|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile flakonów perfum aktualnie posiadasz? | |||
| ani jednego |
|
5 | 1,97% |
| 1-5 |
|
111 | 43,70% |
| 6-10 |
|
74 | 29,13% |
| 11-15 |
|
31 | 12,20% |
| 16-20 |
|
12 | 4,72% |
| 21-30 |
|
13 | 5,12% |
| 31-40 |
|
0 | 0% |
| 41-50 |
|
1 | 0,39% |
| powyżej 50 |
|
7 | 2,76% |
| Głosujący: 254. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile macie perfum w domu?????
Cytat:
Stara Mania jest jeszcze w przyzwoitej cenie w Dionecie: http://www.dionet.pl/main1.asp |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
kilka razy przeglądałam Dionet i jakoś Mania mi się w oczy nie rzuciła - trudno, przepłaciłam 30 zł
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny!!!
Już ją sobie obejrzałam i strasznie się napaliłam.. mam nadzieję, że wytrwa tam do mojego najbliższego przypływu gotówki
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam:
1."J'Adore" Diora 2."Flowers by Kenzo" Kenzo 3."One" Calvina Kleina 4."Touch of pink" Lacoste 5."Amariage d'amour" Givenchy 6."Miracle" Lancome Dopiero zaczynam
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dopiero zaczynam i poza wodami Avonu dorobiłam się jedynie "Wild Wind" Sabatini i "5th Avenue". Skromniutka ta moja kolekcja na razie a posiadać uwielbiam
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez joannea Czas edycji: 2005-09-04 o 15:39 Powód: dwa razy wysłane |
|
|
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE nie zmienia to faktu, że w Hoalndii jest wiele zapachów trudno dostępnych - ostatnio napatoczyłam się na CAŁĄ chyba możliwą i istniejącą (poza limitowanymi) serię perfumową Guerlaina, i byłam w cięzkim szoku, bo większość znałam tylko z internetu Jest też wiele przecen, obniżek itp - znalezienie swojego zapachu w granicach 20 - max. 30 euro to tylko kwestia czasu. Jeżeli coś jest wycofywane, albo spada koniunktura, nawet poniżej 20. Przykładowo, w ubiegłym tygodniu, biegając za Madnessem ( Mój misio polował ostatnio na męskiego Gucciego (Pou Homme)- w końcu doczekaliśmy się historycznej ceny 33 euro za 50 ml (w secie z żelem), co jest równe cenie z truskawy . Wycofywane są Rochasy, któraś starsza Escada, itp - wszystko tanie, aż strach .
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu wysłałam Ci PW w wiadomej sprawie
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam aktualnie 7 flakonów:
- Hugo Boss Deep Red jakieś 10 ml z 90 mi zostało - Cacharel Gloria pół flakonu ze 100 ml - Burberry Brit EDT, nawet nie zużyłam połowy ze 100 ml - Giorgio Armani Acqua di Gio, jakieś 10 ml z 50 - Issey Miyake L'Eau D'Issey D'Ete (niestety to wersja limitowana, strasznie je oszczędzam), z 10 ml jeszcze mam z 30, KOCHAM JE !!! - Rochas Lumiere 30 ml, zaledwie parę razy psikane - Nina Ricci L'Air du Temps, nowy nabytek, 30 ml, coś mnie w nich urzekło choć są dość staroświeckie.. i takie.. nobliwe ![]() ..myślę też nad kupnem Cacharel - Amor Amor |
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
hehe wiec :
Estee Lauder - Beyond Davidoff - Echo Carolina Herrera - 212 on ice Givenchy - Very Irresistible Issey Miyaki - L'eau D'issey Issey Miyaki - Le feu D'ssey Lancome - Miracle YSL - Baby Doll Dior - Miss Dior
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie czy można w Polsce kupić Mira-bai Choparda (...chyba?)??? Nie mogę go nigdzie znalezć
żeby powąchać. Może ma któraś próbkę? Czy on jest słodki? Bo ja ostatnio lubię wszystko co słodkie Mmmmm...
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mira Bai sa słodkie, ale w specyficzny sposób, jest to słodycz nienachalna, subtelna, jadalna i nieduszaca Są boskie, warto je miec na jesień . |
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka właśnie nienachalna subtelna niedusząca słodycz by mi odpowiadała (...nie chciałabym zabijać duszącym słodkim zapachem swoje otoczenie ) Tak czułam, że ich nie ma w Polsce
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak najbardziej , dostępne sa na allegro u gregodyrka.Nawiasem mówiac, ja dziś nimi pachniałam- sa cudne, na pewno kupię jeszcze niejedną flachę |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. ja tez nimi dzisiaj pachniałam, sa cudne nawet w upale, który nawiedził Olsztyn po poczatkowej mgle i 10 stopniach na słupku rteci
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz sprawdzę na allegro
, ale i tak nie kupię bo nadal nie wiem jak pachną
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej popieram
Zapach jest piękny Mnie także dziewczyny "podkręciły" i po prostu musiałam mieć Nora, kupuj śmiało! Nawet gdybyś nie trafiła z zapachem (chociż jeszcze nie znam żadnej osoby, której by się nie spodobał) - na pewno ktoś od Ciebie odkupi/wymieni Poza tym Mira Bai nie jest taka droga - to i ryzyko mniejsze
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
E, wpadłam na genialną myśl!
Ja Tobie wysyłam Belle de Minuit oraz Smoka (chyba...tu się muszę jeszcze zastanowić ), a Ty mi Mira Bai. Co Ty na to? Odzywam się zaraz na PW.
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj wy niedobre, wy Ja dopiero kupiłam Lolitkę bo była przecena (..no i taka okazja może się już nie powtórzyć ) a w tym tygodniu ciocia do mnie przyjeżdza i też dostanę perfumik (któryś z moich faworytów), ale tak mnie kusi ten Mira Bai tym bardziej, że uwielbiam orientalne - arabskie i indyjskie klimaty |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Geoniu, dla Ciebie też mam propozycję.
Czyt Ty już znasz Belle de Minuit? Bo się pogubiłam, kto wąchał, kto nie wąchał.Jeśli nie- to zrobimy interesik.
|
|
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale chetnie poznam Pisz co to za interesik
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Geonia chyba nie wąchała i sama nie wie co traci a wygląda na to, że kupienie ich graniczy z cudem ![]() Koko, wysyłaj Geonii do niuchnięcia! ![]() A potrzebujesz czegoś? Służę pomocą, jakby co... ![]() |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Geoniu, Tobie również wysłałam PW.
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Kajus ja mam jedna próbkę Mira Bai fabryczną, którą moge Ci dac, bo niestety fiolki nadal do mnie nie dotarły, chociaz podobno juz wysłane
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanki może mi któraś wyśle próbeczkę Mira Bai do niuchnięcia , co? Umieram z ciekawości
jakby któraś z Was miała
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Heh,Mad- my to mamy grubszą sprawę do obwąchania.
Obiecuję na dniach odezwać się jakoś konkretniej na PW, to może coś nam się w końcu uda ustalić.Dziekuję za propozycję.Na razie na Mira Bai jestem umówiona z E, więc nie będę taka pazerna i Twoją próbkę oszczędzę.
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, w takim razie czekam na PW, a próbka powędruje do przyjaciółki, nie będę musiała przepsikiwać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.

), a Ty mi Mira Bai.
Oj wy niedobre, wy
Ja dopiero kupiłam Lolitkę
jakby któraś z Was miała