Związki partnerskie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 15:06   #121
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Związki partnerskie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No i git chodziło mi o coś innego, ludzie ciągle czegoś chcą i walczą o coś, dla jednych jest to dobre podoba im się innym nie, nie wiem tylko po co na siłę wciskać komuś swoje zdanie i jak ktoś broni swojego zdania jest obsmarowywany i miażdżony niemal krytyką, każdy może mieć swoje zdanie, ale nie jesteśmy dziećmi że powiemy że chcemy coś tupniemy nóżką i już jest. Trzeba czasami się zastanowić bo zazwyczaj jest tak że jak się komuś da palec to zaraz chce i rękę całą, tak zazwyczaj jest...
Problem nie polega na tym, że ktoś ma inne zdanie. Problem polega na tym, że ktoś tym swoim zdaniem chce zabronić czegoś innym.

Nie wiem co masz na myśli.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:07   #122
Suivi
Zadomowienie

Nie rozumiem jak można być przeciwko adopcji przez pary homoseksualne skoro większość dzieci przechodzi piekło w domach dziecka. Masakra Dla mnie to żałosne i tyle. Wolałabym być adoptowana przez parę gejów czy lesbijek, którzy są normalnymi ludźmi niż żyć w DD...

Suivi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:08   #123
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Obraziłam cię? O wybacz, nie wiedziałam, że nie masz takiego miejsca gdzie słońce nie dochodzi. Ja mam i się tego nie wstydzę, ba, uważam to za normalne.
Nie no, jasne, nie obrażasz mnie. Porównujesz homoseksualistów do pedofilów - wcale mnie nie obrażasz.
Heh a gdzie widzisz to porównanie? Chyba za bardzo jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie... nie napisałam że pedofil równa się homoseksualista, przeczytaj to jeszcze raz co napisałam Moje zdanie jest tak jakby moją częścią i mam prawo wypowiadać się tak jak chce a swoje zdanie na temat moich wypowiedzi zachowaj dla siebie, bo nie świadczy o tobie dobrze takie wypowiadanie się o czyimś zdaniu, jak chcesz żeby cię ktoś szanował i twoje zdanie to chyba tez powinnaś szanować innych czy nie może się mylę??
Stary 2013-02-05, 15:11   #124
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Trzeba czasami się zastanowić bo zazwyczaj jest tak że jak się komuś da palec to zaraz chce i rękę całą, tak zazwyczaj jest...
Olaboga, najpierw chcą związków partnerskich, a potem może śluby im się jeszcze zamarzą! Nie można do tego dopuścić, trzeba ich trzymać krótko, żeby przypadkiem nie poczuli się normalnymi obywatelami którzy nie robią nikomu krzywdy, płacą podatki, chodzą na wybory i chcą mieć takie same prawa jak heteroseksualiści Może w ogóle getto zbudujcie. Albo tak jak w krajach arabskich - więzienie za niewłaściwą orientację z opcją kary śmierci. Jeszcze bardziej cofnijmy się w rozwoju, za mało w tyle jesteśmy za Zachodem.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-02-05 o 15:12
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:11   #125
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Problem nie polega na tym, że ktoś ma inne zdanie. Problem polega na tym, że ktoś tym swoim zdaniem chce zabronić czegoś innym.

Nie wiem co masz na myśli.

Ja nikomu niczego nie mogę zabronić i nie mam zamiaru

Chodziło mi o zmiany w państwie, jedna grupa chce tego druga tamtego, zaraz będą chcieli więcej, pisałam wcześniej o tym ale chyba nikt nie rozumie co chce przekazać
Stary 2013-02-05, 15:12   #126
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Heh a gdzie widzisz to porównanie? Chyba za bardzo jesteś przewrażliwiona na swoim punkcie... nie napisałam że pedofil równa się homoseksualista, przeczytaj to jeszcze raz co napisałam Moje zdanie jest tak jakby moją częścią i mam prawo wypowiadać się tak jak chce a swoje zdanie na temat moich wypowiedzi zachowaj dla siebie, bo nie świadczy o tobie dobrze takie wypowiadanie się o czyimś zdaniu, jak chcesz żeby cię ktoś szanował i twoje zdanie to chyba tez powinnaś szanować innych czy nie może się mylę??
Ja nie twierdzę, że napisałaś, że pedofil równa się homoseksualista. Czytaj uważnie Napisałam, że porównujesz.

