Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawiamy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 22:13   #121
Copykat
Zakorzenienie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

To i ja się pochwalę oszczędnościami
- nie robimy wesela, tylko obiad na ok 30-35 osób (koszt ok 5 tys + alkohol), w związku z czym odpada nam zespół/DJ, kamerzysta i morze wódy
- fotograf znajomy (zdjęcia ze ślubu, przygotowań, pleneru + albumy dla nas i rodziców poniżej 1000zł)
- wizażystka znajoma
- jedziemy samochodem rodziców albo swoim
- nie kupuję sukni w salonie, tylko szyję (1550 zł)
- nie planujemy dekoracji poza tymi które będą na sali
- zaproszenia z Allegro, cena 1,30/szt
- obrączki kupowaliśmy jak była promocja (1370zł)

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:26   #122
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby o

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Polecam z całego serca to wino Jest przepyszne, raz spróbowałam i się zakochałam w nim. Raczej jestem fanką win mojego dziadka własnej produkcji hehe wiec kupne mi nie za bardzo smakują, ale to jest naprawdę pyszne.

Mogen David rulez

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Oj nie zazdroszczę ci.. Ciężko tak samemu i ta tęsknota..
Ale głowa do góry, miejmy nadzieję, że ten czas szybko zleci i znowu będziecie razem. A jakby co to masz nas, użytkowniczki, które z pewnością ci doradzą w przygotowaniach ślubnych i wesprą w gorszych chwilach
To musze spróbować!!!

Zgadzam się, zawsze jesteśmy my i chętnie będziemy wspierać :-*

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
- nie robimy wesela, tylko obiad na ok 30-35 osób (koszt ok 5 tys + alkohol), w związku z czym odpada nam zespół/DJ, kamerzysta i morze wódy
- fotograf znajomy (zdjęcia ze ślubu, przygotowań, pleneru + albumy dla nas i rodziców poniżej 1000zł)
- wizażystka znajoma
Kochana a masz może wybrane zaproszenia?

Wczoraj widziałam się ze świadkową i ma nam pomóc w zawieszkach na wódkę i w znalezieniu kilku innych drobiazgów

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:43   #123
wantxme
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i ś

dzieki dziewczyny bedzie ciezko ale musze dac rade..

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 00:28   #124
kami932
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i ś

Czy i ja moge dolaczyc? Ja co prawda jeszcze 3 latka, ale uswiadomilyscie mi, ze na wieelu rzeczach da sie zaoszczedzic
Juz teraz wiem, ze:
- sala nalezy do szefow mojego taty, jest piekna + rabacik
- samochod (tata pracuje w BMW.. )
- dekoratorka znajoma (tylko kosciol, samochod i ogolne porady)
- raczej bez dodatkowych ozdob na sali
- fryzura i makijaz po znajomosci
- wodka, napoje i te rozne inne w hurtowni
- moze namowie mamusie, zeby ciasta zrobila (100%, ze beda lepsze niz kupowane)
- bez welonu, a nawet jesli to uzywany
- zadnych poprawin (ewentualnie sciagne pomysl z grillem w ogrodku dla najblizszych)
- albo fotograf albo kamerzysta (no chyba, ze sie trafi fajna oferta to mozna sie zastanawiac )
To na razie tyle, ale w miare przygotowan bede bardziej kombinowac Moi rodzice znają naprawde wiele ludzi i kto wie, co jeszcze bedzie taniej. Planujemy sami finansowac, a mlodzi jestesmy i wiadomo jak to jest, szczegolnie, ze tylko jedna wyplata, bo ja nie pracuje. Damy rade!
kami932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 08:30   #125
malenstfo24
Rozeznanie

Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Mamy ten sam problem. TŻ chciał to wino, ale nie widzieliśmy go od jakiegoś czasu. Na bank nie chcemy Carlo Rossi, bo jakoś specjalnie nam nie smakuje. Pytałam znajomych, ale i oni średnio się orientują

O kurczak, faktycznie udało Ci się przyoszczędzić!!!
Z czerwonych moge polecić don rafaello półsłodkie z tesco i chyba carefoura, nie jestem koneserem, ale to takie dobrze wyważone winko cena przerażająco tania 12zł,10,9zł zależy gdzie. Ja szukam różowego...i zamierzam spróbować swoich sił szyjąc ubranka na butelki, tylko musze znaleść wykrój

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:50   #126
lolkafasolka
Raczkowanie

Witam!wstępnie planuję z chłopakiem ślub w 2016r i na pewno będzie oszczędny, bo musimy zrobić też duży remont domu lub całkowicie go zmienić..:/chciałam się zapytać czy wiecie ile może kosztować oszczędne wesele w małym mieście na ok 80 osób?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Chciałam jeszcze dodać,że te kwiaty w słoikach są świetnym pomysłem! szkoda że w salach u mnie nie będą pasować..
lolkafasolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:47   #127
wantxme
Wtajemniczenie

minum pewnie 20-25 tys.. i zalezy czy w jakies sali z catereingiem czy zwykla swietlica i catering osobno gdzie wy robicie sami wszystkiie zakupy [ my tAK robimy ] .. . bo jesli sala z cateringiem to mysle ze moze byc nawet kolo 30 tys. .. ;/

tak sobie mysle zostal w sumie rok do mojego slubu/... juz powoli chcem kupowac rozne rzeczy zeby potem nagle nie wydawac na raz tyle kasy a spokojnie po troche.

niedlugo bede rozgladac sie za bizuteria slubna. mysle nad kolczykami i bronsoletką. naszyjnika nie chcem .. raczej złoto ale moze ze srebrneymi dodatkami? kolczyki chyba wiszące

za jakies pare mies. beede robic już te wazoniki słoiki itp. kupowac swiece

będę rozglądac sie też za bielizną i butami

a co do butów to jest troche problem. tz jest niewiele wyższy odemnie.. nie wiem kompeltnie jakie buty kupic.. mysle nad sandalkami prawie ze płaskimi ewentualnie koturenka na 2-3 cm.. nie wiem .. maskara!

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-20, 07:49   #128
tatajanka
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Ja też radzę szybciej rozglądnąć się za butami, ja to zrobiłam na ostatnią chwilę i w sobotę dopiero kupiłam. Nie wiem czy zdążę rozchodzić. A problem był straszny, nie mogłam nic ładnego znaleźć;/

Wantxme, fajnie, że zdecydowałaś się wcześniej wszystko przygotowywać, bo ja też tak postanowiłam, ale dopiero teraz się biorę

A może doradzicie mi Kochane, ile szampanów powinnam kupić na toast dla ok. 80 osób?
tatajanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 07:57   #129
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tatajanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też radzę szybciej rozglądnąć się za butami, ja to zrobiłam na ostatnią chwilę i w sobotę dopiero kupiłam. Nie wiem czy zdążę rozchodzić. A problem był straszny, nie mogłam nic ładnego znaleźć;/

Wantxme, fajnie, że zdecydowałaś się wcześniej wszystko przygotowywać, bo ja też tak postanowiłam, ale dopiero teraz się biorę

A może doradzicie mi Kochane, ile szampanów powinnam kupić na toast dla ok. 80 osób?
Ja kupiłam tydzień przed ślubem i były idealne. Właśnie dziś mam je pierwszy raz na sobie i są mega wygodne

Niecałe 12 szampanów - ok 1 na 7 osób przy małych kieliszkach.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 09:10   #130
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tydzień przed ślubem i były idealne. Właśnie dziś mam je pierwszy raz na sobie i są mega wygodne

Niecałe 12 szampanów - ok 1 na 7 osób przy małych kieliszkach.
Mam nadzieje, że te moje też będą wygodne Dzięki za informację z szampanami
Stary 2013-05-20, 09:23   #131
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, że te moje też będą wygodne Dzięki za informację z szampanami
Nie ma za co Lepiej zawsze mieć 1/2 w zapasie
Stary 2013-05-20, 18:04   #132
_dagusia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
- wizażystka znajoma
hej, super pomysl. tez mam zamiar zrobic tylko obiad na ok. 40 najblizszych osob bez wesela. czy moglabys dac znac chocby na pw jak u ciebie to bedzie wygladac ? tzn. na ile godzin przewidujesz przyjecie, przykladowe menu etc. ? pozdrawiam !

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy" M.M
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-21, 06:21   #133
tatajanka
Raczkowanie

Parę w zapasie będzie, nawet żeby na oczepinach orkiestra miała co dawać
Myślicie, że powinnam się już stresować, że wciąż nie ma mojej sukienki?? Zamówiłam na początku stycznia, Pani w salonie powiedziała, że czas oczekiwania to 3-4 m-ce. Byłam na koniec kwietnia i powiedziała, że jeszcze z półtora tygodnia, jest już po 20-stym, a ona ciągle nie dzwoni i w sumie coraz mniej czasu zostaje, a tu nic I jutro idę zamówić bukiet, zrobię łączenie storczyków z różami, zobaczymy ile to wyjdzie. Mam nadzieję, że tak w 150zł, max 180zł się zmieszczę
Stary 2013-05-21, 07:38   #134
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby o

