![]() |
#121 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Mroczne zapachy :D
A w temacie lilii - podobno całkiem klimatyczny jest ogródek angelowo-liliowy - znacie?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Kamena, a nie znam niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlatego Tourmaline wywołuje u mnie kuchenne skojarzenia ![]() ![]() A własnie - mroczny na pewno jest Fumidus - listopadowy dym snujący się po polach o zmierzchu... uff... Angel Lily niestety nie znaju ![]()
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Mroczne perfumy, choć niektóre jako kompozycje bardzo cenię, wywołują we mnie straszną melancholiję, dlatego stronię od:
BC - jesień, taka jak z wiersza Bunina: " jestem sam. przy sztalugach mi ciemno. oknem daczy wiatr targa przede mną " Gucci EDP- równie piękny jak BC i ta cudna tymiankowa nuta..., jednak kojarzy mi się z klaustrofobicznym wierszem Emily Dickinson : " dusza dobiera sobie towarzystwo i zatrzaskuje drzwi" insze kadzidła np. Garcons , to Eliot, np. : " czas i dzwon w grób złożyły dzień, słońce porwał czarne chmury cień...Swiatłem odpowiedziało światłu i jest ciszą światło znieruchomiałe. W wirującego świata nieruchomym punkcie" T4T - wywołuje we mnie obraz czarnych, wyschłych badyli słoneczników w zimny październikowy ranek. Nie chcę perfumami tego rodzaju obrazów, skojarzeń i nastrojów sobie przywoływać. Ale często pojawiające się w tym wątku Poison to dla mnie mroczność na wesoło, trucizna na niby. Dodaje mi energii i napawa optymizmem, Są jesienne, ale gdy je noszę , oczy mi błyszczą niczym kasztany, w liściach się tarzam, zanoszę śmiechem . No, dość tej grafomanii ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
e tam, ładny taki, suchy, przyczajony i milusi
![]()
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Nindżopesz
|
Mitsouko, jakie masz piękne, nastrojowe skojarzenia... Poważnie piękne! Ja właśnie uwielbiam taki ponury jesienny klimat, gałęzie drzew uderzające w okno, ciemne chmurzyska, mgłę, deszcz... Do tego smętna (hmm, najlepiej wiolonczelowa) muzyka w mp3 i jestem w swoim jesiennym raju
![]() Niestety na mnie zapachy aż tak realistycznie nie działają... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Red jakbym czytała samą siebie-mam słabość do takiej nastrojowości i to koniecznie w samotności. A Mitsouko słynie z takich pięknych obrazów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. Apocalyptica? ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
I pewnie też nie rozumiesz zachwytów nad "cudownym upalnym latem"? ![]() Maja - też ^^ Albo soundtrack z Arcanum, albo My Dying Bride, albo klasyczna chociaż tutaj wiolonczele ostro mylą mi się ze skrzypcami... albo po prostu wyrzynanie na skrzypcach ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-11-10 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: Red najdoskonalsze dwa instrumenty muzyczne to skrzypce i bęben. Pierwsze dla duszy, drugie dla ciała ![]() Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-11-10 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najfajniejsze są gitary ![]() ![]() No i fortepian ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
grozi wypollizowaniem
|
jak ja kocham jesień
![]() na jesieni przybywa mi energi (i wzrasta libido)-tak sobie myslę ze to chyba normalne nie jest ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Red i Maju mój stosunek do upałów jest wspólny dla Was obu. Zawiłe to, więc nie wyjaśniam
![]() Maju mam tak przy Etiudzie Rewolucyjnej Chopina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co by pozostać w temacie, to... do mrocznych, nieco gotyckich klimatów w typie Avignon pasuje jak ulał toccata i fuga d-moll Bacha grana nocą w oparach kadzidła w pustej katedrze... ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-10 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Nindżopesz
|
Mnie ciarki przechodzą przy starej dobrej "Arii na strunie G" (równie dobrze mogłaby nazywać się "Aria na punkcie G").
A lato... Lato jest fajne nad zimnym polskim morzem, do tego zimne piwko, coś dającego duży cień... Albo lato w wysokich, mroźnych górach, zimne piwko w schronisku, świerki dające cień... Albo lato w Norwegii, tam nawet piwko i cień sobie odpuszczę ![]() Wiosnę tyż lubię - to naiwne przeczucie, że robi się cieplej, i że w tym roku wyjątkowo nie będzie upałów, taaa ![]() Się offtopowo zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ó m a r ł a m ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
Dla mnie zapach mroczny a jednocześnie do noszenia to Jil Sander No.4. - tak pachnie femme fatale, Kyoto i Avignon.
