![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj przyszła mi paczka od tego użytkownika http://allegro.pl/show_user.php?search=gapa_kids polecanego przez dziewczyny i wszytsko w jak najlepszym porządku, szybciutka dostawa, nic nie pomylone zamówiłam tam m in. laktator i nawet spoko zasysa po bołożne polecały ten z pompką |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i jeszcze raz gratuluje synka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem za tym zeby umiescic takie info na pierwszej stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakupowy odwyk :)
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Dokładnie już bym chciała taką piłeczkę z przodu
![]() ![]() Cytat:
A synka gratuluję i zazdroszczę, że już możesz rzucić się w wir zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
witam
![]() jeszcze podpowiem dla "świeżych mam" nie warto kupować masy małych ubranek najlepiej na pierwsze trzy miesiące jeśli macie od kogo to pożyczcie bo uwierzcie że dzidzia w momencie urośnie ja niektórych rzeczy nawet nie zdążyłam założyć, zresztą rozmiarówka rozmiarówce nie równa, a co do łóżeczka to ja polecam careterro grande to łóżeczko turystyczne wygodne straszne ![]() oj ależ się rozpisałam ....pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie ![]()
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje ze ten sklep na przeciwko szpitala na Prostej to najdroższy ze wszytskich
![]() Łóżeczko mam drewniane, bardzo sobie chwalę, trzecie dziecko w nim śpi i nic mu się nie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o łóżeczko to gratuluje wytrzymałości... widocznie nie masz silnego nawyku bujania dziecka w nocy ![]()
RAZEM JUŻ http://s9.suwaczek.com/200611072438.png NASZ ŚLUB http://www.suwaczki.com/tickers/iv09egz2ri36pf8g.png TYFUSEK http://www.suwaczki.com/tickers/860i68lgx9j6op0s.png MALEŃSTWO http://www.suwaczki.com/tickers/34bwdqk3vquu2htn.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rodziłam 22 miesiące temu i już wtedy wydawało mi się drogo, ale nie porównywałam cen wszystkiego. Najlepiej mi się kupowało na 1 maja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Sa drewniane lozeczka z funkcja bujania na tz plozach nie glupi pomysl
![]() Tez z moich wywiadow wychodzi ze ten sklep na prostej do tanich nie nalezy ja robilam zakupy w hurtowni ares na 1 maja |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Witam
babku witaj ![]() ![]() malenstwo tak jak pisze Scio - po co bujac lozeczkiem? Ja mam turystyczne i mam tez dopinane plozy i w zyciu by mi nie przyszlo do glowy nim bujac. Zreszta ja mojej 20 miesiecznej Marysi nigdy nie bujalam i do tej pory nie bujam, baaaaaaaa nawet sie nie da, bo krzyczy. magolina ja tez mialam tak z ta torba, ze chcialam wczesniej, ale jak dobilam 30 tyg to odkladalam to z dnia na dzien, bo wydawalo mi sie ze jak sie spakuje, to zaraz mnie "wezmie", wiec spakowalam sie w 36 tyg, w 38 poszlam do szpitala, a w 39 urodzilam ![]() A ja ostatnio w czwartek mialam wizyte i moje dziecko jest wg pomairow 2 tyg starsze. lekarz pytal czy ostatnio tez nam tak wychodzilo, potwierdzilam, bo na przedostatniej wizycie wyszlo nam 1,5 tyg roznicy, wiec powiedzial, ze w normach sie miesci i nic to nie jest niepokojacego. Ale ja juz mam wizje, ze albo urodze wczesniej, albo urodze wielkiego chlopa. Osobiscie wolalabym ta pierwsza wersje bo Aleks juz wazy 933 g a to dopiero 26 tydzien
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
ja tez robilam zakupy na 1 maja, wydaje mi sie, ze dobre ceny tam maja, ale porownania nie mam, bo nie mialam sily chodzic po sklepach
![]() tez mam drewniane lozeczko, ale jakbym chciala lozeczkiem bujac, to bym dokupila plozy i po problemie ![]() torba czekala na mnie gdzies od 32 tygodnia ![]()
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Malenstwo21 wiataj ![]() ![]() ja w sumie w sklepach "stacjonarnych" to prawie nic niekupiłam, w aresie wózek i śpiochy ![]() ![]() wczorej miałąm wizyte, moja mała waży już 2270 g, i dziś mamy 34 tc 1 d , wiec mała wsam raz mam wage ![]() ![]() pytanie właśnie dotyczace prania wypawki: czy wy dziewczyny pierzecie wszystko, czyli ubranka, pościel, kocyki, rożek....??? bo tak troszke żał mi prać niektórych ciuszków np. welurkowych bo już potem niebede juz chyba takie miłe, no i boje sie prac rożki by kształtu niestraciły pytanko do mamuś już z praktyką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pralam w dzidziusiu bez plynu do plukania. No i brawa za wage malucha i czekaj cierpliwie terminu ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
eveewe mnie też od dwoch już usg wychodzi że synuś to duży chłopak i jeszcze sobie porównałam bo tez miałam robione jego pomiary w 26 tygodniu i ważył 1020 i sobie od razu pomyślałam jak ja go urodze jak bedzie rósł w takim tempie ? kolejne usg mam za 10 dni i aż się boje
![]() ![]() Atena564 ja mam problem z twardnieniem brzucha ale skurczy nie odczuwam mało chodze wiece leże wiec powinnam doczekac do terminu ale w przyszłym tygodniu tez biore sie za pranie i zastanawiałam sie czy prać wszystko ale dziewczyny mówią że prac wiec moze jakimiś partiami sie za to wezme bo jak urodze w terminie czyli 25 maka to troche to przelezakuje w szafie zaczne od tych malych ubranek, zakupiłam proszek i płyn do płukania z loveli jeszcze płyn do prania też mam z loveli ale to do kocyków go bede używać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bierzecie do szpitala rozek dla dzieciaczka? Bo sie zastanawiam czy w szpitalu nie maja ? Nie chcialabym brac mojego bo po powrocie znowu musialabym go prac a tak to bedzie czekal na lokatora. A moze poradzi mi z was tak ktora rodzila na prostej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ja wzielam, bo w szpitalu wkladaja do tej rynienki dziecko w ciuszkach owiniete kocykiem. A mialam dwa rozki, bo dziecko sie poci i mleczko mu sie uleje, wiec na zmiane pralam.
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Zamowilam wlasnie na allegro drugi rozek ale juz bez usztywnienia bo faktycznie nawet w domu jak sie jeden pobrudzi to bedzie drugi na zmiane i ten wezme do szpitala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-04-14 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakupowy odwyk :)
|
A ja kupiłam detektor tętna-fajna sprawa mieć go w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Biore leki, serce mi po nich kołacze okropnie, ale to skutek uboczny leków i ginka mi to wyjaśniła ze tak bedzie i licze ,że urodze po połowie maja, bliżej terminu ![]() ![]() Dziż przywożą meble do pokoju do małej, wiec od jutra pranie ostro robie ![]() Wczorej zamówiłam tez komplet 5 eleentowy poscieli na allegro (poszekwi, kołdra, poduszka, ochraniacz) i z przesyłką zapłaciłam 85 zł, a porównałąm ceny z hurtownią na zagnanskeij i za taki 3 elementowy komplet trzeba tam dać ponad 60 zł + najtańszy komplet poduszki i kołdry za ponad 40 zł, wiec już ponad 100 zł wychodzi....czeka wiec na paczke i w sumie pozostanie mi tylko do kupienia termometr, ale to już sam mąz nawet w maju moze kupić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a nie orientujecie sie czy w kielcach nadal jest refundacja tych szczepionek na meningokoki ? bo ponoć od 2006 roku urząd miasta finansuje te szczepionki ale nie znalazłam informacji czy w tym roku też wiem ze wczesniaki mają te szczepionki za darmo jak by któraś coś wiedziął to prosze o informacje, i tak planuje szczepic na wszystko ale jak mozna miec cos za darmo to chetnie skorzystam bo te szczepionki do tanich nie należą
Atena to widze ze zakupy pełną parą idą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
miasto refunduje szczepienie na pneumokoki
![]()
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jaki termometr kupiłaś??? z jednej strony myśle nad takim bezdotykowym do czoła, ale jak leżałam w szpitalu to mierzyli mi temperature takim do czoła bezdotykowym i zafałszowywał wyniki czesto, i niewiem jkai kupić !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rożki planuje kupić dwa - tylko zastanawiam się własnie nad tym usztywnieniem, wiem na bank, że Tż na początku będzie nosił synka w rożku bo on bardzo się boi niemowlaczków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Atena ja kupiłam taki termometr
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...152347094.html ale nie przez allegro tylko w tej hurtowni ares na allegro jest tańszy a ze w tej hurtowni pracuje kuzynka mojego tz to mielismy zniżę i chyba wyszedł własnie tyle co w tym linku pytalam sie jej co o nim sądzie powiedział ze nigdy nikt nie dzwonił z reklamacja a mają w sowjej ofercie chyba dwie firmy i głównie ta jest brana wiec zasugerowałam sie jej opinią tym termometrem mozna mierzyć też tem posiłków nie miałąm gorączki wiec nie wiem czy działa sprawnie u zdrowego pokazuje dobrze temp no i trzeba pierw zapoznac sie jak nalezy wykonywac pomiar bo w tym tkwi zafauszywany wynik natomiast nie polecaja term do uszu no zobaczymy jak sie sprawdzi mam tez normalny tradycyjny wiec jak by co to bede porównywać magolinko ja mam tego rogala do karmienia mysle ze bedzie przydatny nawet poxniej malego mozna w nim oprzeć zeby sobie siedzial stabilniej chyba cos kolo 36 zł za niego dałam, a z rozkami tak jak mowisz usztywnienie mozna wyjąć ten do szpitala to kupilam na prawde tani ale nie wiem jak wyglada na zywo moze wam podam linka http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-r...139550900.html a ten uszyuwniany to juz mam w komplecie z poscielą i ochraniaczem dlatego tak mi go skzoda bylo na szpital tynka88 a wystarczy ze ja w punkcie szczepien zglosze ze chce skorzystac z takiej szczepionki i podadza dziecku czy trzeba jakies wnioski składac orientujesz sie jak to wyglada formalnie? Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-04-15 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Nie dbacie tak za bardzo o tych facetów
![]() ![]() Moj mąż też nigdy dziecka nie trzyma i dali mu na porodówce od razu zawiniętą w kocyk i sobie poradził ![]() Ja prałam wszystko w loveli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Scio raczej bym to nazwala dbanie o bezpieczeństwo malca niż męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.