"Moje zdanie jest ważne i mam do niego prawo ale ty swoje zdanie o moim zdaniu zachowaj dla sieeebieeeee bleeeeeeee"
żałosne.
Stary 2013-02-05, 15:13   #127
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Olaboga, najpierw chcą związków partnerskich, a potem może śluby im się jeszcze zamarzą! Nie można do tego dopuścić, trzeba ich trzymać krótko, żeby przypadkiem nie poczuli się normalnymi obywatelami którzy nie robią nikomu krzywdy, płacą podatki, chodzą na wybory i chcą mieć takie same prawa jak heteroseksualiści Może w ogóle getto zbudujcie. Albo tak jak w krajach arabskich - więzienie za niewłaściwą orientację z opcją kary śmierci.

A ty dalej swoje... Napisałam ogólnie, nie odnosiłam się do homoseksualistów:rolleyes : ale skoro wiesz lepiej co myślę to śmiało pisz dalej sama się chętnie dowiem
Stary 2013-02-05, 15:15   #128
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
A ty dalej swoje... Napisałam ogólnie, nie odnosiłam się do homoseksualistów:rolleyes : ale skoro wiesz lepiej co myślę to śmiało pisz dalej sama się chętnie dowiem
To o kim pisałaś..? Uważasz, że związki partnerskie są złe, że mniejszym grupom społecznym (jak np. homoseksualiści) nie należy dać prawa do legalizacji związku. Potem napisałaś, że nie można dawać mniejszości praw, bo będą chcieli jeszcze więcej. To do kogo się niby odnosiłaś?
Stary 2013-02-05, 15:17   #129
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Ja nie twierdzę, że napisałaś, że pedofil równa się homoseksualista. Czytaj uważnie Napisałam, że porównujesz.

"Moje zdanie jest ważne i mam do niego prawo ale ty swoje zdanie o moim zdaniu zachowaj dla sieeebieeeee bleeeeeeee"
żałosne.

Śmiem twierdzić że to ty zaczęłaś tę dyskusję, powiedziałaś swoje zdanie ja swoje tylko widzisz ja nie obrzuciłam twojego zdania stwierdzeniem "wsadź je sobie w d..." a żałosna to już ty się robisz, trochę tolerancji o którą tak walczysz by ci się przydało...

I nie nie porównywałam wymieniłam tylko kilka grup walczących o swoje prawa
Stary 2013-02-05, 15:19   #130
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Ale zapomniałaś, że pedofilia to w naszym kraju przestępstwo ścigane z urzędu, a homoseksualizm nie. I że pedofil z reguły dziecka nie pyta, czy może je molestować/zgwałcić, a homoseksualista buduje związek oparty na wszelkich wartościach związku k+m.
Stary 2013-02-05, 15:21   #131
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
To o kim pisałaś..? Uważasz, że związki partnerskie są złe, że mniejszym grupom społecznym (jak np. homoseksualiści) nie należy dać prawa do legalizacji związku. Potem napisałaś, że nie można dawać mniejszości praw, bo będą chcieli jeszcze więcej. To do kogo się niby odnosiłaś?
związki partnerskie dla hetero moim zdaniem to głupota, ale jak wejdzie no to trudno, dla homoseksualistów to jest jakieś wyjście... A o tym że chcą więcej pisałam ogólnie o ludziach...

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Ale zapomniałaś, że pedofilia to w naszym kraju przestępstwo ścigane z urzędu, a homoseksualizm nie.

