Co emigrantkom w duszy gra... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-20, 02:30   #121
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Co emigrantkom w duszy gra...

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
dziewczyny troche sie denerwuje czekam wlasnie na TZ ktory odebral z lotniska swojego kolege. Chlopak bedzie z nami mieszkal na poczatku, dziwnie sie czuje Ale sie ciesze bo zawsze wiecej ludzi znajomych Gdyby nie to ze mamy male mieszkanko to bym nawet byla bardzo zadowolona, ale sie obawiam jak to bedzie wszystko wygladalo
A dobry to kolega?jak tak to chyba nie ma sie o co martwic Co do mieszkania w kilka osob w malych mieszkaniach-moze byc fajnie i wesolo,ja mieszkajac z moim TZ w Polsce jeszce sprowadzilam siostre i brata ktorzy mieszkali razem z nami-fajnie bylo,chociaz brat troche przegial w pewnej sprawie.Powiem jedno uwazaj na rachunki telefoniczne-czasami wpollokatorzy lubia sobie podzwonic podczas nieobecnosci wlascicieli
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 03:53   #122
simonka cynamonka
Raczkowanie

GG do simonka cynamonka

witam

dziewczyny-ja tak moze troszke nie na temat,ale moze ktoras mi pomoze,od kilku dni mam

ta gre PlayStation2-SIMS-BUSTN"out

pomocy

moze ktos w to gral??
moze jakies wskazowki???
owszem przyznam sie,ze juz sobie zagladnelam na stronke internetowa by troche oszukiwac i popatrzec na podopwiedzi,ale nie wszystko jest takie zrozumiale dla mnie,szczegolnie,ze nie mowie extra po angielsku,a to moja...no powiedzmy pierwsza gierka,ktora mnie zainteresowala

juz sobie kila razy zmienialam miejsca zamieszkania,wieeeeeeele prac,mam tez kilka bonusow na koncie,ciagle wracam do tego goscia ,,dudley,,czy tam jak ten cholernik ma na imie?
czy to oficjalny moj ,,boyfriend,,???
czy jego powinnam poslubic????
mecze sie z tym bardzo

napiszcie cosik na ten temat

oczy mi juz siadaja od ekranu
simonka cynamonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 04:16   #123
vanilla_sky
Zakorzenienie

mysle, ze wiecej odpowiedzi uzyskalabys zakladajac osobny watek, moze na forum gry albo na naszym forum
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 04:38   #124
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonka cynamonka
witam

dziewczyny-ja tak moze troszke nie na temat,ale moze ktoras mi pomoze,od kilku dni mam

ta gre PlayStation2-SIMS-BUSTN"out

pomocy

moze ktos w to gral??
moze jakies wskazowki???
owszem przyznam sie,ze juz sobie zagladnelam na stronke internetowa by troche oszukiwac i popatrzec na podopwiedzi,ale nie wszystko jest takie zrozumiale dla mnie,szczegolnie,ze nie mowie extra po angielsku,a to moja...no powiedzmy pierwsza gierka,ktora mnie zainteresowala

juz sobie kila razy zmienialam miejsca zamieszkania,wieeeeeeele prac,mam tez kilka bonusow na koncie,ciagle wracam do tego goscia ,,dudley,,czy tam jak ten cholernik ma na imie?
czy to oficjalny moj ,,boyfriend,,???
czy jego powinnam poslubic????
mecze sie z tym bardzo

napiszcie cosik na ten temat

oczy mi juz siadaja od ekranu

Simonka-najlepiej zaloz temat na plotkowym-mysle ze wiecej osob w to gra
ja nie znam tej gry ale myslalam o niej,ostanio gralam w gry fantasy razem z mezem ale przestalam bo mi sie znudzila,od wizazu sie uzaleznilam totalnie
Moj maz troche smutny bo nie ma towarzysza do grania,ale za 2 miesiace ma znowu jakas nowa gra wyjsc to moze sie nia zainteresuje i powroce do grania
Stary 2005-09-20, 13:49   #125
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

simonko zdecydowanie nie znam sie na grach a szkoda

elfie to dobry kolega z mlodosci mojego meza. Przyjechal z innej prowincji szukac szczescia w Montrealu Ja widzialam go wczesniej raz Na razie jestem niewyspana ale jest sympatycznie
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 16:06   #126
madonek
BAN stały

Czarny Elfie dziekuje za Twoja uprzejmosc zaprezentowania mi danych o Bobbi Brown ,pozdr ps ale ja nie lubie gier komputerowych moj TZ uwielbia ,chlopaki pozostaja cale zycie chlopakami i moze w tym ich urok
madonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 18:51   #127
madonek
BAN stały

no i uczulil mnie ten podklad ,dostalam jakas kaszke totez odradzam stanowczo milego wieczoru,pozdr
madonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-23, 04:57   #128
Magda.
Zadomowienie

Juz jesien dziewczynki (Nineczka, Ty to na pewno odczuwasz hehe ). U mnie w miescie wciaz pogoda dosc letnia i powoli czuje nadchodzaca jesien, ale leciutko. Wciaz potrafi byc parno. czeka mnie ejszcze pewnie ok. miesiaca ladnej pogody, a potem niestety raz dwa i typowy dla nas ziab...
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 05:02   #129
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madonek
no i uczulil mnie ten podklad ,dostalam jakas kaszke totez odradzam stanowczo milego wieczoru,pozdr
ooo to szkoda Ale tak to ztymi podkladami -tzreba sie naszukac zanim znajdzie sie ten idealny niestety
Stary 2005-09-23, 05:04   #130
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Juz jesien dziewczynki (Nineczka, Ty to na pewno odczuwasz hehe ). U mnie w miescie wciaz pogoda dosc letnia i powoli czuje nadchodzaca jesien, ale leciutko. Wciaz potrafi byc parno. czeka mnie ejszcze pewnie ok. miesiaca ladnej pogody, a potem niestety raz dwa i typowy dla nas ziab...

U nas ciagle cieplutko ale czuc juz zimno szczegolnie w nocy-ja to zmarzluch jestem i przydala by mi sie pierzyna a nie takie kolderki co tutaj maja w Stanach hihihi

Moj TZ ciagle w procesie szukania pracy....juz bym chciala zeby sie to w koncu skonczylo....
Stary 2005-09-23, 05:25   #131
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
U nas ciagle cieplutko ale czuc juz zimno szczegolnie w nocy-ja to zmarzluch jestem i przydala by mi sie pierzyna a nie takie kolderki co tutaj maja w Stanach hihihi
Mam pierzyne z Polski , szyta na zamowienie w dodatku, bo mialam niwymiarowe loze. Jest jak sauna, na tutejsza zime idealna!

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Moj TZ ciagle w procesie szukania pracy....juz bym chciala zeby sie to w koncu skonczylo....
Bardzo Ci tego zycze. troche to trwa, wiem cos o tym, ale cierpliwosc poplaca. My z kolei nie mozemy sie doczekac kupna czegos wlasnego, bo juz wariujemy w wynajmnowanym kolum.
Stary 2005-09-23, 05:32   #132
Magda.
Zadomowienie

Czy slyszalyscie (lub widzialyscie na zywo na CNN) o awaryjnym ladowaniu samolotu w Los Angeles? Przekrzywione bylo przednie kolo, a mimo to pilot po mistrzowsku wyladowa.. Nikomu nic sie nie stalo, ale samolot najpierw musial krazyc nad miastem by pozbyc sie paliwa i ciezaru, a potem ladowal trzymajac dziob w gorze jak najdluzej. Niesamowita sprawa, jestem pod wrazeniem umiejetnosci pilota.

Tutaj artykul na ten temat oraz link do filmu z ladowania. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...092101998.html
Stary 2005-09-23, 05:41   #133
nineczka
Wtajemniczenie

widzialam i czytalam. dobrze, ze wszystko sie tak skonczylo..

u mnie jest dosc cieplo.. choc nie jest goraco.
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 05:45   #134
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nineczka

u mnie jest dosc cieplo.. choc nie jest goraco.
Gdyby nie to, ze u mnie jeszcze cieplo i slonecznie, pisalabym "nawet mnie nie draznij"

Jutro, jak co piatek, jade do Trader Joe's. Odkrylam ostatnio swietnei meiszanki warzywne.
Stary 2005-09-23, 05:49   #135
nineczka
Wtajemniczenie

ja bylam w tamtym tygodniu..w piatek, i potem w niedziele ..
Stary 2005-09-23, 13:57   #136
Magda.
Zadomowienie

Nineczka - mysle o tym, zeby Trader Joe's byl tematem mojego projektu na zajeciach. Nie wiem jeszcze czy na pewno, dlatego tez mam pytanko. Jak wyglada ich reklamowanie sie? Spotkalam sie tylko z ich "flier" i ulotkami w sklepie. Nigdy nie widzialam reklam, ale co stan to obyczaj. Spotkalas sie moze z jakakolwiek ich reklama (prasa, tv?).
Stary 2005-09-23, 15:52   #137
CzarnyElf
Zakorzenienie

dziewczyny moj Tz bedzie mial prawdopodobnie 2 propozycje pracy tzn pewne to jest na 99.9%
Ktora propozycja wg Was jest bardziej atrakcyjna,chcialabym poznac wasza opinie i moze spojrzec na to troche inaczej

