|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Szukam jakiejs fajnej szkoly plywania dla maluszkow, ale jak na jedna bylam zdecydowana to we wtorki o 17 czyli d.upa, bo maz nie zdazy z pracy wrocic i nas zawiezc, a druga fajna wpis.du daleko
![]() Jeszcze jedna wyczailam, w Kato, ale kurka nie maja cennika podanego na stronie a ja nie cierpie sie prosic o ceny
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady, za mną tezzz chodzi redsik mniam mniam ![]()
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za mną chodzi DEPERADOS ![]() zaglądnęłam do fotek w poczekalni - jej jakie te malenstwa słodziutkie są mamy teraz jakis prywatny klub? bo bym wrzuciła małego ![]() i gdzie ta Szajowa fota? podpowiedzcie bo trafic na nią nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- dziewczyny maluszków z początku roku- czy Wasze malenstwa tez sie już swiadomie do Was usmiechają? jak gugam do małego w jego języku to zaciesz od ucha do ucha i mi odpowiada uwielbiam te nasze pogaduchy
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Basia trzymam kciuki za Krzysia.
Co do tych odparzen to właśnie smaruje sudocremem i mam nadzieję że przejdzie. Zazdroszczę wam tego apetytu, ja na razie próbowałam pół jabłka i pół banana i czekam jak się przyjmie. Po budyniu były problemy mimo że w szpitalu jadlam no i na razie nie próbuje drugi raz. Jeszcze lody czekają w lodówce na próbę.
|
#126 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I znów - polecę chustę, dzisiaj 3h w domu, potem poszłam na spacer z chustą i też usnęła od razu. Nie znaczy to, że tu propaguję chustę jako sposób jedyny na usypianie dziecka i jeśli dziecko naprawdę już w żaden sposób nie potrafi zasnąć, to warto mieć. Banał taki, ale wyspane dziecko = zdrowe i szczęśliwe dziecko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj wyszłam teoretycznie 16stopni, ale wilgotno, wcześniej padało, wiaterek niczego sobie. I tak:Ja miałam ubrane: jeansy, podkoszulkę z krótkim, t-shirt z długim, cienką, wiosenną kurtkę bez podszewki, za tyłek. Dorotka: bodziak z długim, bluza polarowa (bez podszewki) z kapturem (kaptur fajnie się nadaje pod chustę, osłania szyjkę), rajtki, spodnie dresowe, grube skarpetki, czapka bawełniana z podwójnej bawełny. I od razu piszę: ubrana za grubo. Spokojnie mogłam założyć nie polarkową bluzę, a jakąś bawełnianą, a i myślę czy nawet nie bodziak z krótkim, i mogłam nie dawać rajtek pod spód, ALE zdecydowanie na te wystające girki potrzebne by były geterki jakieś, muszę zrobić. Same rajtki ze skarpetkami to zimne stópki. Ale tylko stópki, więc myślę, że skarpetki + spodnie i na to fajne, grube getry ciepłe i byłoby ok. I przyszła mi dzisiaj osłonka od Pentelki, ale nie wykorzystałam A tu fajny wątek o ubieraniu: http://chusty.info/forum/showthread....-ZIMA-lt-lt-lt i http://chusty.info/forum/showthread....osić-połączone Cytat:
Agatkę do samego końca przewijałam na przewijaku, a odpieluchowana gdy miała 22mce.Jakbyś przyjęła moje zaproszenie na fejsie... ![]() Też ![]() Dziękować dziewczyny za pochwały chustowania ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Cytat:
zdrówka moc!Cytat:
![]() Sylwia, nie zrzędź masz: http://imageshack.us/photo/my-images...ijachusta.jpg/---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aaaaaaaaaa i najważniejsze dzisiaj ![]() Dorotka dzisiaj leży mi na rękach, zaczęła się uśmiechać, i nagle śmiać na głos - po czym przestała nagle, taka w szoku, i buzia w podkówkę i ryk! wystraszyła się chyba własnego odgłosu
|
|||||||
|
|
|
#127 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#128 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się staram ograniczać, ale różnie to wychodzi. ![]() Cytat:
![]() --------------------- Ach, witam się na odchowalni i ja. ![]() --------------------- Szaja, jesteś straszliwie piękną kobietą! I dziwisz się, że Cię młokosy podrywają? ![]() --------------------- A temperaturę gdzie dziecku mierzycie? Bo jeśli w pupci, to tam 37,5 to jest właśnie norma. Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-07 o 22:41 |
|||
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, tak, mamy nadzieje sie wybrac, moze w przyszlym tygodniu
ta szkola ktora w koncu wybralam zapisy od 8go tyg zycia z tymze my wolimy jednorazowe wejscia jutro mam dostac cennikSzajka, jestes chustowym guru, ja nic tylko zapisuje linki od Ciebie a moj maz jak Cie zobaczyl, od razu sie przkekonal do chustowania, mimo, ze wczesniej nje chcial :P
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
No, a tak w ogóle, to oto co następuje:
robiłam porządki w swoich ubraniach. Skutkiem tego było moje głębokie załamanie się na widok rzeczy, które są już za mała na moją szeroką Więc postanowiłam solennie, iż od dnia 11.03.2013 (co by dać sobie jeszcze czas ) się biorę za siebie.Z +30 kg ciążowych ubyło 15, więc zostało kolejne 15 pociążowych. ![]() A żeby się jakoś zdopingować, to zrobiłam taki mały trick. Otóż wyciągnęłam z szafy ulubioną sukienkę i spodnie, które nosiłam w wakacje 2011. I zostawiłam je na widoku tak, że za każdym razem, jak otworzę szafę/półkę, to mam je mieć przed oczami. I jeśli nie do daty ślubu, to przynajmniej do końca lipca chcę w tych dwóch rzeczach wyglądać jak modelka, albo przynajmniej jak normalny przyzwoity człowiek. ![]() Tak więc od poniedziałku radykalna zmiana żywienia/bycia i jedziemy z tym koksem. To takie moje postanowienie noworoczne. ![]() Piszę tu o tym, bo mam nadzieję, że jeśli złapię jakiś dołek, będę chciała zrezygnować, to Wy mnie wesprzecie i zdopingujecie do dalszego działania. Chcę to zrobić dla siebie, bo obecnie źle czuję się w swojej skórze, ale też dla innych, szczególnie dla tż, bo chcę, żeby czuł dumę i jednocześnie pożądanie (co tu ukrywać), kiedy na mnie patrzy. Zawsze chciałam ważyć mniej niż przed ciążą (60 kg), ale jak na razie za cel stawiam sobie wrócenie właśnie do tej wagi. A co będzie później, czas pokaże. ![]()
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-07 o 23:12 |
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, 60kg to mało - a ile masz wzrostu? Na pewno szybko powrócisz do tej wagi.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Black, wzrostu mam 165 cm.
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- Dobrej nocy! |
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Charliz, jak Ty to zrobilas, ze juz Malenstwo przespalo cala noc???
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam zamiar zacząć dziś 6 weidera, i zauważyłam że mam rozstęp mięśni brzucha
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Z rozstepem miesni brzucha nie mozna. Mi lekarz powiedzial zeby robic cwiczenie "plank" czyli kladsiemy sie na brzuchu, uginamy rece w lokciach I podnosimy reszte ciala tak by bylo w linii prostej. To pomaga na rozstep.
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Pstryczku przed nami tez 11 tydzien I kryzys. Podobno trwa 2-3 dni. Obysmy daly rade.
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
A to moja mala, wiem ze rzadko pisze ale czy tam was caly czas, takie sliczne zdjecia wstawiacie ze tez sie pochwale. Zdjecie z wczoraj, u nas goraco wiec czesto spaceryjemyImageUploadedByTapatalk1362702901.163366.jpg
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Szaja, polecisz jakas chuste z allegro?? Tego jest tam tyle...
Czy taka Natibaby, tkana bedzie ok??bawelniana??
