|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 10,71% |
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
4 | 14,29% |
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
6 | 21,43% |
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
5 | 17,86% |
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
1 | 3,57% |
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
9 | 32,14% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Święta, święta i po świętach...
Witam wieczorowa pora ![]() Strasznie szybko minęły te ostatnie dni-ale to tak jest jak sie jeździ od rodziców do rodziców ![]() ![]() Ja dzisiaj juz siedziałam sobie w domku. Do pracy wracam dopiero w okolicach grudnia ![]() ![]() Dzisiejsza noc mieliśmy straszna. Od 22 do po północy jeden wielki płacz. Nie dała sie odlozyc, zgasic światla a tym nardziej nie chciala do mamy ![]() ![]() Stawiam na wrażenia bo zachowywała jakby sie czegos bała. Był u nas mój dzidek i mimo moich próśb bral ja na rece i naruszal jej przestrzeń mimo, ze pokazywała, ze sie boi. ale tłumacz to strszej osobie. Przecież to tylko dziecko. Martyna ma taka nature, ze nie od razu spoufala sie z obcymi. Ona potrzebuje czasu. Wszystkim zawsze to tłumaczę, ale nie do wszystkich dociera ![]() Ostatnie nocki w nowym łózku były całkiem znośne. Oczywiscie budziła sie, ale nie brałam jej do siebie tylko kaldłam sie obok niej, albo głaskałam po rece i jak usnela to uciekałam do siebie ![]() ![]() OLIWKO nie wiem jak u ciebie te klepki, ale u nas sa sczepione ze soba i sie je rozsuwa. Pierwszy i ostatni rzad jest przytwierdzony. Juz staąln na tym lózku i lezałam i nic sie nie rusza ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Lol Myha Ty też?!
![]()
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.
Dobry wieczór
![]() Witam się po Świątecznej nieobecności. My przewoziliśmy tyłki od teściów do rodziców i jedliśmy, jedliśmy, jedliśmy- normalnie czułam jak mi tyłek rośnie. ![]() ![]() Brumku, dzięki za keksowy przepis- dzięki niemu nawróciłam tych nielubiących keksa. ![]() ![]() ![]() Mamad, Scio, Marina, obyście przyszłe Święta mogły wszystkie spędzić we własnym lokum- życzę Wam tego z całego serca. ![]() Isia, śliczny elegancki Ewoludek. ![]() Iwa, widzę że u Was każdy miał swój koszyk. ![]() Patrząc na Twoje zdjęcia uświadomiłam sobie, że nie zrobiłam ani jednego zdjęcia u rodziców, a aparat spakowałam. ![]() Scio, fajna sukieneczka ![]() ![]() Telik, u mnie przeżywanie Świąt wygląda bardzo podobnie. ![]() ![]() Aaniu, i jak się dzisiaj czujesz? Teraz to już jesteś tykającą bombą. ![]() Tak sobie teraz pomyślałam, czy karmisz Adasia piersią? Jeśli tak to chcesz obu chłopaków karmić? Pieleszko, oj biedna Hania, znowu choróbsko na Święta. ![]() ![]() Skoro przetrzepujemy zawartość krzaków to- Lemurki_malutkie wyłaź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() iustyna, ja też nie wiem, o jakiej aplikacji mówicie... ![]() marzenko, nie karmię już od dłuższego czasu, odstawiłam Adasia tuż przed tym, jak okazało się że jestem w ciąży ![]() Idę spać, miałam się jeszcze pouczyć na jutro, ale mi się nie chce....i tak nie umiem wszystkiego, więc nie będę się męczyć bo mi to niewiele da ![]() myha, współczuję nocy! Brumek, Tobie dla odmiany gratuluję ![]() iwa_iw, ja nie widzę zdjęć ![]() jeszcze Was pomęczę sobą ![]()
![]() |
#127 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wzięłam dziś wieczorem Tymcia na kulki. Ale ja jednak z tych, co zdecydowanie wolą spacery i zabawy na dworze. On też ![]() Choć na koniec chłopak mi się rozhasał na całego i łaził po jakichś wysokich konstrukcjach, skakał w kulki itp. Ale największą atrakcją była zwykła, tyle że duża, zjeżdżalnia i wszelkiego rodzaju samochody. Nawet kolegę miał ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Madziulka właśnie widziałam w sklepie internetowym ze 12 funtów, ale może w stacjonarnym byłoby taniej
![]() Marzenka na roczek? ![]() ![]() Ania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Brumku czy Ty mnie aby nie pomyliłaś z kimś innym?
![]() bo ja od dłuższego czasu mam krótkie włosy ![]() hm chyba, że może jakiegoś starocia np. z małą Hanią wstawiałam? ale nic takiego nie kojarzę.... super, że Tymusiowi piłeczki się spodobały ![]() Hania mnie o piłki męczy od jakiegoś czasu. kiedyś bywała częściej. teraz ostatnio była jak jeszcze Ala chodzić nie umiała. tak ją zbywam i zbywam - dziwna jestem, ale nie cierpię tych materacy w tych salach zabaw. mam wrażenie, ze to wszystko jakieś takie przepocone - wiem, zdziwiam, ale nie przepadam chociaż Hania w tych salach ma frajdę nie małą i podejrzewam, że Ala też expresowo by się tam odnalazła. Myha oj współczuję Wam nocki ![]() oby dzisiaj było lepiej! Marzenko no tak każda musiałam swój koszyk mieć ![]() ja, moja mama i dziewczyny ![]() ale Ala koszyk miała w poważaniu ![]() ![]() ![]() za to w tym roku zadała mi boskie pytanie ![]() po co mi w koszyku tak dużo pietruszki ![]() ![]() Aania słodziaśne zdjęcia! a brzuszek bardzo zgrabniutki ja na końcówkę! zakupiłam dzisiaj 7 (tak słownie siedem) par butów ![]() ![]() żyję wyjazdem jednym słowem 4 pary butów do wody ![]() dla dziewczyn sandały i dla siebie japonki ![]() jutro powinny być - ciekawe czy wszystko będzie ok ![]() o dziwo nawet TŻ nie jojcy jak zakupy robię na wyjazd ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-02 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Dobry (a raczej bardzo zly) wieczor !!!
Milam dzis maly wypadek. Noga w kolanie albo zwichnieta, albo skrecona. Ogolnie sama z siebie nie boli ale nie moge na nia stanac ( wtedy boli) i mam uczucie takiego "skladania sie" nogi. Jutro ide do lekarza o ile z lozka wstane. polezalam z Wiki pol godziny jak ją usypialam Na noc i prawie nie moglam chodzic. Moj wyjazd do PL Stoi pod wieeeeeelkim znakiem zapytania. Nie wiem czy sobie poradze z Wiki przy tej nodze. Nawet gdyby jutro mi gipsu nie dali to i tak do niedzieli nie zniknie jakims cudownym zbiegiem okolicznosci. Moj tz jest oczywiscie wielkim wsparciem. Uwaza ze zmyslam i nic wielkiego mi nie jest. Do jutra przejdzie. Jestem taka wsciekla na siebie. Mozna bylo tego uniknac ![]() Przepraszam ze tak tylko o sobie... |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Stronczek27, co się stało? jakoś źle stanęłaś, upadłaś?
mam nadzieję, że jednak uda się przyjechać do Polski, a z nogą to nic groźnego :tuli: |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Hej
udało mi się znaleźć nowy wątek ![]() ![]() Stronczku jak tys bidulko tę nogę skręciła? Może tylko jest naciągnięty staw i zagoi się do wyjazdu ... ale idź koniecznie do lekarza. Brumku i ja twój keks zrobiłam - rewelacja, wszystkim bardzo smakował ![]() Aania sliczny brzusio, a z przytulonym Adasiem to już po prostu ![]() U nas bunt dwulatka pełną parą, takie cyrki odstawia za każdą pierdółką, że ręce opadają - oj charakterny egzemplarz mi się trafił - po tatusiu ![]() Po swiętach czuję się jak wieloryb...dzisiaj dojem ostatnią porcję żurku i wracam do normalnego lekkiego jedzenia. Dobra zabieram się za pracę, choc ledwo na oczy widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
nie, juz raz pytalam na innym formum i mnie o.lali. sprawdzalam na technicznym - pisali ze dopiero bedzie. sprawdzalam w telfonie czy czegos nie ma i nie znalazlam w sklepie. wiec pisze normalnie z zainstalowanej w telfonie opery.
scio - znasz moze jakies piosenki w stylu "glowa ramiona kolana piety"? |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetr
Cytat:
![]() Brumku pomyliłas chyba Iwe z Piwnooką :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś
taa... a co to google play
![]() edit: no i mam symbiana a to aplikacja dla androida ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-04-03 o 08:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Hej.
