Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 20:37   #121
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i byłam na zakupach w Rossmannie, ale nie dostałam 10% rabatu mimo wypełnienia ankiety - ktoś wie, na jakich zasadach to miało się naliczyć? Ja już nie pamiętam.

Jutro dowiem się, czy we środę mogę pisać egzamin - chciałabym mieć to z głowy. Oczywiście okazało się, że mam takie notatki jak wszyscy - wniosek: prof. podał je z błędem, heh.
widzę, że Victoriajuż odpowiedziała w sprawie rossmanna.
trzymam kciuki za dogodny termin egzaminu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:39   #122
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue mysle ze 7 kg wozek spokojnie poniesiesz w jednej rece, podnosilam w sklepie zlozonego maclerana za raczke bez problemu.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:42   #123
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Obiecałam pochwalić się wczorajszymi nabytkami to się chwalę. Buciki z f&f

Poza tym wklejam zdjęcia ciuszków, które dostałam od znajomej. Było tego więcej, ale reszta to taka raczej po domu plus jakieś spodnie, czapki
Cytat:
Przy okazji spaceru weszłam do pepco po skarpetki a wyszłam z tuniką dla małej
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zdjecia robiłam
płaszczyk NIE różowy. Kolor łososiowy taki i sie nie swieci, tutaj od lampy bo ma taki materiał ale ogólnie sie nie świeci.
Berecikk ecru
no i ten strój w którym mała wyglada bosko
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, normalnie diabeł mi rośnie jak nic
Dawałam małej dzisiaj kurczaka (btw dostawała spore kawałki i super sobie z nimi radziła) i co rusz pchała rączki do buzi. Matka na złość te rączki wyciągała i mówiła "nie wolno"
A ta łobuziara robiła się czerwona , zaczęła oddawać dzwięki jak bulgocząca się woda, i cap mnie w rękę. Za drugim razem znowu cap mnie w rękę, potem mnie uszypnęła.. normalnie mnie lała oj coś czuje że będzie ciężko z tym nerwolem

Cytat:
wiesz co wsumie to ja sie postanowiłam za siebie wziac tzn cwiczenia zmiana ubioru(wczesniej glownie czern) z tego wzlędu bo rodzina najblizsza tzta uwazała jak bylam w coazy ze bede brzuchata mamuska jak urodze(tak jak u niego w rodzinie) nie odzyskam figury tali i bede brzydsza a ja powiedzielam ooooooo nie. I niech mi zazdroszcza ze wygladam ładnie a nie jestem kura domową zaniedbaną i w ogole tylko bawiącą 24 na dobe dziecko
Mam podobnie A za 3 tygodnie jadę do siebie, do Polski gdzie jeszcze nikt mnie nie widział po porodzie i mam zamiar wyglądać tak, jakbym nigdy w ciąży nie była

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:50   #124
Malwina_a
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku!

Dzisiaj byłam z małżem w smyku, mała została z babcią i dziadkiem. Obyło się na szczęście bez płaczu, to był nasz pierwszy wypad od 2 miesięcy
W smyku małą obkupiłam w bodziaki w rozm 86, myślę, że na lato będą pasowały, wszyskie 3 i 5 sztuk były po 20zł.
Pojechaliśmy oglądać foteliki, oczywiście nam mętlik w głowie zrobili bo w każdym sklepie ją chcą wsadzać do fotelika 9-18 przodem. A mi się wydaje że ona jest za mała na taki fotel. Był britax first calss plus za 501zł, niby nam go odradzali, że niby się cofamy ale coraz bardziej się skłaniam do jego zakupu. Wiem, że vvictoria i agunia go macie?jesteście zadowolone?jak z montażem?dziaciakowi wygodnie?

Mała już sama siedzi bez podparcia
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:51   #125
Mandragorrka
Zakorzenienie

Nadrabiam zaległości dzisiejsze

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Ech, zaś minął kolejny miesiąc. Jeszcze chwila i będziemy świętować roczki.

Wvictoria współczuję nocki, oby dzisiaj było lepiej

Wanillka super, że nocka spokojna. Myślę, że niemowlaki też mogą przez intensywny wzrost

Modnisia gratulujemy zęba

Bebe dla Gosieńki. Lada chwila usiądzie samodzielnie.

A nie pisałam Wam, że byli wczoraj u nas znajomi. Przyszli ok 19, było bardzo wesoło. Po jakimś czasie poszłam z koleżanką do kuchni na babskie plotki (przy okazji szykowałam mięso na niedzielny obiad), pogadałyśmy "chwilę" i koleżanka stwierdziła, że czas się zbierać. Spojrzała na zegarek i okazało się, że dochodzi 1 Głowę bym sobie dała obciąć, że jest najwyżej 22

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:54   #126
pumas
Zakorzenienie

Victoria, sama do końca nie wiem, myślę, że wiek pewien przyszedł. Najpierw było wożenie w wózku, potem odkładanie na noc do łóżeczka i wciąż zasypianie w wózku w dzień, a teraz nie wożę jej, tylko jak widzę, że jest mega zmęczona to ją kładę. Gdy wierzga nogami i płacze, tzn. że nie jest śpiąca i ją zabieram z łóżka. Po chwili znowu wkładam, układam na boczek, głaszczę po główce, daję przytulanki i zasypia. Niewiarygodne, sama nie mogę w to uwierzyć.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:55   #127
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 20:55   #128
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Rabat jest w dniach 21-28 lutego

Dziękujemy.

za egzamin.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
widzę, że Victoriajuż odpowiedziała w sprawie rossmanna.
trzymam kciuki za dogodny termin egzaminu

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Blue mysle ze 7 kg wozek spokojnie poniesiesz w jednej rece, podnosilam w sklepie zlozonego maclerana za raczke bez problemu.
Też tak do 7 kg bym chciała
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:57   #129
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
witam się w nowej części
u nas średniawo-znów mamy w domu jęczydło....dosłownie.... chwila zabawy-jęki, jedzenie-jęki, na rękach chwilę-jęki....oszaleć idzie....
mam nadzieję, że to tylko zęby i że jęki kiedyś odejdą, bo miałam przecież grzeczniutkie Dziecię
wczoraj na spacerze jak ją dzwony kościelne obudziły i już spania nie było, to było 0,5h ryku w drodze do domu, bo nie chciała w gondoli leżeć, bo nuda, więc dziś był test gondoli-spała 2,5hutulona w śpiworku z wełny zadowolona, bo widziała świat....oby tylko pogoda dopisywała, bo nasza spacerówa mało osłonięta jest....
wczoraj dostała moje danie i znów ledwo co jadła...nic tylko robić-a było niemal identyko jak słoikowe, tylko lepsze oczywiściea dziś słoikowe wsunęła....także zapasteryzowałam moje dyniowe dzieło....
dobrze, że Małż w pracy ma zastój to jakoś razem dajemy radę, ale od środy pracuje....uroki macierzyństwa
a jutro idę w miasto SAMA-muszę kupić strój na basen, bo ja mam tylko bikini, jej mierzyłam już kilka-tragedia, czuję się w tym okropnie, ja wiem, że to nie wybieg, ale te stroje są akobiece Jakie Wy na basen macie??

no i oczywiście 100lat dla Kubusia i Wojtusia
Ja mam tankini z panache i jestem bardzo zadowolona, wszystkie jednoczęsciowe stroje takie typowo basenowe spłaszczały mi piersi, moje tankini ma wbudowany normalny stanik i jest super wygodne. Myślę nad zakupem drugiego na lato, bo narazie to nie mam figury żeby paradować w bikini gdziekolwiek
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:01   #130
nel_a
Zakorzenienie

Hej.
Nie pisałam dziś bo dzień zalatany trochę.
Do 15 byli u nas przyjaciele - po sobotniej imprezie
Fajnie bo mi Emila wybawili

Byliśmy na basenie - mieliśmy przygotowanie do nurkowania

Nie pisałam Wam ale w piątek znów Emiś miał drganie rączek i tym razem jeszcze główki
niestety nie udało mi się tego nagrać żeby do neurologa się udać