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2013-03-08 o 08:12 |
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w odchowalmi!
jak ten czas szybko leci , jednak pozostanie wielki sentyment do poczekalni![]() Teraz jak tak sobie myślę trzymając mojego bąbla na kolanach że jednak ciąża to był wspaniały czas, i pamiętam tylko te dobre dni, a mdłości, i te inne są jakoś daleko w pamięci. Wczoraj byłam na wizycie u gin w szpitalu w którym rodziłam, i za każdym razem jak patrzę na to miejsce to serce mi mięk,nie i łezka się w w oku kręci . Jestem tak wdzięczna tym lekarzom bo jednak w pewnym znaczeniu to uratowali Blankę bo różnie mogło być, . Już nawet ta cesarka nie wydaje się straszna i to nieszczęsne znieczulenie też :-P Eh ale mnie wzięło na sentymenty ![]() Tak w ogóle to przepraszam że tak rzadko piszę ale moje dziecko jest teraz bardzo aktywne i chce się 'bawić' i zwyczajnie nie mam czasu ale odczytuje Was na telefonie podczas karmienia. Dziś do lekarza idziemy bo Blanka ma cały czas odparzenie :/ |
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
hej
U nas po kąpieli się już uspokoiło i Zuza nie płacze ![]() ale wczoraj nie wiem co się stało, wyciągnęliśmy ją z wanienki , powycieraliśmy,dziadziuś poczesał włoski a ta nagle w taki pisk, że masakra, zaczęła się zachodzić nawet po szczepieniu tak się nie darła, nie wiem co się stało wczoraj, więc szybko pampka założyliśmy, zawinęłam w kocyk i na ręce. Na szczęście jej przeszło. A od teścia wczoraj bukiecik róż dostałam na Dzień Kobiet ![]() Leje u mnie ![]() nici ze spacerku dziś
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-08 o 08:31 |
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
hej Mamuski :-
Mozna dolaczyc ? podczytywalam was ale poki co nie bylo czasu nic napisac ale z racji ze czeka mnie przedluzone macierzynskie bede go miala teraz baaaardzo duzo. |
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39644515]
Jakbyś przyjęła moje zaproszenie na fejsie... ![]() [/QUOTE]przyjęłam bo czasami mi sie zawiesza i wyswietla ze ktos cos ode mnie chce a nie pokazuje kto noooo,lasencja i Agu ma fajny warsztat ![]() Cytat:
a pod koniec ciązy wazyłam 70 ![]() dziewuszki- czy w 9 tyg mozliwy jest nawał pokarmu? zalałam w nocy wszystko- poduszke, siebie itp... 3 razy zmieniałam koszule bo mokra.... normalnie cyce jak donice i leci jak z kranu młody przykimał, lece włosy myc w zlewie leje i wieje, nie bedzie spacerku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() aaa, byłabym zapomniała- z racji naszego swieta zycze nam, zeby nasi mezczyzni codziennie dziękowali, ze spotkali na swej drodze tak fantaztyczne kobiety jak my |
||
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie śnieg!!!!!!!!!!! a juz byłąm taka szcześliwa bez tego cholerstwa..
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja tez dostalam bukiecik wczoraj od tescia
![]() Magdusz, jaka sliczna ksiezniczka!!! Przyslij nam slonca i ciepelka troche!!!!!!! Kurka jutro mielismy jechac do Swierklanca do takiego parku na spacerinio a ma byc -3 i sniieeeeg Sylwietta!!! Kurka siwa, to samo dzisiaj mialam!!!!!! Mialam pisac wlasnie, ze dziewczyny kryzysy maja a mi mlody chyba laktacje tak rozkrecil, ze nie nadaza zjadac a ja umieram na kamienne cyce, wkladki poprzemakane, staniki koszulki, obudzilam sie w kaluzy mleka normalnie:/ wiec moze faktycznie jakis nawal??? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ewa, w poprzednim watku bylo duzo o chustach, chyba wiekszosc jak nie wszystkie decyduja sie wlasnie na natibaby tkana bawelniana
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsza fotka "trzeba byc twardym a nie mietkim"
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się,
u mnie zmagania z kręgosłupem cd ,wizyta dopiero w sobotę u ortopedy, muszę się do niej dobrze przygotować bo niestety lekarze pierwszego kontaktu są po prostu niedouczeni!!!!!!! muszę Wam powiedzieć,że otrzymałam ogromne wsparcie od funcdacji "Mleko mamy", napisałam do nich o swoim problemie, dostałam NATYCHMIAST odpowiedź gdzie mogę szukać pomocy, kto może mi udzielić konsultacji telefonicznych - nie położnych a samych lekarzy z tytułem naukowym szok zaczliczyłammam już listę leków, którą sobie wydrukuję jak będę szła na wizytę szkoda,że lekarze nie chcą pomagać, douczać się tylko obierają najprostszą drogę przy okazji szukania natrafiłąm na ciekawy artykuł, nota bene na panią Dr na którą dostałam namiar POLECAM PRZECZYTAĆ WSZYSTKIM KARMIĄCYM I TYM WALCZĄCYM O LAKTACJE-smutne ale prawdziwe, jakie kobiety mają wsparcie, czego dowodem jest choćby to,że poradnie laktacyjne zostały wyłączone z koszyka świadczeń nfz http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-...mieszanki.html polecam Ci z całego serca krem mustela na odparzenia cena od 17 zł a jest naprawdę rewelacyjny Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-03-08 o 09:36 |
|
|
|
#147 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Maluchy ogólnie mają naturalnie wyższą temp. u nich od 37,5 zaczyna się stan podgorączkowy. I tak, w pupci wyżej i w uszku też wyżej. Cytat:
![]() Cytat:
ja ważę 65kg, spadło mi 16kg - czyli ważę 7kg mniej niż przed ciążą z Dorotką i 1kg mniej niż z Agatką, ale chciałabym ważyć mniej niż 60kg. Cytat:
http://allegro.pl/natibaby-chusta-tk...062318799.html http://allegro.pl/nowa-chusta-tkana-...081497734.html http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...060682005.html z tym, że ta aukcja to chusta 2 gatunku, może mieć zaciągnięcie, przebarwienie jakieś. Istotne o tyle, że potem trudniej sprzedać. I patrz na rozmiar. U mnie też, ale spacerek musi być, Agu trzeba z przedszkola odebrać ![]() Cytat:
I wzajemnie, wzajemnie różę dostałam.
|
|||||
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej gaduły... witam i ja na kolejnym etapie w życiu mamusiek i dzieciaczków
![]() Z okazji Dnia Kobiet wszystkim Kobietkom, tym małym i dużym życzę spełnienia marzeń Rano wreszcie natura sobie przypomniała o mnie i dostałam @ pół godziny po tym jak zrobiłam test, bo się zaczęłam martwić, ponad tydzień mnie brzuch bolał ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Marsi, świetny artykuł To samo ogólnie z lekarzami - dlaczego tak wielu ma w dupie dokształcanie się? dlaczego idąc do lekarza często musimy sami dopytywać się, sugerować, co może być? |
|
|
|
|
#150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39644515] Dorotka dzisiaj leży mi na rękach, zaczęła się uśmiechać, i nagle śmiać na głos - po czym przestała nagle, taka w szoku, i buzia w podkówkę i ryk! wystraszyła się chyba własnego odgłosu [/QUOTE]Nowe doświadczenie dla Niuni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() Trzymam kciuki za Krzysia i Basię! Mam nadzieję,że szybko wrócą do zdrówka.. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

bo do tej pory zawsze coś odciągałam.
mniam mniam 

22.05.2008
Wtedy trafisz znów do poczekali. 

nawet po szczepieniu tak się nie darła, nie wiem co się stało wczoraj, więc szybko pampka założyliśmy, zawinęłam w kocyk i na ręce. Na szczęście jej przeszło. 

ja ważę 65kg, spadło mi 16kg - czyli ważę 7kg mniej niż przed ciążą z Dorotką i 1kg mniej niż z Agatką, ale chciałabym ważyć mniej niż 60kg.