|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Córka mało przybiera na wadze, nie śpi w dzień
Cytat:
Ale nie wiem jaki ma sens po raz setny wymiana zdan miedzy Izabela a vixen np. Wiadomo, ze to zwykle przepychanki slowne ktore nie spowoduja ze obie nagle zmienia zdanie ![]() PS bez urazy vixen czy Iza, taki sobie przyklad, rownie dobrze Iza i Stokrotka, Luba itp
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jestem ofiarą reklam nie wiem, ale źródłu tych zachowań, powinnam pokłony składać, że przez to w końcu bedziec coraz mniej kobiet o takich poglada jak tu czytam Bo po prostu kb jest oczywiste. Jak mozna drugiem czlowiekowi wciskac wlasna piers do ust, no ludzie, tzn. w sumie można jak jest pełnoletni ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- stokrotka i może jeszcze nieskromnie dodam, że takie osoby jak ja też się do tego przyczyniają, które głośno mówią, że nie kp, bo nie chcą, i pomimo to, są szczęśliwe i mają szczęśliwe dziecko, którego płaczu nikt nie słyszał hahha ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Moona jak możesz, nie chcesz po raz kolejny sobie nas poczytac
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie,nie miałam na myśli reklam wcale,ale mniejsza o to.Kb nie jest oczywiste,ale moze zostać uznane za takie,chocby przez np. butelki w zestawach z lalką. Zabawne ,nie ? Piersi produkuja mleko i do tego są,zeby je dziecku wciskać,tak jak oczy sa do tego,zeby patrzeć ![]() Ja nie mam nic do tego,ze Ty kb ,za to rozwalają mnie na łopatki niektóre Twoje argumenty od czapy,nie poparte niczym,ale mniejsza o to. Przynajmniej mówisz jasno,ze nie kp bo nie chcesz,a nie sciemniasz,ze mleka mało czy co tam jeszcze.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-05-21 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko chciałam napisac, że płacz dziecka nie jest niczym złym, to jego sposób komunikowania się. Niepokojące jest, kiedy dziecko jest zbyt spokojne. Tak samo dla mnie nie jest niczym złym, kiedy dziecko jest od czasu do czasu głodne. Może być smutne, sfrustrowane, złe, nie widzę nic w tym złego.
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak roczniak trochę zgłodnieje nic się nie stanie,ale noworodek...?
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, jasne, dla noworodka głód to ból fizyczny, podobno, on płacząc walczy o życie. Tyle że moim zdaniem na wyrost interpretuje się prawie każdy płacz noworodka jako głód wynikający z za małej ilości mleka.
Mnie jeszcze z jednego punktu widzenia dziwi takie polecanie przez lekarzy mm. Wiadomo, nasze społeczeństwo nie jest zbyt bogate. I kiedy słyszałam kobietę sądząca się o alimenty w naprawdę niskiej kwocie, że potrzebuje na mleko dla 7miesięcznego niemowlaka, to nasunęła mi się myśl, że czemu kobito piersią nie karmisz, byłyby spore oszczędności w sytuacji, kiedy każde 10 zł się liczy. Nie wiem, czy to terroryzm laktacyjny czy nie, no ale tak se pomyślałam
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie naprawdę zatkało po twoim komentarzu skierowanym do Głodomorka. Jak tak można
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wiem,ze po prostu odreagowywała poród,nowe otoczenie itd.co do aspektu ekonomicznego,znam niestety ludzi którzy podają mm robione z połowy porcji albo rozwodnione mleko krowie malutkim niemowlakom,bo kasy brakuje...zastanawiam się co nawaliło wtedy,ze ta kobieta nie kp ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- dopiero teraz zauwazyłam...cios poniżej pasa,pewnych rzeczy się po prostu nie robi
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kb jest dla mnie oczywiste. To chyba nie ty decydujesz co jest oczywiste a co nie. I to ja decyduję do czego będę używać moje piersi a nie terrorystki. Tak jak ty możesz je wciskac komu chcesz. I możesz sobie darowac te ikonki z puszczającym oczkiem. A co do butelek w zestawie, to moja córka wczoraj dostała kucyka dzidziusia z butelką, i jest zachwycona.