To są jaja. Śnieg i zima nie daje za wygraną, można do głowy dostać od tego siedzenia w domu. Myha a to nie będziesz korzystać z rocznego macierzyńskiego? Why? Marzena masz racje że będzie od razu lato, wtedy będziemy się źle czuć bo organizm nie będzie przyzwyczajony do stopniowego zwiększania temp.
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać co lekarz powie skończyłam kolejną czapkę - Minnie, które robię po drodze już Wam daruję ![]() Patik ze śniegiem to masakra. ja dzisiaj to myślałam, że śpię jak zobaczyłam pokrywę śniegu na samochodzie :/ i cały czas sypie.....
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-04-03 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci j
Cytat:
![]() Ps. Nigdy więcej symbiana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
ANIA rozczulajce zdjęcie brzuszka
![]() PATIK nie będę korzystała z rocznego uropu bo nas zwyczajnie nie stac ![]() ![]() STRONCZKU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamad Scio ![]() stronczku biedna Ty, moze do niedzieli bedzie ciut lepiej. ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dz
No w końcu !
Pisałam posty i mi ERROR wyskoczył ![]() TELIK jak TY ważysz 100 kg to JA 500 ! DDEWIK jaką w końcu zrobiłaś tą babkę ? JA za namową teściowej zrobiłam babkę z przepisu z gazetki z Biedronki i co wyszedł zakalec :sciana: ale potem zaczerpnęłam przepisu z blogu który Ci podałam i zrobiłam babkę piaskową i wyszła pyszna ![]() ANIA to niesamowite jak to zleciało, nie dawno pisałaś że masz bobaska w drodze, a on już prawie wychodzi ![]() STRONCZEK mam nadzieję, że to nic poważnego z kolanem ![]() Wstawiam zdjęcia bebzola. Damy ze spinką od Justyny - SĄ REWELACYJNE - polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Eve jak się wykurujecie daj znak. Przyjedziemy do Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
tak malo ci wyjdzie na 80% ze rezygnujesz z rocznego> ja sie nie zastanawiam - drozej mi wyjdzie puszczenie dziecka do zlobka (w tym wypadku dwóch!) niz pozostanie w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT skupiłam sie i zrozumiałam-ja nie zarabiam nawet 2 tys. Mamy kredyt mieszkaniowy plus splacamy jeszcze karte kredytowa (głupota ludzka nie zna granic ![]() ![]() U mnie żłobek nie wchodzi w grę bo mam babcie do opieki nad maluchami. Zresztą z dwójka pomęczy sie jakies pół roku bo potem Martyna pójdzie juz do przedszkola 9o ile sie dostanie ![]() ŻANETA ty chudzielcu ![]() ![]() ![]() EVE wy nadal walczycie z chorobami...Współczuje... Słuszna decyzja z tym szpitalem. Kto wie co jeszcze Mery by przyniosła do domu. Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-04-03 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stronczek jak to się stało że noga kontuzjowana? współczuję ![]() Ania śliczny brzuszek. Ty masz ładne włosy, zawsze takie błyszczące. Monia a Ty kiedy możesz dać Artura do normalnej szkoły publicznej? tzn. do 5 latków? Zaneta już cosik widac. ![]() A spinki od Justyny też mamy w ilosci sztuk 4 ale niestety Sara ściąga i kicha ![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
A tutaj nowe (więcej zdjęć na blogu
![]()
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
PATIK ten półroczny jest platny 100 % tak jak było. Gdybym jednak zdecydowała w trakcie trwania tego urlopu zostac jednak rok czasu to drugie pól roku płacone miałabym 60%. Jesli zdecydowalabym sie od razu na roczny urlop to 80 %przez cały rok
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- juz lece ogladac i moze wreszcie zamówie ![]() ![]() A ponumerowalas je jakos, żeby mozna było łatwo złożyć zamówienie? Jak to sie dzieje, ze zawsze jak Martyna ma drzemke cały blok akurat zaczyna wiercic, trzaskac sie itp? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. zazdraszczam darmowej opieki, wtedy to nie trzeba sie martwic ani o kase za opieke ani o to czy dziecko chore... wiec w sumie bym sie nie zastanawiala ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- moge juz we wrzesniu ale nie daje - zostanie w przedszkolnej zerowce. bardziej mi sie oplaca bo ma dluzej (nawet do 18:00), zna grupe itd. poza tym nie chce robic mu atrakcji pt. nowe rodzenstwo i nowa szkola - wszystko we wrzesniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
myha jak wejdziesz w poszczególne zdjęcie, to ci się otworzy większe na nowej karcie, wystarczy, że mi linka prześlesz
![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.