|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Paula przypomniałaś mi, że też mam coś podobnego
ufffDzięki, za propozycje butów Najbardziej urządzały by mnie takie "oficerki". Pewnie zanim się zdecyduję to minie trochę czasu.agniecha super Gratuluję!
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam sobie dzisiaj butki i to takie wygodne
Aga - super! daj przepis jak zrobić szybko dzidziusia .... Paula, Asiulka - jak mój tato karmił kukurydzą kurczaki (tzn nie tylko nią, ale między innymi), to żółtka były bardziej żółte a nawet pomarańczowe więc miejmy nadzieję, że może używają po prostu takiej paszy ...
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, Gosia, moja babcia też daje kukurydzy kurom i potem fajniejsze żółtka są. Ale te kury na fermach to w życiu "normalnego" ziarna nie widziały ... Myślę, że na kukurydzę tym bardziej nie mają co liczyć. A po kukurydzianych jajkach to biszkopt jest taki żółciutki śliczny, jak to żółteczko
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - ej próbowałam nas pocieszyć z tymi jajkami....
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
agniecha gratulacje
Wiecie że ja nigdy jeszcze sama nic nie upiekłam Aż mi wstyd jak was tak czytam teraz U mnie specjalistka od ciast jest mama, ja tylko pomagam
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
asiulka pisałam wcześniej w klubie
![]() małgoś może ci mojego TŻ pożyczyć;p? dzisiaj wolne już od samego rana na nogach pranie, sprzatanie zakupy i zaraz zabieram sie za robienie wuzetki i muffinek
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może macie coś sprawdzonego?
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nunny - takiej łączącej te trzy rzeczy nie mam, ale może któraś z tych Ci do gustu przypadnie:
Sałatka wiosenna - por i ananas puszka ananasa 2 pory skrojone w piórka i sparzone puszka kukurydzy 5 jajek puszka selera w zalewie 2-3 kwaśne i twarde jabłka majonez + śmietana, sól, pieprz do smaku Wszystko odcisnąć z zalewy/wody/soku (bo się podstoi wodą i będzie niedobre) i wymieszać. Tą robimy w tym roku na święta Moja najulubieńsza ![]() I druga propozycja, taka trochę "inna"): sałata (najlepsza lodowa) cebula (ładnie wygląda czerwona - pokrojona w pół-talarki/piórka) pierś z kurczaka (pokrojona w kostkę, z dużą ilością przyprawy do gyrosa, vegetą, curry wrzucona na gorący tłuszcz i usmażona) pomidory (pokrojone w ósemki albo inne cząstki) jajka na twardo (pokrojone w cząstki) ananas z puszki pokrojony w kostkę płatki migdałowe sezam (prażony) majonez - dodaję curry ew kurkumę żeby sos był żółty, sól, pieprz - do smaku |
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Paula
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby znalazłam ale nie mogę się zdecydować ech...
Powinnam się cieszyć, że święta la mnie jakoś dobija ta pogoda i atmosfera. Edytowane przez siempre Czas edycji: 2013-03-29 o 10:42 |
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - eee ... chyba sprzęt mojego tż-ta jest OK
ale dzięki za propozycję, nas was dziewczyny to można liczyć w każdej sytuacji ![]() Ja absolutnie nie czuję świąt... jeszcze mnie paskudna migrena wczoraj dopadła i zaraz do pracy się zbieram. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-29 o 11:27 |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ledwo dałam radę nadrobić, ale moja niunia bardzo coś marudna. Sprzatam na raty jak mała spi, nic nie pieke bo jedziemy po śniadaniu do mamy, robię tylko salatke: kurczak, seler naciowy, kukurydza, zurawina i jajko, do tego majonez z jogurtem naturalnym, polecam bo pyszna naprawdę
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz. IV
Hej
Mogę przyłączyć się? planujemy z TZ w tym roku ślub i aktualnie jesteśmy na etapie szukania nauk przed małż. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Podkarpackie dziewczyny -> cud, miód i maliny! czyli Podkarpackie PM-ki cz
nunny - ja też miałam dwie lewe ręce , ale zaczęłam piec i gotowac odkąd zamieszkałam z TŻem (wczesniej też byłam tylko kuchennym pomocnikiem) . Piekę niestety baaardzo rzadko, dlatego, ze nie mam miksera, a tak jak pisała, ubijanie ręczne piany jest koszmarne
A jedna ciasta na ubitej pianie są 1000 razy lepsze , bo takie puszyste.aga - ja też gratuluje! A u nas wielki piątek nie ma nic wspólnego z poszczeniem... o matko - tyle pyszności moja mama napiekła i angotowała, ze się nie dało ! ![]() MAmy bardzo napięty grafik, więc już na wszelki wypadek życzę Wam cudownych Świąt! ![]() Dzisiaj do południa u moich rodziców, wieczorem do znajomych, jutro przed południem wyślą nas pewnie z koszykami, później do znajomych, później do moich rodziców i tak w kółko ... ! Ale postaram się jeszcze zaglądnąć! Ciumole!
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Ifwka, żurawina suszona, tak?
Smakowicie brzmi ten przepis
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wszyscy mnie częstują tą sałatką w Rz.
Tylko problem jest taki, że ja nie cierpię selera naciowego Chyba jest to jedyne warzywo które aż tak mi nie smakuje, ale głupio odmówić jak ktoś częstuje mnie sałatką specjalnie zrobioną dla mnie ![]() Za to polecam przepis z kurczakiem, ananasem, curry... Przesada z tym śniegiem... nie wiem jak u Was ale tu strasznie pada :/ |
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Ja sałatki jutro będę robiła, też planuję zrobić jedną z kurczakiem
![]() Oj już mam dość pieczenia na dziś tyle tego wyszło wszystkiego że głowa mała, ale w sumie u nas będzie masa ludu na te święta to troche jedzenia trzeba ![]() Nunny: nie przejmuj się tym pieczeniem, jeszcze przyjdzie pora i na twoje wypieki, ja zaczęłam piec jakieś 2-3 lata temu a z tego względu, że mnie raz siostra wkurzyła gadaniem/ględzeniem że ja to nic nie potrafie upiec i że tak będzie już zawsze w moim przypadku...wkurzyłam się i chciałam jej udowodnić że się myli i od tamtego czasu piekę regularnie co sobote czy święto czy zwykły dzień i tak dzięki temu się nauczyłam Edytowane przez Wiolinkax Czas edycji: 2013-03-29 o 19:04 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Urlop leci jak szalony i nie ma na nic czasu! Więc wpadłam tylko życzyć Wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy! ![]()
|
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() Cytat:
Cytat:
A.teraz to już wogóle nie mam czasu żeby coś poprobowac.
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Abrakatabra - pewnie, pewnie
im więcej nas tym weselej... opowiadaj co i jak gdzie i kiedy ![]() A ja od dawna piekłam, ale np moja mama wyrabiała kruche ciasta i pilnowała, więc o tyle miałam ułatwione zadanie. Z tym, że my na każde imieniny piekłyśmy minimum 10 placków, więc nie było siły żeby się nie nauczyć
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za pieczeniem nie przepadam. Ale z drugiej strony, jak już się za coś wezmę to nabieram strasznej chęci i robię to z przyjemnością. Ale wynika to z faktu, że zwykle piekę u rodziców, a tu w kuchni króluje moja mama i nawet mikser trzeba trzymać w odpowiedni sposób, bo inaczej jest źle
składniki trzeba dokładnie odmierzać (dokładnie znaczy trzy razy sprawdzić, czy pół szklanki to pół szklanki) a jak coś kapnie na podłogę to jest zaraz alarm. Chociaż generalnie nie jest tak źle i często jest śmiesznie. Natomiast u nas jak robimy jakieś babeczki to wszędzie pełno mąki, przepisu to się trzymamy... przez pierwsze dwie sekundy (dlatego mama nie lubi moich przepisów bo zawsze jest np "kakao - dużo" ). No i tam ja rządzę i dzielę ![]() Dziewczynki spadam do spania już. Więc jeśli nie zdążę się tu pokazać zanim ruszycie jutro z jajkami do poświęcenia życzę wszystkim Podkarpackim dziewuchom, pannom, żonom, matkom i kochankom (a co ) radosnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka, ostrego chrzaniku i czerrrrwonej ćwikły A, i witam również świeżą krew Opowiadajcie dziewczyny co tam u Was, na jakim etapie jesteście? Jak macie pytania - chętnie pomożemy
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wpadłam życzyć WESOŁYCH ŚWIĄT!
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę Wesołych świąt
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wesołych świąt
oby wiosna szybko przyszłado usłyszenia pewnie dopiero we wtorek
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja również życzę Wesołych świąt
|
|
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych świąt !!!
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
a ja piec uwielbiam!
potem jeść niestety też.... nie mogę się doczekać kiedy dorobię się własnej kuchni i będę w niej jedyną panią i władczynią, sesese ![]() Życzę Wam Dziewczęta: Radosnych
Spokojnych Pełnych miłości Pogodnych Rodzinnych Świąt ![]() |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, Życze Wam zdrowych i Wesołych Świąt spędzonych w gronie najblizszych
p.s a takiego dziada dzisiaj zrobiłysmy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

ufff
Najbardziej urządzały by mnie takie "oficerki". Pewnie zanim się zdecyduję to minie trochę czasu.
U mnie specjalistka od ciast jest mama, ja tylko pomagam 

22.05.2008
14.08.2011