|
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głodomorek to istota waleczna (wiem z doświadczenia ), więc da sobie radę i z takimi komentarzami. Albo oleje![]() Cytat:
). Plus niski poziom wiedzy na temat kp, mnóstwo krążących mitów - czemu nie uczy się o tym na biologii, godzinach wychowawczych czy czymś w tym stylu w gimnazjum czy LO? Cytat:
Przykry jest tylko tekst, ktory zapodałaś Głodomorkowi, powinnaś się naprawdę wstydzić. |
|||
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kb nie jest oczywiste -to zastępcza forma karmienia. Tak po prostu jest,to nie mój wymysł. Rozumiem,ze Ty uznajesz je za oczywiste. Ja moge uznać ,ze trawa jest niebieska -co nie znaczy,ze tak będzie. Nikt Ci kp nie karze,nie wiem czemu sie tak rzucasz.
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widzę nic przykrego w krytykowaniu kp za wszelką cenę. I faktycznie umrę ze wstydu, bo uważam, że dałabym niemowlakowi mm gdyby było poniżej siatki centylowej. Krytykowanie mm to oczywiście można, ale jak tylko ktoś by chciał coś na kp powiedziec to powinnien się wstydzic hahaha
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krytykowac mozna wszytsko,byle konstruktywnie, u Ciebie popłynał jad,nie krytyka,a dziecko Głodomorka niemowlakiem dawno nie jest ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Tak odnośnie siatek,bo mi Izabella przypomniała -natknełam się ostatnio u pediatry na info,ze siatki centylowe uległy korekcji,szczególnie dla niemowląt. http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_z_0_6.pdf dla dziewczynek do 6 m-ca http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_z_0_6.pdf
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-05-21 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, dla mnie kb jest oczywiste i pewnie nie tylko dla mnie ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
ojjj jadu to tu dużo płynie, ale nie z mojej strony to była krytyka, a odnosiła się do okresu niemowlęctwa, no ale ja nie możeby tutaj nawiązywac do wypowiedzi innych wizazanek z innych watków lobby kp już nawet na siatki centylowe się rzuciło
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie,nie piszą tak na stronach mam wrazenie,ze gadam ze slepym o kolorach... Naturlanym i oczywistym sposobem karmienia ssaka jest mleko matki. Butelka to wynalazek dla kobiet które nie chca czy nie mogą kp. Dla Ciebie kb jest oczywiste -ale obiektywnie tak nie jest. Nikt się na nic nie rzucił,po prostu siatki te,z których do niedawna korzystano sporządzone były kiedy kp było mało powszechne ,a kp przez kilka miesiecy juz w ogóle rzadkie, więc nie oddawały wiarygodnie rozowju dzieci kp,stąd korekta. Często w wyniku błędnych danych dzieci były przekarmiane np. albo lekarz zalecał ograniczanie podazy mleka,bo dziecko "przekarmione". Dla dzieci kb sa dalej te same siatki.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-05-21 o 23:41 |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd przypuszczenie, ze mm utuczyloby dziecko Glodomorka? A może by pogorszyło sprawę? Znam dziecko z podobnym problemem jak dziecko Glodomorka po podobnej ciąży i na mm- jakoś cudów nie zdzialalo.a rodzicom potrzebne jest mnóstwo pieniędzy na rehabilitację, na pewno wydatki na mm poprawiły ich sytuacje. A dlaczego nie karmiła matka piersią?bo nikt jej nie powiedział żeby slabszemu noworodkowi nie wciskać smoczka, potem dziecko nie umiało dobrze ssać. Wiec jak się człowiek chce wypowiedzieć, to warto, żeby wiedział trochę na temat.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wynalazek jak każdy inny, a jakoś nie będę pisac, że oczywiste bylo to co bylo przed wymysleniem innych rzeczy, z ktorych teraz korzystamy.
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postęp jest dobry, o ile umie się z niego korzystać a nie bierze na ślepo wszystko jak leci.
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może, tego nigdy się nie dowiemy, ja tylko pisze, że ja jako matka chwyciłabym się tej deski ratunku również co ty masz z tymi opowieściami o wydatkach na mm, boli cię to? czy lubisz ludziom do portfela zagladac?
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolałam karmić moje dziecko czymś naturalnym, a nie "wynalazkiem". Człowiek jest ssakiem, dla ssaka najlepszym pożywieniem jest mleko matki, a nie obcego gatunku czy to się komuś podoba czy nie
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
własnie o to mi chodzi ,ktoś moze uznać taki czy inny sposób karmienia za subiektywnie lepszy itd. ale fakty są jakie są
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, lubię. Zwłaszcza kiedy sami zbierają pieniądze na rehabilitacje dziecka... Na pewno maja tych pieniedzy duzo, skoro proszą o nie ludzi.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-05-21 o 23:51 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie zero jadu ![]() oo rany już polnoc, a jutro do pracy, bede rano zalowac ze sie zasiedzialam ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- raczej niczym nie poparte wymysły głoszące, że dzieci karmione mm będę gorsze, chorowite itp
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ssaki nazywane tak są dlatego,ze ssą mleko matki ,człowiek jest ssakiem. To tez wymysł? Piersi mamy tak dla jaj?
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-05-22 o 00:07 |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby tej mojej znajomej ktoś dobrze doradził i pomógł w kp (a chciała) miała by przez oszczędności na mm pieniądze na wiele tygodni rehabilitacji dziecka. Których za dużo nie ma, co jest oczywiste, skoro zbiera. Nie wiem, jakie tu wscibstwo i zaglądanie do kieszeni.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-05-22 o 00:09 |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmilam piersia dwojke na raz i przybierali jak paczki w masle, po 250 na tydzien az bylam w szoku dla wlasnych mocy przerobowych kolezanka karmila mm a dziecko mialo refluks i nie przybralo przez miesiac nic mimo roznych kombinacji z mlekiem dyskusja jak zwykle tendencyjna
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Moja dobrze toleruje nabiał, ale mleka krowiego wypić nie może. Nie wiem jak zareagowałaby np na większe ilości mm. Chociaż znam dzieci (2 rodzeństwa) całkowicie wege, bezmleczne i bezglutenowe. Oboje rozwijają się zdrowo. Wege z przekonania rodziców, bezmleczne i bg ze względów zdrowotnych.
Cytat:
Stokrotko, wg tych nowych siatek moja w wieku 0-6m była na granicy wagowej, wzrostowo też na ostatnim lub ciut poniżej. Na 2 latka waga była ciut powyżej najniższego centyla, wzrost niestety nieznacznie poniżej. Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2013-05-22 o 07:54 |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaj to gdzie indziej szukaj hehe i uwazaj bo zaraz iizabelaa ci powie ze faceci tez maja piersi i co o niczym to nie swiadczy sa badania potwierdzajace wieksza sklonnosc do prochnicy, otylosci, infekcji wirusowych, ba nawet depresji u dzieci karmionych mm, o wyzszym ilorazie inteligencji u dzieci kp, o zwiazku miedzy czestotliwoscia hospitalizacji w 1 roku zycia a karmieniu mm, o czestszych przypadkach zgonow w okresie okoloporodowym u dzieci na mm- ale nie bede sie o tym tez rozpisywac bo zaraz uslysze koronny argument "a moje dziecko dostawalo mm i nie ma prochnicy/ depresji/ nie jest otyle ani glupie nie bylo w szpitalu ani nie umarlo" tak czy inaczej milo was wszystkie widziec w gotowosci bojowej
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

nie,nie miałam na myśli reklam wcale,ale mniejsza o to.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)