Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-08.2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku!
W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze 3 10,71%
Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy 4 14,29%
Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się 6 21,43%
Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci 5 17,86%
Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" 1 3,57%
Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" 9 32,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 19:59   #121
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jakiej aplikacji
Monia jaja sobie robisz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:05   #122
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Święta, święta i po świętach...
Witam wieczorowa pora
Strasznie szybko minęły te ostatnie dni-ale to tak jest jak sie jeździ od rodziców do rodziców jestem objedzona za trzech
Ja dzisiaj juz siedziałam sobie w domku. Do pracy wracam dopiero w okolicach grudnia Leniuchuje jednym słowem. Chociaż przy 1,5 rocznym dziecku to chyba nie możliwe

Dzisiejsza noc mieliśmy straszna. Od 22 do po północy jeden wielki płacz. Nie dała sie odlozyc, zgasic światla a tym nardziej nie chciala do mamy Tylko tatuś mógł ja tulic. Jak ja ja brałam na rece to rozpaczliwie wołała tate. Jakby sie mnie bała W rezultacie posżła spac z tatusiem...
Stawiam na wrażenia bo zachowywała jakby sie czegos bała. Był u nas mój dzidek i mimo moich próśb bral ja na rece i naruszal jej przestrzeń mimo, ze pokazywała, ze sie boi. ale tłumacz to strszej osobie. Przecież to tylko dziecko. Martyna ma taka nature, ze nie od razu spoufala sie z obcymi. Ona potrzebuje czasu. Wszystkim zawsze to tłumaczę, ale nie do wszystkich dociera

Ostatnie nocki w nowym łózku były całkiem znośne. Oczywiscie budziła sie, ale nie brałam jej do siebie tylko kaldłam sie obok niej, albo głaskałam po rece i jak usnela to uciekałam do siebie Juz myslałam,z e nam sie zaczyna udawac do dzisiejszej nocy

OLIWKO nie wiem jak u ciebie te klepki, ale u nas sa sczepione ze soba i sie je rozsuwa. Pierwszy i ostatni rzad jest przytwierdzony. Juz staąln na tym lózku i lezałam i nic sie nie rusza Czasami troche trzeszczy, ale taki urok drewna Ogólnie łózko jest bardzo solidnie zrobione z grubej deski. Nawet szuflada jest w porządku. Jest na kółeczkach i jest pojedyncza. no i TŻ tez juz lezał na tym lózku Max obciążenie to 190 kg

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
O proszę jak ładnie pisze się z tej aplikacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Co to za aplikacja?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 20:08   #123
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0

Lol Myha Ty też?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-02, 20:12   #124
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Lol Myha Ty też?!
ale o so choci

Martynka

Natalka
Stary 2013-04-02, 20:19   #125
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy.

Dobry wieczór
Witam się po Świątecznej nieobecności. My przewoziliśmy tyłki od teściów do rodziców i jedliśmy, jedliśmy, jedliśmy- normalnie czułam jak mi tyłek rośnie. Pogoda była mało spacerowa, takiej śnieżnej Wielkanocy to nie pamiętam. W dodatku zapowiadają że z zimy od razu przejdziemy w letnie ubrania. Mam wrażenie, że ta piękna pora roku staje się coraz krótsza...

Brumku, dzięki za keksowy przepis- dzięki niemu nawróciłam tych nielubiących keksa. Zniknął w mgnieniu oka. Super, że wreszcie trochę odespałaś.

Mamad, Scio, Marina, obyście przyszłe Święta mogły wszystkie spędzić we własnym lokum- życzę Wam tego z całego serca.

Isia, śliczny elegancki Ewoludek.

Iwa, widzę że u Was każdy miał swój koszyk.
Patrząc na Twoje zdjęcia uświadomiłam sobie, że nie zrobiłam ani jednego zdjęcia u rodziców, a aparat spakowałam.

Scio, fajna sukieneczka, szukasz już czegoś na roczek?

Telik, u mnie przeżywanie Świąt wygląda bardzo podobnie. Ucałowania dla Jaśka przystojniaka w policzek.

Aaniu, i jak się dzisiaj czujesz? Teraz to już jesteś tykającą bombą.
Tak sobie teraz pomyślałam, czy karmisz Adasia piersią? Jeśli tak to chcesz obu chłopaków karmić?

