![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny
Cytat:
wiesz,zrzucanie winy na drugiego to nie tylko domena mężczyzn tylko winnego/winnej o czym przekonałam się tu na wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapadło mi to w pamięć, bo sama się zastanawiałam nad tym rodzajem bezczelności (bo to bezczelność jest, nazywanie normalnego zachowania "fochem" czy inne tego rodzaju odwracanie kota ogonem) i napisała, że takie rzeczy zapalają jej czerwoną lampkę i dzięki temu wie od razu, że nie chce mieć z takim facetem nic wspólnego czyli: jak chłop tak robi, to tym lepiej, bo od razu wiesz, że do odstrzału, masz jasną sytuację |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może sytuacja z urodzinami to kłamstwo było ![]() ale też na przykład agresywnie zachowują się panowie z przekonaniem "mam kobiety gdzieś, nie będą mną rządzić, we wszystkim co robią jest jeden wielki foch" - więc ustawia cie do pionu, bo on się z babą cackał nie będzie w każdym razie: żaden porządny człowiek tak akurat by się nie zachował Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to całe odwołanie spotkania nie jest powodem do odstrzału, ale do zwiększonej czujności bo nie zniosłabym u boku kogoś niesłownego, na kim nie mogę polegać. No i zależy co będzie teraz bo jeśli nadal cisza, to zapomniałabym o panu inżynierze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Wiem, jak się człowiek czuje w takiej sytuacji; myśli sobie: może to właśnie to, jakiś fajny facet!
A ten wyskakuje jak filip z konopi i niszczy te piękne mrzonki więc można wpaść na pomysł "a może jednak przymknąć oko, może to tak tylko... raz mu się zdarzyło... może przesadzam, a Najlepszy, Idealny Facet może to jest" a takiego! a nie najlepszy i fajny - tylko to jest zwykły okaz na odstrzał kontrolny zachowanie porządnych facetów obserwowałam nie raz i nie dwa - i takie zachowanie jak w temacie mogłoby im się zdarzyć, jakby im ktos osobowość przeszczepił, bo sami nigdy by na takie dziadostwo nie wpadli przykro i żal. Ale lepsza przykrość i żal, ale realizm, niż życie marzeniami i pchanie się w znajomość z takim! Bo to będzie marny związek, a facet tylko problemy będzie stwarzał w podstawowych kwestiach. Szkoda życia na to. Skoro w takim wieku nie nauczony, to to nie zmieni się. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą jakoś jestem ciekawa co on teraz zrobi, wydaje mi się, że to nie jest jeszcze koniec tej historii.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znając siebie nie robiłabym afery o to odwołanie samo w sobie ( bo i z mojej strony nie byłoby to niemożliwe, zdarzają się różne nieprzewidziane wydarzenia), jak już zresztą pisałam gdyby załatwił to nieco inaczej, przeprosił za nagłą zmianę Twoich planów, no i teraz starał się zrekompensować i zabiegał jednak o kontakt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwonił za to z oburzeniem, że ty masz jakieś wąty. Dobry typ! ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że masz dobrą intuicję w tej sprawie i postępujesz słusznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jest takie łatwe rozpatrywać wszystko przez swoje JA. ja podchodzę do sprawy sercowo ![]() Każdy ma swoje tempo. bardzo często jest przecież tak, że jedną stronę "solidnie weźmie", a druga nie czuje bajki, ale np. poczuje za miesiąc, dwa. Czasem ludzie ranią siebie, nawet nie wiedząc o tym, często wystarczy jedno słowo, jeden czyn, no ale to nie oznacza, że od razu muszą być spaleni. Głupia bo idzie na urodziny kumpeli ? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny
Cytat:
Ja po takim zachowaniu (jeszcze ageesji do tego!!!) Pewnie bym odpowiedziala, ze spoki mozemy sie kumplowac i tyle, ale reki nie dam sobie uciac bo moze akurat by mnie czyms przekonal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ Ty lubisz uogólniać.. A to akurat o tych ludziach nie świadczy dobrze bo skoro takie rzeczy robią nieświadomie to albo są nierozgarnięci albo brak im kultury albo nie potrafią rozmawiać z bliską osobą. Innego powodu nie widzę, a te trzy sprawiają, że potencjalny partner nie jest najciekawszą partią ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-05-21 o 00:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to był zwykły brak szacunku, albo mu nie zależy i tyle. Gdy chcę spędzać czas z nowym chłopakiem, który mi się podoba, mogę olać nawet najlepszą przyjaciółkę/przyjaciela. A znajomy autorki już był z nią umówiony, ale to odwołał. Nieładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak pisałam wczesniej to nie zależy od płci,ale od człowieka .takim zachowaniem pokazał jej,że nie jest nr.1 Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-05-21 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Taak, właśnie. Znam paru mężczyzn, plus na wizażu jest całe mnóstwo wątków, które pokazują jak to mężczyźni potrafią zmanipulować i wprawiać w poczucie winy kobiety np. w chwili gdy wychodzi na jaw jakiś grzeszek faceta, a on struga obrażonego misia, że dziewczyna go kontroluje/sprawdza i to dlatego np, to taki hardcore, ale z lżejszych tematów chociażby: dziewczyna ma oczekiwania co do spędzania wspólnego czasu z nią, a nie z kolegami w każdej wolnej chwili (mam na myśli całkowite 'olewanie dziewczyny') - facet manipulant odpowie: że nie rozumie jego pasji, że jest toksyczna i bluszczowata itd itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
normalne zachowanie to nie ideał dziwnie odbierasz to co piszę, jakbym ja szukała jak jakaś księgowa facetów i patrzyła skrupulatnie na kolejnych w kolejce: "ten ma cechę taką i śmaką - won; ten ma cechy od X do Ź, ale ma cechę Ó, więc wypad z baru; ten ma jedno oko bardziej i wąs a'la wuj Soprano, not!" ![]() nie-e-e Po pierwsze to ja nikogo nie szukam, jak mam szczerze gadać. A to co piszę, to jest minimalny instynkt samozachowawczy, a nie "wybrzydzanie" [taka refleksja musi w końcu przyjść, do mnie przyszła po toksycznym i z lekka patologicznym "związku"] na jasny gwint brać kogoś, kto już u zarania pokazuje, że normalnie zachować się nie umie? ...A trzeba dodać, że w wieku lat 30 to człowiek jest już ukształtowany, co tu dużo gadać... więc jak weźmiesz się za dziewczynę, która na dzień-dobry pokazuje, że normalnie nie umie się zachować, tylko jak typowa egoistka ma wywalone na ciebie - to potem sam bedziesz za własny brak przytomności płacił: zamiast normalnego życia z nią, to będziesz musiał stale się w jakieś gierki bawić. Jakieś zdobywanie jej sposobem, czy rozkochiwanie w sobie. Ani takiej ufać, ani polegać. Jej nie po drodze cię zawiadomić, że nie przyjdzie - to ci puści strzałkę i już twój problem co z tym zrobisz. No i rozkochasz, a za dwadzieścia lat będziesz jej darł ryja nad uchem: życie mi zmarnowałaś, %^$#^%$!!! Na co się w takie coś pchać? Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-21 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kojarzy mi sie maksyma z filmu Buntownik "Sorry, chcę spróbować szczęścia z dziewczyną" ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() a sam sobie taki prezent sprawi. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Wspomniałam gdzieś wcześniej (jeju gdzie:d?) ze to roznica poziomów w życiu na których się znajdują i niewiele zmieni fakt gadania. Facet jest nieustabilizowany i lata wszędzie i nie da się tego połączyć,chyba ze dziewczyna odpuści,albo zacznie robić to co facet.. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja myślę, że troszeczkę przesadziłaś :P Dopiero zaczynacie cokolwiek,a Ty już takie bariery mu robisz..
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedź jest na to prosta: piszący o tym, że można w zadku mieć nowopoznaną osobę, może sobie na proste pytanie odpowiedzieć: -czy jego samego można do pewnego spotkania zlewać, a potem już traktować poważnie -czy też by wolał być traktowany jak człowiek przez cały czas Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-21 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.