![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Słodkie mamy -przepisy, porady itp
Wyciągnęłam dziś wagę kuchenną- i jak się okazało 1 kromka mojego chlebka waży 50g czyli tyle ile zalecają na 2 kromki
![]() ![]() Z pizzy nie rezygnuj- malutko przekroczyłaś, pewnie 2 gryzy mniej i cukier byłby w normie. W szpitalu mierzyli mi cukier po 2h i też normę miałam do 120 (co lekarz to inne wytyczne). Tłumaczyli to tym, że jeśli zjemy cukier prosty to po 1h wynik może być ok a skoczyć dopiero po 2h. Strasznie to wszystko skomplikowane ![]()
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40584645]Całkiem możliwe. Ta cukrzyca to dziwna choroba i trzeba wielu obserwacji, by się z nią zapoznać. Np. ja zauważyłam, że im bardziej głodna jestem rano, tym mam wyższy cukier ![]() Za chwilę się zabieram za pizzę i surówkę ![]() ja juz nie wiem jak mam walczyc ze swoim cukrem na czczo ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40588336]125 :/ A było dokładnie tyle: ciasto z mąki pełnoziarnistej (mąka, oliwa z oliwek, woda, drożdże, sól), sos z pomidorów w kartoniku + przyprawy, odrobinka kukurydzy, parę plastrów pomidora, trochę tuńczyka i 2 plasterki chudej polędwicy, troszeczkę sera. Zjadłam z okrągłej blachy trochę ponad połowę :/[/QUOTE] jak sobie raz robilam spaghetti z domowym sosem pomidorowym i makaronem pelnoziarnistym to cukier mialam 132, nie wiem co winic, pomidory z puszki czy makaron ![]() w ogole zauwazylam ze zawsze jak jestem u matki to mam nizsze cukry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Mnie ta cukrzyca wykończy psychicznie, już sama nie wiem co groźniejsze dla dziecka- mój stres czy ona. Na drugie śniadanie zjadłam ten sam zestaw co na 1 i cukier 133
![]() Na obiad zrobiłam tortillę pełnoziarnistą, bardzo smaczna wyszła nawet mój TŻ się skusił i nie marudził. Za pół godziny zobaczymy co za kosmos mi wyjdzie po niej.
#124 |
Konto usunięte
|
No to jest najgorsze, że te cukry robią co chcą, zero przewidywalności.
Ja po śniadaniu 95, chleb żytni jest idealny. Ale kupiłam teraz orkisz i jakiś pełnoziarnisty, nie umiem jeść w kółko tego samego, tym bardziej, że ten żytni ma taki specyficzny smak.. Na obiad zaraz robię rybę (ale normalnie na patelni smażę), jaglankę i surowkę z wczoraj, z kapustki. Mam nadzieję, że nie skoczy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Smażona miruna, 3 łyżki kaszy jaglanej, surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka - 87
![]() Współczuję tego cukru po tortilli, ja już chyba nawet nie próbuję :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
taribari
![]() ![]() ja dzis znow zrazik na obiad, salata i tym razem kopytka bo nie moglam sie oprzec, cukier 93 ![]() eh powinnam cala ciaze u matki spedzic to mialabym cukry idealne ![]() ale z tym stresem i nerwami serio cos jest na rzeczy, bo jak ostatnio mialam na czczo 107 to wieczor wczesniej tz ostro mnie wpienil ![]() a slyszalyscie o tym ze przeziebienie cukier podnosi ? bo tez by sie u mnie sprawdzalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Mam załamkę, pewnie bez insuliny się nie obędzie
![]() Bajka po kopytkach to ja bym chyba ze 140 miała ![]()
#129 |
Konto usunięte
|
Tari, może nie będzie tak źle...
Z tą Wasą to radzę uważać, bo ona jest mało kaloryczna i nie bardzo się nią pojesz (pojecie). W książeczce piszą, że można ją jeść np. na podwieczorek, ale ja bym nie ryzykowała z głównymi daniami. Natomiast ja odkryłam niedawno nowy przepyszny składnik diety: Bieluch ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tym bieluchem musze sie zainteresowac, chociaz dla mnie jak smietana jest activia naturalna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Ja na szczęście lubię wszystkie jogurty naturalne, teraz serki naturalne, itd., bo wiadomo, że żadnych Danio nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
....
Edytowane przez sziszmiszka Czas edycji: 2013-05-02 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Nie poznałam Cię
![]() Kochana ale nie stresujemy się i nie płaczemy, bo nasze dzidzie wszystko czują...... Idź po prostu do dobrego lekarza, niech Cię dobrze poprowadzi, powie dokładnie co i jak. Masz już dużo obserwacji, spisz sobie pytania na kartce i na spokojnie do tego podejdź. Nie masz też tych cukrów wywindowanych w kosmos, niektóre poradnie dopuszczają nawet normę do 140. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40607249]Tari, może nie będzie tak źle...
Z tą Wasą to radzę uważać, bo ona jest mało kaloryczna i nie bardzo się nią pojesz (pojecie). W książeczce piszą, że można ją jeść np. na podwieczorek, ale ja bym nie ryzykowała z głównymi daniami. Natomiast ja odkryłam niedawno nowy przepyszny składnik diety: Bieluch ![]() ![]() ![]() A co myślisz o Wasie jako tylko o koniecznym dodatku węglowodanowym? Myślałam żeby go potraktować jako dodatek do jakiś sałatek w których byłoby białko którym najadam się na długo. Dopóki nie dostanę się do lekarza muszę mieć wyniki w normie, bo w przeciwnym razie wyląduję w psychiatryku ![]() ![]() A Bielucha bardzo lubię ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40609786]Nie poznałam Cię ![]() Kochana ale nie stresujemy się i nie płaczemy, bo nasze dzidzie wszystko czują...... Idź po prostu do dobrego lekarza, niech Cię dobrze poprowadzi, powie dokładnie co i jak. Masz już dużo obserwacji, spisz sobie pytania na kartce i na spokojnie do tego podejdź. Nie masz też tych cukrów wywindowanych w kosmos, niektóre poradnie dopuszczają nawet normę do 140. Będzie dobrze ![]() Konta mi się pomerdały ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
hej
ze wsgledu na badanie cukru we krwi chcialabm sie dolaczyc do Was i tak pewnie bede miala diete i tak to juz wole na nia przejsc. narazie nie mam glukometru ani nic ale wole nie ryzykowac nawet nie wiem co jesc mam pytanko ten glukometr sie kupuje czy dostaje ?
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi ginekolog poleciła spytać się w aptece, do których pasków dają glukometry gratis. Wtedy przepisała mi receptę na konkretne paski, a wykupując je dostałam sprzęt za darmo (musiałam wypełnić tylko jakiś formularz). Jakie wyszły Ci wyniki po glukozie?
![]() |
#137 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie płacz. Dziecko jest pobudzone, jak matka jest zestresowana! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czczo mialam 84 a po 2 godzinkach wyszlo mi 175 niestety musze Wam zyczyc dobrej nocki bo padam w glowie mi sie caly dzien kreci wiec wole sie polozyc
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-05-02 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
No i po wieloziarnistym 106. Jednak żytni o wiele lepszy, ale i tak tragedii nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Czyli coś w tych ziarnach musi być
![]() Postanowiłam się nie stresować cukrzycą. Tłumaczę sobie, że wiele kobiet nawet nie wie że ją ma a dzieci rodzą się zdrowe. Odżywiamy się teraz tak zdrowo, że nasze maluchy na pewno na tym zyskają. ![]() Spokój ducha jak widać pomaga, bo od rana cukry w granicach 100 ![]() Na obiadek zupa pieczarkowa i kurczak duszony z cukinią, bakłażanem i pomidorami + dziki ryż. Ciekawe czy się polubią z panią glukozą ![]()
#141 |
Konto usunięte
|
No widzisz! Spokój i jeszcze raz spokój...
U mnie dziś kotlet z fileta z kurczaka, kasza jaglana i fasolka szparagowa ze słoika. Jestem bardzo ciekawa, jak tam moja morfo po tej diecie, chyba sobie zrobię kontrolnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Perse Ty też masz problemy z anemia? Ja ciągle w dolnej granicy pomimo łykania żelaza. Chyba co jakiś czas zaserwuję sobie jakąś chudą wołowinę zamiast tych kuraków.
Najbardziej mnie zastanawia problem zaparć- moje największe utrapienie od początku ciąży. Udało mi się je zwalczyć pijąc na czczo wodę z cytryną i miodem, teraz musiałam odstawić i znowu wróciło. Jem teraz tyle warzyw i błonnika, że już więcej się chyba nie da, a tu nic. Chyba obalam kolejny mit. A powiedzcie mi jeszcze, co można przekąsić pomiędzy posiłkami jak nas głód dopada?
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żelaza się boję właśnie z tego samego powodu, co Ty.. Powiem Ci, że u mnie był z tym problem do 5. miesiąca włącznie, w 6 było super, a teraz jakoś znowu nawróciły zaparcia :/ Nie wiem, chyba się jelita rozleniwiły :/ Mimo super zdrowego jedzenia... Podjadać możesz warzywa. Ja czasami tak robię. Albo właśnie jakąś kromkę Wasy. Wiesz, ideałem by było jeść takie posiłki, że potem się nie jest głodnym przez te 2,5-3 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
No to nie jestem sama jak widać
![]() Z ryżem się polubiliśmy na szczęście- po obiadku 109 ![]() ![]()
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam ładne cukry i po tym i po tym, więc oby i u Ciebie tak było! Tari a tak swoją drogą zapraszam Cię do wątku mam lipcowo-sierpniowych ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-03 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
No właśnie tak się zbieram i zbieram, ale tak pędzicie szalone, że co chce coś dopisać to kolejne kilka stron i gubię wątek
![]() ![]()
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- 85 po obiadku... Upiekłam taki pół chleb pół babkę drożdżową, zjem kawałek na podwieczorek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40620512]Haha
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- 85 po obiadku... Upiekłam taki pół chleb pół babkę drożdżową, zjem kawałek na podwieczorek.[/QUOTE] Witam Was Słodkie Mamuśki Chciałabym dołaczyc do Was i sie troszke pożalic.....juz od ponad tygodnia walcze z ta dieta...i o niczym innym nie mysle tylko o jedzeniu...co dzisiaj zjem....bądź juz czego nie zjem,heh, to jest jakas masakra dla mnie ![]() Pers jak dla mnie to masz super te wyniki ![]() ![]() ![]()
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Cukrzyca jest podstępna i u każdego działa inaczej... :/ Nawet u jednej osoby działa tak, że raz po czymś jest dobry cukier, a raz kiepski. Ja teraz zjadłam 2 kawałki takiej a'la babki alzackiej i już drżę na myśl o mierzeniu ![]() Jesteś pod opieką diabetologa? Nie jadasz za mało w tym momencie, skoro możesz jeść tylko 1 kromkę chleba? Który to tc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40620512]
85 po obiadku... Upiekłam taki pół chleb pół babkę drożdżową, zjem kawałek na podwieczorek.[/QUOTE] Wow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.