam nie wiem ile to ma kcal, ja zjadlam mało ale lacznie: ok. 1250 kcal Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2013-01-28 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Szczurasku, ja biorę chwilowo rozwód z wagą, czuję się zagubiona i nie mam zdania na ten temat. Jak za tydzień nie podam, to możesz mnie śmiało wywalić z tabelki
#142 |
Konto usunięte
|
Szczurku- Ja z rana zaniemogłam umysłowo, zapomniałam się zważyć, bo nie robiłam tego od tygodnia. Od przyszłego tygodnia będę meldować się jak w zegarku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie do końca załapałam a w regulaminie nie ma, komu i kiedy mam wysłać swoją wagę?
Mam wysłać na priv do TheNerdQueen zwanej tu Szczurkiem? ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Szczurku juz się Ciebie boję
![]() ![]() A no właśnie zawsze słyszę, że po ćwiczeniach powinno się jeść a moja instruktorka ciągle powtarza żeby nie jeść już kolacji. Ja się przyznam, że nie zawsze jem. Wiem wiem baty się należą ale raz, że o 21 kończę ćwiczyć a idę spać ok 23. A po drugie nie jestem głodna. Co byście proponowały malego skromnego na taką potreningową kolację? Błagam tylko nie kefir, maślanka itp. bo nienawidzę przetworów mlecznych. Serek wiejski? Całego nie wcisnę ale pół może się uda :P Soldus zawlokłam swój tyłek i dobrze bo było fajnie i intensywnie. Kalorie spalone, humor poprawiony, jestem o krok bliżej wymarzonej sylwetki ![]() SłodkoOstra piszesz normalnie na forum "podaję wagę do tabelki 60 kg". Wagę zawsze zaznaczasz różowym kolorem żeby osoba, która robi tabelkę mogła łatwo ją wyłapać. Edytowane przez antunka Czas edycji: 2013-01-28 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
pocisnęłam 30 kilometrów na cardio
![]() pobijam własne rekordy.... I - kromka ciemnego chleba, pół papryki, jajko gotowane, pół łyżeczki majonezu light II - kuskus, sznycel drobiowy(jutro dam przepis i fotkę), pół papryki III - 2 mandarynki IV - danio light, banan, wafel ryżowy V - pół puszki tuńczyka wsw, pół papryki, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, 2 łyżki czerwonej fasolki konserwowej, kromka ciemnego chleba, gruby plaster szynki drobiowej ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
1 - kromka ciemnego chleba, pół puszki tunczyka, jajko, warzywko 2 - grillowany cycek z kurczaka, warzywka 3 - serek wiejski light z warzywkami 4 - chudy twarog z warzywkami np generalnie białeczko i węgle ![]() i TRZEBA JEŚĆ PO TRENINGU jak nie chcesz jeśc, kup odżywki białkowe ![]() ja jestem w trakcie rozeznania bo mam taki apetyt po treningu - ze wzglęu na ilość spalonych kcal że białeczko by mi się baaardzo przydało, a ileż można jeść |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
żyrafka: WYKOPE! NA ZBITY PYSK WYLECISZ, DŁUGOSZYJNA TY!
![]() ![]() Soldus: okie ![]() ![]() Slodkoostra: huehu, nikt do mnie tak nie napisał, jak Ty ![]() agus: 30. kilometrów. DŻIZAS KRAJST SUPERSTAR ![]() ![]() ja dziś odwaliłam tradycyjną manianę. śniadanie ładne, obiad też, a potem poleciaaaaałam na kolację ;C 1. 2 jajcy z patelni, kilka liści sałaty, dwie kromki chleba omega 2. 4 rządki milki, dostałam w prezencie za pomoc ze sprawkami, nie umiałam się powstrzymać ![]() 3. miseczka zupy cebulowej, zabielona małym chlustem jogurtu 0% z biedro, garść grzanek z chlebka omega 4. coś pokroju kurczaka tikka masala, ale ani to imbiru nie miało, ani kolendry i generalnie sam sos i kuciak ![]() 5. 4 bałdzo cienkie naleśniory z jabłkami ze słoiczka (domowe omnomnom) ... i teraz co? dwie berlinki na zimno zeżarłam ![]() na swoją obronę mam tyle, że pójdę spać pewnie koło 3:00, bo zasuwam z mikrobiologią...... ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- ![]() czujcie się poszczute. wracam do mikro, ![]()
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Mam 22 lata i od początku roku jestem na diecie ![]() Zdrowe jedzenie+ ruch. Zaczynałam z wagą 122 kg na 170 cm wzrostu ![]() Od tego czasu udało mi się schudnąć 5 kg.I moja waga obecna to 117 kg ![]() Na początku było ciężko,bo nie wiedziałam co jeść,kiedy i w jakich ilościach a czego unikać.Dziś jest dużo lepiej.Zdrowe jedzenie i ruch to nie tylko dla mnie dieta ale i styl życia. ![]() ![]() Mój jadłospis to 1000-1200 kalorii dziennie,ale zdarzają się dni,że zjadłam za mało czy za dużo ![]() ![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to jeżdżę na rowerku.Różnie to bywa czasem jest do tylko godzinka a czasem i trzy.Zależy od czasu ![]() Witam wszystkich i postaram się być aktywna ![]() życzę kolorowych snów ![]()
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ogromnie. Co do czekolady - może przyjmiesz moją taktykę, czyli zamienisz mleczną na gorzką? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
szczurasku, ja odpadam z tabelki, bo nie mam wagi. może zmieni się coś w lutym, jak kupię sobie karnet na siłkę, bo tam jest waga to regularnie można się ważyć. ale dam jeszcze znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Tak piszecie swój jadłospis to i ja napiszę
![]() I Śniadanie: Jogurt Activia owsianka II śniadanie: Mały grejpfrut plus jogurt Obiad: Kurczak ze szpinakiem+Kasza kuskus+ brokuł+kalafior Kolacja: Serek wiejski+4 paluszki Surimi I niestety ale podjadłam paluszki słone.. jakieś 70 gram ![]() Ale pojeździłam godzinkę na rowerku ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.