Pieleszko, oj biedna Hania, znowu choróbsko na Święta. Jak się teraz czuje? Zdrówka dla niej.

Skoro przetrzepujemy zawartość krzaków to- Lemurki_malutkie wyłaź!
Stary 2013-04-02, 20:48   #126
aania_20
Zakorzenienie

Dobry

iustyna, ja też nie wiem, o jakiej aplikacji mówicie...

marzenko, nie karmię już od dłuższego czasu, odstawiłam Adasia tuż przed tym, jak okazało się że jestem w ciąży

Idę spać, miałam się jeszcze pouczyć na jutro, ale mi się nie chce....i tak nie umiem wszystkiego, więc nie będę się męczyć bo mi to niewiele da

myha, współczuję nocy!

Brumek, Tobie dla odmiany gratuluję

iwa_iw, ja nie widzę zdjęć

jeszcze Was pomęczę sobą TŻ mi wmawia, że mi brzuszek opadł... taa...chyba na kolana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3775.jpg (19,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3782.jpg (21,7 KB, 66 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 21:02   #127
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
włosy to mi właśnie odrosły pasowałoby iść do fryzjera, ale tak myślę, że jeszcze z 2 tygodnie MOŻE wytrzymam to już przed wyjazdem nie musiałabym iść
a Hania tak ona i wysoka (nawet bardzo w porównaniu z rówieśnikami) i szczupła
Ala też duża, ale ona i wysoka ale nie szczupła to inaczej wygląda
ale kiedyś w przychodni była dziewczynami 2 m-ce młodsza od Ali to normalnie jakby z rok różnicy był (z tymże z Ali to kawał baby a tamta dziewczynka to drobniutka była)
Bo ja Cię kojarzę z takiego zdjęcia, gdzie masz dłuższe, kręcone włosy, a tu się wydają króciutki

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dzdziewczyny ją się na razie zegnam z forum. Nie mam za bardzo głowy do pisania. Moje myśli krążą wciąż w około jednego tematu. Nie chce pisać tutaj i tak zameczam dziewczyny na fb. Może za jakiś czas wpadne do was.
Kajoolku, ale to się nie trzeba zaraz oficjalnie żegnać. Po prostu wpadaj tak, ja teraz, jak znajdziesz czas i ochotę

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, dzięki za keksowy przepis- dzięki niemu nawróciłam tych nielubiących keksa. Zniknął w mgnieniu oka. Super, że wreszcie trochę odespałaś.
Czyli smakował? Ja go naprawdę ubóstwiam. Ale tylko ten jeden, konkretny przepis

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

jeszcze Was pomęczę sobą TŻ mi wmawia, że mi brzuszek opadł... taa...chyba na kolana.
Boziu, jaki to słodki, piękny widok

Wzięłam dziś wieczorem Tymcia na kulki. Ale ja jednak z tych, co zdecydowanie wolą spacery i zabawy na dworze. On też To jakoś do mnie nie przemawia...
Choć na koniec chłopak mi się rozhasał na całego i łaził po jakichś wysokich konstrukcjach, skakał w kulki itp. Ale największą atrakcją była zwykła, tyle że duża, zjeżdżalnia i wszelkiego rodzaju samochody. Nawet kolegę miał

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 21:09   #128
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madziulka właśnie widziałam w sklepie internetowym ze 12 funtów, ale może w stacjonarnym byłoby taniej

Marzenka na roczek? ostatnio oglądałam co w Next i zakochałam się w tej sukienuni

Ania

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 22:56   #129
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku czy Ty mnie aby nie pomyliłaś z kimś innym?
bo ja od dłuższego czasu mam krótkie włosy
hm chyba, że może jakiegoś starocia np. z małą Hanią wstawiałam? ale nic takiego nie kojarzę....
super, że Tymusiowi piłeczki się spodobały
Hania mnie o piłki męczy od jakiegoś czasu. kiedyś bywała częściej. teraz ostatnio była jak jeszcze Ala chodzić nie umiała.
tak ją zbywam i zbywam - dziwna jestem, ale nie cierpię tych materacy w tych salach zabaw. mam wrażenie, ze to wszystko jakieś takie przepocone - wiem, zdziwiam, ale nie przepadam chociaż Hania w tych salach ma frajdę nie małą i podejrzewam, że Ala też expresowo by się tam odnalazła.

Myha oj współczuję Wam nocki
oby dzisiaj było lepiej!

Marzenko no tak każda musiałam swój koszyk mieć
ja, moja mama i dziewczyny
ale Ala koszyk miała w poważaniu jak i kościół i wszystko Hania to była trochę młodsza a zaglądała do koszyków. jak jajko wyciągnęła to wszystkich częstować chciała

za to w tym roku zadała mi boskie pytanie
po co mi w koszyku tak dużo pietruszki myślałam, że padnę! oczywiście bukszpan miała na myśli

Aania słodziaśne zdjęcia! a brzuszek bardzo zgrabniutki ja na końcówkę!

zakupiłam dzisiaj 7 (tak słownie siedem) par butów
żyję wyjazdem jednym słowem
4 pary butów do wody
dla dziewczyn sandały
i dla siebie japonki
jutro powinny być - ciekawe czy wszystko będzie ok
o dziwo nawet TŻ nie jojcy jak zakupy robię na wyjazd

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-04-02 o 22:57
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:12   #130
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...

Dobry (a raczej bardzo zly) wieczor !!!

Milam dzis maly wypadek. Noga w kolanie albo zwichnieta, albo skrecona. Ogolnie sama z siebie nie boli ale nie moge na nia stanac ( wtedy boli) i mam uczucie takiego "skladania sie" nogi. Jutro ide do lekarza o ile z lozka wstane. polezalam z Wiki pol godziny jak ją usypialam Na noc i prawie nie moglam chodzic. Moj wyjazd do PL Stoi pod wieeeeeelkim znakiem zapytania. Nie wiem czy sobie poradze z Wiki przy tej nodze. Nawet gdyby jutro mi gipsu nie dali to i tak do niedzieli nie zniknie jakims cudownym zbiegiem okolicznosci.
Moj tz jest oczywiscie wielkim wsparciem. Uwaza ze zmyslam i nic wielkiego mi nie jest. Do jutra przejdzie.
Jestem taka wsciekla na siebie. Mozna bylo tego uniknac

Przepraszam ze tak tylko o sobie...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-02, 23:31   #131
mme_audrey
Raczkowanie

Stronczek27, co się stało? jakoś źle stanęłaś, upadłaś?
mam nadzieję, że jednak uda się przyjechać do Polski, a z nogą to nic groźnego :tuli:
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 07:28   #132
ellika
Rozeznanie

Hej
udało mi się znaleźć nowy wątek Melduję się, ale że ze mnie nałogowa podczytywaczka to i tak nie wiele mnie tu uświadczycie

Stronczku jak tys bidulko tę nogę skręciła? Może tylko jest naciągnięty staw i zagoi się do wyjazdu ... ale idź koniecznie do lekarza.

Brumku i ja twój keks zrobiłam - rewelacja, wszystkim bardzo smakował

Aania sliczny brzusio, a z przytulonym Adasiem to już po prostu

U nas bunt dwulatka pełną parą, takie cyrki odstawia za każdą pierdółką, że ręce opadają - oj charakterny egzemplarz mi się trafił - po tatusiu

Po swiętach czuję się jak wieloryb...dzisiaj dojem ostatnią porcję żurku i wracam do normalnego lekkiego jedzenia.

Dobra zabieram się za pracę, choc ledwo na oczy widzę
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:16   #133
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Monia jaja sobie robisz?
nie, juz raz pytalam na innym formum i mnie o.lali. sprawdzalam na technicznym - pisali ze dopiero bedzie. sprawdzalam w telfonie czy czegos nie ma i nie znalazlam w sklepie. wiec pisze normalnie z zainstalowanej w telfonie opery.

scio - znasz moze jakies piosenki w stylu "glowa ramiona kolana piety"?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:30   #134
iustyna1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetr

Cytat:
nie, juz raz pytalam na innym formum i mnie o.lali. sprawdzalam na technicznym - pisali ze dopiero bedzie. sprawdzalam w telfonie czy czegos nie ma i nie znalazlam w sklepie. wiec pisze normalnie z zainstalowanej w telfonie opery.

scio - znasz moze jakies piosenki w stylu "glowa ramiona kolana piety"?
Monia jak byk pod postem było: wysłane z aplikacji mobilnej wizaz . W google play wyszukałam wizaz forum i pobrałam.

Brumku pomyliłas chyba Iwe z Piwnooką :p

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-03, 08:44   #135
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś

taa... a co to google play ja korzystam ze sklepu nokii i innych programow na komorke nawet nie sciagam...
edit: no i mam symbiana a to aplikacja dla androida

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-04-03 o 08:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 08:46   #136
patik87
Zakorzenienie

Hej.

To są jaja. Śnieg i zima nie daje za wygraną, można do głowy dostać od tego siedzenia w domu.

Myha
a to nie będziesz korzystać z rocznego macierzyńskiego? Why?

Marzena
masz racje że będzie od razu lato, wtedy będziemy się źle czuć bo organizm nie będzie przyzwyczajony do stopniowego zwiększania temp.
Stary 2013-04-03, 08:48   #137
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dobry (a raczej bardzo zly) wieczor !!!

Milam dzis maly wypadek. Noga w kolanie albo zwichnieta, albo skrecona. Ogolnie sama z siebie nie boli ale nie moge na nia stanac ( wtedy boli) i mam uczucie takiego "skladania sie" nogi. Jutro ide do lekarza o ile z lozka wstane. polezalam z Wiki pol godziny jak ją usypialam Na noc i prawie nie moglam chodzic. Moj wyjazd do PL Stoi pod wieeeeeelkim znakiem zapytania. Nie wiem czy sobie poradze z Wiki przy tej nodze. Nawet gdyby jutro mi gipsu nie dali to i tak do niedzieli nie zniknie jakims cudownym zbiegiem okolicznosci.
Moj tz jest oczywiscie wielkim wsparciem. Uwaza ze zmyslam i nic wielkiego mi nie jest. Do jutra przejdzie.
Jestem taka wsciekla na siebie. Mozna bylo tego uniknac

Przepraszam ze tak tylko o sobie...
o kurcze
daj znać co lekarz powie

skończyłam kolejną czapkę - Minnie, które robię po drodze już Wam daruję

Patik ze śniegiem to masakra.
ja dzisiaj to myślałam, że śpię jak zobaczyłam pokrywę śniegu na samochodzie :/ i cały czas sypie.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4030441.jpg (35,0 KB, 46 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-04-03 o 08:49
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:57   #138
iustyna1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci j

Cytat:
taa... a co to google play ja korzystam ze sklepu nokii i innych programow na komorke nawet nie sciagam...
edit: no i mam symbiana a to aplikacja dla androida
No google play to jest właśnie sklep dla androida
Ps. Nigdy więcej symbiana

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-03, 09:25   #139
myha82
Wtajemniczenie

ANIA rozczulajce zdjęcie brzuszka
PATIK nie będę korzystała z rocznego uropu bo nas zwyczajnie nie stac poza tym kto wie czy miałabym do czego wracać po tak długiej przerwie. Jakby coś zawsze jeszcze mogę zmienić zdanie
STRONCZKU

Martynka

Natalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 09:28   #140
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

Patiku pytałaś skąd u Hani zapalenie płuc...hmmm... w środę miałam zdrowe dziecko, w czwartek obudziła się z katarem, byłyśmy u lekarza co by przed świętami się "uspokoić", pediatra powiedziała, że wirus, osłuchowo czysto. dala pulneo, wit.C i nasivin...w piątek w nocy dziecko spać nie mogło bo płakało przy kaszlu, a w sobotę inny pediatra stwierdził już zapalenie płuc...powiedział, że to bardzo często tak się dzieje...zwłaszcza u dzieci jak Hania-z minimalną odpornością... zdziwił się, że mała nie dostała od razu antybiotyku, zwłaszcza, że to był czas przedświąteczny, kiedy o lekarza nie tak łatwo, a ona przecież pooperacyjna...

u nas śniegu nie ma wiele, ale i tak paskudnie..chociaż tyle "dobrego" bo my w domu musimy siedzieć, to przynajmniej na dwór nic nie ciągnie...
widze ze nie tylko u nas to samo. Tzn moja pokaslywala a kontrolnie w piatek poszlismy do lekarza - osluchowo czysto, dawac jej pulneo i mucosolvan. No i oki, a sobote juz bylo ciut gorzej, w niedziele pokaslywala mocno, no ale zwalilam to na syrop wykrztusny. Ale jak o polnocy obudzil ja kaszel i pociagnelo na wymioty nie bylo juz rozowo - jakos usnela, w poniedzialek pojechalismy do dyzurujacej 4 km od domu 2 razy puscila pawia przy kaszlu. Pani dr diagnoza - zapalenie oskrzelu z obturacja i skierowanie do szpitala, nie zgodzilismy sie, bo wiemy co sie dzieje w szpitalu (dzieci leza na korytarzach - stwierdzilismy ze jesli chodzi o antybiotyk i inhalacje to w domu jej zrobimy) dostala pulmicort do inhalacji i Biofuroksym 2 razy dziennie zastrzyki. I co 3 inhalacje z tych specyfikow i o niebo lepie. Dzis juz szaleje jak dotychczas, wczoraj bylismy u dr zweryfikowac leki i mozemy leciec do UK. Wiec zegnam sie na tydzien z Wami

mamad Scio
stronczku biedna Ty, moze do niedzieli bedzie ciut lepiej.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 09:28   #141
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dz

No w końcu !

Pisałam posty i mi ERROR wyskoczył

TELIK jak TY ważysz 100 kg to JA 500 !

DDEWIK jaką w końcu zrobiłaś tą babkę ? JA za namową teściowej zrobiłam babkę z przepisu z gazetki z Biedronki i co wyszedł zakalec :sciana: ale potem zaczerpnęłam przepisu z blogu który Ci podałam i zrobiłam babkę piaskową i wyszła pyszna

ANIA to niesamowite jak to zleciało, nie dawno pisałaś że masz bobaska w drodze, a on już prawie wychodzi masz jakieś rozstępy ?

STRONCZEK mam nadzieję, że to nic poważnego z kolanem

Wstawiam zdjęcia bebzola.
Damy ze spinką od Justyny - SĄ REWELACYJNE - polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9227.jpg (35,2 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9218.jpg (39,7 KB, 68 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:15   #142
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Eve jak się wykurujecie daj znak. Przyjedziemy do Was

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 10:17   #143
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
PATIK nie będę korzystała z rocznego uropu bo nas zwyczajnie nie stac poza tym kto wie czy miałabym do czego wracać po tak długiej przerwie. Jakby coś zawsze jeszcze mogę zmienić zdanie
STRONCZKU
tak malo ci wyjdzie na 80% ze rezygnujesz z rocznego> ja sie nie zastanawiam - drozej mi wyjdzie puszczenie dziecka do zlobka (w tym wypadku dwóch!) niz pozostanie w domu

Stary 2013-04-03, 11:04   #144
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
tak malo ci wyjdzie na 80% ze rezygnujesz z rocznego> ja sie nie zastanawiam - drozej mi wyjdzie puszczenie dziecka do zlobka (w tym wypadku dwóch!) niz pozostanie w domu
ale nie rozumiem pierwszej części zdania
EDIT skupiłam sie i zrozumiałam-ja nie zarabiam nawet 2 tys. Mamy kredyt mieszkaniowy plus splacamy jeszcze karte kredytowa (głupota ludzka nie zna granic )+ życie robi sie coraz droższe. teraz ledwie dajemy rade ogranac finansowo. Jak jest miesiac, ze cos wypadnie (np. ubezpieczenie samochodu lub naprawa) to lezymy

U mnie żłobek nie wchodzi w grę bo mam babcie do opieki nad maluchami. Zresztą z dwójka pomęczy sie jakies pół roku bo potem Martyna pójdzie juz do przedszkola 9o ile sie dostanie )

ŻANETA ty chudzielcu Śliczny brzuszek Widać, ze ciążowy
EVE wy nadal walczycie z chorobami...Współczuje... Słuszna decyzja z tym szpitalem. Kto wie co jeszcze Mery by przyniosła do domu.

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2013-04-03 o 11:08
Stary 2013-04-03, 11:11   #145
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
STRONCZKU
a jak jest płatny ten macierzyński?