Keneth Cole - Black - ma coś w sobie, ale dla mnie zbyt ulotny, aby był mroczny. Jesus del Pozo in Black - mroczny ale z kolei nie dla mnie Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i boskie Adagio g-moll Albinoniego, częste na pogrzebach - ach, te organy i zawodzące skrzypce!!! ![]() pasowałby do tego zapach nocy, smutny i bardzo mroczny... coś dla smętnej, bladej duszy snującej się listopadowym wieczorem po polach wśród mgieł... ![]() ZJAWA W księżyca krwawego blasku Nadchodzi... Ścieżką wśród ogni płonących Co rumienią na chwilę jej policzki Blade, jak kaptur i suknia biała... By zanurzyć się cicho W biel mleczną Dymów snujących...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-10 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Nindżopesz
|
Agnes - ależ mnie kusił ten J. del Pozo a w rzeczywistości okazał się cienką wiśniową nalewką z plasterkiem cytryny
![]() A Jill Sander nie znam, muszę poczytać... Maja - o tak, Adagio jest boskie. Zresztą czyż utrzymany w klimatach Marsz pogrzebowy Chopina też nie jest? ![]() ![]() Z wierszami proszę przestań bo się wzruszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już nie będę ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Czuje się tutaj jak w raju, naprawdę
![]() Niezrozumiana jestem przez społeczeństwo, bo przecież jakże to można nie lubić upałów i opalenizny? Zupełnie jak ta indywidualistka żywcem wyjęta z romantyzmu, sama naprzeciw gawiedzi ![]() Aaach i nie ma nic piękniejszego, niż kanapa, ciepły koc, My dying bride lub stara Katatonia w słuchawkach, książka na kolanach i jesienna burza za oknem ![]() A żeby modzi nie zlinczowali za robienie bagna z wątku, to poprę przedmówczynie. BC i Poisony hallelujah xD Od siebie dodam jeszcze Ange ou demon, chociaż to bardziej mrok uwodzicielski i tajemniczy, niż smutny i depresyjny. Bo takimi zapachami staram się na dłuższą metę nie sztachać, dziwnie na mnie działają ![]() PS. Maju, jakiż nastrojowy, gotycki wiersz ![]()
Poszukuję odlewek! Dark Extacy, Chocolovers i Angel Violette ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-11-10 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
a ja szukam mhrrroczności doskonałej i jeszcze jej nie znalazłam żaden z wymienionych tutaj nie jest dla mnie wystarczająco mroczny BC piekny jest ale nie mroczny,Poisony? absolutnie,Coze? czekoladowo zielny,Habanita złoto odurzająca a gdzie są mroczności?
![]() |
![]() |
#146 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
w Musc Ravageur ? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Nieeee no, bez kitu - czytając ostatnie posty poczułam się jak w swoim świecie
![]() Na razie najmroczniej jawi mi się Fumidus. I myślę, że pod klimat się podepną pięcioraczki CdG. Obiecuję sobie od jakiegoś czasu, że jak tylko odłożę sobie trochę $ ze stypendium (to pewnie będzie styczeń/luty) - kupię sobie całą flachę. Tylko miotam się jak dzika między trzema zapachami: Zagorsk - Avignon - Kyoto. Uwielbiam zapach cerkiewnego kadzidła, kościelne kadzidło+chłód marmurów też by przeszedł (a do tego trwałość Avignonu - ponoć największa), z kolei wyczytałam że Kyoto jest bardziej złożone niż Avignon, ale mniej trwałe. Nadmienię, iż żadnego z tych zapachów nie poznałam osobiście...
![]() |
#149 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Co do pięcioraczków, to zanim kupisz którąś flachę, ja bym Ci radziła poznać zapachy osobiście, nie dlatego, że mogą się nie spodobać, ale głównie dlatego, że one znacznie różnią się między sobą i jeżeli szukasz konkretnego kadzidła (np. typowo kościelnego) to kupując np. Kyoto tego nie znajdziesz...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Cytat:
Fumidus i Musc Ravageur nie znam, idę sobie poczytać ![]() A czy Słonik nie wydaje się Wam być choć trochę mroczny? Fakt, on trudny w odbiorze, niemal nikomu wokoło się nie podoba...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.