No wiec tak

Plusy 1 propozycjii-Cleveland-Ohio

-duze miasto
-praca z bonusem(w koncu moglabym pojsc do szkoly bo by bylo wiecej kasy)
-duzo polskich emigrantow
-Duze jezioro i plaze(uwielbiam)

Plusy 2 propozycjii

Grand Junction-Colorado

-male miasto ale ladne turystyczne nie to co Springfield(czytaj :pola kukurydzy i nic wiecej)-Miasteczko typu resort-gory i duzo atrakcjii

- w koncu bylibysmy blisko rodziny TZ(uwielbiam jego rodzine i Colorado no i on tez teskni i chcialby byc blisko nich)- wprawdzie trzeba bylo by dojezdzac kilka godzin ale zawsze moglibysmy jechac na weekend i zatrzymac sie u jego rodzicow albo u ciotki

-praca prawdopodobnie bylaby mniej stresujaca niz ta w Cleveland

-praca na wyzszym stanowisku niz ta w Cleveland

ja juz sama niewiem dla mnie jest tyle samo plusow i minusow ......
Stary 2005-09-23, 15:57   #138
nineczka
Wtajemniczenie

ja tez nigdy nie widzialam ich reklam w prasie czy tv.. tylko ulotki w sklepie. TEraz zastanawiam sie, jak doszlo do tego, ze znalazlam ten sklep.. i chyba bylo to przez przypadek albo jakis znajomy zachecil do odwiedzenia tj. ale nie pamietam
Stary 2005-09-23, 16:00   #139
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
ja tez nigdy nie widzialam ich reklam w prasie czy tv.. tylko ulotki w sklepie. TEraz zastanawiam sie, jak doszlo do tego, ze znalazlam ten sklep.. i chyba bylo to przez przypadek albo jakis znajomy zachecil do odwiedzenia tj. ale nie pamietam
Ja dostalam wlasnie ich katalog. Ech, zlapali na przynete mnie - marketingowca.
Stary 2005-09-23, 16:06   #140
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
dziewczyny moj Tz bedzie mial prawdopodobnie 2 propozycje pracy tzn pewne to jest na 99.9%
Ktora propozycja wg Was jest bardziej atrakcyjna,chcialabym poznac wasza opinie i moze spojrzec na to troche inaczej

No wiec tak

Plusy 1 propozycjii-Cleveland-Ohio

-duze miasto
-praca z bonusem(w koncu moglabym pojsc do szkoly bo by bylo wiecej kasy)
-duzo polskich emigrantow
-Duze jezioro i plaze(uwielbiam)

Plusy 2 propozycjii

Grand Junction-Colorado

-male miasto ale ladne turystyczne nie to co Springfield(czytaj :pola kukurydzy i nic wiecej)-Miasteczko typu resort-gory i duzo atrakcjii

- w koncu bylibysmy blisko rodziny TZ(uwielbiam jego rodzine i Colorado no i on tez teskni i chcialby byc blisko nich)- wprawdzie trzeba bylo by dojezdzac kilka godzin ale zawsze moglibysmy jechac na weekend i zatrzymac sie u jego rodzicow albo u ciotki

-praca prawdopodobnie bylaby mniej stresujaca niz ta w Cleveland

-praca na wyzszym stanowisku niz ta w Cleveland

ja juz sama niewiem dla mnie jest tyle samo plusow i minusow ......
Hmm chyba Colorado.

Do Cleveland mam awersje ze wzgledu na ich druzyne baseballowa, ktora jest obecnie ogromnym rywalem dla mojej. Poza tym Cleveland to dla mnie i tak dziura w porownaniu z moim miastem . Ale oczywiscie moje skrzywione myslenie Wam nie pomoze hehe.

Moze warto wypisac rowniez minusy kazdej z propozycji?

Widze dla Ciebie duzo plusow w Cleveland, ale perspektywa bonusu nie gwarantuje jego dostania. Mialabys dostep do polskich kosmetykow i jeziora, ale czy to jest najwazniejsze? Midwest wiesz jaka ma pogode, wiec ile bys plywala w roku? Ale z drugiej strony w Colorado bylibyscie blizej rodziny, a mniej stresu w pracy i podejrzewam ze zarobki wyzsze (skoro stanowisko tez) to plus.

Co sadzi maz?
Stary 2005-09-23, 16:14   #141
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Hmm chyba Colorado.