Stronczek
jak to się stało że noga kontuzjowana? współczuję

Ania śliczny brzuszek. Ty masz ładne włosy, zawsze takie błyszczące.

Monia a Ty kiedy możesz dać Artura do normalnej szkoły publicznej? tzn. do 5 latków?

Zaneta
już cosik widac.

A spinki od Justyny też mamy w ilosci sztuk 4 ale niestety Sara ściąga i kicha a grzywa długa jak u lwa.
Stary 2013-04-03, 11:12   #146
iustyna1
Wtajemniczenie

A tutaj nowe (więcej zdjęć na blogu ) dla Iwy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1681 (Kopiowanie).jpg (82,5 KB, 36 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-03, 11:23   #147
myha82
Wtajemniczenie

PATIK ten półroczny jest platny 100 % tak jak było. Gdybym jednak zdecydowała w trakcie trwania tego urlopu zostac jednak rok czasu to drugie pól roku płacone miałabym 60%. Jesli zdecydowalabym sie od razu na roczny urlop to 80 %przez cały rok

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
A tutaj nowe (więcej zdjęć na blogu ) dla Iwy
juz lece ogladac i moze wreszcie zamówie Oczywiscie dla siebie bo moja dama nei chodzi w takich bibelotach
A ponumerowalas je jakos, żeby mozna było łatwo złożyć zamówienie?

Jak to sie dzieje, ze zawsze jak Martyna ma drzemke cały blok akurat zaczyna wiercic, trzaskac sie itp?

Martynka

Natalka
Stary 2013-04-03, 11:26   #148
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie rozumiem pierwszej części zdania
EDIT skupiłam sie i zrozumiałam-ja nie zarabiam nawet 2 tys. Mamy kredyt mieszkaniowy plus splacamy jeszcze karte kredytowa (głupota ludzka nie zna granic )+ życie robi sie coraz droższe. teraz ledwie dajemy rade ogranac finansowo. Jak jest miesiac, ze cos wypadnie (np. ubezpieczenie samochodu lub naprawa) to lezymy

U mnie żłobek nie wchodzi w grę bo mam babcie do opieki nad maluchami. Zresztą z dwójka pomęczy sie jakies pół roku bo potem Martyna pójdzie juz do przedszkola 9o ile sie dostanie )

ŻANETA ty chudzielcu Śliczny brzuszek Widać, ze ciążowy
EVE wy nadal walczycie z chorobami...Współczuje... Słuszna decyzja z tym szpitalem. Kto wie co jeszcze Mery by przyniosła do domu.
1. jak piszesz to myslisz o brutto czy netto kasie bo ja brutto tylko mam wlasnie tyle
2. zazdraszczam darmowej opieki, wtedy to nie trzeba sie martwic ani o kase za opieke ani o to czy dziecko chore... wiec w sumie bym sie nie zastanawiala

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Monia a Ty kiedy możesz dać Artura do normalnej szkoły publicznej? tzn. do 5 latków?
[B]
moge juz we wrzesniu ale nie daje - zostanie w przedszkolnej zerowce. bardziej mi sie oplaca bo ma dluzej (nawet do 18:00), zna grupe itd. poza tym nie chce robic mu atrakcji pt. nowe rodzenstwo i nowa szkola - wszystko we wrzesniu

Stary 2013-04-03, 11:28   #149
iustyna1
Wtajemniczenie

myha jak wejdziesz w poszczególne zdjęcie, to ci się otworzy większe na nowej karcie, wystarczy, że mi linka prześlesz
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2013-04-03, 11:29   #150
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
PATIK ten półroczny jest platny 100 % tak jak było. Gdybym jednak zdecydowała w trakcie trwania tego urlopu zostac jednak rok czasu to drugie pól roku płacone miałabym 60%. Jesli zdecydowalabym sie od razu na roczny urlop to 80 %przez cały rok

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

juz lece ogladac i moze wreszcie zamówie Oczywiscie dla siebie bo moja dama nei chodzi w takich bibelotach
A ponumerowalas je jakos, żeby mozna było łatwo złożyć zamówienie?

Jak to sie dzieje, ze zawsze jak Martyna ma drzemke cały blok akurat zaczyna wiercic, trzaskac sie itp?
80 % niby mało mniej, no ale zależy ile sie zarabia, nie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości