|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
Hej
![]() Cinka, kotki z avataru już nie ma od kilku lat, uśpiliśmy ją przed narodzinami Aleksa. Teraz żadnych zwierząt nie mamy i na pewno mieć nie będziemy, dzieci mogą u dziadków się nacieszyć. Monia, tak mi przykro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
Moonia kurcze ale pech z tym słuchem. Ale myślę, że nie powinniście się martwić na zapas. Poczekaj aż się dowiecie w jakim stopniu ona nie słyszy na to uszko i dopiero się martw, jak będzie naprawdę źle. A widzisz duże różnice, że np. jak mówisz normalnie to ona nie reaguje?
![]() ![]() Kazali mi przyjść dzisiaj o 11:00 po Ninę, żebym zdążyła przed leżakowaniem. Wchodzę więc kilka minut przed, a tam... dzieci śpią ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Moonia, współczuję takiej informacji
![]() ![]() Cinka, super ta Twoja Ninka ![]() idę spać, bo ledwo widzę. Te dzieci kiedyś mnie zamęczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Cinka choć do mnie
![]() ![]() Monia ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Wpadłam tylko się przywitać. Naskrobię coś później, jak Hania pójdzie spać. Miłego dnia życzę w ten piękny, ciepły słoneczny dzień ( u mnie -2, śniegu po pół łydki). WIOSNO GDZIE JESTEŚ ?????!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Selka, ja już też dość tej zimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
ja to samo- i tak najpierw się ubieram ja, później je i szybko wychodzimy, żeby się nie spociły, a na klatkę nie mogę Lili wypuścić bo ona chce ze schodów schodzić sama
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ja z pytaniem: Czy Wasze dzieci jeżdżą już na tych poddupkach czy dalej w fotelikach? Czym się kierować wybierając ten poddupek? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Ja ten poddupnik może kiedyś kupię, za wiele wiele lat...Fotelik jest zdecydowanie bezpieczniejszy, dopóki dzieci nie będą naprawdę duże nie mają wyboru. Aleks waży ok 15 kg, od roku jeździ w foteliku 15-36kg i spokojnie na ładnych parę lat mu jeszcze starczy. Anika jeździ jeszcze w tym 9-18, za jakiś rok pewnie zmienimy na większy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Seona My mamy fotelik 15-36kg.Mam podobne zdanie jak Gossik fotelik o wiele bezpieczniejszy.Poczytaj w necie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Seona poddupki unia chce wycofać, zdecydowanie bezpieczniejsze są foteliki i my napewno zostaniemy przy naszym
![]()
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może jak skończy się zima i nie będzie tych wszystkich getrów, spodni, płaszczy to nie przestanie się tak wiercić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie dziś Bartek wyprowadził z równowagi, właściwie to wyprowadzał przez pół dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej, a ja właśnie wróciłam od koleżanki
![]() Tż przyszedł po 20:00 z pracy, to ja polazłam. Postawiłam mu obiad na stół i oznajmiłam: wychodzę ![]() ![]() Moja Nina wpadła dzisiaj na idiotyczny pomysł. Włożyła sobie do nosa dwa koraliki, które wczoraj tata jej przyniósł, żeby sobie zrobiła naszyjnik. Cholera, koraliki wielkości... idealnie dziurki do nosa. Jeden włożyła ledwo, ledwo, a drugi tak głęboko, że nawet go widać nie było ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
O ja pierdziele Cinka!! Chyba bym zawału dostała. To moja Lili takich rzeczy nie robi?!? Co jej znowu strzeliło do głowy?!? O kamyku pamiętam.
Zjadłam teraz na noc pączka i mnie wyrostek jakby boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Seona ona też nigdy takich rzeczy nie robiła. Nigdy, przenigdy nawet nic do buzi nie brała. A teraz na stare lata jej odbija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Cinka Omg ale dzieci mają pomysły
![]() ![]() Seona mam nadzieje że ból szybko przejdzie ![]() u Nas z nowości to że moja babcia która poważnie choruje.Zdecydowała się sprzedać mieszkanie.Jeśli się uda sprzedać to wyprowadzamy się z nią z Poznania. ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2013-03-22 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Seona, fotelik chroni przed bocznymi uderzeniami, dziecko jest w nim schowane więc w razie wypadku ma największe szanse na przeżycie. Poddupnik jest tylko po to żeby siedzieć wyżej i mieć prawidłowo zapięte pasy, nie chroni przed niczym więcej. Jak dziś wyrostek? Cinka, o mamo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Blondi, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
u mnie B uwielbia te zabawki w kinder jajek.Ale narazie nie wpadł aby je sobie gdzieś wkładać
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Gossik moja babcia choruje prawie od roku a mieszka sama.I My jej jak była po operacjach nawet obiady woziliśmy ona mieszka sama.Nie może dzwigać itd a tak by jej lepiej było.A My byśmy mieli wymarzony domek a dzieci ogród.Babcia choruje na raka obecnie jest na chemii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Blondynka, współczuję takiej choroby u babci
![]() Kiedyś miałam już taki atak, ale mi przeszło. Zanim mąż z teściową dojechali to mnie przestało boleć. Na pogotowiu była mega kolejka plus dzieci z gorączkami, przelewające się przez ręce, więc pojechaliśmy do naszej rodzinnej, ale mnie już tam nic wtedy nie bolało. Tzn. jak uciskała to trochę. Powiedziała, że może on się ruszył, czymś go podrażniłam itp. Dzień wcześniej zjadłam kubełek KFC a to ostre i tłuste więc... ![]() Idę teraz do miasta z koleżanką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Co do małych zabawek, ja mam wszystko pochowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Boże, dziewczyny.... ja żyję
![]() Mam się dobrze. Trochę zmęczona ![]() Postaram się wieczorem troszkę chociaż nadrobić i napisać coś od siebie... Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Seona a nie boisz jakis powiklan tego wyrostka? Ja czekalam z kamieniami I dostslam Ozt bylam noga ma tamtym swiecie
![]() Co do mieszkania to jesli sie sprzeda kupimy dom chcemy min 140m. Many juz jeden ma oku. Narazie sie nie mast czy nasz plan sie uda czy nie :P Malgosiu gdzie sie podziewalas type czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Małgosia!! Pisz co u WaS? Jak chłopcy??
Blondynka, lekarka powiedziała, że jak nie boli i przestał, to si ę nie operuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
U mnie leci....
Pracuje na cały etat, czasu na nic nie mam. Łukaszek mi choruje co chwilka. Ma podejrzenie astmy, ale do 3 roku życia nic nie jest pewne. Wiec na razie nie wiadomo co i jak. W październiku był w szpitalu z zapaleniem płuc, potem w domu zmagaliśmy sie z zapaleniem oskrzeli. Świeta Bożego Narodzenia w szpitalu spedziliśmy z zapaleniem płuc, potem połowe stycznia, również z zapaleniem płuc. Na razie od połowy stycznia jesteśmy w domu, ale już kilka razy był przeziebiony porządnie, ale mamy w domu nebulizator, leki, sterydy, wiec staramy sie go leczyc we własnym zakresie. Antosio dobrze, chodzi do przedszkola, broi, pyskuje itd ![]() W domu układa nam sie roznie. Ogolnie jest ok, ale ostatnio wsciekam sie na tz co chwila. Takie tam nie sprzatanie po sobie. Nic waznego. Ja sie mecze z moimi ciemnymi wlosami, staram sie w jakis sposob wrocic do jasnych. Mam mocne postanowienie schudniecia ok 5 kilo, nawet juz dowiedzialam sie kto to jest Ewa Chodakowska i ze ma fajne cwiczenia i na tym sie konczy ![]() tylko siedze i kwicze Ze chcialabym.... ale mi sie nie chce ![]() POstaram sie bywac czesciej na forum i z Wami pisac. Buziaki, udanego weekendu. Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2013-03-23 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
MAłgosiu a Łukaszek chodzi do żłobka czy z kim zostaje? Jak tam ta Wasza sytuacja z mieszkaniem? Jakieś szanse na swoje były, bo z tego co pamiętam z teściami mieszkacie, ale wszystko macie oddzielne?
co się dzieje z tym zapalenie płuc??!?? Ty, Selka, na drugim wątku też dzieci co chwila łapią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() nas ostatnio więcej nie ma niż jesteśmy. Tż ma dzionki więc dużo czasu spędzamy poza domem. Tak zwykle u nas bywa, jak on pracuje, odwiedzamy wszystkich, bo same z Nin ką nie chcemy siedzieć, albo chodzimy na łajzy po mieście.. Zawsze jakiś cel obierzemy. Dzisiaj średnio przyjemnie u nas, nad ranem było -13 stopni ![]() Przyszłam do domu i mnie szlag trafił. Tż zostawił taki bajzel w domu, że szkoda gadać. Łóżka porozwalane przez dwa dni nie poskładał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Cinka, aleś się wqurzyła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
No to jestem.. siedzę i popijam kawkę, Tż zaraz wraca z pracy... a ja "jestem oazą spokoju, jestem oazą spokoju, jestem oazą...."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkamy z rodzicami, mamy dwa swoje pokoje. Nie mamy zdolnosci kredytowej bo tz ma dzialalnosc i ja jestem jedynym pewnym zrodlem dochodu. Mam jednak nadzieje do 3 lat sie wyprowadzic. Mam napiete relacje z mama, a jestem na nia skazana codziennie. I powoli przestaje sobie z tym radzic. Jestem zla czasem na tz ze taka droge kariery wybral i nie mamy mozliwosci sie teraz uwolnic od mieszkania z rodzicami. Ogolnie jest ciezko. Troche jestem zdolowana, ale nie mam wyboru niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Hej,
wiecie, że my od 6:30 nie śpimy ![]() ![]() ![]() Małgosiu ale to, że Tż ma działalność nie skreśla Was wcale z tego, by starać się o kredyt na mieszkanie. Kwestia tylko tego, jak długo działa jego firma i czy wykazuje regularne dochody. Bo wiadomo, właściciele firm, aby płacić jak najniższe podatki często dochód wykazują niemal zerowy i to jest ich błąd w przypadku, gdyby np. chcieli otrzymać kredyt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.