![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmieniamy oponki z zimowych na letnie
A więc ćwiczyć zaczęłam w środę tamtego tygodnia, po świętach. Ważyłam 57 kg przy wzroście 157 cm. Moim największym problemem jest brzuch, uda i pupa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie ze szkoły wróciłam, więc mogę już zameldować swoje menu
![]() Zaczynam od wagi: 56 kg (dzisiaj się ważyłam) Cel I: 54 kg 1. Ograniczenie słodyczy do minimum. 2. Picie co najmniej 7 szklanek płynów dziennie (a z tym u mnie ciężko :P) 3. Nie opychanie się do oporu/mniejsze posiłki 4. Wchodzenie po schodach w bloku i w szkole (do tej pory korzystałam z windy). 5. Zrezygnowanie z białego pieczywa na rzecz ciemnego i chrupkiego z biedronki ![]() 7. Ćwiczenie najczęściej jak to możliwe. 8. Codzienne picie soczków własnej roboty. 9. Codziennie zjadać 2 gorzkie jądra pestek moreli (może teraz nie będę zapominać ![]() Wspomagacze: herbatka ''Sposób na Figurę'',czerwona herbata, Yerba Mete, czekolada gorzka bez cukru na bazie stevii, wafelki Dietto słodzone fruktozą, kisielo-koktajl lniany z Herbapolu :P, shake białkowy Fitella, pierzga. Co do ćwiczeń nie mam konkretnych nazwy ani trenerów- będę mieszać różne ćwiczenia znalezione w internecie- na uda, łydki, kostki, brzuch i prostą postawę ![]() Muszę się jeszcze zaopatrzyć w jakiś zestaw balsamów wyszczuplających (może chociaż trochę pomogą) Dzisiejszy jadłospis: Śniadanie- 1 łyżka pierzgi na czczo, kasza jaglana na mleku sojowym z cynamonem i bananem. I przekąska- ciemna bułeczka z sezamem, kiełkami brokuła i rzodkiewką. II przekąska (byłam do późna w szkole, więc obiad się trochę przesunął)- jabłko. Obiad- 8 pierożków (małych) ze szpinakiem posypanych odrobiną parmezanu i 2 łyżki soczewicy czarnej, i herbatka SNF. Podwieczorka nie będzie, o 19 będzie mój ostatni posiłek czyli kolacja- prawdopodobnie 2 kromeczki chlebka JustFit z dżemem porzeczkowym (bez cukru) Jak myślicie, może być taki jadłospis? ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-11 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Naamaha ile masz wzrostu?:P
Cel 1 mamy ten sam, ciekawe co będzie dalej. Stałas się właśnie moim osobistym motywatorem, jak schudniesz więcej niż ja, too znaczy ze ze mna jest coś nie tak ![]() ![]() CjemnaStronaMocyOO to ja juz dziś, nieoficjalnie, gratuluje pierwszych efektów odchudzania ![]() Teraz czekamy na jadłospisy i raporty z ćwiczeń ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
174 (chociaż ostatni się mierzyłam i o dziwo było 174,5 ; /)
U mnie chudnięcie będzie trudną walką z organizmem, bo od kilku lat nie ważyłam mniej niż 56 kg. Nie wiem czemu, może to wina tarczycy (mam niedoczynność), może mojego lenistwa :P Ale wierzę, że teraz uda mi się schudnąć! ![]() Na kolację zjadłam jednak co innego :P 5 łyżek jogurtu naturalnego z 2 małymi banankami (za dużo dzisiaj tych bananów), 2 łyżkami otrębów owsianych i żytnich i 1 łyżeczką stłuczonego siemienia lnianego. Nie miałam pomysłu, a że w lodówce nie mam mixu sałatkowego musiałam obejść się bez sałatki. I parzy mi się kolejny kubek SNF ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-11 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Naamaha, przy tym wzroście to wagę masz jak najbardziej prawidłową.. Chyba że pracujesz konkretnie nad jakimiś partiami
![]() Anyway... jak czytałam twojego posta to przypomniało mi się coś... Kiedyś mama mi powiedziała że usłyszała w radiu jak mówili coś o czekoladzie, jakiś dietetyk się wypowiadał, że dobrze jest jeść regularnie czekoladę, oczywiście w rozsądnych ilościach, tak załóżmy 1 kosteczkę dziennie, najlepiej właśnie gorzką. Podobno to pomaga utrzymać wagę, dlatego np. po 2-3 dniach zobaczymy spadek wagi możemy się nagrodzić kosteczką "ażeby nie wróciło" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() śniadanie 6.30 : płatki jęczmienne z mlekiem, rodzynkami, cukrem waniliowym i sokiem ![]() obiad ok. 13 : cztery kromki (wyjątkowo, zawsze są trzy, ale dziś zapomniałam o drugim śniadaniu ) pieczywa białego z serem żółtym kolacja 17.30 : dwa jajka na miękko i dwie kromki pieczywa białego w międzyczasie kakao, herbata czarna, kostka czekolady, dwa cukierki, herbata zielona . Zazwyczaj jeszcze herbata czerwona, ale skończyła mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
CjemnaStronaMocy- nie jest źle aczkolwiek mogłabyś zamienić biały chleb na ciemny (żytni, sojowy, orkiszowy itd.)
![]() I nie chodziło Ci przypadkiem o cukier wanilinowy? ![]() Katie97- wiem, że mam prawidłową wagę. Ale osobiście mi się ona nie podoba i nie podoba mi się moja sylwetka, więc chce to zmienić ![]() ![]() Ja wiem, że jedzenie/ picie czekolady się nie opłaca, gdyż jest bezwartościowa jeśli zmieszamy ją z mlekiem i cukrem. Te 2 składniki ''zabijają'' wartości odżywcze kakao. Czasami robię sobie kakao na mleku roślinnym (np. owsianym), bez cukru, ew. słodzone syropem z agawy- nie jest może najpyszniejsze, ale zdrowe ![]() Dobre właściwości kakao można również wykorzystać w prostym i pysznym przepisie na śniadanie/ przekąskę. 5-7 łyżek płatków owsianych błyskawicznych 1 banan 3 orzechy włoskie 1 łyżeczka płaska kakao 1 łyżka otrębów woda lub mleko roślinne Płatki wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem (tak żeby woda je przykryła). Czekamy aż przestygną, jeśli woda całkowicie wsiąkła, troszeczkę dolewamy, ale już takiej z butelki. Taką ciapkę przenosimy do wysokiego naczynia, dodajemy resztę składników i blendujemy ![]() ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
uwaga, teraz ja
![]() dzisiejsza waga 61,9kg, obwód uda 56cm Ś 2 tosty z serkiem Arla Buko IIŚ jabłko O jajecznica z 2 jaj z pomidorem (omlet mi przywarł, to go rozdarłam i jajecznica wyszła xD) P baton owsiano-orzechowy z Linesse z Lidla K owsianka wypiłam: 1,5l wody, białą herbatę i rooibos. Przeszłam 6km z czego połowę z obciążeniem 4kg... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Naamaha - Przeciez napisalam, ze z cukrem waniliowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
waniLINOWY to nie to samo co waniLIOWY
![]() Dziewczyny, może niedługo prześle Wam swoje zdjęcie ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-11 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Wybacz, ale przeczytałam inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Ja zrobiłam właśnie killera.. może inaczej z całych sił starałam się go zrobić, zrobiłam niecałe 20 minut i ostatnie 5. Padłam. Twarz mi płonie.. Jutro powtórka.
Muszę i chcę schudnąć! Bardzo tego chce! Do jutra dziewczynny ![]()
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() u mnie nie wiem skąd ale waga wzrosła o 0.4 kg ![]() no nic, trudno... a dzisiejszy dzień nie będzie grzeczny bo robię mini pożegnanie w pracy i nakupiłam ciasta że hoho.... no ale pójdę na siłownię i coś tam się spali ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naamaha, dzięki za przepis, w moich myślach wygląda to super, musze spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście, kolacja powinna być najlżejszym i najmniej kalorycznym posiłkiem, ponieważ wieczorem metabolizm bardzo zwalnia.
Na kolację dobry jest banan- ułatwia zasypianie ![]() Moje dzisiejsze menu ![]() Śniadanko- 1 łyżeczka pierzgi, a potem muesli (bez cukru) zalane gorącą wodą, otręby owsiane i 1 łyżeczka siemienia lnianego, do tego herbatka SNF. I przekąska- ciemna bułka z serkiem białym, rzodkiewką, papryką czerwoną i łyżeczką soczewicy czarnej. II przekąska- jabłko III przekąska (czekam na obiad ![]() Obiad- miska zupki kalafiorowej, garść orzechów laskowych, herbatka SNF Kolacja- miska sałatki (mix sałat, rzodkiewka, pół ogórka, kiełki brokuła, kawałek papryki) z sosikiem (olej winogronowy, oliwa, ocet jabłkowy, majeranek, szczypta soli morskiej, szczypta pieprzu, pietruszka suszona), rooibos Mam nadzieje, że do kolacji niczego nie podjem :P Babcia znowu kupiła ciasto (makowiec *-*) i tak leży na stole i kusi ; / Mówiłam tyle razy, żeby nie kupowała, ale mnie najzwyczajniej na świecie olewa i twierdzi, że gadam głupoty mówiąc, że się odchudzam. Zarówno moja mama jak i babcia ciągle krytykują to, że chce schudnąć. Przed kolacją wypiłam jeszcze 1,5 szklanki soku z jabłek, kiwi i bananów ![]() Do dzisiejszych ćwiczeń mogę zaliczyć: - 3 razy wchodzenie i schodzenie na 4 piętro. - nie liczyłam ile, ale chodzenie po schodach w szkole (chociaż miałam ochotę kilka razy użyć windy, ale dałam radę ![]() - dłuższy spacerek z psem Niestety ćwiczeń jako takich nie robiłam, bo w środę, czwartek i piątek późno wracam ze szkoły ; /
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-12 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Ja również się dołączam jeśli można :P
Zaczęłam dietkę już po raz drugi, za pierwszym razem udało mi się schudnąć 20 kg, teraz troszkę się zaniedbałam i mam jakieś 8-9 kg do oddania w dobre ręce ![]() Najbardziej denerwują mnie wystające "boczki", których muszę się pozbyć ale płaski brzuszek też by się przydał, w końcu mamy już wiosnę!!! Tak więc trzymajcie kciuki i życzę powodzenia w walce ze zbędnymi kilogramami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witamy, witamy i za pozbycie się zbędnych kilogramów kciuki trzymamy
![]() ![]() Aza, mam jeszcze jedno pytanie w sprawie aparatu ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-12 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie odzywałam się dziś, bo nie miałam czasu. wstałam koło 9, do szkoły, wróciłam dopiero o 17, robiłam sałatkę, sprzątałam w domciu... moje menu: 9 - serek wiejski 12 - jabłko 14 - jogurt pitny jogobella light 17 - miska zupy pomidorowej od 17 do 19 podjadłam ok 70g migdałów, odrobinkę suszonej żurawiny i jedną śliwkę 20 - kromka białego chleba (rodzice taki kupili, a jak byłam w sklepie to o tym nie wiedziałam...) z szynką, sałatą i ogórkiem, łyżkę sałatki hawajskiej do tego około 19:30 wypiłam jednego drinka z sokiem ![]() dzis rano się zważyłam i było równo 63kg... godzinkę ćwiczyłam na wf, ale wiadomo, za bardzo na nim się nie zmęczyłam.. teraz wypiję herbatkę zieloną, potem czerwoną i poćwiczę z Mel B. rozgrzewka, nogi, pośladki, abs. Naamaha coś Ty, nie sepleni się ![]() Edytowane przez aza3994 Czas edycji: 2013-04-12 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Z tym seplenieniem pytałam, bo moja koleżanka miałam aparat, zdjęła w tym roku i została jej taka...lekko niewyraźna al'a sepleniąca wymowa :P A aparat ja będę miała na całe zęby, do końca, ale mam nadzieje, że mu się nic nie stanie. Nie mogłabym zrezygnować z takich pyszności jakimi są orzechy! ![]()
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
no ja też miałam na wszystkie, zarówno góra jak i dół, u siebie żadnego seplenienia nie zauważyłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Ja dziś jeśli chodzi o jedzenie to nie mam się czym pochwalić, rano zjadłam 2 kromki chleba żytniego z dżemem, później jogurt+banan+mandarynki moim obiadem były 3 kromki chleba słonecznikowego z serkiem Almette (:/), póżniej jabłko i 2 kromki chleba z pasztetem.
Masakra totalna jednym słowem, ale ciężki dzień dziś miałam i jadłam to co miałam pod ręką. Jutro będzie znacznie lepiej! Za to poruszałam się dziś ![]() ![]() Jestem z siebie dumna, że wykonałam całego killera ![]() Ale jak widziałam te zwały tłuszczu.. Boże mój do czego ja siebie doprowadziłam..
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
jabluuuszko rzeczywiście, sam chleb dziś... no ale jutro będzie lepiej
![]() ja dziś poćwiczyłam, rozgrzewka, pośladki, brzuch i pół cardio z mel B, więcej nie dałam rady... jak ćwiczę to też się załamuję widzac tłuszcz na swoim brzuchu i jej płaski, opalony... potem peeling kawowy, ażeby uda wygładzić, balsam wyszczuplający, folia i leżę ![]() ![]() ogólnie jakoś jestem zdeterminowana... mam dość tego tłuszczu i muszę go zgubić, nie ma bata... a teraz idę spać, dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
jestem z wami cały czas, sercem i duchem !
dietuję ładnie, wczoraj cwiczyłam i jutro też zamierzem. a w niedzielę maraton zumby w okolicznym fitness clubie- wiec jak widzicie jest ok ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój raporcik: Ś jogurt 0,1% z musli II skibka kawiorka z dżemem i mały banan O warzywa z kuskusem, kostka deserowej czekolady P kaszka manna i jabłko K 1 skibka chleba takiego mega ciemnego, pełnoziarnistego z połową pomidora i kilkoma pieczarkami wypiłam: 1l wody i 3 herbaty ćwiczyłam: połowę Jillian - Killer Buns and Thighs i połowę Skalpela ![]() ... musiałam zjeść tę kosteczkę, w końcu dzień czekolady był ![]() Edytowane przez ladyasia Czas edycji: 2013-04-12 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Ladyasia, wybaczamy czekoladę
![]() Moja kolej (za wczoraj): Ś: miska owsianki na mleku (2% :/) IIŚ: jabłko O: miska barszczu czerwonego + jajko sadzone i 2 ziemniaczki P: 4 wafle ryżowe z sezamem (19 kcal jeden wafelek) + jabłko K: kromka chleba razowego (bez masła) z szynką odtłuszczoną + ogórek Dodam że za obiady jest odpowiedzialna babcia, więc jem to co jest ![]() Wieczorkiem jeszcze zaliczyłam rowerek 20 min tempem +/- 30km/h. To był dystans ok 10,6 km, jestem z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ziemniaki wcale nie tuczą, tylko sos do nich! ale nawet jak tak było, to przecież wcale nie jest źle, obiad to największy posiłek przecież ![]() a mi już 4 dni waga stoi :/ chyba jutro kaszodzień na rozruch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
jabluszko- oj dużo chleba w tamtym dniu. Ale nie raz tak jest, że nie ma się czasu usiąść i spokojnie zjeść, a co dopiero szykować sobie większe posiłki. Jeden taki dzień nie zaszkodzi
![]() ladyasia- widząc co ćwiczyłaś to na pewno spaliłaś tę kosteczkę w trymiga ![]() Ja też się wczoraj pokusiłam o kostkę czekolady, ale na szczęście bez cukru ![]() W ogóle to dzisiaj rano, po śniadaniu (!) się zważyłam i...było 55,9! ![]() ![]() ![]() Dzisiaj będę dużo chodzić, bo idę na jarmark ekologiczny ![]() ladyasia- to normalne, że w pewnym momencie waga stoi w miejscu. Trzeba być cierpliwym i dać czas organizmowi. Ja słyszałam, że głodówki (nawet jednodniowe ; /) i takie dni na jednym produkcie bardzo spowalniają metabolizm. Nie wiem czy to prawda.
Wybieraj kosmetyki wolne od okrucieństwa! ![]() veganees.blogspot.com/ Mój blog kulinarny www.facebook.com/groups/healthomania/ Żyj i daj żyć innym- czyli jedz, nie krzywdź, kochaj! ![]() ![]() http://empatia.pl/str.php?dz=117 Edytowane przez Naamaha Czas edycji: 2013-04-13 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Asia i nie ważymy się codziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ![]() mój stan na dziś: waga: 63kg talia: 67 cm brzuch: 74cm biodra: 88cm udo: 53cm (zeszły mi 2cm od ostatniego mierzenia ![]() ![]() cel I : 60kg dieta: zrównoważona, brak słodyczy, brak białego chleba, brak fastfoodów, dużo warzyw, owoców, nabiału ćwiczenia: najczęściej jak się da, codziennie abs z Mel B, jak tylko jest czas to cały trening. picie: butelka wody dziennie, herbata czerwona, herbata zielona, pokrzywa wspomagacze: ocet jabłkowy (gdy kupię :P) to chyba tyle z głównych założeń, jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.