Cytat:
Parę w zapasie będzie, nawet żeby na oczepinach orkiestra miała co dawać
Myślicie, że powinnam się już stresować, że wciąż nie ma mojej sukienki?? Zamówiłam na początku stycznia, Pani w salonie powiedziała, że czas oczekiwania to 3-4 m-ce. Byłam na koniec kwietnia i powiedziała, że jeszcze z półtora tygodnia, jest już po 20-stym, a ona ciągle nie dzwoni i w sumie coraz mniej czasu zostaje, a tu nic I jutro idę zamówić bukiet, zrobię łączenie storczyków z różami, zobaczymy ile to wyjdzie. Mam nadzieję, że tak w 150zł, max 180zł się zmieszczę
Podeślij zdjęcie jak będziesz miała zdjęcie, ciekawa jestem takiego połączenia

A ja szukam tanich, małych słoiczków. Znacie jakieś dobre miejsce?

Stary 2013-05-21, 14:35   #135
malenstfo24
Rozeznanie

Nie wiem jeszcze czy to mi wypali, ale często w drogeriach robione są makijaże(w hebe, douglasie itp.) szukam teraz gdzie będą w Warszawie, poproszę o ślubny makijaż oczu, może się uda zaoszczędzić tym sposobem ponad stówke

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:38   #136
wantxme
Wtajemniczenie

zalozylam sobie kalkulator slubny internetowy i wyliczylam z tym moim slubem i jesli o niczym nie zapomnialam to wychodzi nam okolo 18 000 prz niecalych 80 osobach ciekawe czy o wszystkim pamietalam. niektore ceny sa tak mniej wiecej wiadomo ze moze pare stówek pojsc do góry bo nie znam dokladnie pelnych kosztów wszystkiego rodzice nam tez dokladaja ze slubem wiec mysle ze przy prezentach to powinnismy wyjśc na zero lub jescze cos zostanie

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-22, 15:49   #137
27 sukienek
Raczkowanie

Kibicuję Wam, moje drogie My zorganizowaliśmy ślub w centrum Krakowa dla 100 osób za 10 tysięcy, a więc powiem Wam tylko tyle: DA SIĘ
Stary 2013-05-23, 07:43   #138
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 27 sukienek Pokaż wiadomość
Kibicuję Wam, moje drogie My zorganizowaliśmy ślub w centrum Krakowa dla 100 osób za 10 tysięcy, a więc powiem Wam tylko tyle: DA SIĘ
I to napaja optymizmem!

Stary 2013-05-23, 08:51   #139
retiko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 27 sukienek Pokaż wiadomość
jak Wam się to udało?
retiko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 14:08   #140
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Ostatnio się mało udzielałam, bo mało czasu miałam i jakoś tak wyszło. Ale już nadrobiłam hehe

A więc kupiłam buty w końcu. Trochę przekroczyły mój budżet, ale mój ukochany powiedział, że mam je wziąć i już
Wczoraj kupiłam też kolczyki do sukni i różne akcesoria do paznokci oraz biały cień do powiek (będzie mi potrzeby przy makijażu ślubnym).
Byliśmy też w końcu przymierzyć te obrączki. Teraz pojechały do grawera i będę je miała gdzieś na koniec miesiąca. Już nie mogę się doczekać ich wyglądu trochę się boję, ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:22   #141
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ostatnio się mało udzielałam, bo mało czasu miałam i jakoś tak wyszło. Ale już nadrobiłam hehe

A więc kupiłam buty w końcu. Trochę przekroczyły mój budżet, ale mój ukochany powiedział, że mam je wziąć i już
Wczoraj kupiłam też kolczyki do sukni i różne akcesoria do paznokci oraz biały cień do powiek (będzie mi potrzeby przy makijażu ślubnym).
Byliśmy też w końcu przymierzyć te obrączki. Teraz pojechały do grawera i będę je miała gdzieś na koniec miesiąca. Już nie mogę się doczekać ich wyglądu trochę się boję, ale mam nadzieję, że będzie dobrze
Pochwal się, pochwal!!!

Stary 2013-05-23, 15:04   #142
wantxme
Wtajemniczenie

też już bym chciałą juz tak wybierac kupowac ale jeszcze z pol roku musze poczekac

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-05-23, 15:16   #143
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Witam w wątku dla Panien Młodych, które pragną stworzyć wymarzony ślub bez wydawania fortuny.

Jak tego dokonać?
Na czym zaoszczędzić, gdy wszędzie próbują wyciągnąć od nas wdowi grosz?
Czy faktycznie wesele musi kosztować tysiące?

Na te, a także wszelkie inne dylematy, spróbujmy odpowiedzieć wspólnie - wspierając się i doradzając w rozterkach, gdzie ciąć koszty.
Ponadto, pozwólmy ponieść się inspiracją, pocieszajmy, gdy coś nie wychodzi, nie tylko w temacie ślubnym. Zwyczajnie bądźmy dla siebie w każdym problemie i w każdej radości.

Bądźmy!

A są z nami te, które oczekują swego ślubu z niecierpliwieniem
oraz te, które ten piękny dzień już przeżyły:

2009

12.09
kasiaweronika

2012

07.12.
(USC)

morelle_

2013

31.05.

mlodar
13.07.
Misstic

2014

31.05
Verunka
07.06
wantxme
14.06.

Waniliova
16.08.
ane3kaa
kishlaczkowa
20.09
anannke

* Aby dopisać do kalendarza oszczędnych PM należy wysłać wiadomość prywatną do osoby odpowiadającej za pierwszy post oraz czynnie udzielać się w dyskusji
Czemu mnie nie ma w kalendarzu
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:26   #144
Kishlaczkowa
Zadomowienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4095635 1]Czemu mnie nie ma w kalendarzu [/QUOTE]

Już Cię dopisuję Wpisałam wszystkie dziewczyny od jakich dostałam informację na priv. Ale już zamieszczam i Ciebie

Stary 2013-05-23, 15:28   #145
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Już Cię dopisuję Wpisałam wszystkie dziewczyny od jakich dostałam informację na priv. Ale już zamieszczam i Ciebie
Dzieki co do naszych oszczednosci to: robie sobie sama kwiaty, zamiast wesela mamy obiad, dla znajomych robimy grilla, a suknie szyje mi.moja znajoma wiecej wkrotce

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:30   #146
lolusl
Japońska rzepa

To i ja się wtrącę. Jak któraś z was szukałaby używanej sukni to polecam tą stronę : http://www.preownedweddingdresses.co...ng-dresses?v=2
Ja sie zakochałam w sukienkach z tamtąd. Widać jednak jaka jest różnica pomiedzy tymi,co sprzedają u nas,a tymi co tam Co prawda rozciągłość cenowa też jest niezła bo od 90 $ do 10 000 $ ale spokojnie da się wynaleźć tanie i przepiękne
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:11   #147
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
też już bym chciałą juz tak wybierac kupowac ale jeszcze z pol roku musze poczekac
Mamy ślub tego samego dnia
Z nowych rzeczy - niedługo odbieramy obrączki.

P.S. Proszę o dopisanie do kalendarza.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:36   #148
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Pochwal się, pochwal!!!

Od razu tylko uprzedzam, że żadnego szału nie ma. Buty i kolczyki są skromne i bez bajerów, ale jak dla mnie w sam raz
Poza tym zdjęcie robione aparatem z komórki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00228.jpg (93,8 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00249.jpg (127,4 KB, 83 załadowań)

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:26   #149
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
To i ja się wtrącę. Jak któraś z was szukałaby używanej sukni to polecam tą stronę : http://www.preownedweddingdresses.co...ng-dresses?v=2
Ja sie zakochałam w sukienkach z tamtąd. Widać jednak jaka jest różnica pomiedzy tymi,co sprzedają u nas,a tymi co tam Co prawda rozciągłość cenowa też jest niezła bo od 90 $ do 10 000 $ ale spokojnie da się wynaleźć tanie i przepiękne
Fajna strona bo można w realu zobaczyć jak niektóre sukienki wyglądają

Mi się ta podoba:

http://www.preownedweddingdresses.co...ae-Size-6.html

Cudna! Syrenki są śliczne Tylko cholera ja potrzebuje coś z rozcięciem, żeby wywijać na parkiecie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Od razu tylko uprzedzam, że żadnego szału nie ma. Buty i kolczyki są skromne i bez bajerów, ale jak dla mnie w sam raz
Poza tym zdjęcie robione aparatem z komórki
Kolczyki ładne
Stary 2013-05-24, 08:35   #150
wantxme
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Mamy ślub tego samego dnia
Z nowych rzeczy - niedługo odbieramy obrączki.

P.S. Proszę o dopisanie do kalendarza.
to szybko rok przed ślubem a co juz kupiliscie? my to nic w sumie oprocz podstawowych rzeczy podpisanie umow itp..

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości