|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
Obserwuje Cię- my na co dzień np. tylko makę orkiszową uzywamy, tu pisałam tak jak w przepisie było- bo wiadomo, każdy ma inne upodobania. Ale jak nie lubię szpinaku- to te kulki mi posmakowały
|
|
|
#122 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Obiecuje się udzielać, zostaje z wami do końca nawet jak większość już na porodowce będzie a kwietniowe końcówki w nerwach wasze opisy porodów będą czytać Cytat:
W krakowskiej Ikei wanienki są- nawet się połakomiłam i kupiłam- było ich mnóstwo.[/QUOTE] Też je widziałam za 19.90 i teraz żałuję że nie kupiłam ale wydawały mi się za małe bo to 80ki chyba były ![]() Cytat:
Mój mały dzidzius to strasznie na hałas wrażliwy. Tyle że nie wiem czy jemu się to podoba czy się boi wtedy. Ale jak tak szaleje i bije od środka to wydaje mi się że to ze strachu. Jak wieczorem kładę się spać to też pozycję do niego muszę dostosować. Na lewym boku mu pasuje i z rogalem pomiędzy nogami. A jak na prawy się przewroce to od razu boks ![]() Cytat:
jestem w 100% tego samego zdania co ty. Nas była 4 i rodzice dali radę. Wszyscy się kochali i nadal mamy świetny kontakt i to najbardziej doceniam. Mój brat ma 2 synów i oni tak fajnie się razem wychowują. A u nas też chłopczyk i śmieje się z moja mama że nadal żoną dziadka jest tylko bo to trzeci wnuczek i znowu chłopczyk
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
No mała jest, ale ja też mam mała łazienkę, więc miejsce na większą się nie zrobi niestety, a tak mała będziemy w niej kąpać na początku a potem normalna wanna.
|
|
#124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nooo są boskie Cytat:
Moi idą do kościoła, ja nie idę bo nie wystoję i kurta zapięta dłużej niż 20min przyprawia mnie o duszności. Potem idziemy na obiad do moich rodziców, bo dziś urodziny mojej Julki i mojego taty )) potem z Julią do galerii na kulki i po prezent do Smyka
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy któraś zdecydowała się na sesję ciążową? |
|
|
|
|
|
#126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale sie rozpisałyście wczoraj gaduły ja dziś idę na obiad do mamy więc mam wolne od gotowania![]() Cytat:
tak pewnie też bym nie miała bo my nie słodzimy![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze już po porodzie nadal będzie taki chętny do zajmowania się małym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego dla Julki Cytat:
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byliśmy w Smyku kupiłam jeszcze 5 pak body za 20zł z 50zł i 3pak śpiochów za 35zł z 80zł ![]() Tylko po przemyśleniu w domu mogłam wziąść na rozmiar 68 bo jak przeglądnełam w domu to na 62 spokojnie mi już wystarczy. I ciekawa jestem czy można wymienić wiem że zwroty tylko na kartę podarunkową a ciekawe jak z wymianą? Nie wiecie?
|
|
|
|
|
|
#129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na jakies 2-3 m-ce starczą pewnie
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się z młodą do kościoła- chłop w pracy niestety- do później
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie, jakoś krucho z kasą było... wszystko poszło na leki dla mnie, Julki, te buty ortopedyczne co wam pisałam
noworodkową będziemy mieli dziękuję Cytat:
Ja przyznam się, że do kościoła chodzę bardzo rzadko, raz na jakiś czas, ostatnio to byłam chyba na święta, tż częściej z Julią chodzi. Jednak większość czasu chora byłam, bądź Julka także nie było jak za bardzo, a teraz już nie dam rady wystać :/
|
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ze co niby to nie prawda .... ?? Cytat:
![]() 2 - 3 - tez czytam .... ![]() Cytat:
a własnie ja to będzie ... jak każda z nas urodzi ... gdzieś się przenosimy ... czy jak bo tak szczerze nie wyobrażam sobie już życia bez Was no i oczywiście Najlepszego z okazji urodzin - dla dwóch osób
|
||
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa paczajcie co mam :
1 - pani22ka 270 2 - kasia86bgo 248 3 - ObserwujeCie 242 no wiec LEJE COLI !!!!!!!!!! i oby tak dalej a tak poza tym gdzie moje maniery ... zapomnialam sie z Wami przywitac ![]() a wiec witam sie w morzne niedzielne przedpoludnie ... u mnie za oknem nagle sie zrobilo -3 i snieg ehhh - dzis w planach ciag dalszy nic nie robienia
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj na SR położna nam powiedziała że miała kiedyś na porodówce rekordzistkę bo 17stkę dzieci urodziła
dobra wracam do nauki choć dalej nie wiem czy jest sens
|
|
#136 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Też niewyspana. Różak dawał w nocy czadu. Żadna pozycja nie była dobra do spania, więc obserowalam jak świta, jak mąż śpi, myślałam, co by tu jeszcze kupić, załatwić... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#137 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
dla bratowejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tą wodą z czajnika dobre Cytat:
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
właściwie od niedzieli do środy.. soboty i czwartku nie liczę bo to 12h w podróży..
wstępnie na 15 sierpnia.. akurat jest Święto, będzie wolne i można się pokusić o długi weekend wyliczyłam 12 osób.. Cytat:
jak mój mąż bardzo mi się podoba to imię, dla syna bym chciała ale musiałby być Tomasz junior :P no i termin w moje urodziny ![]() dzień dobry! ehh ja dziś się męczyłam z kolką jelitową znowu.. ale nie mogłam się oprzeć- bigos od mamy!! maluję pazury, podmaluję się troszkę bo mąż mi obiecał dziś zdjęcia z brzuchem z 50 zdj wyjdzie może jedno ok![]() życzę Wam miłej niedzieli mamusie! |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie żartuj
Cytat:
![]() a mnie dziś w nocy takie bóle w plecy łapały że się nie mogłam ruszyć nie wiem co to było
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#141 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Z poprzedniego: Leonikowa, Klemetyna - brawo za wizyty Akurat w tej dziedzinie chyba nikt tutaj cię nie przebije. Czytając twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie że spotkały cię wszystkie nieszczęścia tego świata, i wręcz wyczuwam jakbyś miała z tego powodu, że ci tak źle jakąś dziką satysfakcję. Naprawdę trudno odnosić się z sympatią do osoby, która daje z siebie same negatywne emocje... Cytat:
fajnie że wyjazd się udał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rany ![]() Cytat:
ale tak na serio to jakiś lekarz z d.py wyjety :/ Cytat:
![]() Cytat:
a opisy czytam i prawie ryczę... Cytat:
moja położna na SR mówiła ostatnio że dzieciaka 5,5 kg przyjmowała, w jej 20letniej karierze też rekord ![]() A, te zabaweczki lamaze śliczne są! Miłego popołudnia |
|||||||
|
|
|
|
#142 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do kościoła chodziłam od czasu do czasu do towarzystwa z Mężem - od początku ciąży byłam 2 razy i za każdym razem zasłabłam. Cytat:
Ale dziś miałam noc. Nie dlatego, że mi brzuch przeszkadzał, ale jakiś idiota przed 4 nad ranem zaczął się dobijać do bloku - najpierw walił w furtkę, potem jakoś przez nią przeszedł i zaczął walić w drzwi wejściowe, które my mamy jakieś 1,5 metra od sypialni Nie wpuszczała go jakaś Monika, a on widocznie nie znał nr mieszkania, bo domofonu nie używał. Po 20 min zadzwoniłam na policję, pierwszy raz w życiu - ale się zestresowałam. Po 15 min przyjechali i dali mu do niej zadzwonić ze swojego telefonu, więc dziewczyna mu otworzyła. Jak wszedł na klatkę, to znów zaczął się drzeć, ale na szczęście krótko. Mieliśmy z Mężem noc z głowy - zasnęliśmy dopiero po kilku godz. Jak to Mąż skwitował w chwilach naszej bezsenności: "A awanturnik pewnie już sobie słodko śpi..." Teraz zasypiam na siedząco, a o 15 rodzina Męża przychodzi na obiad i muszę się ruszyć do kuchni...
|
|
|
#143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy przenigdy nie pojmę takiego myślenia...
przykro mi, ale ja na miejscu lekarzy bym jej pomajstrowała przy jajowodach.... sama wiesz jakich rozmiarów sa te kocyki (fakt, mam "większy"). ale w pewnym momencie z chłopem (85 kg, 184 cm) pod nim leżeliśmy i sami z siebie pękalismy ze śmiechu....a ja właśnie przeżywam prywatne piekło i mały wstęp.... wczoraj prycha, lekka kolacja (kromka i kefir), no i poszłam na siku przed spaniem. mało na zawał nie zeszłam bo miałam różowawy śluz. potem czysto, w nocy czysto, teraz czysto... zero bólu, skurczy, nic. oczywiście atak paniki - odjęło mi nogi od połowy ud, przeczyściło mnie na wszystkie strony. On jest jeszcze za mały na takie akcje ![]() , poza tym jestem zaszyta i zdycham ze strachu ![]() próbuję się do lekarza dodzwonić ....
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
czyżby czop?
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
nie mów tak...![]() ![]() jakby coś bolało IP, a tak jutro do niego.
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie, ale dla mnie duża to rodzice +3 dzieci. Gdyby było nas stać na więcej, mielibyśmy dom i możliwości, to czemu by nie, ale niestety, trzeba myśleć rozsądnie. U nas jak słyszy się, że ktoś ma 4 lub 5 to się za głowę człowiek łapie. )Dobra, wracam robić obiadek. Rosołek prawie gotowy.
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
ufff najedzona !!
byla dzis jejecznica z serem szynka i cebulka do tego po 2 kanapeczki kolorwe .... i chyba zaraz pekne sie zastanawiam co zjesc banana - czekolade - pomarancza - jablko - kiwi czy gruszke za duzo tego i mam trudny wybori stwierdzilam ze dzis faktycznie nic nie bede robila ... moze uda mii sie w kocnu ksaizke skonczyc czytac ![]() wiec ja zmykam odkladac tluszczyk pod kolderke .... ale bede do was zagladac ... zeby nie bylo ze zapomnialam milusiej niedzieli zycze |
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też czytam opisy porodów i zaczynam się bać, jak ja mało wiem na ten temat ![]() A mam pytanie do mamuś, które już rodziły i poród był wywoływany przez założenie żelu na szyjkę (są takie?) |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

chociaz nie powiem na allegro też się da rózne fajne rzeczy upolować 

nawet jak większość już na porodowce będzie a kwietniowe końcówki w nerwach wasze opisy porodów będą czytać 

jestem w 100% tego samego zdania co ty. Nas była 4 i rodzice dali radę. Wszyscy się kochali i nadal mamy świetny kontakt i to najbardziej doceniam. Mój brat ma 2 synów i oni tak fajnie się razem wychowują. A u nas też chłopczyk i śmieje się z moja mama że nadal żoną dziadka jest tylko bo to trzeci wnuczek i znowu chłopczyk
)
.
05.07.2008 

Na jakies 2-3 m-ce starczą pewnie

i oby tak dalej