![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Edukacja seksualna w wieku 0-4
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Edukacja seksualna w wieku 0-4
To jest normalne, ze sie kochaja, ze chca byc razem itd. Tak jest w wiekszosci gatunkow na swiecie, ze homoseksualizm istnieje o jest naturalny i jest normalny. A my w dodatku zyjemy w swiecie cywilizowanym i kulture modyfikujemy z czasem tak, aby wiekszosc ludzi czula sie w niej odpowiednio.
A przy okazji kultur- nie w kazdej model rodziny jest taki sam. Nie w kazdej dziecko ma dwoch rodzicow obojga plci. Nie jest niezbedne do wychowywania sie i zycia w szczesciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że u nas jest najpowszechniejszy model rodziny mama + tata + dzieci nie znaczy, że tylko to jest dobre wystarczy spojrzeć na model poligamiczny ![]() Warto by było zrobić badania na grupie dzieci z DD - ciekawa jestem co by powiedzieli: wybraliby życie w dd czy życie z dwoma ojcami/dwiema mamami? Mam wrażenie, że to drugie? Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-05-04 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie ma we mnie grama nienawiści w stosunku do homoseksualistów. Mało tego, nie widzę powodu, by się ze swoich poglądów komukolwiek w szczegółach tłumaczyć i prezentować argumenty dlaczego uważam tak a nie inaczej; szukać zrozumienia czy aprobaty. Tu się mówi o potrzebie zrozumienia i tolerancji, zapalczywości i nienawiści. Moje poglądy, których nie ogłaszam wszem i wobec, bez kontekstu spotkały się niejednokrotnie z agresywną reakcją. Jestem zacofanym ciemnogrodem jak usłyszałam. Dziękuję, nie trzeba mnie nawracać na pogląd dotyczący naturalności homoseksualizmu i rodzicielstwa osób homoseksualnych. Jeśli ktoś ma dostęp do badań, nie watpliwych pod względem metodologii w tym temacie- chętnie zobaczę. Bo rozwój dziecka w rodzinie (bez względu na jej strukturę) generalnie mnie interesuje.
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Czyli Ty przyjmujesz bezkrytycznie wszystko co Ci NARZUCI Kościół Katolicki, ale ZALECANE wytyczne, stworzone przez profesjonalistów odrzucasz...? Bo kościól właśnie tak stwierdził "homoseksualizm jest zły i już"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Na tym polega wyznawanie religii: funkcjonowanie wg zasad kościoła, w którym się jest. Nie ma tu znaczenia,czy to kościół katolicki czy jakikolwiek inny. Są kwestie, do kótych osoba wyznającama wątliwości i to podlega dyskusji. Natomiast są kwestie, które sa bezsprzeczne. A KK nie stwierdził: zachowania homoseksualne są złe, bo tak sobie wymyśliliśmy.
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam ludzi wyznających wiarę w Boga, ale mających WŁASNY ROZUM, żeby odróżnić co jest dobre, a co jest złem podkręcanym przez Kościół. I tyczy to się każdej religii właśnie. Bo co powiesz na islamistów, którzy są nawoływani do samobójczych ataków? Też uważasz, że powinni dalej wyznawać swoją religię i jej zasady bezsprzecznie...? Bo na tym to polega, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Są religie wg których transfuzja krwi jest nie do zaakceptowania. Z medycznego punktu widzenia jes to conajmniej kontrowersyjne, zwłaszcza, że takie podejście uniemożliwia uratowanie ludzkiego życia. Wyznawcy danej religii zdają sobie sprawę z tego faktu. I nadal trwają przy swoich przekonaniach. Osobiście się ztym podejściem nie zgadzam. Natomiast nie wyobrażam sobie zmuszać ich do przyjmowania krwi, w przypadku zagrożenia ich zycia.
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Toż przecież nikt cię nie zmusza do wchodzenia w związek homo
![]() Ale pisanie, że taki związek w odniesieniu do posiadania dzieci jest zły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
wańka wstańka
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40631081]Toż przecież nikt cię nie zmusza do wchodzenia w związek homo
![]() Ale pisanie, że taki związek w odniesieniu do posiadania dzieci jest zły...[/QUOTE] to co? A jak napiszę, że bycie półsierotą może mieć negatywne skutki na rozwój dziecka to też będzie kampania, by mnie nawrócić ?
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40629890]
Warto by było zrobić badania na grupie dzieci z DD - ciekawa jestem co by powiedzieli: wybraliby życie w dd czy życie z dwoma ojcami/dwiema mamami? Mam wrażenie, że to drugie?[/QUOTE] A ja bym spytała czy wolą żyć w rodzinie z dwoma ojcami/mamami czy z mamą i tatą. Sama wiesz, ze nie na tym polega problem dzieci w DD, że nikt ich nie chce i dlatego dziwi mnie, że to wyciągasz. Ja mam problem z dziećmi w rodzinach homoseksualnych, tak jak ajah. Badania nie do końca mnie przekonują. Tym bardziej, że wszyscy znani mi homoseksualiści przyznają, że związki wśród nich są mniej stałe niż wśród hetero i oni też w większości są przeciwko dzieciom w związkach homo. Jakiś czas temu ogladałam dokument francuski o dwóch rodzinach homo, które wychowywały dzieci wspolnie (był to dzieci z wcześniejszych związków hetero) i w których dzieci czuły się źle. W jednej rodzinie dzieci były już dorosłe i odkąd wyprowadziły sie z domu to nie kontaktowały się z mamami a wcześneij zdecydowanie nie akceptowały swojej nowej rodziny i były z nimi problemy. W drugiej dzieci wyniosły sie do taty, który był w związku hetero. Jak widać dzieciom nie jest wszytsko jedno, tym bardziej, kiedy wcześneij były wychowywane w tradycyjnych rodzinach. Oczywiście, można powiedzieć, że dziec sa ciemne, nienowoczesne i zindoktrynowane itd. ![]() Poza tym tak jak pisałam wcześniej w tym wątku nie wiem jak dziecko zareaguje na wieść "mama cię oddała dwóm tatusiom"... Dlatego ja się naprawdę głęboko zastanawiam nad dziećmi w związkach homo i jestem, jak na razie, przeciwna.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-05-04 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja tolerują związki homo, ale dzieci w takich związkach nie. Dla mnie rodzina to mama+tata+dzieci. Żadna inna. Poligamia też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze coś.
W przypadku homoseksualizmu jest wszytsko albo nic. To mi się nie podoba. Ja nie mam nic do osób homoseksualnych, nikogo nie krytykuję ani paluchem nie pokazuję. Ale to nie znaczy, że jeśli toleruję to muszę też przyjmować wszytsko co im do głów przyjdzie, każdą zachciankę. A jeśli ktoś nie jest zwolennikiem adopcji dzieci przez pary homoseksualne już jest ciemniakiem, moherem czy innym takim. Nie. To nie tak powinno wyglądać. To, że nie przeszkadza mi co i z kim ktoś robi w łożku, to nie znaczy, że nie mogą mi przeszkadzać inne działania tej osoby w innych dziedzinach życia.
![]() |
#134 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Zalecenia zakładają dobrowolność udziału w zajęciach czy zmuszają wszystkich?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ma być obowiązkowo w programie tak jak inne przedmioty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Ja się jedynie obawiam o poziom takich zajęć. O przygotowanie kadry pedagogicznej itd. Pal licho, jeśli nastolatkom na WDŻwR pani opowiada głupoty, np. o mikroporach w prezerwatywach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4062627 9]Chcialas zebym wytlumaczyla moj poprzedni post, w ktorym pisalam ironicznie o modlach i rozancu. Odpisalam, napisalam o moich odczuciach, nie zakazalam Tobie sie modlic, nie zakazalam Tobie odzegnawac sie od wiary. Napisalam dlaczego ja mam takie a nie inne odczucia.[/QUOTE] Z zacytowanej przeze mnie wypowiedzi nie wynikało jasno że to Twoje odczucia a jedynie wyczytałam wyśmiewanie odmawiania różańca i wędrówek na Jasną Górę. Poczułam się obrażona i dziwi mnie że administracja forum takimi wypowiedziami nie interesuje się tak bardzo jak tymi o homolubnych.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Profesjonaliści? Jeden z naszych profesjonalistów swojego czasu okazał się pedofilem.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40629890]otóż to
To, że u nas jest najpowszechniejszy model rodziny mama + tata + dzieci nie znaczy, że tylko to jest dobre wystarczy spojrzeć na model poligamiczny ![]() Warto by było zrobić badania na grupie dzieci z DD - ciekawa jestem co by powiedzieli: wybraliby życie w dd czy życie z dwoma ojcami/dwiema mamami? Mam wrażenie, że to drugie?[/QUOTE] Widziałam dokument o rodzinie poligamicznej. I jak się już te panie otworzyły i zdobyły na szczerość to było to dla nich spore poświęcenie, musiały walczyć z zazdrością i ustalać grafik wizyt w sypialni męża. A gdy sobie brał na żonę kolejną, młodszą dziewczynę to ogólnie radość reszty była bardzo wymuszona i sztuczna. Jak dla mnie to bardzo niekorzystny dla kobiet model, ale jak się w nim dorasta i żyje to się to jakoś akceptuje. Ale my już wyrośliśmy (mam nadzieję) z podporządkowania kobiet mężczyznom i nasze społeczeństwo nie powinno się cofać w rozwoju. U nas rodzina to dwóje rodziców i dzieci. I to my jesteśmy odpowiedzialni za to jaki świat wykreujemy dzieciom. Czy im damy to co najlepsze, czy będą obiektem eksperymentów i spełnieniem czyichś zachcianek. Dzieci z domów dziecka nie stoją przed takim wyborem, gdyż nie brakuje par heteroseksualnych chętnych na adopcję. Przyczyny, że tam przebywają są zwykle inne.
Nigdy nie pozbawiaj nikogo nadziei, może to wszystko, co mu pozostało. —H. Jackson Brown Edytowane przez lezka81 Czas edycji: 2013-05-04 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I zgadzam się z tym, że dzieciom, które były wychowywane w konkretnym modelu rodziny może nie odpowiadać zmiana modelu rodziny. Nie mówiąc o tym, że w ogóle rozstanie rodziców i rozpad rodziny dla wielu dzieci jest bardzo traumatyczny i bywa, że dzieci nie akceptują nowych partnerów rodziców, mimo że rodzice nagle nie zaczynają związku z osobą tej samej płci. Cytat:
Cytat:
O jakich wzorcach tutaj mówisz?
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40629890]otóż to
To, że u nas jest najpowszechniejszy model rodziny mama + tata + dzieci nie znaczy, że tylko to jest dobre wystarczy spojrzeć na model poligamiczny ![]() Warto by było zrobić badania na grupie dzieci z DD - ciekawa jestem co by powiedzieli: wybraliby życie w dd czy życie z dwoma ojcami/dwiema mamami? Mam wrażenie, że to drugie?[/QUOTE] Gdzie poligamia jest bardzo rozpowszechniona?? Tak z ciekawości pytam żeby nie było ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#143 |
ma zielone pojęcie
|
Aha, rozumiem. Ja akurat jestem zdania, że zachowanie człowieka wynika z jego osobowości, a nie płci biologicznej.
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, a ilu księży jest pedofilami? ![]() Nie wszyscy psycholodzy są pedofilami... ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Ja patrzę na sprawę z perspektywy osoby, która zna kilka par homoseksualnych wychowujących dzieci. W przedziale wiekowym 2-16. Dzieci są zupełnie normalne, jedyne co je dotyka, to ataki na ich rodzinę. Kolejną sprawą jest, że bardzo mało homoseksualnych par, szczególnie męskich, chce mieć dzieci! Także problem jest trochę rozdmuchany, w stosunku do rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie jeden z synów był strasznie zajadły, aż się źle tego słuchało. Z niego ta sytuacja zrobiła faktycznego fanatyka przeciwnika związków homoseksualnych. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak. Ale potrafię ocenić, które zasady są racjonalne, a które czynią zło. Np. mieszkając w Rosji, człowiek ma się bezwolnie podporządkować zasadom tam panującym...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja mam przykłady tu gdzie mieszkam, że ludzie, którzy tu przyjechali nie chcą przestrzegać praw i zasad obowiązujących tutaj i usiłują tutaj żyć wg własnych praw. Nie podoba mi się to, nie chcę tutaj patrzeć jak są opluwane dziewczynki, które chodzą do szkoły, bo tu zasady są inne. Dlatego odpowiem Ci, ze tak, jeśli gdzieś mieszkasz musisz przestrzegać zasad obowiązującym w danym kraju albo z niego wyjedz. Na koniec powiem Ci, że nie znam Cię, pewnie się myle, ale jesteś nietolerancyjna i z pogardą odnosisz się do innych ludzi. Katolik to też człowiek. Nigdy nie zrozumiem jak można walcząc o czyjeś prawa jednocześnie gardzić i wyśmiewać innych ludzi. Nie potrzebuję Twojego wspólczucia. Tak Cię niestety "widzę" czytając co piszesz w tym wątku.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-05-04 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ostatniego akapitu - faktycznie się mylisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4063643 9]A mnie dziwi, ze redakcja nie reaguje na rasizm. Nie ma takich osob jak murzyni. Jest to okreslenie rasistowskie.[/QUOTE] Nie, nie jest, chociaż zaczyna faktycznie znikać z języka polskiego raczej przez negatywne skojarzenia niż przez faktyczne znaczenie. Słowo Murzyn ma w języku polskim swoje miejsce i żal mi będzie jesli zniknie, bo ma ciekawe i nierasistowskie czy pogardliwe pochodzenie. To nie jest to samo co w innych językach Niger czy Negro. Tutaj do poczytania. Maly cytat: "Pamietajmy, że historycznie Murzyn to nie angielskie Negro, lecz starodawne określenie wszystkich ludzi czarno- i ciemnoskórych, jak dawny angielski i niemiecki Moor. Języki germańskie wprowadziły rdzeń niger dopiero w epoce masowego handlu niewolnikami z Afryki, dlatego angielskie Negro kojarzy sie dziś z Chatą wuja Toma, ale polski Murzyn także ze szlachetnym Otellem (choć nie wiadomo, czy nie był on w dzisiejszym znaczeniu Arabem)". Jeśli już jesteśmy przy poprawności politycznej. To przypomniał mi się jeszcze jeden argument, wcale nie błahy, na nie, jesli chodzi o adopcję dzieci przez pary homoseksualne. Przypadek Andy Cannona. W tym przypadku dziecko padlo ofiara poprawnosci politycznej sluzb socjalnych.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-05-04 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.