![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie z Torunia i okolic 2012
Cytat:
![]() ![]() zycie zdecydowalo inaczej, bo przedwczesnie mi wody odeszly ![]() drugiego porodu juz nie planowalam w Chelmzy bo moglabym nie zdazyc ![]() i tak 2 h od pierwszego skurczu i po porodzie bylo ![]() druga ciaża ![]() ![]() zlozylo sie na to kilka czynników a mianowicie: likierek sheridan, okropne wyposzczenie ![]() ![]() efekt właśnie bujam w lezaczku ![]() mały mi chorowal w sumie 2 razy i raz bral antybiotyk ale nie ma od kogo sie zarazac w sumie pojdzie od wrzesnia do przedszkola i sie zacznie pewnie... mała pewnie od niego bedzie sie zarazac, juz sie boje Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
kobieta za ladą
|
judka teoretycznie to ja sie wysypiam albo powiem tak--powinnam sie wysypiać
![]() z tym ze niezależnie od godzin pracy czy mam na rano czy na popołudnie(czyli na 16) wstaje przed 6 bo młoda do przedszkola najgorzej mam w piątki chodze jak śnięta ryba bo mam kumulacje całego tygodnia wczoraj miałam do pracy na 10 i zostałam tylko do 13 ale i tak wstałam przed 6 efekt taki ze kwitłam na kanapie a gary umyłam po 22 ![]() dziś mam na 16-21 i już jestem zmęczona a tak to sie wysypiam bo młoda zakończyła wędrówki do nas ponad rok temu,śpi bez żadnych pobude sama w swoim pokoiku takze bądz dobrej myśli ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
![]() dzisiejsza noc tez nie była za obfita w sen. Julka się budziła i płakała podejrzewam zęby ![]() Sam dziś siedzę, bo Tż na 12 h w pracy ![]() ![]() podziwiam te mamy, które maja 2 dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale podobno mroz -6 jest i ten snieg caly czas sypie, to nie wiem czy wyjdziemy dzisiaj mam wakacje bo TZ zabral malego na caly dzien do tesciowej bo jechal tam do pracy ![]() ![]() w Toruniu nie mam rodziny wiec zawsze sama jestem z dzieciakami to dzis normalnie sie lenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
kobieta za ladą
|
judka pracuje w sklepie spożywczym
![]()
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście
![]() ![]() mój syn funkcjonuje w systemie 12/12 śpi od 19 do 7 rano ![]() Wiktor do 2 roku życia był wszystko i chętnie jedzący, dopiero potem przyszedł bunt, który już powoli przechodzi ![]() ![]() dla mnie to abstrakcja jak piszecie o ząbkowaniu niemowlaków bo pierwszy ząb u nas był po pierwszych urodzinach ![]() też z utęsknieniem czekam na wiosnę bo nienawidzę zimy
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiejsza noc spokojnie, a bynajmniej nie słyszałam nic ![]() ![]() Popspałam do 10 ![]() ![]() aniula, ja też praktycznie całe dnie jestem sama za wyjątkiem wt,czw i soboty ![]() judka, ale sobie odpoczniesz ![]() Mój dzieć do roku czasu nawet kataru nie miał, co dziwiło lekarzy bo to wcześniak ![]() I nie wiem co miałam jeszcze napisać ![]() ![]() Idę obiadek robić, bo po południu jedziemy na wiochę do teściów i po dowód małej do mojej gminy ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
a gdzie
![]() ![]() a miasto nie wydawało Ci się specyficzne na poczatku jak przyjechałas tutaj?? ciekawa jestem, bo koleżanka kiedys była zafascynowana tym jak ludzie mówią, ich językiem ogólnie swobodą ![]() Cytat:
![]() ![]() i tez kiedys jadl wszytsko, polykal brokuly z predkoscia swiatla wrecz ![]() a teraz malo co mu smakuje ale nie robie z tego tragedii, czasem tez nie chce jesc nic i tez nie sie nie przejmuje, nie da sie zaglodzic dziecko i juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
kobieta za ladą
|
szczerze? nie lubie tego miasta ,ludzie naprawdę są bardzo zamknięci w sobie( nie mowie o osobach młodych tylko o takich w granicach 30-40 latków) do tej pory nie nawiązalam zadnych przyjazni takich jak miałam u siebie gdzie wiedziałam ze jak cos to o 4 rano moge zadzwonić do kumpeli i ona mi pomoże
nie wiem tu wszystko jest pod górkę jak dla mnie, mój poczatkowo nawet nie wiedział o co mi chodzi ![]() ![]() a spozywczy jak spożywczy ,taki mały rodzinny interes hehe ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- jak nie wiedziałam o cukrowni to wydawało mi sie ze wdepnełam w g... i dlatego taaki zapach czuje ![]() najlepiej jak moja mama tu przyjechała 1 raz i taka zdumiona do mnie dziecko jak ty mówisz wogóle zrozumiec cie nie mogę ![]()