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:04   #131
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam ale w piątek znów Emiś miał drganie rączek i tym razem jeszcze główki
ojej.... koniecznie idź z tym do lekarza...
Stary 2013-02-17, 21:06   #132
wanilllka82
Wtajemniczenie

no to mojego Małego też dopadła choroba, suchy kaszel, katar, jutro idziemy do lekarza

prince, agunia
super ubranka!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
m

a ja celowo i z pełną premedytacją postawiłam na papki. Bo jakoś mam nieodparte wrażenie, że ten czas, który oszczędziłabym nie karmiąc zupą (bo samo przygotowanie przypuszczalnie zajmuje tyle samo czasu) straciłabym na zbieranie z podłogi wpół rozgniecionej marchewki, wygarnianie spod komody wymemłanego
masz rację, powiem nawet że więcej czasu zajmuje mi posprzątanie tego co zostaje po "jedzeniu" niż spokój który wcześniej dostaje

Cytat:
Jutro dowiem się, czy we środę mogę pisać egzamin - chciałabym mieć to z głowy. Oczywiście okazało się, że mam takie notatki jak wszyscy - wniosek: prof. podał je z błędem, heh.
założę się że mimo tego były osoby które zdały na 5, przecież prof nie może przyznać że popełnił błąd, już trzymam

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Victoria, sama do końca nie wiem, myślę, że wiek pewien przyszedł. Najpierw było wożenie w wózku, potem odkładanie na noc do łóżeczka i wciąż zasypianie w wózku w dzień, a teraz nie wożę jej, tylko jak widzę, że jest mega zmęczona to ją kładę. Gdy wierzga nogami i płacze, tzn. że nie jest śpiąca i ją zabieram z łóżka. Po chwili znowu wkładam, układam na boczek, głaszczę po główce, daję przytulanki i zasypia. Niewiarygodne, sama nie mogę w to uwierzyć.
heh zazdroszczę, u nas zupełnie odwrotnie, najpierw było zasypianie samodzielne w łóżeczku, potem w wózku a teraz śpi z nami wprawdzie zasypia bez kołysania ale musi być to nasze łóżko
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:07   #133
nadalka
Zakorzenienie

Nela nie dobrze

ja sobie wypatrzyłam wózek 6,9kg ale jest tani i raczej bez firmowy.
Stary 2013-02-17, 21:09   #134
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ojej.... koniecznie idź z tym do lekarza...
martwię się strasznie

Stary 2013-02-17, 21:10   #135
prince_polo
Zakorzenienie

ja ☠☠☠☠☠☠☠e ma robale w domu

spac dzis nie ide wcale!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:12   #136
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

koniecznie postraj sie to nagrać przed wizytą, nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale koleżanka której dziecko miało takie drgania przeczytała gdzieś że taki może być objaw ząbkowania i faktycznie jak wyszły górne jedynki to przeszło, sprawdź czy podczas takiego drgania jesteś w stanie odwrócić jego uwagę na coś innego albo chociaż czy będziesz miała z nim kontakt - o to neurolog powinien Cie zapytać, będzie dobrze
Stary 2013-02-17, 21:12   #137
Soleilka
Zakorzenienie

Hej byliśmy dziś z tz w mcd na chicken boxie Fabi został zmoja mama i był grzeczny. Za to jak nas zobaczył to od razu w płacz zjadłam, wypiłam ulubioną kawę, wyszłam do ludzi zaraz jeszcze muszę żeberka wrzucić do piekarnika bo mi się popsuja...

Wiktoria ja sama bym kupiła te kurtki, ale nie stać mnie wydać 120 zł na kurtkę w której będzie chodził miesiąc góra dwa zakupy z endo widziałam, fajne

Nadalka Iga ma charakter po Tobie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:14   #138
Mandragorrka
Zakorzenienie

Agunia wzbogaciłaś się o super ciuszki

Piękne

Cytat:
Kusicie tym tabu tak, że mam ochotę kupić
Hehe czyżby nowa sektowa mania?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Płacicie za dziecko z rodzicem, czy za wejścia w trójkę dodatkowo? Od wiosny też chciałabym zacząć, tylko muszę jeszcze znaleźć basen możliwie blisko domu.
U nas cena obejmuje dziecko + 2 osoby, jedna z dzieckiem w basenia, a druga może siedzieć na brzegu i obserwować, pomagać, robić zdjęcia. Raz byliśmy z moją siostrą czyli dziecko + 3 dorosłych i nikt się nie czepiał

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, normalnie diabeł mi rośnie jak nic
Dawałam małej dzisiaj kurczaka (btw dostawała spore kawałki i super sobie z nimi radziła) i co rusz pchała rączki do buzi. Matka na złość te rączki wyciągała i mówiła "nie wolno"
A ta łobuziara robiła się czerwona , zaczęła oddawać dzwięki jak bulgocząca się woda, i cap mnie w rękę. Za drugim razem znowu cap mnie w rękę, potem mnie uszypnęła.. normalnie mnie lała oj coś czuje że będzie ciężko z tym nerwolem
A rzeczywiście łobuziara

Stary 2013-02-17, 21:14   #139
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
martwię się strasznie
a umówiłaś się juz na wizytę? myślę że powinnaś dla własnego spokoju
Stary 2013-02-17, 21:17   #140
Soleilka
Zakorzenienie

Fabi dostał koszulę, spodnie, trampki i skarpety

Bloguję
Stary 2013-02-17, 21:20   #141
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
koniecznie postraj sie to nagrać przed wizytą, nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale koleżanka której dziecko miało takie drgania przeczytała gdzieś że taki może być objaw ząbkowania i faktycznie jak wyszły górne jedynki to przeszło, sprawdź czy podczas takiego drgania jesteś w stanie odwrócić jego uwagę na coś innego albo chociaż czy będziesz miała z nim kontakt - o to neurolog powinien Cie zapytać, będzie dobrze
Cytat:
a umówiłaś się juz na wizytę? myślę że powinnaś dla własnego spokoju
to do tej pory zdarzyło się 3 razy, zawsze jak już zasnął a miałam go na rękach.
jutro idę do pediatry, miały być szczepionki ale w tym przypadku nie ma o tym mowy

Stary 2013-02-17, 21:20   #142
ewka5891
Zakorzenienie

Wanillka zdrowka dla synka. Cieżko sie patrzy jak takie malenstwa tak sie męczą

Nela straszne to co piszesz, zapisz sie jak najszybciej na wizytę.

Sol mnie dzisiaj Tz tez chciał zabrać na niedzielny obiad do maca ale ostatecznie stanęło na kfc ale za to pózniej byliśmy na dobrej kawie i ciachu więc dzisiaj nic w kuchni nie musiałam robić

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:27   #143
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak to bedzie podstawowy wozek dlatego sie na niego zdecydowalam.
Twoj tez mi sie badzo podoba , wyglada zgrabnie.
sprawdzałam go już w terenie wracałam od lekarza tramwajem. Prowadzi się fajnie, chociaż oczywiście bez porównania do kół pompowanych no i wniesienie go z dzieckiem do tramwaju nie stanowi żadnego problemu Przydała się też osłona na nóżki więc dobrze, że była w zestawie

Cytat:
fajne. Zwłaszcza sandałki mi się podobają

mi też
I cena bajeczna

Cytat:
Zastanawiam się, jak lekka musiałaby być spacerówka, żebym ją niosła złożoną w ręce, gdy Tynia już będzie biegać... Pewnie 7 kg to za dużo, więc równie dobrze może być 8? Byle zajmowała mniej miejsca w bagażniku. Nie ogarniam do końca kryteriów
ale zaraz, Ty chcesz go nosić na spacerze jak Tynia sobie będzie chodzić? Mam nadzieję, że nie o to chodziło, bo to wózek dla lalek by musiał być
Jeśli chodzi o przeniesienie wózka z bloku do auta, wniesienie/zniesienie z piętra to do 7kg spokojnie
chociaż przyznam szczerze, że moim zdaniem to już nawet kg w jedną czy drugą stronę to dużo. Inglesina waży albo 6,5 albo 6kg i serio czułam różnicę w wadze pomiędzy nią a maclarenem xt

Cytat:
Pojechaliśmy oglądać foteliki, oczywiście nam mętlik w głowie zrobili bo w każdym sklepie ją chcą wsadzać do fotelika 9-18 przodem. A mi się wydaje że ona jest za mała na taki fotel. Był britax first calss plus za 501zł, niby nam go odradzali, że niby się cofamy ale coraz bardziej się skłaniam do jego zakupu. Wiem, że vvictoria i agunia go macie?jesteście zadowolone?jak z montażem?dziaciakowi wygodnie?