Tak tylko napisałam też wcześniej że temu o tym wspomniałam bo ostatnio czytałam artykuł na onecie że niektórzy lekarze traktują pedofilię jako orientację seksualną... Tyle w temacie...
Stary 2013-02-05, 15:23   #132
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Suivi Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak można być przeciwko adopcji przez pary homoseksualne skoro większość dzieci przechodzi piekło w domach dziecka. Masakra Dla mnie to żałosne i tyle. Wolałabym być adoptowana przez parę gejów czy lesbijek, którzy są normalnymi ludźmi niż żyć w DD...
Weź tylko pod uwagę to, że większość dzieci w domach dziecka to dzieci z nieuregulowaną sytuacją prawną, których nikt nie może zaadoptować.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Tak tylko napisałam też wcześniej że temu o tym wspomniałam bo ostatnio czytałam artykuł na onecie że niektórzy lekarze traktują pedofilię jako orientację seksualną... Tyle w temacie...
Też słyszałam i czytałam, że są takie głosy w tym temacie.
Stary 2013-02-05, 15:24   #133
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Weź tylko pod uwagę to, że większość dzieci w domach dziecka to dzieci z nieuregulowaną sytuacją prawną, których nikt nie może zaadoptować.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ja to wiem, ale chodzi mi o dzieci, które mają jasną sytuację prawną, ale nie mogą zostać adoptowane przez parę homoseksualną, bo nie. Bo kościół nie pozwala, bo dla kogoś homoseksualizm jest bleee. O to mi chodziło.

Stary 2013-02-05, 15:27   #134
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Śmiem twierdzić że to ty zaczęłaś tę dyskusję, powiedziałaś swoje zdanie ja swoje tylko widzisz ja nie obrzuciłam twojego zdania stwierdzeniem "wsadź je sobie w d..." a żałosna to już ty się robisz, trochę tolerancji o którą tak walczysz by ci się przydało...

Tolerancji? Ja walczę o tolerancję według ciebie? Nie, rybko, ja walczę o równość. To jest co innego. Ale nie wiem czy ogarniasz bo ty dostałaś wszystko na tacy dzięki feministkom i swojej orientacji.

A ti ti ti, nie powiedziałam tak.

Cytat:
związki partnerskie dla hetero moim zdaniem to głupota, ale jak wejdzie no to trudno, dla homoseksualistów to jest jakieś wyjście... A o tym że chcą więcej pisałam ogólnie o ludziach...
Ok, to czym będzie to "więcej" w przypadku homoseksualistów? Czym będzie to straaaszne więcej? Bo skądś ci się musiało to wziąć, chyba, że w czasie dyskusji skaczesz po tematach jak chcesz?
Stary 2013-02-05, 15:28   #135
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Onet to plotkarski portal z wiadomościami, a nie wyrocznia wiedzy medycznej. Debile się zawsze znajdą, dla mnie dopóki pedofilia jest przestępstwem nie ma prawa bytu opcja uznania jej za orientację seksualną. Zresztą powtarzam po raz setny - pedofile krzywdzą dzieci, homoseksualiści nie krzywdzą nikogo. Relacja dziecko-pedofil to molestowanie i gwałty wbrew woli dziecka, relacja homo-homo to związek uczuciowy, taki sam jak między parą mieszaną. I to według mnie powinno być wyznacznikiem tego, komu i dlaczego powinno przysługiwać prawo do zawarcia związku formalnego. I jestem wściekła, że nielegalne są nawet ochłapy po małżeństwie, jakim jest związek partnerski. Nikt za homoseksualizm nie siedzi w więzieniu, nikt nie robi nikomu krzywdy żyjąc z osobą tej samej płci, a nie może korzystać z prawa w taki sposób jak ludzie hetero i że traktuje się go jak obywatela drugiej kategorii.

