![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część VIII
I_K w sumie to do końca nie wiem. Nie mam pojęcia czy 50tys starczy na domurowanie ścian, ogrzanie, otynkowanie, postawienie ścian działowych zrobienie łazienki na górze , wstawienie okien i kaloryferów zrobienie podłogi itp
![]() Tyle,że ja na większy kredyt jak 50tys się nie zgodzę. Nie wiem nawet do kogo iść aby wycenić takie podniesienie ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jeśli będę miała info,że dadza nam kredyt to będę jej musiala powiedzieć, że remont dołu zrobi sobie innym razem bo nie starczy kasy. Sama mała łazienka to będzie z 10tys ze wszystkim (nie licząc robocizny bo tato może to zrobić a hydrauliką zajmie sie wujek) Edytowane przez takaya Czas edycji: 2013-03-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
dzięki kochane za rady, wszystko notuję, a braku rożka na tej liście nei zauważyłam a już oglądałam
![]() ![]() Monita dotarła szczęśliwie, ale dopadła Ją jelitówka, gorączka, musiałą odwołać fryzjera, spotkania i nie może sie objadac smakołykami mamy do tego nie ma chwilowo internetu ![]() ![]() Takaya, 3 lata temu z robocizną poszło nam ok 50tyś ![]() okna 2 , 2 lufciki ale w tym też meble były ![]() w sumie to przeszło 50 jeśli babkę też liczyć ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- ![]() ![]() my mamy malutką, wc, to ciut lepsze wzięliśmy ok 800zł, umywalka ok 200, ale maleńka, płytki max 1tyś, 1,5 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Passion a to wy podnosiliście dom i robiliście nowy dach? Powiedz jak braliście kredyt to mieliście wypłatę w transzach? Ciekawa jestem czy na taki remont wypłacają w transzach
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- To mnie pocieszyłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
no własnie nic z murów nei było ruszane
![]() tylko środek, skrobanie, gładzie, farba, podłogi i jakaś wylewka wyrównująca też była ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dostaliśmy całośc od razu ![]() państwo z banku przyszli przed zobaczyć czy chałupa stoi ![]() ![]() z mebli kanapa, stół plus krzesła, szafa. Wszystkie drzwi były wymieniane z tym, że neistety ale nei są drewniane ![]() ![]() za robociznę, po rabacie ![]() ![]() ![]() ciekawe co Twoja mama chce na dach położyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Eeee Passion to zupełnie inna śpiewka,b o u ciebie góra była trzeba było tylko wykończyć. U nas trzeba mury podciągnąć postawić nowy dach zrobić stropy, ściany działowe postawić, zrobić schody na górę. ocieplić mury i dach kurde a już się cieszyłam,ze nam styknie kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
o widzisz, od razu napisałam jaki dach mamy
![]() tak jak pisałam wyżej stropodach, na pewno nei zerwie ![]() ![]() taki był i nei było co przy nim grzebać, nei jest zły, TŻ podczas naszego mieszkania coś tam jeszcze przy nim dubał, udoskonalał ![]() dolicz też dach, mury, wtedy trzeba też wszystkie rynny pozmieniać ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() jak jakąs blachę chcecie to myślę, że za sam dach 30tyś będzie mało, co jak co ale dach to jedna z najdroższych rzeczy ![]() jeszcze jak chcecie ocieplic, to pewnie całą chałupę ![]() ![]() na dobra sprawę to jets prawie postawienie nowego domu ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- hydraulikę tata zrobi ale same grzejniki tez swoje kosztują, na nowe juz pewnie z dwójka poleci ![]() nie chcę Cię absolutnie straszyć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Passion zobaczymy. Dom jest ocieplony więc chyba nie ma sensu zrywania i ocieplania całości na nowo a tylko docieplenie góry
![]() Pokrycie może być i z papy bo są takie fajne : http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...apSHYFMS8IcXpg Wiadomo,ze nie będziemy sie porywac na coś co mocno uszczupli portfel. jesli się okaże, że mamy 25tys i kredytowe 50tys nie starczy na postawienie góry, dachu, ścian, schodów ocieplenie i wykończenie w środku to zrezygnujemy z pomysłu i już. Nie chcę się pakować w wkiększy kredyt i na dłużej bo chce też i swój dom wybudowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Takaya najlepiej żeby ktoś to przeliczył i masz rację że jak to nie starczy to nie ma się co pakować bo też masz do wybudowania swój dom. Ja na remontach się nie znam to nic nie pomogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Orobiłam się trochę tych projektów, ale wrzuciłam porobione
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Takaya musicie kilku posprawdzać żeby Wam obliczył z robocizną bo jeden weźmie więcej inny mniej. Postawienie w stan surowy nie jest takie drogie a jak macie ocieplony dół to tylko górę docieplić. Są jeszcze jakieś takie ala cegły co tanie są i można zbudować dom z tego. Zaraz poszukam i Ci wrzucę
#130 |
Zakorzenienie
|
Kuleczka wiem o czym mówisz te wszystkie suporexy, Ytongi itp
![]() Strop jest niezły postawiony, bo robiony jest na szynach kolejowych ![]() I_K nawet nie wiem gdzie iść po taką wycenę, pewnie najpierw chcieli by projekt zobaczyć a to też będzie kosztowało. Trzeba pewnie liczyć ze 3tys co najmniej za architekta. Jest z tym kurde dużo problemów, ale zamiast płacić 1200 + opłaty (zimą to nawet 400zł wychodzi latem jakieś 250) płacilibyśmy te 500zł kredytu. Na jedzeniu sporo by się tez przyoszczędziło trochę można by odłożyć przez te 5 lat! |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Takaya dokładnie o te Ytongi mi chodziło czytałam właśnie że ściankę można z tego zrobić.
Takaya a zleć na tej stronie oferia tam dajesz ogłoszenie o wycenę czy projekt czy co innego i ludzie tam piszą co proponują i za ile ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Takaya może jednak warto zainwestować w ten dom bo i tak jak mama upora się z tymi przeprowadzeniami na nią wszystkiego to i tak zostanie to dla Was dzieci. A jeszcze patrząc że ratę będziecie mieli mniejszą niż teraz płacicie za wynajem to lepiej chyba
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Kuleczka bo mamy płacić po połowie pół my a pół brat z mamą. Dom później ma iśc dla brata. Ja uparłam się na swój własny w tym nie podoba mi się strasznie rozstaw pokoi. Poza tym jest spora wilgoć no i działeczka maluteńka. Siostra gania za swoim chłopakiem po całym świecie on kasiasty więc pewnie będą się osiedlać tam gdzie on zdecyduje a brat już trochę kasy wsadził w ten dom więc mi taka opcja odpowiada. Poza tym mama ma już 60 lat więc tak czy siak ktoś będzie musiał się nimi zając na starość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Takaya ale w rodzinie zostanie i tak
![]() ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Dla nas spora oszczędność, a jak liczyłam to i tak w ciągu 5 lat swojego budowac nie będziemy, bo póki nie spłacimy chociaż połowy za działkę to nie dadzą nam tyle ile trzeba na dom. Poza tym licze, że może w ciągu tych lat trochę poprawi nam się sytuacja finansowa
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Całe szczęście ja w tamtej okolicy się nie pojawiam
![]() Jejuuu ale dziś jakaś niedospana jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Melduję się i ja w nowym wątku. Już jestem chyba zdrowa, osłabiona trochę po wczorajszych rewelacjach, ale wygląda na to, że to była jednodniówka. Dziś był też facet z UPC i wreszcie działa internet
![]()
#138 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie wy wszystkie jesteście ??
Ja się nastawiam dziś psychicznie na sprzątanie kuchni jutro ![]()
#139 |
Zakorzenienie
|
ee nie moge sie wbic w temat remontowy
![]() chcialam Wam polecic plyn do mycia kabin prysznicowych jest rewelacyjny ![]() siostra mi polecila i kupilam i naprawde efekt super plytki z kamienia wymyl super i tylko sie pryska a pozniej splukuje ![]() http://www.google.pl/search?q=ludwik...w=1152&bih=727 o ten
#140 |
Zakorzenienie
|
Cze Monitka chora byłaś ?? oj bidulko
![]() A to dlatego Cię nie była na wątku neta Ci wyłączyli oj nieładnie
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze juz lepiej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Kuleczko, dopadła mnie w poniedziałek rano grypa żołądkowa, a rodzice mieli problemy z netem, więc zupełnie nie miałam jak do Was zawitać
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Teraz uciekam na zakupki do Empiku ![]() ![]()
#143 |
Zakorzenienie
|
Monita ojj współczuję Ci kobieto
![]() ![]() ![]() ![]() Ewka o no prosze nie słyszałam o takim Ludwiku. Ja używalam jakiegoś chyba szwabskiego i jest za☠☠☠isty. Kabine prysznicową raz dwa i te ohydne zacieki z mydła i twardej wody rewelacyjnie usuwa. Popsikac zostawić na trochę (ja zawsze najpierw spieniam i gąbką rozprowadzam aby wszędzie doszło) a później tylko przeleciec gąbką i czyściuteńkie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten co ja mam usunal zarabiscie kamien z plytek pod prysznicem no bylam w szoku ![]() myslalam ze to juz bedzie nie do ruszenia a tego twojego nie spotkalam ale super ze tez jest dobry ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Monita
![]() ![]() Ewka, ja bym nawet nie chciała prysznica z gładkiej szyby, weź to czyść za każdym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dobra dziewoje ja się zbieram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Passion a jakie niby są jeszcze szyby do prysznica
![]() Ja Wam polecę taki środek z biedronki do tłuszczu. Mam ostatnio czyściła okap który nie chciał się niczym innym wyczyścić a tu proszę popryskałam i samo zeszło wygląda okap jak nowy. W takiej fioletowej butelce nie wiem jak się nazywa teraz
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() korzysta z niego tesc i szfagier my korzystamy z wanny ![]() szoruje plytki co sobote ale nie trafilam jeszcze na tak dobry srodek aby to zeszlo ![]()
19.12.2014 ![]() Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2013-03-26 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
jezdem
![]() Super wieści, bo mama nie musi być przy kredycie (inaczej tato też by musiał być i mielibyśmy dwoje bezrobotnych) Rata w symulacji wyszła 979zł - marża wysoka bo 2,5 ale mają być promocje ![]() ![]() Zdolnośc naszej trójki z naszym kredytem na 5 lat wyliczono na 150tys, ale głupia nie jestem nawet jakby był sens nie wezmę takiej wielkiej kwoty. Chociaż słyszałam jak mamie 'głos się cieszył' na wieść o takiej kasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Takaya to super
![]() Zapytaj jeszcze w multibanku bo teraz mają promocje i jest niskie oprocentowanie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.