ja mam i jestem zadowolona ale my też musieliśmy już wymienić fotelik, a zanim Lu osiągnie 9kg to jeszcze chwilę minie...
brawo za siadanie

Cytat:
no to mojego Małego też dopadła choroba, suchy kaszel, katar, jutro idziemy do lekarza

masz rację, powiem nawet że więcej czasu zajmuje mi posprzątanie tego co zostaje po "jedzeniu" niż spokój który wcześniej dostaje
biedny

hmmm to albo Lu albo tak mało bałagani albo tak długo je, ale zdecydowanie u mnie jest więcej świętego spokoju niż sprzątania

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
to do tej pory zdarzyło się 3 razy, zawsze jak już zasnął a miałam go na rękach.
jutro idę do pediatry, miały być szczepionki ale w tym przypadku nie ma o tym mowy
pediatra pewnie niewiele pomoże, to temat zdecydowanie dla neurologa. Szkoda, że mam wizytę u swojej dopiero za miesiąc bo mogłabym coś podpytać. Ale w razie jakbyś miała później wątpliwości to mogłabym skonsultować z moją neurolog

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:28   #144
prince_polo
Zakorzenienie

nela oby to nie bylo niv powazngeo ja ze swoja ide we wtorek do lekarza.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:28   #145
ewka5891
Zakorzenienie

Synek zasnął odłożony do lozeczka, mam nadzieje, ze trochę sobie pospi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:34   #146
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzisiaj od rana, wstyd sie przyznac, siedziałam z maszyna i szyłam poduche, misia i worek do kosza wiklinowego
potem bylismy u znajomych, mały ejst tak duzy jak ich 13-sto misięczna córka (porównywalismy ich na stojąco)
Pochwal się co uszyłaś
Ohoho, rośnie Ci wysoki chłopak. Fajnie

Cytat:
wiesz co wsumie to ja sie postanowiłam za siebie wziac tzn cwiczenia zmiana ubioru(wczesniej glownie czern) z tego wzlędu bo rodzina najblizsza tzta uwazała jak bylam w coazy ze bede brzuchata mamuska jak urodze(tak jak u niego w rodzinie) nie odzyskam figury tali i bede brzydsza a ja powiedzielam ooooooo nie. I niech mi zazdroszcza ze wygladam ładnie a nie jestem kura domową zaniedbaną i w ogole tylko bawiącą 24 na dobe dziecko
Super postawa. I tak ma być, sexi mamuśka a nie kobieta w przysłowiowym rozciągniętym dresie. (chociaż pewnie czasami takiego obrazu mamy nie da się uniknąć, bo dobrze wiemy, że zdarzają się niesamowicie wymagające dzieci).

Karolka na basen mam strój jednoczęściowy, taki typowo sportowy
Dwuczęściowy na plażę A plaża mi się marzy, oj marzy...

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Victoria, Agunia ja nie chcę być sexi, ani leżeć, ale mierzyłam już chyba z 5 i każdy wpija mi się w tyłek, w talii wisi i wcale nie trzyma biustu jakaś nieforemna jestem albo coVicki jaki masz ze speedo??
Chyba ciężko znaleźć strój, który będzie podtrzymywał biust. One na ogół spłaszczają to i owo. Chyba, że taki z fiszbinami. Ale one raczej są na plażę, a nie do pływania. Chodzi mi o coś takiego. Jednak nigdy nie miałam czegoś w tym stylu, więc nie wiem czy do czegokolwiek się nada.

Cytat:
ja swój strój jakiś czas temu szyłam na zamówienie. Na all babka oferowała. Ale czy tam jeszcze jest nie wiem, to było wieki temu
Na miarę? No proszę, nawet nie przyszło mi do głowy szukać stroju szytego na miarę. Pewnie super leży

Cytat:
Próbowałam go już znaleźć ale ja go kupiłam jakieś 5 lat temu i już widzę, że go nie ma. W każdym razie na biuście ma zaszewki żeby go trzymać. Kurcze, nie chcę dziecka budzić ale jutro postaram się zrobić fotki to Ci pokażę. W każdym razie ja polecam speedo bo są bardzo dobre.
I jeszcze jedno - jak będziesz kupować strój to powiedz, że ma być na basen to ponoć ważne bo chlor możesz szybko uszkodzić strój który jest do tego nie przeznaczony. Mój kolega tak kupił kąpielówki i mu się rozleciały. Jak poszedł do sklepu z reklamacją to mu powiedzieli, że sam sobie winien bo one nie były na basen. Ale ja nic takiego nie mówiłam kupując strój i się trzyma więc nie wiem jak to w końcu z tym jest
Jutro sfocę i wrzucę zdjątka
Też o tym słyszałam, więc może to prawda. Albo i chętnie powtarzana nie prawda

Cytat:
Za to B. zrobiła się z dnia na dzień coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj np. spadła mi z fotela - matka ma refleks i ją w locie złapała, ale jakbym nie była tak szybka, to byłby niezły guz na głowie... No i spina się strasznie, dziś obniżyliśmy bardzo łóżeczko - miała dość nisko, a teraz jest bardzo nisko - tak, że jak mała stoi, to ma poręcz na wysokości nosa (chyba).
Ale poza tym to jest grzeczna. Wciąż zasypia sama odłożona do łóżeczka. Duma mnie rozpiera, zwłaszcza po tym, jaki koszmar w tej materii przeżywałam.
No rewelacja i czego można chcieć więcej?
dla Ciebie za refleks

Stary 2013-02-17, 21:38   #147
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Na miarę? No proszę, nawet nie przyszło mi do głowy szukać stroju szytego na miarę. Pewnie super leży
tak zależało mi na stroju z zakrytymi plecami, a wtedy NIGDZIE nie mogłam takiego znaleźć, żeby przy okazji nie kosztował fortuny. I faktycznie, strój leży super, w ogóle świetne wykonanie i jakość. Szczęście, że figura mi się bardzo nie zmieniła i się w niego cały czas mieszczę a ten strój ma już ładnych parę lat

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:49   #148
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Kurde też bym chciała, żeby moja zasypiała sama od nie wiadomo czego
Z tym, że u nas jest jeden problem, mała jest cyckoholikiem.

Cytat:
Byliśmy na basenie - mieliśmy przygotowanie do nurkowania

U nas od razu było nurkowanie Przygotowanie wyglądało tak, że instruktor mówił: "jak dziecko ma zamknięte usta to na 3 zanurzamy pod wodę". Liczył do 3 i zanurzało się dziecko. To było na pierwszych zajęciach.

Biedny Emiś, mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
tak zależało mi na stroju z zakrytymi plecami, a wtedy NIGDZIE nie mogłam takiego znaleźć, żeby przy okazji nie kosztował fortuny. I faktycznie, strój leży super, w ogóle świetne wykonanie i jakość. Szczęście, że figura mi się bardzo nie zmieniła i się w niego cały czas mieszczę a ten strój ma już ładnych parę lat
Czemu tak Ci zależało na zakrytych plecach?
Rzeczywiście w strojach sportowych na ogół plecy są odkryte, albo bardzo odkryte. Nie widziała jeszcze takiego pełnego stroju. No chyba, że pianka do nurkowania

Stary 2013-02-17, 21:50   #149
Soleilka
Zakorzenienie

Ewka u nas tylko mcd lub pizzeria do wyboru

Nela mi się wydaje że tak czy siak powinnaś to skontrolowac uneurologa bo to dziwnie wygląda. Może to nic niepokojącego ale jeśliby nie to lepiej leczyć wcześniej... Mam jednak nadzieję, że to tylko objaw ząbkowania

Blue a czemu chcesz nosić wózek?

Bloguję
Stary 2013-02-17, 21:52   #150
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no to mojego Małego też dopadła choroba, suchy kaszel, katar, jutro idziemy do lekarza[B]
biedny, oby to nie było nic poważnego

Cytat:
martwię się strasznie
przytulam

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej byliśmy dziś z tz w mcd na chicken boxie Fabi został zmoja mama i był grzeczny. Za to jak nas zobaczył to od razu w płacz
Leon też tak czasem reaguje. Jakby miał pretensje "gdzie byłaś?!" Wczoraj nawet rozdarł się tak, gdy siedział na kolanach mojego szwagra, a ja coś robiłam przy kuchence w kuchni. Podeszłąm do Leosia na chwilkę, pogłaskałam i wróciłam do garów. A Mały się rozdarł jakby chciał powiedzieć "no dlaczego mnie nie bierzesz?!"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości