![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: AMILIE Mineral Cosmetics
Kurczaki, mam biga golden fairest z AM, a kusi mnie znów na coś innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I opakowania nareszcie ktoś mądrze zrobił ![]()
![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kuszenie to się nazywa "chcica na coś nowego". Ta przypadłość jest niestety nieuleczalna ![]() Postaram się ulżyć Ci w cierpieniach: - potrzebujesz kolejnego pudełka minerałów, bo idzie lato i rożnie może skóra reagować, - potrzebujesz kolejnego pudełka minerałów, bo z pewnością skóra zmieni odcień, - potrzebujesz kolejnego pudełka minerałów, bo musisz wiedzieć czy przypadkiem nie są dla Ciebie lepsze niż Anabelle ![]() Tylko uprzedzam, są inne niż minerały Annabelle. Ja po pierwszej aplikacji się skrzywiłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I te kolorki Amilie...... miodzio ![]() Edytowane przez mulier Czas edycji: 2013-05-28 o 20:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Teraz skończyłam biga pixie, po półtorej roku. Zaczynam Annabelle. Te wyglądają ciekawe, mają fajne opakowanie i dużo kolorów. ![]() Lubię minerały, minerały lubią mnie. W sumie tylko EDM mi nie pasowało z testowanych. Jaki jest odpowiednik koloru, coś pomiędzy golden fairest, a golden fair z AM? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Chcę kupić moje pierwsze minerały. Mam dosć ciemną karnację i suchą skórę. Czy Amielie nadają się do suchej skóry? Totalnie nie wiem z czym to sie je, ale mam juz dosc płynnych, lepkich podkładów. Czy flat top z eco tools będzie dobry do ich aplikacji? No i czy ktoś mógłby mi pomóc dobrać odcień(błaaaagam!, jakąś doświadczoną wizażankę)? Tzn. oczywiscie kilka odcieni z których zamowilabym probki? Sama nie wiem czy decydować sie na najciemniejszy odcień czy może nie jestem aż tak ciemna(ale chyba jestem ^^). Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź ; )
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Pine nut jest podobny, ale bardziej oliwkowy, a tak to sesame albo soft honey.
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - co do odcienia, sama musisz ocenić tonację swojej skóry, później po prostu z wybranej/wybranych tonacji wybierz ciemne próbki, pestka ![]() Edytowane przez mulier Czas edycji: 2013-06-01 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Honey: Soft honey, albo... Golden: Sesame Fajna jest tez tonacja Natural, ona jest naprawdę natural ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam na poczatek Amilie. Same najciemniejsze kolory z różnych tonacji. Spróbuje nakładać Eco Toolsem, jak nie wypali to zakupie cos lepszego
![]()
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Ja je nakładam buffing brush ET i bardzo dobrze się sprawdza.
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Jak się sprawują korektory z Amilie? Bo miałam try me z EDM i wszystkie u mnie oksydują na piękną pomarańcz.
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Sunrise - on jest śmietankowo-żółty, nie ma krztyny pomarańczu ![]() - Pstachio - jeszcze go nie testowałam, jego kolor jest dokładnie taki jak na zdjęciu. Jak przetestuję, dam znać ![]() Ps. wypróbuj jeszcze korektory z annabelle minerals - miałam dwa: medium i dark, żaden nie był pomarańczowy Edytowane przez mulier Czas edycji: 2013-06-02 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Z EDM nie są pomarańczowe, tylko się u mnie utleniają
![]() Chodziło mi głownie czy się trzymają etc., bo z tego co na stronie widać to jest fajny wybór kolorów.
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
aaaa
![]() Słuchaj, zółty nałożyłam pod oczy i trzymał się cały dzień. Na niego nałożyłam jeszcze warstwę podkładu Amilie (dla wyrównania). Nie testowałam go jednak aż tak dokładnie, żeby za niego gwarantować ![]() Trwałość porównywalna do korektorów Annabelle (które oceniam na 5+) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To się chyba nigdy nie skończy! - przed chwilą zakupiłam pełnowymiarowe róże Amilie, tak się gryzłam z wyborem koloru, że niestety, nie miałam wyjścia - musiałam wziąć 3 ![]() Pocieszam się tylko tym, że za tę samą przyjemność np. z marką Dior czy Chanel zapłaciłabym krocie..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Czas zawitać na tym wątku
![]() Moja przygoda z minerałami zaczęła się ok miesiąc temu. Staram sie pielęgnować w miarę naturalnie, wszystko fajnie-oleje, OCM, glinki, ale codzienny makijaż-parafiny, talk, parabeny... grrr. Tak wiec w poszukiwaniu dobra dla mojej cery (problemowa, mieszana-blizny po trądziku, zaskórniki ![]() W kwietniu zamówiłam pierwsze minerały-próbki z Anabelle. Na pocżatku nie byłam zadowolona, jednak znalazłam sposób na to, żeby wyglądały w miarę ładnie. Miałam problem z matem, ale skrobia ziemniaczana trochę zmniejszyła problem. ![]() Jednak nie jest to to, czego chciałabym. Tak więc szperając po wizażu i blogach trafiłam na Amilie. Zamówiłam dzisiaj 4 próbki podkładów, przelew zrobiony. Czekam teraz na przesyłkę i testowanie! ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie próbki zamówiłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ciemna karnację, z chłodnym, oliwkowym odcieniem (przynajmniej tak mi się wydaje, ciepłe podkłady czesto powodują po prostu pomarańczowy odcień u mnie). Wzięłam jednak różne podkłady, z różnymi odcieniami, bo trudno mi dopasować do cery odpowiedni.
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też czekam na przesyłkę od nich, jak dziecko nie mogę się doczekać. Mam nadzieję jutro wyślą, środa/czwartek powinna być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
jak ja zamówiłam w jeden dzień, to na drugi dzień już napisali że wysłane, tak że błyskawicznie wysyłają, dodali mi nawet próbeczkę jednego podkładu i różu
tak że jak dla mnie sklep na medal pod tym względem co do podkładów, to pasuje mi mniej więcej cardamom i sweet almond, a najlepiej jak wymieszam jedno z drugim, aczkolwiek w porównaniu z oliwkowym Pixie (Breena3) są to kolory mniej oliwkowe - porównywałam na kartce i mają mniej zieleni niż podkład Pixie, są też trochę mniej kremowe, drobinki mają mniej zmielone, ale na twarzy wyglądają nieźle są w tonacji mniej więcej jak In the buff z Lily Lolo muszę jeszcze trochę potestować te podkłady bo na razie nie mam o nich wyrobionego zdania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Ja robiłam przelew pocztą, więc to sporo opóźnia..
![]() E-maila jeszcze nie dostałam, że wysłali, wiec spodziewam się próbek na początku następnego tygodnia ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Jeśli idealnie pasuje mi Golden Light z Annabelle, w jaki podkład powinnam celować przy Amilie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.