I tak, mam głęboko w doopie co na ten temat sądzi Krysia ze Świebodzina, bo w żaden sposób jej ten temat nie dotyczy. Ona może wziąć taki ślub jak jej się podoba, choćby i brała go z powodu wpadki albo dla kasy, może decydować o leczeniu swojego męża choćby na co dzień nie odzywali się do siebie albo rzucali w siebie talerzami, może mu zorganizować pogrzeb, może nosić jego nazwisko i może po nim dziedziczyć niemal z automatu, bo poszła do urzędu i wzięła ślub. A teraz może jeszcze decydować o tym, że cała rzesza homo takiego prawa NIE MA, bo tacy jak Krysia stwierdzili, że IM to przeszkadza.

Czas edycji: 2013-02-05 o 15:34
Stary 2013-02-05, 15:30   #136
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
No ale przecież wiesz, że to nie oznacza, że tak jest. A nawet jeśli jakimś cudem jest to nadal odbywa się to kosztem innych istot.
Stary 2013-02-05, 15:44   #137
Suivi
Zadomowienie

Cytat:
Ja nikomu niczego nie mogę zabronić i nie mam zamiaru

Chodziło mi o zmiany w państwie, jedna grupa chce tego druga tamtego, zaraz będą chcieli więcej, pisałam wcześniej o tym ale chyba nikt nie rozumie co chce przekazać
Homoseksualista to taki sam człowiek jak Ty, więc dlaczego miałby mieć mniej praw od Ciebie? Dlaczego?

Stary 2013-02-05, 15:44   #138
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Tolerancji? Ja walczę o tolerancję według ciebie? Nie, rybko, ja walczę o równość. To jest co innego. Ale nie wiem czy ogarniasz bo ty dostałaś wszystko na tacy dzięki feministkom i swojej orientacji.

No oczywiście siedzę w fotelu i wszyscy mi wszystko donoszą, nie muszę pracować, nie muszę o nic walczyć, no jasne a i dzieję się to tylko temu że nie jestem homo aha chciałabym żeby tak było ale sprowadzę cię na ziemie nic mi łatwo nie przychodzi w życiu tak jak i innym ludziom i w większości nie jest to spowodowane tym czy pieprzę się z facetem czy z babką, nie od tego zależy moje życie...

A skąd mi się wzięło to więcej, no chociażby z tego że patrząc na temat aborcji, ludzie lawo czyli o to by była legalna na początku w wypadku gwałtów i choroby lub zagrożenia życia i z tym się zgadzam ale widzisz teraz już to nie wystacza ma być legalna dla każdego i wszędzie, nie ważne jakie mam zdanie na ten temat ale właśnie tak to działa i o tym piszę ale skoro ty nie potrafisz tego zrozumieć to już więcej nie będę drążyła tematu...
Stary 2013-02-05, 15:45   #139
LadyBlood
Raczkowanie

Też jestem za związkami partnerskimi. Obywatele powinni mieć równe prawa, niezależnie od wyznania, płci, koloru skóry czy orientacji!
Ja nie potrafię zrozumieć w czym problem? Dlaczego to, czy ktoś sypia z osobą tej samej płci ma wpływać na jego status w społeczeństwie? Każdy ma prawo do własnej opinii, ale to że jakaś osoba uważa że związki homoseskualne są be i fe, nie znaczy że ma prawo decydowania o tym z kim będę dzielić życie i łóżko. Nie pasuje ci to? Okej, ale żyj i daj żyć innym.

mary_poppins Mogę się podpisać pod każdą twoją wypowiedzią!
Stary 2013-02-05, 15:46   #140
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Homoseksualista to taki sam człowiek jak Ty, więc dlaczego miałby mieć mniej praw od Ciebie? Dlaczego?

O ja pierdziele, ja nie wiem piszę tu od ponad godz chyba że nie mam nic przeciwko aby mieli swoje prawa do związku partnerskiego...
Stary 2013-02-05, 15:48   #141
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
No oczywiście siedzę w fotelu i wszyscy mi wszystko donoszą, nie muszę pracować, nie muszę o nic walczyć, no jasne a i dzieję się to tylko temu że nie jestem homo aha chciałabym żeby tak było ale sprowadzę cię na ziemie nic mi łatwo nie przychodzi w życiu tak jak i innym ludziom i w większości nie jest to spowodowane tym czy pieprzę się z facetem czy z babką, nie od tego zależy moje życie...

A skąd mi się wzięło to więcej, no chociażby z tego że patrząc na temat aborcji, ludzie lawo czyli o to by była legalna na początku w wypadku gwałtów i choroby lub zagrożenia życia i z tym się zgadzam ale widzisz teraz już to nie wystacza ma być legalna dla każdego i wszędzie, nie ważne jakie mam zdanie na ten temat ale właśnie tak to działa i o tym piszę ale skoro ty nie potrafisz tego zrozumieć to już więcej nie będę drążyła tematu...
Nie. Ale odpada ci dodatkowy temat do zmartwień. Teraz walczysz tylko o... oj, o więcej!

Nie wiem ile masz lat ale jeśli nie pamiętasz PRLu to porozmawiaj z mamą, jeszcze lepiej z babcią. Zapytaj jak było z aborcją wtedy.
To nie jest tak, że była zabroniona, dali trochę i teraz ludzie chcą więcej.
Ona była legalna. Na życzenie. Opłacana przez państwo. I POTEM jej zabronili, zaostrzyli przepisy.
Przykład wzięty z miejsca bez słonka.
Stary 2013-02-05, 15:48   #142
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No ale przecież wiesz, że to nie oznacza, że tak jest. A nawet jeśli jakimś cudem jest to nadal odbywa się to kosztem innych istot.
Jasne że wiem, ale jednak takie głosy się podnoszą i zastanawiają. Kiedyś homoseksualizm był uważany za chorobę (w niektórych krajach do dzisiaj jest przestępstwem) , dzisiaj o chorobie mówimy w przypadku pedofilii, kto wie co będzie dalej.

Homoseksualizm krzywdy nie robi - no nie. Ekshibicjonizm niby też nie, a przestępstwem jest. Wiemy dobrze, że wielu ludzi by powiedziało, że ich widok całującej się pary homoseksualnej obraża.

To wszystko jest bardzo trudne i wiadomo, że każda sfera pozwalająca na ułatwienie związkom jednopłciowym życia, będzie wzbudzała aferę.
Stary 2013-02-05, 15:50   #143
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Jasne że wiem, ale jednak takie głosy się podnoszą i zastanawiają. Kiedyś homoseksualizm był uważany za chorobę (w niektórych krajach do dzisiaj jest przestępstwem) , dzisiaj o chorobie mówimy w przypadku pedofilii, kto wie co będzie dalej.

Homoseksualizm krzywdy nie robi - no nie. Ekshibicjonizm niby też nie, a przestępstwem jest. Wiemy dobrze, że wielu ludzi by powiedziało, że ich widok całującej się pary homoseksualnej obraża.

To wszystko jest bardzo trudne i wiadomo, że każda sfera pozwalająca na ułatwienie związkom jednopłciowym życia, będzie wzbudzała aferę.

No zgadzam się z Tobą
Stary 2013-02-05, 15:51   #144
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Przed tymi warunkami aborcja nie tylko nie była nielegalna, a wręcz przeciwnie - była legalna praktycznie na życzenie. Więc sorry, w przypadku aborcji to nie jest "daj palec a chcą całą rękę" a "daj palec, wyrwij zostawiając sam paznokieć i dziw się, że nadal chcą palec".

I nadal nie rozumiem co sprawa aborcji/pedofili ma do tematu homoseksualistów. Dalej nie wytłumaczyłaś, zasłaniając się durnym "a bo jak się komuś da to potem chce więcej".
Konkrety proszę.

Cytat:
Mnie obraża widok wszechobecnych krzyży i kościołów, ale nie walczę o to by zakazano wieszania krzyży/budowania kościołów.
Sorry, ale czyjeś odczucia estetyczne g*no mają do ustanawiania prawa.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2013-02-05 o 15:53
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 15:53   #145
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Wiemy dobrze, że wielu ludzi by powiedziało, że ich widok całującej się pary homoseksualnej obraża.
A czy gdybym powiedziała, że obraża mnie widok całującej się pary heteroseksualnej, to czy ktoś wziąłby to na poważnie? No nie. Więc marzy mi się, by tak samo traktowano wypowiedzi nt. par homoseksualnych. Są pewne normy społeczne, których ludzie powinni przestrzegać - nie wolno się np. publicznie obnażać, dlatego ekshibicjonizm jest karany mandatem (z tego co mi wiadomo). Seks w miejscu publicznym przez osoby heteroseksualne również nie jest zgodny z prawem. Więc przez osoby homoseksualne też nie powinien. Ale pocałunków nikt nie karze, tak samo jak trzymania się za rękę - i to bez względu na orientację. Więc jeśli komuś ten widok przeszkadza, niech odwróci głowę. Mnie nie zachwycają publiczne czułości żadnej z grup. Ale karalne to nie jest, więc nie robię z tego tragedii.

Czas edycji: 2013-02-05 o 15:55
Stary 2013-02-05, 15:53   #146
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja to wiem, ale chodzi mi o dzieci, które mają jasną sytuację prawną, ale nie mogą zostać adoptowane przez parę homoseksualną, bo nie.
No nie mogą. Samotna osoba też nie może...a na bank podniesie się krzyk samotnych, że skoro pary jednopłciowe mogą, to samotni też chcą.
Stary 2013-02-05, 15:53   #147
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Nie. Ale odpada ci dodatkowy temat do zmartwień. Teraz walczysz tylko o... oj, o więcej!

Nie wiem ile masz lat ale jeśli nie pamiętasz PRLu to porozmawiaj z mamą, jeszcze lepiej z babcią. Zapytaj jak było z aborcją wtedy.
To nie jest tak, że była zabroniona, dali trochę i teraz ludzie chcą więcej.
Ona była legalna. Na życzenie. Opłacana przez państwo. I POTEM jej zabronili, zaostrzyli przepisy.
Przykład wzięty z miejsca bez słonka.
Widzisz nie nie pamiętam czasu PRL byłam małym dzieckiem wtedy Tylko czemu z każdej twojej odpowiedzi do mnie sączy się taki jad złości jakbym to ja była winna temu że wy musicie walczyć o swoje prawa, to nie moja wina, musisz sobie znaleźć jakiegoś innego kozła ofiarnego i na nim się po wyżywaj.

A i tak walczę o więcej, o zdrowie, o lepszą pracę mam ważniejsze problemy niż moja orientacja seksualna przykro mi, że ty masz takie z nią problemy ale jak już pisałam to nie moja wina...
Stary 2013-02-05, 15:54   #148
LadyBlood
Raczkowanie

Cytat:

Tak był uważany za chorobę, a za leworęczność palono na stosie i uważano, że osoby leworęcznę mają konszachty z diabłem. Zachowania ekshibicjonistów nie powstają za zgodą dwóch stron. Homoseksualizm to ŚWIADOMY wybór. Nie można tego porównywać.
Stary 2013-02-05, 15:56   #149
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A czy gdybym powiedziała, że obraża mnie widok całującej się pary heteroseksualnej, to czy ktoś wziąłby to na poważnie?
Ależ przecież nawet na Wizażu było wiele wątków osób, które twierdziły że nie cierpią takich widoków. I były poważnie traktowane... I mają do tego prawo, dlatego ja na przykład staram się jak najdelikatniej okazywać uczucia publicznie. A nie raz i nie pięć widziałam całującą się parę homoseksualną, np. w windzie. I wiem że robili to specjalnie.
Stary 2013-02-05, 15:57   #150
201604190949
Konto usunięte

Hm, może dlatego, że jesteś zwyczajnie uprzedzona? Może dlatego, że przez takie osoby ktoś potem rzuci z mównicy "Wjenkszość nje kce tego obyrzydlistewa fuj!".

Dobra, nie lubię rzucać grochem o ścianę więc rzucam tę dyskusję w diabły.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości