Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 19:22   #121
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

cynamonowa piękne ciuszki

Mój TŻ pierścionek zaręczynowy kupił w idealnym rozmiarze (10) aż sama się zdziwiłam że trafił.
Stary 2013-02-21, 19:23   #122
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć Meli! Jak miło, że o nas pamiętasz.

Jestem czescia Was
Nie opuszcze Was, po cichu kazdej kibicuje

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40

Edytowane przez Meliitele
Czas edycji: 2013-02-21 o 19:25
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:24   #123
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
przeleciałam po łebkach ale z tego co zapamiętałam:
1. Było na temat chrztu.. Mysia napisała, że jej mężu ma być chrzestnym a jest ateistą i się posypała burzliwa dyskusja czy chrzestny może być niewierzący czy nie...
2. Było o prezentach na chrzciny i komunię - co można dać a co lepiej nie.. Ogólnie byłyśmy zgodne ze raczej prezent a nie kasę..
3. Color się odezwała, ale ma dalej ciężką sytuacje, szuka mieszkania..
4. Było czy nam się zmieniły twarze w ciaży..
5. Jutro Ash i Aas idą na badania bo maja lub mają podejrzenie cukrzycy ciążowej..
6. Było o truskawkach w Lidlu..
7. Diabli upolowała super ciuchy..
8. Jenny czeka na odpowiedz z banku na temat czy mają kredyt czy nei na mieszkanie..
9. Lonely opowiadała jak jej mąż zmiażdżył słowem panią Basie, która z buciorami weszła na ich czysty biały dywan..
10. No i przez to byla dyskusja czy wypada czy nie śćiągać buty u kogoś w mieszkaniu/domu.
i nie wiem co jeszcze było.. jak mi się przypomni to dam znać..

jesteś boska...
chodź tu szybko niech Cie wycałuje
dzięki za skrót....szczerze powiem że nie liczyłam na to

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:24   #124
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella L4 od gina jest płatne 100% a od rodzinnego 80%
nieprawda, druk jest taki sam przecież, kwestia wpisania kodu Bja miałam zwolnienie ciążowe od internisty płatne 100%

Anoxe super z łóżeczkiem i ciuszkami

Więcej nie pamiętam
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:24   #125
humpback
Zakorzenienie

witam się w nowym wątku

to ja jeszcze nadrobię co było w starym i zaraz tu wracam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:27   #126
maarchewka
Zakorzenienie

W ogole to muszę jakoś zastopować rodziców..

U mnie jest taka sytuacja, że oboje moi bracia mają średnią sytuacje materialną.. Tzn nie tragiczną ale gorszą niż moi rodzice.. Pracują tylko oni a żony ich nie i mają małe dzieci..
Stąd rodzice im ciągle pomagają.. Jeden brat mieszka z nimi w domu, wiec rodzice płacą wszystkie rachunki itp..

Z kolei drugi mieszka oddzielnie ale jemu też ciągle rodzice pomagają..

U mnie sytuacja jest zupełnie inna.. Zarabiamy z mężem dwa razy wiecej niż moi rodzice, więc nie potrzebujemy od nich pomocy finansowej.. Wrecz trochę mi glupio jak oni mi coś kupują albo wciskają kasę, bo wiem ze oni sobie muszę czegoś odmówić, żeby mi to dać, a ja mogę sobie bez wyrzeczeń to kupić...

I teraz mama oszalała na punkcie wyprawki wypytuje sie czego jeszcze nie mam i chce mi kupić.. Jak poszłam z nią do sklepu pooglądać to chciała pół sklepu kupić.. Mówię jej ze tu jest drogo i ze z netu zamowię taniej i żeby nie kupowala.. No w koncu nie kupila..ale spisała sobie wszystko czego nie mam na kartce i ma zobaczyc ceny u siebie...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:28   #127
Lublana
Zadomowienie

Co do chrzcin to my nie jesteśmy jakoś turbo wierzący, nawet bardziej niewierzący a chrzciny będą tak jak i był ślub kościelny, dla mnie uczestniczenie w tego typu obrzędach to jest bardziej element kultury niż jakieś tam sprawy wiary. I czyste sumienie w tym temacie jak najbardziej mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:28   #128
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jeszcze w starym wątku witam się z wami w 29 tc .
za 29t już w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
To była Szprotka Mada, pamiętam, bo potem szukałam i w końcu przypadkiem gdzieś znalazłam i kupiłam na wagę
a do nas wpadli moi rodzice (bo mój mąż się pomylił i wysłał im smsa że na zakupy jedziemy o 18, zamiast o 19), byliśmy na zakupach, a potem na herbatce. i mama miała michałki białe, zwykłe i kokosowe no to się objadłam i było pysznie

no to przechodzę do nowego wątku
Stary 2013-02-21, 19:31   #129
vvgh
Wtajemniczenie

Nowy wątek! A ja tam czytam , nadrabiam, patrzę , że nikt nie pisze nic, a tu już nowy
Witam się!!
Stary 2013-02-21, 19:32   #130
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
TOP 10 GADUŁY CZĘŚCI 9

Gaduła nr 1 => XxXJuSstiii - 417
Gaduła nr 2 => humpback - 392
Gaduła nr 3 => diabli - 310

axella - 284
xal - 257
maarchewka - 248
nuna2 - 207
lonely_lady - 192
JennyAniolek - 189
Ashyshqa - 175

dla pozostałych gaduł

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

I idę szamać chrust kuzynka przyniosła.
smacznego

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Eh, zero uczciwości Xal, pogłębiasz stereotyp urzędniczki
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mówiłam, że będzie fall start no nie mogę

Xal
to już drugi falstart w wykonaniu xal

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

o noł
oł jeeeeeeee przynajmniej mam z kim gadać
Stary 2013-02-21, 19:33   #131
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam się w nowym wątku...
spałam cały czas bo łeb mnie bolał okrutnie..
tytuł mega

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:35   #132
Lublana
Zadomowienie

Diabli, Justi super ciuszkido mnie też jadą kolejne nabytki, ale ja już kupuję tylko większe. W ogóle mnóstwo mam tych ubranek już, chyba zacznę na 74 wzwyż kupować...

Sharp kurcze może ja też bym już tetry wyprałakusi mnie strasznie, zeby zacząc praniea kiedy składasz łóżeczko? I dziewczyny z końca kwietnia/początku maja?? Ja myślę o połowie marca, tak półtora miesiąca przed terminem.
Stary 2013-02-21, 19:37   #133
diabli
Zakorzenienie

nadrabiam sobie stary watek, tutaj tez odswiezam i tz tak patrzy, patrzy i nagle "to Ty juz na dwa okna to forum studiujesz?!"

Cloche - dzieki za instrukcje szamponowe
Szprotka - brawo za wozek&fotelik. za 25 tydzien tez
Pawie, ja wzielabym Afryke, fajnie, ze ten pomarancz nie jest krzykliwy tylko taki "brudny" ale amerykanska kawa z mlekiem tez jest fajna...
Mysia - i pewnie wiele z nas uslyszy od poloznych, ze dziecku temperature mierzy sie w pupci. termometr z miekka koncowka i jazda :P pisalam o tym kiedys, hehe.
Nuna, a moze czas na nauke czegos kosmicznego? szydelkowanie sweterkow i czapek dla Julci? moze jakis kursik jezykowy? pomysl nad czyms co mozesz robic na kanapie!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:37   #134
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Zdurniałam całkiem... siedzę i śmieję się z kotów grających w łapki http://www.youtube.com/watch?v=KIePsbJSS04

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Cytat:
To napiszę ze mi się twarz nie zmieniła, tylko mi 3 podbródek doszedł
męzu się smieje, że jak się poznaliśmy to miałam jeden i źle to wróży..
a mi się twarz nie zmieniła póki co. tylko nos mnie czasem swędzi - może rośnie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mężuś zadzwonił do kumpla, że nie idzie na siatkę i co podsłuchałam? "a wywaliło jej trochę, no nadal siedzi w domu, nudzi się i dokucza" No to oficjalnie już mam coś więcej niż wzdęcie
A na siatkę nie idzie, bo poszedł zagruntować ścianę i nagle słyszę taki pogłos z pokoju "...mać!" Coś mu chrupnęło w łokciu, znowu. Nic nie puchnie, ale ledwo rusza.

A pogłos, to był taki kawał, wychodzi góral przed chatę i mówi
- jaki ładny dzisiaj dzień
A echo z przyzwyczajenia
-...mać, mać, mać ...

Cytat:
zrób sobie wodę z glukozą
Stary 2013-02-21, 19:37   #135
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli piękne ciuszki!!! i kupiłam taką samą bluzeczkę tą różową w kwiatuszki z ostatniego zdjęcia

Cytat:
Mój tata codziennie do pracy ubiera nową koszulę z kołnierzem, więc mama ma troszkę prasowania mimo, że już jej dzieci porosły. Osobiście nienawidzę prasować
ja nawet lubię ale teraz z brzuszkiem to mi ciężko- nogi szybko bolą. Mój TŻ też codziennie chodzi w koszuli do pracy. Ale to prasuję serie koszul 2 x w miesiącu

Justii za piękne ciuszki. Ogrodniczki z samochodem świetne!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochana, a Ty tę tetrę masz zamiar zawsze prasować? Ponoć nie ma to sensu bo traci na chłonności. Więc jeśli ma być też do pieluchowania to odkażający dodatek do proszku wystarczu do dezynfekcji, a potem można pieluszki ładnie wyciągnąć po praniu i już nie prasować
jak na razie to do codziennego użytku nam pieluchowaniem wielorazowym się jeszcze zastanawiam- i jeśli już to od 3 m-ca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:37   #136
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
oł jeeeeeeee przynajmniej mam z kim gadać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:38   #137
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Diabli, Justi super ciuszkido mnie też jadą kolejne nabytki, ale ja już kupuję tylko większe. W ogóle mnóstwo mam tych ubranek już, chyba zacznę na 74 wzwyż kupować...

Sharp kurcze może ja też bym już tetry wyprałakusi mnie strasznie, zeby zacząc praniea kiedy składasz łóżeczko? I dziewczyny z końca kwietnia/początku maja?? Ja myślę o połowie marca, tak półtora miesiąca przed terminem.
ja w połowie marca/początku kwietnia będę mieć juz wszysytko gotowe, lacznie z torba do szpitala
matko,to niedługo

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:39   #138
vvgh
Wtajemniczenie

Uszyłam dla Jurka małego króliczka-pacynkę na palec
Stary 2013-02-21, 19:41   #139
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wariatki!!! ja sie rozpisalam w starym watku. jestem na str. 153 i mam zamiar nadrobic :P witam sie w nowej czesci...
powodzenia

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kupiłam Antkowi mini matę edukacyjną http://allegro.pl/k-s-kids-mata-edukacyjna-wieszana-skladana-super-i3027549333.html Niech zna moje dobre serce

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny idę oglądać coś z mężem. Można w ciązy orzeszki solone??
miłego oglądania, daj znać rano czy film godny polecenia o orzeszki można, ja jem masło orzechowe z nutellą

Cytat:
no dobra, nadrobie sobie wieczorem jak bedziecie smacznie spaly! <foch> a teraz ciuszki...
no i pięknie poszalałyście

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jedziemy do reala i/lub tesco na małe zakupy. Do potem!
papa

Cytat:
Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski

a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż
Stary 2013-02-21, 19:41   #140
lonely_lady
Zakorzenienie

było o orzeszka ziemnych-tak jak Ashyshqa pisała, są różne opinie:
jedne za, drugie przeciwko
ja tam uważam, że wszystko z umiarem i jadłam orzeszki.pamiętam, że w choć październiku jak jechaliśmy od moich rodziców to takiego smaka na nie miałam, że całą puszkę wpierniczyłam
przez Was, po długiej przerwie znowu mi się zachciało

Diabli, Justi - poklaszczę Wam za ciuszki- super łupy no i ceny rewelacja

Sharp - pytałaś co mówiła p. Basia
w sumie to nic takiego, dużo mówił Tż
mówiła o porodzie rodzinnym, bo stwierdziła że wykorzysta obecność Męża. Mówiła, że jak niedługo mnie zacznie boleć sklepienie łonowe to żebym się nie martwiła, bo to normalne, bo pod wpływem hormonów rozrasta się.. podobnie z żebrami..
zapytałam o termometry, polecała ten bezdotykowy, microfile. Ona go używa i jest zadowolona.
pytałam co do kąpieli i wyraziłam negatywną opinię o Oillatum, ale nie potrafiła podjąć dyskusji na ten temat, stwierdziła tylko że ona poleca Oilatum. W sumie nic takiego nie mówiła
zmierzyła mi temp. , ciśnienie i posłuchałyśmy ruchów i serduszka Wiktorka. Powiedziała, że puls ma idealny i że rozbrykany jest bardzo ale ucieka pod mój kręgosłup

Cytat:
Ale kicha. Nie było truskawek w lidlu nie że się skończyły - po prostu nie było.
a miały być od dzisiaj

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:43   #141
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja w połowie marca/początku kwietnia będę mieć juz wszysytko gotowe, lacznie z torba do szpitala
matko,to niedługo
ja torbę mam zamiar spakować na początku marca.. potem ją będę "aktualizować" o te produkty co dokupię..

a łóżeczko to nie wiem, bo musimy meble w sypialni przestawić, żeby się zmieściło.. z tym jakoś nie mam ciśnienia, bo może je nawet jak będę w szpitalu mężu skręcić i powstawiać z kolegą - sąsiadem.. ja i tak nie będę w stanie mu pomóc komody przestawić..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:43   #142
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona
cieszę się bardzo, w końcu będziesz w dobrych "rękach"

anoxee za łóżeczko a pościel piękna!

Ada kochany ten Twój Witkorek a lustra faktycznie szkoda no ale jakby nie było to tylko lustro
zachcianki to chyba każda z nas ma, mnie wczoraj naszło na gołąbki

anoxee no to nie wiem jak z tymi zwolnieniami ale przypomina mi się że już była mowa o tym na forum i tak wynikało że on rodzinnego jest 80% płatne mimo że ciąża
Stary 2013-02-21, 19:43   #143
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Mi zostało jeszcze parę ciuszków takich mniejszych do kupienia i też powoli biorę się za większe jak jest okazja ale muszę przystopować bo koleżanka ma dla mnie ponoć cały karton ciuchów od 74 wzwyż.

My łóżeczko złożymy jak tylko przyjdzie czyli gdzieś na początku marca, może w połowie - chcę kota przyzwyczaić a pranko pewnie z początkiem kwietnia ale ja mam termin na 21.05

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Uszyłam dla Jurka małego króliczka-pacynkę na palec
pokaż

Stary 2013-02-21, 19:45   #144
lonely_lady
Zakorzenienie

miałam jeszcze pocytować ale Tż i Synek są głodni więc lecę do kuchni coś przyrządzić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:46   #145
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, Justi - poklaszczę Wam za ciuszki- super łupy no i ceny rewelacja

Sharp - pytałaś co mówiła p. Basia
w sumie to nic takiego, dużo mówił Tż
mówiła o porodzie rodzinnym, bo stwierdziła że wykorzysta obecność Męża. Mówiła, że jak niedługo mnie zacznie boleć sklepienie łonowe to żebym się nie martwiła, bo to normalne, bo pod wpływem hormonów rozrasta się.. podobnie z żebrami..
zapytałam o termometry, polecała ten bezdotykowy, microfile. Ona go używa i jest zadowolona.
pytałam co do kąpieli i wyraziłam negatywną opinię o Oillatum, ale nie potrafiła podjąć dyskusji na ten temat, stwierdziła tylko że ona poleca Oilatum. W sumie nic takiego nie mówiła
zmierzyła mi temp. , ciśnienie i posłuchałyśmy ruchów i serduszka Wiktorka. Powiedziała, że puls ma idealny i że rozbrykany jest bardzo ale ucieka pod mój kręgosłup

a miały być od dzisiaj
dzięki

a co do Oilatum - śmieszy mnie takie coś "Polecam i już"

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-21 o 19:47
Stary 2013-02-21, 19:48   #146
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaż

Jutro, bo aparacik rozładowany.
Ale jeszcze moje prymitywne zawieszki robiłam, to zaraz wrzucę zdjęcie, bo mam
Stary 2013-02-21, 19:48   #147
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cieszę się bardzo, w końcu będziesz w dobrych "rękach"
Dzięki jestem dużo spokojniejsza dzięki temu
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:49   #148
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Nie opuszcze Was, po cichu kazdej kibicuje

Cytat:
no ja już piorę bo na prawdę mam coraz mniej siły a ktoś to wszystko uprasować i poukładać musi. A przecież nie będę codziennie zapierniczać, tylko co drugi dzień czyli do połowy marca powinnam zdążyć. I cieszę się że zaczęłam już teraz a nie w połowie marca jak planowałam wcześniej bo na prawdę trochę pracy przy tym jest.

A łóżeczko mam złożone od stycznia ale tylko dlatego że mi przeszkadzało jak tak stało a teraz mam w nim sporo rzeczy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
matko,to niedługo
no ja właśnie też tak chce, wolę to zrobić sama na spokojnie a nie później TŻ na szybko i pewnie nie tak jakbym chciała
Stary 2013-02-21, 19:49   #149
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a co do zmian - dzisiaj tesciowa mojej siostry powiedziala "a wy to jestescie pewni, ze to bedzie dziewczynka? bo ty nic sie na buzi nie zmienilas, a podobno przy dziewczynkach sie brzydnie" smialam sie, ze mam na to jeszcze 3 miesiace...

Cytat:
włąsnie nie bardzo.. to są orzeszki ziemne?? uczulają dziecko..
wszystko w granicach rozsądku. pytałam gin, i ona mówiła że są różne opinie ale nie ma jednoznacznych badań w tym kierunku. jak rodzice są alergikami to trzeba uważać, ale jak wszystko jest OK to orzeszki ziemne nie zaszkodzą

Cytat:
hehe zaglosowalam, zaczelam nadrabiac stary watek, a Jenny mnie oswiecila, ze juz 3 strony nowego ale obywatelski obowiazek spelnilam!
za spełnienie obowiązku

Cytat:
hmm to mi ćwieka zarzuciłaś.. ja staram się unikać ziemnych, na zdrowie mi wyjdzie jem inne orzechy
inne są zdrowsze

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona teraz gorzej, nie mam zrobionej nawet 1\3 badań. mam 12 do zrobienia czyli ładnie, powiedział że nadrobimy żebym się nie martwiła ogółem... USG stwierdził, że to jakiś żart jest mam iść do nich do kliniki zrobić usg z opisem itp. Badał mnie strasznie miły i delikatny wogóle to okazało się, że mam grzybice... Dał mi komórkę mam dzwonić. Szyjka około 2,5 cm ale powiedział, że jest ok i mam się tym nie przejmować

Cytat:
justi z tym fcb to masakra. mam znajomą która wrzuciła zdjęcie z porodowki. a miała cesarke

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki. Miała po córce, która właśnie skończyła 3 latka. Ledwo je uratowała przed spaleniem w piecu przez męża (bo on już nie zamierza mieć więcej dzieci! ). Mała Zosia z dumą oddała nam swoje łóżeczko zaznaczając jednak, że jeżeli będzie miała braciszka, to musimy jej je oddać.

No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. Bardzo się cieszę, bo stan bardzo dobry i kilkadziesiąt złotych znowu w kieszeni. A kolory uniwersalne - taka kremowo-kawowa krateczka, z misiem, podobne do załącznika. Lubię to.
super

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Wiktorek zaczął mówic do brzuszka "dzidzi"
przykłada uszko i wsłuchuje się w dźwięki jakie się stamtąd wydobywają uroczo to wygląda...
oprócz oczywiście słodkich cmoknięć w sam pępek

mój starszy już mi powiedział..."mamuś uwielbiam jak jesteś w ciąży ..a raczej Twoje zachciewajki ..bo kupujesz wtedy masę dobrych rzeczy i to bez zbędnego proszenia Cie o to"
szkoda lustra. kochanych masz synów no i tekst starszego

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Heja banana , melduje sie
hej hej heloł
Stary 2013-02-21, 19:49   #150
vvgh
Wtajemniczenie

Moje prymitywne dzieła
Lekarz kazał leżeć, to leżę i szyję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04169.jpg (197,5 KB, 20 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości