Mamy z kielc 2013 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 10:21   #121
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Bede wdzieczna za namiary

A tak wogole to musze sie pochwalic, ze bedziemy mieli SYNKA. Maly zdrowiutki, wazy az 395g. Wkoncu bede wiedziec jakie ciuszki mam kupowac
gratulacje spory dobrze sobie waży ciekawe ile mój ale dowiem się dopiero 24 kwietnia

dzisiaj przyszła mi paczka od tego użytkownika http://allegro.pl/show_user.php?search=gapa_kids polecanego przez dziewczyny i wszytsko w jak najlepszym porządku, szybciutka dostawa, nic nie pomylone zamówiłam tam m in. laktator i nawet spoko zasysa po bołożne polecały ten z pompką
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 13:11   #122
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 25 maja

Magolinko to mnie przestraszylas teraz z ta spakowana torbra w 30 tc ja zaczynam w sobote 34 i nie mam chociaz chociaz rzeczy dla siebie to mam w polce odlozone ale dla malego nic jeszcze nie poprane - strach mnie oblecial dawa slonce bo pranie musze robic
Becik ja to chyba przewrażliwiona jestem dlatego chciałabym już mieć koło 30 tc torbę spakowaną, a jak wyjdzie w praniu zbaczymy

Cytat:

Sluchajcie a moze rzucimy na pierwsza strone nasze terminy porodow i ewentualnie ktory szpital, bedzie Nam latwiej
Jestem za. Tylko ostatnio coś się założycielka wątku nie udziela
No i jeszcze raz gratuluje synka
magolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 13:22   #123
becik_4
Zadomowienie

Ja tez jestem za tym zeby umiescic takie info na pierwszej stronie
Stary 2013-04-11, 13:30   #124
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje spory dobrze sobie waży ciekawe ile mój ale dowiem się dopiero 24 kwietnia
Dziekujemy
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Becik ja to chyba przewrażliwiona jestem dlatego chciałabym już mieć koło 30 tc torbę spakowaną, a jak wyjdzie w praniu zbaczymy

Jestem za. Tylko ostatnio coś się założycielka wątku nie udziela
No i jeszcze raz gratuluje synka
Tez kolo 30 tc bede chciala miec spakowana torbe, a zobaczymy jak wyjdzieA My chyba mamy terminy niedaleko siebie I dziekujemy za gratulacje

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 08:41   #125
czarne
Zakupowy odwyk :)

super pomysł,będziemy trzymać kciuki po kolei za każdą z nas
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 15:47   #126
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
babku,to pewnie czekasz żeby było widać brzuszek
Dokładnie już bym chciała taką piłeczkę z przodu Na razie wyglądam jak afrykańskie, wygłodzone dziecko. Ogólnie jestem bardzo szczupła, a brzuch wydęty jak u tych biednych dzieciaczków. Wkurza mnie jak ktoś mi się przygląda, bo to ani nie przypomina normalnego brzucha, ani też nie wygląda na ciążowy

Cytat:
Bede wdzieczna za namiary

A tak wogole to musze sie pochwalic, ze bedziemy mieli SYNKA. Maly zdrowiutki, wazy az 395g. Wkoncu bede wiedziec jakie ciuszki mam kupowac
Niestety koleżanka miała położną, która przeniosła się na czarnów. No nic popytam jeszcze, bo dużo moich koleżanek rodziło na kościuszki.
A synka gratuluję i zazdroszczę, że już możesz rzucić się w wir zakupów
babku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 18:09   #127
malenstwo21
Raczkowanie