Do Cleveland mam awersje ze wzgledu na ich druzyne baseballowa, ktora jest obecnie ogromnym rywalem dla mojej. Poza tym Cleveland to dla mnie i tak dziura w porownaniu z moim miastem . Ale oczywiscie moje skrzywione myslenie Wam nie pomoze hehe.

Moze warto wypisac rowniez minusy kazdej z propozycji?

Widze dla Ciebie duzo plusow w Cleveland, ale perspektywa bonusu nie gwarantuje jego dostania. Mialabys dostep do polskich kosmetykow i jeziora, ale czy to jest najwazniejsze? Midwest wiesz jaka ma pogode, wiec ile bys plywala w roku? Ale z drugiej strony w Colorado bylibyscie blizej rodziny, a mniej stresu w pracy i podejrzewam ze zarobki wyzsze (skoro stanowisko tez) to plus.

Co sadzi maz?
Wlasnie o to chodzi ze zarobki byly by wyzsze w Cleveland( oprocz normalnych zarobkow(troche wyzszych niz teraz moj TZ ma)$9000 bonus rocznie gwrarantowany na pismie-tyle akurat kosztuje szkola do ktorej chce pojsc hihihi)

A w Colorado zarobki by byly takie same moze troszeczke wyzsze niz teraz TZ zarabia ale pewnie by sie wyrownalo bo kosz zycia wyzszy niz w Springfield.Ale kupilibysmy napewno mniejszy dom bo ja niechce wielkiego.

Ja tez mysle o Colorado ale z drugiej strony Cleveland tez nie brzmi zle.

Moj maz tez chcialby Colorado.
Stary 2005-09-23, 16:15   #142
Magda.
Zadomowienie

Hm ta szkola to jest plus. Ech, trudny wybor.
Stary 2005-09-23, 16:17   #143
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Hm ta szkola to jest plus. Ech, trudny wybor.
No wlasnie, szkola a moze jeszcze moglabym sciagnac siostre(wynajeloby sie jakiegos prawnika czy cos wiadomo ze trzeba zaplacic za wize hihihi)

Zobaczymy jak to bedzie
Stary 2005-09-23, 16:23   #144
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
No wlasnie, szkola a moze jeszcze moglabym sciagnac siostre(wynajeloby sie jakiegos prawnika czy cos wiadomo ze trzeba zaplacic za wize hihihi)

Zobaczymy jak to bedzie
Jesli nie masz obywatelstwa, nie sciagneisz legalnie, chyba ze maz by cos zdzialal (asle trzeba poczytac, kogo moze sciagnac, boe nei wiem, czy rodzine zony moze).
Stary 2005-09-23, 16:26   #145
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Jesli nie masz obywatelstwa, nie sciagneisz legalnie, chyba ze maz by cos zdzialal (asle trzeba poczytac, kogo moze sciagnac, boe nei wiem, czy rodzine zony moze).
No nie mam jeszce obywatelstwa.No wlasnie czarna magia z tymi przepisami no ale wiesz z kasa wiecej sie zdziala niz bez kasy.........
Stary 2005-09-23, 18:21   #146
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

A czy w Colorado tez moglabys realizowac swoje plany pojscia do szkoly? Bo dla mnie by to bylo bardzo wazne i na pewno dla Ciebie tez
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 18:34   #147
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
A czy w Colorado tez moglabys realizowac swoje plany pojscia do szkoly? Bo dla mnie by to bylo bardzo wazne i na pewno dla Ciebie tez
Tak tez bym mogla pojsc do szkoly tylko nie od razu pewnie bo nie byloby kasy,ale sprawdzalam i maja tam takie szkoly.
Stary 2005-09-23, 18:47   #148
Magda.
Zadomowienie

A jaks zybko zalezy Ci, by pojsc do szkoly?
Stary 2005-09-23, 20:13   #149
CzarnyElf
Zakorzenienie

Nie musze isc szybko ,w sumie sama jeszcze nie zdecydowalam co ja naprawde chcialabym w zyciu robic

Moj wlasnie zlozyl rezygnacje w pracy bo dostal pierwsza oferte z Saint Loius(ale zaproponowali mu mniej niz sie spodziewal czyli chyba powie nie)-teraz czeka na pisemna oferte z Cleveland,a co do Colorado to musza sie pospieszyc z oferta bo jezeli Tz dostanie ta z Cleveland na dniach to nie bedzie mogl dlugo zwlekac z zaakceptowaniem....

Zobaczymy jak to bedzie.....
Stary 2005-09-23, 20:14   #150
Magda.
Zadomowienie

Trzymam kciuki.

A czym sie zajmuje Twoj luby Jankes?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości