![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fakt wrocławska woda jest paskudna, ale ja od czterech lat mieszkam na stałe w mieście w którym woda jest ponoć jedną z najlepszych jakosciowo, ludzie piją ją prosto z kranu a mnie buty nadal obcierają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mogłybyście polecić jakieś plastry na to miejsce, gdzie szpilki peep toe obcierają? Nie wiem, jak to jaśniej wytłumaczyć. Chodzi o to, że przez ten otwór palce chcą się wydostać i krawędź tego otworu je obciera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Nie wniosę nic do tematu, ale tytuł tak mnie rozbawił, że aż muszę napisać. Myślałam, że to wątek o dolegliwościach pęcherza moczowego i tak z automatu w głowie mi sie dopisało:
Klub Pęcherza, czyli nawet gdybym miała buty z waty, to i tak by mi przeciekły" ![]()
![]() |
#125 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Ok dziewczyny, a macie jakiś sposób na już powstałe czerwone blizny po otarciach? Robią mi kuku buty każdego rodzaju, od baletek po trekkingowe i już nie wiem, jak kombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maść na bazie nagietka, propolisu, wit. A itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, że w wątku dawno nikt nie pisał, ale mam nową obserwacje.
Jeżeli producent w butach przewidział 7 par dziurek na sznurówki to przewlecz przez wszystkie. Kupiłam nowe buty, jakoś nie zauważyłam, lub sama się zagapiłam, że w lewym bucie przewlekłam przez 6 dziurek a w drugim przez 7. Efekt jest taki, że lewą nogę mam obtartą, jak zawiązałam na wszystkie- nie obciera. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Czas założyć lekkie, odkryte buty, bo sezon wiosenny się zaczął już na dobre, a ja wkroczyłam w niego, a jakże
![]() ![]() Założyłam w poniedziałek po raz pierwszy tej wiosny lekkie buty z odkrytymi palcami (buty nie są nowe, mam je od 3 sezonów) i za każdym razem, gdy je założę po raz pierwszy w sezonie to masakrują mi stopy ![]() ![]() ![]() Jutro jadę na zakupy po nowe buty, zamierzam zainwestować w skórzane i wygodne, a te czorty idą w diabły! Nie będę się już nimi katować! Wystarczająco mnie już poraniły... Edytowane przez Krutynianka Czas edycji: 2014-04-25 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
lokalna gwiazda
|
A ja wybrałam się na zakupy w nowych. W sklepie wydawały mi się naprawdę wygodne, ale po dłuższej przebieżce - otarcie do krwi na jednej pięcie, pęcherz na drugiej, pęcherz na dużym palcu w dziwnym miejscu przy paznokciu i czerwone najmniejsze palce. A na piety zapobiegawczo nakleiłam sam "goły" plaster. Inaczej chyba nie dokuśtykałabym do domu.
Dobrze, że jest wątek do pojęczenia. ![]() Kupiłam jakieś plastry hydrokoloidalne w Rossmannie. Jak użyję, to zreferuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio kupiłam buty, do których normalnie bym się nie zbliżyła - baleriny ze sztywną gumką nad piętą. I oczywiście że obtarły mnie w tym miejscu w pierwszym tygodniu do krwi, ale! teraz to są najwygodniejsze buty jakie mam i nie obciera mnie absolutnie nic. Dodam że u mnie zazwyczaj jest odwrotnie - w sklepie wydają się wygodne a potem się okazuje że coś obciera i to się u mnie nie rozchodzi tylko obciera już zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Strzelaj lub emigruj!
|
no to i ja pojęcze.
![]() nie wiem jak wy, ale ja (już pomijając problem obcierania nawet przez adidasy ![]() a) baleriny- kiedyś mogłam popylac w nich cały dzień. Na chwilę obecną, po godzinie chodzenia po mieście mam dośc ![]() b)szpilki. Po godzinie podbicie już mnie 'piecze żywym ogniem' ![]() c) stabilny obcas- teeeeeeeż nie ![]() ![]() wierzcie mi, ale na chwilę obecną robię wiochę i wszędzie, gdzie mogę popylam w butach do biegania ![]() mam wielki problem, bo wybieram się na wycieczkę na jeden dzień i ciekawe jakie byty założe ![]() ![]() Jak żyć Panie Premierze ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
a próbowałaś poduszek pod podbicie? ostatnio zauważyłam, że jeżeli nie mam czegoś co wspiera ten rejon stopy, to mi strasznie nie wygodnie i stopa się szybciej męczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Chciałabym dołączyć do Klubu. Buty to moja pięta Achillesowa.
![]() Obciera mnie prawie każdy but wyjściowy. Każdy nowy but założony po raz pierwszy jest pokrwawiony mimo wcześniejszego" rozchadzania "w domu. Nie pomaga spryskiwanie od wewnątrz różnymi specyfikami, rozbijanie młotkiem okolic nad piętą. Nawet klapki potrafią mi narobić pęcherzy w miejscach stykania się z nogą. Najłagodniejsze są dla mnie kozaki szczególnie o rozmiar większe i noszone ze skarpetami bawełnianymi, grubymi a najlepiej 2 pary naraz. Kilka lat temu udało mi się kupić czarne klapki z kilkoma przeplecionymi ze sobą paseczkami z miękkiej skórki. I to są jedyne które nie gryzą od góry ale przy dłuższym chodzeniu od spodu robią mi się pęcherze bo podeszwa jest twarda jeśli nie podłożę poduszeczek żelowych. Ale z nimi też się z czasem pęcherze robią. Tych klapków kupiłam sobie na zapas 3 pary i mam na ten rok już ostatnią bo poprzednie zużyły się , pourywały się, poprzecierały paski tuż przy podeszwie tak po sezonie chodzenia. a tak na wiosnę i jesień , gdy już na kozaki już albo jeszcze nie pora a na klapki za zimno to moje nogi są poobklejane profilaktycznie we wszelkich możliwych miejscach. Naklejam też na buty od wewnątrz, używam zapiętków, podpiętków. Butów nie kupuję za małych ani za wąskich. Takie nogi i już . Od zawsze odkąd pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
tak, tak próbowałam-faktycznie jest troszkę lepiej, ale max na godzinę ![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
BAN stały
|
Cytat:
To już trochę zmniejszy ryzyko zakupienia nieodpowiednich butów. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-04-27 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Mnie zawsze obcierają nowe adidasy. Jak je już "rozchodzę" to problem znika.
Za to wszelkie półbuty i botki - naklejam plaster i daję radę. Ale nowe buty zawsze mnie obcierają aż do krwi. Edytowane przez 0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe Czas edycji: 2014-04-27 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Dołączam do klubu i odświeżam temat!
Ja również mam niesamowity problem z obuwiem, pęcherzami, otarciami i odgnieceniami. Ocierają mnie nawet trampki. Mam całą szafę fantastycznych butów, w których nie mogę chodzić. Wiele razy zdarzało mi się też tak, że kupiłam buty, na obcasie, o dziwo wygodne. Przechodziłam w nich cały sezon, ale gdy w następnym sezonie szewc zmienił fleki buty zaczęły obcierać. Dzisiaj zrobiły mi się pęcherze na podeszwie stopy od sandałków, w których chodzę już drugie lato, a które mają taką jakby zamszową wkładkę. Pęcherze robią mi się dosłownie wszędzie-na kostkach, na małych palcach i piętach (standard) ale też na kostkach wszystkich palców, na podeszwie stóp. Ponadto na lewej stopie robi mi zgrubienie na podeszwie pod dużym palcem oraz zgrubienia na piętach. Mam też straszny problem z chodzeniem w butach na obcasie. Strasznie boli mnie ta część podeszwy gdzie zaczynają się palce. Nie powiem, zdarzają się buty idealne dla mnie, które są idealnie wyprofilowane i nie obcierają. Jednak w całym swoim życiu miałam takich butów tylko kilka więc coś jest ewidentnie nie tak. Aż nie chce mi się wierzyć, że te wszystkie kobiety mogą tak sobie śmigać w szpilkach po mieście, a ja nie jestem w stanie w nich przejść na przystanek autobusowy. Ostatnio zaczęłam się też zastanawiać, czy mój problem ze stopami nie jest wynikiem jakiejś wady postawy. Od zawsze chodziłam trochę zgarbiona, siedzę też zgarbiona a nawet jeśli się wyprostuję to górna część mojego ciała i tak pochyla się do przodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
lokalna gwiazda
|
Ja przysięgłam sobie, że nigdy więcej nie kupię takich zabudowanych sandałów - nie wiem, czy mają konkretną nazwę - wycięcie w palcach typu peep toe i pasek na pięcie. Stopa w tym zjeżdża do przodu, otwór na palce robi pęcherze, mały palec boleśnie zgnieciony. Pomyślałam, że fajne na chłodniejsze dni, bo stopy zbyt nie odsłaniają. I zakładam tylko na krótkie dystanse, zdejmuję z westchnieniem ulgi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez sie zdarzyło tak ze dwa sezony wychodziłam buty bez jednego odciska(co prawda nie były jakieś megaa cudne,ale tak je lubiłam bo były meega wygodne.I 3 wesela,i na codzień biegałam w nich...aż sie zdarłya mi żal ich było wyrzucać. Ja w tym roku jescze ani razu nie założyłam obcasów,latem nawet nie ma mowy,no moze na wesele albo wyjście "super ważne"załoze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Naczelna Nastolatka
|
a mnie dzisiaj sandały z zeszłego roku chciały zeżreć palce u stóp... idiotyczne obuwie z trzech pasków na krzyż a i tak obciera
![]() ![]()
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Mój bilans na dzisiaj to 7 pęcherzy na palcach od sandałów z 2 paskami. 3 na lewej, 4 na prawej stopie. 2 pękły zanim doszłam do domu . A przeszłam dystans mniejszy niż 2 km. Ledwo się dowlekłam do domu.
Moja mama mi poradziła, żeby do tych sandałów wkładać skarpetki bo lepsze to niż pęcherze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Ja sobie niedawno kupiłam balerinki na dwucentymetrowej koturnie. Najpierw mi prawie zeżarły piętę, a jak już kupiłam żelowy zapiętek to dla odmiany obtarły mi do krwi mały palec. Chciałabym sobie kupić jakieś sandały na małym koturnie ale czarno to widzę, bo w sklepach albo buty na podeszwie grubości kartki albo na wysokich obcasach
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Strzelaj lub emigruj!
|
dziewczyny a miałyście moze doczynienia z plastrami na pęcherze Compeed? Ciekawi mnie to.
Po za tym jedna wizażanka kiedys pisała własnie o sztyfcie przeciw otarciom compeed- ponoć bardzo skuteczny ![]()
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam we wtorek skarpetki idealnie dobrane do balerin. Ale za cienkie. Czułam, że się robi masakra na pół stopy, więc na szybko sobie dokupiłam grubsze. Oczywiście były za duże i baardzo estetycznie wystawały z butów ;/ No ale ciul, przynajmniej mi stopa nie odpadła ![]()
![]() |
![]() |
#149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biorąc pod uwagę cenę to nie polecam Compeed ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, działają tak samo jak Compeed i Scholl ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.