witam podepnę się jeśli mogę ze swoimi spostrzeżeniami, mi zostało jeszcze około 10 tyg termin na około 20-25 czerwca jedno dziecko mam 3 letniego tyfuska rodziłam na Prostej i teraz też tam idę przede wszystkim przez wzgląd na ta że jest to specjalistyczny szpital no i jakby coś tfu tfu mają dobry sprzęt i opiekę warunki rodzenia na Prostej jak dla mnie ok no niestety nie mam porównania z innymi szpitalami ale mam znajome które rodziły w różnych szpitalach, moje spostrzeżenie do listy dopisać osłonki takie na brodawki nikt nie mówi że z karmieniem nie może być tak prosto i mogą się bardzo przydać po drugie to dobry biustonosz bo na początku jest tragedia z nawałem pokarmu i sama położna kazała mi nosić bo to jednak trochę odciąża, no i jeszcze jedno zastanówcie się nad salą pojedynczą a zborową ja byłam w trójce i było super (akurat rodziłam w czasie zagrożenia wirusem i wstęp na oddział był zakazany także pielgrzymek nie było) ale z dziewczynami miałyśmy umówione np ze jak któraś szła pod prysznic o reszta zerkała od czasu do czasu na dzidzię i jakby coś dzwoniła a uwierzcie po porodzie umyć się to nie takie szybkie hop siup, a patrzyłam na dziewczyny z jedynek które miały zamiar brać do łazienek swoje dzidzie bo się bały je same zostawiać zresztą nawet za przeproszeniem gęby nie ma do kogo otworzyć no chyba że ktoś samotność lubi..
jeszcze podpowiem dla "świeżych mam" nie warto kupować masy małych ubranek najlepiej na pierwsze trzy miesiące jeśli macie od kogo to pożyczcie bo uwierzcie że dzidzia w momencie urośnie ja niektórych rzeczy nawet nie zdążyłam założyć, zresztą rozmiarówka rozmiarówce nie równa,
a co do łóżeczka to ja polecam careterro grande to łóżeczko turystyczne wygodne straszne nawet kilka razy ja w nim spałam...znajoma rozwaliła bujaniem dwa drewniane i dopiero dała się przekonać do turystycznego:/ a zakupy polecam na Prostej prawie naprzeciwko szpitala sklep chyba Jarosiński czy coś takiego ceny przystępne i dosyć duży wybór wiem że Pan miał też mieć tam komis ale nie wiem czy ma, dalej jest też jeden sklep z akcesoriami dla dzieci ale zawsze jak chciałam tam iść był zamknięty
oj ależ się rozpisałam ....pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 19:32   #128
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A mi się wydaje ze ten sklep na przeciwko szpitala na Prostej to najdroższy ze wszytskich
Łóżeczko mam drewniane, bardzo sobie chwalę, trzecie dziecko w nim śpi i nic mu się nie dzieje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 20:52   #129
malenstwo21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A mi się wydaje ze ten sklep na przeciwko szpitala na Prostej to najdroższy ze wszytskich
Łóżeczko mam drewniane, bardzo sobie chwalę, trzecie dziecko w nim śpi i nic mu się nie dzieje
w sumie może drogo się zrobiło ostatni raz robiłam zakupy 2 lata temu kupowałam fotelik to może od tego czasu zrobiło się tam drogo..

jeśli chodzi o łóżeczko to gratuluje wytrzymałości... widocznie nie masz silnego nawyku bujania dziecka w nocy znajoma wlaśnie przez usiłowanie bujania rozwaliła dwa...
malenstwo21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 21:25   #130
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez malenstwo21 Pokaż wiadomość
w sumie może drogo się zrobiło ostatni raz robiłam zakupy 2 lata temu kupowałam fotelik to może od tego czasu zrobiło się tam drogo..

jeśli chodzi o łóżeczko to gratuluje wytrzymałości... widocznie nie masz silnego nawyku bujania dziecka w nocy znajoma wlaśnie przez usiłowanie bujania rozwaliła dwa...
W zyciu by mi nie przyszło do głowy bujać łóżeczkiem
Ja rodziłam 22 miesiące temu i już wtedy wydawało mi się drogo, ale nie porównywałam cen wszystkiego. Najlepiej mi się kupowało na 1 maja