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ale to jedna drzemka, czy 2? ![]() U nas w zeszłym roku były dwie, koło 11 godzinkę i koło 16 godzinkę, ale były cyrki przy zasypianiu, więc zamieniłam w 1 drzemkę i przesunęłam na godzinę 13. Budzę ją po 45 min, ale czasem ciężko i śpi do godziny ![]() ![]() ![]() Dziś może być ciężko, bo dałam jej mleko o 8 ( a obudziła się o 7.30 co dla mnie środek nocy ![]() ![]() ![]() ale za to jaki efekt! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Od razu kierunek- wariatkowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem za 12/12 jak naszej koleżanki dzidziuś ![]()
![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cukrownia he he, no tak troszkę uciążliwe jesienią biedna Twoja mama, ja tez nie zawsze rozumiałam tego języka, ale jest wydany słownik gwary chełmżyńskiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ale jak byl sam Tomek to jakos bylam mniej zorganizowana ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ufff, na szczęście jest to za mną, teraz chodzi i się bawi sama ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zaraz zamierzam umyć 2 okna, a potem trening kolejny z Ewką ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Szczęście, że mam wczorajszy ryż to moje dziecie ma dziś na obiad ryż z warzywami: trochę marchewki, groszku, cukinii i kawałek sznycla z kurczaka, o ile łaskawie mięsko zje
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaje z reguły kolo 7 jak Tż a chodzi spać 19-20.30 byliśmy troszkę na dworze, ale śnieg sypie wiatr wieje i zimno strasznie zostawię małą z mama i do plazy muszę jechać oddać spodnie Tż i brata bo im zamówiłam i za małe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Agatek krochmaliłam małej buzię dziś i wczoraj i ten kisiel to w lodówce trzymasz czy na wierzchu? nie popsuje sie on? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Córa zjadła cały obiad, aż byłam w szoku
![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-06-01 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() taki to tez bym zjadła ![]() ale mam wczorajsza ogórkowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie w tych nowych blokach na józefa? ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- poka ten sprzecior do gotowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kiszonych, ja sie nie cackalam z malym 9-10 miesiecy mial i dawalam calego, obranego do raczki i byl zachwycony ![]() brzuszek byl ok, i duzo witamin maja kiszonki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
judkama strasznie się uśmiałam z Twojego postu
![]() ![]() ![]() ![]() My uwielbiamy spacery i ogólnie spędzać czas na powietrzu, a teraz kisimy sie w domu masakra ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Garnuszki mamy takie- http://allegro.pl/garnki-royalty-lin...024867025.html
kupiliśmy przed roczkiem na halach tureckich za 40 € bodajże ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nigdy nie gotowałam ogórkowej, nie wiem jak ![]() ![]() aniula47 można ogórkową już dać koło 8-9 miesiąca, ale ja też nie próbowałam. A konserwowego ogórka to raczej nie można dać, bo ocet, co? ![]()
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mało zup gotuje ogórkowej jeszcze nie gotowałam ![]() mamę mam za ścianą ona dużo zup gotuje to dla Julci tez zawsze coś skapnie ![]() ogórków kiszonych też nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Wróciłam od teściów godzinkę temu i padam na pyszczek.
![]() aniula, ogórków kiszonych nie ma się co obawiać bo to naturalny kwas, uważać to trzeba z octem. Nie ma co się bać wszystkiego, kiedyś w końcu i tak zje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolejna zupa zagości w naszym jadłospisie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Amelka już nawet grzybową jadła z odrobinką octu ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.