Agatka jest już z nami
Stary 2013-04-12, 21:51   #131
becik_4
Zadomowienie

Sa drewniane lozeczka z funkcja bujania na tz plozach nie glupi pomysl
Tez z moich wywiadow wychodzi ze ten sklep na prostej do tanich nie nalezy ja robilam zakupy w hurtowni ares na 1 maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 08:18   #132
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
babku witaj - super ze ci sie udalo i pileczki z przodu na pewno niedlugo sie doczekasz. A skad masz wiesci ze pani Kowalczuk sie przeniosla na Czarnow? Myslalam o niej do porodu, ale poprzednio mialam pania Ewe Wójcicka, wiec chyba i tym razem do niej sie zglosze.
malenstwo tak jak pisze Scio - po co bujac lozeczkiem? Ja mam turystyczne i mam tez dopinane plozy i w zyciu by mi nie przyszlo do glowy nim bujac. Zreszta ja mojej 20 miesiecznej Marysi nigdy nie bujalam i do tej pory nie bujam, baaaaaaaa nawet sie nie da, bo krzyczy.
magolina ja tez mialam tak z ta torba, ze chcialam wczesniej, ale jak dobilam 30 tyg to odkladalam to z dnia na dzien, bo wydawalo mi sie ze jak sie spakuje, to zaraz mnie "wezmie", wiec spakowalam sie w 36 tyg, w 38 poszlam do szpitala, a w 39 urodzilam

A ja ostatnio w czwartek mialam wizyte i moje dziecko jest wg pomairow 2 tyg starsze. lekarz pytal czy ostatnio tez nam tak wychodzilo, potwierdzilam, bo na przedostatniej wizycie wyszlo nam 1,5 tyg roznicy, wiec powiedzial, ze w normach sie miesci i nic to nie jest niepokojacego. Ale ja juz mam wizje, ze albo urodze wczesniej, albo urodze wielkiego chlopa. Osobiscie wolalabym ta pierwsza wersje bo Aleks juz wazy 933 g a to dopiero 26 tydzien

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 11:07   #133
tynka88
Zadomowienie

ja tez robilam zakupy na 1 maja, wydaje mi sie, ze dobre ceny tam maja, ale porownania nie mam, bo nie mialam sily chodzic po sklepach
tez mam drewniane lozeczko, ale jakbym chciala lozeczkiem bujac, to bym dokupila plozy i po problemie

torba czekala na mnie gdzies od 32 tygodnia

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 11:41   #134
Atena564
Zadomowienie

Hej mamuśki

Malenstwo21 wiataj dzieki za podpowiedzi co warto kupić
ja w sumie w sklepach "stacjonarnych" to prawie nic niekupiłam, w aresie wózek i śpiochy ciuszków sporo w smyku, kosmetyki dla dziecka na promocjach w superpharmie i realu a tak pozatym to na allegro bo tam najtaniej jak dla mnie a pewna jestem bo spedziłąm troszke czasu na zapisywaniu i porównywaniu cen

wczorej miałąm wizyte, moja mała waży już 2270 g, i dziś mamy 34 tc 1 d , wiec mała wsam raz mam wage ogólnie wszystko ok, tylko szyjka sie skróciła, brzuch twardy, skurcze macicy sa i dosatłam leki by w ciagu najbliższych 2 tyg jeszcze nieurodzić----> no jak usłyszałam hasło przedwczesnego porodu to troche mnie zatkało i po weekendzie ostro biore sie za pranie wszystkiego i spakowanie do torby

pytanie właśnie dotyczace prania wypawki
: czy wy dziewczyny pierzecie wszystko, czyli ubranka, pościel, kocyki, rożek....??? bo tak troszke żał mi prać niektórych ciuszków np. welurkowych bo już potem niebede juz chyba takie miłe, no i boje sie prac rożki by kształtu niestraciły

pytanko do mamuś już z praktyką : w czym pierzecie?? ja kupiłam lovele proszek i chce dokupić jakis płyn do płukania ale niewiem jaki, wąchłam np, dzidziusia, lovele ale za mocne zapachy jak dla mnie....
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-13, 12:21   #135
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

pytanie właśnie dotyczace prania wypawki
: czy wy dziewczyny pierzecie wszystko, czyli ubranka, pościel, kocyki, rożek....??? bo tak troszke żał mi prać niektórych ciuszków np. welurkowych bo już potem niebede juz chyba takie miłe, no i boje sie prac rożki by kształtu niestraciły

pytanko do mamuś już z praktyką : w czym pierzecie?? ja kupiłam lovele proszek i chce dokupić jakis płyn do płukania ale niewiem jaki, wąchłam np, dzidziusia, lovele ale za mocne zapachy jak dla mnie....
ja pralam wszystko
Pralam w dzidziusiu bez plynu do plukania.

No i brawa za wage malucha i czekaj cierpliwie terminu

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-04-13, 17:26   #136
becik_4
Zadomowienie

eveewe mnie też od dwoch już usg wychodzi że synuś to duży chłopak i jeszcze sobie porównałam bo tez miałam robione jego pomiary w 26 tygodniu i ważył 1020 i sobie od razu pomyślałam jak ja go urodze jak bedzie rósł w takim tempie ? kolejne usg mam za 10 dni i aż się boje chociaz ciesze sie ze rośnie

Atena564 ja mam problem z twardnieniem brzucha ale skurczy nie odczuwam mało chodze wiece leże wiec powinnam doczekac do terminu ale w przyszłym tygodniu tez biore sie za pranie i zastanawiałam sie czy prać wszystko ale dziewczyny mówią że prac wiec moze jakimiś partiami sie za to wezme bo jak urodze w terminie czyli 25 maka to troche to przelezakuje w szafie zaczne od tych malych ubranek, zakupiłam proszek i płyn do płukania z loveli jeszcze płyn do prania też mam z loveli ale to do kocyków go bede używać
Stary 2013-04-13, 21:23   #137
becik_4
Zadomowienie

Dziewczyny bierzecie do szpitala rozek dla dzieciaczka? Bo sie zastanawiam czy w szpitalu nie maja ? Nie chcialabym brac mojego bo po powrocie znowu musialabym go prac a tak to bedzie czekal na lokatora. A moze poradzi mi z was tak ktora rodzila na prostej?
Stary 2013-04-13, 21:57   #138
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dziewczyny bierzecie do szpitala rozek dla dzieciaczka? Bo sie zastanawiam czy w szpitalu nie maja ? Nie chcialabym brac mojego bo po powrocie znowu musialabym go prac a tak to bedzie czekal na lokatora. A moze poradzi mi z was tak ktora rodzila na prostej?
ja wzielam, bo w szpitalu wkladaja do tej rynienki dziecko w ciuszkach owiniete kocykiem. A mialam dwa rozki, bo dziecko sie poci i mleczko mu sie uleje, wiec na zmiane pralam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-04-14, 12:38   #139
becik_4
Zadomowienie

Zamowilam wlasnie na allegro drugi rozek ale juz bez usztywnienia bo faktycznie nawet w domu jak sie jeden pobrudzi to bedzie drugi na zmiane i ten wezme do szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 14:36   #140
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Zamowilam wlasnie na allegro drugi rozek ale juz bez usztywnienia bo faktycznie nawet w domu jak sie jeden pobrudzi to bedzie drugi na zmiane i ten wezme do szpitala
w szpitalu nie pozwola ci rozka z usztywnieniem, mnie od razu kazali wyjac. Zreszta powiem ci ze mnie wygodniej byla ja trzymac bez usztywnienia, a jak wyszlam ze szpitala to wogole go nie uzywalam - bylo mi wygodniej za to goscie jak przychodzili woleli ja w rozku, wiec sie na pewno przyda.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-04-14 o 14:37
Stary 2013-04-14, 16:32   #141
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
w szpitalu nie pozwola ci rozka z usztywnieniem, mnie od razu kazali wyjac. Zreszta powiem ci ze mnie wygodniej byla ja trzymac bez usztywnienia, a jak wyszlam ze szpitala to wogole go nie uzywalam - bylo mi wygodniej za to goscie jak przychodzili woleli ja w rozku, wiec sie na pewno przyda.
Mnie sie wydaje ze dla mnie tez lepszy bedzie ten nie usztywniany ale ze wzdledu na meza kupilam usztywniany bo on nigdy nie trzymal na reku noworodka i tak bedzie sie czul pewniej
Stary 2013-04-14, 17:13   #142
czarne
Zakupowy odwyk :)

A ja kupiłam detektor tętna-fajna sprawa mieć go w domu zamówiłam też rogala do spania,ciekawe czy się przyda
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 08:24   #143
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Becik ja też sobie zamówiłam drugi rożek na allegro, mam jeden nieusztywniany i jeden z usztywnieniem. Mąż jak wziął oba w dłonie to odrazu stwierdził,że ten trzymać małą w tym usztywnianym bedzie mu wygodniej. Do szpitala biore rożek napewno, tylko raczej nieusztywniany bo mi się do torby zmieści, a jak bedzie mi żle z niego korzystać na początku to maż mi przywiezie usztywniany

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
[B]

Atena564 ja mam problem z twardnieniem brzucha ale skurczy nie odczuwam mało chodze wiece leże wiec powinnam doczekac do terminu ale w przyszłym tygodniu tez biore sie za pranie i zastanawiałam sie czy prać wszystko ale dziewczyny mówią że prac wiec moze jakimiś partiami sie za to wezme bo jak urodze w terminie czyli 25 maka to troche to przelezakuje w szafie zaczne od tych malych ubranek, zakupiłam proszek i płyn do płukania z loveli jeszcze płyn do prania też mam z loveli ale to do kocyków go bede używać
Becik co do twarniejącego brzucha to ja juz do tego w sumie rpzywykłam, ale ostatnio doszły takie skurcze któe edidentnie już czułam i trwały do minuty czasu, nawet mam tak,że czuje jakby mi ktoś nagle ścisnął szyjke, uszczypał i puścił.....a jak byłam na badaniu to ginka moja badajac brzuch powiedziała że za twardy ,a ja do niej odpowiedziałam,że teraz to jeszcze nie jest taki twardy jak zawsze, bo czasem to jak istny kamień, głaz.
Biore leki, serce mi po nich kołacze okropnie, ale to skutek uboczny leków i ginka mi to wyjaśniła ze tak bedzie i licze ,że urodze po połowie maja, bliżej terminu
Dziż przywożą meble do pokoju do małej, wiec od jutra pranie ostro robie Mam proszki z loveli, mleczka z loveli które dostałąm od nich po napisaniu e-maila a wczorej dokupiłam płyn do zmiękczania z jelpa z różówa nakretka i zakochałąm sie w tym zapachu- taki delikatny , ze chetnie swoje ubrania bym w nim wyprała,
Wczorej zamówiłam tez komplet 5 eleentowy poscieli na allegro (poszekwi, kołdra, poduszka, ochraniacz) i z przesyłką zapłaciłam 85 zł, a porównałąm ceny z hurtownią na zagnanskeij i za taki 3 elementowy komplet trzeba tam dać ponad 60 zł + najtańszy komplet poduszki i kołdry za ponad 40 zł, wiec już ponad 100 zł wychodzi....czeka wiec na paczke i w sumie pozostanie mi tylko do kupienia termometr, ale to już sam mąz nawet w maju moze kupić
Stary 2013-04-15, 09:16   #144
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny a nie orientujecie sie czy w kielcach nadal jest refundacja tych szczepionek na meningokoki ? bo ponoć od 2006 roku urząd miasta finansuje te szczepionki ale nie znalazłam informacji czy w tym roku też wiem ze wczesniaki mają te szczepionki za darmo jak by któraś coś wiedziął to prosze o informacje, i tak planuje szczepic na wszystko ale jak mozna miec cos za darmo to chetnie skorzystam bo te szczepionki do tanich nie należą

Atena to widze ze zakupy pełną parą idą ja też już prawie kończe czekam na ten rożek i na kuriera który ma mi zamienić prześcieradła bo pomylili kolory a juz w maju zamówię monitor oddechu na razie zastanawiam sie czy kupić nowy czy moze używany tylko nie bardzo wiem jak sprawdzić taki używany ?
Stary 2013-04-15, 10:24   #145
tynka88
Zadomowienie

miasto refunduje szczepienie na pneumokoki

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 10:46   #146
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a nie orientujecie sie czy w kielcach nadal jest refundacja tych szczepionek na meningokoki ? bo ponoć od 2006 roku urząd miasta finansuje te szczepionki ale nie znalazłam informacji czy w tym roku też wiem ze wczesniaki mają te szczepionki za darmo jak by któraś coś wiedziął to prosze o informacje, i tak planuje szczepic na wszystko ale jak mozna miec cos za darmo to chetnie skorzystam bo te szczepionki do tanich nie należą

Atena to widze ze zakupy pełną parą idą ja też już prawie kończe czekam na ten rożek i na kuriera który ma mi zamienić prześcieradła bo pomylili kolory a juz w maju zamówię monitor oddechu na razie zastanawiam sie czy kupić nowy czy moze używany tylko nie bardzo wiem jak sprawdzić taki używany ?
co do szczepionek to niemam pojęcia, a co do zakupów wyprawkowych to można powiedzieć ,że już zakończone termometr jeszcze ale niewiem jaki
jaki termometr kupiłaś??? z jednej strony myśle nad takim bezdotykowym do czoła, ale jak leżałam w szpitalu to mierzyli mi temperature takim do czoła bezdotykowym i zafałszowywał wyniki czesto, i niewiem jkai kupić !!
Stary 2013-04-15, 11:24   #147
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
A ja kupiłam detektor tętna-fajna sprawa mieć go w domu zamówiłam też rogala do spania,ciekawe czy się przyda
Ja zastanawiam się nad tym rogalem do karmienia podobno wygodny i dobrze się karmi. Myślała któraś o tym???

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
\
magolina ja tez mialam tak z ta torba, ze chcialam wczesniej, ale jak dobilam 30 tyg to odkladalam to z dnia na dzien, bo wydawalo mi sie ze jak sie spakuje, to zaraz mnie "wezmie", wiec spakowalam sie w 36 tyg, w 38 poszlam do szpitala, a w 39 urodzilam
No i właśnie może być i tak u mnie, dlatego pisałam, że chciałabym mieć spakowaną do 30 tc ale jak wyjdzie to zobaczymy

Rożki planuje kupić dwa - tylko zastanawiam się własnie nad tym usztywnieniem, wiem na bank, że Tż na początku będzie nosił synka w rożku bo on bardzo się boi niemowlaczków no i goście też mniej boją się brać dzieci w rożku. No ale przecież w razie czego można z tego usztywnianego wyjąć usztywnienie więc może kupię i taki i taki.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-15, 12:00   #148
becik_4
Zadomowienie

Atena ja kupiłam taki termometr
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...152347094.html
ale nie przez allegro tylko w tej hurtowni ares na allegro jest tańszy a ze w tej hurtowni pracuje kuzynka mojego tz to mielismy zniżę i chyba wyszedł własnie tyle co w tym linku pytalam sie jej co o nim sądzie powiedział ze nigdy nikt nie dzwonił z reklamacja a mają w sowjej ofercie chyba dwie firmy i głównie ta jest brana wiec zasugerowałam sie jej opinią tym termometrem mozna mierzyć też tem posiłków nie miałąm gorączki wiec nie wiem czy działa sprawnie u zdrowego pokazuje dobrze temp no i trzeba pierw zapoznac sie jak nalezy wykonywac pomiar bo w tym tkwi zafauszywany wynik natomiast nie polecaja term do uszu no zobaczymy jak sie sprawdzi mam tez normalny tradycyjny wiec jak by co to bede porównywać

magolinko ja mam tego rogala do karmienia mysle ze bedzie przydatny nawet poxniej malego mozna w nim oprzeć zeby sobie siedzial stabilniej chyba cos kolo 36 zł za niego dałam, a z rozkami tak jak mowisz usztywnienie mozna wyjąć ten do szpitala to kupilam na prawde tani ale nie wiem jak wyglada na zywo moze wam podam linka
http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-r...139550900.html
a ten uszyuwniany to juz mam w komplecie z poscielą i ochraniaczem dlatego tak mi go skzoda bylo na szpital

tynka88
a wystarczy ze ja w punkcie szczepien zglosze ze chce skorzystac z takiej szczepionki i podadza dziecku czy trzeba jakies wnioski składac orientujesz sie jak to wyglada formalnie?

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:02
Stary 2013-04-15, 15:16   #149
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nie dbacie tak za bardzo o tych facetów niech się uczą
Moj mąż też nigdy dziecka nie trzyma i dali mu na porodówce od razu zawiniętą w kocyk i sobie poradził
Ja prałam wszystko w loveli

Agatka jest już z nami
Stary 2013-04-15, 16:41   #150
becik_4
Zadomowienie

Scio raczej bym to nazwala dbanie o bezpieczeństwo malca niż męża ale pewnie ze masz racje na porodówce od razu dadzą do potrzymania pierw tatusiowi i pewnie bedzie w takim szoku ze nawet nie zwróci uwagi czy ma ten rożek z usztywnieniem czy kocyk
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości